Találatok a következő kifejezésre: Hogy vizsgál a doki először (5 db)

Hogy vizsgál meg a doki először hüvelyin vagy uh-on?

Másik topicban is kérdeztem de itt is érdekelnének válaszok mik a tapasztalatok ha két héttel a kimaradt mensi után egy pozitívat teszteltem és elmegyek dokihoz, akkor hüvelyi vizsgálatot végez vagy uh.ot csak a hüvelyi vizsgálat nem árt a babának?És ha Sztk-ba megyek másképp vizsgálnak mint magán doki?

Legjobb válasz: Nekem hüvelyi uh-t csinált, nem árt a babának és jobban látni vele, hogy tényleg ott van-e.

Nekem hüvelyi uh-t csinált, nem árt a babának és jobban látni vele, hogy tényleg ott van-e.
Nekem hüvelyi UH-ot csinált az orvosom, és nem volt semmi gond(5 hetesen), ezmellett manuálisan is megvizsgált. Az SZtk-ban a felszereltségektõl is függhet, nálunk csak manuális van , és ha úgy látja küld további vizsgálatokra-UH elõször hüvelyi, majd ha nem látja rendesen hasi UH.De mondom ez attól függ, hol laksz.
A kérdező hozzászólása: Békésmegye szerintem Békéscsabára megyek
Szia! Általában, ha magán rendelõbe mész, ott hüvelyi UH-t csinálnak(nálam is ez volt, nem árt a babának)itt pontosabban látják a magzatot. A tesóm SZTK-ba ment, ott nem volt végig csak hasi UH volt.
Elõször megvizsgált hüvelyen keresztül, aztán elküldött uh-ra, mert azt nem õ csinálja (ha csak nem magándoki). És az eredménnyel kel hozzá visszamenni. Ha még csak a petezsák látható, általában két hét múlva visszarendelnek és akkor már ott dobog a kis szíve is. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm erre voltam kíváncs csak aggódok hogy minden rendben legyen...Mert ha erõsen megvizsgál nehogy a babának ártson...
nem árt a babának, szerintem. Tévhit, hogy a hüvelyi vizsgálat árt. Nekem nem is fájt.
Én magándokihoz járok, és az eleje óta hasi uh.-ot csinál.Kézzel is csak a 12-ik hét után vizsgált meg, mert akkor már kics a vetélés kockázata.

Hogy nez kis az elso vizsgalat? 9. hetesen fogok menni eloszor, miket fog csinalni a doki?

Lesz ultrahang? Huvelyi? Az milyen erzes, kellemetlen? Kell majd ott is tesztre pisilnem? Vagy csak elkuld laborra? MIket fog kerdezni? A sima nogyogyaszhoz kell menni, vagy egybol valami terhesrendelesre?

Legjobb válasz: Nõgyógyászatra mész elõször, hisz orvos még nem igazolta a várandóságot. Elmondod magad részérõl az információkat (legfontosabb neki az utolsó menstruáció idõpontja), kiszámolja õ is, hogy mekkora az embrió. Megvizsgál, kitapintással, s ha van gépe, akkor UH-val. Ha nincs, akkor kapsz tõle beutalót. 9. héten már lehet, hogy hasi UH-gal vizsgálnak, hisz már elég nagy az embrió. A hüvelyitõl se tarts, nem fájdalmas, nem kényelmetlen. A vizsgálat után felvilágosít a további mindenféle vizsgálatról, laborba valószínûleg õ ad beutalót, elküld a háziorvoshoz(belgyógyászhoz), fogorvoshoz; illetve a védõnõhöz is.

Nõgyógyászatra mész elõször, hisz orvos még nem igazolta a várandóságot. Elmondod magad részérõl az információkat (legfontosabb neki az utolsó menstruáció idõpontja), kiszámolja õ is, hogy mekkora az embrió. Megvizsgál, kitapintással, s ha van gépe, akkor UH-val. Ha nincs, akkor kapsz tõle beutalót. 9. héten már lehet, hogy hasi UH-gal vizsgálnak, hisz már elég nagy az embrió. A hüvelyitõl se tarts, nem fájdalmas, nem kényelmetlen. A vizsgálat után felvilágosít a további mindenféle vizsgálatról, laborba valószínûleg õ ad beutalót, elküld a háziorvoshoz(belgyógyászhoz), fogorvoshoz; illetve a védõnõhöz is.
Ha 1 éven belül nem voltál rákszûrésen, akkor ahhoz vesz kenetet. A hüvelyi uh-tól nem kell félni, nem kellemetlenebb, mint egy vizsgálat. Viszont jó, ha megcsinálják, mert kizárja a méhen kívüli terhességet.
itt elolvashatod az összes várható vizsgálat leírását: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Terhess..
Elõször is felveszi az adataidat (utolsó menstruáció, fogamzásgátlás módja, volt-e eddig szülés, vetélés, nõgyógyászati mûtét, stb). Utána következik a belsõ vizsgálat, ennek során ellenõrzi a méh méretét, a méhszáj állapotát. Általában ezt követõen csinálnak rákszûrést. A 12 hét elõtt szívesebben végeznek hüvelyi ultrahangot, mert a hasi ultrahangon ilyenkor még nem igazán jól látni a magzatot. (A hüvelyi ultrahang kb. 2 cm átmérõjû rúd alakú készülék, erre bevezetés elõtt óvszert húz, majd ken rá ultrahang során használatos gélt, így nem fájdalmas a vizsgálat, viszont nem is élmény.) :) Ezután küld el a védõnõhöz, ahol megkapod a megfelelõ tájékoztatást a további vizsgálatokról és ahol kiállítják a terhes kiskönyvet. Ja, még valami: a 6. hét után már gyakran hallható a magzati szívhang, így lehet, hogy azt is meghallgatja UH közben, ez neked is csodálatos élmény lesz. Sok sikert, boldog babavárást.

Gyakran kemenyszik a hasam, tobbszor emlitettem a dokimnak, szedek magneziumot, no-spa-t, amikor eloszor mondtam akkor vizsgalt meg hogy zarva-e a mehszaj, azota csak sima ultrahanggal+voltam ketszer3D-n. Latszik az UH-n is hogy ha zart a mehszaj?

Az az erzesem hogy feluletesen kezeli a dolgot,vagy csak bebeszelem magamnak?Sokszor huzamosabb ideig kemeny a hasam,tehat nem csak par percig.Egyebkent 30 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A sima 2D-s UH-on is tökéletesen látszik a méhszáj állapota! Nyugi! A dokik márcsak ilyenek. Sok mindent nem tartanak fontosnak elmondani, pláne, ha minden rendben. Ha gond lenne, úgyis szólna! Melyik magnéziumot szeded? Lehet,hogy egy nagyobb dózisúra kellene váltanod, s az hatásosabb lenne. 23 hetes km

A sima 2D-s UH-on is tökéletesen látszik a méhszáj állapota! Nyugi! A dokik márcsak ilyenek. Sok mindent nem tartanak fontosnak elmondani, pláne, ha minden rendben. Ha gond lenne, úgyis szólna! Melyik magnéziumot szeded? Lehet, hogy egy nagyobb dózisúra kellene váltanod, s az hatásosabb lenne. 23 hetes km
A kérdező hozzászólása: Magnerot-ot szedek

Szerintetek baj, ha 28 hetes terhesen csináltatok majd először toxoplazma elleni szűrést? Hogy működik ez a vizsgálat? Ingyenes? Doki adja a beutalót? 28hkm

Ugyanis a drága dokim ideáig nem tudatta velem, hogy erre szükség lenne, ha macskám van. Most sem tőle hallottam.

Legjobb válasz: Nekem is akkörül csinálták és ingyen volt.

Nekem is akkörül csinálták és ingyen volt.

Először megyek terhességi tünetekkel orvoshoz. Hogy vizsgál meg a doki?

Nem voltam még ilyenen szal nem nagyon tudom. Valaki segítene? 18/L

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszokat:) Volt rákszûrésem nemrég úgyhogy az nem kell csinálni.Nemsokára kiderül:)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Volt rákszûrésem nemrég úgyhogy az nem kell csinálni.Nemsokára kiderül:)
Nekem az elsõ vizsgálaton csak hüvelyi ultrahangot csinált a doki, és megbeszéltük a következõ vizsgálat idõpontját.
A kérdező hozzászólása: Na erre voltam kíváncsi. Nem küldött el terhességi laborra? Remélem nekem is csak ultrahang lesz. Csak az a baj hogy nem biztos hogy terhesség:S
Terhességi laborba engem sem küldött. Hüvelyi ultrahangot csinált, mivel még nem volt szívhang (5 hetesen, vagyis 5 héttel az utolsó menstruációm elsõ napja után), visszarendelt két héttel késõbb, amikor már volt szívhang. Azt követõen kiállította a papírt, hogy élõ magzatom van, amivel el kellett mennem a védõnõhöz, aki kitöltötte a "kiskönyvemet". Attól félsz, hogy esetleg cisztád van? A terhes méhet tapintással is érzi a doki, és mindenképpen megtapint az UH elõtt, anélkül nem is vizsgál/küld el. HA tapintásra nem feltételezi a terhességet, mert nincs megvastagodva a méhfalad, akkor gondolom, más vizsgaáltokat kér. Ha nagyon aggódsz, mondd el a problémáidat és a sejtéseidet, biztos, hogy megnyugtató választ fogsz kapni!
kézi vizsgálat+hüvelyi UH...labor nem volt
szintén, kézi vizsgálat + hüvelyi uh. De ha nem volt rákszûrésed egy éven belül, azt is meg szokták csinálni az elsõ alkalommal.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!