Találatok a következő kifejezésre: Hogy vegyem az egyik (358 db)

Jelenleg van egy nagyon vagány hármas golfom ami pöpec állapotban van, saját kezűleg tuningoltam, ezzel mégkihúznám 10 évig. A kérdés az az lenne, hogy vegyek e egy nissan navara t és halasszam el a házfelujjítás? Vagy vegyek fel hitelt autóra?

Ház jelujítás elött állok, hogy elköltözhezzek ithonról, van rá félretett pénzem, a vállalkozásom kezd beinduni, jó munkahelyem is van. Szükségem lesz lassan egy haszongépjárműre.

Legjobb válasz: Jó a Golf...A másik amit akarsz venni az egy nagyrakás car..

Jó a Golf...A másik amit akarsz venni az egy nagyrakás car..
Ha ennyire "pöpec" géped van és tutira megy a biznisz, és fa..sza csávó vagy, akkor miért itt kérdezed meg mit csinálj? :DDDD LOL (Mindig a pénzeseknek nincs eszük?)
miért ide teszed fel ezt a kérdést?
Én Nissan navarrát vettem és életem legnagyobb hibája volt. Havonta elromlik, tényleg. Vegyél bármilyen kocsit csak ezt ne.
A kérdező hozzászólása: utolso! kosz a valaszt. sokan ezt mondjak amit te.
A kérdező hozzászólása: ja, azert itt kerdem meg mert, a tuti bizniszre is itt kaptam a tippet.
azér a navare ennyire nem rossz! 2008-as évjáratu van nekem egyszer volt vele gond igaz az 80ezer ft-be került
ha már van autód akkor inkább lakásra költsd a lóvét az szerintem fontosabb, fõleg ha már el akarsz költözni otthonról.

Az megcsalás, ha megkérem a páromat, hogy vegyen fel egy parókát?

Legjobb válasz: Már miért lenne? Attól, hogy felveszel egy jelmezt, az még nem jelenti azt, hogy az asszony megcsal egy tûzoltóval szerintem.

Már miért lenne? Attól, hogy felveszel egy jelmezt, az még nem jelenti azt, hogy az asszony megcsal egy tûzoltóval szerintem.
Nem :D
nem, de miért is lenne az??
nem, de ha mást kérsz meg hogy vegyen fel olyan parókát mínt amilyen a feleségednek van, az már az
mondom mi az a park óra.. :O kiderült hogy paróka am nem :D
Kiégtem. Má' megint... xD
Nem, de kib=szott vicces :D egyszer én is betakargattam úgy, hogy csak a segge lógott ki és azt cuccoltam, közben a csoporttársamra gondoltam :D
Miért, saját haja nincs?

Hogyan vegyek rá egy lányt az egyéjszakás kalandra?

nem arra lennék kiváncsi hogy hogy szedjek fel egy csajt mert ahhoz értek, de rábeszélni hogy szigoruan egy éjszaka legyen ahhoz már annál inkább. pls értelmes válaszokat

Legjobb válasz: nem is értem ez,hogy lehet kérdés? mikor megy haza,nem kéred el a számát. ha meg netalán rádcsörög,nem veszed fel. ha meg dugás elõtt erõlteted a "szigorúan csak egy éjszaka" dumádat,akkor látni fogja,hogy ez nem normális és nem fogsz dugni. minek mindent kimondani? ilyen alap dolgokat teljesen felesleges. asszed õ nem vágja,ha megismerkedés után egy órával már dugod,hogy mire megy ki az egész? õ is csak azt akarja tõled,teljesen felesleges szerzõdésbe is foglalni.

nem is értem ez, hogy lehet kérdés? mikor megy haza, nem kéred el a számát. ha meg netalán rádcsörög, nem veszed fel. ha meg dugás elõtt erõlteted a "szigorúan csak egy éjszaka" dumádat, akkor látni fogja, hogy ez nem normális és nem fogsz dugni. minek mindent kimondani? ilyen alap dolgokat teljesen felesleges. asszed õ nem vágja, ha megismerkedés után egy órával már dugod, hogy mire megy ki az egész? õ is csak azt akarja tõled, teljesen felesleges szerzõdésbe is foglalni.
3 lehetoseg jutott eszembe. 1. Bepattansz a kocsiba es keresel egy k*rvat valamelyik forgalmasabb uton. 2. Felszedsz egy csajt, es beszelgetes kozben fokozatosan egyreinkabb a szexrol beszelsz, aztan mar szerintem csak a te talalekonysagodon mulik, vagy csinalhatsz komolyabb kapcsolatot is belolle, aztan meg dobod :D (ha en lennek az a lany akit igy szivatnal, akkor megolnelek - meg jo hogy fiu vagy es nem tervezem hogy egyejszakas kalandot vagy hogy egyaltalan barmien "haver" szintnel nagyobb kapcsolatot csinalok a sajat nememmel) 3. Felszedsz egy csajt, es meghivod egy italra (igen, alkohol), aztan megtobb es megtobb :D amikor holtreszeg, akkor mar o konyorog neked az "buli"ert :D vagyis en haverommal igy csintam, igaz a csaj osszehanyt mindent, de megprobalhatod elvezni, csak ne.szoptasd meg :D Sok sikert!
Disco --> két fél vodka --> mosoly --> ivás --> kérdés :"mehetünk" --> megvolt --> búcsú, de mivel nevét se tudod így csak integess neki. Vagy: Egy vagy két bankjegy formájában vegyél elõ "észérveket". :D
Az elsõnek üzenném, hogy remélem téged is roha dtúl kifognak egyszer használni. Alpári bunkó.
Bár most hogy olvasom az utolsó mondatokat, ha a csaj is rögtön az elsõ nap lefekszik a csókával akkor bmeg megérdemli. Szóval elnézést, kedves elsõ.
elsõ vok az ilyesmi nem arról szól, hogy megérdemli-e. két magányos ember boldoggá teszi egymást egy estére, aztán mennek tovább. nem kell ezt túlgondolni, meg egybõl kihasználásra gondolni. ilyen esetekben nincs rábeszélés-csak amennyi a csaj büszkeségéhez illik, hogy azért mégis-, mert a csaj is ugyanúgy akarja, gyakorlatilag azért megy le szórakozóhelyre, hogy õ is felcsípjen valakit, uh alapból nem értem, hogy jött ide a kihasználás.
Azért mondtam, hogy kihasználás mert a csaj biztos azt hiszi majd, hogy ez lehet akár egy komolyabb kapcsolat is. De a férfi csak meghágja õt. Mondjuk aztán továbbolvastam..

Ha valaki itt felkér, hogy vegyek részt egy fotózáson, az mennyire lehet igaz?

Nem vagyok modell. Megkért rá valaki, hogy küldjek neki képet magamról, küldtem neki kettőt és azt írta vissza, hogy a cégüknél pont ilyen lányokat keresnek most fotózásra. Szerintetek kamu?

Legjobb válasz: Abban lehet kamu hogy "cégüknél pont ilyen lányokat keresnek most fotózásra" Egy igazi fotós, nem mond elõre ilyet, egyeztetés szerint bemész a galériába és felméri a lehetõségeiteket Vannak viszont amolyan home fotósok, akik itt keresnek a városukhoz közel esõ egyént Ezekhez mérten dönts 21/F

Abban lehet kamu hogy "cégüknél pont ilyen lányokat keresnek most fotózásra" Egy igazi fotós, nem mond elõre ilyet, egyeztetés szerint bemész a galériába és felméri a lehetõségeiteket Vannak viszont amolyan home fotósok, akik itt keresnek a városukhoz közel esõ egyént Ezekhez mérten dönts 21/F
Igen kamu. Kérj tõle egy telefonszámot, kérdezd meg milyen cég, nézz utána, hogy létezik-e egyáltalán. Hamar kiderül ám, ha hazudik.
szerintem kamu
Szerintem is kamu. Ja és legközelebb ne küldj ismeretleneknek képet! Nem lenne jó neked, ha visszaélnének vele. Hány éves vagy egyébként?
A kérdező hozzászólása: Csak az arcomról küldtem. 17 vagyok.
nekem is küldtek ilyen üzenetet priviben, de finoman hárítottam. ezek az esetek nagy százalékában ál-ügynökségek, vagy ha mégis ügynökség , az a legalja kategóriából való

Hogyan vehetem rá a szüleimet hogy vegyenek karácsonyra egy laptopot? De amugy anyuék még mindig azt hiszik hogy én hiszek a jézuskába és valahogy rá akarom venniu őket hogy laptopot kapjak!

hosszú történet csak annyi hogy nem akarok össze veszni folyton a gépen az öcsémmel mert már idegesít?

Legjobb válasz: Hát ez attól is függ, hogy megengedhetitek-e magatoknak, ugyanis egy laptop nagyon drága mulatság... Ha úgy gondolod, hogy nem a pénz az oka annak, hogy nem akarják, akkor meg próbálj velük rendesen, "felnõttként" beszélgetni, elmondani, hogy miért szeretnéd, és hogy tudsz felelõsségteljesen bánni vele (magyarul nem beledilizni, és egész nap a gépen lógni csak)... De, ha anyagi okokból nem akarják, akkor nem tudsz mit tenni, és szerintem ne is nyavalyogj akkor érte, mert csak rosszul esik nekik...

Hát ez attól is függ, hogy megengedhetitek-e magatoknak, ugyanis egy laptop nagyon drága mulatság... Ha úgy gondolod, hogy nem a pénz az oka annak, hogy nem akarják, akkor meg próbálj velük rendesen, "felnõttként" beszélgetni, elmondani, hogy miért szeretnéd, és hogy tudsz felelõsségteljesen bánni vele (magyarul nem beledilizni, és egész nap a gépen lógni csak)... De, ha anyagi okokból nem akarják, akkor nem tudsz mit tenni, és szerintem ne is nyavalyogj akkor érte, mert csak rosszul esik nekik...
írj egy levelet a jézuskának és tedd a konyhaasztalra, hogy küldjék el neki. írd bele, hogy ez minden vágyad :D
Oké, de azt nem tudhatod, hogy az a pénz mire van félrerakva...
És van is rávaló? Mert egy laptop nem mindenkinél a "cukorka" kategória, hogy nyavalyogsz érte pár napot és már kapod is.
A kérdező hozzászólása: Biztos hogy van rá mert pont ma láttam hogy félre van rakva sok pénz és megis számoltam 1oo ezer volt vagyis félre volt rakva vagyis van még több is úgy hogy amugy meg azért akarok laptopot mert az idióta öcsém ül mindig a gépnél és én is akarok a barátnöimmel beszélgetni valamin és ugye egy egész gép drágább mint 1 laptop.

Hogy lehet meggyőzni az ember szüleit hogy vegyenek neki egy lovat?

Legjobb válasz: Ha már meggyõzted õket, akkor légyszíves nekem vegyetek egy lakást ^^ Köszi! ^^

Ha már meggyõzted õket, akkor légyszíves nekem vegyetek egy lakást ^^ Köszi! ^^
Kb fél millió forinttal, plusz havonta úgy még 30al. Elhiszed, ha azt mondom nem direkt csesztetnek, hanem mert nincs rá pénzük?!
ha majd önálló kereseted lesz, akkor veszel egyet :)
Lehet hogy nem telik rá? Ez eszedbe jutott? Jézusom, hány éves vagy?
Ha nem az anyagiak akor elegge ismernek ahoz hogy tudjak nem neked valo ekkora felelosseg.
http://www.youtube.com/watch?v=vFMZUG1EDJg gyémánt eljegyzési gyûrût kell kérni és lovat fogsz kapni.
Nem biztos, hogy az anyagiakról szól. Énis sokáig könyörögtem, dolgoztam itthon, pedig a szüleim egengedhették volna maguknak simán! 80%os
én több mint 9 évig próbálkoztam, de hiába. Ha egyszer nem telik rá (mmint ha nagyon akarnák tellene, de nem akarják) meg gyûlölik is az egészet, ezért inkább dolgoztam és gyûjtogettem, és megvalósítottam saját erõmbõl az álmomat :)
Hát nekem sok-sok évembe került.. Köröbelül, 5 éven át minden névnapra, szülinapra, ünnepekre semi mást nem kértem, csak egy lovat. Jah és sokat bbeszéltm róluk, meséltem a lovaglásokról, ilyenek.
Sehogy, mert egy ló nagyon drága.
Ha elég érett lennél hozzá, nem kérdeznél ilyen hülyeséget. Valszeg nem engedhetik meg maguknak, de még ha meg is, akkor is, óriási felelõsség, és lehet, hogy nem találnak alkalmasnak rá... A saját ló nem abból áll, hogy kimész, ráülsz, azt hazajössz... Én takarítok a ló alatt, magamnak csinálok mindent, segítünk a tanyán mindenben, pedig még saját lovam sincs... Szóval majd ha kimész minden reggel ötkor, hogy tisztaság legyen a lovad alatt, meg megetesd, ugyanezt délután, suli mellett, akkor kaphatsz pacit, addig nem...
Tudod, mikor kaptam saját lovat? Amikor már 6 éve minden áldott nap iskola elõtt és után kinn voltam az akkori TSZ-ben, ahol lovak is voltak és dolgoztam azért, hogy hétvégén felülhessek lovagolni egy órácskát. Minden áldott nap, 6 éven keresztül már fél ötkor az istállóban voltam. De a tanulmányi eredményem nem romlott annak ellenére sem, hogy sokszor csak este jöttem haza, 6 után. Akkor kaptam lovat, amikor bebizonyítottam, hogy egyrészt képes vagyok MINDENT elintézni a lovam körül (a tsz-ben istállót ganajoltam, etettem, itattam, takarmányt hordtam, segítettem rakni a kazlat, fogtam a lovak lábát körmöléskor, naponta 10 lovat is leápoltam, ott voltam, ha valamelyik kólikázott vagy bármi baja volt, segítettem az állatorvosnak, megtanultam, mikor, mit és miért kell csinálnom, stb. És akkor még mindehhez kellett egy nagy családi összefogás is, hiszen anyagilag nem álltunk túl jól, de a szüleim is, a nagyszüleim is segítettek, plusz (akkoriban fóliában krizantémot termesztettek meg temetõi koszorúkat csináltak) én is keményen dolgoztam azokban a hetekben, vittem a piacra az árut, éjszakákig gyártottuk a koszorúkat, szóval az én munkám is benne volt a ló árában. Szerintem ha te ezt mind végigcsinálod, te is kaphatsz lovat. Nem megbántani akarlak, de vélhetõleg nem vagy képes minderre, mert ha képes lennél, akkor nem tennél itt fel ilyen hü..lye kérdéseket. Felelõsség, áldozatvállalás, megbízhatóság. Ez az alap, ami nélkül szerintem senkinek nem szabadna lovat venni.

Mit vegyek az egyik legjobb barátnőm születésnapjára? Vagy valami tipp, hogy, hogy legyen? ;-)

Discoban ünnepli a 23. születésnapját ! Hatalmasnak kell lennie ! F?leg, hogy most arról beszél nekem, hogy mindenki azt kérdezi t?le, hogy mit szeretne... és örül neki, hogy szeretik... én meg nem beszéltem vele ilyenr?l, de hatalmas meglepetést szeretnék !

Legjobb válasz: Vibrátort, sikosítót, bilincset, vagy egy kis tangás bikinit...

Vibrátort, sikosítót, bilincset, vagy egy kis tangás bikinit...

Hogyan tudom az egyik barátomat befolyásolni / megváltoztatni a döntését úgy hogy ő ne vegye ezt észre?

-

Legjobb válasz: Hipnotikus sugallatokkal... Vagy megkérsz valakit, hogy döbbentse rá, lehetõleg olyat, akit nem ismer, ha olyan a helyzet... Vagy lapozz fel könyveket ilyen témában, ha mélyen hiszel benne, akkor alkalmazd!

Hipnotikus sugallatokkal... Vagy megkérsz valakit, hogy döbbentse rá, lehetõleg olyat, akit nem ismer, ha olyan a helyzet... Vagy lapozz fel könyveket ilyen témában, ha mélyen hiszel benne, akkor alkalmazd!
Végignyalod a p*csáját oszt kész. Komolyra fogva a dolgot, te sem örülnél igazán, ha még a te tudatodat manipulálgatnák ilyen kis csúnya krapekok (még ha nem is azok), tegyük föl. Álmodozzál róla, de ilyen buta kérdéseket ne tegyél fel.
A kérdező hozzászólása: A kommenteket köszönöm akkor nem lesz hipnózis ;)
A barát az, akinél nem kell félned attól, hogy bármit mondasz, megbántod. A barát az, akivel lehetsz bátran õszinte, és akivel akarsz is õszintének lenni. Amit csinálni akarsz, az manipuláció. A barátságba nagyon nem fér bele, akkor sem, ha azt állítod, hogy jót akarsz.
Azt én sejtem, csak arra céloztam, hogy ennyi kontaktussal nem nagyon lehet bensõséges a kapcsolat köztetek. Persze neten lehet beszélni, de az mégse olyan, mint amikor az ember szemébe nézel.
A kérdező hozzászólása: Csak azért találkozunk 2 hetente mert 60 kilométerre lakunk egymástól!!!!
2 hetente találkoztok? Az már barátság. Így nehéz õszintének lenni...De ne legyél beszari, beszéld meg vele. Ha igazán jó barátok vagytok, akkor meg tudod neki mondani a véleményedet. Egyébként meg miért akarod te megmenteni õt??? Essen csak bele a hibába! Majd abból tanul. Nincs siker hibák nélkül és mind átmegyünk ezeken, ettõl leszünk olyanok, amilyenek. Õ még nem hibázott a szerelemben, hát majd most fog és tanul belõle, jobb ember lesz. Ezt ne vitasd már el tõle! Legyél a támasza de ne akarj ennél többet. Azt meg fõleg ne akard, hogy miattad máshogy döntsön. ui: Remélem nem arról van szó, hogy azt akarod, hogy inkább veled kezdjen és ne a másikkal, mert az meg egyenesen szánalmas lenne így.
A kérdező hozzászólása: Azért szeretném õt így befolyásolni mert nem szeretném hogy azért ne legyünk barátok mert megbántottam. És tenyleg a barátja vagyok mert 2 hetente amikor kimegyek hozzájuk mindíg velem van!
A kérdező hozzászólása: Õ 17 éves nem iszik és a csaj akivel járni szeretne õt nem kedveli. Gondoltam megfelelõ szavak kiemelésével el lehet azt érni hogy ne sérüljön meg, mert a csaj barátja nagyon ingerlékeny.
Biztos jó barátok lehettek, ha így akarod manipulálni... Mi lenne ha odamennél hozzá és megbeszélnéd vele? Jah, hogy az nehéz meg beszari vagy ezért inkább reméled, hogy lesz valami hülye ezo bullshit a problémádra. Nem lesz! Nõj föl és legyél ember, [email protected]!
alkohol
Mirõl van szó, elmondod? Miben akarod megváltoztatni?
Ha a barátja vagy akkor sehogy. Ha kárt akarsz tenni benne akkor persze vannak rá módok. Nem is veszi észre, csak annyit hogy valami nem úgy mûködik ahogy õ akarja.

8 hetes terhes vagyok. Ma iszonyú fogfájásom volt. Az Anyósom azt ajánlotta, hogy vegyek be egy szem Algopirynt. Csak egy felet vettem be. Lehet a Babócának valami baja tőle?

A fogam körül begyulladt az ínyem is, ezért lázam is van :(

Legjobb válasz: Annyitól nem lehet.De mindenképp menj orvoshoz,a lázad többet árt a babának,mint a gyógyszer.

Annyitól nem lehet.De mindenképp menj orvoshoz, a lázad többet árt a babának, mint a gyógyszer.
Algopirynt nyugodtan szedhetsz, de a láz nem játék!Azonnal menj dokihoz!
jaja nekem is egyszer terhesen rettenetes fogfajasom volt de en nem vettem be ra semmit, mert feltem de azt hiszem a laz tobbet arthat neki, az tenyleg nem jatek! menj a dokihoz el!
Nyugalom! Nem csináltál rosszat, én is fél szemeket vettem be belõle, az orvosom napi max 2 szemet engedett, ebbõl mindig csak fél lett... Meg is mosolygott, hogy az nem sokat érhet:) De azért a fogorvoshoz nem árt elmenni... Boldog Babóvárást!

Miért nem lehet egy kicsit megállni a mobilgyártásban? Mindig jönnek ki a mégjobb mégjobb telefonok! Hogy vegyen az ember így legjobb telefont?

Kijött az Xperia Z ezt reklámozta a sony hogy a legjobb a sonytól! De meddig volt a legjobb 3 hnapig? Azóta már van Z1, Z ultra, ZR ami még jobb még modernebb!

Legjobb válasz: Amit te új fejlesztésnek hiszel az már évekkel ezelõtt megvolt a gyárban, csak vártak vele hogy a többi piacra dobott telefon behozza a fejlesztésére szánt pénzt. Amúgy meg pont az ilyen emberekkel keresnek a legjobban akik, akkor is cserélik a telefont ha nem muszáj.

Amit te új fejlesztésnek hiszel az már évekkel ezelõtt megvolt a gyárban, csak vártak vele hogy a többi piacra dobott telefon behozza a fejlesztésére szánt pénzt. Amúgy meg pont az ilyen emberekkel keresnek a legjobban akik, akkor is cserélik a telefont ha nem muszáj.
A mobilgyártás nem kifejezetten Magyarországra van tervezve, az itteni átlaghoz. Nyugaton vagy az USA-ban simán lecserélik az embereket a telefont - igaz nem 3 havonta, de náluk olcsóbb, és nagyon sokan cégest használnak. Ha nem tetszik a gyors fejlõdés, vegyél egy 5000-es alaptelefont, és nem buksz rajta sokat.
CSak sajnálni tudom azt a lelki nyomoroncot, akinek az a legfontosabb, hogy mindig a legújabb és legjobb telefonja legyen. Az ilyen hülye meg is érdemli, hogy 3 havonta lehúzzanak róla néhány tízezret.
A kérdező hozzászólása: Tízezret? Inkább százezret!
Ez ugyanígy van a televízió gyártással, a laptop gyártással, a gyógyszerekkel, szinte mindennel. Én csak azt nem értem, hogy ha ezek az eszközök mindig újulnak, akkor miért nem tud ugyanígy újulni a vasút és a metró, miért 50 éves rozsdás kocsikban utazunk, erre miért nincs igényük az embereknek, a vadiúj mobilra meg van?
Mert abban senkinek sincs semmi érdeke, hogy te minél hosszabb ideig vagánykodhass a legújabb mobiloddal. Ellenben pont a hozzád hasonló felfogású emberek miatt újítanak ilyen ütemben, mert a hozzád hasonló emberekrõl minden egyes új piacra dobott típussal újabb és újabb összegeket tudnak lehúzni, a gyártónak pedig nyilván ez a lényeg!
Az informatika most a leggyorsabban fejlõdõ tudomány, nagyon sokan kezdtek vele foglalkozni az elmúlt pár évtizedben. Ennek az egyik legeladhatóbb ágazata a szórakoztatóelektronika (régebben a TV, ma már inkább a telefonok), így itt piszoknagy konkurencia van. Ha a gyártók profitot akarnak mindig muszáj újat mutatniuk (ha csak látszólag is). Nem azért csinálják, hogy te bosszankodj, hanem mert ha nem az övék a legjobb akkor nem veszi meg a kutya se.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egy idõben én is kipróbáltam a legjobb okostelefonokat, nekem volt elõször a városban qwerty billentyûzetes HTC Toch Pro készülékem. Kipróbáltam még pár készüléket, de meguntam, nem látom értelmét. Most egy 3 eft-ért vásárolt Samsungom van, telefonálni, sms-t írni lehet vele, meg felébreszt ha kell. Semmi több. Bõven elég. Klassz az okos telefon, mittom én elnyomkodom ideig, óráig, de mikor már azon vettem észre magam, hogy olyan vagyok mint a többi droid, hogy az utcán, bkv-n, iskolában, munkahelyen, otthon, mindenhol telefonba borult lehajtott fejjel mászkálnak, ge_ire felb_ott. Sokkal jobb élmény nézni ezt a sok idiótát, vagy megnézni egy csinos lányt, jó autót, az utca másik oldalán a szerencsétlent mikor leszarja egy galamb. Elég sokat buszozok távolsági busszal, hetente 15-18 órát, de eszembe nem jutna egy telefont ba_atni a buszon, inkább nézek kifele, alszok, tanulok, újságot olvasok, vagy elvagyok a saját gondolatvilágomban. Az a baj nagyon sok ember van, aki el sem tudja képzelni egy napját anélkül, hogy a telefonjához nyúlna. Én is ilyen voltam, most már röhögök rajtuk meg az akkori önmagamon. Amég vannak ilyen emberek, megéri a mobil fejlesztõknek törni a fejüket.
Életszerû, hogy a gyártók megállnak, hogy "héééé, kartellezzünk már, egy ideig senki ne dobjon újabb készüléket a piacra, mert szegény emberek már nem bírják, spóroljunk már nekik egy kicsit!" Amíg van rá igény, gyártanak. Ha a sok birka megáll, és nem veszi meg a legújabb szinte ugyanolyan fostalicska készüléket, akkor nem jönne az újabb. A kereslet generálja a kínálatot, ha van valamire igény, a gyártók termelnek, mert nekik az csak jó, ha megveszed. Egyszerû közgazdaságtan.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!