Találatok a következő kifejezésre: Hogy vegyem a szüleimet, hogy lehessen (24 db)

Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy lehessen cicám?

Legjobb válasz: Nos az elõttem válaszolószerinetm kicsit eltúlozta a macskatartás fortélyait.nekem több cicám is volt már,kertes házban is volt 2 ,és lakásban is volt már. A helyzet az,hogy ha kandúr cicád van kertes házban akkor tuti elcsavarog idõnként,sajnos ez azzal is járhat,hogy atlán haza sem jön többet,mert befogják,elüti egy autó stb. Ezen mérsékeltethetsz azzal ha ivartalaníttatod,akkor annyira nem mászkál el.Lakásban mindenképp kell ivartalanítattni ,mert jegyezget ide oda és annak szaga van keményen.A lány cicával ezért sokkal könnyebb,de kertesben megvan az esély ha nem ivartalaníttatod,hogy évente kb 2szer lesznek kiscicái. Amúgy ha eleget játszol vele lakásban sztem nem tesz tönkre semmit,igaz kell lenni neki saját kaparófának meg néha bepróbálkozik a bútoron a körömkoptatással,de adsz neki egy két sallert és hamar leszokik róla.Nem kell bántani ne értsd félre csak tanulja meg azt nem szabad. Amúgy szerintem a tartása nem kerül olyan sokba.Én én fõtt csirkefarháttal,fejjel stb etettem,de igazából ami nem fûszeres mindennel amit mi ettünk megkóstoltattam,mindig kell lennie friss víznek.Néha adhatsz neki szárazat is.A cica hordozó sem olyan drága 3000tõl már kapsz de ez is olyan,hogy egyszer kell megvenni.nekünk nem volt saját alvóhelye,mert mindig a fotelben szeretett aludni,de sztem egy rosszabb takaró is megteszi kezdetben.Tálat bármilyet adhatsz neki,bár vehetsz is neki ha akarsz. Néha érdemes féregtelenítettni és ha kinti cica lesz be kell oltatni,veszettség meg leokózis ellen-hidd el ez kell,nekem az egyk cicám leokózisban volt beteg,nem kívánom senkinek.de az orvos segít ebben is,amúgy nem kell õt állandóan vinni orvoshoz.. Ha elmégy egy két napot simán elvan egyedül ha raksz le neki tiszta almot meg sok vizet kaját,semmi baja nem lesz.Azért több iidõre ne hagyd magára.HA nyaralni mégy meg tudod kérni barátodat ,ismerõsödet,hogy vállaja már el,de amúgy sok helyre már simán engedik ,hogy magaddal vidd-persze3 csak akkor vállalkozz erre,ha a cica is olyan természetû. Viszont és ez a legfontosabb!!!-->ha bármelyik rokonod,szülõd allergiás ra,akkor én szerintem ne kockáztass,nem ér annyit a dolod,válassz inkább más kisállatot,de mindenek elõtt bizonyosodjatok meg,hogy nem allergiásak a szõrére. Amúgy szerintem nagyon jól együtt lehet élni a cicákkal,igaz megvan nekik egy magánszférájuk és ha nincs kedvük hozzád,nem játszanak veled,de abszolút hálásak tudnak lenni.Remélem segítettem,annak idején nekem sem engedték a szüleim a macskát és csak akkor lett mikor már külön éltem tõlük,de elõtte tengeri malacom meg aranyhörim volt.Gondold át,hátha azt megengedik azok is nagyon arik.

Nos az elõttem válaszolószerinetm kicsit eltúlozta a macskatartás fortélyait.nekem több cicám is volt már, kertes házban is volt 2 , és lakásban is volt már. A helyzet az, hogy ha kandúr cicád van kertes házban akkor tuti elcsavarog idõnként, sajnos ez azzal is járhat, hogy atlán haza sem jön többet, mert befogják, elüti egy autó stb. Ezen mérsékeltethetsz azzal ha ivartalaníttatod, akkor annyira nem mászkál el.Lakásban mindenképp kell ivartalanítattni , mert jegyezget ide oda és annak szaga van keményen.A lány cicával ezért sokkal könnyebb, de kertesben megvan az esély ha nem ivartalaníttatod, hogy évente kb 2szer lesznek kiscicái. Amúgy ha eleget játszol vele lakásban sztem nem tesz tönkre semmit, igaz kell lenni neki saját kaparófának meg néha bepróbálkozik a bútoron a körömkoptatással, de adsz neki egy két sallert és hamar leszokik róla.Nem kell bántani ne értsd félre csak tanulja meg azt nem szabad. Amúgy szerintem a tartása nem kerül olyan sokba.Én én fõtt csirkefarháttal, fejjel stb etettem, de igazából ami nem fûszeres mindennel amit mi ettünk megkóstoltattam, mindig kell lennie friss víznek.Néha adhatsz neki szárazat is.A cica hordozó sem olyan drága 3000tõl már kapsz de ez is olyan, hogy egyszer kell megvenni.nekünk nem volt saját alvóhelye, mert mindig a fotelben szeretett aludni, de sztem egy rosszabb takaró is megteszi kezdetben.Tálat bármilyet adhatsz neki, bár vehetsz is neki ha akarsz. Néha érdemes féregtelenítettni és ha kinti cica lesz be kell oltatni, veszettség meg leokózis ellen-hidd el ez kell, nekem az egyk cicám leokózisban volt beteg, nem kívánom senkinek.de az orvos segít ebben is, amúgy nem kell õt állandóan vinni orvoshoz.. Ha elmégy egy két napot simán elvan egyedül ha raksz le neki tiszta almot meg sok vizet kaját, semmi baja nem lesz.Azért több iidõre ne hagyd magára.HA nyaralni mégy meg tudod kérni barátodat , ismerõsödet, hogy vállaja már el, de amúgy sok helyre már simán engedik , hogy magaddal vidd-persze3 csak akkor vállalkozz erre, ha a cica is olyan természetû. Viszont és ez a legfontosabb!!!-->ha bármelyik rokonod, szülõd allergiás ra, akkor én szerintem ne kockáztass, nem ér annyit a dolod, válassz inkább más kisállatot, de mindenek elõtt bizonyosodjatok meg, hogy nem allergiásak a szõrére. Amúgy szerintem nagyon jól együtt lehet élni a cicákkal, igaz megvan nekik egy magánszférájuk és ha nincs kedvük hozzád, nem játszanak veled, de abszolút hálásak tudnak lenni.Remélem segítettem, annak idején nekem sem engedték a szüleim a macskát és csak akkor lett mikor már külön éltem tõlük, de elõtte tengeri malacom meg aranyhörim volt.Gondold át, hátha azt megengedik azok is nagyon arik.
Hát szerintem elsõ sorban, tudj meg mindent a cicatartásról. Én is ezt tettem. (hónapokon keresztül nézegettem cicás honlapokat, cicás újságot olvastam stb.) Aztán kezdj otthon felelõsség teljesen viselkedni. Rendbe tartod a lakást, megcsinálsz olyan dolgokat amit eddig csak akkor amikor hízelegni akartál, és felhozhatod a cica témát egy ünnep elõtt. Pl.: Igazán olcsó ajnádék(itt nem a fajtisztákra gondolok), és ezt szeretnéd a legjobban. Már bebizonyítottad, hogy képes vagy felelõsség teljesen viselkedni, nem igazán szólhatnak erre. És már kezdheted is gyûjteni a zsebpénzed cica játékokra...:) Sok szerencsét! ;)

Hogy vegyem rá hogy legalább néha ellenkezzen a szüleivel h velem lehessen? Csomószor könyörgök a szüleimnek hogy hadd legyek vele tovább és rengeteg dologról lemondok.

suli után azt mondta velem lesz.majd buszmegállóban kapott egy hivást apjától h megy e velük piacra vagy haza megy tanulni.Huzta a száját és választott. meg se emlitette hogy velem akar lenni. és mindig azzal indokol hogy az ? szülei mások.miért nem próbálkozik legalább?max nem engedik..megértem.de igy..szarul esik!Ilyyen nehéz kérni a fiuknak?

Legjobb válasz: Inkább csak nehéz nekik nem-et mondani. Az enyém is ilyen... Lépj fel nála határozottan és mondd el neki mi bánt. Utána meg vagy történik vmi v nem. Azt pedig vagy elfogadod vagy tovább állsz.

Inkább csak nehéz nekik nem-et mondani. Az enyém is ilyen... Lépj fel nála határozottan és mondd el neki mi bánt. Utána meg vagy történik vmi v nem. Azt pedig vagy elfogadod vagy tovább állsz.
A mások alatt értehti, hogy elég durván kikap érte. Ha ellenkeznék vele, lehet hogy az én anyám kitenne az utcára...nem tudhatod milyenek a szülei.
Szegénynek ez legalább olyan rossz, mint neked! A szülei zsarnokok!
Mond meg neki.

Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy lehessen tetoválásom? 16 éves vagyok, ebben a korban általában már lehet ( igaz, szülői felügyelettel ) Szóval hogyan vegyem rá őket?

Legjobb válasz: Úgy, hogy ne vedd rá õket. Még max. 2 évig szenvedsz szûzen, aztán már nem mondhatják meg mit csinálj a testeddel. Nem véletlen, hogy ilyen fiatalon ezt nem engedélyezik. Barátom tele van tetoválva de még õ is azt mondja, hogy ha felnõ a fia, akkor csak 18 éves korában engedi meg neki, hogy tetoválása legyen. A tetkó menõ (már akinek), de egy életre megbélyegzed magad. Most a pubertásban ami tök frankó az akár fél év múlva is tök ciki lehet. (errõl szól a pubertás) Szóval még két év és akkor majd szabadon rendelkezel a tested fölött.

Úgy, hogy ne vedd rá õket. Még max. 2 évig szenvedsz szûzen, aztán már nem mondhatják meg mit csinálj a testeddel. Nem véletlen, hogy ilyen fiatalon ezt nem engedélyezik. Barátom tele van tetoválva de még õ is azt mondja, hogy ha felnõ a fia, akkor csak 18 éves korában engedi meg neki, hogy tetoválása legyen. A tetkó menõ (már akinek), de egy életre megbélyegzed magad. Most a pubertásban ami tök frankó az akár fél év múlva is tök ciki lehet. (errõl szól a pubertás) Szóval még két év és akkor majd szabadon rendelkezel a tested fölött.
várj még 2 évet, addigra megkomolyodsz, és akár jelentése is lehet számodra . lehet mos tetszik valami, de fél év múlva már rá se bírsz nézni. gondolkodj még rajta 2 évig:D
Nekem megengednék szüleim, bár annyira nem örülnének neki. Meg is csináltatnám, de még várok, mert nem tudom, hogy milyen munkahelyem lesz. Egyébként te milyen helyre szeretnél tetoválást? Én mind a két kezem teljesen kiakarom tetováltatni a mellkasomra szeretnék egyet, és a vádlimra.. :D 15/f

Hogy vegyem rá a szüleimet hogy lehessen egy kis méretű kiskutyám?

Legjobb válasz: Mondjuk szerezz egy lovat, vidd be a lakásba mielõtt a szüleid hazaérnek, majd dõlj hátra a kanapén. Mikor hazaérnek és döbbent arccal kérdõre vonnak csak annyit kérdezz tõlük lazán hogy na most akkor a ló maradjon vagy inkább egy kiskutya?

Mondjuk szerezz egy lovat, vidd be a lakásba mielõtt a szüleid hazaérnek, majd dõlj hátra a kanapén. Mikor hazaérnek és döbbent arccal kérdõre vonnak csak annyit kérdezz tõlük lazán hogy na most akkor a ló maradjon vagy inkább egy kiskutya?
Miért nem engedik? Egy kicsit írj több részletet.
háhh 2. kommntelõ ezen jót röhögtem xDDD

Hogyan vegyem rá a szüleimet hogy lehessen valamilyen rágcsálóm =)?

Már van egy kutyám.Õt rendesen gondozom, én sétáltatom,fürdetem,fésülöm,és a zsebpénzemb?l is veszek neki kutyakaját. Tehát foglalkoznék a kis rágcsálóval is. Igaz,hogy még nem említettem anyuéknak de csak azért mert nem tudom hogyan kezdjek hozzá,nem szeretném csak annyival elintézni hogy "Anyu,apu had legyen egy kis rágcsálóm",mert így nem hiszem hogy megengednék.Ötletek? Meg még kíváncsi vagyok ki milyen rágcsálót ajánl :) Köszönöm el?re is a válaszokat. 13/L.

Legjobb válasz: Nem tudom hogy vedd rá a szüleidet, de rágcsálónak a Tengerimalac-ot ajánlom. Nagyon okos, szép állat. De ha nem akarsz sokat takarítani, akkor a Hörcsög-öt, mert az mindig egy sarokba ûrit, szóval nem kell az egész almot takarítani, elég csak azt a sarkot.

Nem tudom hogy vedd rá a szüleidet, de rágcsálónak a Tengerimalac-ot ajánlom. Nagyon okos, szép állat. De ha nem akarsz sokat takarítani, akkor a Hörcsög-öt, mert az mindig egy sarokba ûrit, szóval nem kell az egész almot takarítani, elég csak azt a sarkot.
A kérdező hozzászólása: Ja igen és eldöntöttem hogy mindenképpen patkányt szeretnék *-*
A kérdező hozzászólása: Annyira nem mertem felhozni a témát mert féltem hogy csalódnom kell és Nem lesz a válasz, de mondjuk ha patkányt szeretnék egyszer úgy is fel kell hoznom a témát. Este megpróbálom:)
Na hogy sikerült?:D Amúgy én a törpenyuszit ajánlom:) Nekem 3van, iszonyat aranyosak. Most is van 4kicsi nyuszi, õket eladom:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Holnap felhozom a témát remélem sikerülni fog :)
És én hogyan gyõzhetném meg a szervezetem h én nem tudok rágcsálók nélkül élni és ne legyek rájuk allergiás??:'((((((
Mondd meg nekik, hogy hörcsögöt szeretnél , mert az saját maga is tud majd gondoskodni az élelmérõl, ha megtalálja az utat a kamra felé. A padló alatt ásott üregeiben pedig kényelmesen elfér, tehát még helyet sem foglalna a lakásban.
kedves kérdezõ! :D ugyanilyen helyzetben vagyok, mint te. :) ha akarod, akkor adhatok tippeket, ha írsz privátban. :)
Hát...ha nem akarod így konkrétan megmondani nekik akkor elõször csak célozgass. A tengerimalaccal az a baj szerintem, hogy vinnyog vagy mit csinál :D úgyhogy szerintem hörcsögöt vegyél. De ne Dzsungáriait...nekem az van 2 is de meg se lehet õket fogni mert elkezdenek ilyen hülye hangot kiadni és harapnak. Pedig kiskoruk óta az enyémek és nem is bántotta õket senki. Az egyik már kiskorában is olyan hülye volt, a másik meg pár hónapja kezdte -.-" régen volt nekem 2 fekete aranyhörcsögöm, azokat nagyon szerettem. Utána meg 1 fehér és az már kicsit vadabb volt de nem volt vészes. Úgyhogy szerintem aranyhörcsögöt vegyél
Azért arra is gondolj, nem fogja-e a kutyád bántani a rágcsálót. Az én 2 kutyám szívesen felfalta volna az unokahúgom 2 hörijét, meg voltak õrülve, mikor a kislány elhozta õket a kertbe.
mond azt h te gondozod meg iesmi vigyázol rá :D
(Y)::D Sok sikert!^^

Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy lehessen egy kutyám? Infók lent.

Az van, hogy 15 éves vagyok, és már van egy kutyánk, de már öreg. Engem nem nagyon szeretett, játszani nem tudok vele mert óriás schnauzer. Én egy golden retrievert szeretnék, kertes házunk van, semmi sem állna az útjába. De a szüleim nem akarják engedni, már mindennel próbálkoztam... Macskát se akarják, hogy tartsak, és szobakutyát sem. De ez meg pont megfelel? lenne... Kicsit lehetnék felel?sségteljesebb is, de most az szeretnék lenni... Annyira szeretnék egyet... Minden 3 hónapban rámjön az, hogy legyen kutyám, de soha nem engedik meg...

Legjobb válasz: Én csak úgy hazahordtam õket :) pedig apa ki nem állhatja a macskákat..már van kettõ :) Vidd haza mond hogy találtad és megsajnáltad és te ragaszkodsz hozzá..nagy bociszemek sírd el magad érte és kész:d a szülõket kezelni tudni kell :P Mondjuk ahány család annyi szokás de ha ennyire nem engedik akkor én ezt tenném a helyedben..mond nekik hgy ne legyenek szívtelenek és hagyd tartsd meg

Én csak úgy hazahordtam õket :) pedig apa ki nem állhatja a macskákat..már van kettõ :) Vidd haza mond hogy találtad és megsajnáltad és te ragaszkodsz hozzá..nagy bociszemek sírd el magad érte és kész:d a szülõket kezelni tudni kell :P Mondjuk ahány család annyi szokás de ha ennyire nem engedik akkor én ezt tenném a helyedben..mond nekik hgy ne legyenek szívtelenek és hagyd tartsd meg
Én is csak haza hoztam õket, és ha már ott voltak akkor had maradjanak :P. Bár igaz én macska bolond vagyok. Vagy mond azt, hogy egyik barátodtól kaptad, mert õ nem tudja megtartani, és itt mondj valamit miért nem, bár ha nagyon szigorúak a szüleid ne próbálkozz vele, nehogy szegényke az utcán kössön ki.
Szia! Nekem sem engedték meg hogy beagle-m legyen. Én meg csak hazahoztam. Ennek már több mint 7 hónapja. Mondd a szüleidnek, hogy ész érvekkel támasszák alá hogy miért nem lehet kiskutyád. Bár gondolom azt tudod hogy azzal foglalkozni kell.
A kérdező hozzászólása: Abszolút nem a pénz miatt.
Bár menhelyrõl szülõi engedéllyel lehet kutyát kihozni =/
Egy fajtszita golden retriever féregtelenítve, törzskönyvezve egyáltalán nem olcsó. Nem lehet, hogy ezért nem engedik? :S Amugy nagyon jo kutya a golden, nekem is az van :) Állatmenhelyrõl miért nem szeretnél kutyust? Õk is nagyon szeretetre méltóak és ragaszkodóak. Nekem onnan is van egy kutyám, és okos nagyon. Ráadásul onnan ingyen tudnál kutyust kapni.
A kérdező hozzászólása: Féregtelenítve, törzskönyvezve, stb...
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigieket:) De fajtisztát szeretnék, azt meg nem találhatok az utcán :P
Kérdezz jókat: Mivel lenne rosszabb ez mint a mostani? Mennyire szeretnéd, gondoskodnál róla stb. Csak látsszon hogy õszinte vagy. Végsõ esetben mond hogy találtad:) Barátos bukósnak tûnik nehogy megkérdezzék szüleitõl vagy vmi.
nálunk úgy volt hogy 9 évesen megkaptam az elsõ kutyámat akit anyumék neveltek szóval nem si volt annyira az enyém. utolsó években foglalkoztam vele napi szinten :) azóta már volt (van) 2 kutyám és én úgy vettem rá õket h anyuval megbeszéltem, mutogattam képeket, sõt élõbe is megmutattam a kutyust és beleszeretett.mivel volt már anyi idõs, hogy elhozhassuk, másnap szóltunk apámnak hogy ne lepõdjön meg és már hozzánk is került a kutya. nem szobakutya de 3 hónapos koráig házban volt. apu nem szereti az állatokat. de titokban mindig foglalkozik vele ;) szerintem ne 2 szülõnél próbálkozz mert az erõsebb akaratú fog érvényesülni :D azt próbáld rávenni aki nem olyan határozott :)

Hogy vegyem rá a szüleimet arra, hogy lehessen vizipipám?

az a kifogások h "ne cigizzek" de ez nem cigi... hogy magyarázzam el nekik?

Legjobb válasz: Nem írtad meg hány éves vagy, de én 16 vagyok és van vizipipám otthon.Ha a szüleid már eldöntötték már nincs mit tenni.Maximum annyit tehetsz,hogy mondod nekik hogy nézzék meg az interneten,hogy mennyi káros hatása van a ciginek és hasonlítsák össze a vizipipáéval,remélhetõleg belátják hogy sokkal kevesebb mérgezõ anyag van benna mint a cigiben.

Nem írtad meg hány éves vagy, de én 16 vagyok és van vizipipám otthon.Ha a szüleid már eldöntötték már nincs mit tenni.Maximum annyit tehetsz, hogy mondod nekik hogy nézzék meg az interneten, hogy mennyi káros hatása van a ciginek és hasonlítsák össze a vizipipáéval, remélhetõleg belátják hogy sokkal kevesebb mérgezõ anyag van benna mint a cigiben.
Bizonyítsd be nekik, hogy megbízhatnak benned annyira, hogy nem fognak durvább dolgok kerülni a pipába, csak ami belevaló. Semelyik 40 feletti ember nem tud különbséget tenni.... õk arra asszociálnak, hogy aki vizipipázik, az drogos. Pedig ez nem így van. Keresgélj az ismerõseid közt, akiknek van, és hozd fel példának, hogy õk attól még jó emberek, hogy vizipipáznak.
Úgy gondolom elõször nézz utána mi is ez, mibõl áll, milyen káros hatásai lehetnek. Mert szerintem ha tudnád akkor megértenéd miért nem akarják a szüleid. Mellesleg hány éves vagy, ezt nem írtad.
Azt az indokot hozzd fel, hogy sokkal jobb, mintha cigiznél! A vízipipában nem tömény füst van, hanem vízgõz, ami nem káros (annyira, mert azért füst is van benne). De a cigig totálisan káros! Szóval, fenyegesd meg õket!:D
A kérdező hozzászólása: 16 éves vagyok köszi a válaszokat

Hogyan vegyem rá a szüleimet hogy cserediák lehessek?

Most vagyok 9-es alapsulin 15 éves (novemberi). szóval 15-16 lennék az exchange year-emen. Hogyan vegyem rá a szüleimet hogy kiengedjenek USAba egy évre?

Legjobb válasz: Jelentkezz, és ha egyáltalán kiválasztanak akkor onnan nem sok visszaút van, el kell, hogy fogadják. Indokolt meg: óriási tapasztalat szerzés, elképesztõen jó angol nyelvtanulás stb.

Jelentkezz, és ha egyáltalán kiválasztanak akkor onnan nem sok visszaút van, el kell, hogy fogadják. Indokolt meg: óriási tapasztalat szerzés, elképesztõen jó angol nyelvtanulás stb.
Próbálj észérveket hozni. Pl. ne azt mondd, hogy "így világot látsz" stb., hanem, hogy késõbb az angollal szeretnél továbbmenni, esetleg anglisztika szakra menni, vagy kint dolgozni, ilyesmi. Tehát egy konkrét elképzelést állíts mögé. Az egy másik dolog, hogy még nagyon fiatal vagy, és nem kõbe vésett írás a jövõd, de ha valami értelmes érvet mondasz nekik, akkor jobban elengednek talán. Plusz az egyik tanárodat is "beszervezheted", azaz elmondhatod neki, hogy szeretnél menni, de a szüleid nem annyira rajonganak az ötletért... Ha tényleg jó vagy, akkor az angoltanárod is biztos támogat ebben, akár a szüleidet is meggyõzheti.
azt is mondhatod még, hogy ez nagy önállóságra teszel szert, ami igaz, és ezt õk is tuti akarjál. plusz hatalmas élmény. ha semmiképp nem engednek, én is csak azt tudom mondani, hogy titokban csináld, aztán nincs visszaút. nálam is valami hasonló volt a helyzet, aztán már tök büszkék voltak rám, hogy egyedül végigcsináltam. szal hajrá, ne add fel :)

Szerintetek hogyan vegyem rá a szüleimet hogy lehessen egy ps-em?

ps, szülő

Legjobb válasz: Pl ha megkeresed az árát egy kis diákmunkával, akkor biztos belemennek.

Pl ha megkeresed az árát egy kis diákmunkával, akkor biztos belemennek.
Mi az a ps? Play station? Vagy mi? Mert öcsém csak szimplán kért egyet. Gondolom, ha neked nem akarnak venni, akkor elvi gondjuk van a szülõknek a játékokkal, de akor nem tudom, hogy vedd rá õket. Ha pénzügyi akadálya van akkor pedig esélytelen.
Mondjad nekik, hogy kérsz egyet!
Keresd meg az árát és nem szólhatnak bele.
A kérdező hozzászólása: 1. PS Play Station nincs anyagi testvéreim ezen hülyülty a ogakadály csak az van hek el és nem akarják hogy velem is ez legeny ! Am köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Ezen hülyültek bocsi az írásomért és nem akarják hogy velem is ez történjen
photoshopot torrentrõl is leszedheted

Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy lehessen papagájom?

tények: -a szüleim elváltak -hullámos papagájt szeretnék -a bátyám el van kényesztetve (elméletileg egy régi családi ügy miatt),a szüleimnek semmi nem jó amit csinálok -a bátyám mindig drága dolgokat kapott, én meg olcsót mindenki segitségét előre köszönöm!!! :)

Legjobb válasz: Szia. Szerintem amikor jó napja van anyukádnak/apukádnak, akkor ülj le vele és beszéld meg vele, hogy neked nagy öröm lenne, ha megengednék és gondját viselnéd, de ha mégsem így lenne, vagy zavarná õket, akkor elajándékozod, de legalább egy próbát engedjenek meg. (Nem ajándékoztam el állatot soha és nem is szeretnék, erre nálad sem kerülne sor, csak ez talán meggyõzi õket)

Szia. Szerintem amikor jó napja van anyukádnak/apukádnak, akkor ülj le vele és beszéld meg vele, hogy neked nagy öröm lenne, ha megengednék és gondját viselnéd, de ha mégsem így lenne, vagy zavarná õket, akkor elajándékozod, de legalább egy próbát engedjenek meg. (Nem ajándékoztam el állatot soha és nem is szeretnék, erre nálad sem kerülne sor, csak ez talán meggyõzi õket)
Határozottan de kedvesen. Magyarázd el nekik hogy semmi gondjuk nem lesz rá, 100%-ban te fogsz gondoskodni róluk. Mondd el, hogy nagyon olcsó a havi tartásuk, gyakran fogsz porszívózni, és nem fog hangoskodni reggelente mert letakarod a kalitkát(addig csöndben vannak amíg nem látnak fényt). Én is így értem el, hogy lehessen 2 hullámos papagájom.A család elõször nem akarta, de elmagyaráztam mindenkinek ezeket a dolgokat, és a karácsonyi pénzembõl(12.000. ft) vettem meg a papagájokkal együtt mindent. Havi tartásukra sincs gondjuk a szülõknek, mindent én állok. A többieket annyira nem érdeklik a papagájok, de anyukám nagyon imádja õket, szóval senki sem bánta meg. :) 15/L
Vagy ha nem engedik meg, vegyél hörcsögöt ha tetszik, és senki nem allergiás rá. :)
Szia, szerintem az a biztos, ha minél több információt vagy esetleg egy könyvet szerzel a hullámos papagájról. Én is gyõztem meg a szüleimet a kutyaválasztással kapcsolatban-konkrétan egy 200 oldalas könyv...nekem is volt papagájom: nagyon aranyosak úgy hogy tudom ajánlani, de vigyázz nehogy valami baja legyen...
én nem tudom, de én tudnék neked adni. Hím, középkorú, zöldtarka. Nagy kalitkája van, benne egy 3 részbõl álló létra, egy hinta, egy tükrös csengõs játék. 2 etetõje és 2 itatója van beszerelve. Csõrkoptatót, madáreledelt, madárvitamint, madárhomokot, +etetõt, itatót + hintát tudnék hozzá adni. Ja, és van egy saját készítésû kókuszdió-odúja. A kalitka EGYMAGÁBAN volt 35 ezer, én mindenestül, jó állapotban szívesen odaadnám 20-30ezerért, ha jó gazdája lennél, vigyáznál rá és érdekelne...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!