Találatok a következő kifejezésre: Hogy van az (53229 db)

Hogy van az órarend az egyetemen?

Felvettek környezetgazdálkodási agrármérnök felsőoktatási szakképzésre.a levélben benne volt hogy az iskola honlapján fent van az órarend,megnézyem és elég türhető.akkor ezek szerint nem én veszem fel a tantárgyakat? hogy van ez legyetek szivesek segítsetek.

Legjobb válasz: Én másodéves hallgató vagyok, és az elsõ félévben mi sem magunknak vehettük fel a tárgyainkat, bár én ennek örültem, mert akkor még azt se tudtam mit hogyan kell csinálni. A késõbbiekben viszont neked kell felvenni a tárgyaid, meghirdetik, hogy ezen a napon ettõl-eddig lesz, te meg felveszed. Ennyi. Emellett vannak a tárgyakból elõadások és szemináriumok. Mi két csoportra vagyunk bontva, és így a két csoportnak csak az elõadások vannak azonos idõpontban, de a szemináriumok nem. Ugye mindenkinek megvan, hogy melyik szemináriumot veheti fel, hiszen így áll össze az órarend és így tud mindenki mindent felvenni, de ugye van, hogy egyesek nem azokat a szemináriumokat veszik fel, amit kellene. Van még kérdés? :)

Én másodéves hallgató vagyok, és az elsõ félévben mi sem magunknak vehettük fel a tárgyainkat, bár én ennek örültem, mert akkor még azt se tudtam mit hogyan kell csinálni. A késõbbiekben viszont neked kell felvenni a tárgyaid, meghirdetik, hogy ezen a napon ettõl-eddig lesz, te meg felveszed. Ennyi. Emellett vannak a tárgyakból elõadások és szemináriumok. Mi két csoportra vagyunk bontva, és így a két csoportnak csak az elõadások vannak azonos idõpontban, de a szemináriumok nem. Ugye mindenkinek megvan, hogy melyik szemináriumot veheti fel, hiszen így áll össze az órarend és így tud mindenki mindent felvenni, de ugye van, hogy egyesek nem azokat a szemináriumokat veszik fel, amit kellene. Van még kérdés? :)
Mintatanterv van fent, az alapján válogathatod össze az óráidat.
Nálunk gólyaként is magunknak kell felvenni a tárgyakat, szóval az adott egyetemtõl függ. Legcélszerûbb a mintatanterv szerint dolgoznod és akkor minden rendben lesz. :)
Lehet, hogy csak most felvették helyettetek az órákat, ezért fix az órarend, de pl kis létszámú évfolyamokon nincs annyi csoport és órabontás, mint 200 fõnél, úgyhogy lehet végig fix órarended lesz a 2 év alatt. Ettõl függetlenül viszont még neked kell felvenned az óráidat.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek:)

Amerikában hogy vannak az iskolák? 7 évestől lehet 8 évfolyamos iskolába menni. Vagy hogy?

Legjobb válasz: Nem, osztottabb a kepzes es mivel nagy orszag az USA es az oktatas nem a szovetsegi allam kezeben van, igy nagy elteresek lehetnek. 1. elementary school 1-5. osztaly 2. middle school/junior high 6-8/7-8. osztaly, ritka esetben akar 10-dik osztalyig is mehet az adott iskola kapacitasatol fuggoen 3. high school 9-12. vagy 10-12. osztaly Allama es iskolaja valogatja, hogy van-e junior high vagy middle school van helyette, de egyre tobb a middle school, a junior high regebbi rendszer, amely az elemi oktatas es a kozepiskolai oktatas kozotti kulonbsegre hivatott felkesziteni a diakokat. A junior high 7-8. osztalyt foglalja magaban, mig a middle school alt. 6-8 osztalyig, de van ahol az 5-dik is ide szamit. Mindenhol mashogy van. Nalunk middle school van, nincs junior high.

Nem, osztottabb a kepzes es mivel nagy orszag az USA es az oktatas nem a szovetsegi allam kezeben van, igy nagy elteresek lehetnek. 1. elementary school 1-5. osztaly 2. middle school/junior high 6-8/7-8. osztaly, ritka esetben akar 10-dik osztalyig is mehet az adott iskola kapacitasatol fuggoen 3. high school 9-12. vagy 10-12. osztaly Allama es iskolaja valogatja, hogy van-e junior high vagy middle school van helyette, de egyre tobb a middle school, a junior high regebbi rendszer, amely az elemi oktatas es a kozepiskolai oktatas kozotti kulonbsegre hivatott felkesziteni a diakokat. A junior high 7-8. osztalyt foglalja magaban, mig a middle school alt. 6-8 osztalyig, de van ahol az 5-dik is ide szamit. Mindenhol mashogy van. Nalunk middle school van, nincs junior high.
Bocs, azt akartam irni, hogy a middle school meg 9-dik osztalyt foglalhat magaba, a 10-dik mar high school.
A kérdező hozzászólása: és van ami 1.-7, 8 ig tart?
Marmint "egeszben"? Nincs, de hogy is lehetne? Magyarorszagon sincs ilyen, hisz az altalanos iskola is felsore es alsora tagolodik. Az elementary meg a middle school lehet egy helyen, egy epuletben, allama, varosa, iskolaja valogatja, de attol meg a kepzesuk szetvalik. Nem ertem, hogy miert olyan fontos ez...ennel sokkal fontosabb dolgok is vannak ezzel a temaval kapcsolatban.

A West Endbe, és a különbözõ plázákba Budapesten, hogy van az, hogy ennyi rengeteg eladót keresnek folyamatosan a boltokba? ! Azt gyanítom, hogy csak nagyon kevés ideig bírják az emberek. Van ennek valami oka? Talán a túlórákat nem fizetik? !

Elõre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nyilván a maszekok nem arról híresek, hogy szuper munkakörülményeket teremtenek és pótlékokat fizetnek. Ez az egyik. A másik meg, hogy ugye plázák H-V nyitva vannak heti 7 nap, ez sok embernek nem jön be. Amúgy szerintem most a karácsonyi roham miatt keresnek december végéig extra munkaerõt.

Nyilván a maszekok nem arról híresek, hogy szuper munkakörülményeket teremtenek és pótlékokat fizetnek. Ez az egyik. A másik meg, hogy ugye plázák H-V nyitva vannak heti 7 nap, ez sok embernek nem jön be. Amúgy szerintem most a karácsonyi roham miatt keresnek december végéig extra munkaerõt.
napi 10 órákat álldogálni nem nagy móka. túlfizetés nincs, sok helyen még értékesíteni is kell, van ahol még jutalékos rendszer is van, tehát kevés lóvét kapsz de ha értékesítesz akkor talán lesz több. dióhéjban...


Nem értem, hogy van az, hogy a virágpiacon ott van ezer cserepes növény, amit árulnak, gondolom nem viszik őket mindig haza, de mindegyiknek más az igénye, mégis mindegyik szép?

amikor viszont én veszek egyet és hazaviszem, hiába próbálom meg az igényeknek megfelelően tartani, pár nap alatt minden tönkremegy.

Legjobb válasz: Java része fóliában vagy üvegházban van termesztve, így elég jól vannak determinálva (folyamatosan van bimbós és virágos állomány) és kiegyenlítettek a körülmények is. Aztán hazavive a lakásban esetleg nagy lesz a szárazság (páratartalom), vagy a tûzõ nap lesz neki túl fura hirtelen ha kirakod. Normál esetben a krizantém október elejétõl, közepétõl virágzik a szabadban, mégis már egy hónapja kapni virágzó cserepeseket a boltokban.

Java része fóliában vagy üvegházban van termesztve, így elég jól vannak determinálva (folyamatosan van bimbós és virágos állomány) és kiegyenlítettek a körülmények is. Aztán hazavive a lakásban esetleg nagy lesz a szárazság (páratartalom), vagy a tûzõ nap lesz neki túl fura hirtelen ha kirakod. Normál esetben a krizantém október elejétõl, közepétõl virágzik a szabadban, mégis már egy hónapja kapni virágzó cserepeseket a boltokban.
Mert ott az eladó is sok esetben szakképzett kertész . Ismeri a virágok ápolását is .Ahol meg nem , oda meg kilátogat a kertész, és öntözi õket megfelelõ táp oldattal .
A kérdező hozzászólása: de én vettem már kaktuszt, bonsait, pozsgásat, sivatagit, minden félét. Mindegyiknek más a szükséglete elmondták és utánaolvastam. Amikor hazajöttem annak megfelelõen tartottam vagy szobában vagy erkélyen, vagy hidegen vagy melegen, vagy sötétben vagy fényen stb. Ahol voltak ott ind egyforma körülmény volt mégis jól voltak a boltban, itthon meg mindegyik egy-két nap alatt látszott, hogy nem jók neki.
A bonsait még meg is értem, de a többit nem, mert azok egy sima ablakpárkányon elvannak. Tulajdonképpen együtt nem is mûködik egy kaktusz és egy bonsai. Az egyiknek száraz levegõ kell, a másiknak magas páratartalom. Ez egy kisebb lakáson beül megoldhatatlan probléma.
Minden virágot otthon át kell ültetni, mert a bolti cserépben alig van földje.
A kérdező hozzászólása: bonsainak az a lényege hogy öregíteni kell, nem kell átültetni, és az eladó egyébként fél órát mesélte, hogy mi a lényeg

Hogy van az objektíven az érték? (Tükörreflexes fgép)

Vásárlás előtt állok, de sajnos még nem volt a kezemben egy sem, így nem tudom milyen objektív kellene nekem. Nem értem az értékeket az objektíven. Hány optikai zoomos pl a 18-55(3?), 18-300(16?). Meg mettől lát 1,8m-től 30m-ig a 18-300? Én főként eseményeket fotóznék(szülinap, karácsony stb.), tájakat, autókat. Ehhez milyen obit ajánlotok? Most van egy bridge gépem ami 30x optikai zoomos(10alkalomból 3-4x használtam ki az optikai zoomot), de most van alkalmam lecserélni tükrösre amivel élni fogok. Magamnak hobbi szinten kell csak.

Legjobb válasz: amit Apuci69 írt a blendeértékkel kapcsolatban az mélységélességnek hívják, ami annyit jelen hogy a képnek van egy bizonyos térbeli élessége,lehet,hogy csak a háttér v. az elõtér éles,attól fögg hogy te hova fókuszálsz, ami ezen határon kívülre esik, az már nem lesz éles. Portréfotózáshoz ajánlott a lehetõ legkisebb rekeszérték használata, igy csak a téma (pl.:egy ember) lesz éles és a háttér elmosott.tájképnél ez pont fordítva van, mert ott ugye az elõ- és háttérnek is élesnek kell lennije (azaz nagy rekeszérték szükséges) amit írt a kérdezõ, hogy mettõl meddig lát (1,8m-tõl 300ig) az nem így van :D az én 18-55mmes obimnál a minimális tárgytávolság 0,25m. ilyet hogy "lát"meg nem lát ezeket nem mindjuk, mivel az obi is csak lencsékbõl áll, így nagyjából azt látja amit te is, csak egy kicsit másképp egyébként milyen gépet tervezel venni? remélem segítettem vmit, ha kell még valami nyugodtan írj :D én is most kezdtem el nemrég tükrös géppel foglalkozni (canon EOS 650D) és tanulásnak meg hobby szintre az alapobik is nagyon jók.. :D 16/F

amit Apuci69 írt a blendeértékkel kapcsolatban az mélységélességnek hívják, ami annyit jelen hogy a képnek van egy bizonyos térbeli élessége, lehet, hogy csak a háttér v. az elõtér éles, attól fögg hogy te hova fókuszálsz, ami ezen határon kívülre esik, az már nem lesz éles. Portréfotózáshoz ajánlott a lehetõ legkisebb rekeszérték használata, igy csak a téma (pl.:egy ember) lesz éles és a háttér elmosott.tájképnél ez pont fordítva van, mert ott ugye az elõ- és háttérnek is élesnek kell lennije (azaz nagy rekeszérték szükséges) amit írt a kérdezõ, hogy mettõl meddig lát (1, 8m-tõl 300ig) az nem így van :D az én 18-55mmes obimnál a minimális tárgytávolság 0, 25m. ilyet hogy "lát"meg nem lát ezeket nem mindjuk, mivel az obi is csak lencsékbõl áll, így nagyjából azt látja amit te is, csak egy kicsit másképp egyébként milyen gépet tervezel venni? remélem segítettem vmit, ha kell még valami nyugodtan írj :D én is most kezdtem el nemrég tükrös géppel foglalkozni (canon EOS 650D) és tanulásnak meg hobby szintre az alapobik is nagyon jók.. :D 16/F
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ nektek. Nikon D3200 vagy Canon EOS 600D. Ez a kettõ között gondolkozok csak megakadtam, mert én inkább Canon párti vagyok(még nem volt Nikon gép a kezemben), de a Nikon valamivel olcsóbb és tudja azt amit az EOS 600D sõõt... Arra gondoltam, hogy Nikon D3200 váz és 18-55 alapobjektívvel venném azzal tanulgatnám és idõvel vennék egy 55-300as objektívet hozzá, persze ez még nem biztos. Mit javasoltok esetleg jó lenne így? Attól tartok, hogy alapobjektív eleinte lesz csak jó és hamar kinövöm legalábbis ezt mondja mindenki, hogy átálláskor(tkrrlxre.) lényegesebben jobb lesz, de pár hónap után észreveszem, hogy csak alapobjektív. Persze most még nem tudom, de tartok tõle, hogy így lesz.
Így lesz.
Az a bizonyos idõ elég rövid lesz, mert hamar rá fogsz jönni, hogy a 18-55 mm objektív nem sok mindenre jó. Persze tájképre fantasztikus, de ha már csak egy szobán belül készítesz el egy képet, akkor azt fogod észrevenni, hogy nagyon közel kell menni a témához és ha nem, akkor pedig begörbíti a kép széleit a gépbe, ami torzzá fogja tenni. Fõleg az emberei arcot. Szóval úgy ütemezz, hogy egy hét sem telik bele és már számolgatni fogod a pénzt, hogy mikor tudod megvenni :) A gépekkel kapcsolatban neked kellene eldöntened, hogy melyik kellene jobban. Nézd meg a tulajdonságait, vedd számba, hogy vajon tényleg lesz-e rá szükséged és ehhez igazítsd a pénztárcádat. Persze sosem baj, ha egy picivel többet tud, mint amire szükséged lehet :)

Hogy van az, hogy a holdciklus 28 napos, de a mestruáció is éppen e körül van?

Ez valami evolúciós dolog, vagy véletlen, vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: Hogy van az, hogy nekem is két fülem van, meg a szatyornak is? Találtál két számot a Naprendszerben, ami egyezik: véletlen.

Hogy van az, hogy nekem is két fülem van, meg a szatyornak is? Találtál két számot a Naprendszerben, ami egyezik: véletlen.

Ha itt minden lánynak nem jóképű barátja van, akkor hogyan van az, hogy az utcán majdnem minden lánynak helyes pasija van?

Itt minden lány azzal jön, hogy neki nem néz ki jól a pasija. De akkor ha ezt ? bevallja, akkor miért jött vele össze ha nem jókép? és a külseje nem tetszik neki? Mert ilyet az utcán alig látok, mindenhol ezek a magas hercegek virítanak a legtöbb lány mellett.

Legjobb válasz: A nõk mellett nem! A tinilányok mellett viszont igen - nekik fontos még, hogy az iszonyat tahó, "páwa" mellett rajulhasson energiaitalt szlopálva. A nõk mellett is van ilyen sokszor, de megmondom neked õszintém az ilyenek nekem mondjuk nem is kellenének. A legtöbbüknek jelleme is ilyen. Ikszfaktoron csápolnak, bulvárhíreket bújják egész nap, intelligenciaszint mínusz egy, és állandóan babgulyást fõznek. Fúj. De sokszor láttam már nõket, alacsony kopasz nem túl gazdagnak látszó férfiakkal, dagadt, de vicces alakokkal, cápaorrú förmedvényekkel - szóval nem feltétlenül. A gyakorikérdéseken meg sok a tinilány akik hazudnak, hogy jobb színben tüntetssék fel magukat - közben meg egész más a valóság.

A nõk mellett nem! A tinilányok mellett viszont igen - nekik fontos még, hogy az iszonyat tahó, "páwa" mellett rajulhasson energiaitalt szlopálva. A nõk mellett is van ilyen sokszor, de megmondom neked õszintém az ilyenek nekem mondjuk nem is kellenének. A legtöbbüknek jelleme is ilyen. Ikszfaktoron csápolnak, bulvárhíreket bújják egész nap, intelligenciaszint mínusz egy, és állandóan babgulyást fõznek. Fúj. De sokszor láttam már nõket, alacsony kopasz nem túl gazdagnak látszó férfiakkal, dagadt, de vicces alakokkal, cápaorrú förmedvényekkel - szóval nem feltétlenül. A gyakorikérdéseken meg sok a tinilány akik hazudnak, hogy jobb színben tüntetssék fel magukat - közben meg egész más a valóság.
Természetesen helyesnek tartom a páromat. A 175 centijével nem olyan magas szerintem. A külsõ megítélés pedig szubjektív.
én nem tudom osztani ezt a véleményt én évente ha kétszer látok helyes pasit csaj mellett nõ létemre
Azért van ez, mert álszenteskednek a nõk itt ezen az oldalon.
Én jöttem már össze nagyon csúnya sráccal, mert egy ideig hittem abban, hogy csakis belsõ alapján kell párt választani, de nagyon balul sült el, és ez nem véletlen. Azóta már tudom, hogy nagyon szükséges a vonzalom is egy normálisan mûködõ párkapcsolathoz, valamint nem véletlen, hogy az a külsõ vonz engem, ami. Nem élek többé álomvilágban, mint anno. :) Ettõl függetlenül volt már olyan, hogy nekem nagyon tetszett egy bizonyos pasi külseje, de 1-2 barátnõm kifejezetten taszítónak találta. Szóval ízlések és pofonok, lehet, hogy nekem az általad helyesnek vélt pasik nekem nem is tetszenének egyáltalán. El kellene fogadni amúgy, hogy senkinek nem hányható a szemére, ha számít neki a külsõ. De a legfontosabb az a kisugárzás, igaziból szerintem a legtöbb embert az fogja meg. Szerintem a legtöbben nem jönnének össze olyan emberrel, aki nagyon jól néz ki, de belül egy hatalmas senki, vagy egy szemétláda (max. úgy, ha ezt nem tudják róla az elején).:D Én legalábbis biztos NEM CSAK a külsõ alapján választok párt... Külsõ-belsõ 50%-50%. Szóval sem helyes tahó, sem pedig a jóságos ocsmány nem rúghat labdába. Ennyi.
szerintem kérdezõ abba a hibába esett, hogy a félig üres, félig tele poharat õ félig üresnek nézi. egyfajta nézõpont problémája van. valószínûleg saját magával van gondja, nem a világgal, csak a világot hibáztatja. rosszul nézi.
Ezeket ki mondta neked? Ezek szerint nem tartozom a "Minden lány" közé, mert az én párom kifejezetten jóképû, õ a klasszikus magas herceg :) Volt már viszont csúnyácska pasim is, akinek a humora és az esze fogott meg. Van ilyen.
Ami neked férfiszemmel helyes, az nem biztos, hogy nõi szemmel is az. De te nyilvánvalóan jobban tudod, hogy nekünk mi tetszik, mert amúgy itt a GYK-n alapvetõen mindent jobban tudtok helyettünk, ahogy észrevettem :D Nos. amit hozzáfûzök: én világéletemben a vékony, barna hajú/szemû pasikra buktam, csak ilyenekkel kezdtem. Aztán egy nap a munkahelyemen betoppant egy férfi, szõke, kék szemû és kicsit pocakos volt - most õ az én párom és iszonyatosan szerelmes vagyok belé. Pedig bevallom, anno vaciláltam rajta, hogy akarok-e én tõle valamit, tekintve hogy külsõre nem az esetem (csak valami mégis nagyon-nagyon vonzott benne ott legbelül), aztán ahogy telt-múlt az idõ és megismertem, egyre jobban bejött nekem. Ma már nem értem, hogy lehet hogy egykor nem tetszett, hiszen most szexisnek és rohadt férfiasnak látom, imádom minden porcikáját, hosszú percekig tudom csak bámulni és gyönyörködni benne. A szerelem hatására ugyanis mindenki megszépül a szemünkben, ez egyszerû hormon-biológia. Mellesleg, szerintem te is nagyon jól tudod az agyaddal, hogy amit most mondasz, az hülyeség. Magyarországon az emberek többsége párkapcsolatban él - akkor itt 70%-ban csak szexisten pasik vannak és minden csaj velük jár??? ;) Alapvetõen logikátlan, amit állítasz.
Hallywoudi külsõ?? Hol élsz te. Szoktam látni a szerintem full extra macákat, de olyan hatodosztályú kispálya fickóik vannak, hogy mindig felteszem a kérdést, ez hogy lehet? Ez a fickó nem egy nagy showder. Ha esetleg nem kecskebéka vagy patkányképû, hanem emberi kinéztetele van, akkor meg olyan igénytelen, olyan csóresznek néz ki, hogy szintén megdõlni látszik az elmélet, hogy jóképû+ pénzes kell hogy legyen ezek mellett. Nem tudom hol járhatsz te, gondolom csak kizárólag a plázákban nézelõdsz a folyosón, ott azért több a szebb pár ez nyilvánvaló, de általában az összes többi közegre nem ez jellemzõ!
Ugyanaz az ok, mint az önbizalomhiányos férfiaknál. MEGALKUVÁS. Nem tudják agyilag elviselni, hogy egy full jó pratnerrel vannak, stresszelnek, rágörcsölnek. Ha meg középszer vagy lentebb álló félét választ, akkor jobban lazul mellette idegileg, meg arra sincs rástresszelve, hogy mikor fogják elhódítani tõle, mert ugye érzik, hogy egyébként valszeg a kuttttyáának nem kéne a párjuk, és ez jó érzéssel tölti el õket. Nem aggódnak feleslegesen.
A kérdező hozzászólása: Ha annyira fontos lenne a belsõ mint itt mondjátok, akkor nem ezt látnám folyton, hogy úgy vakarják le a rendes de nem helyes pasikat magukról a lányok, mint egy piócát. A nagypofájú jóképût meg bökdösik, simogatják diszkóban is az asztalnál, megérintik a vállát folyton mosolyognak rá, vagyis húzzák magukra ezerrel.
A kérdező hozzászólása: , , De nekem megtetszett a belsõje és azért..." Aztán meg ha lemegyek egyetemre egy órára és egy pasi a jó lelkével, kedvességével próbál fûzni egy csajt, akkor nagyon hamar lapátra kerül. Bocs de nem, nem vagy esetem, hagyjál már békén, van pasim stb más szlogenekkel.
A kérdező hozzászólása: Mindig arról szól itt ilyen kérdéseknél a lányok válasza, hogy az én pasim nem helyes, minden lány szívatott miatta, hogy te miért jöttél össze ezzel a rémmel? De nekem megtetszett a belsõje és azért...
A kérdező hozzászólása: Én most a helyeset férfi szemmel nézem és hozzám és az átlagos pasikhoz viszonyítom. Nõi szemmel ez a mérce sokkal keményebb, sokkal feljebb van, mert ott a hálliwúdi külsõ a minimum.
:D Az én pasim igenis helyes srác, nem tudom mirõl beszélsz 18/L
Az én párom szerintem helyes. Nekem nagyon tetszik. Õszintén nem is igazán értem, hogy egy fülig szerelmes nõ hogy láthatja csúnyának a szerelmét.
Ki mondta, hogy itt minden lánynak nem jóképû a barátja? Mert az enyém az, zabálnivaló a pofija, a kék szemeitõl pedig elolvadok, a mosolya pedig gyönyörû. Én nem jönnék össze olyasvalakivel, aki nem jön be külsõleg. Ehhez nem kell, hogy jóképû legyen, de azért vonzzon benne valami. A mostani szerelmemben minden vonz:)

Milyen kedvezmények vannak 3 gyerek után? "Érdemes" bevállalni 3. gyereket? Hogy "működik" a fő állású anyaság? Hogy van az adózás és meddig szól a főállású anyaság?

Legjobb válasz: Családi pótlék 3x 16ezer Ft, addig,amíg a legkisebb gyerek nem tölti be a 8. életélét GYET( egyellõ a GYES összegével), Családi adókedvezményt vehet igénybe az egyik szülõ 3 vagy több gyermek esetén havi 4000 Ft összegben gyermekenként, ez évente 48.000 Ft gyermekenként. Ennek a kedvezménynek azonban van egy jövedelemhatára, azon felül már nem teljes összegben vehetõ igénybe. Ez a jövedelemhatár gyermekenként változik, tehát minél több a gyerek, annál magasabb jövedelemnél is igénybe lehet venni az adókedvezmény teljes összegét. Ez 3 gyermeknél havi bruttó 635.000 Ft. Fontos eleme az adókedvezménynek, hogy magzat után is jár, a 91. magzati életnap után. Étkezési támogatás,bölcsõdében, óvodában és iskolában a három- vagy többgyermekes családok gyermekenként az intézményi térítési díj 50%-ra jogosultak. Ingyenes tankönyvellátásra Utazási kedvezmények pl a MÁV 90%-os utazási kedvezményt ad a legalább 3 saját gyermekkel utazóknak. Tagsággal összefüggõ kedvezmények (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) gépjármû teljesítményadónál is 50 % adókedvezmény jár. Ezen kívül vannak olyan támogatások, amiket az önkormányzatoknál lehet igényelni, de ez változik annak függvényében, hogy mire van pénze az önkormányzatnak. Csak ezek miatt 3. gyereket nyilván nem szabad bevállalni, mert éhen halnának.

Családi pótlék 3x 16ezer Ft, addig, amíg a legkisebb gyerek nem tölti be a 8. életélét GYET( egyellõ a GYES összegével), Családi adókedvezményt vehet igénybe az egyik szülõ 3 vagy több gyermek esetén havi 4000 Ft összegben gyermekenként, ez évente 48.000 Ft gyermekenként. Ennek a kedvezménynek azonban van egy jövedelemhatára, azon felül már nem teljes összegben vehetõ igénybe. Ez a jövedelemhatár gyermekenként változik, tehát minél több a gyerek, annál magasabb jövedelemnél is igénybe lehet venni az adókedvezmény teljes összegét. Ez 3 gyermeknél havi bruttó 635.000 Ft. Fontos eleme az adókedvezménynek, hogy magzat után is jár, a 91. magzati életnap után. Étkezési támogatás, bölcsõdében, óvodában és iskolában a három- vagy többgyermekes családok gyermekenként az intézményi térítési díj 50%-ra jogosultak. Ingyenes tankönyvellátásra Utazási kedvezmények pl a MÁV 90%-os utazási kedvezményt ad a legalább 3 saját gyermekkel utazóknak. Tagsággal összefüggõ kedvezmények (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) gépjármû teljesítményadónál is 50 % adókedvezmény jár. Ezen kívül vannak olyan támogatások, amiket az önkormányzatoknál lehet igényelni, de ez változik annak függvényében, hogy mire van pénze az önkormányzatnak. Csak ezek miatt 3. gyereket nyilván nem szabad bevállalni, mert éhen halnának.
Elsõ kiszúrtad a lényeget... Persze hogy szeretnének, azért tette fel a kérdést, de az anyagiakat is át kell gondolni nagyon! Macska kaparásba tette az érdemes szót, durva megfogalmazás, de máshogy nem nagyon lehet, lényegretörõ, nem kell körül írni.. Bocsi hogy a kérdésre nem tudom a választ!
èrdemes bevállani? ez nekem kicsit fura kérdés. csak azért akartok 3-ik gyereket, mert az több pénzt jelent? és mi lesz ha mindenféle pénzt megvonnak vagy kitör egy háború és semmit nem adnak? akkor vállaljatok 3-at ha ti akarjátok, ha ti úgy érzitek nektek a családnak ez kell és akkor is eltudjátok látni, ha egy fillért nem kaptok az államtól ez miatt.
13:50 vagyok Van aki nem veszi észre a fától az erdõt :) Mi 6 an vagyunk tesók, anyukánk mikor a legkisebbünk is nagyobb lett, vissza ment dolgozni, annyit tudok hogy 3 vagy több gyermek után több a családi, és kedvezmények vannak, suli ebédlõbe, tandíj meg ilyen helyeken. Pontosan nem tudom hogy vannak ezek, de 3gyermektõl számít nagycsaládnak.
részben engem is érdekel , mi is szeretnénk 3.at de félünk is :(az anyagiak miatt
Ha anyagi értelemben kérdezed, nem. Persze sokmindent kaphat a kicsi használtan (ami szar érzés neki, hidd el) de sok minden van, amit meg kell venni 3x. Vannak fi állami juttatások és helyiek, amiknek az önkormányzatnál tudsz utána kérdezni. Dehogy ezek meddig élnek majd, az más kérdés.
A kérdező hozzászólása: Hülyén tettem fel a kérdést tudom. Én nagyon szeretnék harmadikat a férjem fél tõle vagyis attól h hogyan tudjuk el tartani a gyerekeinket
A kérdező hozzászólása: 3/4 köszönöm te megértettél:)
A kérdező hozzászólása: 3/5 ill.13:50-es válaszoló köszi h megértettél bocsi de az elöbb elírtam:)

Leánybúcsú! Hogy van az az üveges játék aminek a végén van rajta mert szeretem azért megyek hozzá? Hogy van végig a szöveg?

azért kell végig innia az üveget mert szereti...

Legjobb válasz: Egy üveg italról szedjétek le a címkét, majd alkoholos filccel jelöljetek be szinteket. A kérdés: miért mész férjhez a kedvesedhez? A válaszok fentrõl lefelé haladva ilyenek lehetnek: mert nincs más; mert jó kocsija van; mert van pénze; mert vicces; mert szeret… Az utolsó legyen az: mert szerelmes vagyok. A menyasszonynak addig a szintig kell leinnia, ahol a helyes válasz van. =)

Egy üveg italról szedjétek le a címkét, majd alkoholos filccel jelöljetek be szinteket. A kérdés: miért mész férjhez a kedvesedhez? A válaszok fentrõl lefelé haladva ilyenek lehetnek: mert nincs más; mert jó kocsija van; mert van pénze; mert vicces; mert szeret… Az utolsó legyen az: mert szerelmes vagyok. A menyasszonynak addig a szintig kell leinnia, ahol a helyes válasz van. =)

Hogy van az, h az embert jobban érdeklik a már foglalt pasik/nők?

Magamon legalábbis ezt figyeltem meg. Nem úgy, h van egy ismer?söm, és szingli, de ha párt talál, akkor érdekel...nem. Hanem van két pasi és tuti ahhoz vonzódok, aki foglalt. (Bár ahogy öcsém mondaná: csak az foglalt, akin fekszenek...na mindegy.:D) Szóval azok a pasik mindig jobban izgatnak, jobban tetszenek...nem akarom én elszedni senki pasiját, csak a dolog miértjére keresem a választ, mert zavar a dolog.

Legjobb válasz: A foglalt pasiknak van egyfajta "referenciájuk", látod rajtuk hogy õk is kellenek valakinek, így jogosan hiheted azt hogy van benne valami ami lehet hogy a szingli pasiból hiányzik (aki lehet hogy nem véletlenül szingli).

A foglalt pasiknak van egyfajta "referenciájuk", látod rajtuk hogy õk is kellenek valakinek, így jogosan hiheted azt hogy van benne valami ami lehet hogy a szingli pasiból hiányzik (aki lehet hogy nem véletlenül szingli).
Azért, mert ha párja van, és meg is tudja tartani, akkor biztos tud valamit ;) gondolom. De elég gáz szerintem foglalt pasikra bukni. Ez valami fétis lehet. Vagy azért is lehet, mert ha foglalt, akkor úgyis esélytelen, és nyugodtan oda lehet érte az ember, imádhatja titokban, ha nincs közeledés, nincs pofáraesés.
Mindig a tiltott gyümölcs a legédesebb :) ))
Egyetértek, a foglalt pasi már bizonyított, van aki értékeli már valamennyire, így túlságosan rossz nem lehet :) Aki meg szingli, arról tudat alatt feltételezzük, hogy nem is lenne képes nõt szerezni, illetve sokszor annyira szánalmasan tepernek a lányok után, hogy tiszta nevetségessé válnak. Egy foglalt pasi meg magabiztos, laza, és van benne a tiltott gyümölcs édességébõl is :)
vadászat. minél nehezebb elejteni egy vadat, annál értékesebb a trófea :) ha komoly kapcsolatra vágysz majd, pont fordítva fogod érezni: taszítani fognak azok, akik rád hajtanak, pedig van párjuk, mert nem fogsz tudni bízni bennük.
Ami másnak van, neked is kell... Ha egyszer megkapnád, szakítanának, nem érdekelne.
Attól hogy valaki szingli, szûz, akárhány éves is attól még lehet sokkal érdekesebb figura mint sokan mások akiknek már akárhány barátjuk/barátnõjük volt, ezeket a kérdéseket hagyjuk.
Ezzel te vagy így és nem mindenki.. az általánosítás elég hibás :)
Nyugodt lehetsz, nem sok ember létezik aki teljesen normális lenne, de tulajdonképpen pont ez a jó.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem untattál, tök logikus dolgokat mondtál, de ezek mellett kaptam néhány olyan választ, ami tényleg hasznos volt és kicsit okosabb is lettem tõle. Mert ha én nem is, van, hogy valaki tudja a választ...és ha csak egy-kettõ ilyet is kapok, akkor már érdemes volt feltennem a kérdést. :) (Az meg nem zavar, h nem vagyok olyan, mint mások, erre sose vágytam, csak érdekelt, h ez valami defekt-e nálam...de úgy látszik, nem.:D)
Figyelj, én olyat nem is mondtam hogy csak a kinézet alapján tetszhet valaki, amire meg te vagy kíváncsi arra tulajdonképpen nincs ésszerû magyarázat, ez olyan mintha föl tenném magamnak azt a kérdést hogy: Amikor az emberek 80%-a az életét adná a Harry Potterért (mint filmek) engem meg hogy lehet hogy a legkevésbé sem érdekel? Szóval mindenki azt szereti csinálni amit, és azt nem amit nem, mindenkinek másképpen jár az agya, és ezen senki nem tud változtatni, és ezen fölösleges gondolkodni és hidd el ha mindenki egyforma lenne, az ennél csak rosszabb lenne, tulajdonképpen minden rossz, és minden jó is annak köszönhetõ hogy az emberek nem egyformák, mármint olyan szempontból lehetne mindenki egyforma hogy jóindulatú, nem ölne, nem rabolna, de ami a többit illeti nagyon nem lenne jó ha mindenki egyforma lenne. Akárki gondolkodhatna élete végéig hogy mért pont azt a kaját szereti, vagy mért pont az a filmet, egyszerûen csak azt érzed hogy ízlik, vagy hogy az jó neked, de hogy mért pont az ízlik, vagy tetszik, vagy akármi, arra egyszerûen nincs semmilyen válasz. Bocs ha csak untattalak.
A kérdező hozzászólása: Értem, mit mondasz és elismerem, h valami igazság ebben is van, de ettõl függetlenül ha nekem alap járaton nem tetszik egy fiú, de van barátnõje és emellett kedves, figyelmes hozzám, az valahogy olyan jó érzés. Lehet, h én vagyok hibás, de így jobban tetszik, mintha "csak" egy szingli srác lenne és úgy tetszenék neki. Érted? Lehet, h nem logikus és nem helyes és annyira nem is poén, h néha rosszul jövök ki ebbõl, de ilyenek az érzéseim, ez ellen nem tehetek.
Csak bizonyos emberek úgy vannak vele hogy tetszik nekik ha le tudják nyúlni a másik csaját/fiúját, de akik így is vannak vele, akkor biztos amúgy is tetszene nekik az a fiú vagy lány.
Csak tudod, ha valakinek úgy tetszik valaki hogy van társa, ugyanaz valószínû akkor is tetszene neki, ha nem lenne senkije, mert biztos te sem kezdenél akárkivel csak azért mert van valakije, de azt írtam is hogy némely embereknél ez még egy pici pluszt jelenthet, de ha valakinek valaki nem tetszik alapból akkor ez mit sem fog számítani.
A kérdező hozzászólása: Oké, lehet, h az általánosítás helytelen volt, csak a környezetemben ezt figyeltem meg. Meg valahogy azt mondják fiúismerõseim is, hogy sokkal jobban vonzódnak azokhoz, akiknek barátjuk van.
Kérdezõnek: Nem vitázni akartam veled, és értelek, csak nekem az nem tetszik amikor valaki általánosít, de mondom hogy nem vitázni akartam, bocs ha nem találtad hasznosnak a válaszom, de tény hogy te kezdtél általánosítani, más részt valakinek nem attól fog tetszeni valaki mert hogy foglalt, oké biztos valakiknek ez még egy pici pluszt jelent, de a legtöbb esetben szerintem ez így nem igaz.
A kérdező hozzászólása: Uccsó, én nem pontoztam le. :P Uccsó elõtti, LEHET, persze, h lehet, csak most engem nem ez érdekel. És ha jól tdom, ez az az oldal, ahol feltehetem a kérdéseimet és amire kaptam is néhány hasznos választ. Szóval ezen felül nem értem, mi a probléma.
Vicces, hogy mennyire lepontozta mindenki az elsö válaszom... Akkor ezek szerint csak én nem vagyok olyan, hogy azokra hajtsak akiknek van valakijük... Milyen vilában élünk már..
A kérdező hozzászólása: Na, sok érdekes választ kaptam, köszönöm. :) Nem volt szándékomban általánosítani, de ezt elég sok emberen megfigyeltem-magamon kívül is. :) Ez a referenciadolog tetszik, lehet benne valami...viszont ez a fétis dolog azért túlzás, nem CSAK a foglalt pasikra bukom, csak egyszerûen jobban izgatnak. :) Viszont ez a nincs közeledés, nincs pofáraesés-elmélet szerintem igaz, nem mintha nem szeretnék kockáztatni, csak így lehet, h tényleg kevésbé "kockázatos". Aha, és a kisugárzás dolog is igaz lehet, a foglalt pasik magabiztosak, ezt én is megfigyeltem. :) Hát igen, tiltott gyümölcs...de jó is lenne megkapni...na jól van, igyekszem megváltozni. :)
A kérdező hozzászólása: Ott a pont. :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!