Találatok a következő kifejezésre: Hogy vegyem anyumat (187 db)

Anyuék nem engedik hogy háziállatot tartsak, hogy vegyem rá őket?

Legjobb válasz: Akarok magamnak egy kisállatot(most van 7aranyhalam) és valameik nap 1-ik barátom felajánlott 1aranyhörcsög kölyköt de anyu azt mondta hogy nem csinálunk állatkertet! És volt még 1történet amikor volt 2 tacskónk és egy meghalt az 1-ik kb.ez volt 4-5éve!1-2 hónapja megkérdeztem Anyut hogy lehet-e kutyám aztmondta,hogy nem! mert nem gondoznám.... de amikor volt a tacsi akkor is naponta max.2napont elvittem sétálni jáccotam vele stb... hogyan vegyem rá Anyát hogy megengedjen egy kisállatot? (Aput még nem is kérdeztem.. de elõre tudom a válaszát - Kérdezd meg Anyádat!)

A kérdező hozzászólása: Akarok magamnak egy kisállatot(most van 7aranyhalam) és valameik nap 1-ik barátom felajánlott 1aranyhörcsög kölyköt de anyu azt mondta hogy nem csinálunk állatkertet! És volt még 1történet amikor volt 2 tacskónk és egy meghalt az 1-ik kb.ez volt 4-5éve!1-2 hónapja megkérdeztem Anyut hogy lehet-e kutyám aztmondta, hogy nem! mert nem gondoznám.... de amikor volt a tacsi akkor is naponta max.2napont elvittem sétálni jáccotam vele stb... hogyan vegyem rá Anyát hogy megengedjen egy kisállatot? (Aput még nem is kérdeztem.. de elõre tudom a válaszát - Kérdezd meg Anyádat!)
A kérdező hozzászólása: Szia, Tegnap átgondoltam, és arra jutottam, hogy szobakutyám tuti nem lesz:( 1.Anyu allergiás a kutyaszõrre. 2.Padloszõnyeg van a szobámban. Max.kintlehetne egy kutyám! De a hörcsögös dologra majd csak délután kérdezek rá mert akkor talán engedékenyebb:D
Mond meg anyudnak, hogy adjon egy lehetõséget, had legyen állatkád bebizonyítod, hogy igen is foglalkozol velük!=) Én jelenleg sok-sok kisállattal élek együtt!=) De inkább nem sorolom fel mert még éjfélkor is itt ülnék!=) Nekem se engedték meg de megvettem és azóta tetszik nekik a höri is!=) Nagyon vicces állatkák!=) Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaid és hogy bátorítasz
Nem tudom, nem ismerem a szüleidet. Van, aki könnyebben megenyhül, van, akinek nehezebb. Én szurkolok, ha valóban jó gazdi vagy, nem féltem az állatokat.
A kérdező hozzászólása: Ezzel hány éves koromig várjak fél 1év? Honlap tutira rákérdezek:D
Ja, és csak egy megjegyzés, a 4 (lassan 5) hónapos kis nimfa, aki az enyémek fiókája szintén, az elõbb idepofátlankodott a billentyûzetemre, és megnyomta a Sleep gombot, pihenõre kapcsolta a gépet, még jó, hogy nem a Power gombbal próbálkozott, mert épp az elõzõ hozzászólásomat írtam neked, mikor ezt csinálta ez a kis bikfic, így el tudtam küldeni, de úgy gondolta, kicsit pihenjen a gazdi szeme :-D Okos állatkák, nem cserélném el õket. Nekem megérte belekezdeni, nem bántam meg, hogy nagyobb korban nem kértem ki a szüleim véleményét. Mára hobbitenyésztõvé váltam. :-) De ehhez kellett várni, viszont megéri, ha most nem is tudod rábeszélni õket.
Szerintem várj még az állatállomány bõvítésével, vagy azt meg lehetne csinálni, hogy amikor a haverodék elutaznak, rád bízzák a hörcsögöt, és akkor ha a szüleid látják, hogy vele is foglalkozol, meg hogy milyen jópofa állatka (leszámítva, hogy éjjel rohangál, bár lehet, hogy meg lehet nevelni), hátha megenyhülnek. De az a tutibb, ha kivárod, míg idõsebb leszel. Nekem is mondták, de mikor nagyobb lettem, már nem érdekelt. Én egy idõ után már a megkérdezésük nélkül hoztam az újabb és újabb madaraimat, most van 4 nimfapapagájom, 1 hullámosom (de többen voltak, csak kiöregedtek mellõle), és az egyik nimfa párnak folyamatosan vannak fiókáik, és a szüleim is érdeklõdve figyelik, hogy lesz egy pici tojásból kikelt 4 centis pehelytollas nimfabébibõl 2 hónap alatt kifejlet madár. Õk se akarták eleinte, most meg élvezik. :-)
A kérdező hozzászólása: 11éves vagyok(fiú)a halakat rendesen gondozom:D
Hány éves vagy? A halat rendesen gondozod?
A kérdező hozzászólása: háhhháááááá:D 31.-én jön a hörcsög:D köszönöm a válaszokat mostmár tudom hogy hova jöjjek ha valamit nem tudok köszönöm.D

Hogyan vegyem rá anyukámat, hogy vegyen tengerimalacot?

Már régóta szeretnék tengerimalacokat tartani,de anyukám nem engedi.Azt mondja,hogy büdös és nem lakásba kéne tartani.Mit tegyek???

Legjobb válasz: hát, az igaz hogy kicsit büdösek, de ha tisztán tartod akkor nem. és ha anyukád nem engedi akkor beletörõdsz.

hát, az igaz hogy kicsit büdösek, de ha tisztán tartod akkor nem. és ha anyukád nem engedi akkor beletörõdsz.
látom akkor nem csak az én anyukám nem engedi a kisállatokat..én törpesünt szeretnék de nem engedi..én SAJÁT pénzembõl nevelném, gondoznám, szóval anyuéknak nem kéne belefizetni..:) :/ de semmi, nem engedi :S nem akarom feladni vagy beletörõdni ahogy az elsõ mondja mert ha feladom akkor azt nem is akartam igazán, én evvel érvelek..a terrárium már megvan, csak linóleumot kell bele venni valahonnan :) szóval aki tud nekem is segíthet hogy én hogy vegyem rá anyut..MEG a kérdezõnek is segítsetek! vagy ha normális választ ad neki az már nekem is nagyon sokat segít!! már aranyos képeket és vicces videókat is mutattam sünikrõl, néha 1, 2 kis esélyt látod, de nemhinném! kérdezõ : ha az én válaszomba találsz valami hasznosat akkor felhasználhatod :DD hátha neked sikerül! sok szerencsét 13/L
mond meg neki hogy nem büdösek.akár neki nem is kell látnia.de ha mondjuk beleegyezik és kapsz egyet de azt mondja hogy tartsd távol tõle akkor azért egyszer mutasd meg neki hogy milyen aranyos állat is õ valójában. de ha tisztán tartod a helyét akkor nem olyan büdi
Biztos, hogy t.m. akarsz? Vagy semmit sem enged? Valahogy csak rá tudod venni! DE SEMMIKÉP NE ADD FEL!!! Maradhatnál a KISEMLÕSÖK körben. Egér, pati NEM, de monjuk NYÚL!!!! :D Na csá!!!
Elmondom a történetem. Akartam egy aranyhörcsögöt, napokig zaklattam, hogy lehessen, beleegyezett. Meggyõztem, hogy magányos az a hörcsög, vettünk még1-et. Aztán mikor sajnálatos módon meghaltak, rávettem hogy legyenek haljaim, mondtam neki, hogy majd tisztítom én, persze itt is napokig zaklattam :) engedékeny az anyukám :$XD
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:D 2. válaszoló:én is mutattam neki ilyen videókat, az egy kicsit segített, de még mindig nem akar venni!:(
A kérdező hozzászólása: 4.válaszoló:igen tengerimalacot szeretnék, de nem nagyon engedi.:( Még egyszer köszi a válaszokat!!!:D
Nekem 4 évig kellett zaklatnom az anyámat, hogy lehessen valami kis állatom. De végül beleegyezett. Úgyhogy te se add fel!

Hogy vegyem rá anyukámat?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Keressétek fel anyukáddal együtt a kiszemelt lovardát. Normális helyen, csak kobakkal és gerincvédõvel lovagolnak, ráadásul te futószáron fogsz kezdeni, így nem lesz egyszerû dolgod, ha halálközeli élményre vágysz.:) Egyébként megértem anyukádat. Annak idején az enyém is folyamatos sokkokat kapott, ezért nem is nézte meg soha ahogy lovagolok:) Ez egy veszélyes sport, benne van a pakliban az esés, de ennek a veszélyeit is lehet csökkenteni. Úgyhogy próbáld meg összehozni anyukádat és a leendõ oktatót, egy kis beszélgetésre.

Keressétek fel anyukáddal együtt a kiszemelt lovardát. Normális helyen, csak kobakkal és gerincvédõvel lovagolnak, ráadásul te futószáron fogsz kezdeni, így nem lesz egyszerû dolgod, ha halálközeli élményre vágysz.:) Egyébként megértem anyukádat. Annak idején az enyém is folyamatos sokkokat kapott, ezért nem is nézte meg soha ahogy lovagolok:) Ez egy veszélyes sport, benne van a pakliban az esés, de ennek a veszélyeit is lehet csökkenteni. Úgyhogy próbáld meg összehozni anyukádat és a leendõ oktatót, egy kis beszélgetésre.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a sok választ! :) Utolsó: Mennyire messze? Melyik megyében?
Maximálisan támogatlak kobak és gerincvédõ kell!A baleset felelõtlenség volt, hogy magára hagyták a kislányt ráadásul a falu fõutcáján ahol még az amúgy nyugodt ló is bármitõl megijedhet!Egy lovardában aki kicsit is ad magára elõbb futószáron és megfelelõ lovon tanítanak lovagolni.Ráadásul a lónak nyugodt körülmények között.Keress egy lovardát és kezd el.Késõbb majd a mamád is megbékél!A pénz se lehet akadály, mert sok lovardában engedik , hogy lejárj ismerkedj a lóval segítsd megpucolni stb és ennek fejében tanítanak lovagolni, legalább is amig eldöntöd, hogy valóban ez-e az amire gondoltál.Esetlegesen arra az idõre felszerelést is bíztosítanak.Legalább is mi így csináljuk!Csak azért nem mondom gyere hozzánk mert messze vagyunk tõled !
Hát abban igaz a dolog, hogy nem olcsó mulatság hetente 2-3 ezer forintokat ellovagolni + az alap felszerelés, de anyukád örülhetne, hogy sportolni szeretnél és nem csak a gépen lógni, vagy zülleni valahol a városban. Az esés benne van a pakliban, de hát hol nincs rizikó? Ha a tudásodnak megfelelõ lovat kapsz és egy jó oktatót + felveszel kobakot, gerincvédõt akkor nem nagy a kockázat. Persze bármelyik ló megijedhet, vagy a saját bénaságodból leeshetsz, de ezzel számolni kell. Kb olyan mint az autóvezetés, hiába tudsz jól vezetni, egy külsõ körülmény miatt ott is lehet baleseted. Esetleg várj, míg egy kicsit nagyobb leszel akkor lehet megengedi. Lovagolni elkezdeni sose késõ.
Azért azt vegyétek figyelembe, hogy a csajszi magára az aszfaltra esett. Egy lovardában nem aszfalton történik a lovaglás, hanem homokon vagy gyepen. Óriási külömbség van a kettõ között. Én egyszer biciklivel taknyáltam mert szabálytalanul elém fordult egy autó. ( nem adott elsõbséget ) és nem mentem gyorsan, és nem estem magasról, ám úgy összetörtem magam, hogy stoppolni kellett. Estem nem egyszer lóról is, jó nagyot, de kis zúzódáson kívül semmi bajom nem volt.
A lovaglás nem veszélyesebb annál, mintha kimennél az utcára.Mint fentebb írta valaki, elüthet egy autó, megtámadhat egy pedofil, elüt a hajókötél stb.Isten ne adja. A ló fegyelemre, önuralomra tanít, a sport egészséges. Mondd meg anyukádnak, hogy itt van pl. az én párom, 40 éve lovagol hivatásszerûen, volt sík/gát/akadályzsoké, munkalovas, és nem bérlovardai lovakon, hanem tréningben lévõ angol telivéreken, és köszöni, jól van.Továbbá van vagy egy tucat vele egykorú kollégája, õk is jól vannak. Úgyhogy itt az ellenpélda a kislány balesetére.
A kérdező hozzászólása: Tolna megyében. Tamásitól nem messze.
Melyik megyében laksz?
20:06-os vagyok Nem fognak kinevetni: õk is voltak kezdõk, sõt lehet, hogy tovább tartott nekik megtanulni valamit, mint neked fog :) Nálunk a edzõm úgy tartja az edzéseket, hogy külön tartja az edzést olyanoknak akik futószárasok és akik szabadon mehetnek. Vagy ha együtt is van az edzés akkor a szabadon lovaglóknak kell figyelni rád, mivel te csak körbe-körbe mész :) De az edzõ mondani fogja a szabad lovasoknak, hogy megkerüljenek-e titeket vagy még elõttetek fordítsák el a lovat.
Nem nevetnének ki! Egyrészt elõször futószáron lennél és a többiek meg külön...mármint nem közvetlen melletted. Másrészt egy igazi jó lovagló órán/edzésen szerintem mindenki azzal van elfoglalva hogy helyesen csinálja a dolgokat ....legalábbis ez így volna helyes. =) Amúgy megértelek. Én is kezdõ lovas vagyok, anyukám így se szerette a dolgot, de aztán mikor nemrégiben leestem teljesen kiborult. Most kicsit szüneteltettem a lovaglás, de újra nyeregbe pattanok amint tehetem (ez anyagilag is függ...) :) Tényleg annyi, hogy amint felülsz a lóra, benne van a pakliban hogy leesel. Ezt a sportot ennek tudatában kell megválasztani....
A kérdező hozzászólása: Szia! Én nem saját lovat szeretnék egyelõre, persze ez is szerepel hosszútávú terveim között. Én lovagolni szeretnék járni egy lovardába! Engem leginkább a díjugratás vonz, persze ez még változhat. Tisztában vagyok mekkora felelõsség egy saját ló, ezért is várok még. Ez egy másik kérdésem: Ha anyumat sikerülne rávenni és elengedne, akkor a többi lovagló, akik már régebb óta járnak, õk nem nevetnének ki, hogy még csak most kezdem?
lehet, hogy ezzel megutáltatom magam, de szerintem várj 1-2 évet a lóvásárlással. Én kis padlócirkáló korom óta lóbolond vagyok, és ugyanebben a korban (13) jutottam el arra a szintre, hogy a saját ló nélküli lét egyenlõ a halállal, jövõbeli méneseket terveztem, megvolt az elképzelésem, hogy milyen lesz a tökéletes ló... az utóbbi egyébként még most is él. az én kedvenc fajtám a shagya arab, abból is egy szürke példány az én régi rózsaszín álmom =) http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.babolnamenes.h.. azóta 3 év telt el, ugyanúgy megvan bennem a lóbolondéria, és a saját ló utáni vágy, de a szüleim kerek perec nemet mondtak, amit sajnos elég hamar tudomásul kellett vennem... =| de továbbra is fenntartom, hogy amint én magam összekaparom rá a pénzt, veszek egy lovat. Addig a feles tartást céloztam meg, ami nem 100% felelõsség, csak 50, és rengeteg tapasztalatot ad a témával kapcsolatban. Azért is érdemes lenne várni pár évet, mert ha most kezded a lovaglást, egy idõ múlva lesznek olyan szakágak, amelyek jobban fognak vonzani a többinél. Én évekig egy shagya után sorvadoztam, aztán megnéztem A Suttogó c. filmet, és hónapokon át egy montanai farmra terveztem a jövõmet, szépszép palominóval, western-nyereggel és -kalappal (a kalap azóta is nagy kedvencem:D). Jelenleg a galopp felé húzok, oda szintén teljesen más felépítésû ló kell, jobb ha ebbe belegondolsz. Díjlovagláshoz engedelmes, szép küllemû ló kell, ugratáshoz olyan, amelyik a Holdig ugrik, és sanszos, hogy akkora mint egy elefánt, terepre valamilyen arab, ami kicsi, szívós és kitartó, és vég nélkül folytathatnám. Érdemesebb várni egy-két évet, és ha még akkor is megvan a lelkesedés, akkor megpróbálkozni a vásárlással, addig szorgalmasan járni lovagolni, de esõben-sárban-hóban-fagyban, mintha csak a saját lovadhoz járnál. És gimibe mész, megint csak kevesebb idõd és több tanulnivalód lesz- és ha nem tudsz kimenni, ki fogja lemozgatni, gondozni a lovad? Ha mindezt átrágva, meggondolva még mindig úgy érzed, hogy tiszta lekiismerettel vállalhatsz egy saját lovat (havi 50.000Ft, plusz patkolás, állatorvos, etc., minimum2-3 naponta kijárás, satöbbi...), akkor viszont hajrá! sok sikert a gebbencshez! =D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok :) De sajnos anyu hallani sem akar a lovakról, nemhogy eljönne egy lovardába :( Nem tudom mit tehetnék... Régen lovagoltam egy ismerõsömnél, de nem rendszeresen, hanem csak úgy néha, és nagyon szeretem. De anyu hajthatatlan.
Menjetek el a kiszemelt loviba, nézze meg anyud hogyan zajlik egy óra, beszéljen az oktatóval esetleg más szülõkkel, lovagló gyerekekkel. Fõ a biztonság a kobak mindenütt kötelezõ, néhol ez kiegészül gerincvédõvel is. Nem kell milliomosnak lenni a lovagláshoz, esetleg nyáron egy kis istállómunkáért cserébe is lovagolhatnál.
Szia! Ha jól vettem ki a szavaidból, akkor most fogod elkezdeni a lovaglást: biztos, hogy egy olyan lovat kapsz majd, amelyikkel könnyû bánni illetve nyugodt és megbízható, kezdõ lovasoknak pedig megfelelõ. Ezt a leendõ edzõnek kell tudnia, melyik lovat válassza egy kezdõ lovasnak. Árban valóban nem olcsó, de ha hosszú távban gondolkozol megéri: egyszer kell csak megvenni mindent (pucoló eszközök, kobak, nadrág). De van olyan hely, ahol kobakot és pucoló eszközöket tudnak adni, amíg beszerzed õket. Érdemes nézelõdni a vaterán a felszereléssel kapcsolatban :) Végül még annyit: ha egyszer elkezded és ráérzel az "ízére" nem is akarod majd abbahagyni :)
Ez egy balesete volt.. kb annyi rá az esély mintha elütne az autó. A kislány azért esett le mert állítólag kiabált a lóval és agresszív volt.. nos ha meg érted és megérteted anyuddal is hogy a lovak akkor tesznek ilyet ha elfogy a türelmük a vele kiabáló õt rugdaló emberrel szemben és ez ellen próbálnak tenni akkor talán ha megígéred hogy te türelmes leszel a lovadhoz akkor meg kell hogy engedje.. Az a szerencsétlen ló nem akarta hogy baja essen a kislánynak õ csak magát mentette , mert nyilván fájt neki és idegesítette amit tett vele. Egy lovasnak türelmesnek kell lenni és tudnia kell esni.. jó nyilván a leányzónak még nem volt sok tapasztalata.. akkor pedig amíg nincs neki és nem ül biztosan a lovon nem szabad karámon kívül lovagolni.. Ennyi az egész és már nincs is semmi gond. (van tapasztalat)
Utolsó vagyok Kisoroszi a Szentendrei-sziget északi csücskén van Bp-tõl 40 km-re

Hogy vegyem rá anyukámat, hogy elengedjen nyári szünetben a nagynénémhez külföldre? 16/L

Apukám már nem él. Ketten vagyunk anyával. Tudtam, hogy apukámnak van testvére, de nagyon régen kiment Amerikàba és soha nem találkoztunk. Most megkerestem a facebookon és nagyon örült. Neki nincs gyereke. Beszélgettünk és elmondott pár titkot a csalàdról. Hogy pl. nagyimmal nagyon összevesztek és soha nem beszéltek utánna. Ezért ment Amerikába. Mondta, hogy nem lenne-e kedvem kimenni hozzá és férjéhez Amerikába anyukámmal. Ö fizetne mindent és szívesen lát és ismerjük meg egymást. Anyukámnak mondtam és nem akar menni. Azt mondja nem érdekli ez a nö, mert nem volt ott még apum temetésén sem. Egyedül meg nem enged. Én szívesen mennék, de hallani sem akar róla. Azt mondja, ha meg akar ismerni jöjjön ide és ismerkedjen, de én nem mehetek sehová. Erōltessem tovább?

Legjobb válasz: Szerintem ne! Ha nem, hát nem. Érdekes családi kapcsolatok lehetnek, hogyha anyukád sem ismerte, illetve ennyire tartózkodik attól, hogy meglátogassátok még úgy is, hogy ez nektek semmibe sem kerül. 16 éves vagy, vársz két évet és már anyukád engedélye nélkül is oda mehetsz ahova akarsz. Esetleg tényleg megkérdezheted a nagynénédet, hogy nincs-e kedvük elõbb nekik jönni!?

Szerintem ne! Ha nem, hát nem. Érdekes családi kapcsolatok lehetnek, hogyha anyukád sem ismerte, illetve ennyire tartózkodik attól, hogy meglátogassátok még úgy is, hogy ez nektek semmibe sem kerül. 16 éves vagy, vársz két évet és már anyukád engedélye nélkül is oda mehetsz ahova akarsz. Esetleg tényleg megkérdezheted a nagynénédet, hogy nincs-e kedvük elõbb nekik jönni!?
Ne menj! Csak anyukád tudhatja, h mik történtek! Lehet vannak még titkok, amiket nem tudsz még te sem. Ne is eröltesd! Meg alapból, az h õ fizet mindent. Így majd azt is gondolhatják, hogyha rossz indulatú akar lenni, h "na, nincs pénze még a repjegyre sem". Igen, hogyha ismerkedni akar, jöjjön haza Mo.-ra.
Anyukád elég határozott nõ, így semmi értelmes az erõlködésednek. Tudod, az éremnek két oldala van. Nem ártana anyukád történetét is meghallgatni hogy annak idején miért volt az a nagy harag amit ennyi év után sem zártak le. Lehet ha anyud verzióját ismered már te is megértenéd miért nem akar kimenni. Valahol igazat is adok anyukádnak. Ha annyira megakar ismerni, akkor látogasson haza, és ismerjen meg titeket. 16 év alatt csak hazajöhetne már egyszer látogatóba..(ha meg volt otthon a 16 év alatt, akkor megkereshetett volna tieteket)
ma 21:49 Ha te örök haragban lettél volna a rokonoddal akkor te sem engedted volna ki a lányodat. A te eseted teljesen más mint a kérdezõé. Nem tudhatod mi a harag oka a két felnõtt között. Amúgy meg 12 évesen kísérõvel repülhet csak a gyerek, még Rómában is. Vagyis azért végig ott volt valaki aki vigyázott rá a reptéren, a gépen.
Én nem engednélek ki ennyi idõsen.
Sajnálom, hogy Anyukád nem enged el. Mondjuk ki tudja mik vannak a háttérben. Én várnék két évig, addig ismerkedjetek és bogozzátok ki a múltat! Meg tanuld a nyelvet. Nagy elõnyöd származhat belõle. Tök jó azoknak, akiknek él külföldön rokonuk ebbõl a szempontból szerencsés vagy. :)
Szülõ vagyok és van lányom. Én mennyire örültem (kicsit azért aggódtam is persze), amikor távoli rokon kihívta Kanadába a lányomat látogatóba! 12 éves korában. Nélkülünk, persze. Rómában símán átszállt egyedül. Igaz, út közben elkallódtak a csomagjai, más géppel máshová küldték, de megoldotta, megoldottuk. Volt a Niagaránál, és egy csomó élménye volt, a nyelvgyakorlásról nem is beszélve.
ma 21:24 mármint a 3-as válaszadó a gyökér... nem a másik
ma 21:24 Te mekkora gyökér vagy..
Ha nem enged, akkor nem enged. 18 éves korodig anyukdának vagy köteles engedelmeskedni, mert õ felelõs érted, minden szemépontból, többek között jogilag is. Én a helyedben a nagynéninek megmegírnám, hogy "szívesen és boldogan mennék, de anya nem enged, viszont 2 év múlva, ha nagykorú leszek, akkor biztosan kimegyek hozzá, egyedül is". Anyukának megmondanám, hogy "tudomásul veszem a döntését, de õ is tudja, hogy ezzel fájdalmat okoz nekem, valamint azt is, hogy sajnálom, hogy összevesztek, de az az õ dolguk, nem az enyém". Te szabadon dönthetsz arról, hogy kivel barátkozol, kivel tartasz kapcsolatot. Ezt viszont neki kell tudomásul venni. Te nem vagy a személyisége kiterjesztése: nem szabad, hogy azt érezd, amit õ érez, úgy viselkedj, ahogyan õ, és azt utáld, akit õ. Te nem õ vagy, hanem egy másik ember.
Ha jól értem, a nagynénéd a nagyiddal veszett össze annak idején. Nem anyukáddal. Én anyukád helyében, már csak miattad is erõt vennék magamon, és kimennék veled együtt.Egyedül nem engednélek, de meg sem fosztanálak a megismerkedés lehetõségétõl!
7-es válaszoló vagyok. Csupán annyit írtam, hogy családi gyûlölködés helyett én elengedtem a lányomat a tengeren túlra és jó döntés volt, hasznos az õ életére nézve. Erre lepontoztak. :o) Ezek után még büszkébb vagyok arra, hogy nem tartozom az embergyûlölõk közé, és nyitottságra, elfogadásra és a világ megismerésére nevelem a gyermekem, aki nagyon jól halad ezzel az élete útján.
Nálunk is van ilyen sztori a családban. Én 23 éves vagyok, de anyu csak mostanában mesélte el. Õ apu bátyával 15 évig nem is találkozott, utána is csak 3-4 évente. Amikor mi megszülettünk, akkor 2-3 alkalomra emlékszem, hogy együtt voltunk a nagyszüleimnél, de egyébként semmi nem rémlik róluk. Anyu elmondta, hogy nincs harag közöttük, de igazából sosem jöttek ki jól, valami félresiklott már az elején (külföldön éltek) és amikor az esküvõjükre is hiába hívták meg õket, nem jöttek el, akkor az a valami végleg el is szakadt. Anyu szerint az nem családi kötelék, ahol egy báty nem képes elmenni az öccse esküvõjére, de még csak annyit sem mondd, hogy bocs, nem megyek, de azért gratulálok. Kimondatlanul is mindig bennük volt némi sértettség, amit én soha nem észleltem, nem is tudtam róla. 11 voltam, amikor a nagybátyám meghalt és 16 éves, amikor a fia elõször felvette velünk a kapcsolatot, hogy szívesen látnának engem egy hétre nyáron maguknál. Anyu nem nagyon örült neki, apu sem, ezt éreztem rajtuk, de nem mondták hogy ne menjek. Elmentem. Utána évrõl évre visszamentem mindig, hol síelni, hol túrázni, hol csak úgy néhány napra. Azóta ezek mellett minden nyáron együtt nyaralunk az õ országukban családostól, párostól. Ergo jól is elsülhet ez, viszont az tény, hogy mi itt és talán a kérdezõ sem tudhatja, hogy mi áll a háttérben. Nálunk nem volt vita, csak egy ki nem mondott neheztelés, még is döcögõsen ment a kapcsolatfelvétel. A nagybátyám volt feleségével a szüleim azóta SEM találkoztak. Én igen, egyetlen egyszer, de különösebb szívdobbanós érzésem nem volt. SOHA nem kérdezi meg a fiát, hogy mikor vagyunk ott, találkozhatnánk-e esetleg, mi meg nem erõltetjük.
ma 21:57, ha jól értem, nincs harag a két felnõtt között, csak az egyik felnõtt részérõl van harag a másik felé, mert a másik meghívta az egyiket lányostól. És ha még idióta felnõttek olyan nagy haragban is vannak egymással, miért a gyerek igya meg ennek e levét? Miért tõle vennék el egy életre szóló élményt, mert én durcizok valami nénivel vagy bácsival??
Nem ismered te olyan jól a nagynénit...:/ Anyukádnak valószínûleg igaza van, de én azért megkérném, hogy indokolja is meg, mesélje el az eddig titkolt családi dolgokat, mert azért úgy korrekt. 17/L

Hogyan vegyem rá anyukámat hogy megengedje hogy legyen hörcsögöm?

azt mondj ahogy büdös és hogy nem fogom vele beb?zölni az egész lakást. de hát az én szobámba lenne!

Legjobb válasz: Lehet kapni állatkereskedésben jó minõségû szagtalanító almot, és akkor nem lesz büdös. Vagy macskaalomból az a fajta, amelyik ha nedvesedik összecsomósodik, és akkor elég naponta csak a csomókat kiszedni. És mondd még meg neki, hogy minden héten kipucolod, vagy ha hamarabb büdösödik, akkor már akkor amikor mondja. Remélem érthetõ voltam. És fontos, hogy nem szabad légyszi, légszizni, inkább legyél igyekvõ, takaríts ki a lakásban, és csináld meg a házimunkákat anyukád helyett. Rajzolj sok hörcsögös rajzot, és hagyd ott a lakásban egy-egy ponton, ahol anyukád sokat van. Állíts be a számítógépeden hörcsögös hátteret, az a legjobb, ha közös gépet használtok, mert akkor elõbb utóbb meglátja. Olvass feltünõen rágcsálókról szóló könyveket elõtte. Elõbb-utóbb megfog puhulni. ;) Hidd el tapasztalatból mondom :DD

Lehet kapni állatkereskedésben jó minõségû szagtalanító almot, és akkor nem lesz büdös. Vagy macskaalomból az a fajta, amelyik ha nedvesedik összecsomósodik, és akkor elég naponta csak a csomókat kiszedni. És mondd még meg neki, hogy minden héten kipucolod, vagy ha hamarabb büdösödik, akkor már akkor amikor mondja. Remélem érthetõ voltam. És fontos, hogy nem szabad légyszi, légszizni, inkább legyél igyekvõ, takaríts ki a lakásban, és csináld meg a házimunkákat anyukád helyett. Rajzolj sok hörcsögös rajzot, és hagyd ott a lakásban egy-egy ponton, ahol anyukád sokat van. Állíts be a számítógépeden hörcsögös hátteret, az a legjobb, ha közös gépet használtok, mert akkor elõbb utóbb meglátja. Olvass feltünõen rágcsálókról szóló könyveket elõtte. Elõbb-utóbb megfog puhulni. ;) Hidd el tapasztalatból mondom :DD
Nem is kell szagtalanító forgács.. Megfigyeled melyik sarokba piszkít és azt a sarkot naponta ki takarítod az egészet meg hetente. És nem büdös ( vagy ha nagyon koszos neki akkor 4-5 naponta az egész forgácsot lecseréled. )
Nálam eddig a 6 év alatt egyszer sem pisiltek ugyanabba a sarokba, de ha hetente takarítod, nem lesz büdös. Minden állatnak van egy bizonyos alapszaga, de ez nem azt jelenti, hogy büdösek. az elsõ válaszoló jól összefoglalta, hogy hogyan tudod meggyõzni anyukádat. Egyébként nekem is ezzel a módszerrel sikerült. :)
Mi 3 naponta takarítottuk az egész ketrecet, és nem voltak büdöskék, pedig ketten is laktak (természetesen külön-külön). A forgács nem olyan drága, hogy ezt ne lehetne megtenni.
NEM büdös!Mindenki azt hiszi hogy büdös:(?!Amúgy ha megengedi hogy tarts, privátban írok hogyan kell tartani.

Hogy vegyem rá anyut, hogy szedessük ki a szemöldökömet vagy ő?

nem nagyon merem ezt megkérdezni mert úgyis azt-mondaná hogy minek vagy majd ráérek de olyan csúnya és az osztályba alig van olyan akinek nincs ki szedetve sajnos még nekem nagyon vastag is..... Értelmes válaszokat!!!!!

Legjobb válasz: Ezt úgy bírom, amikor kislányok azzal érvelnek, hogy az osztálytársaik így meg úgy. Ez nem érv! Kit érdekel, mit csinálnak az osztálytársaid? Mondhatod anyukádnak, hogy téged zavar a szemöldököd, vagy hogy újítani szeretnél, de egy olyan érvet, hogy már mindenki másnak van, én se vennék komolyan, mert úgy hangzik, mintha nem is akarnád igazán, csak majmolni akarnád a többieket. Ja, és amíg nem kérdezed meg anyukádat, addig nem tudhatod, mit szólna hozzá. Elõbb kérdezd meg, hátha rögtön beleegyezik! Ráérsz azon gondolkodni, hogy hogyan beszéld rá, miután nmet mondott.

Ezt úgy bírom, amikor kislányok azzal érvelnek, hogy az osztálytársaik így meg úgy. Ez nem érv! Kit érdekel, mit csinálnak az osztálytársaid? Mondhatod anyukádnak, hogy téged zavar a szemöldököd, vagy hogy újítani szeretnél, de egy olyan érvet, hogy már mindenki másnak van, én se vennék komolyan, mert úgy hangzik, mintha nem is akarnád igazán, csak majmolni akarnád a többieket. Ja, és amíg nem kérdezed meg anyukádat, addig nem tudhatod, mit szólna hozzá. Elõbb kérdezd meg, hátha rögtön beleegyezik! Ráérsz azon gondolkodni, hogy hogyan beszéld rá, miután nmet mondott.
Fogj egy szemöldökcsipeszt, és szedd ki magadnak.
Elõször csak kicsit szedjél belõle. Ami nem feltûnõ, de azért látszik is. Én is így kezdtem. Aztán ahogy jössz bele, akkor bátrabban fogod már szedni. Nem kell parálni :)
Én elõször 14 évesen szedtem ki magamnak, rendesen elb*sztam, konkrétan nem volt vége a szemöldökömnek :DD Szóval szerintem elõször ne te csináld meg magadnak ><" De mostanra már egész jól megy, szerencsére hamar visszanõtt. :D 16/L
fogj egy csipeszt és szedd ki. annyira azért nem lehet elrontani... http://www.femina.hu/szepseg/a_tokeletes_szemoldok_aranyszab..
A kérdező hozzászólása: elegem van belõle
A kérdező hozzászólása: hát én nem olyat arok csak legyen neki valami alakja tesom is mindíg a szemöldökömmel szekál
Nem lehet hogy csak túlliheged a dolgot? Én nem javaslom hogy kiszedd vagy kiszedesd (ha csak nem tényleg szélsõségesen dús, amit nem hiszek), istentelen hülyén tudnak kinézni nõk a semmi vagy rajzolt szemöldökükkel.
A kérdező hozzászólása: hát most azért nem álok neki elne rontsam meg mitszolna hozzá...
elõzõ vagyok. a szemöldökömet meg egyszer csak neki álltam kiszedni és azóta szedem.
szerintem mond meg neki hogy téged tényleg nagyon zavar. engem 12 évesen nagyon idegesített a lábszõrzetem pedig nem volt olyan vészes(csak mint egy 12 éves lánynak). nem mertem rövid gatyát hordani de nyáron egyszer kifakadtam és elmondtam hogy zavar.
Én is ezt csináltam annak idején, kérdezés nélkül fogtam egy szemöldökcsipeszt, és kiszedtem :-)
Csak aztán nehogy fogpiszkáló legyen belõle mint a gerendából, addig szedegeted.

Hogy vegyem rá anyukámat, hogy elengedjen?

Most szilveszterkor mennék barátaimmal bulizni, de anyum mondta, hogy nem enged el, mert kicsi vagyok még. De nem értem, mert ahova szeretnék menni, ott már nagyon sokszor voltam és mindig megengedte. Azt is mondta, hogy sok a suhanc ilyenkor és, hogy emiatt félt engem, de nem egyedül mennék, mert jön velem két 18 éves, egy 16 éves és két 14 éves barátom is. Hogyan vegyem rá?? Léccives segítsetek!! Nagyon fontos lenne!!!

Legjobb válasz: Szerintem is mutasd be azokat, akikkel mész, és kérj meg egy nagyobbat (18), hogy kísérjen haza, és szóljon anyukádnak is, hogy majd hazakísér és vigyáz rád. Igy remélhetõleg elenged majd. Ha pedig nem, akkor nincs mit tenni sajnos. Engem simán elengedtek, egy kérésre, pedig nem is ismerik azokat akikhez megyek. :P Csak annyit tudnak, hogy a haveromhoz megyek, és a nõvéréhez, akivel egy suliba járok. :D Esetleg ígérd meg anyukádnak, hogy nem lesz se pia, se cigi, se drog. Engem mindig ezzel a feltétellel engednek el. :) Persze az már rajtad áll, hogy betartod-e az ígéretet, vagy sem. :) Sok sikert neked, és B.U.É.K.! Puszii. ^^ 15/F

Szerintem is mutasd be azokat, akikkel mész, és kérj meg egy nagyobbat (18), hogy kísérjen haza, és szóljon anyukádnak is, hogy majd hazakísér és vigyáz rád. Igy remélhetõleg elenged majd. Ha pedig nem, akkor nincs mit tenni sajnos. Engem simán elengedtek, egy kérésre, pedig nem is ismerik azokat akikhez megyek. :P Csak annyit tudnak, hogy a haveromhoz megyek, és a nõvéréhez, akivel egy suliba járok. :D Esetleg ígérd meg anyukádnak, hogy nem lesz se pia, se cigi, se drog. Engem mindig ezzel a feltétellel engednek el. :) Persze az már rajtad áll, hogy betartod-e az ígéretet, vagy sem. :) Sok sikert neked, és B.U.É.K.! Puszii. ^^ 15/F
Amíg a légyszívest léccives-nek írod, meg a haza tudna-et haza-e-nek, addig nem is való neked a bulizás, elég kicsi vagy még.
Inkább maradj otthon és a tanulással foglalkozz!!!!
Szia! Ismeri akikkel mész? Ha már sokszor voltatok ott, akkor tényleg nem értem, bár tény, hogy szilveszterkor jobban félt. A 18 évesek, na õk fiúk? Beszéljen valakivel, aki hazakísér és azért vigyáz rád, hogy ne érjen baj :)
Megértem édesanyádat, mert nekem is pont 15 éves a lányom .Én is nagyon féltem, persze ettõl még el szoktam engedni a barátjaival, akiket én is ismerek, hiszen örökké nem foghatom a kezét.Mint az elsõ válaszoló is írta , én is csak azt tudom Neked tanácsolni, hogy mutasd be anyukádnak azokat a fiatalokat akikkel mennél, és akkor õ is nyugodtabb lesz .
A kérdező hozzászólása: Hát ugy van, hogy az egyik 18 éves az lány a másik fiú de a fiú az oszt.társamnak a pasija. anyu a két 14 évest ismeri, és a 18 éves fiút is bár vele még ugy nem találkozott csak beszéltek már.
A kérdező hozzászólása: de téli szünet van és amugy meg 4-5ös tanuló vagyok
A kérdező hozzászólása: Mondtam anyunak h. nem fogok se cigizni, se piálni, se drogozni. és anyum ugyis tudja h. ezektõl a dolgoktól "undorodom". Hát beszéltem az oszt.társammal h. haza-e tudna kisérni a pasijával de nekik nem jó mert utána oszt.társamékhoz mennek. de milyen jó neked h. csak úgy elengednek=) köszike és neked is B.U.É.K.=)

Nagyon szeretnék valami kisebb rágcsálót, de Anyum nem engedi. Van ötletetek hogy hogyan vegyem rá?

A kissebb rágcsáló alatt hörcsögöt, degut, tengeri malcaot stb. értek. Igaz már van egy macskánk, de nemhiszem hogy ez kizárja hogy legyen egy kis rágcsálónk. De én nagyon szeretnék. És nem engedik. Nagyon nagy szükségem lenne OKOS tanácsokra! Köszönöm szépen annak aki válaszol!

Legjobb válasz: Legelõször is miért nem engedik? Anyukád irtózik tõlük? Beszéld meg vele, hogy nagyon szeretnéd, és hogy takarítod gondozod( ha degut veszel akkor legalább 2 kell, mert különben könnyen letargiába eshet) neki nem kell még csak ránéznie sem, talán segít valamit De eddig nálunk is és az összes ismerõsömnél az volt, hogy: anyuka/nagymama:-Fúj patkány/egér/...(tetszõleges rágcsáló)- aztán 2-3 héttel késõbb,:-Jajj, kicsi cukimuki, kérsz egy kis sajtot?" szóval általában megszeretik az álltakákat. Hogyha iszont allergiás rájuk, akkor érthetõ, hogy nem engedi...

Legelõször is miért nem engedik? Anyukád irtózik tõlük? Beszéld meg vele, hogy nagyon szeretnéd, és hogy takarítod gondozod( ha degut veszel akkor legalább 2 kell, mert különben könnyen letargiába eshet) neki nem kell még csak ránéznie sem, talán segít valamit De eddig nálunk is és az összes ismerõsömnél az volt, hogy: anyuka/nagymama:-Fúj patkány/egér/...(tetszõleges rágcsáló)- aztán 2-3 héttel késõbb, :-Jajj, kicsi cukimuki, kérsz egy kis sajtot?" szóval általában megszeretik az álltakákat. Hogyha iszont allergiás rájuk, akkor érthetõ, hogy nem engedi...
A kérdező hozzászólása: Nemhiszem hogy a macska lenne az oka. Nagyon gyáva és a közelébe sem mer menni semmi új és mozgó dolognak, amikor meg elmegyünk otthonról az elõszobában/fürdõben van. Apa megengedné. A Mama meg még a TV-t is elkapcsolja ha lát egy rágcsálót, nemhogy még kiállításra menjen... :)
A kérdező hozzászólása: Nem, Anya eggyáltalán nem undorodik a rágcsálóktól csak egyszerûen sehogy nemtudom rávenni. Elsoroltam már az összes rágcsálóról az összes jó tulajdonságát, de hajthatatlan... Arra gondoltam még hogyha másnem a Mamáméknál lehetne, de a Mama meg írtózik tõlük (mint minden idõs ember), szóval...szeintem nekem márcsak akkorlesz ilyen kisállatom amikor külön házam is... Azért köszi a válaszokat...
Mi annak idején úgy beszéltük rá tesómmal édesanyánkat egy tengerimalacra, hogy: -mi fogjuk takarítani, etetni -nem hullik a szõre, nem koszos -nem igényli, hogy folyton figyeljünk rá -nem kell neki társ, elvan egyedül is -csöndes -de mi fogjuk gondját viselni, nem is eszik sokat! és ezekhez hasonlók. Az állat jótulajdonságai :) Törpehörcsögeim meg egyszercsak lettek. Kaptam ajándékba, visszautasítani nem lehetett. Szerencsére épp volt pénzkereseti lehetõségem is, ezért tudtam én gondjukat viselni, etetni, tisztítani, játszani velük, mindent. Aztán egy idõ után szaporodásnak indultak, de errõl nem én tehettem :D Az utódokon meg túladtam: állatkereskedésbe kerültek. :) Kitartással, nagy fogadalmakkal, "cserébe" dolgokkal. (Cserébe mindig rend lesz a szobámban, cserébe többet segítek a házimunkában, cserébe átvállalom a mindenkori porszívózást.) És biztosítsd: Ha gond lesz vele, be tudom adni egy állatkereskedésbe, ahol beveszik. De nem lesz vele gond! :)
Sokan idegenkednek a rágcsálóktól. Elsõ körben próbálkozz egy tengerimalac kiállítás meglátogatásával, anyuddal, és elõre igérd meg, hogy nem nyafogsz. Hátha megtetszik neki. vagy esetleg törpenyúlról hozz neki egy képet! egy kölyök törpenyúlról, mondd hogy szobatiszta és visszahozza a labdát. A nyuszit sokan könnyebben beveszik. Esetleg igérj valami nagyobb dolgot és kérj jutalmul malacot!Pl egész nyáron kizárólag te mosol fel, minden másnap. De tartsd is be!Vagy te mégy reggel kenyérért. Valamit, ami neki fárasztó, és látja h megbízható vagy fogod gondozni hosszú távon. Mivel indokolja? 1. fél a rágcsálóktól? 2. fél, h neki kell majd takarítani? 3. esetleg elég a napi kenyér gondja, nem látja hogy lesz pénz ketrecre állatorvosra forgácsra? 4. vagy? nincs hely? 5. Kistesó útban?
Nekem sem akartaák a hörcsögömet, de mikor beállitottam vele, már nem tudott vele mit csinálni...:)
A kérdező hozzászólása: Am. erre már én is gonoltam h egyszer hazamegyek vele, de nemtudom milenne belõle, szerintem elösször leszidnának aztán visszavitetnék az állatkereskedésbe...
A kérdező hozzászólása: Visszavihetném*
És ha nem állatkereskedésbõl "szedted"? Hanem valakitõl ajándékba kaptad, ketreccel, terráriummal, akármivel együtt? Mert mondjuk külföldre költözött, és ott nem tudja gondját viselni? Persze nem kell ilyen mesét kitalálni, de nem feltétlenül szükséges egy állatkereskedés egy kiskedvenc beszerzéséhez. Lehet, hogy a macska zavarja édesanyádat... Akkor meg is érteném... A macska meg a kisrágcsáló sose voltak barátok... És édesapád? Vagy mamádat is megkérhetnéd, hogy kísérjen el egy kiállításra, és ott talán neki is megtetszik valami, ahogy föntebb már valaki írta.
A kérdező hozzászólása: Vn rá hely is, pénz is, kistesóm pedig nincs, csak egy macskánk, és én nagyon szivesen gondoznám, dehát... Nemtudok mit csinálni...

Hogyan vegyem ra az anyukamat hogy lehesen kutyam?

Kertes hazban lakunk, volt mar kutyank de meghalt.

Legjobb válasz: Ezt igy nem lehet megmondani mert tudnunk(nekunk a valasziroknak) tudnunk kene hogy az anyukad engedekeny-e vagy az ellentete..Hat szerintem ha hazavitted a macskat es mindenki megszerette akkor egy kisebb kutyaval is megbekelnenek. mondd el anyukadnak, és gyozd meg hogy foglalkozni fogysz vele vigyazol ra akkor hatha:) soksikert remelem sokat segittettem :)

Ezt igy nem lehet megmondani mert tudnunk(nekunk a valasziroknak) tudnunk kene hogy az anyukad engedekeny-e vagy az ellentete..Hat szerintem ha hazavitted a macskat es mindenki megszerette akkor egy kisebb kutyaval is megbekelnenek. mondd el anyukadnak, és gyozd meg hogy foglalkozni fogysz vele vigyazol ra akkor hatha:) soksikert remelem sokat segittettem :)
Szuper! :-)
A kérdező hozzászólása: Úgy tûnik hogy megengedi :)
Szerintem ha a szomszédban van kutya, vidd el párszor sétáltatni, és játssz vele, hátha anyukádnak megenyhül a szíve, lássa hogy tudsz rendesen gondoskodni egy kutyusról:) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Oké köszönöm a válaszokat. :) Még írhattok pár ötletet.!
4. voltam, közben most olvastam az utóbbi hozzászólásod: Tudom könnyû ezt független felnõtt fejjel mondani, de én teljesen õszintén elbeszélgetnék vele. Lehet megkérdezném, hogy mondja el õszintén, hogy nehéz volt-e neki, amikor a korábbi kutya elhunyt. Ha nem , akkor kérd meg szépen, hogy indokolja meg, miért ágál ellene. Majd bármit mondd, licitálj rá ígéretekkel, de egyre vigyázz, ne borítsd ki. Ha már úgy látod ingerült, pihentesd, próbálkozz késõbb újra.
Ha már volt kutyátok, akkor az azt jelenti, hogy anyukád szereti a kutyákat. Lehet, hogy nehéz volt az Õ számára is, amikor meghalt és nem akarja magát még egy ilyennek kitenni, de nem akarja neked beismerni? Mert van ilyen. Esetleg ezt kilehetne puhatolni, mert ezt a lehetõséget figyelembe kell venni , ha az érzelmeire szeretnél hatni. Én félnék haza vinni engedély nélkül , mert mi van ha nem engedi ott tartani és csak a kutya issza meg a levét?
A kérdező hozzászólása: az a gond, hogy a kozelben nincsen menhely. Amyukam elegge szigoru, marmint nem olyan, hogy nem enged el sehova, hanem ha valamit nem szeretne akkor nehez meggyozi ot. de probalkozok. Egy kis beaglerol lenne szo. Apukam minden ltast, jatekot, kutyahazat fizetne, sot telen megyunk francia orszagba es oda is elrendez mindent a kutyaval kapcsolatban hogy tudjam vinni. Mondanatok valami szoveget aminek bedolnek a szu, ok ???
Szerintem vedd rá, hogy elmenjetek egy menhelyre vagy hasonló helyekre ahol lehet kutyát befogadni, hátha megenyhül a szíve.
Szerintem próbáld meg bebizonyítani a szüleidnek, hogy megbízható vagy és nagyon fogsz vigyázni a kutyusra. Ígérd meg nekik, hogy mindig te fogod õt etetni és sétáltatni, és nem hanyagolod õt el/unod meg. :)

Hogy vegyem rá anyukámat, hogy legyen egy cicánk?

Kertes házban lakunk, nincs kutyánk, stb. És a pént sem akadály. Én nagyon szeretnék egy macskát, mert teljesen ideális házi kedvenc lenne. Tisztában vagyok azzal is, hogy felelősségteljes munka. Mégis, milyen érvekkel állhatnék elő?

Legjobb válasz: Egyszerû. Mondd anyudnak, hogy szeretnél egy kis házi kedvencet magadnak, amirõl persze te gondoskodnál, mert szereted az állatokat, és szereted a cicákat és szeretnél egy cicáról gondoskodni! Ha nem állatgyûlölõ az anyukád akkor szerintem belefog menni, csak nagyon kell akarni és kérni:)

Egyszerû. Mondd anyudnak, hogy szeretnél egy kis házi kedvencet magadnak, amirõl persze te gondoskodnál, mert szereted az állatokat, és szereted a cicákat és szeretnél egy cicáról gondoskodni! Ha nem állatgyûlölõ az anyukád akkor szerintem belefog menni, csak nagyon kell akarni és kérni:)
Hurrá!!!!!! Sok sikert! Mond meg anyukádnak hogy jó anyuci!
megfogja az egeret, valamiben hasra esik a betörõ, stresszes vagy és egy élte közelsége megnyugtatna
Erre nincs bevált formula, talán jobb is ha nem erõlteted, mert sajnos nagyon nehéz gazdát találni a cicáknak, ha nálad nem maradhat. Talán beszéld meg anyukáddal, hogy a lakóhelyeden legközelebbi állatmenhelyen vállaljatok ideiglenes befogadást.
Hát mond neki hogy minden megváltozik utána. Küldd el neki e-mailben egy talált cikket a macskatartásról számold ki neki mennyibe kerül a kezdés. Nekem bevált! Sok Szerencsét! Amúgy hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a tanácsokat!:) 14 vagyok
A kérdező hozzászólása: Köszi, megpróbálom!
A kérdező hozzászólása: SIKERÜLT!!!!! Rá tudtam venni! Tavasszal veszünk egy kiscicát!
A kérdező hozzászólása: :) )) Köszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!