Találatok a következő kifejezésre: Hogy vegyem a barátnőmet hogy a (160 db)

Hogy vegyem rá barátnőmet hogy kezdje el végre borotválni a nemiszervét?

Sajnos olyan szörös neki h ki se látszik a puncija. Mondtam neki h nekem ez nem tetszik azt mondta ? nem fogja borotválni ez csak divat és h ? ezzel nem foglalkozik fogadjam el igy. Mit tegyek most?

Legjobb válasz: Kössetek kompromisszumot. Oké, hogy õ megtehetné a kedvedért, de abban is igaza van, hogy ha szereted, te is elfogadhatod, hogy õ ezt nem akarja. És nézd a jó oldalát: legalább sosem borostás :)

Kössetek kompromisszumot. Oké, hogy õ megtehetné a kedvedért, de abban is igaza van, hogy ha szereted, te is elfogadhatod, hogy õ ezt nem akarja. És nézd a jó oldalát: legalább sosem borostás :)
Sztem az a kompromisszum, ha ráveszed, hogy csak a szeméremajaknál borotválja, a szeméremdombnál meg hagyja meg , vagy legalábbis igazítsa valamilyen fazonra.
mondd meg neki, h nem a divat, hanem a TE saját ízlésed miatt tegye meg. ha fontos vagy neki, akkor legalább egyszer próbálja meg, és ha nagyon nem jön be neki, akkor hagyja.
Meg még annyit, hogy ha szeret, akkor tényleg figyelembe vehetné, hogy neked mi a jó, te hogy szeretnéd. Ezt vesd a szemére. És jelentsd ki neki, hogy neked úgy nem teszik a nemi szerve és kész. Biztos rosszul fog esni neki, hogy nem tetszik neked valamije... legalábbis normális esetben ez kell, hogy történjen. És így sztem el fog gondolkodni azon, hogy a szerelme véleményét is figyelembe vegye. Amúgy, ha ilyet mond, hogy fogadjad el így, és nem fog rajta változtatni, és kész, akkor eléggé önzõ egy nõcske lehet. Bocsi, ez a véleményem, de ha te is így látod, nyugodtan a tudtára adhatod ezt is. Inkább vesszetek össze vele ezen, mint hogy megadd magad, mert neked van igazad!
Gondolkozz el azon, hogy mennyire vagy fontos neki! Ha kér tõlem valamit a barátom alap, hogy próbálok eleget tenni a kérésének, elég furcsa, ha a barátnõd ezt nem így látja!
Várd meg míg elalszik, aztán ess neki ... mármint borotvával.
képzeld azt, hogy anyáddal csinálod
Vegyél neki gyakran kopasz barackot, mikor elkezdi enni mondogasd sûrûn, hogy milyen jó is ez a sima bõrû kopasz barack, mintha borotvált lenne.
inkább örülnöd kéne a szõrnek, mert ritka jelenség
Bukjál le elötte, amikor kopasz pi-ákra kivered magadnak. (Esetleg közben hallja is: De gyönyörü sima, csokolnivalo, hogy nyalnálak.
a barátnõd igénytelen.
szeretnék ilyen igénytelen barátnõt...
Na akard rávenni, a borotvált punci könnyebben kap el fertõzést, mert a szõr megszûnik védeni. De, hogy szebben nézzen ki, le lehet vágni ollóval rövidre (én is így szoktam), és akkor nem lesz sose borostás, nem is tart sokáig, nem pattogzik ki (mert az rendkívül undorító tud lenni). Ha ez megvan, már örülhetsz, onnantól talán rá tudod venni, hogy az ajkak környékén szedje le néha borotvával, aztán az már csak jó lesz!
Kérd meg arra elsõ körben, hogy legalább nyírja rövidebbre.
Hozd fel állandóan ezt a témát, hátha elõbb-utóbb megunja és leszedi. Vagy elõször kérd meg, hogy vágja le rövidre. Vagy te borotváld le magadnak teljesen és mutasd meg neki. Az én párom, amikor kérte, leszedtem. Azóta is csupasz vagyok, pedig nem ma kezdtem :-)

Mit vegyek a barátnőmnek? 12 lesz és kéne valami ötlet hogy mit vegyek vagy készítsek neki! Előre is kössz.

Legjobb válasz: Parfüm,valami érdekes könyv,fénykép fényképtartóval,egy egyedi bögre,neves törölközõ..remélem tudtam segíteni!

Parfüm, valami érdekes könyv, fénykép fényképtartóval, egy egyedi bögre, neves törölközõ..remélem tudtam segíteni!
"I love you" maci
2 barátságkarkötõt/nyakláncot, az egyik nálad a másik nála.ha ezt választod , akkor a bijou briget-ben (nem hiszem hogy jól írtam) próbálkozz :) )
A kérdező hozzászólása: Kössz a válaszokat!! (És nem olyan h cigizik...) meg énse... De azért még majd kérek választ...
A kérdező hozzászólása: köszi hogy írtál... valamennyit segítettél azért :)

Hogy mondhatnám meg a barátnőmnek hogy egy kicsit "vegyen vissza"?

Nagyon összetört lelkű volt amikor megismertem, semmi önbizalma nem volt. Én viszont elkezdtem biztatni, bátorítgatni, hogy ne legyen ilyen magábazuhant, fejlesztgettem az önbizalmát, és örültem, mikor láttam, hogy sikereket érek el vele pláne mikor láttam, hogy egyre boldogabb. :) De az utóbbi hetekben egy kicsit úgy érzem, hogy átesett a ló túlsó oldalára. A napokban sétáltunk egy bevásárló központban, mikor elkezdte hangosan mondani hogy neki sokkal több joga van mindenhez mint másoknak, mert most fogja letenni az egyik szakmai képesítését. Igyekeztem nem ránézni a körülöttünk levőkre. A másik az, hogy vásárlás mániás lett, amit azzal indokol, hogy joga van hozzá, mert ő nő és ezért megengedheti magának. Nagyon örülök, hogy fejlett önbizalma lett, de nem szeretném hogy beképzelt legyen. Imádom amúgy, és nem szeretném, hogy bántsák a kijelentései miatt.

Legjobb válasz: és te tényleg egy ilyen ostoba libával akarod élni az életed?

és te tényleg egy ilyen ostoba libával akarod élni az életed?
Sikeres volt az önbizalom dopping! Megtudhatom , hogy ekkora mértékû egoizmust mivel értél el? Ismerek 1-2 embert akin segítenék :)
Hány éves a kiscsaj? Szakmai képesítést? Esze semmi, dugd meg jól!
szakmai képesítése lesz?:D húúú az már valami! Egyetemi diplomámmal nem mondanék és nem is gondolnék soha hasonlót. Próbáld egy kicsit rendberakni az agyát!
Mond meg a barátnõdnek, hogy ne legyen olyan nagyra magával és nincs neki több joga senkinél, kész röhej, hogy arra veri magát, hogy most fog szerezni egy szakmai képesítést.
Mondd el neki is, ahogy nekünk is. Így, ahogy leírtad.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy ha megjegyzést merek tenni, pláne a vásárlására, akkor valami iszonyatosan megsértõdik. De valami kegyetlen módon, nekem kell nekiállni kiengesztelni ami nagyon sok idõbe kerül. Így hogy vezessem fel neki?
amit itt elmondtál azt neki is mond el így jó látni hogy így törõdsz a barátnõddel.
A kérdező hozzászólása: 24 éves. Nem szeretném elszomorítani õt... de így elég nehéz lesz. Fõiskolán lesz alapfokú képesítése.
A kérdező hozzászólása: Folyamatos támogatással, tanácsokkal... Elég hosszú lenne így leírni, mert több éven keresztül csináltam. De megéri boldognak látni :) Mondjuk, ehhez az is kell, hogy szeress az emberekkel foglalkozni, úgy biztos sikert érhetsz el az ismerõseidnél. :)
ha megsértõdik, akkor hagyd magába fortyogni és mondd meg neki, hívjon ha lehiggadt :)

Terhes a barátnőm, hogy vegyem rá az abortuszra?

Most mondta el a délután. Én nem akarok apa lenni, de ő meg nem akarja elvetetni...

Legjobb válasz: Gyõzködheted, de ez mostantól az õ döntése. Neked erre az aktus elõtt volt ráhatásod, most már nincs.

Gyõzködheted, de ez mostantól az õ döntése. Neked erre az aktus elõtt volt ráhatásod, most már nincs.
Sehogy, ha meg akarja tartani, akkor megtartja. Senki sem kényszeríthet senkit ilyen döntésre.
Sehogy, inkább kezdj barátkozni a gondolattal, vagy húztál volna gumit.
Leginkább sehogy! Az abortusz nem olyan dolog, hogy benõtt a körmös és kimûtik! Gondolj bele, hogy egy pici élet van a szíve alatt. Lehet, hogy soha nem bocsájtaná meg magának, ha elvetetné.
Aki megakarja tartani az meg is fogja tartani. Én is a gyerekemet választanám. Ne hagyd cserben ha már teherbe ejtetted.
Miért akarod kényszeríteni ilyesmire? Saját döntése. Egyébként ez nagyon nem szép dolog tõled. Beszéld meg vele, mit szeretne és miért. Az abortusz nem jó dolog.
Erre akkor nem gondoltál mikor össze hoztátok azt a gyereket?
Hát ez sajnos mindig a nõ döntése. Igazságtalan ez, hpgy õ dönti el, de ez van :/
Milyen izgisek vagytok, a pároddal nincs jobb szórakozásotok, igaz így nem is kell abortusz.
Egy filmet hogy lehet egy lapon említeni emberi sorsokkal?
Dugni jó volt, beleélvezni jó volt? Te r.ohadt patkány! Ezt még sokszorosan vissza fogod kapni az élettõl az biztos!
Nézz végig egy abortuszt drágám, ha neked pulyka aki ellenzi, akkor tanácsolom, hogy nõ létedre keress fel egy szakembert, mert nincs minden rendben az agyaddal. Ha lesz gyereked megérted, bár 2 ilyen idétlennek talán nem kéne szaporodnia.
Jajj értsétek már meg, hogy nem véletlenül leeht a 12. hétig elvetetni. Akkor még kb. egyenlõ egy sejtcsomóval. Az még nem magzat. Ami meg a hülye abortuszos filmeken van, az meg már van vagy 20-22 hetes is. 20 nap után dobog a pici szíve. Újjujj jajj, képzeld el, hogy amit megeszel virslit, meg amit hordasz csizmát, egyszer annak is dobogott a szíve és megölték. Pedig azok valóban érzõ, élõ lények, nem egy gazdatesttõl függõ sejtcsomók.
Most ezen a linken hatódjunk meg? Akkor pátyolgasd a kotonban lévõ g***ket is, azoknak is van lelke, nem?
Igen, ezt a szöveget már hallottam, valami egyedibb sértést tudsz mondani esetleg? :)
Rád nem, mert elég magaddal együtt élned, ha ez a véleményed. És igen, meg kell hatódni. Egy emberi kis lény, aki már elpróbál bújni, akinek a kezét, lábát letépik egy abortusz alkalmával. Ha neked ez nem szörnyû, akkor egy primitív barbár vagy és embernek nem lehet nevezni.
Szükséges rossz. Mert ha valakit nem akarnak a szülei világra jönni, és feltehetõen rossz élet vár rá, minek megszületnie? Hogy a hozzád hasonlók nyugodtabbak legyenek, igen, megmenekült egy élet? Vagy értelmileg sérülten, testi fogyatékosan is szülessen meg pl., úgy se vetessék el, hadd szenvedjen õ is és a családja is? Az embernek joga van emberhez méltón élni. És egy nõnek joga van eldönteni, ha nem akar kihordani egy gyereket. Totál érthetõ, hogy nem fogja végigkínlódni a 9 hónapot, hogy aztán odaadja valakiknek. Azt sokkal rosszabb megélni lelkileg. Az ilyen elvakult abortuszelleneseket sosem fogom megérteni...
A vitát meg itt fejezem be, és nyugodtan fogok aludni az éjjel, nem hat meg pár idegen szutyok sértése, és higgyétek el, a boszorkányátkotok ellenére is fogok gyereket szülni, egészségeset, csak épp megértem, aki máshogy dönt, mert nem vagyok beszûkült, primitív véglény.
A beteg gyerek teljesen más, tudod van olyan, hogy védekezés. Nem tudom fiú vagy e vagy lány, de ilyen szutyok szeretnél lenni, vagy szeretnél, mint én vagyok. A hozzászólásod a primitív, inkább maradtál volna csendben.
Hány évesek vagytok? Egyébként számító, vagy nem számító a csaj, már terhes, nem tudsz ellene mit tenni ha meg akarja tartani. Egyébként biztos vagy benne, hogy terhes? Nem lehet, hogy kamuzik? Én akkor hinném el neki, ha láttam az Ultrahangot (már ha tényleg ilyen számító). Ha pedig minden kötél szakad, akkor mondj le a jogaidról, és semmi nem fog kötelezni semmire. DE A TUDAT MINDIG OTT MARAD, HOGY VAN EGY GYEREKED VALAHOL A VILÁGBAN!!!!!
Ne dönts elhamarkodottan. Délután mondta el, felkavart, érthetõ. Gondolkodj egy kicsit róla, és ne bántsd meg ilyennel, hogy vetesse el. Nekem azt mondta a barátom, hogy szerinte nem tõle van a babám, most pedig már akarja, én meg nem. Gondold át a dolgokat, van még idõ, még változhat ez a hozzáállásod. Ha mégsem szeretnéd a babát, akkor csináljatok apaságit, menj el ügyvédhez, és kérdezd a lehetõségekrõl. Minden jót Nektek!
Na elõször is. Egy gyerekhez két ember kell. Nincs olyan, hogy az apa lemond a jogáról és nem fizet. Tudom, ebben a helyzetben vagyok. Született egy babám, az apa nem is keres, pedig tudja hogy mi van. Az ügyet átadják a gyámhatóságnak. Az anya bemegy, megnevezi az apát. A hatóság megkeresi, felszólítják, hogy ismerje el. Ha nem teszi a gyámhatóság dns-tesztet rendel el. (õk is fizetik) Ha kiderül, hogy te vagy az apa, fizetned kell nincs mese. Ha nem te vagy, az anyával kifizettetik a teszt költségeit.
Ja, úgy kell fizetnie majd ahogy az én apám tette 20 évig...kb. sehogy. Egy idõ után megunják.
Sehogy, mert az egy gyerek aki él. Te ráveszed az abortuszra a balhét meg vigye el õ testileg lelkileg. Egyébként megöletnéd a saját gyerekedet?
Anyám, mi értelme van ilyeneket kiirkálni? Egy abortusz párti
Amúgy fogadásból lett a kérdés feltéve. Párom morgott, hogy senki nem válaszol egy filmes kérdésére, mondtam neki, bezzeg ha feltennél egy ilyen kérdést, özönlenének a vérengzõ abortuszellenes pulykák. Igazam lett. :P
Szerintem, ha lyukas azt érzi is mikor leveszi.
A kérdező hozzászólása: Soha nem szexeltem óvszer nélkül. Szerintem kilyukasztotta, kinézem belõle, hogy így akar magához láncolni.
Ha gumit húztál, hogy csalt tõrbe te idétlen.A gyerektartást pedig jó esetben fizetned kell, hacsak nem akarsz életed végéig bejelentett munkahely nélkül élni.
Nem hiszem, hogy ha elhagyod vagy nem fizetsz gyerektartást akkor elveteti. Gyerektartás meg nem olyan, hogy nem fizetek neki, mert feljelent. Gondolkodjál már egy kicsit!
Nekem ezt mondta anno az expasim : nem vallallak se téged se a gyereket. Abortusz. Nem volt hova mennem
Ha lemond apai jogairól egy petákot sem kell fizetnie viszont késöbb sem gondolhatja magát hogy mégis kell a gyerek
Apádnak is jobban kellett volna figyelnie annak idején! Vagy erõsebb hatást gyakorolnia anyádra hogy elvetessen! Szegény baba és szegény barátnõd!
Lehet hogy nem is a tied akkor a gyerek csak csõbe akar huzni láttam már ilyet
Te sem vagy normálisabb akkor mint az a nõ aki ezzel akar magához láncolni. Vagy mutasd meg neki ezt a kérdést+ a válaszokat. De ha egy nõ dönt ilyenben akkor nem igazán fogod megváltoztatni a döntését. Ha terhes drukkolok, hogy ne is vetesse el. 20 naptól dobog a pici szíve, te komolyan képes lennél erre?
Azért ha már kettejük között ilyen dolgok merülnek fel hogy a csaj direkt csinálta, meg hogy csak azért van, hogy odaláncolja akkor inkább egy jó nagyot szív az a gyerek ha megszületik....am meg legyél határozott, hogy nem érdekel hogy mit csinál rád ne számítson hátha meggondolja, de lehet nem is az csak kamuzik...sok ilyen van manapság.
Hiába akarna lemondani, fizetnie akkor is kell. Egyébként, hogy lyukasztotta volna ki, hogy te nem veszed észre?
A kérdező hozzászólása: Szegény baba és szegény barátnõd! Marhára szegény! Inkább számító k****, aki tudta, hogy kidobom hamarosan, ezért felcsináltatta magát. Még az is lehet, hogy nem is az enyém a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Engem nem hat meg ez az abortuszellenes szöveg, egyébként a barátnõm is abortuszpárti volt eddig, most viszont anya akar lenni hirtelen... Máskor meg papolt, hogy így helyes döntés, meg úgy...
A kérdező hozzászólása: 19: Mivel tudja, hol tartjuk a gumit, akkor fér hozzá, amikor akar. Munkanélküli lévén volt rá elég ideje, hogy megvalósítsa.
Ha dobni akartad és egy számító ribi, mégis miért d.gtál vele?
Ha ennyire utálod és kinézed belõle ezt a dolgot minek feküdtél le vele? D***i jó volt?
Te egy f+++fej vagy téged is el kellett volna vetetni. Arra jó volt a csaj hogy megdugd most meg minden ribancnak elmondod. Az elsõ gyereket nem szabad elvetetni mert elõfordulat hogy nem is lehet többet gyereke. Amúgy meg örökbe is lehet adni.Most én sem akarok gyereket de ha teherbe esnék nem vetetném el. Különben meg a kotont meg lehet nézni aktus végén hogy lyukas volt-e.
A kérdező hozzászólása: Képzeld, húztam gumit, mindig, mert nem hiszünk a gyógyszerben. És nem láttam, hogy kiszakadt volna bármikor is, szerintem csõbe húzott, mert tudta, hogy nem jósolok nagy jövõt a kapcsolatunknak. Mit mondjak neki? Hogy elhagyom és nem fizetek neki gyerektartást? Ettõl csak észhez tér...
Karáncsonyfát!
A kérdező hozzászólása: en tudom h mire vagyik de azert egy csizmat hogy vegyek szulinapjara z hogy jon mar ki?
Nem ismerjük a barátnõdet, nem tudunk valós jó ajándékokkal szolgálni. Gondolj bele: Mit szeret, mit szeretne, mire vágyik, mire akarja felhívni a figyelmedet.
A kérdező hozzászólása: valaki valami hasznos otlettel is szolgalhatna:(
Bocs, lánynak gondoltalak, az ékezetek hiánya miatt barátom-nak olvastam, sorry. (második)
:P én igy vagyok a barátommal. dec.23 án született:P
Ezt neked kéne tudnod...Vegyél neki Karácsonyi mûfaszt, ha pont 18 xD
*elsõ
ÁÁÁÁ, esõ... én akartam azt írni. :D Öltözzél be szexi angyalkának, a többit meg rátok bízom.
Ha csizma kell neki, akkor miért ne? Amúgy hadd kérdezzem már meg, nem Évának hívják a barátnõdet? Mert az már tényleg túlzás lenne :D

Hogyan vegyem rá hogy elspricceljen a barátnőm?

Képes rá mert már többször is, de azt mondja hogy nem akarja! hogyan tudom rávenni?

Legjobb válasz: viva la fiesta... wháttáfák??

viva la fiesta... wháttáfák??
Könyörögj neki
Vegyél neki egy vizipisztolyt.
ÜSD+ :D
Írj neki egy dalt, amit rózsával a hónod alatt, akusztikus gitárral adsz elõ, miközben az egyik szabad nagylábujjaddal könyörtelenül ujjazod.
A jó öreg spricc dolog. Na itt a leghasznosabb amit tehetsz, amikor felfújod engedj bele egy kis vizet, úgy érzéssel kb fél litert. Ha ez megvan, egyszerûen állítsd két lábra, és kicsit nyomd meg majd szúrd ki a lábát egy gombostûvel.
Dugd be a lábujjad az orrlyukába és kisujjal csiklandozd meg a segge lyuka körüli peremet

Mennyire jo otlet, vagy mennyire illik hogy karacsonyra akvariumot (halakkal persze) vegyek a baratnom szuleinek?

Esetleg milyen halakat szokas, vagy mire kene odafigyelni?

Legjobb válasz: Akkor nagyon jó ötlet! Én is örülnék ilyesminek karácsonyra. :-)

Akkor nagyon jó ötlet! Én is örülnék ilyesminek karácsonyra. :-)
Mondjuk elõtte puhatold ki, hogy mit gondolnak a háziállatokról. Mert nagyon mellélõhetsz vele. De ha bírják a halakat, akkor jó ajándék lehet. Egy állatkereskedésben biztosan tudnak majd segíteni vagy az állatok topikban, hogy pontosan milyen halakat vegyél bele és hogyan kell gondozni õket.
A kérdező hozzászólása: Az anyukaja biztos szeretne, mert mar volt regebb errol szo! Mondjuk a takaritasat meg stb megoldanam en, mert legalabb addig is a baratnommel lehetnek!
Szerintem kérdezd meg a barátod, hogy egyáltalán szeretik-e a szülei a háziállatokat, azon belül az akváriumlakókat. Különben könnyen okozhatsz kellemetlenséget és érezhetik úgy, hogy a nyakukba sóztál egy adag felelõsséget, amit õk nem is akartak. Esetleg nyíltan rá is kérdezhetsz: "Kati/anyuka/mama, stb., mi a véleménye/d/ az akváriumokról?" Ha a szülõk részérõl rendben van a dolog, akkor pompás meglepetést okozhatsz nekik. :)
Szerintem nem jo otlet. Hany evesek vagytok vagytok es miota vagytok egyutt? Mert szerintem, ha nem vagytok egyutt tobb eve, akkor ilyen volumenu ajandekot nem illik venni. Az en egykori volt baratom vett a szuleimnek egy hasonlo dolgot, amit szepen kivagtunk a francba, amikor kiderult, h megcsalt es szakitottunk. Egyebkent apam mar reg kidobta volna, csak illendosegbol tartottuk meg.
A kérdező hozzászólása: Joval tobb, mint 5 eve vagyunk egyutt, de pl kozosen is vehetnem a baratnommel. Mert ma szetneztem, es azert eleg dragak, marmint kicsit kiugrik a karacsinyi keretbol, de amugy en is eleg sok mindent kapok evkozben a szuleitol, de ok tolem nem akarnak semmit elfogadni. S akkor gondolkoztam azon, hogy karacsonykor akkor kapnanak egy nagyobb ajandekot, amivel mar nem tehetik meg azt, hogy ne fogadjak el.
Merész ötlet de ha tudod hogy szívesen fogadnák akkor miért ne!!!

Mit csináljak első szeretkezésünkkor a barátnőmmel, hogy ne vegye észre, hogy én még nem csináltam olyat? Én is lány vagyok.20éves.

Legjobb válasz: Miért hazuttad azt neki ,hogy már csináltad? Egyébként többnyire azt ami neked is jó.

Miért hazuttad azt neki , hogy már csináltad? Egyébként többnyire azt ami neked is jó.
Hát még magaddal sem csináltál olyat? Csináld vele azt, ami neked is jól esne.
csináld amit jól esik. nem kell félni gyerek játék.

Barátnőm nem hajlandó megtanulni szlovákul, pedig muszáj lenne neki, mert egy csomószor került ciki helyzetbe. Hogy vegyem rá. Hogy megtanulja a szlovák nyelvet? Mert itt szlovák tudás nélkül nem fog boldogulni.

Legutóbb az üzletben mondott neki vmit az eladón?,? meg egy percig csak nézett rá,mert nem értette,mit mondott neki,a sort meg fenntartotta. A lakótársak ha kérdeznek t?le valamit,akkor se válaszol,mert nem tud.Szeretnék neki segíteni a szlovák tanulásában,de ? azt mondja,nem mindenki tud megtanulni folyékonyan szlovákul.Nem is tesz érte semmit,hogy megtanulja a nyelvet.Pedig lassan itt lesznek a vizsgák,és akkor ott sem fog boldogulni,mert ha nem tud szlovákul,akkor nem fog átmenni.

Legjobb válasz: Hát ha az sem elég motiváció neki, hogy nyakán vannak a vizsgák, akkor nem tudom, mi lenne elég. Mindenesetre ha nem akar, akkor nem fog megtanulni, hagyd rá, elõbb-utóbb rá fog jönni, hogy ez így nem megy.

Hát ha az sem elég motiváció neki, hogy nyakán vannak a vizsgák, akkor nem tudom, mi lenne elég. Mindenesetre ha nem akar, akkor nem fog megtanulni, hagyd rá, elõbb-utóbb rá fog jönni, hogy ez így nem megy.
Ha az egyetem (fõiskola?) is szlovák nyelven oktat, akkor egyáltalán honnan tudja, hogy mit vesztek az órán...?
Utolsó elõttivel egyet értek. Ha kell a szlovák a vizsgákhoz, és nem tud szlovákul, akkor honnan tudja, mit vesztek órán?
A nyelvtanulás nehéz ügy, kellene valami motiváció.
ha nem szereti a nyelvet akkor nagyon nehéz lesz megtanulnia
Nos, ha te tudsz jól szlovákul, akk beszéljél csak szlovákul vele. Ne szólalj meg egyáltalán magyarul. Így rákényszerül h beszélje a nyelvet.
Most Szlovákiában éltek, egy szlovák fõsulira jártok? Barátnõd? Egy barátnõ (azaz lány vagy), vagy fiú vagy, és a barátnõd? :)
A barátnõdnek van igaza! Én sem tanulnék meg szlovákul, az biztos, max. beszélnék angolul. A szlovákok mindent elkövetnek a magyar nyelvhasználat ellen, te meg tapsikolsz is neki.
Itt most nem arról van szó, hogy nehéz-e vagy nem a szlovák nyelv.Ott él, tanul.Ha nem tud szlovákul, akkor életképtelen lesz egy idõ után.Alapvetõ érdeke, hogy a környezetében élõk nyelvét tudja, hiszen másképpen hogyan tudna tanulni, dolgozni.Magyarországon sem boldogulnék, ha csak hottentottául tudnék, hiába hangoztatnám, hogy az vagyok, nehéz a magyar nyelv.
Megértem a lányt, nem mindenki tud megtanulni szlovákul. Nekem a felmenõim szlovákok, a dédapám még ott lakott, de elköltöztek az ország (akkor Magyarország volt az a terület is) belsejébe, így én már magyar állampolgárnak születtem, és egy szót sem hallottam sosem szlovákul. Próbáltam megtanulni felnõtt fejjel, és nem megy. Régen kicsit gáz is volt, mert kiutaztam Csehszlovákiába, a határõr a nevem alapján szlovákul beszélt velem, én meg csak néztem. Magyar vagyok, és kész.
Talán szégyenli elotted, hogy nem tud visszaszólni. Lehethogy majd ráragad valami, ha meg nem, akkor sajnos fel fog sulni a vizsgákon, hacsak nem a Selyére jártok Komáromba. Majd meglátja a kovetkezményeket, de akkor már késo lesz. Azon túl, hogy felajánlottad neki a segítséged, nem nagyon tudsz mit tenni, esetleg nézzetek szlovák filmeket, hallgasson zenét, sokat segít. A vizsgaidoszak viszont már januárban kezdodik sok helyen, szóval már nincs túl sok ideje. Azt ajánlom, ne eroltesd rá ezt dolgot, mert rámehet a kapcsolatotok, ha nagyon eroszakos vagy. Segíts, ha kéri, légy ott, ha szuksége van rád, nehéz neki is.
A kérdező hozzászólása: én is szeretem ezt az országot, nem vágyom máshová, jó egyetemre járok, vannak magyar és szlovák barátaim, sose volt problémám a szlovákokkal, a szlovákoknak sem velem, van sok jófej köztük, a barátnõmnek felajánlottam, hogy megtanítom szlovákul, de õ nem hajlandó rá, nem tudom, miért, lehet neki jól esik az, hogy kinevetik az üzletben, suliban, mert nem szól vissza semmit, ha kérdezik
A kérdező hozzászólása: 13 éve tanulta a szlovákot, és szinte semmit se tud, pedig a szlovákra bármikor szüksége lehet, mert sokszor az anyjának kell még mindig helyette hivatalos ügyekben intézkednie, mert nem tud szlovákul
Lehet nem tud megtanulni. Szerbiában élek és nem tudok szerbül.Befejeztem a sulit, a középsuliban 15tantárgyamból 7volt teljesen szerb.Rengeteget magoltam, betanultam az anyagot elmondtam ezért kaptam a jegyet.Nálunk az osztályban ennyi kedvezmény volt, aki magyar elég hogyha megtanulja az anyagot. Most sem beszélek szinte semmit, ellenben mindent megértek.Szoval értem mit mondanak de nagyon nehéz válaszolni, eladni nem adnak el, de nagyon nehéz hogy nem tudok komunikálni a nyelven.Eleinte nem akartam megtanulni mert egyszerüen gyûlöltem a szerbet, mostmár mindenáron szeretnék megtanulni, de még mindig ott tartok hogy nem tudok beszélni, akarok de nem jutnak eszembe a szavak.
Szerintem meg nem nehezebb mint barmelyik mas nyelv. En is akkor tanultam meg jol mikor mar az egyetemen voltam. Es nekem se adodott gondom szlovakokkal, ellenben magyarokkal eleg sok, kirekesztettek, mert en meg akartam elni es tudni szlovakul is. Csak sok magyar ugy gondolja, hogyha mar o hulye ahhoz, hogy szlovakul tanuljon, buszkesegbol vagy mert kepessegei nem engedik, akkor mar mar is csak szivjon. Baratnoddel meg nem tudsz mit kezdeni, ha magatol nem jon ra, hogy mi az o erdeke, akkor az eleg szomoru.
Utolsó! Örülök, hogy így vagy vele... És oké, amit a tv-bõl látunk, az sarkítva van, és nem általános, de VAN. Jó volt ilyet hallani valakitõl :)
hogy kerult az a lany egyaltalan szlovakiaba?
ha valaki utál egy nyelvet, akkor a büdös életben nem fogja tudni megtanulni, nyelvet csak szeretetbõl lehet. gyertek Magyarországra, a nacionalista szlovák politikusok meg szarjanak egy egész seregnyi sünt.
A kérdező hozzászólása: szlovákiában élünk, szlovák suliba járunk, itt ha valaki nem beszél jól a szlovák nyelvet, akkor sok esélye nincs a jövõben, a munkában barátnõm nem is érti, mit veszünk az órán, az angolt se tanulja
Azért szlovákul megtanulni, ha nem anyádtól tanulod a nulladik pillanattól, nagyon nehéz. Évekig tanultam, mire értelmesen tudtam mondani valamit. Nem csodálom, hogy ódzkodik tõle, mivel sikerélmény kb. 0. :( Rávenni meg nem lehet senkit. Fõleg nem nyelvtanulásra.
Mondd el neki ezt az egyetemmel kapcsolatban, habár szerintem nem most kellene tanulnia az oktatás nyelvét
Jaj, ne kamuzz már, ember! Minek ez a süketelés?! Ha Szlovákiában született, és ott jár iskolába, akkor tudnia kell szlovákul, éppen úgy, mintha Magyarországon született volna. Bármiylen buta ember is legyen, bármennyire is ne akarjon megtanulni szlovákul, mivel a környezet nyelve az, tudnia fogja. Ha felnõttként került oda, vagy kiskamaszként, akkor is ráragad annyi, amivel elboldul a mindennapokban. Ha pedig felnõttként, akkor kell tanulnia szlovákul. Baromság, amit kérdezel, vagy pusztán nacionalista hangulatkeltés. Ha szlovák tannyelvû iskolába jár, akkor tudnia kell szlovákul, különben fel sem vették volna. Mással játssz, jó, ne velünk!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!