Találatok a következő kifejezésre: Hogy van az (55756 db)

Hogy van az órarend az egyetemen?

Felvettek környezetgazdálkodási agrármérnök felsőoktatási szakképzésre.a levélben benne volt hogy az iskola honlapján fent van az órarend,megnézyem és elég türhető.akkor ezek szerint nem én veszem fel a tantárgyakat? hogy van ez legyetek szivesek segítsetek.

Legjobb válasz: Én másodéves hallgató vagyok, és az elsõ félévben mi sem magunknak vehettük fel a tárgyainkat, bár én ennek örültem, mert akkor még azt se tudtam mit hogyan kell csinálni. A késõbbiekben viszont neked kell felvenni a tárgyaid, meghirdetik, hogy ezen a napon ettõl-eddig lesz, te meg felveszed. Ennyi. Emellett vannak a tárgyakból elõadások és szemináriumok. Mi két csoportra vagyunk bontva, és így a két csoportnak csak az elõadások vannak azonos idõpontban, de a szemináriumok nem. Ugye mindenkinek megvan, hogy melyik szemináriumot veheti fel, hiszen így áll össze az órarend és így tud mindenki mindent felvenni, de ugye van, hogy egyesek nem azokat a szemináriumokat veszik fel, amit kellene. Van még kérdés? :)

Én másodéves hallgató vagyok, és az elsõ félévben mi sem magunknak vehettük fel a tárgyainkat, bár én ennek örültem, mert akkor még azt se tudtam mit hogyan kell csinálni. A késõbbiekben viszont neked kell felvenni a tárgyaid, meghirdetik, hogy ezen a napon ettõl-eddig lesz, te meg felveszed. Ennyi. Emellett vannak a tárgyakból elõadások és szemináriumok. Mi két csoportra vagyunk bontva, és így a két csoportnak csak az elõadások vannak azonos idõpontban, de a szemináriumok nem. Ugye mindenkinek megvan, hogy melyik szemináriumot veheti fel, hiszen így áll össze az órarend és így tud mindenki mindent felvenni, de ugye van, hogy egyesek nem azokat a szemináriumokat veszik fel, amit kellene. Van még kérdés? :)
Mintatanterv van fent, az alapján válogathatod össze az óráidat.
Nálunk gólyaként is magunknak kell felvenni a tárgyakat, szóval az adott egyetemtõl függ. Legcélszerûbb a mintatanterv szerint dolgoznod és akkor minden rendben lesz. :)
Lehet, hogy csak most felvették helyettetek az órákat, ezért fix az órarend, de pl kis létszámú évfolyamokon nincs annyi csoport és órabontás, mint 200 fõnél, úgyhogy lehet végig fix órarended lesz a 2 év alatt. Ettõl függetlenül viszont még neked kell felvenned az óráidat.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek:)

Milyen kedvezmények vannak 3 gyerek után? "Érdemes" bevállalni 3. gyereket? Hogy "működik" a fő állású anyaság? Hogy van az adózás és meddig szól a főállású anyaság?

Legjobb válasz: Családi pótlék 3x 16ezer Ft, addig,amíg a legkisebb gyerek nem tölti be a 8. életélét GYET( egyellõ a GYES összegével), Családi adókedvezményt vehet igénybe az egyik szülõ 3 vagy több gyermek esetén havi 4000 Ft összegben gyermekenként, ez évente 48.000 Ft gyermekenként. Ennek a kedvezménynek azonban van egy jövedelemhatára, azon felül már nem teljes összegben vehetõ igénybe. Ez a jövedelemhatár gyermekenként változik, tehát minél több a gyerek, annál magasabb jövedelemnél is igénybe lehet venni az adókedvezmény teljes összegét. Ez 3 gyermeknél havi bruttó 635.000 Ft. Fontos eleme az adókedvezménynek, hogy magzat után is jár, a 91. magzati életnap után. Étkezési támogatás,bölcsõdében, óvodában és iskolában a három- vagy többgyermekes családok gyermekenként az intézményi térítési díj 50%-ra jogosultak. Ingyenes tankönyvellátásra Utazási kedvezmények pl a MÁV 90%-os utazási kedvezményt ad a legalább 3 saját gyermekkel utazóknak. Tagsággal összefüggõ kedvezmények (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) gépjármû teljesítményadónál is 50 % adókedvezmény jár. Ezen kívül vannak olyan támogatások, amiket az önkormányzatoknál lehet igényelni, de ez változik annak függvényében, hogy mire van pénze az önkormányzatnak. Csak ezek miatt 3. gyereket nyilván nem szabad bevállalni, mert éhen halnának.

Családi pótlék 3x 16ezer Ft, addig, amíg a legkisebb gyerek nem tölti be a 8. életélét GYET( egyellõ a GYES összegével), Családi adókedvezményt vehet igénybe az egyik szülõ 3 vagy több gyermek esetén havi 4000 Ft összegben gyermekenként, ez évente 48.000 Ft gyermekenként. Ennek a kedvezménynek azonban van egy jövedelemhatára, azon felül már nem teljes összegben vehetõ igénybe. Ez a jövedelemhatár gyermekenként változik, tehát minél több a gyerek, annál magasabb jövedelemnél is igénybe lehet venni az adókedvezmény teljes összegét. Ez 3 gyermeknél havi bruttó 635.000 Ft. Fontos eleme az adókedvezménynek, hogy magzat után is jár, a 91. magzati életnap után. Étkezési támogatás, bölcsõdében, óvodában és iskolában a három- vagy többgyermekes családok gyermekenként az intézményi térítési díj 50%-ra jogosultak. Ingyenes tankönyvellátásra Utazási kedvezmények pl a MÁV 90%-os utazási kedvezményt ad a legalább 3 saját gyermekkel utazóknak. Tagsággal összefüggõ kedvezmények (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) gépjármû teljesítményadónál is 50 % adókedvezmény jár. Ezen kívül vannak olyan támogatások, amiket az önkormányzatoknál lehet igényelni, de ez változik annak függvényében, hogy mire van pénze az önkormányzatnak. Csak ezek miatt 3. gyereket nyilván nem szabad bevállalni, mert éhen halnának.
Elsõ kiszúrtad a lényeget... Persze hogy szeretnének, azért tette fel a kérdést, de az anyagiakat is át kell gondolni nagyon! Macska kaparásba tette az érdemes szót, durva megfogalmazás, de máshogy nem nagyon lehet, lényegretörõ, nem kell körül írni.. Bocsi hogy a kérdésre nem tudom a választ!
èrdemes bevállani? ez nekem kicsit fura kérdés. csak azért akartok 3-ik gyereket, mert az több pénzt jelent? és mi lesz ha mindenféle pénzt megvonnak vagy kitör egy háború és semmit nem adnak? akkor vállaljatok 3-at ha ti akarjátok, ha ti úgy érzitek nektek a családnak ez kell és akkor is eltudjátok látni, ha egy fillért nem kaptok az államtól ez miatt.
13:50 vagyok Van aki nem veszi észre a fától az erdõt :) Mi 6 an vagyunk tesók, anyukánk mikor a legkisebbünk is nagyobb lett, vissza ment dolgozni, annyit tudok hogy 3 vagy több gyermek után több a családi, és kedvezmények vannak, suli ebédlõbe, tandíj meg ilyen helyeken. Pontosan nem tudom hogy vannak ezek, de 3gyermektõl számít nagycsaládnak.
részben engem is érdekel , mi is szeretnénk 3.at de félünk is :(az anyagiak miatt
Ha anyagi értelemben kérdezed, nem. Persze sokmindent kaphat a kicsi használtan (ami szar érzés neki, hidd el) de sok minden van, amit meg kell venni 3x. Vannak fi állami juttatások és helyiek, amiknek az önkormányzatnál tudsz utána kérdezni. Dehogy ezek meddig élnek majd, az más kérdés.
A kérdező hozzászólása: Hülyén tettem fel a kérdést tudom. Én nagyon szeretnék harmadikat a férjem fél tõle vagyis attól h hogyan tudjuk el tartani a gyerekeinket
A kérdező hozzászólása: 3/4 köszönöm te megértettél:)
A kérdező hozzászólása: 3/5 ill.13:50-es válaszoló köszi h megértettél bocsi de az elöbb elírtam:)

Amerikában hogy vannak az iskolák? 7 évestől lehet 8 évfolyamos iskolába menni. Vagy hogy?

Legjobb válasz: Nem, osztottabb a kepzes es mivel nagy orszag az USA es az oktatas nem a szovetsegi allam kezeben van, igy nagy elteresek lehetnek. 1. elementary school 1-5. osztaly 2. middle school/junior high 6-8/7-8. osztaly, ritka esetben akar 10-dik osztalyig is mehet az adott iskola kapacitasatol fuggoen 3. high school 9-12. vagy 10-12. osztaly Allama es iskolaja valogatja, hogy van-e junior high vagy middle school van helyette, de egyre tobb a middle school, a junior high regebbi rendszer, amely az elemi oktatas es a kozepiskolai oktatas kozotti kulonbsegre hivatott felkesziteni a diakokat. A junior high 7-8. osztalyt foglalja magaban, mig a middle school alt. 6-8 osztalyig, de van ahol az 5-dik is ide szamit. Mindenhol mashogy van. Nalunk middle school van, nincs junior high.

Nem, osztottabb a kepzes es mivel nagy orszag az USA es az oktatas nem a szovetsegi allam kezeben van, igy nagy elteresek lehetnek. 1. elementary school 1-5. osztaly 2. middle school/junior high 6-8/7-8. osztaly, ritka esetben akar 10-dik osztalyig is mehet az adott iskola kapacitasatol fuggoen 3. high school 9-12. vagy 10-12. osztaly Allama es iskolaja valogatja, hogy van-e junior high vagy middle school van helyette, de egyre tobb a middle school, a junior high regebbi rendszer, amely az elemi oktatas es a kozepiskolai oktatas kozotti kulonbsegre hivatott felkesziteni a diakokat. A junior high 7-8. osztalyt foglalja magaban, mig a middle school alt. 6-8 osztalyig, de van ahol az 5-dik is ide szamit. Mindenhol mashogy van. Nalunk middle school van, nincs junior high.
Bocs, azt akartam irni, hogy a middle school meg 9-dik osztalyt foglalhat magaba, a 10-dik mar high school.
A kérdező hozzászólása: és van ami 1.-7, 8 ig tart?
Marmint "egeszben"? Nincs, de hogy is lehetne? Magyarorszagon sincs ilyen, hisz az altalanos iskola is felsore es alsora tagolodik. Az elementary meg a middle school lehet egy helyen, egy epuletben, allama, varosa, iskolaja valogatja, de attol meg a kepzesuk szetvalik. Nem ertem, hogy miert olyan fontos ez...ennel sokkal fontosabb dolgok is vannak ezzel a temaval kapcsolatban.


Tudom butaságnak hangzik, de hogy van az hogy pl. : GTA San Andreas-ban ha a grafikát leveszem Mediumra vagy Low ra akkor akad de ha very high-en van akkor akadás nélkül megy. Mi ez?

Legjobb válasz: cpu limited van, vagyis erõsebb a videokártyád, mint a processzorod és a vga csak a játék általi max terhelés alatt van annyira kihasználva, hogy jól össze tud dolgozni a processzor és a videokártya.

cpu limited van, vagyis erõsebb a videokártyád, mint a processzorod és a vga csak a játék általi max terhelés alatt van annyira kihasználva, hogy jól össze tud dolgozni a processzor és a videokártya.
elsõ, wat
#2 [link] Ja és összetévesztettem, a te esetedben vga limitrõl van szó.
Nekem ezt hiába linkelgeted, és szimplán arra céloztam, hogy te ezt a "nehezen megfogalmazható, nehezen megfogható jelenség"-et a cikkbõl is félreérthetted. Itt inkább arról lehet szó, hogy beállítások módosítása nem mindkét alkatrészt jobban terheli le, hanem esetleg valami feladatot átcsoportosít egyikrõl a másikra (ha ez pont a gyengébb hardverrõl az erõsebbre történik, akkor szerintem elõfordulhatna ilyesmi) Egyébiránt ilyennel én még nem találkoztam, SA-ban sem igazán.
Ez onnan látható be könnyen, hogy például egy vga-limitnél, ha feljebb veszed a részletességet, felbontást, akkor az nem fog felgyorsulni, épp ellenkezõleg, lelassul, pont mert vga-limit. Esetleg cpu-limit lehetne, de akkor meg ugyanazzal a scenario-val semmiképp nem kéne "gyorsulást" tapasztalnia, szóval ez se nyerõ.

Hot or Not? -on hogy van az, hogy csak szép embereket ad ki a lista?

Csak azert furcsa, mert a hot or not es a badoo egy es ugyanaz a szolgaltatas (mindket helyre ugyanazzal az adatokkal be tudok lepni). Es a badoon rengeteg ronda proli szakadt nõ van. Õk miert nem jelennek meg a hot or not-on?

Legjobb válasz: Szerintem statisztika szerint. Teszem azt, a szolgáltató megalkotja a Badoo-t. Oda felregisztrál x ezer ember, akár jól néz ki, akár nem. Na már most ugyebár léteznek nagyon vonzó és egyáltalán nem vonzó emberek, akik ettõl még ugyanúgy párt szeretnének találni (és ehhez ugyanolyan joguk van!). És mint tudjuk, egy társkeresõ sem mûködik "extra" változat nélkül, ahol is a felhasználó valamilyen kiváltsághoz jut, ha elõfizet az oldalon prémium szolgáltatásokra. Mivel a Badoo-n jó és kevésbé jó nõk is vannak, a férfiak valamiért kevésbé lesznek hajlamosak fizetni az oldalnak a prémiumért mondván: ha minden második nõ néz csak ki jól, akkor kevesebb az esélyem egy szép barátnõnek valóra szavaznom, ezért inkább mûködöm ingyen az oldalon. Az emberek szavazgatnak Igennel, Nemmel, Talánnal. Ez alapján a rendszer statisztikát készít, hogy kik azok, akik igazán vonzóak (ezért szoktad látni az oldal szélén, hogy az adott illetõ mennyire népszerû az oldalon). Majd tegyük fel, hogy ugyanazok az emberek regisztrálnak a Hot or Notra (ezt az oldalt egyáltalán nem ismerem). A rendszer az e-mail címük alapján összepárosítja a két oldalon regisztrált profilt. Ha a Badoo-n valakire nagyon kicsi arányban szavaznak pozitívan, akkor ez a rendszer a másik oldalon kisebb eséllyel dobja ki õket a választási listán. Most hirtelen ez jutott eszembe... lehet hogy hülyeség.

Szerintem statisztika szerint. Teszem azt, a szolgáltató megalkotja a Badoo-t. Oda felregisztrál x ezer ember, akár jól néz ki, akár nem. Na már most ugyebár léteznek nagyon vonzó és egyáltalán nem vonzó emberek, akik ettõl még ugyanúgy párt szeretnének találni (és ehhez ugyanolyan joguk van!). És mint tudjuk, egy társkeresõ sem mûködik "extra" változat nélkül, ahol is a felhasználó valamilyen kiváltsághoz jut, ha elõfizet az oldalon prémium szolgáltatásokra. Mivel a Badoo-n jó és kevésbé jó nõk is vannak, a férfiak valamiért kevésbé lesznek hajlamosak fizetni az oldalnak a prémiumért mondván: ha minden második nõ néz csak ki jól, akkor kevesebb az esélyem egy szép barátnõnek valóra szavaznom, ezért inkább mûködöm ingyen az oldalon. Az emberek szavazgatnak Igennel, Nemmel, Talánnal. Ez alapján a rendszer statisztikát készít, hogy kik azok, akik igazán vonzóak (ezért szoktad látni az oldal szélén, hogy az adott illetõ mennyire népszerû az oldalon). Majd tegyük fel, hogy ugyanazok az emberek regisztrálnak a Hot or Notra (ezt az oldalt egyáltalán nem ismerem). A rendszer az e-mail címük alapján összepárosítja a két oldalon regisztrált profilt. Ha a Badoo-n valakire nagyon kicsi arányban szavaznak pozitívan, akkor ez a rendszer a másik oldalon kisebb eséllyel dobja ki õket a választási listán. Most hirtelen ez jutott eszembe... lehet hogy hülyeség.
A kérdező hozzászólása: Sztem pasikent a tobbseg az igent nyomkodja valogatas nelkul (en lagalabbis)...elvegre a no valaszt
Ez azért nem igaz. Szoktam én bõven nemmel szavazni (Badoo). Ha nekem pl bejönnek a vékony, hosszú barna hajú lányok, akkor nem fogok még csak Talánnal se szavazni egy túlsúlyos, vagy egy szõke gombafrizurás lányra, ha egyszer nem az esetem, akármennyire is szép az arca.
Na az van, hogy unalmas óráimat---vezetés közben---azzal töltöm, hogy a netet baszkurálom...Talán nincs olyan társkeresõ vagy közösségi oldal, ahová nem regisztráltam be magam...De a Badoo....Talán a világon nincs annyi "jó nõ"mint az én esetemben Budapest és 50KM-es körzete..:D:D És az érdekesség, hogy ezek a nagyon jó nõk soha nincsenek online, sosem válaszolnak, reagálnak...Én is érzek egy kis turpisságot..:)

A West Endbe, és a különbözõ plázákba Budapesten, hogy van az, hogy ennyi rengeteg eladót keresnek folyamatosan a boltokba? ! Azt gyanítom, hogy csak nagyon kevés ideig bírják az emberek. Van ennek valami oka? Talán a túlórákat nem fizetik? !

Elõre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nyilván a maszekok nem arról híresek, hogy szuper munkakörülményeket teremtenek és pótlékokat fizetnek. Ez az egyik. A másik meg, hogy ugye plázák H-V nyitva vannak heti 7 nap, ez sok embernek nem jön be. Amúgy szerintem most a karácsonyi roham miatt keresnek december végéig extra munkaerõt.

Nyilván a maszekok nem arról híresek, hogy szuper munkakörülményeket teremtenek és pótlékokat fizetnek. Ez az egyik. A másik meg, hogy ugye plázák H-V nyitva vannak heti 7 nap, ez sok embernek nem jön be. Amúgy szerintem most a karácsonyi roham miatt keresnek december végéig extra munkaerõt.
napi 10 órákat álldogálni nem nagy móka. túlfizetés nincs, sok helyen még értékesíteni is kell, van ahol még jutalékos rendszer is van, tehát kevés lóvét kapsz de ha értékesítesz akkor talán lesz több. dióhéjban...

Nem értem, hogy van az, hogy a virágpiacon ott van ezer cserepes növény, amit árulnak, gondolom nem viszik őket mindig haza, de mindegyiknek más az igénye, mégis mindegyik szép?

amikor viszont én veszek egyet és hazaviszem, hiába próbálom meg az igényeknek megfelelően tartani, pár nap alatt minden tönkremegy.

Legjobb válasz: Java része fóliában vagy üvegházban van termesztve, így elég jól vannak determinálva (folyamatosan van bimbós és virágos állomány) és kiegyenlítettek a körülmények is. Aztán hazavive a lakásban esetleg nagy lesz a szárazság (páratartalom), vagy a tûzõ nap lesz neki túl fura hirtelen ha kirakod. Normál esetben a krizantém október elejétõl, közepétõl virágzik a szabadban, mégis már egy hónapja kapni virágzó cserepeseket a boltokban.

Java része fóliában vagy üvegházban van termesztve, így elég jól vannak determinálva (folyamatosan van bimbós és virágos állomány) és kiegyenlítettek a körülmények is. Aztán hazavive a lakásban esetleg nagy lesz a szárazság (páratartalom), vagy a tûzõ nap lesz neki túl fura hirtelen ha kirakod. Normál esetben a krizantém október elejétõl, közepétõl virágzik a szabadban, mégis már egy hónapja kapni virágzó cserepeseket a boltokban.
Mert ott az eladó is sok esetben szakképzett kertész . Ismeri a virágok ápolását is .Ahol meg nem , oda meg kilátogat a kertész, és öntözi õket megfelelõ táp oldattal .
A kérdező hozzászólása: de én vettem már kaktuszt, bonsait, pozsgásat, sivatagit, minden félét. Mindegyiknek más a szükséglete elmondták és utánaolvastam. Amikor hazajöttem annak megfelelõen tartottam vagy szobában vagy erkélyen, vagy hidegen vagy melegen, vagy sötétben vagy fényen stb. Ahol voltak ott ind egyforma körülmény volt mégis jól voltak a boltban, itthon meg mindegyik egy-két nap alatt látszott, hogy nem jók neki.
A bonsait még meg is értem, de a többit nem, mert azok egy sima ablakpárkányon elvannak. Tulajdonképpen együtt nem is mûködik egy kaktusz és egy bonsai. Az egyiknek száraz levegõ kell, a másiknak magas páratartalom. Ez egy kisebb lakáson beül megoldhatatlan probléma.
Minden virágot otthon át kell ültetni, mert a bolti cserépben alig van földje.
A kérdező hozzászólása: bonsainak az a lényege hogy öregíteni kell, nem kell átültetni, és az eladó egyébként fél órát mesélte, hogy mi a lényeg

Az olyan szakokon, ahol 2-3 embert vettek fel államilag támogatottra, ott hogy vannak az órák meg ilyenek? Vagy egybe van az önköltségesekkel?

Legjobb válasz: Persze, egyben vannak. Az emberek között mindössze annyi a különbség, hogy az egyiknek az állam fizeti a tandíjat, a másiknak nem. De az órák együtt vannak, együtt vizsgáznak, ugyanoda járnak stb.

Persze, egyben vannak. Az emberek között mindössze annyi a különbség, hogy az egyiknek az állam fizeti a tandíjat, a másiknak nem. De az órák együtt vannak, együtt vizsgáznak, ugyanoda járnak stb.

Hogy van az objektíven az érték? (Tükörreflexes fgép)

Vásárlás előtt állok, de sajnos még nem volt a kezemben egy sem, így nem tudom milyen objektív kellene nekem. Nem értem az értékeket az objektíven. Hány optikai zoomos pl a 18-55(3?), 18-300(16?). Meg mettől lát 1,8m-től 30m-ig a 18-300? Én főként eseményeket fotóznék(szülinap, karácsony stb.), tájakat, autókat. Ehhez milyen obit ajánlotok? Most van egy bridge gépem ami 30x optikai zoomos(10alkalomból 3-4x használtam ki az optikai zoomot), de most van alkalmam lecserélni tükrösre amivel élni fogok. Magamnak hobbi szinten kell csak.

Legjobb válasz: amit Apuci69 írt a blendeértékkel kapcsolatban az mélységélességnek hívják, ami annyit jelen hogy a képnek van egy bizonyos térbeli élessége,lehet,hogy csak a háttér v. az elõtér éles,attól fögg hogy te hova fókuszálsz, ami ezen határon kívülre esik, az már nem lesz éles. Portréfotózáshoz ajánlott a lehetõ legkisebb rekeszérték használata, igy csak a téma (pl.:egy ember) lesz éles és a háttér elmosott.tájképnél ez pont fordítva van, mert ott ugye az elõ- és háttérnek is élesnek kell lennije (azaz nagy rekeszérték szükséges) amit írt a kérdezõ, hogy mettõl meddig lát (1,8m-tõl 300ig) az nem így van :D az én 18-55mmes obimnál a minimális tárgytávolság 0,25m. ilyet hogy "lát"meg nem lát ezeket nem mindjuk, mivel az obi is csak lencsékbõl áll, így nagyjából azt látja amit te is, csak egy kicsit másképp egyébként milyen gépet tervezel venni? remélem segítettem vmit, ha kell még valami nyugodtan írj :D én is most kezdtem el nemrég tükrös géppel foglalkozni (canon EOS 650D) és tanulásnak meg hobby szintre az alapobik is nagyon jók.. :D 16/F

amit Apuci69 írt a blendeértékkel kapcsolatban az mélységélességnek hívják, ami annyit jelen hogy a képnek van egy bizonyos térbeli élessége, lehet, hogy csak a háttér v. az elõtér éles, attól fögg hogy te hova fókuszálsz, ami ezen határon kívülre esik, az már nem lesz éles. Portréfotózáshoz ajánlott a lehetõ legkisebb rekeszérték használata, igy csak a téma (pl.:egy ember) lesz éles és a háttér elmosott.tájképnél ez pont fordítva van, mert ott ugye az elõ- és háttérnek is élesnek kell lennije (azaz nagy rekeszérték szükséges) amit írt a kérdezõ, hogy mettõl meddig lát (1, 8m-tõl 300ig) az nem így van :D az én 18-55mmes obimnál a minimális tárgytávolság 0, 25m. ilyet hogy "lát"meg nem lát ezeket nem mindjuk, mivel az obi is csak lencsékbõl áll, így nagyjából azt látja amit te is, csak egy kicsit másképp egyébként milyen gépet tervezel venni? remélem segítettem vmit, ha kell még valami nyugodtan írj :D én is most kezdtem el nemrég tükrös géppel foglalkozni (canon EOS 650D) és tanulásnak meg hobby szintre az alapobik is nagyon jók.. :D 16/F
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ nektek. Nikon D3200 vagy Canon EOS 600D. Ez a kettõ között gondolkozok csak megakadtam, mert én inkább Canon párti vagyok(még nem volt Nikon gép a kezemben), de a Nikon valamivel olcsóbb és tudja azt amit az EOS 600D sõõt... Arra gondoltam, hogy Nikon D3200 váz és 18-55 alapobjektívvel venném azzal tanulgatnám és idõvel vennék egy 55-300as objektívet hozzá, persze ez még nem biztos. Mit javasoltok esetleg jó lenne így? Attól tartok, hogy alapobjektív eleinte lesz csak jó és hamar kinövöm legalábbis ezt mondja mindenki, hogy átálláskor(tkrrlxre.) lényegesebben jobb lesz, de pár hónap után észreveszem, hogy csak alapobjektív. Persze most még nem tudom, de tartok tõle, hogy így lesz.
Így lesz.
Az a bizonyos idõ elég rövid lesz, mert hamar rá fogsz jönni, hogy a 18-55 mm objektív nem sok mindenre jó. Persze tájképre fantasztikus, de ha már csak egy szobán belül készítesz el egy képet, akkor azt fogod észrevenni, hogy nagyon közel kell menni a témához és ha nem, akkor pedig begörbíti a kép széleit a gépbe, ami torzzá fogja tenni. Fõleg az emberei arcot. Szóval úgy ütemezz, hogy egy hét sem telik bele és már számolgatni fogod a pénzt, hogy mikor tudod megvenni :) A gépekkel kapcsolatban neked kellene eldöntened, hogy melyik kellene jobban. Nézd meg a tulajdonságait, vedd számba, hogy vajon tényleg lesz-e rá szükséged és ehhez igazítsd a pénztárcádat. Persze sosem baj, ha egy picivel többet tud, mint amire szükséged lehet :)

Hogy van az, hogy a holdciklus 28 napos, de a mestruáció is éppen e körül van?

Ez valami evolúciós dolog, vagy véletlen, vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: Hogy van az, hogy nekem is két fülem van, meg a szatyornak is? Találtál két számot a Naprendszerben, ami egyezik: véletlen.

Hogy van az, hogy nekem is két fülem van, meg a szatyornak is? Találtál két számot a Naprendszerben, ami egyezik: véletlen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!