Találatok a következő kifejezésre: Hogy van Lehet (17237 db)

Most akkor hogy van? Lehet facebookot feltörni?

Az egyik gyereknek a suliban sikerült. És mivel az ellenlábasom, az enyémet törte fel! Akkor honnan fért hozzá a beszélgetéseimhez. Egy nap azzal, jött, hogy szóról szóra kiharsogta mindenki el?tt, kivel mit írtam.

Legjobb válasz: Az iskolában csinálta valaki? Keyloggert tehetett a gépre, ami minden leütött billentyût figyelt. Ha van lehetõség programot telepítésére és futtatására az iskolai gépein, és nincsenek külön felhasználói fiókok minden tanulónak, akkor erre van esély. Teendõ: szólsz egy illetékesnek, ilyenért fegyelmi járna. Megelõzés/tanulság: iskolában nem Facebookozunk hanem tanulunk. Ha a kétértelmû kérdést én értettem rosszul, akkor tárgytalan a dolog. Olyan nincs, hogy te csak úgy egy másik ember adataihoz hozzájutsz, fõleg távolról. Az iskolában közös pont lenne a közös géphasználat, ebben az esetben viszont ajánlott szólni. Azért is, mert más adataival is visszaélhetett az ember, azért is mert bûncselekményt követett el. Te pont emiatt ne akarj visszavágni.

Az iskolában csinálta valaki? Keyloggert tehetett a gépre, ami minden leütött billentyût figyelt. Ha van lehetõség programot telepítésére és futtatására az iskolai gépein, és nincsenek külön felhasználói fiókok minden tanulónak, akkor erre van esély. Teendõ: szólsz egy illetékesnek, ilyenért fegyelmi járna. Megelõzés/tanulság: iskolában nem Facebookozunk hanem tanulunk. Ha a kétértelmû kérdést én értettem rosszul, akkor tárgytalan a dolog. Olyan nincs, hogy te csak úgy egy másik ember adataihoz hozzájutsz, fõleg távolról. Az iskolában közös pont lenne a közös géphasználat, ebben az esetben viszont ajánlott szólni. Azért is, mert más adataival is visszaélhetett az ember, azért is mert bûncselekményt követett el. Te pont emiatt ne akarj visszavágni.
A kérdező hozzászólása: Suliban sohasem facebookoztam... Eddig. Nem hiszem, h keyloggert rakott volna a gépre.
Kitalálta vagy ellopta a jelszavadat. Ennyi....

Hogyan van lehetõségem erre? többi lent

Egy ideje érdekel... a rendõrségi munka. Jelenleg általános gimnáziumban vagyok, és nem tanultam Belügyi Rendészeti Ismereteket. Kérdésem igen sokrétû lenne:

Legjobb válasz: [link] - ezek az adyligeti követelményei, részletesen le van írva. Nem feltétlenül kell érettségizned Belügyi Rendészeti Ismeretekbõl. Nézd meg a képzéseket, attól függ, hogy mennyi idõt kell ott lenned. Egyébként NKE-n is vannak szakok, azokat felvi.hu-n tudod megnézni, a követelményeket is. Ha egyetemen tanulsz, tiszt lehetsz.

[link] - ezek az adyligeti követelményei, részletesen le van írva. Nem feltétlenül kell érettségizned Belügyi Rendészeti Ismeretekbõl. Nézd meg a képzéseket, attól függ, hogy mennyi idõt kell ott lenned. Egyébként NKE-n is vannak szakok, azokat felvi.hu-n tudod megnézni, a követelményeket is. Ha egyetemen tanulsz, tiszt lehetsz.

A BKV vegyék hogy vannak? Lehet olyat venni, amivel átszállni is lehet?

Legjobb válasz: Ha a jegyekre gondolsz, akkor igen. Átszállójegy 490 forint.

Ha a jegyekre gondolsz, akkor igen. Átszállójegy 490 forint.
A kérdező hozzászólása: Ja, ezt nagyon elírtam. :D De a vonaljegynél is írják, hogy át lehet szállni egyszer ha metróról van szó.
Ja, de az csak metrón való átszállásra érvényes, a Deák téren.
Így van. A vonaljeggyel a metróhálózaton belül át lehet szàllni. Egyéb átszállások (pl. metróról buszra) esetén átszállójegyet érdemes venni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én csak a metrón fogok átszállni, így jó a vonaljegy.

Megcsalt fél megérzi hogy baj van? Lehet benne valami hogy ilyenkor megérzi az ember hogy ármánykodás van a háta mögött?

Sok helyen olvastam és sok beszámolót hogy soha nem kutakodott a megcsalt fél hogy esetleg megcsalják e,de valami hirtelen azt súgta nekik hogy valami nincs rendben és sokszor egy hirtelen erőtől vezérelve bele néztek a telefonba vagy az emailokba és mindig beigazolódott a gyanú..lehetséges hogy az ember ezt megérzi?Nekem is beugrott a minap egy ilyen,teljesen hirtelen és bár én nem néztem bele az emailba és a telefonba..azt hozzá teszem hogy soha nem voltam betegesen féltékeny,egészséges féltékenység volt bennem,soha nem kutakodtam a másik után..de a minap beugrott hogy valami nem stimmel a párommal és hogy vaj van a füle mögött..ha nem is megcsalt de valamit titkol előlem ebbe biztos vagyok..hogyan bizonyosodjak meg róla hogy nem e csal meg..a telefonjába nem szeretnék turkálni..milyen kereszt kérdéseket tehetnék fel neki amivel zavarba tudom hozni?

Legjobb válasz: Elöször is, az nem igaz, hogy meg lehet érezni, ezt csak azok mondják, akik meg akarják indokolni, hogy miért kutatnak a másik dolgaiban. Rengeteg ismerös van, aki álmában sem gondolta volna, hogy megcsalják, söt az erre irányuló figyelmeztetéseket is lehetetlennek tartották. Másoknak meg voltak ilyen "megérzései" ok nélkül, és a kutatás meg bizalmatlanság okozta, hogy idövel a párja mást keresett magának. Az meg, hogy milyen kérdéseket tegyél fel: ha tényleg van valami megcsalás vagy hasonló a dologban, akkor vagy elég ügyes, hogy meggyözöen le tudja tagadni, vagy elárulja magát, de gatantáltan nem lehet megmondani, hogy mik a megfelelö kérdések. Ha meg nincs semmi a háttérben és elkezdesz kérdésekt feltenni, amivel csapdába akarod csalni, az a legtöbb esetben odavezet, hogy a másik - joggal - megsértödik és ezzel te teszed tönkre a kapcsolatotokat. Ha tényleg van olyan érzésd, hogy valami nem stimmel, akkor a legtisztességesebb mód, hogy egyenesen megkérdezed, hogy mi az, ami miatt úgy érezheted, hogy valamit titkol. A legtöbbször ilyen egyenes kérdésre a válasz tisztázza a helyzetet és kiderül, hogy valami egész mas van a háttérben. (pl. csak néhány konkrét eset: valami alkalomra meglepetést tervez, esetleg barát/rokon problémájával van elfoglalva, megtudta, hogy valami betegsége van, a munkahelye bizonytalan lett, stb.) Csapdát állitani, kutatni nagyon lealacsonyitó dolog rád nézve.

Elöször is, az nem igaz, hogy meg lehet érezni, ezt csak azok mondják, akik meg akarják indokolni, hogy miért kutatnak a másik dolgaiban. Rengeteg ismerös van, aki álmában sem gondolta volna, hogy megcsalják, söt az erre irányuló figyelmeztetéseket is lehetetlennek tartották. Másoknak meg voltak ilyen "megérzései" ok nélkül, és a kutatás meg bizalmatlanság okozta, hogy idövel a párja mást keresett magának. Az meg, hogy milyen kérdéseket tegyél fel: ha tényleg van valami megcsalás vagy hasonló a dologban, akkor vagy elég ügyes, hogy meggyözöen le tudja tagadni, vagy elárulja magát, de gatantáltan nem lehet megmondani, hogy mik a megfelelö kérdések. Ha meg nincs semmi a háttérben és elkezdesz kérdésekt feltenni, amivel csapdába akarod csalni, az a legtöbb esetben odavezet, hogy a másik - joggal - megsértödik és ezzel te teszed tönkre a kapcsolatotokat. Ha tényleg van olyan érzésd, hogy valami nem stimmel, akkor a legtisztességesebb mód, hogy egyenesen megkérdezed, hogy mi az, ami miatt úgy érezheted, hogy valamit titkol. A legtöbbször ilyen egyenes kérdésre a válasz tisztázza a helyzetet és kiderül, hogy valami egész mas van a háttérben. (pl. csak néhány konkrét eset: valami alkalomra meglepetést tervez, esetleg barát/rokon problémájával van elfoglalva, megtudta, hogy valami betegsége van, a munkahelye bizonytalan lett, stb.) Csapdát állitani, kutatni nagyon lealacsonyitó dolog rád nézve.
Szerintem ilyen esetekben arról van szó, hogy az ember észre veszi a változásokat a párja viselkedésén. Pl: a telefont csak nem veheti fel melletted, ezért elvonul beszélgetni. Nekem is volt ilyen "megérzésem". Megkérdeztem egy kollégájától, akit én is régóta ismertem, hogy van-e valakije. Jött a lelombozó válasz..
Meg érzed, hisz ember vagy. Ne tégy semmit. Olykor nem is érdeme studni róla. Van itt olyan aki meg csalta a férjét ée a lelkiismeret gyötri. A férje nem is tud róla. Sajnos a hölgyemény emészti magát.Hát nehéz eset. Vannak szélsõségek.Nem kellenek kereszt kérdések, azt látni kell . Zavart, feszült, olykor ideges, emészti magát, de nem mondja el, ha kérdezed sem, rosszabbik eset ha valaki nevét hallod egész nap. Nincs kereszt kérdés, cak jellemzõk. Örlõdik a személy, fél, távolodik el tõled, nem mer a szemedbe nézni, . Sok olyanjegy van amit kérdezni sem kell. De lehet, hogy nem csal meg , ha nem valami bántja amit nem mondhat el, és fél attól , ahogy reagálsz. Mert nem mer bízni benned. Nehéz eset, én tudom. Ha meg csalt, ne is vedd figyelembe, az úgy is kiderül magától. Szóval itt, nem lehet egyértelmût mondani.Mert ahhoz isnerni kellene a személyt, azon belül a jellemét. Az a leg jpbb ha nem teszel semmit, sõtt kikapcsolódtok, ne is érezze tudol- e róla. Amugy afélre lépést sokan megbánják, ezért örlõdnek. Akaratuk ellenére is távolságot tartanak és azért derül ki. Magyarn mondva amitõl félsz a leg jobban az történik meg veled a leg hamarabb, én tudom.
Sokan tényleg megérzésnek hívják, pedig ez nem egy ösztön :) hanem észrevesznek bizonyos furcsaságokat, amik eddig nem voltak szokásosak. És tudod ha a másik életébe belép egy másik nõ vagy férfi, valami benne is megváltozik, és ennek elõbb utóbb lesznek jelei. Aki nem vett észre semmit ezekbõl, az vagy vak, vagy szintén mással van elfoglalva és sose a párjával. Nyilván itt jön be az, hogy a változás sokszor nem azért van, mert szeretõje lett, hanem más dolgok (munkahelyi zûr, vagy pénzügyi gond...) Szóval ha úgy érzed valami történt, akkor keresd meg hogy mibõl gondolod. Mi volt az az esemény, tette, vagy látvány, vagy bármi ami miatt gyanú támadt benned. pár napig figyelj. ha nem találsz rá megnyugtató választ, akkor meg kérdezd meg egyenesen, hogy miért történ az amit láttál. A válaszból szintén meg fogod tudni, hogy van-e valami takargatni valója, vagy nincs. De mondjuk ez még mindig nem azt jelenti hogy nõ van a dologban. Ha nem sikerült megnyugodnod, akkor meg kérdezz rá egyenesen, hogy van-e valakije. Hidd el, hamarosan ki fog derülni. De amit válaszol, jó alaposan gondold át, hogy igaz-e, és ha tényleg hihetõ, akkor hidd is el neki!. Tudod, egy-egy kérdés arra vonatkozóan, hogy nincs-e más a képben még rendben van, és nyugodtan meg lehet kérdezni, de ha záporozik a bizalmatlanság, az már sok. van egy barátnõm, õ mesélte el részletesen, hogy miket vett észre a férjén, amik egyre inkább elõször furcsák, aztán már gyanúsak lettek, míg a végén tényleg belenézett a telefonjába, és meg is találta amit kellett. Elõször, hogy néha kiment telefonálni, amit addig sosem tett ( ez csak akkor furcsa, ha eddig nem tett ilyesmit) aztán egyre lerázóbban viselkedett. a végén meg rajtakapta éjjel, hogy smst írt a klotyón, sötétben... na ez elég egyértelmû :) de még akkor is azt mondta a pasas, hogy valami bejegyzést ír a telefonba... Remélem nem megcsalás áll nálatok a háttérben. tényleg szívbõl kívánom. 33/N
Én nem tudom, hogy megérzésnek vagy minek nevezzük, egyszer volt ilyen, hogy egy lánynak írt egy sms-t, hogy milyen csinos volt vmi eseményen... ez még közel se megcsalás, de akkor is tudtam, hogy valami nem stimmel, valahogy nagyon erõsen rám tört ez az érzés. És megnéztem a telefonját, és benne volt ez az sms, pedig azóta akkor csak 2 nap telt el, hogy elküldte... Hát, ez mondom nem megcsalás, nem biztos, hogy idetartozik, csak gondoltam talán illik ide. :)
Észrevettem furcsaságokat, pl hülye szakítási indok, idegesség (mindenbe belekötött, feszült volt, hadart), elhidegült tõlem annak ellenére, hogy mondogatta, hogy nem velem van a baj csak nem áll készen egy kapcsolatra stb. Mindent el tudtam volna képzelni, csak azt nem, hogy megcsalt... :S

Az elso ket fogamon feher foltok vannak NAGYON reg ota mindig kereste m hogy mi lehet az oka es hogy mit lehet tenni hogy elttunjon, de meg mimdig semmi, lehet ezellen tenni?

Mar nagyon nsgyon zavar es tenyleg mindig mosdtam fogat es megis itt van. Mar mosolyogni se merek kerlek segitsetek. Egyebkent most elkezdtem szedni ilyen kalcium pezsgotablettat ha esetleg kalcium hiany hatha segit, de ha igen kb mennyi ido? Koszonom elore is!

Legjobb válasz: Sok oka lehet, egy fogorvosi vizsgálattal ki lehet deríteni. Persze ne az sztk-ban várd a csodát... Egészségtelen életmód, belsõ rendellenességek, fluorózis, valami gyógyszer, savas ételek... sok dolog okozhatja. Sajnos van, ami nem is visszafordítható, de az biztos, hogy midnenképp rendellenes, és fogászati kezelést igényel.

Sok oka lehet, egy fogorvosi vizsgálattal ki lehet deríteni. Persze ne az sztk-ban várd a csodát... Egészségtelen életmód, belsõ rendellenességek, fluorózis, valami gyógyszer, savas ételek... sok dolog okozhatja. Sajnos van, ami nem is visszafordítható, de az biztos, hogy midnenképp rendellenes, és fogászati kezelést igényel.
Nem lerakódás?
A kérdező hozzászólása: biztos hogy nem lerakodas!:/ mar nagyon regota megvan de a fogorvos sem mondott ra semmit akkor lehet hogy vissz se fordithato?
Nem is olyan régen azt hitték, hogyha valami tablettát (nem tudom pontosan, mit) rendszeresen adnak a gyereknek, akkor az a fogait erõsebbé teszi. Csak aztán amellett megjelentek ezek a fehérebb részek. Aztán rájöttek erre, és már nem ajánlják az orvosok az anyukáknak. Nekem is van ilyen folt a fogamon. Ui: Csak mértékkel a Ca tablettákkal, az nem jó ha túl sokat eszel/iszol belõle.
A kérdező hozzászólása: es neked hogy tuntek el a foltok?
Sehogyan, sajnos. De nekem annyira nem feltûnõ. Ha téged nagyon zavar akkor szerintem meg kéne kérdezned egy fogorvost, hogy mit lehet vele tenni.
A kérdező hozzászólása: okes koszonom, vegulis akkor lehet tenni ellene hogy eltunjon igazz?:)
Igen lehet.
A kérdező hozzászólása: Hogyan??Köszönöm a válaszodat!
Jailbreakelni kell majd cydiábol feltenni az appsyncet. Utána ugyan úgy tudod telepíteni õket mint zenéket itunesból.
A kérdező hozzászólása: Rendben de én úgy tudom, hogy ez a Jail Break egy hack progi az ios7-hez nem?Amúgy köszi, hogy írtál!
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon szeretném hackelgetni!Vmi Apple barát megoldás nincsen???Géprõl mint a zenét átrakni, majd szinkronizáli Itunes-szal?
A zenékkel nincs gond. Bármilyen forrásból származó anyagot fel tudsz tenni itunesal. Appokat viszont csak appstoreból hivatalosan, vagy pedig jailbreak útján.
A kérdező hozzászólása: Jaa!Ok!A zenét tudom, de köszi a válaszod!

Nem tudom, hogy mi van mert nem lehet nevezni fehérfolyásnak, mert nem a hüvelykemnél folyik hanem a csiklómnál ilyen fehér nyálkás folyadék minden nap van és nem tudom, hogy mi lehet ez! (12 éves vagyok, de az is lehet, hogy csak egy pati van ott? )

Legjobb válasz: Az helyesen leírva és kiejtve: hüvely (k-betû nélkül) Ha a csiklódnál folyik (amit nem nagyon tudok elképzelni), akkor jobb, ha felkeresel anyukáddal egy nõgyógyászt. Ha mégis a hüvelyedbõl folyik, az teljesen normális, lehet, hogy hamarosan menstruálni fogsz.

Az helyesen leírva és kiejtve: hüvely (k-betû nélkül) Ha a csiklódnál folyik (amit nem nagyon tudok elképzelni), akkor jobb, ha felkeresel anyukáddal egy nõgyógyászt. Ha mégis a hüvelyedbõl folyik, az teljesen normális, lehet, hogy hamarosan menstruálni fogsz.
Egész biztos, hogy fehérfolyás ez, ne izgulj. A csiklódnál veszed észre, mert elõfordul, hogy arrafelé sûrüsödik be.

Csak az lehet angoltanár általános iskolában, aki tanítóképzőre járt? A tanítóképző 1-6-ig van? Anglisztika Ba kell hogy valaki 1-8-ig tanítson angolt? Vagy ez most hogy van? Valaki írja le, hogy ez hogy van.

Legjobb válasz: Tanító végzettséggel 14 osztályig lehet tanítani bármilyen tárgyat, és választani kell a képzés ideje alatt egy mûveltségi területet, azt a tárgyat lehet tanítani 5. és 6. osztályban is. De ez csak az elmélet, a gyakorlatban szaktanárok tanítanak 5. és 6. osztályban szinte mindenhol. Most már nem ba, hanem osztatlan tanárképzés lesz szeptembertõl annak, aki tanár szeretne lenni, lesz 4+1 éves képzés, ami után általános iskolában lehet majd tanítani (korábbi fõiskolai tanárképzésnek felel meg a végzettség), és lesz 5+1 éves tanárképzés, ami a korábbi egyeteminek fele meg, ez jogosít középiskolában való tanításra.

Tanító végzettséggel 14 osztályig lehet tanítani bármilyen tárgyat, és választani kell a képzés ideje alatt egy mûveltségi területet, azt a tárgyat lehet tanítani 5. és 6. osztályban is. De ez csak az elmélet, a gyakorlatban szaktanárok tanítanak 5. és 6. osztályban szinte mindenhol. Most már nem ba, hanem osztatlan tanárképzés lesz szeptembertõl annak, aki tanár szeretne lenni, lesz 4+1 éves képzés, ami után általános iskolában lehet majd tanítani (korábbi fõiskolai tanárképzésnek felel meg a végzettség), és lesz 5+1 éves tanárképzés, ami a korábbi egyeteminek fele meg, ez jogosít középiskolában való tanításra.
bocsánat, nem 14, hanem 1-4
A kérdező hozzászólása: És ha én késõbb középiskolában is szeretnék tanítani, mert nem találok állást általános iskolában? Akkor mesterképzésre kell járnom? Mikor kell felvenni még egy szakot az angol mellé? Köszönöm a választ. :)
Szerintem azt még nem találták ki, mi van azzal, aki a 4+1 után szeretne magasabb szintet... Érdemes eleve az 5+1 éves képzést elvégezni, azzal tágabb a lehetõségek köre.
Abban ezer százalékra nem vagyok biztos, de mintha szakpárra lehetne jelentkezni az osztatlan tanárképzésnél. A felvi.hu-n megtalálod a párokat.
A kérdező hozzászólása: És akkor az anglisztika az lesz az 5+1 éves? Aki 5+1 évesre megy az is taníthat általános iskolában vagy csak a 4+1 éves?
Az anglisztika bölcsészképzés. BA+MA rendszerben. Van 4+1 és 5+1 éves angoltanár képzés. Nyilván magasabb végzettséggel elvállalhatsz olyan munkát, amihez alacsonyabb szintû végzettség kell, fordítva nem mûködik.
A kérdező hozzászólása: És mit lehet csinálni akkor, ha általános iskolában szeretnék angol tanár lenni, de érdekelnek a kereskedelmi, vendéglátó szakok és azokat is szívesen tanítanám középiskolában?

Miért van az hogy hetek óta a wifi-m minden este 7 után olyan szinten lelasyul hogy nem lehet semmit se csinálni? Szabályosan 19:00 után mintha lefagyna és használhatatlan lesz. Persze nem változott a régi rendszerhez képest semmi.

most mobil netről írok mert még ez is gyorsabb mint a netem...

Legjobb válasz: Lehet, hogy a közeledben akkor indítanak el egy másik WiFi-t, ami olyan csatornán van mint a tied. Töltsd le az inSSIDer programot, azzal meg tudod nézni, hogy milyen WiFi AP van a vételi közeledben, mekkora térerõvel ad, és melyik csatornát használja. A routereden de tudod állítani a WiFi channel-jét. Úgy kell beállítani, hogy két adó között 3 channel távolság legyen minimum. Pl. 1-esen van egy adó, akkor állítsd a tied min 4-re, de ha van szabad csatorna, akkor teheted messzebb is, mondjuk 6-ra. Ezen kívül lehet más zavar forrás, pl. mikrohullámú sütõ, mert az is ezt a frekvenciát használja.

Lehet, hogy a közeledben akkor indítanak el egy másik WiFi-t, ami olyan csatornán van mint a tied. Töltsd le az inSSIDer programot, azzal meg tudod nézni, hogy milyen WiFi AP van a vételi közeledben, mekkora térerõvel ad, és melyik csatornát használja. A routereden de tudod állítani a WiFi channel-jét. Úgy kell beállítani, hogy két adó között 3 channel távolság legyen minimum. Pl. 1-esen van egy adó, akkor állítsd a tied min 4-re, de ha van szabad csatorna, akkor teheted messzebb is, mondjuk 6-ra. Ezen kívül lehet más zavar forrás, pl. mikrohullámú sütõ, mert az is ezt a frekvenciát használja.
Esetleg valaki épp akkortájban ér haza és gond nélkül használja a hálózatod, ami akkor lehetséges ha nem kell jelszó a router-hez történõ csatlakozáskor... Nem az adminisztrátori jelszóról beszélek, ami gyárilag meg van adva (azonos típusban mindig ugyanaz) és amúgy is biztosan megváltoztattad, amikor elõször használtad a router-t.

Van egy ismerősöm aki szinte nem érzi a hideget. Hogy mennyire? Szenteste nyitott ablaknál 2 ventillátorral egy szál gatyában alszik mert melege van. Esetleg van valami ötlet hogy mi lehet ez és hogy lehet orvosolni?

Legjobb válasz: valami a pajzsmirigyével lehet...esetleg...endokrinológus. De elõbb célszerûbb megemlíteni a háziorvosnak,mert ez semmiképp se normális,késõbb talán több baj is lehet belõle.

valami a pajzsmirigyével lehet...esetleg...endokrinológus. De elõbb célszerûbb megemlíteni a háziorvosnak, mert ez semmiképp se normális, késõbb talán több baj is lehet belõle.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!