Találatok a következő kifejezésre: Hogy vegyem anyumat egy (44 db)

Szerintetek hogy győzzem meg anyuékat hogy vegyenek nekem egy dobermann-t? (Van két kutyánk)

Legjobb válasz: Elmondod nekik, hogy te vagy a világ legalkalmasabb gyereke, hiszen: - a két meglévõ kutyátokkal is te foglalkozol a legtöbbet, te eteted õket; - minden nap legalább egy órára viszed õket sétálni; - mindkettõ jól nevelt, behívható.

Elmondod nekik, hogy te vagy a világ legalkalmasabb gyereke, hiszen: - a két meglévõ kutyátokkal is te foglalkozol a legtöbbet, te eteted õket; - minden nap legalább egy órára viszed õket sétálni; - mindkettõ jól nevelt, behívható.
15:15-össel teljesen egyetértek! 15:23 mi az hogy 2 kutya sok ?!? az igaz hogy valakinek 1 is sok, de valakinek 5 sem. Ez emberfüggõ!!!
Hány éves vagy? A meglevõ kutyáitokkal te foglalkozol?
Sehogy, egy családba 1 kutya is éppen elég, kettõ már sok, hárommal meg lehetetlen eleget foglalkozni, hacsak nem azt teszed egész nap fõállásban.
Elõször is...mennyit foglalkozol a kutyáiddal? hány éves vagy? mit tudsz a dobermannokról? volt már ilyen kutyád? milyen célod van vele...csak hencegni akarsz vagy mi? milyen fajtájú a másik két kutyád? Milyen nemûek? Van-e elég hely az udvaron, hogy minden nap sokat szaladgáljon? mennyit tudod sétáltatni egy nap?
A kérdező hozzászólása: Ez attól függ hogy hogyan tudják gondozni nem?.
Második vagyok...nem csak attól függ, hogy hogyan tudod gondozni :S Nézz utána, hogy miket kell tudnod a gondozáson kívül ;D
A kérdező hozzászólása: tudom... törõdni, ápolni szeretni foglalkozni, etetni, itatni... meg még sok minden.

Hogyan vehetem rá a szüleimet hogy vegyenek karácsonyra egy laptopot? De amugy anyuék még mindig azt hiszik hogy én hiszek a jézuskába és valahogy rá akarom venniu őket hogy laptopot kapjak!

hosszú történet csak annyi hogy nem akarok össze veszni folyton a gépen az öcsémmel mert már idegesít?

Legjobb válasz: Hát ez attól is függ, hogy megengedhetitek-e magatoknak, ugyanis egy laptop nagyon drága mulatság... Ha úgy gondolod, hogy nem a pénz az oka annak, hogy nem akarják, akkor meg próbálj velük rendesen, "felnõttként" beszélgetni, elmondani, hogy miért szeretnéd, és hogy tudsz felelõsségteljesen bánni vele (magyarul nem beledilizni, és egész nap a gépen lógni csak)... De, ha anyagi okokból nem akarják, akkor nem tudsz mit tenni, és szerintem ne is nyavalyogj akkor érte, mert csak rosszul esik nekik...

Hát ez attól is függ, hogy megengedhetitek-e magatoknak, ugyanis egy laptop nagyon drága mulatság... Ha úgy gondolod, hogy nem a pénz az oka annak, hogy nem akarják, akkor meg próbálj velük rendesen, "felnõttként" beszélgetni, elmondani, hogy miért szeretnéd, és hogy tudsz felelõsségteljesen bánni vele (magyarul nem beledilizni, és egész nap a gépen lógni csak)... De, ha anyagi okokból nem akarják, akkor nem tudsz mit tenni, és szerintem ne is nyavalyogj akkor érte, mert csak rosszul esik nekik...
írj egy levelet a jézuskának és tedd a konyhaasztalra, hogy küldjék el neki. írd bele, hogy ez minden vágyad :D
Oké, de azt nem tudhatod, hogy az a pénz mire van félrerakva...
És van is rávaló? Mert egy laptop nem mindenkinél a "cukorka" kategória, hogy nyavalyogsz érte pár napot és már kapod is.
A kérdező hozzászólása: Biztos hogy van rá mert pont ma láttam hogy félre van rakva sok pénz és megis számoltam 1oo ezer volt vagyis félre volt rakva vagyis van még több is úgy hogy amugy meg azért akarok laptopot mert az idióta öcsém ül mindig a gépnél és én is akarok a barátnöimmel beszélgetni valamin és ugye egy egész gép drágább mint 1 laptop.

Hogy vegyem rá anyukámat, hogy legyen egy cicánk?

Kertes házban lakunk, nincs kutyánk, stb. És a pént sem akadály. Én nagyon szeretnék egy macskát, mert teljesen ideális házi kedvenc lenne. Tisztában vagyok azzal is, hogy felelősségteljes munka. Mégis, milyen érvekkel állhatnék elő?

Legjobb válasz: Egyszerû. Mondd anyudnak, hogy szeretnél egy kis házi kedvencet magadnak, amirõl persze te gondoskodnál, mert szereted az állatokat, és szereted a cicákat és szeretnél egy cicáról gondoskodni! Ha nem állatgyûlölõ az anyukád akkor szerintem belefog menni, csak nagyon kell akarni és kérni:)

Egyszerû. Mondd anyudnak, hogy szeretnél egy kis házi kedvencet magadnak, amirõl persze te gondoskodnál, mert szereted az állatokat, és szereted a cicákat és szeretnél egy cicáról gondoskodni! Ha nem állatgyûlölõ az anyukád akkor szerintem belefog menni, csak nagyon kell akarni és kérni:)
Hurrá!!!!!! Sok sikert! Mond meg anyukádnak hogy jó anyuci!
megfogja az egeret, valamiben hasra esik a betörõ, stresszes vagy és egy élte közelsége megnyugtatna
Erre nincs bevált formula, talán jobb is ha nem erõlteted, mert sajnos nagyon nehéz gazdát találni a cicáknak, ha nálad nem maradhat. Talán beszéld meg anyukáddal, hogy a lakóhelyeden legközelebbi állatmenhelyen vállaljatok ideiglenes befogadást.
Hát mond neki hogy minden megváltozik utána. Küldd el neki e-mailben egy talált cikket a macskatartásról számold ki neki mennyibe kerül a kezdés. Nekem bevált! Sok Szerencsét! Amúgy hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a tanácsokat!:) 14 vagyok
A kérdező hozzászólása: Köszi, megpróbálom!
A kérdező hozzászólása: SIKERÜLT!!!!! Rá tudtam venni! Tavasszal veszünk egy kiscicát!
A kérdező hozzászólása: :) )) Köszi

Nagyon szeretnék egy kutyát, ma anyukám munkatársa azt mondta hogy neki van egy aminek nincs gazdija de anyukám nem engedte meg mert azt mondta hogy nem gondoskodnék róla Hogyan vegyem rá?

már nagyon hiányzik egy kutya... nem rég halt meg a család kutyusa (11éves) szó szerint velem nőtt(13 vagyok) fel :( úgy érzem hogy a testvérem halt volna meg :(

Legjobb válasz: Igérd meg neki,hogy jobban fogsz igyekezni cserébe az iskolába,többet segítesz neki és a kutyát is te fogod egyedül gondozni.Sok sikert :)

Igérd meg neki, hogy jobban fogsz igyekezni cserébe az iskolába, többet segítesz neki és a kutyát is te fogod egyedül gondozni.Sok sikert :)
Szia, biztos gondoskodnál róla, ha ennyire szeretted az elõzõt is :) Egy fontos "részletre" azonban nem ár figyelni! Most 13 éves vagy, hamarosan középiskolába mész, sokkal több lesz a tanulnivalód, emellett kinyílik a világ, többet jársz majd bulizni (ez szinte biztos) ... a kutyusodat így valószínûleg a szüleidnek vinnéd most haza. Szeretem a kutyákat, nekem is voltak édes, imádni való kutyusaim, de vannak az embernek idõszakok az életében, amikor nem elég arra gondolni, hogy "szeretnék egy kutyát", hanem fel kell mérni a lehetõségeket és a korlátokat is. Ha a szüleid szeretnének kutyát, az más, mert az õ életük már "fix" idõbeosztás szerint mozog, ha nekik nem lenne megterhelõ reggel, délben, este levinni sétálni, amikor te tanulsz, suliba sietsz, vagy éppen színházba mész a barátaiddal, akkor úgyis kapsz kutyust, de ha õk most úgy ítélik meg, hogy túl nagy kötöttség (pl. nyaralásnál ki vigyázna rá?), joguk van nemet mondani, és neked ezt el kell fogadnod. Azonban, ha jól átgondoltad, és mégis szeretnéd, mert alapvetõen jót tenne a kis lelkednek egy barát, aki esténként hozzád bújik, akinek elmondhatod az örömödet, bánatodat, akivel egy jót sétálhatsz esténként a friss levegõn ... akkor ezeket elmondhatod anyukádnak, apkádnak! De tudnod kell, hogy kutyát tartani nagy anyagi ráfordítást igényel (minõségi ételek, oltások, tisztán tartás, állatorvos, ... etc.), és nagy felelõsség. Alternatív megoldásként örömmel fogadnak önkénteseket a kutyamenhelyeken, akik kiviszik sétálni a kutyusokat, akik simogatják õket, játszanak velük :) Nekem Magyarországon és külföldön is élnek ilyen ismerõseim, akik heti 1x önkénteskednek a gyerekeikkel. Visznek a kutyusoknak nasit és elviszik õket egy nagyot sétálni. Ezzel nagyon sok kutyusnak tudnál segíteni. De ez lelkileg elég megterhelõ, ha felelõsségteljes 13 éves vagy, akkor kipróbálhatod - de ehhez is kell a szüleid beleegyezése. Szeresd, tiszteld továbbra is az állatokat ilyen elhivatottan!
A kérdező hozzászólása: Olyan döntésre jutottunk hogy ha lehet akkor átmeneti gazdik lennénk egy kis kutyának , hogy bizonyítsam anyának hogy igen is kitartok amellett hogy szeretnék kutyát , és tudom is gondozni , de mit kell tenni ahhoz hogy átmeneti gazdi lehessek ?? , ebben viszont az a hátrány hogyha anya úgyvéli hogy nem maradhat , mert nem gondozom , és már hozzám nõtt akkor nem tudnák tõle megválni :( ..... kérlek válaszoljatok , és az eddigieknek is köszönöm
A legtöbb menhelyen, állatvédõ szervezetnél van lehetõség arra, h ideiglenes befogadó légy, ilyenkor többnyire megkérdezik, hogy mennyi idõre tudod vállalni, biztosítják a kaját neki, kifizetik az orvosi ellátást. Alá kell írnod egy szerzõdést, amiben az van h rendesen gondozod, ha eltûnik vagy baj éri akkor rögtön szólsz a menhelynek ahonnan hoztad. Ha lelkiismeretesek akkor ki is szoktak menni ellenõrizni. Érdeklõdj a menhelyen ahonnan befogadnál. Hol laksz am?

Hogy vegyem rá anyumat, hogy kapjak egy kutyust?

Nagyon szeretnék egy Máltai selyemkutyát.Olyan aranyosak.Az egyik ismer?sünknek ilyen kutyusa van,és rettenetesen aranyos.Nem családi házban lakunk,de most itt a nyár,mindig levinném,foglalkoznék vele,ezalatt a 2 és fél hónap alatt megtanítanám a szobatisztaságra.De anya hajthatatlan:((( Pedig annyira szeretném:( <3 Mivel gy?zzem meg?

Legjobb válasz: A kutya nem csak egy nyárig tart. Anyud nyilván tisztában van vele, hogy amint elkezdõdik az iskola senki sem lesz otthon a kutyával, ami egy pokol lesz szerencsétlennek napközben. Arról nem beszélve, hogy kétlem, hogy te iskolaidõben fölkelnél fél órával korábban minden nap, és hétvégén is, hogy levidd a kutyát. Szobatisztaság? Attól még minden nap el kell menni vele sétálni.

A kutya nem csak egy nyárig tart. Anyud nyilván tisztában van vele, hogy amint elkezdõdik az iskola senki sem lesz otthon a kutyával, ami egy pokol lesz szerencsétlennek napközben. Arról nem beszélve, hogy kétlem, hogy te iskolaidõben fölkelnél fél órával korábban minden nap, és hétvégén is, hogy levidd a kutyát. Szobatisztaság? Attól még minden nap el kell menni vele sétálni.
Ne haragudj, de ha nem akarja, akkor az ég világon semmivel sem fogod tudni rávenni. Egy kutya pénz és idõ, amit nehezen áldoz fel az ember még akkor is ha akarja. Ha nem akarja esélyed sincsen. Menj el nyáron dolgozni, legyél szorgalmas, gyûjtögesd a pénzt és akkor talán.
Én most 12 vagyok és lesz egy kutyusom.... Anyáék év elején azt mondták, hogy ha leszek 4, 5 év végén akkor kapok kutyust..... Hát nem hitték hogy sikerülni fog... De SIKERÜLT!!! Nem volt más választásuk... megígérték... Így hát hamarosan jön a családba egy Bella nevû labrador szuka... És már ki is választottam kifizettük az elõleget... de semmi képen NE nyafogj érte!!!
A Máltai selyemkutya szerintem is egy tündéri, imádni való kiskutya !:) Anyukámmal teljesen beleszerettünk, mondtuk is, hogy nekünk azonnal kell. De aztán jobban utána néztük és hát...nagyon nagyon sok gondoskodást és törõdést igényel. Ráadásul a kis termete miatt, nagyon könnyen megbetegszik és egyúttal sok vele született rendellenségei is lehetnek és sajnos úgy hallottam, hogy egyáltalán nem élnek sokáig :(. Szóval egy ilyen kutya rengeteg pénz, idõ és felelõsség is egyben. (Egyébként talán azért nem is szeretne mert talán nem tetszik neki, nem mindenkinek jön be ugyan az. De remélem tévedek.) Persze ha ezzel mind tisztába vagy és tényleg úgy gondolod, hogy elbírnál egy ilyen kutyussal, én a helyedben még egyszer bepróbálkoznék anyukámnál. Sok szerencsét!
Nem lehet, hogy az anyagiak miatt nem engedi? Van pénzetek egyáltalán egy ilyen kutyára? Alaphangon 100 000 ft ha tenyésztõtõl veszed. És csak onnan vagy menhelyrõl érdemes venni, de menhelyen nem találsz ilyen kutyát. Lássuk csak. Ott vannak még az oltások. Egy db min. 2000 ft, és védõoltásokból legalább négy kell, a veszettség elleni pedig évente 3000. Ezenkívül féreghajtani kell 3 havonta. Kellenek kiegészítõk is a kutyának. Etetõ és itató tál, játék, fekhely, póráz, nyakörv, sampon, kullancs elleni védelem, és ami a legfontosabb: táp. Méghozzá nem valami gagyi tömeg gyártott, színezékkel és ízfokozóval telenyomott szar, hanem normális táp. Szerinted mindezt ki tudnátok fizetni?
A kérdező hozzászólása: Ez az átlag nem fog összejönni, mert kitûnõ vagyok....Ezt is mondtam neki, hogy kitûnõ vagyok, de nem:( Egyéb ötletek?
A kérdező hozzászólása: Ötletek, hogy hogyan vegyem rá anyumat a kutyusra?
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem csak egy nyárig tart.Vállalom mindazt, ami a kutyával jár.Vállalom azt a 15-20 évet, amit vele kell foglalkoznom.Csak ezalatt a nyár alatt, már nagyobb lenne, hozzám szokna, fokozatosan megtanítanám neki, hogy iskolaidõben egyedül lesz.És ezalatt a két és fél hónap alatt megszokná a rendszert.Én tényleg nagyon szeretném.Az ismerõsünk ránk bízta a Máltai kutyusát 3 napra.Sírtam, amikor vissza kellett adnom.Én foglalkoztam vele, én vittem le sétálni, az ágyam mellett aludt.Tündérien aranyos volt.Imádtuk egymást.Nagyon szeretnék egy kis cuki Máltai selyemkutyát:(
Én nagy állatbarát vagyok, és mindig is voltak állataim. De még így is azt mondom, hogy anyukád bizonyára jobban ismer téged, és azt is jobban tudja mi az a felelõsség egy állattal szemben, valamint anyagilag is neki kell állnia jelenleg még a kutyatartással járó költségeket. Sokkal több figyelmet igényel egy kutya, mint hinnéd, és bizony nem csak egy nyárig él...hanem akár 10-15 évig is. Ha érettebb leszel, vagy ha majd saját lakásod lesz, akkor majd dönthetsz errõl. Addig meg ez van. Ha a szülõ hajthatatlan, és nem akar pénzt és idõt rászánni (ami érthetõ is, mert ha jobban belegondolsz nem olcsók az oltások, a kutyakaja stb., és ha te épp "ha nem érsz rá" és nem akar téged felváltani az anyukád a kutyagondozásban), akkor ezt el kell fogadnod. Leszel még nagyobb, én vállalhatod önállóan is majd a kutyatartást. Meggyõzni amúgy anyukádat nem azzal lehet, hogy te majd gondozod a kutyát, ezt úgysem hiszik el a szülõk (és legtöbbször jogosan), hanem igazából arról kell õt meggyõznöd, hogy neki is jó egy kiskutya. Ha a felnõtt akarja, szereti az állatokat, akkor bevállalja a gondozását is, és te mint gyerek élvezheted a kutyázást.
A kérdező hozzászólása: Az anyagiakkal nincs gond, de talán azért nem engedi, mert allergiás.....De a Máltainak nem hullik a szõre....Dolgozni nem dolgozhatok, mert 13 éves vagyok.

Aupair vagyok egy családnál, 1 hete kezdtem csak.3 évesek a kisfiúk, az anyukájuk is otthon van. Sokszor, ha segíteni akarok megtagadják tőlem és azt akarják hogy anuy csinálja. Hogyan vegyem rá őket, hogy ne csak anyu létezzen?

Rábeszél?s szövegek, bármilyen ötletek jöhetnek!

Legjobb válasz: Sehogy. Egy 3 évest nem lehet megerõszakolni azzal, hogy anyu nincs én vagyok. Egy 3 éves ahoz ragaszkodik a legjobban akivel sok-sok idõt töltött. Ezt ne vedd személyesen. Lassan lehet õket megszelídíteni. Pl. leülsz, csinálsz valami a számára érdekeset és õ odamegy hozzád. Meg kell várni, míg odamegy hozzád. a legjobb hasonlat tudom idétlen, de igaz: egy 3 éves gyerek majdnem olyan mint egy macska. Ha odamész hozzá elszalad, ha van türelmed kivárni õ akar majd a kedvedben járni. Profi nanny vagyok 1ö éves gyakorlattal...hidd el tudom mirõl beszélek.

Sehogy. Egy 3 évest nem lehet megerõszakolni azzal, hogy anyu nincs én vagyok. Egy 3 éves ahoz ragaszkodik a legjobban akivel sok-sok idõt töltött. Ezt ne vedd személyesen. Lassan lehet õket megszelídíteni. Pl. leülsz, csinálsz valami a számára érdekeset és õ odamegy hozzád. Meg kell várni, míg odamegy hozzád. a legjobb hasonlat tudom idétlen, de igaz: egy 3 éves gyerek majdnem olyan mint egy macska. Ha odamész hozzá elszalad, ha van türelmed kivárni õ akar majd a kedvedben járni. Profi nanny vagyok 1ö éves gyakorlattal...hidd el tudom mirõl beszélek.
Bocs, hogy offolok! Kedves profi nanny! Csecsemõt is vállalsz? Merrefelé? Gyógytornára kéne járnom, hétköznap délelõttönként. Írhatok neked privit?

Hogyan vegyem rá anyut, hogy kapjak egy cicát?

L/14 A szomszédunkban vannak kiscicák...... Ingyen vannak, és én gondoznám a cicát!

Legjobb válasz: Szia! Elõször is ne nyafogj és ne hisztizz!! :D mert azzal csak rontasz a helyzeten! Állj oda anyukád elé és mondjad neki, hogy nagyon szeretnél egy kiscicát! Ígéred,hogy vigyázol rá és gondoskodsz róla és hogy nekik semmi kötelességük nem lesz a cica felé! Te eteted,itatod... Remélem megkapod a cicát, fõleg ha ingyen lenne! Sok sikert!

Szia! Elõször is ne nyafogj és ne hisztizz!! :D mert azzal csak rontasz a helyzeten! Állj oda anyukád elé és mondjad neki, hogy nagyon szeretnél egy kiscicát! Ígéred, hogy vigyázol rá és gondoskodsz róla és hogy nekik semmi kötelességük nem lesz a cica felé! Te eteted, itatod... Remélem megkapod a cicát, fõleg ha ingyen lenne! Sok sikert!
ha azonos idõben(kb) mennek hozzátok akkor nagy a valószínûsége hogy gyorsan összeszoknak:)
A kérdező hozzászólása: Nemsokára lesz egy kutyusom és mellé szeretném... ha még mind a ketten kicsik jól össze tudnak haverkodni... Apa szó nélkül igent mondott..... de anya.....!!!! Õ NEM! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP! !HELP!
Nekem is volt hasonló esetem.A nõvéremnél születtek kiscicák, és az egyik hamuszürke volt.Anyukám kedvenc macskaszíne :) .Magyarul azért lett a mi cicánk, mert szép volt a színe.De néhány hét után anyukám is megszerette.Az elõzõ válaszoló ötlete is nagyon jó.
elõzõ vagyok, még annyi, hogy biztos nem fogod megunni, de egy hét alatt anyukád is megszereti, aztán biztos maradhat :D
Kérd meg, hogy pár napra befogadhass egyet. Mond meg anyukádnak, hogy nagyon szeretnél egy cicát, de megérted, ha nem akarja, viszont egy hétre szeretnéd magatokhoz venni és akkor kiderülhet, ha mondjuk mégse szeretnéd (persze, tudom, hogy nagyon szeretnéd, de ha ezt mondod, akkor anyukád is könnyebben beleegyezik, mert azt gondolja majd, hogy hátha egy hét alatt megunod)
A kérdező hozzászólása: Valaki még ötleteket?
A kérdező hozzászólása: http://www.google.hu/imgres?q=foltos+cica&hl=hu&sa=X&biw=102.. KB. VALAHOGY ÍGY NÉZ KI......
Szerintem segíts anyukádnak, és ígérd meg neki hogy te gondoskodsz a cicáról.
En is ugy voltam mikor szuletek kicsik nalunk, volt egy olyan, amilyen a kepen volt, es meg akartam tartani, foleg hosszu szoru is, es mire betoltotte a 2 honapot anyum es apum is megszerettek, s vegul most itt elvezi az eletet nalunk:) Hogy a kerdesedre valaszoljak: Igerd meg neki, hogy te veszed meg neki a szukseges dolgokat(alom, ha benti cica lesz, talak, stb) es beszelj vele, hogy mennyire szeretned! Sok szerencset!!!!!

Hogyan vegyem rá anyukámat egy kutyára? Tudom, hogy volt már párszor ilyen kérdés, de ez most kicsit összetettebb.

20 éves vagyok,a szüleimmel élek egy kertesházban. Volt már 2 kutyánk, az egyik 10 évig élt,de elég beteges volt szegény, a másikat 2 évesen el kellett altatni ,mert nagyon beteg volt. Ez csak 1 éve történt és rettenetesen megviselte a családot ez a tragédia. Anyukám egyrészt ezért is nem akar másik kutyust,mert fél ,hogy ez a kutyatartás is rosszul végz?dne ,és hiányzik neki az el?z? kutyink. Persze nekem is,és tudom,hogy ?t egy kutya sem pótolhatja, de mégis nagyon szeretnék elhozni a menhelyr?l egy picit, már nagyon hiányzik egy kutya, imádom ?ket. Másrészt anyu a szomszédunk véleményét?l is tart, mivel az utca felé néz? kertünk közös, így a kutyust csak hátul lehetne tartani, el?l nem,mert megrágja a szomszéd virágait,lekeríteni meg nem hajlandó. Viszont magát a kertet le lehetne keríteni el?l is. Megmondtam ,hogy az egészet elintézném, megvenném a kutyusnak a szükséges dolgokat,kaját ,stb-t,tehát anyagilag is én állnék mindent a testvéremmel és mi gondoznánk, sétáltatnánk is ?t természetesen + mi takarítanánk utána a kertben és a lakásban,vinnénk kutyasuliba,tanítgatnánk,neki semmi gondja nem lenne vele,csak szeretnie kéne ?t,ami nem esne nehezére:)

Legjobb válasz: Szia. Szerintem próbáld meg elterelni anyukádat hogy rossz dolgok merüljnek fel benne a kutyáról(Az alatásra meg ilyesmikre értem).És probáld meggyözni hogy te készen állsz egy kutyára és teszel is érte.

Szia. Szerintem próbáld meg elterelni anyukádat hogy rossz dolgok merüljnek fel benne a kutyáról(Az alatásra meg ilyesmikre értem).És probáld meggyözni hogy te készen állsz egy kutyára és teszel is érte.
És ha fél év múlva lesz egy pasid, akivel össze akarsz költözni, akár albérletbe, akkor mi van?
Azt biztos tudod, hogy a menhelyek nagyrészén úgy adnak örökbe kutyát, hogy saját tulajdonú lakásba vagy házba. Nálatok ebben az esetben a szüleid beleegyezése is kell. Ez a kutya érdeke, hogy a gazdinak biztos helye legyen, ne kerülhessen utcára. Az esetek többségében 10-15 évre kell elõre gondolkodnod. Nyilván lesz ezidõ alatt saját családod, amibe akkor így a kutyát is bele kell kalkulálnod elõre. Panelba rengeteg fajta kutya tartható, de ezt a menhelyi munkád során meg fogod tanulni. A legjobb ötlet, ha elkezdesz kijárni a menhelyre és fokozatosan ismerkedsz a dologgal. Ez nekem is bevált!:)

Hogyan vegyem rá anyumat egy patkányra?

Szeretnék két fiú patit, de anyum ellenzi. Hiába mondtam, hogy mindent én veszek (patkányt, ketrecet, almot, kaját, játékokat), hiába magyaráztam, hogy végülis nem a patkány terjesztette a pestist, semmi nem használ.

Legjobb válasz: Anyudat te ismered jobban, szóval neked kell rájönnöd, hogy hogyan tudnád megboltolni vele. Láthatóan nem érvel, hanem kifogásokat hoz fel, nem is ismeri a patkányokat. Szerintem próbáld meggyõzni arról, hogy téved. Addig is nézegess olyan fórumokat ahol patkánnyal foglalkozó emberek írogatnak, lehet még segíteni is tudnak a meggyõzésben. Pl: http://ratmania.org

Anyudat te ismered jobban, szóval neked kell rájönnöd, hogy hogyan tudnád megboltolni vele. Láthatóan nem érvel, hanem kifogásokat hoz fel, nem is ismeri a patkányokat. Szerintem próbáld meggyõzni arról, hogy téved. Addig is nézegess olyan fórumokat ahol patkánnyal foglalkozó emberek írogatnak, lehet még segíteni is tudnak a meggyõzésben. Pl: http://ratmania.org
Legjobb barátomnak patkányai vannak, nagyon aranyosak és mókásak, a barátom imádja õket, de.... Valamelyik mindig beteg valamiért, a barátom rendszeres látiogatója az állatorvosnak (nem kis pénze marad ott) és egy idõ után gyászolja õket... Szóval én inkább a lelki része miatt beszélnélek le róla, ezek a kis cukiságok sajnos nem élnek sokáig és nagyon gyakori, hogy megbetegednek (daganat, vérzés, genetikai betegségek).
Szia! Nekem 3 patkányom volt, 3 lány...egyik daganatos volt mûteni kellett, rá 1 hónapra elpusztult, és utána sorban mindkettõ 2 éves koruk körül. Imádtam õket, anyukám is szerette, apám utálta. Soha többé nem vennék patkányt, nagyon rossz volt õket látni sorban elmenni...
Mondd meg, hogy tud lecsót fözni.
A kérdező hozzászólása: Hát tudom, hogyha már lenne itthon patkány, akkor semmi baja nem lenne, sõt! Legalább annyira szeretgetné õ is õket, mint én. :D A madárpókkal is így volt, valahogy megengedte, hogy vegyek egyet, azóta már van 2, és anyum is szeretne egyet magának. :) Elsõ: Egy kutya/cica sokkal veszélyesebb egészségügyi szempontból, mert õk kimennek az utcára, találkozhatnak idegen állatokkal, akiktõl akár el is kaphatnak valamit, és hazahozhatják az emberre.
Ha ez segít: nekem az állatkereskedésbõl vett patkányaim haltak meg betegségekben, a normális tenyésztõtõl vett patkányaimnak sose volt semmilyen baja, szóval ha beszerzel egyet akkor jól válogasd meg honnan. Betegségeket a csatornapatkány terjeszthet, nem a házi tenyésztett patkány. Próbáltál már anyudnak aranyos/vicces patkányos videókat mutogatni? Youtubeon van egy csomó. http://www.youtube.com/watch?v=YnRN0YSAoeA Néha beválik az ilyesmi:) Mondjuk nekem úgy lett patkányom, hogy hazahoztam kettõt, nem kértem engedélyt, mert akkor sose lehetett volna. Barátságos kis patkányokat hoztam, elsõ nap anyum meg sem ismerte, hogy patkány, mert ilyen aranyhörcsög színük volt:D Aztán csak rájött mik ezek, de hamar megszerette. Nem volt gond belõle. Én két lányt vettem, mert valamivel kisebbek mint a fiúk, anyum a kisebb rágcsálókat könnyebben elviseli...
A kérdező hozzászólása: Sikerült! :D Mutattam neki aranyos patkányos videókat, és azt mondta, aranyosak. o.O Azt hittem, rosszul hallok. :D Úgy néz ki, lehet patim. :)
Na az remek! :) A mieinknek most lesznek kicsinyeik, írj rám és lefoglalok neked. [email protected]
A kérdező hozzászólása: Írok, köszi. :)

Nyárra a bátyámékkal tervezünk egy családi kirándulást. A probléma az, hogy az anyum és az élettársa nagyon otthonülősek. Hogy vegyük rá őket, hogy jöjjenek el kirándulni?

Anyu hazajön munkából,elmegy üzletbe,utána nem mozdul ki,ha hívjuk,hívják valahova,akkor is csak ritkán megy el.

Legjobb válasz: Valószínûleg elfárad anyukád a napi munkában.Nem mindenki szeret kirándulgatni.Bízd rájuk,hogy akarnak-e menni vagy sem.Van aki otthon jobban érzi magát,mint ha állandóan menne.

Valószínûleg elfárad anyukád a napi munkában.Nem mindenki szeret kirándulgatni.Bízd rájuk, hogy akarnak-e menni vagy sem.Van aki otthon jobban érzi magát, mint ha állandóan menne.
De most komolyan, ha nincs kedve menni, miért akarjátok annyira? :D
A kérdező hozzászólása: Bátyám ötlete, még soha nem voltunk úgy kirándulni, hogy az egész család jött volna.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!