Találatok a következő kifejezésre: Hogy vehetem hogy tüzel (3 db)

Kisfiam örökölt pénze gyámügyi letétbe van édesapja halála óta. Ebből a pénzből én vehetek fel arra, hogy tüzelőt vegyünk?

Esetleg, ha valaki ért hozzá akkor megköszönöm a válaszát.

Legjobb válasz: Szia! A szülõ a saját tartásának rovására köteles megosztani a gyermekkel mindazt ami a rendelkezésére áll, nem irányadó ez ha a gyermek tartása vagyonának jövedelmébõl kitelik. (ez kamat, bérleti díj stb...) a törzsvagyonhoz csak gyámhatósági engedéllyel lehet hozzányúlni, aki mindíg a kiskorú gyermek érdekeit szolgálja. Ilyen érdek pl nálatok, ha annyira kevés a jövedelmetek, hogy ha kifizeted a rezsit és a kaját döntened kell, hogy a gyereknek veszel cipõt vagy tüzelõt. Vigyél magaddal jövedelem igazolást, a csekkjeidet, hiszen az nem szolgálja a gyerek érdekét, ha fagyoskodsz, nincs víz vagy villany, nincs ruhája, vagy nincs mit enni,miközben ott van az édesapjától örökölt pénz. Biztosan igazolni kell, hogy tényleg mire költöd, ez érthetõ a részükrõl is hiszen az õ feladatuk, hogy a gyerek pénzére vigyázzanak, de segíteni fognak, esetleg intéznek segély tüzelõt is. Nálunk van ilyen.

Szia! A szülõ a saját tartásának rovására köteles megosztani a gyermekkel mindazt ami a rendelkezésére áll, nem irányadó ez ha a gyermek tartása vagyonának jövedelmébõl kitelik. (ez kamat, bérleti díj stb...) a törzsvagyonhoz csak gyámhatósági engedéllyel lehet hozzányúlni, aki mindíg a kiskorú gyermek érdekeit szolgálja. Ilyen érdek pl nálatok, ha annyira kevés a jövedelmetek, hogy ha kifizeted a rezsit és a kaját döntened kell, hogy a gyereknek veszel cipõt vagy tüzelõt. Vigyél magaddal jövedelem igazolást, a csekkjeidet, hiszen az nem szolgálja a gyerek érdekét, ha fagyoskodsz, nincs víz vagy villany, nincs ruhája, vagy nincs mit enni, miközben ott van az édesapjától örökölt pénz. Biztosan igazolni kell, hogy tényleg mire költöd, ez érthetõ a részükrõl is hiszen az õ feladatuk, hogy a gyerek pénzére vigyázzanak, de segíteni fognak, esetleg intéznek segély tüzelõt is. Nálunk van ilyen.
Gyámhatósági engedéllyel vehetsz fel belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Igen, azt gondoltam, hogy kell kérnem.De akkor nem küldenek el a fenébe?Féltem bemenni..
Hát igazából a gyerek pénzét elvileg csak rá költhetnéd, de ha olyan rosszul álltok, talán megengedik, végül is neki is fûtesz... De erre mi nem tudunk válaszolni, mindenképp ott kell érdeklõdnöd!

Hogy vehetem észre hogy tüzel a skótjuhászom?

Kicsi collie-kat szeretnénk de honnan vegyem észre hogy tüzel? Már 2 éves elmult még nem láttam sose hogy tüzelne!

Legjobb válasz: Általában vérzik(cseppekben), és egy kicsit nyugtalan.Az enyém legalábbis mindig ilyen, ha tüzel.

Általában vérzik(cseppekben), és egy kicsit nyugtalan.Az enyém legalábbis mindig ilyen, ha tüzel.
Mi is skót juhászokat tartunk. A fajta jellegébõl adódóan elõfordulhat, hogy nem veszed észre amikor vérzik, mert a nemi szervénél (is) igen hosszú szöre van, ami így "eltünteti" a vérzést. Rosszabb esetben lehet, hogy a kutyád meddõ. Bár írtad, hogy 2 éves, akkor már hál' Istennek nem volt "Lassie-divat", és nem szaporították a fajtát össze-vissza. Így talán kizárható a genetikai hiba, ha normális tenyésztõtõl származási lappal vetted (remélem nem egy szaporítót gazdagítottál). Ez esetben szerintem a tenyésztõ is tud tanácsot adni, hogy mikor tüzel, esetleg segíthet kiválasztani egy hozzá illõ kant.
A kérdező hozzászólása: Az elõzõ két skótjuhászunknál észrevettük, de ennél a drágánál nem nagyon... :( kezdõ tenyésztõtõl vettük, az elsõ almukból. Már a telszáma sincs meg, tõlünk 200 km-re laknak. A kan már megvan hozzá, már meg is egyeztem a gazdival, már csak a lányomra várunk hogy kezdjen el tüzelni. Nem hiszem hogy meddõ lenne, vagy hát nem tudom... emelgessem a farkát idõközönként? Sokat szoktam fürdetni aránylag, minden hónapban 1szer fürdetem, még nem vettem észre vérzést.
Elõször is ne fürdesd havonta mert nem tesz jót neki. Skót juhászt se kell évente 4-5-nél több alkalommal fürdetni, de ha lehet, akkor inkább még kevesebbszer. A gyakori fürdetés tönkreteszi a budáját. A kezdõ tenyésztõ, ha nem adott hozzá törzskönyvet akkor valójában kezdõ, vagy kevésbé kezdõ szaporító volt. Ha ez a helyzet akkor a kutyád valószínûleg nincs semmilyen örökletes betegségre (collie-knál pl a vakságot okozó CEA-ra) szûrve, úgyhogy ha már mindenáron akarod elletni, akkor alap lenne ezt a szûrést rajta, és a kanon is elvégeztetni (gondolom õ se törzskönyves). Egyben meg lehetne szintén vizsgálni, hogy nincs-e valami problémája ami miatt nem tüzel. Ha egyébként valóban fajtatiszta a kutyád, de nincs törzskönyve, akkor érdemes lenne evinni egy-két MKSZ kiállításra, ott be lehet nevezni törzskönyv nélkül is a hobbi osztályba, és ha jó eredményeket ér el, akkor ki lehet váltani un. "B törzskönyvet". Ezzel már késõbb hivatalos tenyésztésbe is be lehet vinni.
A kérdező hozzászólása: Elõttem szóló: nem igazán tetszik a stílusod. A kutyám természetesen fajta tiszta, az anyja és az apja is türzskönyves, az anyját Németbe vitték el a kanhoz, aki díjnyertes azóta is. A kan amelyik már kivan választva hozzá, szintén törzskönyvezett és díjnyertes kan, kiállításokra stb. jár, összes papírja megvan. Azért mert az enyémnek nem csináltak törzskönyvet, még nem azt jelenti hogy kommersz korcsot tartok a kertben! Az meg hogy hányszor kell fürdetni egy skótjuhászt, bárhol körülnézel mindenki azt mondja és minden könyv azt írja, hogy kiállításra járó skótjuhászt 2 hetente, hobbi skótjuhászt havonta kell fürdetni. Láttam már elég filmet és olvastam már elég könyvet a skótjuhászokról, mert amióta élek, 21 éve kicsi gyerekkorom óta skótjuhász volt mellettem mindig. De abbahagyom, mert megyek ki az udvarra fürdetni a kutyám és jó lenne még délelõtt megcsinálnom!!
A kérdező hozzászólása: Te 10 éve foglalkozol velük, én meg 21 éve élek velük, valamit csak értek azért hozzá... Itt egy kép, amikor kölyök volt még: http://kepfeltoltes.hu/080605/Cicuk_m_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Majd keresek olyat ami már nagykorában készült, mert most nem találok hirtelen.

Milyen jelekből vehetem észre, hogy a szuka kutyám tüzel?

Legjobb válasz: Az elsõ szakaszban elszórt vércseppek, a kutya gyakran nyalogatja a nemi szervét. Kb. 10 nap után már készen áll a párosodásra, ennek jele pl. hogy félrecsapja a farkát a kan kutyáknak. A tüzelési idõszak általában két-három hétig tart.

Az elsõ szakaszban elszórt vércseppek, a kutya gyakran nyalogatja a nemi szervét. Kb. 10 nap után már készen áll a párosodásra, ennek jele pl. hogy félrecsapja a farkát a kan kutyáknak. A tüzelési idõszak általában két-három hétig tart.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!