Találatok a következő kifejezésre: Hogy vegyem a másfél éves (3 db)

Hogy vegyem rá a másfél éves kislányomat, hogy átaludja az éjszakát?

Sziasztok

Legjobb válasz: Szia!Az én lányom sem aludja át pedig 5éves.Kb 2 éves kora óta csinálja.Sokszor átjön,kicsit odabújhat aztán mindig vissza viszem.Néha 3x/éj.Fektessétek le együtt az õ ágya mellé a kedvenc babáit állatokat,takarjátok be.Mond neki hogy õ vigyázzon rájuk éjszaka,hogy ez milyen nagy feladat.Az én lányom azóta alszik el egyedül(nem kell mellette ülni)mióta a kistesója is abba a szobába alszik,és tetszett neki hogy az õ feladata,hogy vigyáz rá.Ettõl még éjszaka átjárkál,de hajlandó visszamenni. Nálunk is volt egy olyan idõszak mikor mindegyik fenn volt.Tuti,hogy a lányom mindig akkor ébredt fel,mikor a pici szopizott.Kitartás!!!

Szia!Az én lányom sem aludja át pedig 5éves.Kb 2 éves kora óta csinálja.Sokszor átjön, kicsit odabújhat aztán mindig vissza viszem.Néha 3x/éj.Fektessétek le együtt az õ ágya mellé a kedvenc babáit állatokat, takarjátok be.Mond neki hogy õ vigyázzon rájuk éjszaka, hogy ez milyen nagy feladat.Az én lányom azóta alszik el egyedül(nem kell mellette ülni)mióta a kistesója is abba a szobába alszik, és tetszett neki hogy az õ feladata, hogy vigyáz rá.Ettõl még éjszaka átjárkál, de hajlandó visszamenni. Nálunk is volt egy olyan idõszak mikor mindegyik fenn volt.Tuti, hogy a lányom mindig akkor ébredt fel, mikor a pici szopizott.Kitartás!!!
Ha van Zone Club csatornátok, azon szokott menni a Vásott kölykök címû mûsor (ma is lesz 12 és 17 órakor), abban egy pszichológusnõ alvásproblémás gyerekekkel is foglalkozik. Van, aki a szüleivel alszik, de van, akinek az anyukája alszik a gyerekszobában. Ez a doktornõ a "gyors visszafektetést" szokta alkalmazni. Már láttam olyan részt, ahol egy éjszaka 16-szor kellett visszavinni a gyereket az ágyába, de 5 nap alatt megoldódott ez a probléma és a végén már nem is kellett felkelni a gyerekhez. Az én lányom 2.5 éves, az öccse pár hónapos. Én is féltem, mi lesz majd, ha megszületik a kistesó. A lányunk nem aludt velünk soha, de elaltatni minden este el kell, még most is. Szerintem még nem késõ, hogy beszoktasd a saját ágyába. Én úgy csináltam, hogy fürdés után megmelegítettem a tejet, elköszöntünk apától és bevonultunk aludni éjjeli fény mellett. Míg itta a tejet a félhomályban, addig meséltem neki 3 mesét, amit én találtam ki. Minden este ugyanazt, Õ döntötte el, melyiket meséljem. (egyébként ilyenkor lehet vele megbeszélni dolgokat, amik aznap történtek, mert odafigyel rá) Szóval megitta a tejet, utána mondtam neki, hogy most már maradjunk csendben és aludjunk. Innentõl nem szóltam hozzá, bármit mondott vagy kérdezett, azt hitte, hogy elaludtam. Utána már Õ is elaludt és kiosontam a szobából. Ha ezek után éjszaka bejött hozzánk, azonnal mentem vele vissza a szobájába, nem engedtem, hogy ott aludjon velünk. Sokat forgolódik, keresztbe fekszik az ágyon, nem lehet tõle pihenni. Szerintem az a lényeg, hogy éjszaka már ne bonyolódjunk beszélgetésbe vele, hanem betakargatás után ki-ki aludjon a saját ágyában. Egyébként ha megszokja, neki is pihentetõbb lesz a saját ágyában aludni. Becsukott ajtónál alszik, így ha nem kell fel a csecsemõ sírására. Még annyit mondanék, hogy amikor hazahoztuk a testvérét a kórházból, onnantól kezdve 2 hónapon keresztül nem ebédelt (még az asztalhoz sem volt hajlandó ülni) és nem jött ki a szobájából reggel, hanem sírt és be kellett érte menni. Tényleg visszament kisbabába. És engem teljesen elutasított, csak az apukája puszilhatta meg, stb... pedig nagyon sokat szeretgettem szülés elõtt és próbáltam felkészíteni. Szerintem mindenféleképpen kapjon a testvérétõl ajándékot, ha hazahozzátok a kórházból. Nálunk így történt/történik az altatás és ezek a dolgok váltak be. Sok sikert, türelmet és könnyû szülést kívánok!

Alig mond pár szót másfél éves babám, vele egykorúak már érthetően kiejtik a szavakat, Õ pedig alig-alig mond valammit, hogyan vegyem rá, hogy többet beszéljen?

Itthon sokat olvasok neki, állatos könyvek, mondókák, ennek ellenére sokszor csak az els? szótagot, vagy még azt sem mondja. Hogyan tanítsam neki?

Legjobb válasz: Az én babám is másfél éves és még nem mond semmit,egyáltalán nem baj,hogy még nem beszélnek! Nem minden gyerek fejlõdik ugyanolyan ütemben!

Az én babám is másfél éves és még nem mond semmit, egyáltalán nem baj, hogy még nem beszélnek! Nem minden gyerek fejlõdik ugyanolyan ütemben!
Akkor nyugtassuk egymást! :) )))) Az én 16 hónapos kisfiam sem mond még semmit az apa, baba, papa szavakon kívül, de azokat is elég ritkán használja. Persze nyomaszt h nem akar még megszólalni, de ha a fejem tetejére állok akkor sem akar semmit mondani. Õ 8 hónaposan elindult, az nagyon korán volt, és én még ezzel magyarázom h késõbb kezd el beszélni. Nekünk azt mondta a védõnõ, h 2 éves koráig nincsen semmi baj, lehet h õ majd tisztán kezdi mondani a szavakat. ezt a 3 szót is gyönyörûen mondja. Viszont mindent megért, teljesen megérteti magát, az ismerõsök, családtagok azt mondják róla, h extra okos kisfiú annak ellenére, h nem beszél. szerintem Te se tartsd cikinek, hiszen erõltetni nem lehet. Biztos van olyan, ami a Te babádnak az erõssége, azt kell kiemelni, a beszédrõl meg el is fognak feledkezni, ha meglátják h miket tud. (nekem legalábbis ez a "fegyverem" és ismerõsök is csodálkoznak rajta....) remélem tudtam segíteni. kár még aggódni :) )))))
Ha 2 éves korában sem beszél, akkor vidd hallásvizsgálatra! Ez nem vicc vagy rosszindulat, sok babának felgyülemlik a zsír a fülében esetleg gyulladásból valami adódott és rosszabbul hall és nem tud érthetõen beszélni. Érdemes megcsináltatni.
Ne aggódj, 3 éves koráig kell beindulnia a tiszta beszédnek, minden gyereknek más és más a tempója, ne törõdj ezzel!
az én kislányom 25 hónapos volt tegnap, és nembeszél, pár szót mond , azt sem fényes kiejtéssel, és slussz. ugyanakkor nagyon okos, mindent megért, sokmindenben elõrébbb is van, mint a korosztálya, tehát nem aggódom. igaz, jó lenne már ha beszélne, de hát ha nem , akkor nem. erõltetni ezt nem lehet sehogy. már elõre "várom" a tavaszt, amikor a sok anyuka versenyiezni fog a játszón, hogy kinek fejlõdött többet a gyereke a télen.....tudod mit, engem nemérdekel a más gyereke. és amúgy nem hiszem hogy nálam többet bármelyikük is fglalkozik a gyerekével, mert én erre nagyon is odafigyelek. egyszerûen nekik szerencséjük van, hogy olyan típusú gyerekük van, aki hamarabb kezd beszélni. de ezen igazán nem múlik semmi.
Az én lányom már 21 hónapos és csak 18 hónaposan kezdett el szavakat mondani. Most olyan 10-nél jár de azt se tisztán mondja. Az apa és a Kata, annyit mond ki tisztán. A többi gyerek meg már mindent mond, de nem érdekel csak beteg ne legyen azt se bánom, ha ovis korába kezd el folyékonyan beszélni, ráér.
A kérdező hozzászólása: csak olyan furi, mikor egy társaságban vagyunk vele egykorú babákkal, és õk már érthetõen mondanak szavakat, õ pedig szinte semmit. nem vagyok írígy, csak mindig azt hiszem, valamit rosszul csinálok, nem foglalkozom vele eleget, pedig nem így van. sokat beszélek hozzá, ismétli is néha a szavakat, de valahogyan méegsem akaródzik neki a dolog...
Nekem ugyan még csak 14 hós a lányom, úgyhogy nem igazán tudom 18 hónapos korra mennyi értelmes szót fog mondani, de én így azt gondolom, hogy neked nincs aggódni valód. Ismertem olyan gyereket, aki 2 éves korában kezdett el beszélni és teljesen egészséges volt. Szerintem ezt nem nagyon lehet sürgetni, legalábbis én még nem hallottam róla. Azt nagyon jól teszed, hogy olvasol neki mesét és mondókáztok, ezek mind nagyon hasznosak és elõbb utóbb látszatja is lesz annak, hogy sokat foglalkozol vele, csak türelmesen ki kell várni és nem szabad sürgetni.
Nem tudod sehogy rávenni. Hagyd hogy a saját ütemében haladjon a beszédtanulással. Nincs lemaradva, és már nagyon jó úton halad. Arra is gondolj, hogy vannak olyan vele egykorúak is, akik még meg se szólalnak.
Nincs elkésve egyáltalán.Minden gyerek máskor kezd beszélni, egyik ebben ügyesebb, másik abban.Az én kisfiam másfél évesen még szinte semmit nem mondott, már közel 2 éves volt, mikor elkezdett szavakat mondani, sokáig csak 2 szavat kötött össze ragok nélkül, nemrég kezdett egyszerûbb mondatokat alkotni, 28 hónapos.
nincs semmi baja a fülének, most voltunk a 2 éves státuszon. meghallja még a légyzümmögést is a szomszéd szobából. ha nem jól hallana, akkor sztem értelmileg is lennének gondjai, mert nem értené, mit mondok, mit akarok tõle. de nála nicnsenek ilyen problémák. amúgy nagyon meg tudja magát értetni, de 85%-ban nem verbálisan.

Milyen etetőszéket vegyünk másfél éves, 11kilós babánknak? Azt szeretném, hogy könnyen kezelhető legyen. A régit nem tudom kezelni, mert Kisbabát várok, és megeröltető a szék működése.

Legjobb válasz: Nekünk egy Peg perego dondolino prima pappa van és egy sima Top rider,elsõt kaptuk,,másodikat vettük.Mamánál és itthon vannak.Mind a kettõt könnyû kezelni sztem.A top riderest már találsz 10ezerért is teszveszen.

Nekünk egy Peg perego dondolino prima pappa van és egy sima Top rider, elsõt kaptuk, , másodikat vettük.Mamánál és itthon vannak.Mind a kettõt könnyû kezelni sztem.A top riderest már találsz 10ezerért is teszveszen.
Mi az egyik székre rögzítettünk egy autós ülésmagasítót. nagyon jól bevált. (olyat, mainek van karfája, és mûanyag. kb. 2 e ft volt). Így nincs vele gond, nem foglal helyet. Már amúgy sem sokáig viseli el szerintem az etetõszéket. Legalábbis mi azért váltottunk, mert a lányom mindig az asztalnál szeretett volna ülni, mint a nagyok. Csak épp az álláig ér az asztal.
Szerintem másfél éves babának már ne vegyél hagyományos etetõszéket, mert felesleges. 3 féle is eszembe jutott: - asztalra rögzíthetõ - Z alakú fa etetõszék, lépcsõs, fel is tud rá mászni, és akkor nem kell emelned. - fa etetõszék, ami székké-asztallá szétszedhetõ: nekünk ilyen van, kb másfél éves korától így használjuk, én is babát vártam, és nem bírtam már emelgetni, ezért szétszedtem, mert így egyedül is le tudott ülni, most 2 éves. Majd lassan szeretnék venni egy olyan Z alakú fa ülést, hogy az ebédlõasztalnál is tudjunk együtt enni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!