Találatok a következő kifejezésre: Hogy van az hogy tüzel (11 db)

Hogy van angolul az hogy tüzel?

úgy értem pl. egy macska

Legjobb válasz: nálunk németo-ban a period szót használják, az olyan finom. de bizti van egy pontos kifejezés.

nálunk németo-ban a period szót használják, az olyan finom. de bizti van egy pontos kifejezés.
Azért erre a kérdésre beírni a webfordítást válasznak kicsit necces. Az még normális értelmében sem mindig úgy fordítja a szót ahogy kell, nem ebben a speciális esetben... Amúgy ha jól tudom a "ruts" a megfelelõ szó rá.
in heat - ez a pontos valasz a kerdesedre.

Annyit szeretnék kérdezni hogy van 2 shar-pei párom és 12. napja hogy tüzel de ők már az 5. napota egyfolytába összeragadnak de nem olyan sokáig 4-5 percig akkor lehet hogy már vemhes a szuka kutyám? . Nánásiné Ági

Legjobb válasz: Gratulálok, szaporítasz agy nélkül, és még ki is írod a neved... Megtaláltak facebookon, továbbítsalak valamelyik állatvédõ szervezetnek...?

Gratulálok, szaporítasz agy nélkül, és még ki is írod a neved... Megtaláltak facebookon, továbbítsalak valamelyik állatvédõ szervezetnek...?
ne lepõdj meg, ha valamelyikünk felnyom egy állatvédõ szervezetnél... Köszönjük, hogy megadtad a neved, így sokkal könnyebb lesz:) csók
1. Minek írod ki a neved?? 2.igen, lehetséges hogy vemhes a szuka.majd kiderül ...
Tegnap találtam ezt a blog-ot, tanulságos, hasznos. http://tenyeszszemle.postr.hu/ kérdezõ kérlk olvasd el és mond, hogy melyikbe illesz bele.
Akaratosan akartad? Esetleg tudatosan, nem? Nem is lenne gond ezzel ha tenyésztõ lennél. Azt csak csendben kérdezem hogy tenyészszemle, szûrések rendben vannak-e?
Ezzel még nem követett el semmi törvénybe ütközõt, csak morálisan kifogásolható amit tenni szándékozik. Inkább valahogy rá kellene venni, hogy felismerje a hibáját és ivartalaníttassa a kutyáit mielõtt megszületnek a kölykök!
Törzskönyvesek a kutyák? Lehetséges betegségek szûrõvizsgálatai megtörténtek?
A kérdező hozzászólása: Na idefigyeljetek én nem irtam még soha és nem direkt irtam ki a nevemet csak segitséget szeretnék kérni és én akaratosan akarom szaporitani a kutyáimat
Még most sem, mindjárt lehurrog!
Szerintem õ egy olyan szaporító, aki nem tudja, hogy mekkora nagy bajt csinált! Valószínûleg ezekben a pillanatokban jön rá, hogy valami nagyon nem stimmel.
Lehet vemhes, de mi értelme? Sose fogod tudni eladni a shar-pei keverékeidet, a fajtatiszta Shar-peinek sincs ára hát még a keveréknek, plusz nagytestûrõl van szó aminek a felnevelési költsége rengeteg.
ivartalanítani mind a kettõt
A kérdező hozzászólása: 1 van csak de nem élné túl!
Ez így, hogy "nem élné túl", erõteljes tévedés. Valami miatt azt gondolom, hogy a szóban forgó macska kandúr - náluk fõleg kevésbé problémás az „altatás” mivel, az a mûtét jóval egyszerûbb nem kell azt a szerencsétlent „belealtatni a mélységes semmibe”. Btw, olyan állatorvoshoz kell vinni, aki ért is a dolgokhoz, nem csak hasogat a szikével. Akár hogy is, az állatorvosi dolgok fejlõdtek sokat - most már vannak eléggé biztonságos altatási módszerek is. Ha a macsek mégis nõstény lenne, ugyanez igaz rá, csak akkor még gondosabban kell választani orvost. Tanácsolhatom még a feliway párologtatót, mint lehetséges megoldást, de nem 100%-os.
A kérdező hozzászólása: a macska nõstény és az orvos mondta 2 éve hogy nem élné túl mert már túl öreg! de a feliway párologtató jó ötlet köszi!
Normális, hiszen szenved. Van valami oka, hogy nem ivartalaníttatjátok?
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnem ivartalanitani, most az ezelotti kerdesemen meggyoztek a valaszolok hogy ne paroztassam es nem is fogom de ivartalanitani nem szeretnem :)
Tudom, nem ez volt a kérdés, de minden tüzeléssel nõ az emlõdaganat, az álvemhesség és a méhgyulladás kockázata. Gondold meg, olvass utána ;)
A kérdező hozzászólása: Hat en igy ahogy itt mind mondjatok, elgondolkodtam rajta de anyam semmi fele kepen se akarja :/

Heloztok cry sis 3 rajangogtol szeretném meg kérdezni hogy hogyan kell a 22 es páját át vinni mert amikor ki jön aza kigyo robot aminek 3 pörgös tüzelö fegyvere van? Nem tudom meg ölni! Néztem a joutubon másoknak fény van a karokon de nekem semi

hiába lövöm 1 oriig is a karját vagy bár miét nem hal meg semien fegyvertöl sem! Agaszto

Legjobb válasz: 1. Ez neked mióta HARDVER? 2. Úgy kell hogy veszel egy pár nyelvtankönyvet és megtanulsz helyesen írni!

1. Ez neked mióta HARDVER? 2. Úgy kell hogy veszel egy pár nyelvtankönyvet és megtanulsz helyesen írni!
Nem akarok bunkó lenni, de elõször helyesírási kéziszótárral, költsd a pénzed.
Van rá valamilyen por ami kiégeti de nem jut az eszembe a neve. Próbáld meg kérdezni olyan üzletben ahol kazánokat árulnak.
Szerintem, ha a krumplinak héját tüzeled, az is elég jól tisztít. Nem vicc.
11:44 "hamvakat"? Te mit szoktál égetni a kazánban? :)
Ha nem fûtesz kitakarítod alaposan, a hamvakat meg az egyéb félig megégett fadarabokat faszenet ilyeneket, a kazán falát meg lelocsolod zsíroldóval vársz egy kicsit majd lekapirgálod esetleg drótkefével még átsúrolod.
A ma 11:49-es szerintem a KONIX égésjavító, koromtalanítóra gondol. Vasboltban, gazdaboltban (felénk festék boltban is) lehet venni, nem egy egetverõ összeg, és elég jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket!Már nyargalok is a KONIX-ért. 11:46-nak:de nagy betyár lehetsz!Úgy látom, vág az eszed mint a borotva!

A kutyám jobb oldalán has és gerinc tájékon van egy csomó ha megfogom nem fáj neki, de idegesít, hogy mi lehet! Rendesen eszik, mostanában hányt de szerintem az a mohósága miatt volt, a csomó lehet attól esetleg, hogy most tüzel?

Legjobb válasz: Ez sokminden lehet. Legtöbbször ártatlan lipóma, azaz jóindulatú zsírdaganat, ami nem okoz problémát. De mivel ezt látatlanban nehéz megmondani én azt ajánlanám, hogy mutasd meg állatorvosnak. Õk lehet, hogy biopsziával mintát vesznek belõle és szövettanra küldik.

Ez sokminden lehet. Legtöbbször ártatlan lipóma, azaz jóindulatú zsírdaganat, ami nem okoz problémát. De mivel ezt látatlanban nehéz megmondani én azt ajánlanám, hogy mutasd meg állatorvosnak. Õk lehet, hogy biopsziával mintát vesznek belõle és szövettanra küldik.
Vidd el mihamarabb orvoshoz. A miénk is épp tüzelés elõtt volt, ugyanígy vettük észre. Vittük is orvoshoz, rögtön mondta hogy rosszindulatú daganat. Ez volt szombaton, köv hét szerdán mûtötték, akkor már 2 volt benne. Szerencsére sikerült a mûtét, és azóta is jól van. De sokat nyomott a latba a gyorsaságunk, ha pár nappal késõbb vesszük észre...
Ha el tudod mozdítani a daganatot, lehet egyszerû zsírmirigy is, de ha nem, akkor rosszindulatú daganat is. Próbáld meg, hogy mozog e?
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :) eltudom mozdítani a daganatot. És viszem orvoshoz
Lehet egy oltás helye is. Ha bõr alatt van, és tudod mozgatni, akkor nagy baj nem lehet, de azért lássa orvos!

Van egy szuka kutyám! Most tüzelt! A lényeg hogy behoztam magamhoz mert elmúlt a vérzése.3 nap múlva megint kiengedtem és először sárgás váladékot vettem észre a hüvelyén, majd az elmúlt és utána pár vércsepp jelent meg. Mi lehet?

Étvágya jó,hangulata jó,betegnek egyáltalán nem t?nik. Lehet hogy még tüzelne, csak mikor bent volt épp csendes id?szaka volt?

Legjobb válasz: 3-4 napja tart ez a vércseppezés!

A kérdező hozzászólása: 3-4 napja tart ez a vércseppezés!
Tessék csak elvinni orvoshoz, mert simán lehet nyitott méhszájas méhgyulladás a háttérben! Nagyon semmitmondó tünetekkel kezdõdik, pont azért is olyan veszélyes. Jó orvoshoz vidd, ne a távolság döntsön, mert korai szakaszban nem olyan könnyû felismerni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod!Telefonon mikor érdeklõdtem, igy látatlanba kizárta a méhvel kapcsolatos dolgokat, a doki is és a tenyésztõ is...de nem tudom hidjek-e nekik 100%-osan!Azt mondta ha a méhével lenne gond, (méhgyulladás) lázas lenne, nem enne, sokat pisilne, és vizelet visszatartási gondja lenne!Ebbõl egy sincs, nagyon jó kedvû!Betadine kúpot ajánlott az orvos.Tegnap feldugtam neki az elsõt, ha az se segít mindenképpen felkeresek egy másik orvost!Sokak szerint meg csak túlreagálom!

Van egy fajtatiszta palotapincsi kiskutyám, most tüzel, és rámászott egy másik kutya, összeragadtak de nem sokáig mert széthúztam őket, vízszerű váladék folyt ki belőle. Mennyi az esélye hogy terhes lesz? Mert én fajtatiszta kiskutyákat szeretnék.

Legjobb válasz: Örülhetsz, ha nem sérült meg a kutyád, amikor széthúztad õket, a lehetõ legnagyobb butaságot csináltad...és akkor már úgyis mindegy volt. Nagy valószínûséggel vemhesült.

Örülhetsz, ha nem sérült meg a kutyád, amikor széthúztad õket, a lehetõ legnagyobb butaságot csináltad...és akkor már úgyis mindegy volt. Nagy valószínûséggel vemhesült.
Na jó én a szaporítós monológomat olyan sokszor írtam már le, hogy most nem teszem mert ez kb falra hányt borsó. Közelítsük meg máshonnan: 1. A pincsik nagyon nagyon gyakran szülnek császárral. Ha most vemhes lett és egy nála nagyobb kutya fedezte ekkor a császármetszés esélye kb 100% bár lehet mázlitok. Bár attól még késõbb is lehet simán császározni kell a szukát mondjuk a következõ alomnál 2. fajtatiszta az a kutya akinek törzskönyve van.. a menhelyek tele vannak pincsikkel ha valakinek a falúból ilyen kell jelképes összegért akkor nyugodtan menjen be egy menhelyre mert szinte biztos, hogy lesz belõle 1-2 3. Ha a hormoninjekciót válasszátok akkor 98% os valószínûséggel lesz méhdaganata a kutyának Az, hogy a pincsik mennyi örökletes betegséget hordoznak az más kérdés és asszem most bele se megyek...
Minek? Láncra, házat õrizni? Senkinek nem kell már kutya .. ha kell akkor is csak kertdísznek, falun meg semmibe sem veszik õket. 1, 5 millió gazdátlan kutya van az országban, a mi menhelyünkön is mindig van 2-3 pincsi. Ha nem törzskönyves, jó szülõktõl való kutya, akkor ivartalanítsd ki ... semmi szükség újabb adag keverékekre, még akkor se ha te fajtatisztának gondolod ... tk. nélkül soha nem lesz az.
A két válaszadó mindent leírt. Arról nem is beszélve, hogy a palotapincsikbõl dunát lehetne rekeszteni, felesleges tovább szaporítani õket.
24 nap múlva az UH.-n sajnos attól, hogy széthúztad õket simán szerezhetett hüvelyi sérülést a kutyád ami elfertõzõdhet. Van esemény utáni injekció asszem olyan 12 ezer forint és az esetek 3/4 ében okoz méhgyulladást. sajna az összeragadás már nagyon a vége fedezésnek és abból a szempontból, hogy lesz e kölyök már nem sokat számít. Legjobb lenne ha gyorsan ivartalanítanátok.
A kérdező hozzászólása: nem szeretnénk ivartalanítani mert szeretnénk neki fajtatiszta kiskutyákat.
A kérdező hozzászólása: Nem szaporítani szeretnénk de kis faluba élünk és nagy rá az igény
A kérdező hozzászólása: Olvastam a neten hogy a kutyáknál a párzásnak 3 fázisa van, elsõben vannak a párzási mozdulatok, és elõkészítés a megtermékenyítésre másodikba kerül bele a spermium a 3.ba meg a leghosszabb mert akkor meg valami prosztata valami meg bele, honnan tudhatom meg hogy terhes?
A kérdező hozzászólása: az anyja és az apja is törzskönyves, a mi kutyánknak is van törzskönyve.
Mennyibe került a kutyusod? Csak érdeklõdöm. Nekem is pekingim van csak azért. Egyébként már nem sokat tehetsz, simán lehet vemhes a kutyád így is. Majd az ultrahanggal ki tudod deríteni, ha ivartalanítani semmiképpen sem akarod.
A kérdező hozzászólása: 55 ezer forintért vettük törzskönyvel együtt, de remélem nem lesz terhes még.
A kutya vemhes. Az ember terhes, de inkább várandós.
Bocsi, hogy ennyit kérdezgetek, de megkérdezhetem még azt, hogy melyik kennelben vetted? Vagy hogy honnan? :)

Jót tenne neki az ivartalanítás? Nem szeretném befedeztetni de igazság szerint nem is annyira szeretném ivartalanítani. Ez tényleg igaz hogy megelőzzük ezzel az áttétes daganatos megbetegedéseket? 1 éves szuka kutyáról van szó aki 1xmár tüzelt

Legjobb válasz: Az állatorvosi kamara szerint igen. (Szerintem is, de gondolom ez a lényegtelenebb számodra.) http://www.maok.hu/content/_common/attachments/ivartalanitas..

Az állatorvosi kamara szerint igen. (Szerintem is, de gondolom ez a lényegtelenebb számodra.) http://www.maok.hu/content/_common/attachments/ivartalanitas..
Én a helyedben ivartalanítanám mert már láttam hogy amíg nem figyelt oda két ember a kutyáira addig az megtörtént , de szerencsére ivartalanítva voltak
A kérdező hozzászólása: és az ivartalanítás mennyibe kerül? (westierõl van szó)
hát hogy mennyibe kerül, az változó, pesten drágább mint vidéken. Nálunk 10 ezerért is lehet egy idõs állatorvosnál.
A kérdező hozzászólása: nyíregyházi vagyok köszönöm a válaszokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!