Találatok a következő kifejezésre: Hogy van a vers a (76 db)

Hogy van a szövege "A sz. r balladája" c. versnek?

Ezt a verset a Sírig tartsd a pofád!" c. könyvben olvastam (elég régen!), sajnos az író sem jut eszembe. Nagyon humoros, csak az elejére emlékszem. Ezért szeretném tudni! Magyar iromány!

Legjobb válasz: Hát igen, ennyi ésszel szabadlábon, ugye?! De mikor a kérdést kiírtam, nekem is "beugrott", hogy a Google-n is megtalálhatom. Úgyhogy nem kellett 2 óra 10 perc! De azért kösz!

A kérdező hozzászólása: Hát igen, ennyi ésszel szabadlábon, ugye?! De mikor a kérdést kiírtam, nekem is "beugrott", hogy a Google-n is megtalálhatom. Úgyhogy nem kellett 2 óra 10 perc! De azért kösz!
Most komolyan: ha nem erre az oldalra írod be a kérdésed, hanem a google-ba írod be a "szar balladája" kifejezést, akkor 2 óra 10 perce olvashatnád a verset. http://kessersztori.blogspot.com/2008/01/szar-balladja-vers...
1 hónap?? te normális vagy? nekem azt hiszem 3 vagy négy óra volt.
?????? Úgy, hogy megtanulom. Mondogatom magamban vagy hangosan. 1 óra kell rá max. Persze, ha 11 éves vagy, akkor több.
Én sem tudtam soha szó szerint bemagolni semmit, hát még verset megtanulni... A helyedben úgy próbálnám, hogy minden este hangosan vegigmondanám többször, próbáld a dallamát megfogni, esetleg énekelgetni, hátha úgy jobban rögzül. Ha egy hónapig minden nap foglalkozol vele, valamennyire mindenképp megragad benned. Kitartás!
Próbáld meg soronként. Megtanulod az elsõ sort, visszamondod, ha megy, akkor megpróbálod egyszerre az elsõ két sor visszamondani, ha megy, akkor egyszerre hármat, és így tovább Ha nem egy tovább, akkor ameddig jutottál, azt szépen begyakorlod, hogy jól menjen. Aztán késõbb folytatod. A lényeg, hogy mindennap foglalkozz vele.
Úgy is csinálhatod, hogy minden nap egy-egy versszakot tanulsz meg. Utána meg gyakorlod minden nap, amíg nem kell felelni belõle.
Én amikor ilyen mennyiségû verset megtanultam, akkor itthon hiper nagy koncentrációval, ingerszegény környezetben el tudtam mondani, és nagy bátran mentem a suliba, ahol már más volt a környezet, és hirtelen elfelejtettem az egészet... Vagyis tökre nem tudtam, hogy mi miután jön. Azután megfogadtam, hogy ha nem tetszik a megtanulnivaló vers, akkor egybõl azt mondom: "kérem az egyest", és minden más dolgozatra meg rákészültem. Fogalmazás, szövegértés, meg ami csak javíthatja az átlagom az irodalom tantárgyban, és így lettem átlagosan 3-as. Volt amikor csak 2-esre tudtam a félévet teljesíteni, de erõltetve a 4-es is belefért, ha akartam volna. Ami nem megy, azt nem erõltettem soha. :3
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Valamelyik csak be fog válni.
Szia ird be youtubra és hallod hogyan kell kiejteni a szavakat meg hogy mikr menbyi szünetet kell hagyni

Hogy van az a vers amit a rövidital lehúzása előtt szoktak mondani, és úgy kezdődik hogy: mije van a fának? . Levele ( meg olyan is van benne hogy: mi megy az úton? Bilencs / hogyg hívják a fáraót? . Gyere rám szesz ?

Legjobb válasz: Egy vers nincs, de sok-sok szólás igen:)) pl.azt monta az öreg Kis, ne csak együnk, igyunk is. azt mondta az öreg Nagy, ha nem iszol marha vagy ! de majd írnak egy tucattal biztosan:)))

Egy vers nincs, de sok-sok szólás igen:) ) pl.azt monta az öreg Kis, ne csak együnk, igyunk is. azt mondta az öreg Nagy, ha nem iszol marha vagy ! de majd írnak egy tucattal biztosan:) ))
hogy áll rajtad ez az ing? igyál! :D ez a haverom kedvence :D ja, meg hol lakik a kis Jézus? mennybe!
Ahogy Lenin elvtárs is mondta! Be a szervezetbe ! :D


Valaki megtudná mondani hogy ebbben a versben van-e ismétlés, metafora, megszémelyesítés stb. és akkor hol?

Én is voltam,ami voltam: Virágok közt rózsa voltam De rossz kertészre akadtam. Bánatimba elhervadtam.

Hogy van ez a a vers?

Egyszer hallottam és most eszembe jutott. Ilyenek vannak benne:

Hogy van tovább ez a versike?

25 évvel ezelőtt még tudtam. Kilenc pipe meg a lúd a kapun kiszabadult. Azt sem mondták gi-gá-gá, elindultak világgá. ...... ......nem tudom tovább :-(. Segítene valaki? Köszi :-)!

Legjobb válasz: http://lmgtfy.com/?q=Kilenc+pipe+meg+a+l%C3%BAd+a+kapun+kisz..

Én kértem, hogy írd le a versikét. Köszönöm szépen, ez nagyon aranyos, és tényleg nem hallottam még! Ezt megfogom tanítani a kislányomnak. :)
A kérdező hozzászólása: Tudom használni a google-t, csak szerintem így más anyukával is megismertetem esetleg ezt a versikét (ha ide felteszem a kérdést). Mert nem mindenki ismeri....
te voltál az mandrainka mi? legyél mások lábtörlõje továbbra is.
PONTOZZ LE! PONTOZZ LE!!!!!! ÉN LEGALÁBB TUDOM HASZNÁLNI A GOOGLE-T! :DDDDDD
Kilenc pipe meg a lúd a kapun kiszabadult. Azt se mondták, gi-gá-gá, elindultak világgá. Tapsantyúztak nyakuk-nyújtva, pillogtak a poros útra. Alig mentek három utcát, a világot máris unták. Hû de hosszú, hû de meleg, tovább menni nem éri meg. S ahogy voltak, libasorba, letottyantak mind a porba. Kérdezzük meg a kis csacsit, hátha õ útbaigazít. Mosolygott a csacsi bölcsen; ki tudhatná, ha még õ sem. "Fussatok a patakig, mert a világ ott lakik. Alig három libanyak-hossz út visz el a patakhoz." Máris talpon, s futva fut kilenc pipe meg a lúd. És napestig szakadatlan fürödtek a kis patakban. És azóta három utca, sõt az egész falu tudja, hogy a világ itt, csak itt, a kis patakban lakik.
:DDDDDD azért vannak arcok itt öcsém...
Ez aranyos nagyon! Leírnád a folytatását is? Én ezt még nem is hallottam. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, de már rájöttem magamtól is :P
Hát ez marha jó:)
senkit nem pontozok le! Kedves


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!