Találatok a következő kifejezésre: Hogy van a (78778 db)

Railjet vonatnál hogyan van a helyjegy?

Ugyebár a helyjegy opcionális, de ez hogyan működik? Vannak helyjegyes kocsik és olyanok, melyekben a helyjegy nélküliek ülnek? vagy ha nem így van, akkor el kell küldeni azt aki az én helyemre ült le helyjegy nélkül?

Legjobb válasz: Az ülések felett elektronikusan ki van írva, ha le van foglalva, illetve az is, hogy honnan, melyik állomástól foglalt. Az én lefoglalt helyemre is ült már le egyszer elõttem valaki, de megkértem, hogy üljön máshova.

Az ülések felett elektronikusan ki van írva, ha le van foglalva, illetve az is, hogy honnan, melyik állomástól foglalt. Az én lefoglalt helyemre is ült már le egyszer elõttem valaki, de megkértem, hogy üljön máshova.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infót, ez elég jó megoldásnak tûnik, nem is gondoltam volna, hogy ilyen létezik! :-)
A railjet egy másik világ, ne a máv színvonalára számíts ;) menetközben képernyõkön nézheted, hogy épp merre jár a vonat, mennyivel megy, stb. Ausztria területén ingyen wifi is van. (Rendszeresen utazom Zürich-Bp között)
Ilyen helyesírással inkább általános iskolába menj.
Ha ilyen jó vagy franciából is, mint magyarból, akkor esélyed sincs, hogy megértsék, mit akarsz.
A fogaidat rendbe kell hozni , az is feltétel. Annak idején a tesóm is kiment, de nem bírta a kiképzést. Nem ajánlom , inkább jelentkezz hivatásos katonának.
egyépként ezek után lehetne olvasni.Google a barátod.(mellékesen az idegen légió a legdurvább szal ha azt kibírod mindent kibírsz)
én tudok helyesen írni és engem érdekelne, hogy tényleg mennyire szigorúak az egészségügyi vizsgálatok

Ez hogy van a párbeszédeknél?

Azt szeretném megtudni, hogy akkor a párbeszédek elõtt bekezdés van-e. Kerestem az interneten, de ott egyik helyen azt írták kell, a másiknál meg nem. Fellapoztam pár könyvet, de azok közt sem mindegyiknél volt így, ezért fogalmam sincsen, hogy akkor most hogyan is kell.

Legjobb válasz: Szerintem minegy, hogy van-e

Szerintem minegy, hogy van-e
A bekezdés nem fontos, de, ha sok párbeszéd és szereplõ van, akkor jól jöhet. Inkább a gondolatjel a fontosabb.
Én 20 éve érettségiztem, és akkor még azt tanították, hogy új bekezdés gondolatjellel. -Szöveg...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Bekezdés, gondolajel. Angol nyelvû könyveknél idézõjel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!


Ez hogy van a főiskolákon, egyetemeken?

Kiszámoltam,hogy egy f?iskolán összesen az összes kollégiumban 883 fér?hely van. Idén 630 állami hely volt, marad tehát 253 fér?hely. Ezeket a helyeket ki tölti be? Korábban feltettem egy olyan kérdést,hogy önköltséges diákok nyerhetnek-e felvételt a kollégiumokba és mindenki azt mondta,hogy esélytelen. Tényleg az?

Legjobb válasz: attól, hogy állami férõhelyen van valaki, nem biztos, hog yannyit fel is veszenk és ha tegyük fel 630 embert felveszenk azok közül is lesznek kolisok, bejárósok, albérletesek, helyiek stb

attól, hogy állami férõhelyen van valaki, nem biztos, hog yannyit fel is veszenk és ha tegyük fel 630 embert felveszenk azok közül is lesznek kolisok, bejárósok, albérletesek, helyiek stb
teljesen iskola függõ h az önköltséges kaphat e kollégiumot. tesóméknál egy csomó önköltséges kapott, nálunk meg csak épp hogy pár, valahol pedig egyáltalán. maradék hely sztem vendégszobát lehetnek. pl. levelezõsöknek ha éppen úgy adódik ott kell aludniuk, vagy csak simán egyetemen kívüli embereknek.
Szerintem kiszúrás lenne a vidéki önköltségesekkel, ha õk nem kaphatnának koleszt. Szerintem a vidékiek kapnak szobát, nem az államisok.
A kérdező hozzászólása: Én 155 km-re lakok az iskolától, ez számít vajon?
Már bocsánat, de a felsõbbéveseket is beleszámoltad? Nemcsak az elsõsöket veszik fel kollégiumba. Ráadásul az egyetemen a tanárok sem tudják, hogy mennyi a pontos hallgatói létszám, te honnan tudod, hogy 630?
A kérdező hozzászólása: A felsõéveseket nem számoltam, de hülye vagyok! A 630 nem a létszám, hanem az állami férõhely idén.

Angol írásbeli érettségim 60 pontos lett ez hanyast ér és hogy van a ponthatár szóbelin? Hány pontól 3as?

Legjobb válasz: Középszinten 20%-onként vannak az osztályzatok: 0-19 1 20-39 2 40-59 3 60-79 4 80-100 5 Ezt úgy kapod meg, hogy (írásbeli pontja + szóbeli pontja)/1,5

Középszinten 20%-onként vannak az osztályzatok: 0-19 1 20-39 2 40-59 3 60-79 4 80-100 5 Ezt úgy kapod meg, hogy (írásbeli pontja + szóbeli pontja)/1, 5
A kérdező hozzászólása: azt tudom hogy 33 poont szerezhetõ a szóbelin de hogy hány %-onként változnak a jegyek azt nem :S pls segítsetek
A kérdező hozzászólása: az írás belitt tudom hogy így van de hogy ha 22 pontot szerzek pl vagy ilyesmi akk hogy van a ponthatár? 117 az írásbeli meg 33 a szóbeli nem ? és akk ezt együtt véve hogy van 150-...és így tovább hogy hány pontonként változik az osztályzat nem tudod?(bocsi a hülye megfogalmazásért csak jobban nem tudtam leírni:S)
A kérdező hozzászólása: de am köszi a választ:)
Az egészre (írásbeli+szóbeli) kapsz egy osztályzatot. Ezt az osztályzat úgy jön ki, hogy az írásbeli és szóbeli pontokat összeadják, elosztják 1, 5-tel, és a fenti táblázat alapján kapod a jegyed. Ha az írásbelid 60 pontos, akkor ha 30 pontot vagy többet kapsz a szóbelin akkor 4-es az angol érettségid. Ha 3 vagy kevesebb pontot kapsz, akkor megbuktál, mivel szóbelin el kell érni 10%-ot (ami ugye 33 pontnál 3, 3). Bármi más pontszám esetén (4->29) 3-as lesz az érettségid.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a segítséged:) na most már így értem
A kérdező hozzászólása: ment a zöld kéz nagyon hálás vagyok:D

Igaz, hogy van a T-mobile-nál olyan internetcsomag ami az androidos telefonokra ingyenes?

Ezt mondta az ismer?söm,de elég furán hangizk...A T-mobile honlapon nem találtam ilyet...

Legjobb válasz: LOL!? XD Dehogy van. Hogy lenne már?

LOL!? XD Dehogy van. Hogy lenne már?
Ja és ez nem díjcsomag! Ez díjcsomaghoz rendelhetõ szolgáltatás!
Telefonról vagyok! Ha gépközelbe leszek üzibe elküldöm! :)
utolsó! Nem találtam ilyen díjcsomagot... Betudnád linkelni?
"NETROLL" Nincs ingyen de: 990ft a havidíj, 1GB és örök net! Örök net azt jelenti hogy ha túlléped az 1Gigát akkor nem kell fizetni minden megkezdett kilobyte-ér hanem csak korlátozzák a sebességet! Nekem ez van Androidhoz szerintem megéri!
Ilyen még véletlenül sincs! Esetleg olyan van, hogy az elõfizetés (ami bármilyen telefonon használható) tartalmaz benne foglalt adatforgalmat, tehát van egy fix havidíj és abban van hívás, sms, internet, mobil tv. Ez a MédiaMánia.
Olyan van, hogyha nincs külön facebook alkalmazás a mobilodra, és simán a facebook mobil oldalát nézed a telefon böngészõjén keresztül, akkor azt tudod beírni hogy 0.facebook.com, és akkor az nem számít bele az adatforgalmadba. De ehhez is kell egy adatforgalom amibe nem számít bele, kvázi egy net elõfizetés a telefonodra, ami pénzbe kerül.
Maximum szolgáltató és oprendszertõl függetlenül tudsz netezni ingyen olyan telefonnal amivel tudod fogni a wifit. Ez is akkor ingyenes, ha más elõfizetett és megosztott netjét csapolod a telóval.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is csak ezekrõl tudtam amiket ti mondtatok, de azért mondom megkérdezem, hátha tudatlan vagyok, de akkor hülyeségeket beszéltek nekem.Csodálkoztam is, mert ez sehogysem érné meg a T-mobile-nak.Köszike!
Én nem az Egyesült Államokat, mint országot, vagy az ott élõ embereket, mint népet vagy nemzetet utálom. Egyszerûen csak azt, ahogyan a kormányzatuk áll a világ dolgaihoz és ahogy játszani próbálja (mostanra mondjuk már egyre kevesebb befolyással) a világ vezetõ nagyhatalmát. Nem a szokásaikat, ünnepeiket, nyelvüket utálom, hanem hogy ezek beférkõznek hozzánk és a mi kultúránk helyét veszik át. Ezt fejlõdésnek ebben a formában nem nevezném. De ez minden korban így van. 100-200 évvel ezelõtt a hasonlóan utált fõellenség Nagy-Britannia volt a maga világ vezetõ nagyhatalmi státuszával együtt.
A kérdező hozzászólása: "Földrajzot nem tanulnak:-))" Nálunk megtanítják magyarország és az eu földrajzát, történelmét. Náluk akkora az egész ország mint nálunk az eu. Feltehetõleg õk azt tanulják.
A kérdező hozzászólása: Sverdansnak igaza van. A válasz írója 59%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 12:23 Te beteg vagy. Itt ki beszélt hazautálatról. Én csak azt jelentettem ki, hogy miért van az, hogy vannak a nagymagyarok (mint látszik te is) akik mindig azt mondják, hogy milyen nagy hazaszeretett van az USA-ban és olyannak kellene lenni nálunk is és közben meg rühell mindent ami amerikai.
Hát, azért az amcsi hazaszeretet nem pont ilyen, kedves utolsó! :D
Azért, mert a "nagy magyarok" agyába nem fér bele, hogy létezik olyan hazaszeretet is, hogy közben nem utálnak másokat...
Miért van az, hogy aki magát nyitottnak és toleránsnak vallja, az a legszõklátókörûbb? Hallottál már róla, hogy nem minden fekete-fehér?
Például azért, mert nem a hazaszeretetüket utáljuk bennük?
"A válasz az, hogy csak azért, mert a magyarok többsége olyan beteg, mint te. Készek lennétek 10 magyar gyermeket lemészároltatni azért, hogy megmentsetek 1 cigánygyereket. És pont ez az idegenimádat, a xenofília jelenti Magyarország és a magyar nemzet pusztulását." Te egy állat vagy! Kezeltesd magad, mert így le fognak épülni az emberi kapcsolataid, vagy olyan mértékben beszûkülnek, hogy beleõrülsz mégjobban a fajmagyarságodba!
elsõnek: ez FAIL!!! Amúgy a kuruc is USA-beli szerveren van! Ott állítólag "helyesen" értelmezik a szólásszabadságot :D
Amúgy teljesen lényegtelen lenne bármit is mondanom, úgysem változna meg a véleményed. Csak azért tetted fel a kérdésedet, mert gyûlölöd azokat, akik Magyarországon nemzeti értékeket vallanak maguknak. Te már csak egy ilyen hátbakéselõ személyiség vagy, aki átharapná a torkát minden magyarnak, minden nemzettestvérének csak azért, mert ezt egy romlott eszmeiség - ami testvérgyilkosságra utasít - megköveteli tõled. Hagyd abba az önpusztító gyûlölködést, vagy ha mégis gyûlölöd a nemzeti magyarokat, akkor ne síránkozz azon, hogy miért tartunk itt, ahol vagyunk. A válasz az, hogy csak azért, mert a magyarok többsége olyan beteg, mint te. Készek lennétek 10 magyar gyermeket lemészároltatni azért, hogy megmentsetek 1 cigánygyereket. És pont ez az idegenimádat, a xenofília jelenti Magyarország és a magyar nemzet pusztulását. Ennyit elmondtam, ha nem érted, akkor sajnálom. Játszd nyugodtan az antilopot, aki önszántából besétál az éhes oroszlánok közé, hogy felfalhassák õt, mert sajnálja szegény éhezõ oroszlánokat. Te vagy az az antilop, aki idiótának nézi azokat a társait, aki fel akarnak lépni az oroszlánok fenyegetése ellen. Ha minden antilop olyan lenne, mint te, akkor az antilopokat mind felfalták volna. Szerencsére az olyan antilopok életben maradnak, akik a saját fajtájuk fennmaradását fontosabbnak tartják annál, hogy az oroszlánok jóllakjanak.
Amerikai hazaszeretet?Az valami más ám.Onnan indul, hogy az átlagember kb 2 másik országot tud felsorolni. Földrajzot nem tanulnak:-))
A kérdező hozzászólása: "Például azért, mert nem a hazaszeretetüket utáljuk bennük? " Errõl az egyik rokonom jut eszembe. Utálta sokáig az USA-t. Aztán kiküldték 3 hétre dolgozni. ÉS rájött, hogy õk is ugyanolyanok mint mindenki más. Semmivel se rosszabbak. Sõt arra is rájött, hogy ott jobban meg tud élni mint itt. (a szakmájában. Itt se keres rosszul, de ott jól keresnek ebben a szakmában). És gondolkodik rajta, hogy kiköltözik. Munkája is lenne.
Nem tanulnak.Az egyik elnökük fogalmazta meg jól: Földrajzot a kis országoknak kell tanulni, hogy tudják, hol vannak a nagyok.Bizony!!!Na ez nem a hazaszeretet. Matematika érettségi tudásuk annyi, mint nálunk az alsós negyedikesé.És mégis nekünk kell elfogadtattani a bizonyítványunkat, ha odamegyünk.
apuu kezdõdik megint csak a xenofóbia Karácsony van!
13:21-nek Azért, mert az idegengyûlölet szót nem magyarul írtad le, nem hiszem, hogy hasra kéne esnem. Amit mondtam, tapasztalat. És hogy azért változtassam meg a véleményem, mert karácsony van, igencsak képmutatás lenne. Semmi bajom velük. De most mondok egy közhelyet: Ahol a pénz, ott a hatalom. És az diktál.Ennyi.
A kérdező hozzászólása: "Miért van az, hogy aki magát nyitottnak és toleránsnak vallja, az a legszõklátókörûbb? Hallottál már róla, hogy nem minden fekete-fehér?" teljesen igaza vad van. Az a szûk látókörû akinek van annyi esze és intelligenciája, hogy nem utál másokat azért mert más a vallása, bõrszíne, vagy nemzetisége.

Tatabányai anyakönyvi hivatalának hogy van a "nyitva tartása"? Ugyértem mikor lehet menni bejelentkezni? van esély még rá hogy van időpont mondjuk egy augusztusi esküvőre?

Legjobb válasz: Hétfõ 13-16, szerda 8-12 13-19, péntek 8-12. Augusztusnál még lesz esélyed, de azért siessél:)

Hétfõ 13-16, szerda 8-12 13-19, péntek 8-12. Augusztusnál még lesz esélyed, de azért siessél:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!