Találatok a következő kifejezésre: Hogy van a vers (76 db)

Valaki megtudná mondani hogy ebbben a versben van-e ismétlés, metafora, megszémelyesítés stb. és akkor hol?

Én is voltam,ami voltam: Virágok közt rózsa voltam De rossz kertészre akadtam. Bánatimba elhervadtam.

Hogy van a szövege "A sz. r balladája" c. versnek?

Ezt a verset a Sírig tartsd a pofád!" c. könyvben olvastam (elég régen!), sajnos az író sem jut eszembe. Nagyon humoros, csak az elejére emlékszem. Ezért szeretném tudni! Magyar iromány!

Legjobb válasz: Hát igen, ennyi ésszel szabadlábon, ugye?! De mikor a kérdést kiírtam, nekem is "beugrott", hogy a Google-n is megtalálhatom. Úgyhogy nem kellett 2 óra 10 perc! De azért kösz!

A kérdező hozzászólása: Hát igen, ennyi ésszel szabadlábon, ugye?! De mikor a kérdést kiírtam, nekem is "beugrott", hogy a Google-n is megtalálhatom. Úgyhogy nem kellett 2 óra 10 perc! De azért kösz!
Most komolyan: ha nem erre az oldalra írod be a kérdésed, hanem a google-ba írod be a "szar balladája" kifejezést, akkor 2 óra 10 perce olvashatnád a verset. http://kessersztori.blogspot.com/2008/01/szar-balladja-vers...

Hogy tanuljak konnyebben verset? (10 Petofi versrol van szo, es persze adott a 10 vers, szoval nem szabad valasztas)

Legjobb válasz: Én gyakran tanultam úgy, hogy lerajzoltam a jeleneteket egy lapra, egymás után egy-egy kis ábrát vagy jelet, amirõl eszembe jutottak a szavak. Utána errõl a hieroglifás papírról olvastam a verset, és végül fejbõl tudtam a képek sorrendjét, amirõl eszembe jutottak a sorok is. Középsuliban meg gitároztam, és onnantól úgy tanultam verset, hogy kitaláltam pár jól hangzó akkordot és szó szerint megzenésítettem az egészet, mert rájöttem, hogy a dalszövegeket könnyebben tanulja az ember. Próbáld ki mindkettõt, hátha Neked is beválnak ;)

Én gyakran tanultam úgy, hogy lerajzoltam a jeleneteket egy lapra, egymás után egy-egy kis ábrát vagy jelet, amirõl eszembe jutottak a szavak. Utána errõl a hieroglifás papírról olvastam a verset, és végül fejbõl tudtam a képek sorrendjét, amirõl eszembe jutottak a sorok is. Középsuliban meg gitároztam, és onnantól úgy tanultam verset, hogy kitaláltam pár jól hangzó akkordot és szó szerint megzenésítettem az egészet, mert rájöttem, hogy a dalszövegeket könnyebben tanulja az ember. Próbáld ki mindkettõt, hátha Neked is beválnak ;)
A kérdező hozzászólása: jartam gitarorakra, es tudom az alap akkordokat, de anelkul, hogy valaki tanitana, hogy tudnek megtanulni gitarozni???kerestem neten is oldalakat de nem talaltam megfelelot:(( nagyon szeretnek megtanulni:(
1 hónap?? te normális vagy? nekem azt hiszem 3 vagy négy óra volt.
?????? Úgy, hogy megtanulom. Mondogatom magamban vagy hangosan. 1 óra kell rá max. Persze, ha 11 éves vagy, akkor több.
Én sem tudtam soha szó szerint bemagolni semmit, hát még verset megtanulni... A helyedben úgy próbálnám, hogy minden este hangosan vegigmondanám többször, próbáld a dallamát megfogni, esetleg énekelgetni, hátha úgy jobban rögzül. Ha egy hónapig minden nap foglalkozol vele, valamennyire mindenképp megragad benned. Kitartás!
Próbáld meg soronként. Megtanulod az elsõ sort, visszamondod, ha megy, akkor megpróbálod egyszerre az elsõ két sor visszamondani, ha megy, akkor egyszerre hármat, és így tovább Ha nem egy tovább, akkor ameddig jutottál, azt szépen begyakorlod, hogy jól menjen. Aztán késõbb folytatod. A lényeg, hogy mindennap foglalkozz vele.
Úgy is csinálhatod, hogy minden nap egy-egy versszakot tanulsz meg. Utána meg gyakorlod minden nap, amíg nem kell felelni belõle.
Én amikor ilyen mennyiségû verset megtanultam, akkor itthon hiper nagy koncentrációval, ingerszegény környezetben el tudtam mondani, és nagy bátran mentem a suliba, ahol már más volt a környezet, és hirtelen elfelejtettem az egészet... Vagyis tökre nem tudtam, hogy mi miután jön. Azután megfogadtam, hogy ha nem tetszik a megtanulnivaló vers, akkor egybõl azt mondom: "kérem az egyest", és minden más dolgozatra meg rákészültem. Fogalmazás, szövegértés, meg ami csak javíthatja az átlagom az irodalom tantárgyban, és így lettem átlagosan 3-as. Volt amikor csak 2-esre tudtam a félévet teljesíteni, de erõltetve a 4-es is belefért, ha akartam volna. Ami nem megy, azt nem erõltettem soha. :3
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Valamelyik csak be fog válni.
Szia ird be youtubra és hallod hogyan kell kiejteni a szavakat meg hogy mikr menbyi szünetet kell hagyni

Hogy van az a vers amit a rövidital lehúzása előtt szoktak mondani, és úgy kezdődik hogy: mije van a fának? . Levele ( meg olyan is van benne hogy: mi megy az úton? Bilencs / hogyg hívják a fáraót? . Gyere rám szesz ?

Legjobb válasz: Egy vers nincs, de sok-sok szólás igen:)) pl.azt monta az öreg Kis, ne csak együnk, igyunk is. azt mondta az öreg Nagy, ha nem iszol marha vagy ! de majd írnak egy tucattal biztosan:)))

Egy vers nincs, de sok-sok szólás igen:) ) pl.azt monta az öreg Kis, ne csak együnk, igyunk is. azt mondta az öreg Nagy, ha nem iszol marha vagy ! de majd írnak egy tucattal biztosan:) ))
hogy áll rajtad ez az ing? igyál! :D ez a haverom kedvence :D ja, meg hol lakik a kis Jézus? mennybe!
Ahogy Lenin elvtárs is mondta! Be a szervezetbe ! :D

Hogy-hogy még bent van a Parlamentben L. Simon László, aki ilyen undorítóan obszcén, perverz verseket ad ki, ráadásul közpénzbõl?

Idézek egy részletet is:

Legjobb válasz: Semmi sem tiltja, hogy a képviselõk obszcén verseket írjanak. Igaz, hogy sokszor úgy viselkednek, mint a hisztis óvodások, de attól még nem azok.

Semmi sem tiltja, hogy a képviselõk obszcén verseket írjanak. Igaz, hogy sokszor úgy viselkednek, mint a hisztis óvodások, de attól még nem azok.
Több tucatszor láttam csak ezen a fórumon ezt leírva. A skinheades Sneiderrõl a hírekben hallottam, annyira nem érdekel, ezért nem néztem utána, most sem fogok. Bárcsak az lenne a legnagyobb gondunk, hogy egy képviselõnk csúnya verseket ír, egy másik meg skinhead (vagy nemzeti érzelmû) volt (ha nemzeti érzelmû, akkor gondolom most is az).
A kérdező hozzászólása: Nem skinhead egyesületnek volt a vezetõje. Nem tudom, mégis mibõl gondolod ezt? Tán ezt is a kisujjadból szedted? Vagy várj, szerintem annak a talpalávaló ujhülyének a szavait mondod vissza. Õ mond olyan hazugságokat, hogy vascsövekkel támadtak szegény ártatlan "roma" áldozatokra. Senki sem mondta, hogy a cigányok 99%-a bûnözõ, ezt megint csak te talûltad ki.
És neked sikerül felfogni, hogy egyszerû matematikai összefüggések miatt képtelenség 'a cigányok 99%-a bûnözõ' elmélet?
Tisztában vagyok a különbségekkel, és tiszteletben tartom az épeszû nemzeti érzelmû gondolkodókat. Ettõl még Sneider anno egy skinhead gittegylet tagja volt.
A kérdező hozzászólása: 7: DE AZT FELFOGOD VÉGRE, HOGY A NEMZETI ÉRZELMÛ EMBER NEM EGYENLÕ A SKINHEADDEL?! Ennyire nem lehet valaki retardált, te jó ég! És az általad említett eszmefuttatás nem a jobbikosok logikája, hanem a tied. Én is ki tudok szopni a kisujjamból számokat, de értelme nem sok van.
Sikerült felfognom, hogy elég retardált vagy ahhoz, hogy egyének viselkedése alapján ítélj meg egy teljes népcsoportot. De tegyük fel, hogy igazad, és minden cigány öregeket gyilkolászó bûnözõ. Van nagyjából 900000 roma jelenleg. Ennek 30%-a az életkora miatt alkalmatlan a bûnözésre. Marad 600000, aminek a fele nõ, tegyük fel, hogy õk szintén nem bûnözõk. Marad 300000 felnõtt roma férfi, aki állítólag bûnözõ. Kb. napi 10000-et össze kell bûnözniük, hogy átlag szinten megélhessenek a családjukkal, azaz napi 3.000.000.000 (milliárd) forintot vennének el a társadalomtól. Egy évre ez kerekítve 1000 milliárd. A GDP 29 ezer milliárd forint. Azaz a jobbikos elmélet szerint a cigányok az ország teljes termelésének 3%-át (alacsonyan számolva) ellopják. Ehhez évente, ha átlagosan 100000 forintot vesznek el egy öregtõl (ez elég sok), akkor 1 millió nyugdíjast kéne évente megtámadniuk, azaz (mivel 2 millióan vannak) minden másodikat. Érzed már a saját hülyeséged? A kérdésed többi részére válaszolva: nem, nem szoktam ilyet csinálni. A skinheadek nem az alapján ítélik el az embereket, hogy bûnözõk-e vagy sem, hanem származás alapján. Ha annyira érdekelné õket a törvény, akkor nem vágnának pofán embereket, mert ugye azt is tilos, akármilyen múltú is a delikvens.
A kérdező hozzászólása: Ha az utóbbi kommentemet 4-szer elolvasod, akkor talán neked is sikerül felfognod. De ha még mindig nem sikerült beleverni a fejedbe, akkor keress meg privátban, és külön foglalkozom veled.
A kérdező hozzászólása: 4: te most komolyan ilyen ostoba vagy? Te komolyan, direkt nem veszel figyelembe tényeket, csak hogy azt mondhasd, hogy származás miatt ütötte meg? Ha szökõévente egyszer cigányt ér atrocitás, akkor te vagy az egyik leghangosabb romaipari megmondóember, és kiállsz mellettük, hogy számrazása miatt verték meg. Tudod hova menj.... Az, akit több évtizede pofánvágott, az egy bûnözõ, ELÍTÉLT bûnözõzõ volt, aki provokált. Erre õ pofáncsapta. És felelt is a tettéért. Nem, nem bézbólütõvel, és nem, nem vascsõvel, hanem puszta ököllel. Nem azért, mert cigány volt. De ha már ennyire szereted hangoztatni a származást, akkor remélem akkor is hangoztatod, amikor a cigánybûnözõkrõl vannak a hírek, hogy épp hol kínoztak meg öregeket a saját otthonukban. Akkor nem ekkora a pofád gondolom, és akkor csak fiatalokként tekintesz rájuk. Valamint, gondolom a külföldön bûnözõ cigányokra is magyarokként tekintesz. Ész hová mész.
Ha a nemzeti mozgalom alatt azt érted, hogy embereket vertek meg a származásuk miatt, akkor igen, zavar. Az nem zavar, hogy valaki obszcén verseket ír prosti seggekrõl, mert nem olvasom el, ha nem érdekel. A skinheadeket nem zavarja, ha én nem akarom, hogy megverjenek.
"Ez senkit nem zavar?" Téged zavar, mást meg nem. Felfogod, hogy szubjektív dolgokról van szó? Ha nagyon zavar, akkor nem szavazol a Fideszre, azt csá.
A kérdező hozzászólása: Õ a Kultúrális Bizottság elnökeként adott ki ilyen verseket. Ez senkit nem zavar? De az már mindenkit zavar, hogy Sneider több évtizeddel ezelõtt vezetõje volt egy nemzeti mozgalomnak. Talán valami baj van a nemzeti mozgalmakkal? Nem értem. Úgy látszik, az baj, ha valaki kiáll a magyar nemzetért, de az nem, ha valaki zsidó prostik s*ggérõl ír verseket.
ez a mai magyar morál. szánalmas úgy dobnám ki az országházból hogy nyekkene

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!