Találatok a következő kifejezésre: Hogy van a vers a 10 (3 db)

Hogy tanuljak konnyebben verset? (10 Petofi versrol van szo, es persze adott a 10 vers, szoval nem szabad valasztas)

Legjobb válasz: Én gyakran tanultam úgy, hogy lerajzoltam a jeleneteket egy lapra, egymás után egy-egy kis ábrát vagy jelet, amirõl eszembe jutottak a szavak. Utána errõl a hieroglifás papírról olvastam a verset, és végül fejbõl tudtam a képek sorrendjét, amirõl eszembe jutottak a sorok is. Középsuliban meg gitároztam, és onnantól úgy tanultam verset, hogy kitaláltam pár jól hangzó akkordot és szó szerint megzenésítettem az egészet, mert rájöttem, hogy a dalszövegeket könnyebben tanulja az ember. Próbáld ki mindkettõt, hátha Neked is beválnak ;)

Én gyakran tanultam úgy, hogy lerajzoltam a jeleneteket egy lapra, egymás után egy-egy kis ábrát vagy jelet, amirõl eszembe jutottak a szavak. Utána errõl a hieroglifás papírról olvastam a verset, és végül fejbõl tudtam a képek sorrendjét, amirõl eszembe jutottak a sorok is. Középsuliban meg gitároztam, és onnantól úgy tanultam verset, hogy kitaláltam pár jól hangzó akkordot és szó szerint megzenésítettem az egészet, mert rájöttem, hogy a dalszövegeket könnyebben tanulja az ember. Próbáld ki mindkettõt, hátha Neked is beválnak ;)
A kérdező hozzászólása: jartam gitarorakra, es tudom az alap akkordokat, de anelkul, hogy valaki tanitana, hogy tudnek megtanulni gitarozni???kerestem neten is oldalakat de nem talaltam megfelelot:(( nagyon szeretnek megtanulni:(

Hogy van az a vers a 10 dolog, amit utálok benned c filmből?

A film végén hangzik el a f?szerepl? csaj szájából!Magyarul kéne nekem!!

Legjobb válasz: Gyûlölöm a szavaidat, a hajadat, s mit érzel, Gyûlölöm ahogy vezetsz, azt is ahogy nézel, Gyûlölöm cipõd, s ha átjár tekinteted tõre, Gyûlöletem oly heves, hogy rémet hányok tõle, Gyûlölöm, gyûlölöm, ha hazudsz, és azt is Gyûlölöm, ha nem Ha miattad nevetek, vagy ha könnyes lesz a szemem, Gyûlölöm, ha nem hívsz fel, ha nem nézel felém, S gyûlölöm, hogy nem gyûlöllek , Cseppet sem, szemernyit sem, NEM GYÛLÖLLEK ÉN!

Gyûlölöm a szavaidat, a hajadat, s mit érzel, Gyûlölöm ahogy vezetsz, azt is ahogy nézel, Gyûlölöm cipõd, s ha átjár tekinteted tõre, Gyûlöletem oly heves, hogy rémet hányok tõle, Gyûlölöm, gyûlölöm, ha hazudsz, és azt is Gyûlölöm, ha nem Ha miattad nevetek, vagy ha könnyes lesz a szemem, Gyûlölöm, ha nem hívsz fel, ha nem nézel felém, S gyûlölöm, hogy nem gyûlöllek , Cseppet sem, szemernyit sem, NEM GYÛLÖLLEK ÉN!
"...rímet hányok tõle..."
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Ezt nem Miley Cyrus énekli a 7 things c. zenéjében???

Mitől van az, hogy 10 éves gyermek úgy tanul pl. verset vagy szöveget, hogy közben körbe-körbe jár a kanapé körül?

Mikor megtanulta, és kikérdezném tőle, akkor is körbe körbe rohangál a kanapé körül. Értelemszerűen a suliban sem rohangál körbe körbe mikor a tanítónéni kikérdezné. Tehát ott egy helyben kell állnia a suliban. Sokszor már olyan zavaró, mert szabályosan én szédülök el, miközben kikérdezem a verset. Sőt mikor szépen megkérem, hogy egy kicsit lassítson le, álljon meg, és próbálja úgy elmondani a verset, akkor leblokkol, és elfelejti a verset. Amint újra elkezd mászkálni, máris tudja a verset. Aggódom, hogy nem lesz ebből baja a későbbiekben? pl. felső tagozatban már egyre több lesz a követelmény stb.

Legjobb válasz: Motorikus tanulási forma. Semmi baj nincs vele :)

Motorikus tanulási forma. Semmi baj nincs vele :)
Amióta csak az eszemet tudom, egy helyben nem tudok tanulni. Én is körözgetek a szobábman, járkálok össze-vissza. Nincs gond.
A legtöbb gyereknek van egy ilyen verstanuló szokása. Én vagy zenét hallgatok közben, vagy járkálok, amikor pedig felmondom a verset, akkor is sétálgatok, mert a tanárnõ mindig megy valahova, miközben verset mondanak neki, de amikor állunk, akkor is billegek egyik lábamról a másikra.
Nincs ezzel baj. Ha neki így jobban rögzül hát miért ne? Az én szokásom meg az volt, hogy mindig kutyasétáltalás közben tanultam a verseket.. egy cetlin vittem magammal vagy felvettem és egész séta alatt hallgattam, mire hazaértem mindig tudtam már, de ez a szokásom már elmúlt. Most már buszon tudok verseket tanulni (bejárós vagyok)15l
Énse tudok nyugton maradni, vagy szol a zene vagy valamit csinálok...
Én mikor verset tanultam akkor mászkáltam a könyvel a kezembe. És mikor mondtam fel a szüleimnek akkor is ugráltam, lóbáltam a lábam vagy valamit csináltam. A suliba meg csak álltam és tudtam! Ez volt általános iskolába. Most csak leülök és megtanulom. Szerintem kinõttem. :D Õ is kifogja biztos! 15/L
Szerintem totál unja a tanulást, így próbálja lekötni magát közbe.:)
Valaki a karját lóbálja közben, vagy mást csinál, nincs vele semmi baj. A suliban nyugi, nem fogja csinálni. :)
Szerintem, ha ezt csak otthon csinálja vagy olyan helyen, ahol lehet és a suliban nem, akkor nem gond. Nem lehet, hogy mozgáshiánya van? Mármint hogy nem mozog eleget?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, sokat szaladgál a kértben, sokat járunk kirándulni, sétálni, sokat utazunk stb. Nem hinném, hogy mozgáshiányos lenne, ezt talán utolsó helyre tenném. Köszönöm
énis így tanulok :) ))
én is járkálva tanultam még az egyetemen is a felsorolásokat (vagyis amit csak magolni kell), egyszerûen attól van üteme az egésznek, ráadásul tanulom vele az állva "felelést", elõadást is. Ha jól teljesít a suliban akkor akár gyertyaállásban is megtanulhatja, nem?
Én a mai napig nem tudok egy helyben tanulni. Kiskoromban, ha otthon felmondtam a verset(vagy bármi más tananyagot) mindig mászkáltam, ugráltam. Nekem így volt jó, az iskolában meg tudtam az anyagot egy helyben is. Majd kinövi(vagy nem). 19/L
14 éves vagyok (nyolcadikos). Én is mindig így tanultam/tanulok verset, sõt más leckét is. Körbe-körben járkálok a szobámban. Ha néha a szüleim kikérdezik a verseket, akkor is mindig mászkálok. Anyukám szokott is szólni, hpgy üljek már le. Viszont az iskolában egyhelyben állva tökéletesen fel tudom mondani. Nincs ezzel szerintem semmi baj:) Nekem sem ment soka az az ülõs tanulás (pedig mindig jó tanuló voltam).
egyes színészek is fel-alá járkálva tanulják a szöveget, nincs ezzel semmi baj
Én se tudok egy helybe tanulni, úgyszoktam hogy járkálok össze vissza, néha egy kis tánc a zenére de nekem így sokkal jobban megy a tanulás meg egy kicsit izgalmasabb is mint ülni az íróasztal felett és síri csendbe olvasni a könyvet.
énis igy szoktam tanulni de még zenét is hallgatok közbe


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!