Találatok a következő kifejezésre: Hogy vizsgál a (709 db)

Hogyan vizsgál a nőgyógyász meg szűz lányt?

Anyukám el akar vinni n?gyógyászhoz. De kicsit félek t?le mert még sz?z vagyok. Hogy megy az ilyen vizsgálat. Anyám azt mondja nem fog csinálni semmit csak ultrahanghal meg vizsgál. Hogy megy ez? Minden választ köszönök.

Legjobb válasz: én is szûz vagyok, 17 éves engem a fenekemen keresztül vizsgált meg de nem fáj

én is szûz vagyok, 17 éves engem a fenekemen keresztül vizsgált meg de nem fáj
elsõ vagyok:engem úgy vizsgált meg:felnyúlt egy ujjal
Szûz lányokat hivatalosan fenéken keresztül kell vizsgálni. Mikor anno (kb 2, 5 éve) engem szûzen vizsgáltak, szóltam elõtte, hogy még nem élek nemi életet, vissza kérdezett, hogy tampont használok-e, mondtam, hogy igen, így végül 1 ujjal vizsgált meg hüvelyen keresztül. Nem biztos, hogy UH-val meg fog tudni vizsgálni, mert ez csak akkor lehetséges, hogy ha van a rendelõben UH készülék. 20/L
Ez változó. Van akit puncin és van akit popsin keresztül.
Mit jelent az, hogy popsin keresztül? Felnyúl az orvos?

A 6 hetes kontrollon hogyan vizsgál a doki, illetve utána még visszahív, vagy már csak akkor kell menni, ha valamilyen panasz van?

Legjobb válasz: Szia. Sima vizsgálat lesz, megnézi, hogy ha volt gátmetszésed hogyan gyógyul a sebed, stb. Ha kérsz ír fel szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót. És valóban akkor kell menni legközelebb, ha valami gondod van.

Szia. Sima vizsgálat lesz, megnézi, hogy ha volt gátmetszésed hogyan gyógyul a sebed, stb. Ha kérsz ír fel szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót. És valóban akkor kell menni legközelebb, ha valami gondod van.
Elméletileg havonta kellene menni nõgyógyászhoz, hogy hallgasson szívhangot, meg a méhszájjal minden rendben van-e.(Ennek megfelelõen, és a 9.hét után 34hetesen voltam legközelebb:) )Meg majd a 12 hetes UH lesz.Amúgy szerintem az elején ráérsz csak akkor menni, ha panasz van, és mondjuk úgy a 20. héttõl is elég havonta-másfélhavonta járni, ha teljesen panasz mentes vagy. Ha lesz választott dokid, õ mondani fogja, hogy mikor menj.
A kérdező hozzászólása: Bocs, lehet nem volt egyértelmû a kérdés, de én a szülés utáni, 6. héten esedékes, kontrollra gondoltam.
húúú, én egybõl értettem a kérdést, csak nem tudom a választ, még csak most várom az elsõ babámat :D boldog babázást neked
Szia. Van ahol vesznek kenetet rákszüre´shez, (nekem nem), megnézik a gátsebed, és hogy a méh rendben van-e?? Nekem is a múlt héten volt.

A fejlődésneurológus hogyan vizsgálja a babákat? Miből áll egy ilyen vizsgálat?

Legjobb válasz: Köszi a választ! A kisfiam 10 hónapos, és még mindig emésztési problémái vannak, nagyon gyakran pukizik, elõtte viszont sír. Ma hallottam, hogy neurológiai probléma is lehet.

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! A kisfiam 10 hónapos, és még mindig emésztési problémái vannak, nagyon gyakran pukizik, elõtte viszont sír. Ma hallottam, hogy neurológiai probléma is lehet.
Mi 3 havonta járunk (egy éves koráig), mert pár naposan egy méhen belüli fertõzés szövõdményeként voltak szürkülései. Tulajdonképpen a reflexeit vizsgálja (a csecsemõreflexek egy idõ után el kell, hogy tûnjenek a mozgásfejlõdés elõrehaladtával), megnézi, hogy követi-e a szemével a fényt, a talpán, hasán, hátán reflexpontokat ingerel stb. Részletesen kikérdez, hogy miket tud (gagyog, forog, kúszik, ül, ha egyenesen fölemeled próbál-e lábra állni stb.) Persze mindent az adott kornak megfelelõen. Mivel mi egéségesek vagyunk, kb. 10 perc az egész. Ha valami egyéb baj van, akkor biztos más dolgokat is néznek. ja, és a szülõk anamnézisét is felveszik elsõ alkalommal.
Szia! Természetesen attól is függ, hogy milyen probléma miatt kerül sor a vizsgálatra. http://fejlodesneurologia.googlepages.com/fejl%C5%91d%C3%A9s..

Hogy vizsgál a nőgyógyász? 14/L

Legjobb válasz: Lézerkarddal

Lézerkarddal
Rotációs kapával.
én nem csak megmutatom, de le is tesztellek, ha akarod :D
Széthúzza a nunid és belenéz. Szívesen megmutatom hogy csinálja.
Küldtem két MAGYAR nyelvû linket ahol le van írva. fáradtság lenne rákattintani valamelyikre és elolvasni??? Nem 3 mondatban foglaljuk össze. A vizsgálat lényege a hüvely, a méhszáj állapotának vizsgálata, vehet kenetet is, és egy kacsának nevezett "speculummal" néz beléd, azzal tud kitágítani. Nem kellemes, mert hideg, és feszíteni fog. Ha szûz vagy akkor ez elmarad, akkor max ujjal nyúl fel, és tapogat körbe. De mi lenne ha elolvasnád mit csinál, és mit miért?! Ehh, így segítsen az ember...
Ha a lány mondja, hogy még szûz, akkor nem történik hüvelyi vizsgálat. http://drtomosvary.hu/altalanos-nogyogyaszati-vizsgalat/59 http://www.tinivagyok.hu/temak/test/item/ngyogyaszat-2-resz
A nemiszervével.
A kérdező hozzászólása: Na!! Komolyabban!
Szerinted? Odalent "kotorászik".
#1 LOL :D XDXDXDXD
Messzirõl bottal megpiszkálja.

Hogyan vizsgálja a szűz lányokat a nőgyógyász?

Igaz,hogy a végbélen keresztül?

Legjobb válasz: micsoda,??

micsoda, ??
Kedves utolsó teljesen igazad van! Remekül megfogalmaztad. A hír igaz végbélen keresztül vizsgálnak. É még általános iskola kb 4 osztályába jártam amikor is a suliban elkaptam egy gombás fertõzést, és el kellett menni vele orvoshoz. A vizsgálat kibírható és nagyon fontos. Azért mert ott vizsgál nem lesz kakis a kesztyû. A végbélben nincs egyfolytában széklet.
Engem hüvelyen keresztül vizsgáltak, szûzen is. Kicsit kellemetlen volt, de nem fájt. Sokkal inkább ez, mint valami súlyosabb, csajok! Az elhanyagolt fertõzések meddõséget okozhatnak, aztán majd futkozhattok felnõtt korotokban mûtétekre meg fájdalmas kezelésekre, ahelyett, hogy most elviselnétek 2 perc kellemetlenséget.
ez esetben én nem megyek el nõgyógyászhoz...
figyelj én magam után nem láttam annak. de higgyétek el igy vizsgálnak. Bár nemértem miköze a végbélnek a vaginához...:S azóta már kerestem normális nõdokit
A kérdező hozzászólása: utánna meg kakis lesz a gumikesztyû??
IGAZ! Én már 3xvoltam gyereknõdokinál olyan 15lehettem. Szörnyû érzés:S Gumikesztyûvel meg síkosítóval csinálja...:S 18/L
"unokahugomat úgy vizsgálta meg....nem akartam hinni a fülemnek" hát akkor lehet megerõszakolta...
unokahugomat úgy vizsgálta meg....nem akartam hinni a fülemnek
Orvosa válogatja, beszéld meg vele. Ezer ilyen kérdés van, máskor inkább használd a keresõt.
Igaz... :S
Vszínûleg tényleg orvosa válogatja. De hogy a kételyeket eloszlassam: Igen is lehet végbélen keresztül vizsgálni, nem csak az orvos perverziója. Ugyanis a rectumon keresztül ki lehet tapintani a hüvelyt. Anatómia könyvben is benne van... Nem értem miért kell rögtön arra gondolni, hogy csak az orvos a perverz...

Hogyan vizsgál a nőgyógyász ha meg akarom tudni, hogy nem történt e a tabletta mellett baj? (terhesség)

Legjobb válasz: Szia engem vérvételre küldött, abból egyértelmûen kiderül. Ez még SZTKban történt anno. Magánrendelõben nem tudom, mi a szokás ilyen esetben...

Szia engem vérvételre küldött, abból egyértelmûen kiderül. Ez még SZTKban történt anno. Magánrendelõben nem tudom, mi a szokás ilyen esetben...
Vegyél a gyógyszertárban egy tesztet! Gyors, egyszerû, és ritkán téved! Reggel egy pisi, és máris tudod hogy állsz! Persze a vérvétel a tuti.
Engem úgy, mint egy sima vizsgálaton. Rögtön látta, hogy ott a baba.
hüvelyi uh ha még korai a terhesség, vagy akár vérvétel.

Most voltam belgyógyásznál kontrolon, azt mondta, menjek el a nőgyógyászhoz, és nézessem meg, hogy van-e petefészek gyulladásom. Ezt hogy tudják megvizsgálni? Hogyan vizsgál a nőgyógyász?

Legjobb válasz: Ez magától a vizsgálattól függ. Ha a petefészkedet nézi, akkor valószínûleg ultrahanggal. Ha gyulladást keres akkor vért is vesz.

Ez magától a vizsgálattól függ. Ha a petefészkedet nézi, akkor valószínûleg ultrahanggal. Ha gyulladást keres akkor vért is vesz.

Hogyan vizsgálja a bíróság a különélő szülő vagyoni helyzetét? Tartásdíj csökkentés végett érdekelne.

Tartásdíj csökkentési pert adtam be a bíróságra. Munkanélküli vagyok sajnos már 7 hónapja. Állás azóta sincs. Míg volt állásom a bíróság magas tartásdíjat ítélt meg 2 gyermekem után. Fix. 80-80 e ft-ot. Ezt fizettem is rendesen évekig, a mai napig fizetem a magas összeget, családi segítséggel, plusz a tartalékokat élem fel. Közös lakáshitel felét is fizetem, holott nem a lakásban élek, hanem albérletet kell fizetnem.

Legjobb válasz: Itt nekem valami nem tiszta... ha te költöztél ki a közös lakásotokból, miért fizetsz bele? Ilyen esetben a volt feleségednek kellene visszafizetnie az eddigi összeg rád esõ részét (felét, feltehetõleg), és fizetni a maradékot, annak fejében, hogy a lakás maradéktalanul az övé. Ne legyél ekkora balek, mert csak magadnak ártasz vele. A bíróság környezettanulmányt fog kérni, amelyet szakértõ hajt végre, valamint ha a feleséged eltitkolt vagyonnal vádol, akkor az anyagi helyzetedet is megvizsgálja egy pénzügyi szakértõ. De ezektõl nem kell tartanod, ha nincs rejtegetnivalód.

Itt nekem valami nem tiszta... ha te költöztél ki a közös lakásotokból, miért fizetsz bele? Ilyen esetben a volt feleségednek kellene visszafizetnie az eddigi összeg rád esõ részét (felét, feltehetõleg), és fizetni a maradékot, annak fejében, hogy a lakás maradéktalanul az övé. Ne legyél ekkora balek, mert csak magadnak ártasz vele. A bíróság környezettanulmányt fog kérni, amelyet szakértõ hajt végre, valamint ha a feleséged eltitkolt vagyonnal vádol, akkor az anyagi helyzetedet is megvizsgálja egy pénzügyi szakértõ. De ezektõl nem kell tartanod, ha nincs rejtegetnivalód.
Miért is lettem lepontozva??? Nap, mint nap ezt csinálom, szerintem több tapasztalatom van benne, mint bármelyikõtöknek!! A GYAKORLATBAN úgy mûködik, ahogy leírtam!!
Akkor azokat, akik segítenek anyagilag, idéztesd be tanúnak, hogy igazolják azt.
A kérdező hozzászólása: 90 e ft segélyt kapok 3 hónapig! Ebbõl 1 már letelt. Egyértelmû, hogy több a kiadásom mint ez a 90 e ft. Miért van olyan amikor a kiadás belefér 90 e ft-ba? Alsó hangon pesten egy albérlet 50 e ft. Plus rezsi, kaja. Ez már elvitte a segélyt! És akkor még nincs benne a tartásdíj fizetés stb. Amit utolsó írt, nálam biztos, hogy több lesz a kiadás mint a segélyem! Akkor ez már csak azt jelentheti a bíróságon, hogy több a pénzem ?
A kérdező hozzászólása: mint írtam család segít fizetni az albérletet és a magas tartásdíjat. Albérletbõl el fogok jönni egy olcsóbba, de mivel határozott idejû a szerzõdés így nem jöhetek el onnan csak úgy, illetve eljöhetnék, de akkor gondolom rákell fizetnem szerzõdés szegés miatt, kauciót elbukom stb. Nevemen van egy autó, amit jelenleg visz el a bank!
Meg fogják vizsgálni, hogy a munkanélküli segélyedhez képest, milyen körülmények között laksz. Pl. bekéretheti az ex a villany, gázszámlát, mennyi az albérleti díjad, telefon, internet stb. ha ez már eleve több mint amit kapsz segélyként, akkor bizonyítanod kell mibõl tudod fedezni. Lekérethetik, van-e bankszámlád, azon mennyi pénz van. Az okmányirodától milyen gk. van a neveden, a földhivataltól, hogy van-e még ingatlanod stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
a környezettanulmány során elmennek, megnézik hol laksz, meghallgatják, hogy kerültél ebbe a helyzetbe. Ha albérletben vagy, mondd el, mi a tied, mi nem (pl. hûtõ, mikró, tv..). Megkérdezik a havi kiadásaidat, nálunk ez bemondás alapján megy, de van, ahol csekkeket is kérnek. Nyugi, nem fogják leenni a fejedet. Tapasztalatból mondom, hogy meg is fogod kapni a csökkentés, ha cask nem Hajdúék-féle pucc-albérletben laksz a munkanélkülibõl. Csak hangsúlyozd, hogy eddig a tartalékaidból éltél, és a család is sokat segített, valamint, amint sikerül elhelyezkedned, természetesen adsz többet, de most ez nem megy. egy szociális munkás
olvassátok végig még nem volt vagyonmegosztás addig természetesen kell fizetni a fele hitelt, de vagyonmegosztáskor mindképp kérd a vagyon felezését.
Jézusom kérdezõ, téged durván palira vettek! Rohadt gyorsan adj be egy keresetet a lakással kapcsolatos anyagiak rendezésére, mert ilyen a világon nincs, hogy ha önként elköltözöl a közös ingatlanból, akkor neked onnét nem jár semmi! Nem tudom milyen ügyvéddel intézte ezt el a volt nejed, de nem szar volt, az biztos. De még ebben az esetben is, a lakáshitelt neked semmilyen körülmények között nem kellene tovább fizetned.
A kérdező hozzászólása: pedig nagyon egyszerû, amikor kiderült, hogy megcsalt éveken át, én magam költöztem el, mert azt a légkört már nem bírtam elviselni, és a gyermekek miatt sem akartam állandó veszekedést. ezért eljöttem. Ezt a tettemet a bíróság úgy értelmezte, hogy önként költöztem el a visszatérés szándéka nélkül a közös lakásból, így nem jár nekem semmilyen pénz onnan. És mivel közös tulajdonú a lakás, közös a hitel így fizessem továbbra is a felét ha nem akarom, hogy késõbb a vagyonmegosztáskor hátrányba kerüljek azért mert nem fizetem a rám esõ részt. Hogyan kell elképzelni ezt a környezettanulmányt? Megnézik, hogy milyen tv-m van, milyen kanapém? Semmi értékem nincs, nincsenek festményeim, nincsenek drága étkészleteim stb.
A kérdező hozzászólása: Én nem pontoztam senkit! Se fel se le! Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

Kötelező évenkénti orvosi szűréseken suliban mennyire kell levetkőzni és hogy zajlik a vizsgálat?

Legjobb válasz: Sok egyéb fórumon is találkoztam a neten hasonló témával, ahol többnyire lányok panaszkodtak arról, hogy "megalázzák" õket iskolaorvosi vizsgálaton. A legtöbben azt sérelmezték, hogy amikor a vetkõzõ szobából bementek a vizsgálóba bugyiban és melltartóban, az orvos rájuk szólt, hogy a melltartót vegyék le....volt aki megtette és volt aki megtagadta.....És olyan helyek is vannak ahol még a bugyit is levetették és a nemiszervüket is megvizsgálta. Több városból és sok középiskolából írtak hasonlókat, de sok olyan megdöbbent hozzászóló is írt aki azt mondta, hogy náluk CSAK A CIPÕT kellett levenni (fiuknak és lányoknak is) SEMMI MÁST! Ezzel az egésszel az a legnagyobb probléma, hogy sok tini nincs tisztában az emberi jogokkal és a saját jogaival (ami koruknál fogva érthetõ)az orvosok pedig elhallgatják elõlük és magukban még örülnek is, hogy sok tájékozatlan diák AZT HISZI, hogy ez a vizsgálat valami olyan dolog amit "kötelezõ" nekik (mármint a diákoknak) megtenni! NA EZ EZ AZ AMI NEM IGAZ!! Felvilágosítok mindenkit aki nem tudja, hogy Magyarországon NINCS semmi olyan törvény ami bárkit is arra kényszerítene, hogy AKARATA ELLENÉRE is megvizsgálhatják vagy levetkõzésre kényszeríthetik! (az egyetlen kivétel a börtön és a katonaság). A szabad állampolgároknak jogaik vannak és ha akarja igenis JOGA VAN MEGTAGADNI BÁRMILYEN VIZSGÁLATOT!! Ezt 4 szakértõ jogász is megerõsítette nekem amikor erre rákérdeztem! Mielõtt valaki félreértené és azt hinné, hogy én most arra akarok bíztatni másokat, hogy ne vizsgáltassák ki magukat, annak most szólok, hogy NEM ERRÕL VAN SZÓ! De a diákok elõl eltitkolni a jogaikat akkor is ETIKÁTLAN VISELKEDÉS!!! Ha pl én lennék az iskolaorvos én vizsgálat elõtt tartanék egy elõadást és elmondanám mindenkinek, hogy melyik vizsgálat miért fontos és mit elõzhet meg és, hogy mindenkinek a saját érdeke, hogy résztvegyen....de....ettõl függetlenül ez NEM KÖTELEZÕ! Vagyis ha a vizsgálat bizonyos részét (részeit) õ nem akarja elvégeztetni, természetesen JOGA VAN MEGTAGADNI! Vannak persze talpraesett lányok-fiuk akik ismerik a jogaikat és MEGTAGADTÁK a számukra megalázó vizsgálatot, de azok közül akik belementek,utólag sokan lelkibetegek lettek a megalázó szitu miatt....és persze megdöbbentek mikor megtudták, hogy ezt meg lehet tagadni....mert neki a doki és a védõnõ azt HAZUDTA, hogy ez törvényileg így meg úgy kötelezõ....ami egy nagy HAZUGSÁG! ILYEN TÖRVÉNY NINCS!!! Az is tény, hogy bizonyos dolgok eléggé kétértelmûen vannak megfogalmazva. Pl a 2009-ben bevezetésre kerülõ egészségügyi érettségi (ami a 16 évesek záróvizsgálatát jelenti) elvileg valóban, úgy van megfogalmazva, hogy "kötelezõ" de ez nem azt jelenti, hogy kötelezõ "bármit" megtenni amit az orvos kér! A "kötelezõ" dolog CSAK ARRA vonatkozik, hogy megjelenni kötelezõ....de ha te ott kijelented, hogy te ezt és ezt a vizsgálatot nem akarod ....akkor nem akarod.....ennyi! Sõt! Ha valaki pl nem jár iskolába, annak a háziorvosa küld behivót.Ha a behívásra nem megy el akkor egyszerûen ráirják a kartonjára, hogy az illetõ nem jelent meg....és kész! Szankció nincs a "nem elmenés miatt".

Sok egyéb fórumon is találkoztam a neten hasonló témával, ahol többnyire lányok panaszkodtak arról, hogy "megalázzák" õket iskolaorvosi vizsgálaton. A legtöbben azt sérelmezték, hogy amikor a vetkõzõ szobából bementek a vizsgálóba bugyiban és melltartóban, az orvos rájuk szólt, hogy a melltartót vegyék le....volt aki megtette és volt aki megtagadta.....És olyan helyek is vannak ahol még a bugyit is levetették és a nemiszervüket is megvizsgálta. Több városból és sok középiskolából írtak hasonlókat, de sok olyan megdöbbent hozzászóló is írt aki azt mondta, hogy náluk CSAK A CIPÕT kellett levenni (fiuknak és lányoknak is) SEMMI MÁST! Ezzel az egésszel az a legnagyobb probléma, hogy sok tini nincs tisztában az emberi jogokkal és a saját jogaival (ami koruknál fogva érthetõ)az orvosok pedig elhallgatják elõlük és magukban még örülnek is, hogy sok tájékozatlan diák AZT HISZI, hogy ez a vizsgálat valami olyan dolog amit "kötelezõ" nekik (mármint a diákoknak) megtenni! NA EZ EZ AZ AMI NEM IGAZ!! Felvilágosítok mindenkit aki nem tudja, hogy Magyarországon NINCS semmi olyan törvény ami bárkit is arra kényszerítene, hogy AKARATA ELLENÉRE is megvizsgálhatják vagy levetkõzésre kényszeríthetik! (az egyetlen kivétel a börtön és a katonaság). A szabad állampolgároknak jogaik vannak és ha akarja igenis JOGA VAN MEGTAGADNI BÁRMILYEN VIZSGÁLATOT!! Ezt 4 szakértõ jogász is megerõsítette nekem amikor erre rákérdeztem! Mielõtt valaki félreértené és azt hinné, hogy én most arra akarok bíztatni másokat, hogy ne vizsgáltassák ki magukat, annak most szólok, hogy NEM ERRÕL VAN SZÓ! De a diákok elõl eltitkolni a jogaikat akkor is ETIKÁTLAN VISELKEDÉS!!! Ha pl én lennék az iskolaorvos én vizsgálat elõtt tartanék egy elõadást és elmondanám mindenkinek, hogy melyik vizsgálat miért fontos és mit elõzhet meg és, hogy mindenkinek a saját érdeke, hogy résztvegyen....de....ettõl függetlenül ez NEM KÖTELEZÕ! Vagyis ha a vizsgálat bizonyos részét (részeit) õ nem akarja elvégeztetni, természetesen JOGA VAN MEGTAGADNI! Vannak persze talpraesett lányok-fiuk akik ismerik a jogaikat és MEGTAGADTÁK a számukra megalázó vizsgálatot, de azok közül akik belementek, utólag sokan lelkibetegek lettek a megalázó szitu miatt....és persze megdöbbentek mikor megtudták, hogy ezt meg lehet tagadni....mert neki a doki és a védõnõ azt HAZUDTA, hogy ez törvényileg így meg úgy kötelezõ....ami egy nagy HAZUGSÁG! ILYEN TÖRVÉNY NINCS!!! Az is tény, hogy bizonyos dolgok eléggé kétértelmûen vannak megfogalmazva. Pl a 2009-ben bevezetésre kerülõ egészségügyi érettségi (ami a 16 évesek záróvizsgálatát jelenti) elvileg valóban, úgy van megfogalmazva, hogy "kötelezõ" de ez nem azt jelenti, hogy kötelezõ "bármit" megtenni amit az orvos kér! A "kötelezõ" dolog CSAK ARRA vonatkozik, hogy megjelenni kötelezõ....de ha te ott kijelented, hogy te ezt és ezt a vizsgálatot nem akarod ....akkor nem akarod.....ennyi! Sõt! Ha valaki pl nem jár iskolába, annak a háziorvosa küld behivót.Ha a behívásra nem megy el akkor egyszerûen ráirják a kartonjára, hogy az illetõ nem jelent meg....és kész! Szankció nincs a "nem elmenés miatt".
Nálunk bugyira és melltartóra kellett, de ezt szerintem orvosa válogatja. Általában vérnyomást, magasságot és súlyt mérnek. Illetve van hallás és látás vizsgálat is. Persze megnézi még a fogaid állapotát, megnyomkodja a hasad és megnézi még, hogy van-e lúdtalpad vagy gerincferdülésed.
Szia! Nekem is a csoportos viszgálattól voltak félelmeim, tudok egymás elõtt tök pucéron és azt javasolták, hogy szóljunk az ofõnek, mert jogunk van egyenként, pollóba és alsóba bemenni és nem egymás elõtt állni szinte egy száll semmibe.Egyébként én úgy tudom, hogy a fiúknál néhány helyen van intim vizsgálat. Szóval ofõvel beszéljétek meg biztonság kedvéért, hogy polóba és alsóba egyenként lehessen bemenni, mert ha véletlenül altesti vizsgálat lenne mégse pucéron állsz a doki elõtt, ez kevésbbé megalázó. Álljatok ki magatokért, mert sok helyen nem vették figyelembe azt hogy nem akarnak az emberkék egymás elõtt egy semmiben állni és fõként nem akarják, hogy úgy vizsgálják meg õket hogy közben a másik mögötte áll.Nekem az unokatesómékkal megcsinálták hogy egymás elõtt nézte meg a nemiszervûket a doki és tök ki voltak, amúgy is kellemetlen és még inkább azzá tették, megalázták õket. Nem akarlak megijeszteni, mert sok helyen csak magasság, súly, hallás, fül, fog, vérnyomás vizsgálat van, de ezzel is számoljatok és elõre valaki beszéljen az ofõvel, én megtettem én nem sokára lesz nálunk is a vizsgálat, mert mi az osztályban már megbeszéltük, hogy mit szeretnénk és az ofõ kiállt mellettünk és a dokival is bszélt.
mineket annó idején egyenként hívtak be, nadrág maradhatott és trikó, vagy melltartó.súlyt, magasságot, vérnyomást, szem, fok vizsgálat
náluk csak fel kellett húzni a fölsõt, kivéve aki hosszúujju volt
A kérdező hozzászólása: Én egyébként Egerbe járok suliba a Neumann-ba ha valaki esetleg pont lenne onnann itt akkor külön megköszönném a választ :)
Ez iskolánként változó.Van, ahol bugyi-melltartóra kell vetkõzni, de van, ahol egyáltalán nem kell levetkõzni.(az utobbiba tartozik az a suli is, ahova járok)Magasságot, súlyt, vérnyomást mérnek, hallás és szemvizsgálat.
hú azt utáltam!!!lány vagyok, bugyira kellett vetkõzni, és lefeküdni egyenként egy heverõre, ahol meghallgatták a mellkasunkat, megnyomogatták a hasunkat. elõtte még megmérték a magasságunkat, súlyunkat és kérdezték, cigizünk-e. állatira szégyelltem egy szál ciciben mutatkozni az osztálytársaim elõtt...persze a fiúk külön voltak, de mégis.
Lányoknál általában melltartóig, de a nadrág, és a zokni is maradhat. Csak a felsõ, és a cipõ megy. Hallásvizsgálat, gerincferdülés, látásvizsgálat, súly-, és magasságmérés, a hasadat is megvizsgálják. szedsz-e valamit az elõzõ vizsgálat óta, allergiás vagy-e.. azt hiszem ennyi. 18/L
Utolsó íróval egyetértek, fel kellene világosítani viszont a fiatalokat arra hogy vizsgálatokkal kapcsolatban miylen jogaik vannak, mit kérhetnek a vizsgálatoknál.Mi sem engedtük, hogy egyszerre többen menjünk be, kijártuk magunknak, mi is az ofõvel beszéltünk errõl.

Hogyan zajlik a nőgyógyászati vizsgálat?

Legjobb válasz: Gondolom az elsõ lesz neked.Bemész,elmondod a dokinak,h szûrésre mentél és elsõ alkalommal vagy,megkérdezi,h voltál-e már ffi-val,ha igen,akkor beküld az vetkõzõbe.Leöltözöl alulról,majd visszamész a vizsgálóba.Fel kell feküdnöd a vizsgáló székre,felteszed a két lábad a lábtartóra,és lazulj el.Fogja a kacsát,amit bedug a hüvelyedbe(nem fáj),majd kitágít vele.Fog egy pálcikát,feldugja a méhszájig(ez sem fáj)és leveszi a kentet.Amikor ez megvolt,kiveszi a kacsát.Aztán két ujját szintén ,,feldugja,, és ellenõrzi a méhfal állapotát.Közben kicsit húzza le majd a hasad alját,hogy ki tudja tapintani a méhed.Az én orvosom ultrahangot is csinál amint megnézi,hogy milyen vastag a méhfalam,meg mekkora a méhem.Meg figyeli,h van-e vmi elváltozás.Ha szükséges,akkor csinál hüvelyi UH-ot is.Az sem fáj.A lényeg,h folyamatosan lazulj el,mert akkor nem fogsz érezni semmit.Elõfordulhat,h a kenet levétel után egy nagyon picit vérzel,de szinte csak 1-2 csepp.Nekem volt már h véreztem,de volt olyan is h nem.De amikor véreztem,akkor sem fájt a vizsgálat!!Ha viszont még nem voltál fiúval,akkor nem tudom,h vizsgál,mert nekem az elsõ vizsgálat már akkor volt,amikor már nem voltam szûz.Remélem tudtam segíteni.

Gondolom az elsõ lesz neked.Bemész, elmondod a dokinak, h szûrésre mentél és elsõ alkalommal vagy, megkérdezi, h voltál-e már ffi-val, ha igen, akkor beküld az vetkõzõbe.Leöltözöl alulról, majd visszamész a vizsgálóba.Fel kell feküdnöd a vizsgáló székre, felteszed a két lábad a lábtartóra, és lazulj el.Fogja a kacsát, amit bedug a hüvelyedbe(nem fáj), majd kitágít vele.Fog egy pálcikát, feldugja a méhszájig(ez sem fáj)és leveszi a kentet.Amikor ez megvolt, kiveszi a kacsát.Aztán két ujját szintén , , feldugja, , és ellenõrzi a méhfal állapotát.Közben kicsit húzza le majd a hasad alját, hogy ki tudja tapintani a méhed.Az én orvosom ultrahangot is csinál amint megnézi, hogy milyen vastag a méhfalam, meg mekkora a méhem.Meg figyeli, h van-e vmi elváltozás.Ha szükséges, akkor csinál hüvelyi UH-ot is.Az sem fáj.A lényeg, h folyamatosan lazulj el, mert akkor nem fogsz érezni semmit.Elõfordulhat, h a kenet levétel után egy nagyon picit vérzel, de szinte csak 1-2 csepp.Nekem volt már h véreztem, de volt olyan is h nem.De amikor véreztem, akkor sem fájt a vizsgálat!!Ha viszont még nem voltál fiúval, akkor nem tudom, h vizsgál, mert nekem az elsõ vizsgálat már akkor volt, amikor már nem voltam szûz.Remélem tudtam segíteni.
Ne idegeskedj túlzottan! hány éves vagy, mert nagyon sok múlik azon, hogy gyerek tini, vagy felnõtt nõgyógyászatra mész-e? Szüz vagy-e? Van?e valami bajod, vagy csak ellenõríztetni akarod magad?
Ja és azt írod, hogy az orvos nemének nem kéne számítania, csak annak, hogy milyen ember! Van benne valami, de elõbb ki kell próbálni és csak utána tudod meg hogy milyen ember. Kár hogy nem fordítva mûködik ez.
Szerintem nincs igazad, nem ettõl rettegnek, sõt egyáltalán nem rettegnek, csak ha lehet választani, akkor inkább választanak nõt, mert ebben a korban azért igen szégyenlõsek és nem annyira egyszerû levetközni és a punciját mutogatni egy idegennek. Általában otthon sem szokták mutogatni a családban, így valóban egy idegen férfi elött elég "izgalmas", és talán fogalmuk sincs róla, hogy ma már elég sok nõi nõgyógyász is van akihez mehetnek. Pláne a gyereknõgyógyászaton.
Ne izgulj, ki lehet bírni, de elsõre mindenképpen nõi orvost ajánlok, mert azért elötte a vetkõzés és a terpesztés is jóval elviselhetõbb , mint egy férfi elött. pláne ha kb 30 éves lenne a doki...
Annyiszor hallottam már, hogy mondták a szüzeket végbélen keresztül vizsgálják.Ki találta ki ezt?Így akarjátok besz*ratni az amúgy is rettegõ csajszikat? Én szüzen voltam nõdokinál.A hüvelyemen keresztül vizsgált, sõt, még rákszûrést is csinált.Ja és nem egy barátnõm volt szüzen nõdokinál, és senkit sem a seggén keresztül vizsgált...ilyen marhaságot komolyan... Amúgy ezeken kívül minden úgy zajlik, ahogy írták.Kellemetlenül fogod magad érezni picit, kicsit olyan cikis érzés, de egyáltalán nem fáj.minden rendbe lesz :)
Na ezért rettegnek a lányok a férfi orvosoktól Kedves elõttem válaszoló! Az orvos nemének nem kéne számítania, csak annak, hogy milyen ember!
A tegnapi 17:06-os válaszoló írta, hogy az õ esetében pont a nõi nõgyógyász volt durva. Szóval nem a nemén múlik, hogy valaki milyen orvos, és milyen ember!!!
:DDDDDD
kedves 19. vannak akik nudista strandra járnak, de a többség azért normális lány. Kiindulni mégis csak a többségbõl kellene szerintem, és azok bizony szégyenlõsek! Az hogy az orvos jó vagy rossz, durva, vagy sem, az nem annyira a nemén, mint inkább a habitusán fog múlni. Azért alapvetõen a nõ mégiscsak "finomabb" és érzõszívûbb mint a férfi, azt hiszem ezt sem kellene vitatni. Miért van az is pl. hogy a kisgyerek az anyjához rohan, ha megüti magát és nem az apjához elõször? Ha elválnak, a bíróság is alapból az anyának itéli a gyereket és nem az apának? Szóval, az hogy téged durván vizsgált egy nõi orvos anno, nem jelenthet semmi mást, mint azt hogy nagyon érzékeny voltál akkor, vagy egy durva emberrel találkoztál, akit el kell kerülni. Ha itt most elkezdeném felsorolni azokat a durvaságokat amiket férfi nõgyógyászok követtek el lányokkal itt ezen az oldalon, akkor reggelig nem érnénk a végére.
Annyira múlik a nemén esetleg, mint pl azon hogy milyen anyanyelvû. Ha van egy magyar és mondjuk egy nigériai orvos, akkor melyikhez mész szívesebben? Na látod, pedig nem az anyanyelvén múlik az, hogy jó-e egy orvos.
Az orvos nemét nem lehet egy lapon említeni az anyanyelvével. Teljesen más a két dolog.
Szerinted... Az orvossal közös anyanyelvet beszélni az kb annyi mint azonos nemû orvossal a nemi szerveidrõl beszélni. Egymás megértése mindkét esetben könnyebb...
73%-al egyett kell hogy értsek. Nagyjából igaza van.
Mikor elõször voltam szüzen, engem pasi vizsgált.Nem bántam meg hogy hozzá mentem mert teljesen "hideg" volt, pozitív értelemben.Mintha a fülem vizsgálta volna.Az elsõ élmény így is úgy is elég kellemetlen(érzelmileg) egy szûz lánynak, szerintem mindegy, hogy nõ vagy férfi.Kinek melyik.
Na én is errõl beszéltem mint Te, Kedves 13:15-ös válaszoló, csak vannak akik szeretnek belekötni az emberbe!
Tudod, hány ilyen van itt? szerintem a fele legylább!
kedves 30. Neked mindegy, másnak nem. Elég sok, mondhatnám nagyon sok 10-14 éves lánnyal volt szerencsém beszélgetni és talán egyetlen egy sem volt közöttük, aki ne nõi nõgyógyászt választott volna, ha lett volna rá lehetõség!!
21. Ellentmondásosnak tartod az én véleményemet, miközben a tiéd is az. A szoknyás megoldást leszóltad, így arra következtetek, hogy te meg totál szégyenlõsen bemész a dokihoz meztelenül (magyarul te nem takargatod magad). Számomra ez nem logikus. Az meg igazán sajnálatos, hogy nem tudod elfogadni, hogy különbözõ családok vannak. Nálunk az volt a szokás, hogy mászkáltunk egymás elõtt meztelenül, nálatok nem. Én azt is elismerem, hogy nagyon ritka az, ami nálunk van, de attól még létezik, akkor is, ha neked fura. 23. Félreértettél. Nem magamutogató vagyok, csak nem vagyok szégyenlõs. A kettõ azért nem ugyanaz. És ettõl szerintem még én is normális vagyok... Azzal egyetértek, hogy általában a nõ "érzõszívûbb", de csak általában. Vannak kivételek.
Ja és még annyit, hogy alapból egy nõ jobb, pont a személyes átérzései miatt , mint egy ugyanolyan mértékben képzett férfi orvos. Vannak jobb és rosszabb orvosok, de ha egyformák, akkor a nõnek feltétlenül elõnye van a ffi-val szemben. Aki ezt nem ismeri el, az vagy hazudik, vagy hülye! Vagy férfi, aki átgázolva mindenen, mondja a maga idiótaságát.
19. Hát azt nem értem, ha 27 évesen is takargatod magad szégyenérzeted miatt szoknyával stb, akkor hogy a fenében lehet az hogy: "így az sem érdekel, ha a doki elõtt meztelenül kell mutatkozni" Akkor most melyik az igaz??? A másik, hogy amikor gyerekként elsõre mentél nõgyógyászhoz akkor lehet, hogy a falat is levakartad volna a fájdalomtól, ha férfi vizsgált volna, mint én tettem és ehez még jött a szégyen is, mert mi nem mászkáltunk és ma sem mászkálunk egymás elött otthon...
A szüzeket végbélen keresztül vizsgálják meg, az ujját a popsiba dugja a doki, és úgy tapintja ki a méhet, petefészket a másik kezével. Ez sem fáj, csak kellemetlen. Rászûrést nem nagyon szoktak csinálni szüzeknél, de kellõ óvatossággal kivitelezhetõ.
Ha a szûzhártyád megsértése nélkül meg tud vizsgálni, akkor nem a popsidba nyúl, hanem a puncidba.
# 10 Pl. engem így vizsgált meg a doki anno, ártatlan lánykoromban :) )) Nem tört csontom, ettõl se kell betojni.
"Ha valaki nem veszítette el a szüzességét, a vizsgálat elõtt mindenképpen jelezze, mivel ebben az esetben vagy még a szokásosnál is óvatosabban, egy ujjal vizsgál az orvos, vagy a végbél felõl /ekkor a vizsgálókesztyût vazelinnel vagy egyéb síkosító anyaggal kenik be, hogy a vizsgálat ne legyen nagyon kellemetlen/." A harmadik válasz linkjébõl idézet, egy nõgyógyász honlapjáról.
Általában ezeket a dolgokat egy tinédzser a jó édes anyukájával beszéli meg!!!
Sajnos, nem minden szülõvel lehet megtárgyalni...
Én is szûz voltam, amikor elõször voltam nõgyógyásznál, és végbélen keresztül vizsgált (mivel fogalmam sem volt errõl, sajnos, kellemetlen élmény volt a LELKEMNEK, testileg nem fájt). Jobb (nekem legalábbis), ha elõre tudok mindent, akkor nem szorongok, tudom, mi vár rám. A szülésnél már ez volt :) .
Nem tudom hány éves vagy, de mindenképpen nõi dokit választanék a helyedben, aki elött azért nem olyan ciki a terpesztéses, vetkõzéses "mutatvány", mint egy mondjuk 30 éves férfi elött.
# 16 Ezt már egyszer elmondtad ennél a kérdésnél (is)... olyan vagy, mint egy verkli :DDDDDD
17-eske Mirõl beszélsz?..?
Én 10 évvel ezelõtt voltam elõször gyereknõgyógyásznál, szûz voltam még, és végbélen keresztül vizsgált. Tudtam, hogy az vár rám, mégis rossz élmény volt. Arról meg, hogy a nõ vagy a férfi nõgyógyász jobb, az a véleményem, hogy nekem a férfi, mert igaz ugyan, hogy a nõk tudják orvosként is, hogy min esnek át az általuk megvizsgált nõk, de az, akinél én tiniként voltam, nõ volt, viszont én olyan durvaságot azóta sem tapasztaltam egyik férfi nõgyógyásznál sem (mivel azóta csak akkor megyek nõhöz, ha tényleg nincs más). Persze ez egyén- és orvosfüggõ is, hogy ki melyiket szereti jobban. Az is tény, hogy általában a lányok ilyen korban szégyenlõsek, de jó esetben a rendelõben az orvos nem "úgy" fog egy lányra sem nézni, tehát le kell vetkõzni a gátlásokat. Persze én könnyen beszélek, mert nálunk a családban sem volt divat, hogy szégyenlõsek legyünk egymás elõtt (a mai napig nem zavar, ha valaki meztelenül lát a családból, pedig már 27 vagyok), így az sem érdekel, ha a doki elõtt meztelenül kell mutatkozni. Egyébként én szoknyában szoktam menni, és azt magamon hagyom, csak a bugyit vetem le alóla, és közvetlenül a vizsgálat elõtt csak felhajtom. Ezért egyik orvos sem szólt még eddig, és mégis segít valamennyire a szégyenérzet elkerülésében.
Kérlek segíts! hol szóltam le???? "A szoknyás megoldást leszóltad, " Azt írtad, hogy: "az sem érdekel, ha a doki elõtt meztelenül kell mutatkozni" akkor miért takargatod magad mégis? Azért nyílván, mert szégyenled magad, annak ellenére, hogy az ellenkezõjét állítod! Eszembe sincs leszólni a szoknyás megoldást, én is azt használom. Cak én igazat is mondok és bizony hogy szégyenlem magam... még a nõi dokinál is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!