Találatok a következő kifejezésre: Hogy vannak köv (94 db)

A farmeramán mikor elérjük a 17 szintet akkor belehet lépni a szédült szántóra ez eddig okés. Dee tele van kövekkel nem lehet lerakni szántó földet! A köveket hogy szüntesem meg?

és a kerge kert mit foglalmagában!

Legjobb válasz: A kövek akkor tûnnek el, ha lesznek szomszédaid. Minél több van, annál több kõ tûnik el. A kerge kertben el tudod helyezni a tárgyaidat, szobrok, kupák, stb.

A kövek akkor tûnnek el, ha lesznek szomszédaid. Minél több van, annál több kõ tûnik el. A kerge kertben el tudod helyezni a tárgyaidat, szobrok, kupák, stb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! de már van 6 szomszédom!!
Annyi szomszédod kell legyen hogy több már ne férjen. Tehát max számú, asszem 12 az.

Epe Hólyag eltávolításom lesz, két hét múlva, mert tele van kövekkel, nagyon félek. Akinek volt már, az leírná nekem hogyan zajlik? Részletesen. Nagyon félek.

Elõre is köszönöm...

Legjobb válasz: az én helyzetem nehezített volt egy 6 hetes babával, így elõre megcsináltuk ambulánsan a kivizsgálást (ekg, labor, uh), ezzel mentem be egy reggel a kórházba, 6.30-ra kellett mennem, délelõtt megmûtöttek altatásban, 20 perccel késõbb már a szobámban feküdtem, kilógott a hasamból egy csõ. A szoptatás miatt kevés fájdalomcsillapítót kaptam, úgyhogy nem volt túl kellemes. Másnap délelõtt engedtek haza, akkor kivették a csövet is, 1 hét múlva pedig a varratokat. Nem nagy ügy, fõleg szülés után friss élményekkel, néhány apró heg van a hasamon, oldalamon, de egyáltalán nem zavaró, sokkal jobb, mint az epeköves rohamok voltak. 2 hét szigorú diéta mûtét után, aztán pedig ki kell tapasztalni, hogy mit bírsz enni és mit nem.

az én helyzetem nehezített volt egy 6 hetes babával, így elõre megcsináltuk ambulánsan a kivizsgálást (ekg, labor, uh), ezzel mentem be egy reggel a kórházba, 6.30-ra kellett mennem, délelõtt megmûtöttek altatásban, 20 perccel késõbb már a szobámban feküdtem, kilógott a hasamból egy csõ. A szoptatás miatt kevés fájdalomcsillapítót kaptam, úgyhogy nem volt túl kellemes. Másnap délelõtt engedtek haza, akkor kivették a csövet is, 1 hét múlva pedig a varratokat. Nem nagy ügy, fõleg szülés után friss élményekkel, néhány apró heg van a hasamon, oldalamon, de egyáltalán nem zavaró, sokkal jobb, mint az epeköves rohamok voltak. 2 hét szigorú diéta mûtét után, aztán pedig ki kell tapasztalni, hogy mit bírsz enni és mit nem.
Nyugi, rutinmûtét :) ) Engem pénteken felvettek kórházba, vérvétel, beszélés altatódokival, mûtõs dokival, majd hétvégére hazamentem. Persze papíron be voltam írva. Aztán vasárnap este vissza, hétfõ reggel mûtõttek. Be kellett mosakodni fertõtlenítõvel, adtak ilyen mûtõs ruhát, mondták hogy vegyek le minden fémet magamról. Aztán én kaptam "reggelit" infuzióban, mert cukorbeteg vagyok, így inzulin, vércukormérés.Aztán a ruhát is le kellett venni, takarót rám, majd az ággyal együtt betoltak a mûtõbe. Ott az elõtérbe átettek egy másik ágyra. (Barátnõim mindig ezen akadnak ki, hogy úristen pucéran egy mûtõs fiú karjában, ilyenkor ez az utolsó dolog, ami érdekel). Aztán elõkészítettek, mindent rámraktak, bekötötték altatót, aztán utána a nagy semmi. Arra emlékszem, hogy az altatós néni simogatja a fejemet, hogy jól van túl vagyok rajta, már alhatok (mindig felébresztenek utána)
máv korház oldalát olvasd el én ajánlom.
Én a Szent István kórházban szültem és ott a szülészet bababarát szülészet. A bébi az elsõ perctõl velem volt, és végig velem lehetett nem vitték el, csak ha kértem.
Én a MÁV-ban szültem és szerintem igazán baba-mama barát. Csak ajánlani tudom!
Budán a Szent Imre Kórház nagyon klassz és kifejezetten bababarát!!! Ja és gyönyörû is! nagyon ajánlom!


Olyan kérdesem lenne hogy van egy Simson S51 Enduró tipusú motorom! Beindítást követõn max fordulaton pörgött a motor! Szétszedtem a porlasztót nem akadt-e fel valami, minden rendben volt! Ezt moért csinálja?

Legjobb válasz: Ha fõtengely szimmeringek nem tömítenek rendesen akkor ugyanez a jelenség történik. Ha ráülsz és gurulsz rajta van a motorban erõ?

Ha fõtengely szimmeringek nem tömítenek rendesen akkor ugyanez a jelenség történik. Ha ráülsz és gurulsz rajta van a motorban erõ?
Egy hosszú téli állást követõen nekem a gázbowden szarakodott.. fújd be a bovdenházat egy kis wd40 el v. ha nincs eressz bele benzint.
Attól függ, túl van-e rajta.
simán:D
A francokat, nem tudok szeretni mas lanyt, elso lany akivel voltam, vele veszitettem el, bele vagyok szerelmes, es nem tudok tullepni, hala isten o is igy erez irantam, csak sajnos mar nem el ott ahol en, es igy az orszag masik vegerol eleg nehez vele lenni. Minden nap beszelunk, tartjuk a kapcsolatot. Nem volt azota baratnom, es nem is akarok, vagy O vagy senki! Neki sincs pasija. Ugy erzem lesz meg alkalmunk egyutt lenni, ha mar ennyi idot kibirtunk... szal en nem tudnek mast szeretni, kihasznalni mas lanyt azert h kielegitsem sexualis vagyaim, az nem en vagyok. Nem tudnam osszetorni mas szivet, nem tudnek ugy elni h az a lany szeret engem, de en nem ot... 19/F

A lottón öt számot húznak, sorrend nem számít. "A" az az esemény, hogy a kihúzott számok között szerepel a 7, 49; "B" azt, a kihúzott számok között van az 1, 11; "C" azt, hogy a köv. öt számot húzták ki: 1, 7, 11, 49, 64. Mit jelent az (A+B) C esemény?

A könyv szerint: az (A+B)C esemény 1, 7, 11, 49, 64 Szerintem a 64 nem lehet, mert a szorzás azt jelenti, hogy minden olyan elem, ami mindkét eseményben benne van. A 64 pedig csak a C eseményben. Vagy mégis? Mert a szövegben az szerepel, hogy "a kihúzott számok között szerepel", vagyis akkor szerepelhet akár a 3 és a 64 is, de a szorzás miatt a 64 a megoldás.

Legjobb válasz: Öt számot húznak, ebbõl A és B esetében is csak kettõt-kettõt ad meg a feladat. Ha az (A+B)C esemény kimenetelében szerepel a 64, az azt jelenti, hogy szerepelnie kell C-ben ÉS A és B közül legalább az egyikben. C-ben szerepel, A-nál és B-nél pedig nem tudjuk kizárni, hogy szerepel. De persze biztosan sem mondhatjuk.

Öt számot húznak, ebbõl A és B esetében is csak kettõt-kettõt ad meg a feladat. Ha az (A+B)C esemény kimenetelében szerepel a 64, az azt jelenti, hogy szerepelnie kell C-ben ÉS A és B közül legalább az egyikben. C-ben szerepel, A-nál és B-nél pedig nem tudjuk kizárni, hogy szerepel. De persze biztosan sem mondhatjuk.
Ezek a Boole mûveletek nem a húzott számok között értelmezettek, hanem az események között. A C esemény egyes számait nem lehet darabonként vizsgálni, az mind az 5 együtt jelenti a C eseményt. Az A esemény pl. ekkor teljesül: 7, 49, 50, 60, 80 7, 49, 88, 89, 90 7, 49, 1, 11, 63 7, 49, 1, 11, 64 stb. sok egyéb is. A B esemény pl. ilyenkor: 1, 11, 12, 13, 14 1, 11, 88, 89, 90 1, 11, 7, 49, 50 1, 11, 7, 49, 63 és még sok másik. Az A+B ezeknek az összessége. Ha az elõzõ listákat halmazoknak tekintjük, akkor a halmazok uniója. Fontos, hogy NEM azt jelenti az A+B, hogy benne van a 7, 49 meg az 1, 11 is, meg még valami ötödik! Az 1, 11, 12, 13, 14 teljesen jó A+B-ben is. A C esemény egyetlen egy esetben lehet: 1, 7, 11, 49, 64. Az (A+B)C pedig az A+B és a C halmazainak a metszete. Annak egyetlen eleme van, vagyis egyetlen kimenetel jellemzi ezt az eseményt: 1, 7, 11, 49, 64. Ez egyébként megegyezik a C eseménnyel. ----- Másik példa: Nézzük az A·B·C eseményt. Ha halmazban gondolkodunk, akkor A·B a két halmaz metszete, abban még jó sok elem van: 1, 7, 11, 49, * ahol a * bármilyen másik szám lehet a maradék 86-ból. Szóval ez a szorzat AB jelenti azt, hogy 7, 49 és 1, 11, is benne van, meg még valami ötödik. Az ABC szorzat ilyenkor is az 1, 7, 11, 49, 64 eseményt jelenti. Nézzünk egy kicsit módosított példát: Ha az A esemény az lenne, hogy a kihúzottak között szerepel a 8 és a 49, akkor az A·B ezek lehetnek: 1, 8, 11, 49, * Ebben benne van az 1, 7, 11, 49, 8 is, meg az 1, 8, 11, 49, 64 is, de az 1, 7, 11, 49, 64 nincs benne, ezért az ABC a lehetetlen esemény lesz! Nem az, hogy a 64 hiányzik, hanem a lehetetlen!
A kérdező hozzászólása: Köszi, logikus a levezetésed.
egyéb hasznos kifejezések témakörönként: http://www.e-spanyol.hu/szavak.php http://www.e-spanyol.hu/szavak.php
Como estas?=Hogy vagy? Como te llamas?(ejtsd komo te jamas)=Hogy hivnak?
Az én nevem: Mi nombre es vagy me llamo és a neved. Jól:Bien Rosszul: Mal Lakom:Vivo en és odairod vagy mondod, hogy hol éves vagyok: Tengo (jön az életkorod spanyolul) anos-ejstd anyosz-nak
Én inkább a Que tal? kérdést használnám a hogy vagy kifejezésre.Vivo en...(város utca stb.)
1.Hogy vagy?= Qué tal? /ké tál/ 2.hogy hívnak?=Cómo te llamas /komo te jámász/ 3.az én nevem=mi nombre es.. /mi nombre esz/ vagy me llamo../me jámo/ 4.jól=muy bien /muj bjen/ 5.rosszul=mal /mál/ 6.lakom=vivo en../vivo en/
Como te llamas? Hogy vannak a lámáid?xDD

Hogy vannak a köv. mondatok oroszul: "Hogy vagy? ", "Hogy hívnak? ", "Az én nevem...", "Jól", "Rosszul", "... lakom", "... éves vagyok"?

Legjobb válasz: Sorrendben, latin betûvel és kb. fonetikusan írom: Hogy vagy? - Kák gyilá? Hogy hívnak? - Kák tyibjá závút? Az én nevem... - Májo ímjá... vagy Minyá závút ... Jól - Hárásó Rosszul - Plóhá ...lakom - Zsivú v ... ... éves vagyok. - Mnye ... god/goda/let (ez attól függ, pontosan hány éves vagy, ha 1-re végzõdik, "god", ha 2-re, 3-ra vagy 4-re, "goda", 5-tõl 0-ig "let"). Remélem, segítettem. :)

Sorrendben, latin betûvel és kb. fonetikusan írom: Hogy vagy? - Kák gyilá? Hogy hívnak? - Kák tyibjá závút? Az én nevem... - Májo ímjá... vagy Minyá závút ... Jól - Hárásó Rosszul - Plóhá ...lakom - Zsivú v ... ... éves vagyok. - Mnye ... god/goda/let (ez attól függ, pontosan hány éves vagy, ha 1-re végzõdik, "god", ha 2-re, 3-ra vagy 4-re, "goda", 5-tõl 0-ig "let"). Remélem, segítettem. :)
ЗНОКОМСТВО {znokomstvo} - BEMUTATKOZÁS: -Как тебя зовут? {kak tjebja zovut} - Hogy hívnak? -Меня зовут... {menja zovut} - Az én nevem... -Сколько тебе лет? {skoljko tjebje let} - Hány éves vagy? -Мне ... год/года/лет. {mnje ... god, goda, let} - ... éves vagyok. -Как дела? {kak djela} - Hogy vagy? -Хорошо, спасибо. {horosho, spasibo} - Köszönöm, jól. -Плохо! {ploho} - Rosszul! -Где ты живёшь? {gdje tü zsivjosh} - Hol laksz? -Я живу в ...{ja zsivu v ...} - ...-ban lakom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!