Találatok a következő kifejezésre: Hogy van a vers (71 db)

Valaki megtudná mondani hogy ebbben a versben van-e ismétlés, metafora, megszémelyesítés stb. és akkor hol?

Én is voltam,ami voltam: Virágok közt rózsa voltam De rossz kertészre akadtam. Bánatimba elhervadtam.


Hogy van a szövege "A sz. r balladája" c. versnek?

Ezt a verset a Sírig tartsd a pofád!" c. könyvben olvastam (elég régen!), sajnos az író sem jut eszembe. Nagyon humoros, csak az elejére emlékszem. Ezért szeretném tudni! Magyar iromány!

Legjobb válasz: Hát igen, ennyi ésszel szabadlábon, ugye?! De mikor a kérdést kiírtam, nekem is "beugrott", hogy a Google-n is megtalálhatom. Úgyhogy nem kellett 2 óra 10 perc! De azért kösz!

A kérdező hozzászólása: Hát igen, ennyi ésszel szabadlábon, ugye?! De mikor a kérdést kiírtam, nekem is "beugrott", hogy a Google-n is megtalálhatom. Úgyhogy nem kellett 2 óra 10 perc! De azért kösz!
Most komolyan: ha nem erre az oldalra írod be a kérdésed, hanem a google-ba írod be a "szar balladája" kifejezést, akkor 2 óra 10 perce olvashatnád a verset. http://kessersztori.blogspot.com/2008/01/szar-balladja-vers...

Hogy tanuljak konnyebben verset? (10 Petofi versrol van szo, es persze adott a 10 vers, szoval nem szabad valasztas)

Legjobb válasz: Én gyakran tanultam úgy, hogy lerajzoltam a jeleneteket egy lapra, egymás után egy-egy kis ábrát vagy jelet, amirõl eszembe jutottak a szavak. Utána errõl a hieroglifás papírról olvastam a verset, és végül fejbõl tudtam a képek sorrendjét, amirõl eszembe jutottak a sorok is. Középsuliban meg gitároztam, és onnantól úgy tanultam verset, hogy kitaláltam pár jól hangzó akkordot és szó szerint megzenésítettem az egészet, mert rájöttem, hogy a dalszövegeket könnyebben tanulja az ember. Próbáld ki mindkettõt, hátha Neked is beválnak ;)

Én gyakran tanultam úgy, hogy lerajzoltam a jeleneteket egy lapra, egymás után egy-egy kis ábrát vagy jelet, amirõl eszembe jutottak a szavak. Utána errõl a hieroglifás papírról olvastam a verset, és végül fejbõl tudtam a képek sorrendjét, amirõl eszembe jutottak a sorok is. Középsuliban meg gitároztam, és onnantól úgy tanultam verset, hogy kitaláltam pár jól hangzó akkordot és szó szerint megzenésítettem az egészet, mert rájöttem, hogy a dalszövegeket könnyebben tanulja az ember. Próbáld ki mindkettõt, hátha Neked is beválnak ;)
A kérdező hozzászólása: jartam gitarorakra, es tudom az alap akkordokat, de anelkul, hogy valaki tanitana, hogy tudnek megtanulni gitarozni???kerestem neten is oldalakat de nem talaltam megfelelot:(( nagyon szeretnek megtanulni:(
1 hónap?? te normális vagy? nekem azt hiszem 3 vagy négy óra volt.
?????? Úgy, hogy megtanulom. Mondogatom magamban vagy hangosan. 1 óra kell rá max. Persze, ha 11 éves vagy, akkor több.
Én sem tudtam soha szó szerint bemagolni semmit, hát még verset megtanulni... A helyedben úgy próbálnám, hogy minden este hangosan vegigmondanám többször, próbáld a dallamát megfogni, esetleg énekelgetni, hátha úgy jobban rögzül. Ha egy hónapig minden nap foglalkozol vele, valamennyire mindenképp megragad benned. Kitartás!
Próbáld meg soronként. Megtanulod az elsõ sort, visszamondod, ha megy, akkor megpróbálod egyszerre az elsõ két sor visszamondani, ha megy, akkor egyszerre hármat, és így tovább Ha nem egy tovább, akkor ameddig jutottál, azt szépen begyakorlod, hogy jól menjen. Aztán késõbb folytatod. A lényeg, hogy mindennap foglalkozz vele.
Úgy is csinálhatod, hogy minden nap egy-egy versszakot tanulsz meg. Utána meg gyakorlod minden nap, amíg nem kell felelni belõle.
Én amikor ilyen mennyiségû verset megtanultam, akkor itthon hiper nagy koncentrációval, ingerszegény környezetben el tudtam mondani, és nagy bátran mentem a suliba, ahol már más volt a környezet, és hirtelen elfelejtettem az egészet... Vagyis tökre nem tudtam, hogy mi miután jön. Azután megfogadtam, hogy ha nem tetszik a megtanulnivaló vers, akkor egybõl azt mondom: "kérem az egyest", és minden más dolgozatra meg rákészültem. Fogalmazás, szövegértés, meg ami csak javíthatja az átlagom az irodalom tantárgyban, és így lettem átlagosan 3-as. Volt amikor csak 2-esre tudtam a félévet teljesíteni, de erõltetve a 4-es is belefért, ha akartam volna. Ami nem megy, azt nem erõltettem soha. :3
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Valamelyik csak be fog válni.
Szia ird be youtubra és hallod hogyan kell kiejteni a szavakat meg hogy mikr menbyi szünetet kell hagyni

Hogy van az a vers amit a rövidital lehúzása előtt szoktak mondani, és úgy kezdődik hogy: mije van a fának? . Levele ( meg olyan is van benne hogy: mi megy az úton? Bilencs / hogyg hívják a fáraót? . Gyere rám szesz ?

Legjobb válasz: Egy vers nincs, de sok-sok szólás igen:)) pl.azt monta az öreg Kis, ne csak együnk, igyunk is. azt mondta az öreg Nagy, ha nem iszol marha vagy ! de majd írnak egy tucattal biztosan:)))

Egy vers nincs, de sok-sok szólás igen:) ) pl.azt monta az öreg Kis, ne csak együnk, igyunk is. azt mondta az öreg Nagy, ha nem iszol marha vagy ! de majd írnak egy tucattal biztosan:) ))
hogy áll rajtad ez az ing? igyál! :D ez a haverom kedvence :D ja, meg hol lakik a kis Jézus? mennybe!
Ahogy Lenin elvtárs is mondta! Be a szervezetbe ! :D

Meg tudná mondani valaki a lenti versnek a címét vagy azt, hogy milyen műből van a részlet?

Csak annyit találtam erről, hogy Goethe az, akitől származik. Segítségedet előre is köszönöm! S idő állj meg egy pillanatra S ti rohanó percek várjatok, Amíg ők ketten esküt tesznek, Hogy egymáshoz örökké hűek lesznek, Csak addig várjatok!

Legjobb válasz: Ez nem önálló vers

Ez nem önálló vers
Esküvõi alkalmakkor szokták benyomni. Valóban Goethe. Melyik mûve, azt passzolom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!