Találatok a következő kifejezésre: Hogy zajlik terhességi (20 db)

Hogyan zajlik az abortusz? Milyen előkészületei vannak, onnantól kezdve, hogy az orvos megállapítja a terhességet? Mennyi időt vesz igénybe?

AZ egész folyamat érdekelne!

Legjobb válasz: elmész a családvédelmisekhez, ott beszélgetnek veled, 3 nap múlva visszamész a csekkért, befizeted és amikor mondják befekszel a kórházba. ha nem szültél még, felraknak egy tágítópálcikát és másnap egy kb 15 perces altatás alatt abortusz, aznap délután már hazamehetsz és 6 hét múlva kontrol. ha szültél nem alszol bent a kórházban, ilyenkor nem tudom hogy zajlik a tágítás.

elmész a családvédelmisekhez, ott beszélgetnek veled, 3 nap múlva visszamész a csekkért, befizeted és amikor mondják befekszel a kórházba. ha nem szültél még, felraknak egy tágítópálcikát és másnap egy kb 15 perces altatás alatt abortusz, aznap délután már hazamehetsz és 6 hét múlva kontrol. ha szültél nem alszol bent a kórházban, ilyenkor nem tudom hogy zajlik a tágítás.

Hogyan zajlik a terhesség megszakítás 2 hét elteltével? [Folyt. Lent]

Hallottam valami injekcióról, ami megszakítja a terhességet, de hogyan is zajlik egy megszakítás azt szeretném megtudni.

Legjobb válasz: Szerintem abortusszal fejezik be a legtödd nemkívánt terhességet. Nekem missedem volt ami ugyanaz, de akik terhességmegszakításon voltak egyenértékü betegek voltak velem. Ha úgy gondolod, hogy elveteted akor menj mielõbb orvoshoz. Ott majd elinditanak, merre kell menned.Ha befekszel a kórházba reggel délelõtt folyamán megcsinálják altatásban , majd az ágyadban ébredsz. Kicsit vérzelés ha minden jó akkor ebéd után mehetsz is haza.Ha viszont elsõ terhességed akkor elõtte való este fekszel be , mivel éjszaka tágítanak. A kórházi dolgozók sem fognak csúnya szemmel nézni rád, mint amit majd itt fognak írogatni rémisztgetés céljából. Ez a rendesen védekezõ nõknék is bármikor elõfordulhat csak ezt senki sem fogja fel . Senki megalázó véleményére ne adj, mivel te tudod, hogy miért nem tudod vállalni a babát. Fogsz kapni hideget meleget, de azokra ne is reagálj, mert erre a kérdésre nagyon tudnak ugrani. Remélem tudtam segíteni.

Szia! Mármint a nemvárt napjától 2 hét elteltével?Ha igen, akkor jelenleg ugy 6 hetes lehetsz.Ezt is mûvi beavatkozással csinálják, egy 10-15 perces mûtét, altatnak közben.Reggel bemész, du. már ált. haza is engednek.Nem fáj, igaz nekem missed-em volt, de nem fájt.Csak lelkileg, de nagyon.Legyen melletted valaki mikor vissza visznek a szobába.Nem jó utána egyedül. Sok erõt kívánok, és igazad van, senki nem lát bele a kérdezõ életébe, igy nincs jogunk itélkezni. 12 hetes km
Szia! Nálunk még nincs injekciós módszer, csak a kaparás. (Rettenetes szó, de az orvosom is ezt használta) Injekciós cuccot max. a méhen kívüli terhesek kapnak, hogy biztosan elölje a készülõdõ embriót. Ezt is ritka esetben, a mûtét elkerülése miatt választják (ne kelljen kivenni a petevezetéket). Nekem az volt, ilyen szert kaptam. De ez sem a legjobb, mert kemoterápiás szer, mi most kb. fél évig nem is gondolhatunk gyerekre. Az abortusz gyorsabb, olcsóbb, egyszerûbb. Ez megvan kb. 1 nap alatt, míg az injekciókúra min. 10 napot, mellékhatásokat, kórházi bennfekvést jelent. Egyébként meg senkinek sincs joga ítélkezni, fõleg nem egy kérdés alapján. A te életed, döntésed, ha már így döntöttél, biztosan nem úri jó kedvedben teszed. Fel a fejjel, lesz ez még így se! :)
Szerintem abortusszal fejezik be a legtödd nemkívánt terhességet. Nekem missedem volt ami ugyanaz, de akik terhességmegszakításon voltak egyenértékü betegek voltak velem. Ha úgy gondolod, hogy elveteted akor menj mielõbb orvoshoz. Ott majd elinditanak, merre kell menned.Ha befekszel a kórházba reggel délelõtt folyamán megcsinálják altatásban , majd az ágyadban ébredsz. Kicsit vérzelés ha minden jó akkor ebéd után mehetsz is haza.Ha viszont elsõ terhességed akkor elõtte való este fekszel be , mivel éjszaka tágítanak. A kórházi dolgozók sem fognak csúnya szemmel nézni rád, mint amit majd itt fognak írogatni rémisztgetés céljából. Ez a rendesen védekezõ nõknék is bármikor elõfordulhat csak ezt senki sem fogja fel . Senki megalázó véleményére ne adj, mivel te tudod, hogy miért nem tudod vállalni a babát. Fogsz kapni hideget meleget, de azokra ne is reagálj, mert erre a kérdésre nagyon tudnak ugrani. Remélem tudtam segíteni.
Szerintem arra az injekcióra gondolsz amirõl én úgy tudom szülés megindításra használatos, hogy legyenek fájásaid.Terhesség megszakítást abortusszal csinálják.
Akkor szerinted hova írja, a számítástechnikához? A többi nõnek ettõl nem lesz semmi baja, ez nem egy zárt kismamaizé fúrum... Bocs az OFFért...
Az állatoknál hallottam magzatelhajtó injekciót. Ja, mi több, mint 6 éve várjuk, hogy kisbabánk legyen.
Ezért a kérdésért itt, ebben a topicban elevenen meg fognak nyúzni. Csak szólok, nem ítélkezem. Ide reménykedõ, babát váró nõk szoktak jönni, és érthetõ módon érzékenyek az abortuszra.
Már rég nem "kaparnak", hanem vákumoznak.
itt is kérdezhetsz, itt orvos válaszol pár napon belül, http://www.webbeteg.hu, ez is anoním csak regisztrálni kell. nekem missed ab volt, 10-11 hetes lehettem, azt le tudom írni hogy történt: felhelyeztek tágító pálcikákat a méhszájhoz, hogy jól kitáguljon a méh, ez erõs menstruációs görcsöket okozott, 7 óra után elmúlt a görcs, mert rendesen kitágultam, majd 24 órával késõbb 15 perces mûtét volt, ahol altattak, és vákuummal távolították el az elhalt magzatot. ez egy igen kíméletes mód a méhedre nézve. után 4-6 héttel várható az elsõ menstruáció, 6 hétig nem lehetett szexelni, nem volt szabad ülõfürdõt venni csak zuhanyozni.
Szia! Egy rokonomnak is ilyen injekcióval szakították meg a terhességet. Reggel bement a kórházba, délután mehetett haza. Én voltam bent nála, mert azt hittem tovább marad. Azt mondta megkapta az injekciót utána olyan volt mint amikor meg jön, kicsit erõsebb talán. Azt mondta fizikailag nem viselte meg nagyon, lelkileg annál inkább, mert õ szerette volna a babát, csak a párja nem és akkor még pici volt a kislányuk. Azt is mondta, hogy utoljára csinált ilyet, ha még egyszer besikerül egy baba azt meg fogja tartani akármit mondhat a párja. Így is lett, rá majdnem két évre teherbe esett és meg is szülte a babát, õ lett a keresztfiam :) Azóta is ugyan úgy védekeznek mint eddig, már õ sem akar harmadik babát, de ha összejönne nem vetetné el. Hát reméljük nem sikerül be nekik... Mondjuk ennyi erõvel most is elõfordulhat, mert mind háromnál védekeztek, még az elsõ gyereknél is, mégis összejött. Fogékony...:D
Ha nem tudod, melyik kategóriába illõ a kérdésed, akkor nézz a lap bal alján található választékra! Vedd a fáradtságot és válaszd ki a megfelelõ kategóriát! Hamarosan törölni fogják a topikot, éppen ezért!
Ez az injekciós cucc nem új, szeintem már több mint húsz éve így vetette el az egyik ismerõsõm a babáját. De azt hallottam egyáltalán nem megbízható. Mert vagy reagál rá a szervezeted vagy nem. Nem tudom pontosan mi az, azt hiszem valami ellenanyag amit a szervezet termel a baba ellen, akit idegen testként érzékel. Bocs nem tudok többet.
Sajnálom, hogy ilyen igazságtalan az élet! Aki szeretne, annak éveket kell rá várni, aki meg nem, az az elsõ adandó alkalommal teherbe esik.
A kérdező hozzászólása: Teszt szerint 1 hét után lehet, megcsináltam s nem jó hírt kaptam, azért kérdeztem, mert nem tudom mi a teendõ, hogy ilyenkor hogy lehet ezt leállítani, megszakítani. Orvoshoz természetesen menni fogok, amint csak tudok!!!
Elõzõ vagyok. Legkorábban csak 4 hetesen tudhatod meg, hogy egyáltalán babát vársz, elõtte semmiképp sem.
2 hetes nem lehetsz, mert akkor még nem is volt meg a megtermékenyítés, vagy maximum most zajlik. A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják. Furi, de így van. Tehát a peteérés/megtermékenyítés idején 2 hetes vagy, az elmaradt mensi idején pedig már 4 hetes terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: és köszönöm a megértõ válaszokat eddig. :( :)
A kérdező hozzászólása: nem 6 hetes vagyok, hanem 2 hetes. és pont ezért kérdem, hogy zajlik ilyenkor, ilyen "frissen" .
A kérdező hozzászólása: Nem tudtam hova kéne írnom, tudom, hogy fogom kapni a hideget, de remélem kapok választ is rá. Ítélkezni meg lehet, bár nem célszerû ha nem láthat az ember a dolgok mögé, hogy mit és miért.
Egy bizonyos idõ elteltével úgy fogod érezni magad lelkileg mintha meghalt volna egy részed.Nem ismerem a körülményeket de egy gyerek az áldás bámikor jön az nem lehet rossz mert..nah mindegy különben saját tapasztalat. Egy nap és túl vagy rajta, nõgyógyász-családvédelmis-idõpont-kaparás igy megy. kapsz nyugtatót tágitót és altatnak egy órára kb és kész is.

Hogy zajlik egy abortusz? És hány hétig lehet elvetetni egy nem kívnát terhességet? Mennyibe kerül egy abortusz és hány éves kortól engedélyezett?

Legjobb válasz: 18 ev felett, elotte kizarolag szuloi engedellyel. Ha jol tudom, kb 30ezer forint. Az elso nehany heten a legkevesbe rizikos vegrehajtani. Ha idoben oda kerul a paciens, akkor meg egy un. vakuumos eljarassal vegzik el a mutetet. Minel kesobb megy el, annal valoszinubb, hogy "ki fogjak kaparni", ami biztos, hogy nem egy leanyalom. Amugy kulfoldon olyan is van, hogy bevesz 2 tablettat a holgy, es elmegy a baba. (Ez itthon meg nincs, es ezt is csak max 1,5-2 hos terhesseg eseten alkalmazzak) Ahogy telik az ido, ugy lesz egyre kockazatosabb es bonyolultabb a mutet. A maximum az 3 ho (12 het), ameddig elvegzik.

18 ev felett, elotte kizarolag szuloi engedellyel. Ha jol tudom, kb 30ezer forint. Az elso nehany heten a legkevesbe rizikos vegrehajtani. Ha idoben oda kerul a paciens, akkor meg egy un. vakuumos eljarassal vegzik el a mutetet. Minel kesobb megy el, annal valoszinubb, hogy "ki fogjak kaparni", ami biztos, hogy nem egy leanyalom. Amugy kulfoldon olyan is van, hogy bevesz 2 tablettat a holgy, es elmegy a baba. (Ez itthon meg nincs, es ezt is csak max 1, 5-2 hos terhesseg eseten alkalmazzak) Ahogy telik az ido, ugy lesz egyre kockazatosabb es bonyolultabb a mutet. A maximum az 3 ho (12 het), ameddig elvegzik.
12hétig elvileg vkinek ingyenes ha az ÁNTSZ ugy határozz, de a barátnõmnek is most volt és neki 28000Ft ot kelett fizwetni, pedig ingyen volt, csak hát adni kllett a dokinkam ge a vérévetlek is pézbe kerülnek.18év alatt sztem kell a szülõi engedély, de nincs korhoz kötve, mert van aki 12-13évesen veteti el :S
A 12. hétig lehet elvégezni. Engedélyeztetni kell, bizottság elõtt - és utána orvosi mûtét lesz. Benyúlnak, kivágják... elég veszélyes, de jó eséllyel nem marad tartós nyoma. Létezik tabletta is, ami SOKKAL jobb megoldás lenne - de nálunk nem haználják (az egyházak tiltakozása miatt). Megpróbálhatsz külföldön érdeklõdni, hogy hol vállalják.
Baromság, nem az egyházak tiltakozása miatt. Vicces lenne!!!

Debrecenben a klinikán, esetleg az otiban hogy zajlik a terhességet megállapító ultrahang?

A klinikán pl. odamegyek az uh-s részleghez, mondom hogy nem jött meg,pozitív a teszt,csináljanak nekem egy uh-t? Háziorvostól vigyek beutalót, vagy el?bb ott néz meg valami doki és az küld el uh-ra? Köszi válaszokat.

Legjobb válasz: Elõször elmész az otiba nõgyógyászhoz,ha megállapítja a terhességet,átküld az ultrahangba.A klinikán csak a 12.heti, majd az AFP eredménnyel kb.20.heti és a 32.36. heti UH-t csinálják,tehát 4-et,ha valami miatt visszahívnak akkor persze többet.

Elõször elmész az otiba nõgyógyászhoz, ha megállapítja a terhességet, átküld az ultrahangba.A klinikán csak a 12.heti, majd az AFP eredménnyel kb.20.heti és a 32.36. heti UH-t csinálják, tehát 4-et, ha valami miatt visszahívnak akkor persze többet.
Bárhova mész, elõször nõgyógyásznál kell jelentkezni, majd õ fog uh-ra küldeni. De mindenképp telefonálj elõtte, mert mindenhol több orvos is van, meg nehogy potyára utazz be.
Érdemes felhívni az Otit megkérdezni fogadnak-e, kihez tartozol mert vidékiek is járnak az Otiba. Beutaló tuti nem kell, max idõpont. Ha nem kérsz idõpontot csak odamész, sokat kell várni, de feltétlen kérdezd meg telefonon hogy rendel a doki délelõtt vagy délután.
A kérdező hozzászólása: Oké. És akkor kimegyek a klinikára bemegyek...ott hogyan tovább? Egybõl az ultrahangos részhez menjek, vagy elõbb nõgyógyászatra és majd onnan küldenek tovább?
Hû... Ennyire nem tudom. :) Hívd fel az otit és kérdezd meg, hogy választhatnál-e dokit. Viszont, lehet, hogy akkor jobban járnál, ha a klinikán, vagy a Kenézyben keresnél nõgyógyászt, így õ végig tudná kísérni a terhességet és még szülhetnél is nála. Én személy szerint a klinikát ajánlom szülésre, de ebben megoszlanak a vélemények.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem lakok Debrecenben. Erre az oti-s nõgyógyászatos vizsgálatra kell beutaló? Elvileg nem is Debrecenhez tartozik a mi városunk, de mindenképpen Db-be szeretnék menni.... Tudatlanságomat bocsássátok meg nekem, még elég járatlan vagyok ebben a témában.
Szabad orvosválasztás van. Ha a doki fogad, mehetsz. Ténylegesen amúgy Debrecenben laksz?
Ahogy az elsõ írta. Elõször nõgyógyászhoz kell menni, neki mondani, hogy valószínûleg terhes vagy. Az én dokim maga uh-ozott meg, így állapította meg a terhességet. A 12. heti uh-ra és utána már mindig beutalót kaptam uh-ra. Mivel az otiba jártam dokihoz és tanácsadásra is, így oda jártam uh-ra is, a klinikára csak szülni mentem. A klinikán egyébként veszett sokat kell várni uh-ra, millióan vannak, levegõ sincs. Az otiban sokkal gyorsabb és ott az apuka is mindig bent lehet.
A kérdező hozzászólása: Ha nincs bejelentett Debreceni lakó vagy tartózkodási helyem akkor is mehetek az otiba, mert a honlapján nincs írva hogy igen, de az sem, hogy nem.
Elmész a nõgyógyászhoz és elõször rákszûrést csinál utána kézzel meg vizsgál, és végül csinál egy hüvelyi uh.-t amin már teljesen biztosra meg mondja hogy terhes vagy-e. Nálunk csak idõpontot kell kérni és mehetsz is.

Missed ab több szülés után hogyan zajlik? (5 hetes terhesség volt)

Rettent?en félek az altatástól, még soha nem altattak. Mikor jöhetek haza a három gyerekhez? Pár órán belül?

Legjobb válasz: Én egyik nap befeküdtem, aznap mûtöttek, másnap hazamehettem, 7 hetes elhalt terhességem volt. Az altatástól ne félj, abszolút semmi kellemetlen nincs benne.

Én egyik nap befeküdtem, aznap mûtöttek, másnap hazamehettem, 7 hetes elhalt terhességem volt. Az altatástól ne félj, abszolút semmi kellemetlen nincs benne.
Én reggel mentem be a kórházba, és délután 5-kor már jöttem is haza. 9 hetes voltam. Kitartás!
8-ra mentem, 4-kor jöhettem el. Az altatás pedig egyáltalán nem rossz, inkább fura.
Sziasztok! Bocsi a hülye kérdésért, de engem is foglalkoztat sajnos a téma. 5 és 7 hetesen hogyan hal el egy magzat? Ahogy elkezd verni a szivecskéje már le is áll vagy egyszerûen nem fejlõdik ki? Nekm most 6 hetes és sajnos még alíg látnak belõle valamit, pedig hányok rendesen sajnos. Köszönöm a választ és elnézést a kérdésért!!!
Én 7 hetesen voltam elõször UH-n, akkor még rendesen vert a szíve. Majd 9 hetesen voltam újra, és már nem volt szívhang. Ezt senki nem tudja, hogy miért történik, általában a szövettani vizsgálat sem mutat ki semmilyen konkrét okot. Nekem nem volt semmi jele, hogy már nem él a baba...

Szerdán kiderült hogy terhes vagyok 15 hetes magzattal. Nagyon súlyos fejlõdési rendeletességen mutatott az ultrahang, sajnos meg kell szakítani a terhességet bizonyos Vetélés-indukcióval. Pontosan hogy zajlik ez a beavatkozás?

Nagyon jó lenne ha valaki aki át esett ilyen beavatkozáson írna nekem, mert nagyon ki vagyok borulva idegileg.Elõre is köszönöm! Üdvözlettel:...B

Legjobb válasz: Lamináriás tágítással kezdték, majd oxitocint kaptam infúzión keresztül. Ez kellett volna, hogy beindítsa a vetélést görcsöléssel, fájásokkal. Az oxitocinra nem reagált a szervezetem, így összesen háromszor futottunk ennek neki. Végül rövid altatásban 'mûvi befejezéssel' fejezték be. Semmi olyan nem történt, amit ez elõzõ válaszoló írt, hogy láthatjuk a babát, vagy temethetjük. Nem is kérdezték, de nem is akartam volna. Én is nagyon ki voltam borulva, megértelek. Nagyon nehéz ezt feldolgozni, ha fel lehet egyáltalán. De talán a következõ baba gyógyír lehet rá. Én is 15 hetes voltam. Ha gondolod, írj nyugodtan privátot.

Lamináriás tágítással kezdték, majd oxitocint kaptam infúzión keresztül. Ez kellett volna, hogy beindítsa a vetélést görcsöléssel, fájásokkal. Az oxitocinra nem reagált a szervezetem, így összesen háromszor futottunk ennek neki. Végül rövid altatásban 'mûvi befejezéssel' fejezték be. Semmi olyan nem történt, amit ez elõzõ válaszoló írt, hogy láthatjuk a babát, vagy temethetjük. Nem is kérdezték, de nem is akartam volna. Én is nagyon ki voltam borulva, megértelek. Nagyon nehéz ezt feldolgozni, ha fel lehet egyáltalán. De talán a következõ baba gyógyír lehet rá. Én is 15 hetes voltam. Ha gondolod, írj nyugodtan privátot.
Kérdezõ, a vetélés-indukció úgy zajlik, ahogy az utolsó válaszadó írta. Gyógyszeres elõkészítést követõen (ez kórházanként változhat, van ahol méhfeltöltés, vagy méhszájba adagolt gyógyszer) oxytocin vagy prosztaglandin tartalmú infúzióval fájásokat keltenek. Ha pontosan érdekel: http://www.eum.hu/szul-interruptio-pdf "Terhesség megszakítás a második trimesterben (a terhesség 24. hetéig)" cím, 6. oldal alja, 7. oldal teteje...
Igen, úgy zajlik, ahogy egy abortusz. Sajnálom. :(
Mint egy abortusz. Elõzetes vizsgálatok alapján altatásban elvégzik a méh kiürítését. Nem tart sokáig, 10-20 perc az egész. Sajnálom.
ez orvosonkent korhazankent valtozik. nalunk huvelyi gyogyszerrel cytotekkel nagya daggal 4 orankent adagoljak Majd gorcsok jonnek es megszuletik aa magzat.De tagitanak palcikakkalill hormonos gelevel is mashol Mivel mindene eppen szuletik a szulok megnezhetik es elbucsuzhatnak tole.A korbonc vizsgalat utan lehetoseg van a babat eltemettetni. Lab es kez lenyomatok keszulnek ha lehet ill fenykjep es emleklap . A szuloparos vegig egyutt van egy szobaban es kozossen menek vegig ezen a szornyu dolgon. A veteles utan a gyaszfeldolgozas maittatobb beszelgetes van a korhaz pszihologusabval lelkesszel szulesznovel orvossal. Az esemeny utan 3 hettel ujra az orvos beszel a szulokel sok erot kivanok ha barmilyen kerdesed van kerdezz es irj.
A kérdező hozzászólása: kedves válaszolok! Igen túl vagyok rajta majdnem 20óra szenvedés után rövid altatásban ért véget az egész beavatkozás, fizikailag egész jól, lelkileg pedig még lábadozom de remélem hamar feldolgozom(már amenyire lehet) köszönök minden hozászolást!
g
Szia! most olvastam mi történt , nagyon sajnálom, hogy te is átélted ezt a szörnyûséget.:( én is elvesztettem a babám november végén.Most már jobb.kisírtam magamból! kívánom, hogy mielõbb anyukája lehess egy egészséges gyönyörû gyermeknek!:)
Szia, Sajnálom, hogy nem olvastam elõbb a kérdésed, mert én áprilisban mentem keresztül részben ugyan ezen. Boldog babavárás, majd maga a pokol. Szintén hydrops, 14 hetesen kerültem a mûtõasztalra. Nem kívánom senkinek. Lelkileg nagyon sötét idõszakon mentem át. Kérlek, jelezz vissza. Hogy érzed magad?
Figy, nem a te hibad, egyaltalan ne is gondolj ra babakent, ez nem a te gyereked hanem csak egy sajnalatos baleset, a termeszet rossz vicce. a barom harmadik valaszolo meg kisse gondolkodjon mar el miket ir, temetes meg ilyenek? ez egy elvetelt eletkeptelen MAGZAT. Hogy lehet valaki ilyen barom hogy ilyeneket ir hogy temetes, meg szornyuseg meg ilyenek, plane egy 19 eves lanynak, akinek inkabb a sajat gyogyulasaval kene foglalkoznia, nem pedig egy amugy is eletkeptelen magzattal? Kerdezo, a legjobb ha nem gondolsz ra a gyerekedkent. Majd lesz egeszseges babad, ha meggyogyultal, ha neki baja lesz akkor lehet aggodni, de egy sulyosan torzult magzatert felesleges, ki kell szedetni es elfelejteni az egeszet. Sajnos tortennek ilyenek, nem tehet rola senki. remelem, azota jobban vagy.
Túl vagy rajta, kedves Kérdezõ? Remélem fizikailag minden rendben, lelkileg pedig sok erõt kívánok!! Jó egészséget, írj majd, mi van Veled. Gyógyulj meg hamar!
Mélységesen együtt érzek.Kívánom, hogy mihamarabb meggyógyulj és egészséges kisbabád szülessen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! Én is reménykedem hogy pár éven belül egészséges gyermeknek adhatok életet!mert minden vágyam egy kisgyermek!!
Szegénykém :-( Imádkozom, hogy hamar meggyógyulj és aztán egészséges kisbabád születhessen majd! Sok erõt és kitartást neked!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat Hétfõn kell befeküdnöm a kórházba! igen sajnos biztos hogy beteg teljesen életképtelen jelenleg még él de azt mondták az orvosok hogy valószínû nem tudnám élve kihordani hydrocephalus (vízfejûség) valószínû a gyógyszertõl amit a júliusban diagnosztizált Cronikus Myleoid Leukémiámra (CML)szedek.De június óta nem is menstruáltam nem gondoltam hogy terhes lehetek! Nagyon ki vagyok, úgy érzem ez sok nekem nem biztos hogy ezt ki bírom! Mind ezt átélni 19 évesen ez nagyon sok, próbálok erõs lenni és nem mutatni a fájdalmamat a külvilágnak!de jó ezt megosztani hátha erõt tud valaki önteni belém! B.
Hát ja, mivel a hazai protokollt linkeltem be az #5-be Egészségügyi Minisztérium korábbi portáljáról...
Logikusnak az utolsó két válasz tûnik, legalábbis ami a hazai protokollt illeti. És ez már egészen biztos? Milyen jellegû rendellenesség, mikor kerül sor a beavatkozásra? Nagyon sajnálom, sok erõt kívánok!
Kedves kérdezõ, hogy vagy?

Most szültem 3 hónapja fogamzásgátlót szedek lehet hogy mégis terhes vagyok? Hogy zajlik egy nem kivánt terhesség megszakítása?

20napos

Legjobb válasz: szia biztos vagy benne hogy nem tartod meg? ezzt jól gondold át! a sógornõm is így lett a másodiikkal várandós és most már 23és24 évesek a gyerekei és minden a legnagyobb rendben van nagyon összenõttek agyerkek a szülõknek sem volt olyan túl nehéz amúgy szerintem elmésza dokihoz, megállapítja hogy babát vársz , elkûlda bizottság elé ahol meg kell indokolnod hogy miértakarod õk jól lenéznk (ezt mind mesélték hogy így megy) aztán befizeted a pénzt és mész a kórházba ott elaltatnak és megkaparnak és este már mehetsz is haza nem igazán fogsz még vérezni sem (nekem két ilyen kaparásom volt mert elhaltaka babók)nekem 1 napig tartott a vérzés és utána semmi mntha ott sem lettek volna:-((((

szia biztos vagy benne hogy nem tartod meg? ezzt jól gondold át! a sógornõm is így lett a másodiikkal várandós és most már 23és24 évesek a gyerekei és minden a legnagyobb rendben van nagyon összenõttek agyerkek a szülõknek sem volt olyan túl nehéz amúgy szerintem elmésza dokihoz, megállapítja hogy babát vársz , elkûlda bizottság elé ahol meg kell indokolnod hogy miértakarod õk jól lenéznk (ezt mind mesélték hogy így megy) aztán befizeted a pénzt és mész a kórházba ott elaltatnak és megkaparnak és este már mehetsz is haza nem igazán fogsz még vérezni sem (nekem két ilyen kaparásom volt mert elhaltaka babók)nekem 1 napig tartott a vérzés és utána semmi mntha ott sem lettek volna:-((((
Tehát, van valami jel arra, h babás vagy?Ha igen, akkor irány a nõgyógyász, és õ majd megszakért.A nemkívánt terhesség megszakítása úgy zajlik, h megmondod a dokinak, h nem akarod a babát, õ ad egy csekket, meg beszélned kell a családgondozókkal stb.A befizetett csekkel megjelensz a dokinál és megbeszélitek, h mikor.Egy napos kismûtétrõl van szó, ami után 24 órás megfigyelés van. Azért a 20. napon még nagyon nem biztos, h van is valami.Mibõl gondolod? 3 hónappal szülés után kezd helyrejönni a hormonháztartásod, és ha szoptatsz is, akkor nagyon minimális az esélye.
A kérdező hozzászólása: Hu hát köszönöm a válaszoloknak! Majd ma csinálok egy tesztet és kiderül reméljük a legjobbat. Hát ez elég rémisztöen hangzott. :(
szia. én irtam le hogy mi hogy van . hát át élni még szörnyûbb. én nagyon sajnálom h nem tarthattam meg, de az élettársam nem akarta....
A kérdező hozzászólása: Szia hány éves vagy ha szabad tudni??? Gondolom!!Éreztél valamit miközbe mütöttek?
szia. 20éves vagyok. ha gondolod irhatsz privitbe. szivesen válaszolok minden kérdésedre:)
szia mûtét közben nem érzel semmit és utána sem olyan mintha nem történt volna semmi
igen, én sem éreztem semmit. olyan volt mintha egy nagyot aludtam volna. (én irtam le a részleteket). amikor be adagolják az altatót, nekem elkezdett zsibbadni az egész testem, kettõt pislogtam, a fejem elkezdett furán zúgni, és elis aludtam.gondolom a részletekkel tisztába vagy, hogy mivel végzik és hogyan.Ha akarsz irj privit, de néhány sorral fentebb már irtam:) sok szerencsét
A kérdező hozzászólása: írnék neked de nincs kint a privi üzenet küldés így hogy írjak?valami elérhetõséget kérnék.
szia. nekem egy hete volt egy abortuszom.Legelõször vért fognak tõled venni, adnak papirokat, el kell menned a család segitõhöz (védönõhöz) ott meg beszélitek hogy miért akarod elvetetni, ott alá kell irnod egy jegyzõ könyvet hogy bele mász e a mûtétbe, a csekket is ott adják, ami 28540ft. Hogy zajlik? Nekem fél 8ra kellett menni (reggel), befektetnek egy szobába, aki még nem szûlt, azt elviszik tágitani (ami kegyetlen fájadalmas) annak a ható ideje amig tágulsz 3óra hossza, és ha letelik a 3óra, visznek a mûtöbe, ahol fel fekszel, a két lábad le kötik, hogy ne rugdossál altatás közben, és az egyik kezedet is amelyikbe a tû lesz.Adnak altatót, és már csak a szobádban fogsz felébredni.Nekem igy volt.De ahogy olvastam, te már szültél, igy nem szükség tágitásra.És az egész mûtét nem lesz több 10-15 percnél.Délután meg mehetsz haza.Csak éhgyomorra kell menni, nem szabad utána emelni, de ezeket majd elmondják ott. sok szerencsét, bár hogy is döntesz. egy fiatal lány.
Amikor megfogant a gyerek és én nem tudtam, h mi legyen(nem tervezett baba)én is utána néztem.Olyan 36 körül van most.
Kb 30.000 Ft
A kérdező hozzászólása: Már csak a kiváncsiság maitt menyi az a csekk???
A kérdező hozzászólása: Köszi
Cerazette, mert szoptatok. (az elsõ és a 3. válasz is én voltam)
A kérdező hozzászólása: Hát ez már nyugtatóbb. milyen tabit szedsz?
Szerintem még korai ezen aggódnod, de vegyél egy tesztet vagy menj el dokihoz.Nekem pl megjött a 7. héten, majd azóta sem láttam, pedig 4 hónapja szültem, és én is tabit szedek.
A kérdező hozzászólása: Abból gondolom hogy a jobb oldalam olyan mintha lenne valami.És mert hajnalba nem szoktam éhes lenni.Aztán meg késik és mondták hogy 28-30napra beáll már a második menzesz. Azért nem akarom ha igaz, mert most szültem és egyenlõre ez az egyelég meg az anyagiak miatt is. köszönöm a válaszokat.
szia. itt az e-mailem. [email protected]

Ha valaki syncumar szedése közben vállal babát, annál hogy zajlik le a terhesség, illetve a szülés?

Legjobb válasz: Szia! Az én unokatesóm vállalta. Úgy tudom, hogy egy idõ után heparinra váltott az orvos. Velük minden rendben ment végig, bár ez biztosan attól is függ, hogy milyen a véralvadásod, vagy mi. Sajnos nem értek hozzá. Neki most egy egészséges 6 hónapos pici fia van. :) Azért mindig az orvos válaszai alapján dönts, de nem árt megkérdezni többet is! Szerintem ma már megoldható, hogy nyugodtan vállalhass babát, persze fokozott odafigyelés mellett.

Szia! Az én unokatesóm vállalta. Úgy tudom, hogy egy idõ után heparinra váltott az orvos. Velük minden rendben ment végig, bár ez biztosan attól is függ, hogy milyen a véralvadásod, vagy mi. Sajnos nem értek hozzá. Neki most egy egészséges 6 hónapos pici fia van. :) Azért mindig az orvos válaszai alapján dönts, de nem árt megkérdezni többet is! Szerintem ma már megoldható, hogy nyugodtan vállalhass babát, persze fokozott odafigyelés mellett.

Hogy zajlik a (terhességi) cukorbetegeknél a cukorprofil vizsgálat?

Hányszor vesznek vért, és milyen kaját adnak?

Legjobb válasz: Sziasztok! Én múlt héten voltam ilyenen. Egy napon át minden étkezés után egy órával, valamint este 21-kor, 24-kor, hajnali 3-kor és 6-kor vettek egy vért. Elvileg diétás kaját kaptam bent, de persze például vacsorára nem és utána 7 fölé ment a cukrom. Mondta a dietetikus, hogy gondolta, hogy akkor nem barna zsemlét kaptam, mert az túl drága. Ezért adtak egy fehér zsemlét, meg két szelet fehér kenyeret. Ebbõl egy zsemlét ettem meg és már az meglátszott az eredményemen :-( Utána a doki meg a dietetikus is kiértékelték az eredményeket és végülis a dietetikus döntött, hogy nem kell ismételni, tartsam a diétát és két hét múlva rendes vérvétel, egy óra múlva pedig reggeli utáni. Röviden ennyi.

Sziasztok! Én múlt héten voltam ilyenen. Egy napon át minden étkezés után egy órával, valamint este 21-kor, 24-kor, hajnali 3-kor és 6-kor vettek egy vért. Elvileg diétás kaját kaptam bent, de persze például vacsorára nem és utána 7 fölé ment a cukrom. Mondta a dietetikus, hogy gondolta, hogy akkor nem barna zsemlét kaptam, mert az túl drága. Ezért adtak egy fehér zsemlét, meg két szelet fehér kenyeret. Ebbõl egy zsemlét ettem meg és már az meglátszott az eredményemen :-( Utána a doki meg a dietetikus is kiértékelték az eredményeket és végülis a dietetikus döntött, hogy nem kell ismételni, tartsam a diétát és két hét múlva rendes vérvétel, egy óra múlva pedig reggeli utáni. Röviden ennyi.
Nálunk (Miskolcon) úgy csinálják, hogy reggel éhgyomorra kell menni vérvételre, ahol megmérik az éhgyomri cukrot. Utána megitatnak az emberrel 2 dl vízben feloldott szõlõcukrot (meghatározott mennyiséget oldanak fel, de elég szirupos) és 2 óra múlva ismét mérik a cukorszintet. Addig nem lehet enni, úgyhogy ajánlatos minél korábban menni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod, de nem a terheléses cukorvizsgálatra gondoltam. Hanem arra, mikor magas a vércukor, és kórházban nézik pár óránként, hogy hogyan reagál az ember. Azért nagyon köszi a segítõ szándékot!
Szia! Erre a kérdésre én is nagyon kíváncsi vagyok, ugyanis holnap kell mennem miatta a kórházba.Csak annyit tudok, hogy ha minden jól megy szombaton reggel ki is engednek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! Nem tudtam, miért kell bent aludni, és hogy ennyiszer csapolnak meg :) ! Hálás köszönet, minden jót!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!