Találatok a következő kifejezésre: Hogy vegyem az édesanyámat hogy (3 db)

Hogyan vegyem rá édesanyámat, hogy járjon el rendesen méhnyakrákszűrésre? Az én példámból sem tanul.

Anyám mióta én megszülettem nem volt szűrésen,ennek már 25 éve. Azzal a felkiáltással,hogy úgyis találnának valamit,ő nem mer elmenni. Nekem 2 éve volt LLETZ műtétem és majdnem baj lett és még ez sem ébresztette arra rá,milyen fontos többek közt erre a szűrésre (is) eljárni minimum évente. Én elhiszem,hogy neki esetleg megalázó,vagy kiszolgáltatottnak érzi magát,vagy tudom is én,de hát ennyit nem ér meg egy "felnőtt" (aki gyerekesen gondolkodik...)ember élete? Hogy vegyem rá,hogy ébresszem rá,hogy ez milyen fontos? Mert nagyon féltem!

Legjobb válasz: Igazából fogalmam sincs, miért dugják egyes emberek homokba a fejüket. Nem egy partnerem volt, de nem is sok. És sajnos elég félõs tipus vagyok én is betegségek terén, pedig hála istennek egészséges vagyok. A szûrõvizsgálatok azért vannak, hogy felelõs, felnõtt emberek módjára viselkedhessünk és megelõzhessük azt, hogy a problémamentes életünket ne árnyékolhassa be egy betegség, ami a saját felelõtlenségünk miatt nem derült ki idejében ne adj isten! Ez nem kifogás, hogy "ne túrkáljon bennem egy idegen" ezt érett gondolkodású ember (véleményem szerint) nem gondolhatja komolyan... Az orvos nem kedvtelésbõl vizsgál meg, még akkor sem, ha nõgyógyász, neki ez a feladata, ez a munkája. Nem ítélkezem senki felett, de magára vessen, aki nem igényes annyira saját magára, hogy a megakadályozhatót megakadályozza.. Kedves kérdezõ! Mindenféleképpen próbálj édesanyádra hatni, ész érvekkel, amire nem tud kibúvót találni..

Igazából fogalmam sincs, miért dugják egyes emberek homokba a fejüket. Nem egy partnerem volt, de nem is sok. És sajnos elég félõs tipus vagyok én is betegségek terén, pedig hála istennek egészséges vagyok. A szûrõvizsgálatok azért vannak, hogy felelõs, felnõtt emberek módjára viselkedhessünk és megelõzhessük azt, hogy a problémamentes életünket ne árnyékolhassa be egy betegség, ami a saját felelõtlenségünk miatt nem derült ki idejében ne adj isten! Ez nem kifogás, hogy "ne túrkáljon bennem egy idegen" ezt érett gondolkodású ember (véleményem szerint) nem gondolhatja komolyan... Az orvos nem kedvtelésbõl vizsgál meg, még akkor sem, ha nõgyógyász, neki ez a feladata, ez a munkája. Nem ítélkezem senki felett, de magára vessen, aki nem igényes annyira saját magára, hogy a megakadályozhatót megakadályozza.. Kedves kérdezõ! Mindenféleképpen próbálj édesanyádra hatni, ész érvekkel, amire nem tud kibúvót találni..
Ha az elmúlt 25 évben komoly baj let volna már kiderült volna. Uram bocsá a helyébe én se mennék, az ilyen jelegû problémák esélye csökken ha kevés szex partnere volt, és hát az ember nem mindig akarja megérni a tisztes, leépült, kiszolgáltatott öregkort nem mész orvoshoz egy adott kor után.
Szerintem meg természetes kiválasztódás. A magamfajta "beteg lelkületûeknek" talán jobb is, ha meghalnak. Nagyon jó, hogy te ilyen felelõsségteljes vagy, lehet, ha én lettem volna rákos, én is így éreznék. De nem voltam, szóval olyan felelõtlen vagyok, amennyire csak akarok, és szívesebben viselnék egy betegséget, ami hosszõ évekig tünetmentes, mint az érzést, hogy egy idegen turkált bennem. Ha altatásban menne a vizsgálat, biztos többen mennének hidd el.
Ne állj vele szóba, amíg nem megy el a szûrésre. Kérjen róla valamilyen bizonylatot az orvostól, hogy ott járt.
Nem sturccpolitika. Valaki nem akar öregen meghalni, hanem akkor, amikor egy komoly betegség elviszi, és nem leépülve nyáladzva öntudatlanul. Megértem õt. Az már más kérdés, hogy anya létére gondolhatna a gyerekére, de már nem vagy gyerek. Te is dönthetsz a saját életedrõl, õ is az övérõl.
Hogy hogy tudod meggyõzni, ez attól függ, milyen ember. Ha olyan, akinek érvelni érdemes, akkor érvelj azzal, hogy a méhnyakrák pont az a fajta, amit ha idõben észrevesznek, gyógyítható. De például anyukámnál csak az vált be, hogy szó szerint megfogtam a kezét és elrángattam magammal. Amikor már ott voltunk a dokinál, akkor már bement, csak nehezen indult el otthonról.
Nem is érdemelsz te semmi segítséget!
Akkor mégis milyen tanácsot vársz?? Ha nem tudsz rá hatni, magad írod, hogy 2 éve nem sikerül, akkor a "beszélj vele" címû tanácsokat élbõl elfelejtheted, ilyeneket ne is várj a válaszolóktól! Kiötlöttem neked egy megoldást, ami garantáltan célravezetõ lenne. Megköszönnöd illene, nem lepontozni.
A kérdező hozzászólása: 08:48! Igazad van! Nem tudom sok nõ mért úgy állítja be a dolgot, mintha egy többórás nagymûtét lenne. De 2 percnél tovább tuti nem tart, sõt a kenetvétel pár másodperc.Max a manuális vizsgálat, meg ha esetleg van hasi ultrahang az még mondjuk plusz pár perc de hát istenem, akkor mi van?! És az a baj amúgy, hogy sok az ilyen anya, és akkor õk, milyen mintát adnak át a lányaiknak? Nem ítélkezni akarok, csak felnyitni pár ember szemét, mert ez nem játék tényleg!
A kérdező hozzászólása: 09:37! Senkit nem pontoztam le! Végre kibillenhetnének sokan abból a tévhitbõl, hogy csak a kérdezõ pontozgathat. Nem tudom, te már melyik választ írtad egyébként. Az meg, hogy itt pattogsz, mert le lettél pontozva, hát istenem, valami oka csak volt, hogy mások nem találták hasznosnak amit írtál.
Még egy ötletem van: ajánld fel, hogy együtt mentek. Elõbb megvizsgálnak téged, és utána akkor õt is. Ha igaza lesz és találnak valamit, akkor azonnal ott vagy támasznak és nem egyedül fog pislogni a rendelõben
Könyörögj neki, jobbat nam tudok. Nekem is vannak barátnõim akik nem járnak, félnek. Hát én is félnék ha nem járnék, a betegségtõl! Az ilyen nõket legszívesebben kényszerzubbonyban kéne berángatni a nõgyógyászatra, tényleg idióták.
Azért az is látszik, hogy a te anyádat nem ölték meg majdnem több nõgyógyászati mûtét során, amire egyáltalán nem is lett volna szükség, csak túlreagálták, meddõvé tették, és azóta is beteg. Igen, ha ezt tapasztaltad volna, nem rajonganál úgy a nõgyógyászatért. Persze hogy félted õt, bár én Magyarországon inkább a "gyógyítástól" félteném...
Aki azt írja, hogy természetes kiválasztódás és tök fölösleges vizsgálat, ha rákos vagy, úgyis meghalsz, annak nem hiszem, hogy volt rákos beteg a családjában.. A méhnyakrák PONT AZ A RÁK, amit rendkívül jó arányban tudnak kezelni, ha idõben elkapják, ezért kellene évente elmenni szûrésre. 18 éves korom óta évente elmegyek, szerencsére Anyukám is, nekem ez megér 3 órát évente.
Nézz utána: Újmedicina
Na, és mire jutottál, mit fogsz tenni? Hogyan veszed rá anyukádat a szûrésre?
Valahogy próbáld meg rávenni hogy menjen el, mert nagyon fontos lenne! Az õ korában meg fõleg! Néhány másodperc az egész! Egyáltalán nem kellemetlen, nem érezni semmit. (Ezt csak azért írtam, mert valaki jött itt az altatással... Hát felesleges lenne. A rákszûrés olyan mint egy sima nõgyógyászati vizsgálat. Azt ne mondjátok már hogy soha életetekben nem vizsgált meg nõgyógyász?) 17-18 évesen célszerû elmenni elõször, aztán minden évben minimum egyszer. Anyukád felnõtt létére valóban gyerekesen viselkedik. Nyomtass ki neki a netrõl riasztó írásokat, képeket, hogy: Így néz ki egy rákos ember, így hal meg egy rákos ember... stb Valahogy muszáj rávenned hogy menjen el! Kitartást!
A kérdező hozzászólása: végre egy fiatal, aki felelõsségteljesen gondolkodik! kívánom, hogy soha ne legyen bajod se neked, se anyudnak!
A kérdező hozzászólása: Jó és a struccpolitika az célravezetõ? Nekem sem volt 100 partnerem, csupán egy eddigi életem folyamán, aki most is a párom és mégis meg volt a baj.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, de inkább öregen, a nyálamat folyatva halnék meg, mint halnék bele a rákba. De biztos én vagyok rosszul összerakva. Az a baj, hogy nem csak az én anyám ilyen felelõtlen, hanem nagyon sokan még. És sokan ezt a példát mutatját a gyereküknek is. Szomorú.
A kérdező hozzászólása: Hát mert a doki nyilván élvezetbõl csinálja! XXI. század és sokan még mindig itt tartank.hogy sokan nem érzékelik, hogy ez értünk, miattunk van és nem ellenünk? Láttál már konkrétan méhnyakrákos beteget? Láttad, hogy pár hónap (jobb esetben) alatt az életerõs nõ csontsovánnyá aszalódik össze? Láttad, hogy piszkít maga alá az ilyen beteg és milyen fájdalmai, kínjai vannak? Mert én láttam. Mert én takarítottam ilyen beteg után, mikor összehányta vizelte magát és a nagy dolgot sem tudta visszatartani, mert a kór már átterjedt mindenére. Mert én fogtam ilyen beteg kezét, aki már a morfiumtóln nem volt tudatánál, csak " a nyálát csorgatta". Pedig ez a betegség, ha idõben veszik észre szinte 100%-ig gyógyítható. Hát tudod kedves válaszoló, ha neked ez máltóságteljes halál, akkor csak sajnálni tudlak. Mert a rákos betegek nagy része SAJNOS nem elalszik szép csendben, hanem a kínok kínját éli át!
A kérdező hozzászólása: 02:04! És csapjan nyakon is, ha mégsem megy el? Nem gyerek már, azt azért nekem is be kell látnom! Köszi azoknak, akik azért érezték a dolgok súlyát. nem tudok rá hatni, pedig több, mint 2 éve próbálom.
Kedves Kérdezõ! Mintha én tettem volna fel a kérdést! Nekem is volt daganatom, kemoterápiám. Anyámat mégsem tudom elküldeni, elzavarni az orvoshoz. Igaz, õ nem látta egyszer sem amit mi, ott az onkológián. Öreg már jelszóval, de nem érdekli. Ilyen halált én sem kívánok magamnak! Mert ez minden, csak nem emberhez méltó elmúlás. Nõgyógyászati betegséget pedig nem csak az kap, akinek sok volt a szex partnere. Sok a tudatlan ember. Minden érvet elmondtam már én is Anyámnak. 5 éve özvegy, mi baja lehetne? Mondja Õ. Én meg gyõzködöm. Hiába.
Az inkább a betegség, mint egy pár perces rutinvizsgálat (bennem turkálnak) vállalása ledöbbentõ. Hogyan lehet így gondolkozni?
Igaz, hogy elmehetne vizsgálatra! De ha láttál rákos betegeket, láttad, akik átestek a kemoterápián, néhány évig vegetáltak még, akkor nem ítélnéd el az anyukádat! Három ismerõsöm is volt rákos. Nagyon rosszul voltak a kezelésektõl, rengeteg pénzt költöttek az orvosokra, de mindhárman meghaltak 4-5 éven belül. Csak nagyon ritka, aki valóban meggyógyul. Nem biztos, hogy nem anyukádnak van igaza.
KEDVES 13! Most nagyon "feldobtál". A mûtét, kemoterápia tényleg borzasztó. Fél évig...Aztán ha szerencsénk van, és IDÕBEN nyakon csípik a betegséget, talán nem csak 4-5 évig "vegetálunk". Nem azt mondom, hogy tökéletes az életem, de élek, látom a gyerekeimet. Kor elõrehaladtával pedig más dolgok is elõjönnek, nem biztos, hogy mindez a tumor, és a kemó mellékhatása. Nem érzem, hogy csak vegetálnék.. 11.voltam.
Gondolom, engem is le fogsz szidni, de nekem az a véleményem, hogy a szürövizsgálatok nem sokat érnek. Az orvosunk is beismerte, hogy az évenkénti szürés alig ér valamit a gyógyulás szempontjából, mert a vizsgálat után pár nappal kezdödhet komoly elváltozás, és a követketö szürésre már túlságoan kifejlödhet. De ettöl függetlenül én eleve nem egyeznék bele semmiféle kemoba meg operációba, mert sok olyan ismerösöm volt, akik "idöben" mentek, "idöben" felfedezték, hogy rákosak és a különféle kezelésektöl igen betegek voltak. Amikor "meggyógyultak", akkor is jó idöbe tartott, mire megint félig-meddig "normálisan" tudtak élni, és pár hónap/év után visszajött a betegség, és vagy akkor haltak bele ugyanolyan szenvedések mellett, mint amit irtál, vagy még párszor elvettek tölük egy-egy évet a "gyógyitással" de a végén mégis ugyanoda jutottak. Egy rákos beteg családjának legalább akkora megterhelés a kezeléseket elviselni, látni, hogy az illetö tönkremegy a gyógyulás reményében, és utána állandóan ott a félsz, hogy mikor jön vissza. Ha nekem lenne ilyen betegségem, akkor amig nincsnek erös fájdalmaim és tudom a megszokott életemet folytatni, addig élvezném azt, utána meg inkább öngyilkos lennék, hoy ne legyek senkinek terhére. Azt, hogy "gyógyitgassanak" amitöl legalább annyira szenvedek, mint a beegségtöl magától, semmi esetre sem vállanám.
Ja, még annyi, hogy tudtommal a méhnyakrák pont az a daganattípus, ami nagyon jól gyógyítható, nem a nagynéném az egyetlen ismerõsöm, aki átesett rajta.
A kérdező hozzászólása: 07:46! Abban nem értek veled egyet, hogy a méhnyakrák köztudottan nem két hét alatt alakul ki. Ezért kell illetve javallott évente járni, hiszen sok idõ kell a kialakulásához. Ha tévedek, akkor bocsánat érte! És nem szidok le senkit, az nem az én tisztem, nem vagyok én senki, hogy leszidjak bárkit, csak a struccpolitika...na azt nem veszi be a gyomrom! Ja és ami nagyon nem hülyeség, még ha most sokan fel is szisszennek: a pozitív gondolkodás és a gyógyulni akarás. Na ez még kell a kezelések mellé! És tudjátok, ha bármelyik szerettemrõl van szó, teljes mellszélességgel mellette vagyok, ha bevállal ilyen vagy olyan kezelést! Szerintem ez a minimum!
Boldog Nõnapot mindenkinek! Mert nõgyógyászati betegséggel is NÕK maradtunk. Fizikailag nem biztos, de a lelkünkben mindig azok maradunk. :) 11/14 voltam.

Csajok! Hogy vegyem rá az édesanyámat arra hogy engedje kiszuratni az orrom?

orr pc

Legjobb válasz: Ne vedd rossz néven, de ahány orrpc-s embert látok, mindrõl az jut elsõként eszembe, hogy egy darab fika van az orrán. Olyan, mint mikor egy miteszer van valakin, és megõrülsz a látványától.

Ne vedd rossz néven, de ahány orrpc-s embert látok, mindrõl az jut elsõként eszembe, hogy egy darab fika van az orrán. Olyan, mint mikor egy miteszer van valakin, és megõrülsz a látványától.
10 vagy 20 éves vagy? Nem mindegy. :)
én tudod mit csináltam?? :D kértem idõpontot a piercingeshez, majd miután az idõpont megvolt megmondtam a szüleimnek, hogy mi van. azt mondták ha megcsináltatom oltári nagy balhé lesz. de nem volt :D szerintem tudsz te már egyedül is dönteni. nekem 18 elõtt nem akarták h legyen, de ez van, am 17 vagyok. megbékéltek vele, bár azt mondjuk annyira nem csipázzák, hogy karikát tettem bele
Tetszik az utolsó hozzászóló véleménye, igazat kell adjak neki.
Szerintem sehogy :) Anyukád helyetted gondol a jövõdre- lásd az én példám: pont ennyi idõsen mint te nagyon, nagyon szerettem volna, rajtam sem volt semmi mû. Érveltem mindennel, de nemet mondott. És milyen jól tette (mert amúgy mint kiderült "növõgörcs" volt-ahogy ez lenni szokott ilyen korban és a mai eszemmel nem csináltatnám meg): a külsõd alapján ítélnek meg, sajnos ilyen a világ. A férfiak zöme sem tartja vonzónak. Nem mindenkinek forr be nyom nélkül. és a jövõm : A fõiskola személyes felvételi vizsgáján biztos nem mentem volna át egy pöcökkel az orromban és munkát is nehezen találnék. Na de ma már tanító néni vagyok (mibõl lesz a cserebogár). 23/L
A nõvérem is 16 éves volt, de õ saját magának csinálta.. Azt semmiképp ne! Szerintem jobban teszed ha anyukádat elõször csak puhítod, aztán térj rá !
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek :) )
Miért akarjátok hogy elveszítse az anyukája bizalmát? :/ Ne csináltasd meg úgy ha nem engedi, mert nem fogsz tudni a szemébe nézni... 17:28 Milliószor újraszúrattam az orr piercingemet és egyszer se maradt ott a nyoma.
Járd a magad útját, ez a te életed, amit akarsz, azért harcolj, tanulj meg kiállni magadért, nem kell mindenhez édesanyád beleegyezése, menj el és csináltasd meg, elõtte mond meg neki, hogy engedje, mert te ezt akarod, közöld vele TÉNYKÉNT. 21L
Csináltasd meg, majd megbékél vele..
A kérdező hozzászólása: hát csak annyi hogy nagyon tetszik :/ nekem elég a természetes szépségem, nincs sepóthajam se mükörmöm. nemtehetek róla de nagyon szeretném ://
Nem a kérdésre válaszolok. Kérdezem, ez miért jó? Az ember természetes szépsége miért nem elég?
A kérdező hozzászólása: háát köszi :) az utolsóval nemértek eggyet mert abnõmnek visszanõtt, különbenmeg nem ezvolt a kérdésem nade mind1 :DDD
"alaposan átgondoltad.." És tényleg? :) "nem fog látszani a helye" Hát ezt honnan veszed? ( http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=108613 )
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Csak a szokásos dolgokkal tudsz érvelni: alaposan átgondoltad, nagyon kicsi, alig látható köveset szeretnél és ha esetleg megunod és kiveszed, akkor nem fog látszani a helye...
A kérdező hozzászólása: 16:)
Szerintem sem olyan nagy dolog. Elmész, megcsináltatod, amikor hazaérsz pedig egyszerûen és kedvesen megmondod neki, hogy ez csak egy orr-piercing, nem lesz vége a világnak, ne aggódjon :) Egyébként megcsináltattad már?

Hogy vegyem rá az édesanyámat hogy gyógyszert irassunk nekem?

17 éves elmúltam és már több mint 4 hónapja van barátom!Már párszor lefeküdtem vele!De elégé félek hogy véletlenül kiszakad a gumi és teherbe esek!Azóta még jobban tartok ett?l mióta barátn?mmel megtörtént az hogy kiszakadt náluk a gumi.Próbáltam már célozgatni anyánal a gyógyszer iratásról!Mondtam neki hogy egyik barátn?m már gyógyszert szed és még nincs is 17 (márciusban lesz).Erre anya azt mondta hogy ? nem engedné hogy ilyen fiatalon gyógyszert szedjen!:S Légyszi segítsetek!

Legjobb válasz: probálj meg vele beszélni de szerintem nem fog belemenni. de ugy tudom 18 éves korodban már irnak fel gyogyszert nem kell szülõ hozzá ugy értem. addig meg probáljátok ugy csinálni hogy gumi legyen de ettöl függetlenül ne benned élvezzen el, igy ha kiis szakad a gumi akkor a sperma nem beléd kerül igy nagyon kevés az esély h terhes legyél.

probálj meg vele beszélni de szerintem nem fog belemenni. de ugy tudom 18 éves korodban már irnak fel gyogyszert nem kell szülõ hozzá ugy értem. addig meg probáljátok ugy csinálni hogy gumi legyen de ettöl függetlenül ne benned élvezzen el, igy ha kiis szakad a gumi akkor a sperma nem beléd kerül igy nagyon kevés az esély h terhes legyél.
menj el nõgyógyászhoz és írasd ki, ki fogja írni a neked megfelelõ alacsony hormontartalmút, ugy tudom, nem kell szülõi beleegyezés, sõt orvosi titok tartás miatt el se mondhatja...egy vizsgálat se árt, legalább azon is túl leszel...bár rettenetesnek fog tûnni, visszaemlékezve én nagyon féltem , és nem volt valami kellemes...de sajn egy szexuális életet élõ nõnek mennie kell évente legalább egyszer...rákszûrés stb...vigyázz magadra
Szerintem a dokihoz mehetnél a barátoddal vagy egy jó barátnõddel is. Nem kell ahhoz anyuka. A gyógyszer árába meg beszállhatna a párod. Végülis õt is véded az apává válástól, nem csak magadat.
Nem kell anyukád ahhoz, hogy irass tabit, a nõgyógyász felírja. De megértem, hogy az engedélyét szeretnéd kapni. Én is szóltam annó anyunak, nem örült, de nem tiltotta. Szerintem akkor is sokkal biztonságosabb a tabi, mint az óvszer. Meséld el anyudnak, hogy ez a lebiztosabb módszer, nagyon kicsi a hormontartalma, sok pozitív hatása van, bármikor abbahagyható, elkezdhetõ, nem okoz bajt , és sokkal jobb, mint az esemény utáni. nem fekszel le mindig mással, állandó parnered van, segítse, hogy nyugodtabb legyél, mert gondolom õ sem örülne egy unokának! sok sikert.)
ja meg meséld el neki is a barátnõd történetét is, akinek elszakadt az óvszere és terhes lett
nyugodtan elmehetsz és irathatsz magadnak gyogyszert. nem kel félni a nõdokitol komolyan! én 15 vagyok és egyedül voltam nõdokinál ugy h anyám nem tud rola nyugodtan irass gyogyszert még ha ynud nem is tud rola. vagy ha mindenképp szeretnéd h beleegyezzen akkor mond meg neki h te ezt szeretenéd már elég érettnek érzed magad hozzá ez a te döntésed a te tested sok sikrt
mondd meg neki, hogy jól van akkor fizesd az abortuszt, ha az egészségesebb talán erre beijedXD
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket!A 3. válaszadónak: elmeséltem hogy mi történt a barátnõmmel de nem nagyon mondott rá semmit!:S Nõdokihoz pedig elégé félek elmenni egyedül, hogy irassak magamnak gyógyszert és ha fel is írna nekem, azt valamibõl fizetni is kellenne...
Szerintem mindenképpen avasd bele a dologba! Hidd el nem jó az, hogy titkolózol elõtte, mert csak elrontja a kapcsolatotokat! Én mielõtt felírattam volna, odaálltam elé, és elmondtam neki, hogy szeretnék szedni fog. gátlót, mert komoly barátom van és a gumit nem tartom megbízhatónak! Örült, hogy elmondtam neki és nem hazudoztam, büszke volt az õ "felnõtt lányára"! Odaállsz elé és tájékoztatod, nem engedélyt kérsz!!! Mondd meg neki, hogy te akkor is szedni fogod, ha õ nem egyezik bele! Ennyi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!