Találatok a következő kifejezésre: Hogy vannak köv (85 db)

A farmeramán mikor elérjük a 17 szintet akkor belehet lépni a szédült szántóra ez eddig okés. Dee tele van kövekkel nem lehet lerakni szántó földet! A köveket hogy szüntesem meg?

és a kerge kert mit foglalmagában!

Legjobb válasz: A kövek akkor tûnnek el, ha lesznek szomszédaid. Minél több van, annál több kõ tûnik el. A kerge kertben el tudod helyezni a tárgyaidat, szobrok, kupák, stb.

A kövek akkor tûnnek el, ha lesznek szomszédaid. Minél több van, annál több kõ tûnik el. A kerge kertben el tudod helyezni a tárgyaidat, szobrok, kupák, stb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! de már van 6 szomszédom!!
Annyi szomszédod kell legyen hogy több már ne férjen. Tehát max számú, asszem 12 az.

Epe Hólyag eltávolításom lesz, két hét múlva, mert tele van kövekkel, nagyon félek. Akinek volt már, az leírná nekem hogyan zajlik? Részletesen. Nagyon félek.

Elõre is köszönöm...

Legjobb válasz: az én helyzetem nehezített volt egy 6 hetes babával, így elõre megcsináltuk ambulánsan a kivizsgálást (ekg, labor, uh), ezzel mentem be egy reggel a kórházba, 6.30-ra kellett mennem, délelõtt megmûtöttek altatásban, 20 perccel késõbb már a szobámban feküdtem, kilógott a hasamból egy csõ. A szoptatás miatt kevés fájdalomcsillapítót kaptam, úgyhogy nem volt túl kellemes. Másnap délelõtt engedtek haza, akkor kivették a csövet is, 1 hét múlva pedig a varratokat. Nem nagy ügy, fõleg szülés után friss élményekkel, néhány apró heg van a hasamon, oldalamon, de egyáltalán nem zavaró, sokkal jobb, mint az epeköves rohamok voltak. 2 hét szigorú diéta mûtét után, aztán pedig ki kell tapasztalni, hogy mit bírsz enni és mit nem.

az én helyzetem nehezített volt egy 6 hetes babával, így elõre megcsináltuk ambulánsan a kivizsgálást (ekg, labor, uh), ezzel mentem be egy reggel a kórházba, 6.30-ra kellett mennem, délelõtt megmûtöttek altatásban, 20 perccel késõbb már a szobámban feküdtem, kilógott a hasamból egy csõ. A szoptatás miatt kevés fájdalomcsillapítót kaptam, úgyhogy nem volt túl kellemes. Másnap délelõtt engedtek haza, akkor kivették a csövet is, 1 hét múlva pedig a varratokat. Nem nagy ügy, fõleg szülés után friss élményekkel, néhány apró heg van a hasamon, oldalamon, de egyáltalán nem zavaró, sokkal jobb, mint az epeköves rohamok voltak. 2 hét szigorú diéta mûtét után, aztán pedig ki kell tapasztalni, hogy mit bírsz enni és mit nem.
Nyugi, rutinmûtét :) ) Engem pénteken felvettek kórházba, vérvétel, beszélés altatódokival, mûtõs dokival, majd hétvégére hazamentem. Persze papíron be voltam írva. Aztán vasárnap este vissza, hétfõ reggel mûtõttek. Be kellett mosakodni fertõtlenítõvel, adtak ilyen mûtõs ruhát, mondták hogy vegyek le minden fémet magamról. Aztán én kaptam "reggelit" infuzióban, mert cukorbeteg vagyok, így inzulin, vércukormérés.Aztán a ruhát is le kellett venni, takarót rám, majd az ággyal együtt betoltak a mûtõbe. Ott az elõtérbe átettek egy másik ágyra. (Barátnõim mindig ezen akadnak ki, hogy úristen pucéran egy mûtõs fiú karjában, ilyenkor ez az utolsó dolog, ami érdekel). Aztán elõkészítettek, mindent rámraktak, bekötötték altatót, aztán utána a nagy semmi. Arra emlékszem, hogy az altatós néni simogatja a fejemet, hogy jól van túl vagyok rajta, már alhatok (mindig felébresztenek utána)
Attól függ, túl van-e rajta.
simán:D
A francokat, nem tudok szeretni mas lanyt, elso lany akivel voltam, vele veszitettem el, bele vagyok szerelmes, es nem tudok tullepni, hala isten o is igy erez irantam, csak sajnos mar nem el ott ahol en, es igy az orszag masik vegerol eleg nehez vele lenni. Minden nap beszelunk, tartjuk a kapcsolatot. Nem volt azota baratnom, es nem is akarok, vagy O vagy senki! Neki sincs pasija. Ugy erzem lesz meg alkalmunk egyutt lenni, ha mar ennyi idot kibirtunk... szal en nem tudnek mast szeretni, kihasznalni mas lanyt azert h kielegitsem sexualis vagyaim, az nem en vagyok. Nem tudnam osszetorni mas szivet, nem tudnek ugy elni h az a lany szeret engem, de en nem ot... 19/F
máv korház oldalát olvasd el én ajánlom.
Én a Szent István kórházban szültem és ott a szülészet bababarát szülészet. A bébi az elsõ perctõl velem volt, és végig velem lehetett nem vitték el, csak ha kértem.
Én a MÁV-ban szültem és szerintem igazán baba-mama barát. Csak ajánlani tudom!
Budán a Szent Imre Kórház nagyon klassz és kifejezetten bababarát!!! Ja és gyönyörû is! nagyon ajánlom!

A lottón öt számot húznak, sorrend nem számít. "A" az az esemény, hogy a kihúzott számok között szerepel a 7, 49; "B" azt, a kihúzott számok között van az 1, 11; "C" azt, hogy a köv. öt számot húzták ki: 1, 7, 11, 49, 64. Mit jelent az (A+B) C esemény?

A könyv szerint: az (A+B)C esemény 1, 7, 11, 49, 64 Szerintem a 64 nem lehet, mert a szorzás azt jelenti, hogy minden olyan elem, ami mindkét eseményben benne van. A 64 pedig csak a C eseményben. Vagy mégis? Mert a szövegben az szerepel, hogy "a kihúzott számok között szerepel", vagyis akkor szerepelhet akár a 3 és a 64 is, de a szorzás miatt a 64 a megoldás.

Legjobb válasz: Öt számot húznak, ebbõl A és B esetében is csak kettõt-kettõt ad meg a feladat. Ha az (A+B)C esemény kimenetelében szerepel a 64, az azt jelenti, hogy szerepelnie kell C-ben ÉS A és B közül legalább az egyikben. C-ben szerepel, A-nál és B-nél pedig nem tudjuk kizárni, hogy szerepel. De persze biztosan sem mondhatjuk.

Öt számot húznak, ebbõl A és B esetében is csak kettõt-kettõt ad meg a feladat. Ha az (A+B)C esemény kimenetelében szerepel a 64, az azt jelenti, hogy szerepelnie kell C-ben ÉS A és B közül legalább az egyikben. C-ben szerepel, A-nál és B-nél pedig nem tudjuk kizárni, hogy szerepel. De persze biztosan sem mondhatjuk.
Ezek a Boole mûveletek nem a húzott számok között értelmezettek, hanem az események között. A C esemény egyes számait nem lehet darabonként vizsgálni, az mind az 5 együtt jelenti a C eseményt. Az A esemény pl. ekkor teljesül: 7, 49, 50, 60, 80 7, 49, 88, 89, 90 7, 49, 1, 11, 63 7, 49, 1, 11, 64 stb. sok egyéb is. A B esemény pl. ilyenkor: 1, 11, 12, 13, 14 1, 11, 88, 89, 90 1, 11, 7, 49, 50 1, 11, 7, 49, 63 és még sok másik. Az A+B ezeknek az összessége. Ha az elõzõ listákat halmazoknak tekintjük, akkor a halmazok uniója. Fontos, hogy NEM azt jelenti az A+B, hogy benne van a 7, 49 meg az 1, 11 is, meg még valami ötödik! Az 1, 11, 12, 13, 14 teljesen jó A+B-ben is. A C esemény egyetlen egy esetben lehet: 1, 7, 11, 49, 64. Az (A+B)C pedig az A+B és a C halmazainak a metszete. Annak egyetlen eleme van, vagyis egyetlen kimenetel jellemzi ezt az eseményt: 1, 7, 11, 49, 64. Ez egyébként megegyezik a C eseménnyel. ----- Másik példa: Nézzük az A·B·C eseményt. Ha halmazban gondolkodunk, akkor A·B a két halmaz metszete, abban még jó sok elem van: 1, 7, 11, 49, * ahol a * bármilyen másik szám lehet a maradék 86-ból. Szóval ez a szorzat AB jelenti azt, hogy 7, 49 és 1, 11, is benne van, meg még valami ötödik. Az ABC szorzat ilyenkor is az 1, 7, 11, 49, 64 eseményt jelenti. Nézzünk egy kicsit módosított példát: Ha az A esemény az lenne, hogy a kihúzottak között szerepel a 8 és a 49, akkor az A·B ezek lehetnek: 1, 8, 11, 49, * Ebben benne van az 1, 7, 11, 49, 8 is, meg az 1, 8, 11, 49, 64 is, de az 1, 7, 11, 49, 64 nincs benne, ezért az ABC a lehetetlen esemény lesz! Nem az, hogy a 64 hiányzik, hanem a lehetetlen!
A kérdező hozzászólása: Köszi, logikus a levezetésed.

Akinek már egyszer nyitott koponya miatt el kellett venni a babáját (12. hét) annak mennyi esélye van, hogy a köv. Baba egészséges lesz?

Legjobb válasz: Mint minden babanak:)ne gondolj erre, keves ra az esely hogy a masodik is probelmas lesz. En is elvesztettem a masodikat, megallt a fejlodesben , mar nem vert a kicsi szive.Elvettek. De nekigyurkoztunk a kovetkezonek(meg nem fogant meg) de igyekszem nem erre gondolni:)

Mint minden babanak:) ne gondolj erre, keves ra az esely hogy a masodik is probelmas lesz. En is elvesztettem a masodikat, megallt a fejlodesben , mar nem vert a kicsi szive.Elvettek. De nekigyurkoztunk a kovetkezonek(meg nem fogant meg) de igyekszem nem erre gondolni:)
Sajnos bármi adódhat terhességek alatt, de ezt nem kell úgy venni, h akkor minden baba beteg lesz, akivel megfogansz. Vmi zûr lehetett, fertõzés, bármi, de attól a köv. simán lehet egészséges!

2 hetes babátoknál hogy van a napirend? Én próbálom szopi után pelenkázni, mert mindig tele a pelus utána, de akkor meg úgy felébred, hogy nem alszik el, végig nyűgös a köv. Szopizásig.

Ha sír alvás helyett, és tele a pocija, tiszta a pelus mit csináltok vele? Felveszitek? vagy hagyjátok sírni? meddig?

Legjobb válasz: Nálunk is minden szopi közbe kakált be, még este, meg éjjel is. Én tisztába raktam, és szembe sem jutott sírni hagyni. Lefeküdtem mellé a nagy ágyra, és simogattam.

Nálunk is minden szopi közbe kakált be, még este, meg éjjel is. Én tisztába raktam, és szembe sem jutott sírni hagyni. Lefeküdtem mellé a nagy ágyra, és simogattam.
2 hetes babánál még nincs napirend. Ilyen idõs korában én is szopi utén pelenkéztam, mert szopi közben becsinált. Késõbb már nem kakilt be, és áttértem a szopi elõtti tisztábatételre. Sokszor aludt el ölben, vagy az apja vállán. Én soha nem hagytam sírni, mindig igyekeztem kitalálni, hogy mi a baja, és megadtam neki, amire vágyott. Nem lett elkapatva, pedig mostanában divatos ettõl félni. Egyre kevesebb ölbevételt igényelt, és mostanában már gyönyörûen elvan a szõnyegen, jobb szeret forogni, mint ölben lenni. 6, 5 hós. 2 hete bújt ki a pocakodból, egész addig egy test volt veled. Ugye nem várod el tõle, hogy ellegyen egyedül, letéve, magában, és még csak ne is sírjon, hogy ez neki nem jó? Életkori sajátosság, hogy szeretne az öledben lenni, éppúgy igényli a sok, folyamatos fizikai kontaktust, mint a tiszta pelust vagy az anyatejet. Ne hagyd sírni, kérlek!
Szopi után peluscsere ment a szó szoros értelmében szétfossa magát, mindig kifolyik minden pelusból! Mikor felvesze büfiztetni bukik, szóval minden kajàlás után pelenkázás, teljes ruhacsere! Hogy elaludjon cumit kap, és elringatom. Hintázni szokott, vagy mellettem fekszik, olvasok neki, mutogatom a plüss állatkákat ha felvan. Kiságyba csak éjszakára rakom be, vagy ha alszik. Soha nem hagyom sírni, azért vagyok itthon vele, azért szültem magamnak hogy babázzak vele, szeressem:) ha sír valami baja csak van, ha nem éhes, nem szomjas, tiszta a pelus, vagy velem akar lenni, vagy fáj a hasa.
Nálunk evés után volt a "játék", nézelõdés a lakásban, pelusozás persze. Aztán kb 20 perc elteltével, ment újra aludni. Nálunk ez a ritmus általában jól mûködött, kivéve esténként, amikor hordozókendõbeen ringattam picit, vagy gimnasztikai labdán ringatóztunk, és így aludt el.
ne szoktasd rá már ilyen kicsi korban a ringatásokra meg ilyenekre, mert még 3 évesen is ringatnod kell, hogy elaludjon.
A kérdező hozzászólása: Nem kell rögtön megkövezni, csak kérdeztem. Nem szeretném , hogy a 3 éves gyerekem ne tudjon egyedül elaludni, vagy féljen egyedül lenni a kiságyába. Nyilván azért szültem, mert szeretem, de ez nem hiszem, hogy azt jelenti, hogy éjjel nappal fogom a kezét. Azt is gondolom, hogy a gyerekek sírnak, nem csak azért mert valami nagy bajuk van, hanem mert ez az egyetlen kommunikációs eszközük. Ráadásul szerintem néha azért sír, mert túlpörgött ébrenlétkor, és nem tudja hogyan aludjon el. Ezért kérdeztem ki hogy oldja ezt meg. Nem vagyok egy szemét, aki direkt kínozza a gyerekét. A többieknek köszönöm a válaszát.
Nyugi, a 2 hetes babát nem lehet elkapatni!! Neki Rád van szüksége, bújjatok össze, ringasd, énekelj neki, csak legyél mellette! Én se hagytam sírni, pedig hasfájós volt, még 5 hónaposan is inkább ringattam, ha nem tudott elaludni, aztán egyik napról a másikra, nem volt jó neki az ölemben elaludni, hát betettem a kiságyba. Azóta egyedül alszik el, nincs vele gond. Mindjárt 10 hónapos, kezdi próbálgatni az akaratát, és igenis néha, ha nem lát keserves sírásba tud kezdeni, de elég annyi hogy visszamegyek, szólok neki mondjuk a fürdõbõl hogy megyek, hallja a hangom és megnyugszik.

Jó a 72 órás tabletta, amiben csak egy gyógyszer van, nem 2? Rá volt írva a hátuljára, hogy a köv. menstruációig egyéb fogamzásgátló módszert kell alkalmazni (pl. condom)! Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Teljesen jó az is, ami csak egy tablettás. És az a szöveg azt jelenti, hogy mindig óvszert kell használni, vagy hüvelykúpot stb. Mert ez a tabletta nem fogamzásgátló, meg nem tart ki a bevétel után még egy-két vagy több hétig. Mindig kell valamilyen fogamzásgátló módszert használni.

Teljesen jó az is, ami csak egy tablettás. És az a szöveg azt jelenti, hogy mindig óvszert kell használni, vagy hüvelykúpot stb. Mert ez a tabletta nem fogamzásgátló, meg nem tart ki a bevétel után még egy-két vagy több hétig. Mindig kell valamilyen fogamzásgátló módszert használni.
Ha nincs a papíron hogy több szemet kéne bevenni, teljesen jó az egy szemes is. Ha az van a papírján hogy ismételni kell nem jó (de ez gondolom nem így van, mert akkor eleve több szem lenne benne). "Egyéb fogamzásgátló módszert", tehát csak az elmúlt 72 órát védi le a gyógyszer, esetleg ha az is rajta van hogy nem hormonális (vagy XY-elvû) fogamzásgátló módszert, akkor azt is jelentheti hogy ne szedd rá rögön a hagyományos fogamzásgátlót.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!