Találatok a következő kifejezésre: Hogy vegyem anyumat, hogy engedjen (4 db)

Hogy vegyem rá anyumat, hogy engedjen fogamzásgátlót iratni?

17 évesen picit korainak tatom a tablettát, de most egy gyógyszer miatt össze vissza csúszkál a ciklusom és óvszerrel védekezünk, amivel még nem volt probléma, de pl most is már 7 napott késett ha nem többet. Én is és a párom is(akivel lassan 1,5 éve vagyok együtt) kezd kikészülni az idegeskedés miatt.

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem fog tetszeni amit írok, de nem kell hozzá a szülõ engedélye. Elmész tiniambulanciára, megvizsgálnak, és ha kéred felírnak gyógyszert. Nekem szerencsém volt,16 évesen elvitt anyu, mert így legalább õ is nyugodt volt. Ha nem akarsz nélküle dönteni, akkor mondd el neki, amit leírtál, hogy állandóan idegeskedtek és hogy Te próbálsz felelõsségteljes lenni, de így nehéz. Sok sikert.

Lehet, hogy nem fog tetszeni amit írok, de nem kell hozzá a szülõ engedélye. Elmész tiniambulanciára, megvizsgálnak, és ha kéred felírnak gyógyszert. Nekem szerencsém volt, 16 évesen elvitt anyu, mert így legalább õ is nyugodt volt. Ha nem akarsz nélküle dönteni, akkor mondd el neki, amit leírtál, hogy állandóan idegeskedtek és hogy Te próbálsz felelõsségteljes lenni, de így nehéz. Sok sikert.
Hát ha neki jó, hogy te 17 évesen tönkreteszed az életedet, egy gyerekkel akkor gratulálok neki..
Picit összekavarodtam a kérdésedtõl. Anyukád most a gumóvszert szeretné vagy a fogamzásgátló tabletátt. Te melyiket szeretnéd? Sajnos ez a kérdésmagyarázatodban nem világos.
Azt tudom mondani amit az elsõ hozzászóló is írt, nem kell ehhez szülõi engedély, 17 évesen már elég nagy vagy hogy eldöntsd neked mi a jó, és mit akarsz.
ja de anyuka fizeti a nem is olcsó gyógyszert majd. én azért is szedtem mert nekem is össze vissza jöt meg. volt olyan lány akinek nem ürült ki rendsen a szervezete mensikor és azért kellett neki gyógyszer. van akinek kicsi (nem rossz indulatu) tumorok nöttek és a hormon volt a megoldás. aztán van aki nagy görcsök miatt szedi a gyógyszert. mond meg neki hogy a gyógyszerrel sokkal valószínütlenebb a gyerek. amit megtehetsz látom tudsz azért anyukáddal beszélgetni ha már ilyenek egyálktalán szóba kerültek. mond meg neki menjetek el együtt dokihoz ahol a doki elmondja hogy ö mit ajánlj. így lehet anyukád is meggyözi a dolgokrol. igaz a hormon gyógyszerek miatt most is sokan szenvednek és sok embernek nem lehet gyereke igaz nem bizonyított hogy a hormon gyógyszerek miatt de elöfordulhat hogy az is közre játszik. szóval van benne igazszág amit anyukád mond, de keresetek fel egy orvost.
Ha ilyen jó a viszony az anyukáddal, akkor szerintem kár lenne elrontani azzal, hogy a tudta nélkül mész mégis gyógyszert felíratni. Nem írtad, milyen más gyógyszert és meddig szedsz, amitõl felborulhatott a ciklusod, azt sem ártana megbeszélni a szakorvosokkal, és pl. hormonvizsgálatot kérni. Azt javaslom én is, menjetek el együtt anyukáddal a nõgyógyászhoz, beszéljétek meg, informálódjatok a különbözõ neked való lehetõségekrõl. Lehet, õt sikerül meggyõzni a gyógyszerrõl, lehet, épp téged sikerül lebeszélni egyelõre róla. Ne érts félre: a fogamzásgátlás elsõsorban a pároddal kettõtök ügye és felelõssége, de láthatod itt is a sok gyógyszeres kérdést, késõbbi problémákat, mérlegeljetek!
Esetleg ha tényleg nem akarod az anyukád orrára kötni , és a pasiddal nem tudjátok ketten sem kifizetni a gyógyszer árát , akkor (mivel gondolom a pasid fiatal ) Õ is beszámolhatna a szüleinek az esetrõl és szerintem akkor õk segítenének , mivel látják , hogy komolyan goldoljátok a dolgot pozitívan állnának hozzá .
A kérdező hozzászólása: Cetirizin-ep-t szedek allergiára. Igazából nem tudom mi baja anyunak a gyógyszerrel, mert nem fejtette ki. de ha most megjön (õ is idegeskedik)akkor lehet hogy másképp fog látni dolgokat. Én is hallottam de...Igaz hogy ha valaki túl korán kezd el tablettázni vagy sokáig szedi, nem lehet gyereke?
Én (elsõ válaszoló) 16 éves korom óta szedtem. 21 voltam, mikor abbahagytam, mert babát szerettünk volna. Ugyebár azt szokták mondani, hogy 3hónapot várni kell, míg kiürül. Nos én szeptember elején hagytam abba, karácsonykor megajándékoztam a férjem egy pozitív terhességi teszttel. Úgyhogy ez sztem nem igaz. Ezek a mai gyógyszerek már csökkentett hormontartalmúak. A régiek esetében volt az, hogy 5-6 évente szünetet kellett taratni, de ma már nem. Lehet anyukád ezért ellenzi, mert õ még csak errõl tud.

Hogyan vegyem rá anyum, hogy több ruhát engedjen venni?

anyagi gondjaink nincsenek csak anyum eléggé fura gondolkodású..állandoan mondja ,hogy minek még meg ilyenek pedig télleg kevés van. De mit mondjak neki ,h megpuhuljon?

Legjobb válasz: Gondolom nem akar elkényeztetni, hogy aztán azt gondold, az a normális, hogy szórod a pénzt. Bocsi hogy ezt mondom, de sajnos igaza van. Amire azt mondod, kevés ruha, arról sok átlagfizuból élõ család csak álmodik. Meg aztán valószínûleg szeretné, hogy késõbb se legyenek anyagi gondjaitok.

Gondolom nem akar elkényeztetni, hogy aztán azt gondold, az a normális, hogy szórod a pénzt. Bocsi hogy ezt mondom, de sajnos igaza van. Amire azt mondod, kevés ruha, arról sok átlagfizuból élõ család csak álmodik. Meg aztán valószínûleg szeretné, hogy késõbb se legyenek anyagi gondjaitok.
nem kell sok ruha, mert úgy sem használod mindet :)
Fölösleges pénz kidobás a sok ruha, a lányom a tíz nadrágja mellé még szeretne hármat.
Gondolom a stílusodból még abban a korban lehetsz, amikor tényleg felesleges sokat venni, hamarabb kinövöd, mint elkoptatod a cuccokat. Amúgy meg lehet, hogy van pénzetek, de ez nem jelenti azt, hogy szórni is kell. Talán dolgozz meg érte. Ha diákmunkához se vagy még elég idõs, akkor legalább otthon csinálj meg mindenfélét, kérj cserébe zsebpénzt és szórd el hülyeségekre. De a pénznek értéke van, ezt még most tanuld meg.
Igen, menj el dolgozni!
Nem, azoknak írtam, akik úgy gondolják, hogy sok ruhát nem fog mindig hordani. :D
Értem, köszi! És akkor a kérdezõ ebbõl milyen tanulságot vonjon le? Hogy elég ruhája van? De nem tudjuk, mennyi van neki. :)
Hee csak nekem volt érthetõ ezek szerint? Úgy értettem, hogy elég sok ruhám van, hónapokig tudok minden nap változatosan öltözni, és ezt ki is használom. Értsd: Általában nem evszek fel egy felsõt egy héten többször.
18:43, akkor most szerinted neked most sok ruhád van, vagy inkább kevés? :)
Na akkor felteszem én a kérdést: Mennyi ruhád van? Egyébként nem mindenkinél igaz, hogy nem hordja minden ruháját. Ha összegezem az én nadrágjaimat, fölsõimet és a kiegészítõimet, másfél-2 hónapig fel tudnék öltözni úgy, hogy ne legyen rajtam kétszer ugyanaz a szett, és meg is teszem nagyjából.
tanulj meg gazdálkodni a már meglévõ ruháidból.kombináld õket stb
én 3 farmerral tökéletesen elvagyok õsszel is, télen is!

Hogy vegyem rá anyut, hogy engedjen motorozni tanulni?

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Fiú vagy lány?

Hány éves vagy? Fiú vagy lány?
A kérdező hozzászólása: 17L egy barátom motorozik, vele enged is úgy, hogy mögötte menjek, de hogy én vezethessek, abba már nem akar belemenni
Elõször is bekell bizonyítanod hogy megbízható vagy és persze hány éves vagy mert ha 13-14 éves akkor meg is értem anyukádat, te ha 18 vagy idõsebb akkor már csak megtanulhatsz magadtól is. De jogosan félt nagyon sok az idegbeteg az utakon aki simán átmegy rajtad és ott hagy elvérezni.
Igérd meg neki, hogy csak olyan helyen fogsz gyakorolni, ahol nincs forgalom. És hogy csak szeretnéd megtanulni kezelni, mert érdekel a motorok mûködése. Ja, és szerezz egy megfelelõ méretû sisakot, az õt is megnyugtatja meg téged is megvéd valamennyire. :)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen. Lehet, hogy jó ötletek:) megpróbálom

A jövőhéten bulit szeretnék rendezni. Hogyan vegyem rá anyut, hogy fiúkat is engedjen?

Most nem arról van szó, hogy nem engedi, hogy délután átjöjjenek egy kicsit páran (kb. 2-3), hanem hogy estig ott legyenek, és esetleg ott is aludjanak, ugyanis pizsi party lesz!! Miel?tt bárki megkérdezné, 12 éves vagyok!! DE SEMMI ROSSZAT NEM AKARUNK CSINÁLNI!!! CSAK TNCOLNI MEG BESZÉLGETNI + TV-ZNI FOGUNK!! lécci segítsetek, hogyan vegyem rá!!

Legjobb válasz: lécci írjatok valami ötletet!!! please!!

A kérdező hozzászólása: lécci írjatok valami ötletet!!! please!!
Mondd el neki a részletes programot és, hogy nyugodtan nézzen rátok, amikor csak úgy gondolja.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!