Találatok a következő kifejezésre: Hogy veszik a terhessege (35 db)

Ha pozitiv a terhessegi teszt akkor meg lehet meg fekezni gyogyszerrel? En hiszem hogy nem ejtettem teherbe vegulis nem mentem el, nem jott ki belollem semmifele anyag, ettolfogva meg parazhatok? Elovaladek azt hogy veszem eszre?

Legjobb válasz: az hogy elõváladék ment a hüvelyébe azt nem veszed észre, mert nem érzed mikor jön az elõváladék, és õ sem érzi. Ha a terhességi teszt pozitív (az azt hiszem 1-2 hét után mutatja ki) akkor már nem lehet megfékezni gyógyszerrel, csak abortusszal.

az hogy elõváladék ment a hüvelyébe azt nem veszed észre, mert nem érzed mikor jön az elõváladék, és õ sem érzi. Ha a terhességi teszt pozitív (az azt hiszem 1-2 hét után mutatja ki) akkor már nem lehet megfékezni gyógyszerrel, csak abortusszal.
Abortusszal lehet véget vetni a terhességnek, ami nagyon fájdalmas egy nem szült nõnek, mivel tágításban történik. Azt sosem tudhatod, távozott-e elõváladék vagy sem, de nagy valószínûséggel aktusonként többször is távozik.
ássátok el magatokat ha 21 évesen ennyi eszetek van. terhes lehet. 14 nap után teszt.
azt nem tudhatod hogy kijött-e belõled anyag, elõváladék ha a szintén nagyon okos barátnõdben volt éppen a farkad. két hét múlva mutat értelmes eredményt a teszt. és abortusz van már csak amihez 18 év alatt szigorúan szülõi beleegyezés kell, fáj és megalázó egy mûtét, 30 rongyba kerül, késõbb pedig meddõséget okozhat. ugye mennyivel jobb lett volna óvszert húzni a farkadra???
az abortusz nem tudom, hogy fáj-e mivel fiú vagyok, de sérülhet a méhfal aminek következtében, elõfordulhat hogy nem lehet gyereke többé stb. komoly következményei is lehetnek. és mellesleg 60ezer forintba kerül.
ha elmúlt a lány18 éves nem kell megtudnia senkinek, de ha kiskorú akkor szülõi beleegyezés kell az abortuszhoz. Mikor történt? Ha még 72 órán belül akkor irány a nõgyógyász ésõ ír fel tablettát. Ha meg nem mentél el benne nincs is mitõl parázni. Vagy már megvan a pozitív teszt is?
Van egy gyógyszer amit az orvosok adnak ha valaki nem szeretné a terhességet, és még nincs annyira elõre haladott állapotban.A tablettát beveszed, és spontán vetélést okoz.. Ezt onnan tudom, hogy egy ismerõsömnek ilyet adtak, és én vigyáztam a gyerekeire addig amíg jobban nem lett.Hozzáteszem, hogy egész nap kínlódott, és fájdalmai voltak(mint akinek erõs menstruációs görcsei vannak)Hogy mi a gyógyszer neve nem tudom, csak annyit hogy az Orvos adja ki.Emlékszem reggel ment az orvoshoz a gyógyszerárt, és még aznap be kellett vennie...
lehet, hogy van esély az elõváladéktól teherbe esni, de ez nem olyan gyakori szerintem.Mi a párommal 3 éve megszakításos módszerrel szeretkezünk...Amikor érzi, hogy jó lesz neki, kiveszi elõtte.Mielõtt lehurrognátok.Mi 9 éve élünk együtt, és ha terhes is lennék se lenne gond(legfeljebb szerelem gyerek lenne), mert megtartanánk, csak tudatosan nem tervezzük a babát..De én még egyszer sem lettem így terhes.. Az óvszert nem szeretjük, gyógyszert nem szedhetek, így ez a módszer maradt, de mint írtam nálunk az se lenne gond ha baba jönne...
A kérdező hozzászólása: Mennyibe kerul a terhessegi teszt????
van 600 forintos is, jobb ha egy kicsit drágábbat és márkásabbat veszel...
Menstruáció elõtt a terhességi teszt mindig pozitiv eredményt ad! Éppen ezért nem szabad menstruáció elõtt elvégezni a tesztet.
A kérdező hozzászólása: Feszultek vagyunk! kesett a mensije mi kozben egyutt voltunk.most szedett utanna olyan gyogyszert ami elosegiti a mensit. Ha megjon neki akkorminden oke es nem terhes igaz??
2 marék lónyugtatóval meg lehet fékezni, meg sok minden mást is.
A kérdező hozzászólása: azert mert csak kivancsi vagyok. EGY het utan erez valamit ha netalan terhes????
akkor minek kérdezel minket, ha biztos vagy a dolgodban?
A kérdező hozzászólása: ugy olvastam hogy az elovaladektol sokkal kevesebb az esely hogy teherbe essen vki.Szerintem en akkor nem kell parazzak mert nem mentem el visszaszoritottam es kihuztam sztem elovaladek sem volt.
Amúgy 30 körül van az abortusz, gyereket nevelni meg még többe kerül. nem érné meg inkább gumival vagy gyógyszerrel védekezni??? 2 héttel az aktus után szabad tesztet csinálni!
Majd legkésõbb akkor veszik észre a szülõk, amikor nem születik unokájuk, mert az abortusz miatt meddõ lett a lány (ez is benne van a pakliban!)
A kérdező hozzászólása: A lany 21 eves en is. vasarnap voltunk egyutt. de csak keveset.es nem mentem el benne csak bedugtuk es kihuztuk ennyi.Feljek attol hogy terhes lessz? Mennyi az esely arra hogy nem terhes????
A kérdező hozzászólása: terhessegi tesztet mikor erdemes csinalni??? egyutlet utan par napra? vagy hetre???
A kérdező hozzászólása: Az abortusz mennyi ideig tart? Es az fajdalmas dolog???Nem szeretnenk ha szuleink megtudnak ezt a dolgot , rajonnenek ha senkinek sem mondanank meg es elvegeztetnenk az abortuszt????
Ha vasárnap voltatok együtt, még belefértek a 72 órába. Menjetek el még ma nõgyógyászati ügyeletre és az orvos majd eldönti, hogy kell-e. A teszttel most még semmire nem mész, minimum két hét, mire mutat valamit, de addigra a tabiról nyolcszor lekéstek, és csak az abortusz marad, ha összejött a baba.

Lehet, hogy terhes vagyok, 3 napja lefeküdtem egy fiúval, ha most veszek terhességi tesztet, az ki fogja mutatni a terhességet?

Nem tudom, mikor kéne megjönnie, eddig sosem néztem a dátumokat, mert sz?z voltam még és felesleges volt, de szerintem kb 2 hét múlva, tehát nagyon nem most.

Legjobb válasz: Amennyire én tudom az aktus után 2 héttel ér valamit is legkorábban a terhességi teszt. 21/F

Amennyire én tudom az aktus után 2 héttel ér valamit is legkorábban a terhességi teszt. 21/F
A kérdező hozzászólása: hát az király, akkor addig izgulhatok... köszi.
ja, csak 2 hét múlva érdemes. de nem kéne izgulnod ha elõbb megtanulnál védekezni
Még nem, általában 2hét után mutatják ki.olyan is van, ami csak a menstruáció elmaradása után.mindegyik termék dobozára rá van írva.
húzattál volna gumit a pasid botjára akkor nem kellene izgulnod... -.-
Még terhes sem lehetsz, mivel a terhesség a beágyazódással kezdõdik, ami az aktus utáni 6. nap környékén kezdõdik. A teszt pedig csak beágyazódás után, aktus után kb.két héttel mutat eredményt. Amúgy nem akarlak még jobban elkeseríteni, de ha két hét múlva esedékes a vérzésed, akkor bizony sikerült kb. pontosan peteéréskor kiviteleznetek az akciót. Remélem legalább nem benned élvezett el, mert akkor aztán igen csak nagy esély van a terhességre. Ha eléd is élvezett, mindenképpen menj el orvoshoz és kérjél esemény utáni tablettát (az EllaOne-t 5 napig lehet használni).
akkor ezt sikerült pont peteéréskor. most jutott eszedbe aggódni? rögtön kellett volna, akkor vehetnél be 72 órásat. így imádkozz. 2 hét múlva mutat biztosat a teszt.
A kérdező hozzászólása: nem élvezett el egyáltalán, ez a mázlim, bár tudom, hogy elõváladék is van, úgyhogy még esélyes sajnos...

Mik a terhesség első jelei? Hogyan veszem észre?

Legjobb válasz: Kimaradt menzesz, reggeli hányinger, hányás, gyakoribb vizelési inger, undorodás olyan dolgoktól, amit eddig szerettél, megkívánsz olyan dolgokat, amit addig nem szerettél stb. Nem sokból tartana rákeresni, hogy "terhesség tünetei". Amúgy ez tök egyéni, vkinek minden tünet elõjön, vkinek meg semmi. Megfelelõen kell védekezni, nem minden egyes nap azon parázni, hogy terhes vagy-e.

Kimaradt menzesz, reggeli hányinger, hányás, gyakoribb vizelési inger, undorodás olyan dolgoktól, amit eddig szerettél, megkívánsz olyan dolgokat, amit addig nem szerettél stb. Nem sokból tartana rákeresni, hogy "terhesség tünetei". Amúgy ez tök egyéni, vkinek minden tünet elõjön, vkinek meg semmi. Megfelelõen kell védekezni, nem minden egyes nap azon parázni, hogy terhes vagy-e.
hozzátenném, hogy a terhesség "tünetei" ha már betegségként tekintünk rá... a behatolás után kb 2héttel jelentkeznek elõször.
Hihetetlenül hatékonytalan manapság a nemi oktatás, szexuális felvilágosítás.
egy pozitív terhességi teszt az elsõ biztosnak mondható jel. a menstruáció kimaradása nem feltétlenül vonja maga utána a terhességet. a leírtak azok mind igazak, de ezek csak a menstruáció kimaradása után egy-két héttel jelentkezik...

Hogy lehet az, hogy valaki csak hónapok múltán veszi észre a terhességét?

Mesélte egyik ismerõsöm, hogy õ úgy a 4-5. hónapján vette észre, hogy terhes, mikor rúgást érzett a hasában és vett terhességi tesztet. Hogy lehet nem észrevenni? Az ilyen nem hiányolja a menzeszét gyanakvásképpen?

Legjobb válasz: Van aki a terhesség alatt is menstruál.

Van aki a terhesség alatt is menstruál.
ÉS szerinted azt hogy lehet megkülönböztetni egy laikusnak a menstruációtól. Tudod, a nõi szervezet nem úgy mûködik általában, mint az a "nagykönyvben" meg van írva. Nem mindenkinek 28 naposak a ciklusai, nem ugyanannyi ideig tart a vérzés 2 ciklusban, nem egyforma mindig a mennyisége, stb, stb. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy tabletta melletti teherbeesés észrevétele... Én simán el tudom hinni, hogy valaki nem veszi észre...
A kérdező hozzászólása: Orvos mondta, hogy terhesség alatt nincs menstruáció. Lehet vérzés, de az nem menstruációhoz hasonlítható.
A nevelõanyám egyik munkatársát bevitték a kórházba, mert bedagadt a szája, és kiderült, hogy 9 hónapos terhes és vitték is a szülészetre. Semmi jele nem volt a terhességének.
A kérdező hozzászólása: Az szép! :O De akkor gondolom nem egy vékonyabb termetû, hogyha tényleg még csak fel se tûnt, hogy terhes lehet.

Igaz az, hogy a terhesség alatt a nő agya 7%-kot veszít a térfogatából?

Szülés után visszaáll. A Kiskegyedben volt egy cikk, abban olvatam. Te elhiszed ezt?

Legjobb válasz: Hú azon a cikken nagyon kiakadtam, még írtam is nekik egy e-mail, de nem válaszoltak. Amúgy 10%-ot írtak, és szerintük emiatt a vesztés miatt veszünk meg minden hülyeséget a babának. A felsoroltak közül van olyan, ami nálunk még az 5. gyereknél is létszükséglet. Szerintem ez hülyeség. Még ha veszít is az agy a térfogatából, mivel csak 10%-t használjuk ki az agyunknak, ettõl biztosan nem hülyülünk el.

Hú azon a cikken nagyon kiakadtam, még írtam is nekik egy e-mail, de nem válaszoltak. Amúgy 10%-ot írtak, és szerintük emiatt a vesztés miatt veszünk meg minden hülyeséget a babának. A felsoroltak közül van olyan, ami nálunk még az 5. gyereknél is létszükséglet. Szerintem ez hülyeség. Még ha veszít is az agy a térfogatából, mivel csak 10%-t használjuk ki az agyunknak, ettõl biztosan nem hülyülünk el.
Ez hülyeség. Az tény hogy feledékenyebbek vagyunk terhesen
Szia! Én is olvastam a cikket. Tele van marhaságokkal! Nem lesz kisebb az agyunk, ez egy bõdületes hülyeség! Hormonális hatásra a gondolkodásmódunk változik, ez hozzá tartozik a szervezet anyaságra való felkészüléséhez. A cikk többi része is elég gáz, biztos olyan írta aki még kisbabát sem látott közelrõl, nemhogy náthásan.
Tök érdekes, nem találtam meg az archívumukban. A címe Bébibiznisz volt, hátha ti ráakadtok.
A kérdező hozzászólása: Amúgy pont, hogy ipari porszívónk van, legalábbis jó erõsen szív 2500W-os. Az orrszívó úgy van kiképezve, hogy ne erõsen szívjon, teljesen mindegy, hogy mennyire erõs a porszívó.
Neten megtalálom valahol ezt a cikket? Köszi!
Mondjuk nem maga a porszívó orrszívó szív, az csak egy mûanyag-üveg kütyü, hanem a porszívó, amihez csatlakoztatod. De nyilván nem ipari gépre fogod rákötni. Engem a légzésfigyelõs rész is kiakasztott, meg a sterilizálós is, mert anyatej leadó vagyok, és anélkül nem megy.
A kérdező hozzászólása: Szerintem a porszívós orrszívó egy nátha esetében létszükséglet, jó nagy hülyeséget írtak róla. Nem is engedélyeznek olyan orrszívót, ami erõsen szív.
Szerintem van benne valami. Én szó szerint butultam mióta terhes vagyok nagyon gáz... Amúgy az újdonsült anyukák az otthonléttõl még hülyébbek lesznek, tisztelet a kivételnek, saját magamon és sok más emberen is tapasztaltam.

Lehetséges, hogy hátrahajló méh esetén nehezebben veszi észre a terhességet az orvos?

Sokáig nézel?dött, azt mondta, nem könny?.....és nem látott semmit. Bár azt mondta, vannak arra utaló jelek.

Legjobb válasz: Elõfordulhat. Az én kisfiamat alig találták meg egy myoma annyira eltorzítja a méhemet. Már méhen kívüli terhességre gyanakodtak. Jött egy második orvos és az találta meg nagy nehezen. :))

Elõfordulhat. Az én kisfiamat alig találták meg egy myoma annyira eltorzítja a méhemet. Már méhen kívüli terhességre gyanakodtak. Jött egy második orvos és az találta meg nagy nehezen. :) )
Igen, nekem is hátrahajló és a dokim elsõ UH-n alig találta meg. Azt mondta annyira hátrahajlik a méhem. Ha kibírod, legközelebb menj tele hólyaggal, állítólag az segít. Azt hozzáteszem, hogy szerintem a 8. hétig inkább csak hüvelyi UH-n látszik a baba.
nekem is hátrahajló, de 5 hetesen ki is tudta tapintani, és UH-n már látszódott a petezsák is.
Szuleszno ismerosomnek, aki aztan tenyleg annyit jart a dokik nyakara, amennyit csak tudott :) a 8. heten "talaltak" meg a babat az uh-on. Addig csak a vervetel emelkedo HCG szintje jelezte a terhesseget.
Én múlt héten voltam nõgyógyásznál két pozitív teszt után. Hányingerem van, elmaradt a menstruációm. Szóval tuti a terhesség. Kb. 6-7 hetese lehettem a múlt héten. A doki azt mondta, hogy nem tudja megállapítani kitapogatással, mert hátrahajló méhem van. Azt javasolta, hogy két hét múlva menjek csak uh-ra, hogy tutira látszódjon majd a baba. Az elsõ babát egyébként a korábbi nõgyógyászom a hetedik héten hüvelyi uh-al simán megtalálta, és már hallhattam a szívdobogását is.

Terhesség alatt lehet menstruáció, de úgy, hogy észre sem veszed, hogy terhes vagy? Hányadik héttől jelzi ki a terhességi teszt biztosan, hogy jön a baba?

Legjobb válasz: Beágyazódás után már biztosan, szóval egy átlagos, közel 28 napos ciklusnál az elmaradt menszi elõtt 2-3 nappal már jeleznie kéne. Anyukám az ötödik vagy hatodik hónapig menstruált velem, nem tudni miért, de elõttem volt egy vetélése, lehet az okozott valami gondot, lehet csak szimplán ilyen volt a szervezete, nem tudni. Nem is gyanakodtak. Nem voltak kezdeti rosszullétei, a munkát ugyanúgy bírta (tanárnõ). Arra lett figyelmes, hogy szokatlanul bizsereg a pocak alja és szokatlanul kerek hanyatt fekve. Elment orvoshoz, és ott virítottam az uh-képernyõn :D

Beágyazódás után már biztosan, szóval egy átlagos, közel 28 napos ciklusnál az elmaradt menszi elõtt 2-3 nappal már jeleznie kéne. Anyukám az ötödik vagy hatodik hónapig menstruált velem, nem tudni miért, de elõttem volt egy vetélése, lehet az okozott valami gondot, lehet csak szimplán ilyen volt a szervezete, nem tudni. Nem is gyanakodtak. Nem voltak kezdeti rosszullétei, a munkát ugyanúgy bírta (tanárnõ). Arra lett figyelmes, hogy szokatlanul bizsereg a pocak alja és szokatlanul kerek hanyatt fekve. Elment orvoshoz, és ott virítottam az uh-képernyõn :D
Inkább az elmaradt után mutatja, de ha menstruál valaki, akkor ugye nincs elmaradt mensi. Ha az aktus idõpontját ismered, amikor sikerülhetett, rá 3 hétre már nagyon valószínû, hogy kimutatja. 28+4 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
Tankönyv szerint a terhesség 40 hetes, ami kilenc naptári és 10 holdhónapot jelent.
Én nem a heteket nézem, hanem a hónapokat. Pontosabban mindkettõt külön számolom, egymástól függetlenül. A heteket ugye egyszerû, de a hónapokat is, ha nem a hetekbõl indulsz ki, hanem az utolsó mensi elsõ napjából. Csak egy hetet kell elcsalni, én ezt az elsõ 7 hónapra osztottam el. Pl: Utolsó mensi: január 31. Március 1. = elsõ betöltött hónap Április 2. = 2. betöltött hónap Május 3.= 3. Június 4. = 4. Július 5. = 5. Augusztus 6. = 6. Szeptember 7. = 7. Október 7. = 8. November 7. = 9. betöltött hónap= szülés napja. 28+3 hkm a (betöltött 6 hónapos, a hetedik hónapban)
Ez azért van, mert egy hónap nem négy hétbõl áll... hanem 30, 31 napból. Egyedül a február 28 napos(tehát pontosan négy hetes, de csak, ha nincs szökõév). Ezért a kettõ független egymástól. Attól, hogy a 20. héten tartasz még nem leszel 5 hónapos terhes. Tehát mi hónapjainkban mérve 9 hónap a terhesség, ami 40 hetet ölel át. Szerintem egyszerû :)
Én úgy tudom hogy igy van:1-4=1 5-8=2 9-13=3 14-17=4 18-21=5 22-26=6 27-30=7 31-35=8 36-40=9
2 hónap nagyjából 9 hét
A kérdező hozzászólása: Oké, ezt mondjuk értem is. De melyik heteken van a váltás, ha kérdeznék, hogy hány hónapos vagyok?

Hogy veszi észre az orvos a méhen kivüli terhességet? Volt már ilyenetek? Nehezebben veszi észre az orvos?

Legjobb válasz: Nekem 2x is volt.Az elsõnél pozi teszt után nem látszódott az UH,majd egy hét után erõs görcsök és vérzés.7hetesen az utolsó pillanatba vették észre ugy hogy dobogott a szive.A másodiknál nem is tudtam hogy terhes vagyok mert nem maradt ki mensim,csak az ismerõs erõs görcsöléskor tudtam hogy baj van.Ott is szívverés alapján találták meg.

Nekem 2x is volt.Az elsõnél pozi teszt után nem látszódott az UH, majd egy hét után erõs görcsök és vérzés.7hetesen az utolsó pillanatba vették észre ugy hogy dobogott a szive.A másodiknál nem is tudtam hogy terhes vagyok mert nem maradt ki mensim, csak az ismerõs erõs görcsöléskor tudtam hogy baj van.Ott is szívverés alapján találták meg.
Nekem mult honapban volt mehenkivulim(mehnyakterheseg) Nekem megjott a menzim egy napra de a tesztem erosodott es a hgc vervetelem is pozitiv lett. a menzitol(pozi tesztol) szamolva 2, 5hetre lehetett eszrevenni, szabalytalan petezsakot a mehnyaknal.termeszetes uton tavozott.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!