Találatok a következő kifejezésre: Hogy valaki gondozó (8 db)

Hogy valaki állatkerti gondozó vagy kisállatkereskedésben eladó legyen ahoz milyen végzetség kell és ezt hol lehet megszerezni?

Legjobb válasz: Annyit tudok, hogy volt Állategészségügyi Szakközépiskola, egy volt barátom végezte el. Nem tudom, létezik-e még, vagy pontosan milyen néven, de ha így rákeresel, biztosan megtalálod.

Annyit tudok, hogy volt Állategészségügyi Szakközépiskola, egy volt barátom végezte el. Nem tudom, létezik-e még, vagy pontosan milyen néven, de ha így rákeresel, biztosan megtalálod.
Az SZTE-n tudtommal üzemel egy "állatkerti állatgondozó" 2 éves kurzus, de (még) nem követelmény ahhoz, hogy állatkereskedésben dolgozz.

Ha valaki nem akar gyereket, akkor azt szokták rá mondani, hogy önző. De mennyivel önzetlenebb dolog azért gyereket vállalni, hogy ne legyünk egyedül, vagy legyen aki gondoz minket, ha idősek leszünk?

Legjobb válasz: Miért, szerinted ezért vállalnak gyereket? Én azért vállalok,hogy szerethessem, hogy megadhassak neki mindent. Hogy legyen valami, valaki a férjembõl és belõlem. Önzõség gyereket vállalni? Tudod te mennyi lemondás, olykor feladás egy gyerek? Hogy milyen éjszakákon át nem aludni,amikor sír, vagy késõbb, mondjuk az érettségi elõtti hetekben? Milyen rettegve várni egy szimpla vérvételét,hogy csak minden rendben legyen? Nem hiszem,hogy az önzõ szó az, ami idepasszol!

Miért, szerinted ezért vállalnak gyereket? Én azért vállalok, hogy szerethessem, hogy megadhassak neki mindent. Hogy legyen valami, valaki a férjembõl és belõlem. Önzõség gyereket vállalni? Tudod te mennyi lemondás, olykor feladás egy gyerek? Hogy milyen éjszakákon át nem aludni, amikor sír, vagy késõbb, mondjuk az érettségi elõtti hetekben? Milyen rettegve várni egy szimpla vérvételét, hogy csak minden rendben legyen? Nem hiszem, hogy az önzõ szó az, ami idepasszol!
Én azt se értem, miért lenne önzõ, aki nem akar gyereket. Mi benne az önzés?
Nekem is az jutott eszembe, hogy mégis ki az aki azt mondja, hogy önzõ aki nem akar gyereket?
hidd el, az önzõség szépen elfér a látszólagos önfeláldozás mellett mellesleg ha értelmezed a kérdést, akkor láthatod, hogy nincs benne olyan kijelentés, miszerint minden szülõ önzõségbõl vállal gyereket konklúzió: valószínûleg pont te tartozol ezek közé az önzõ emberek közé, akik hárítani szoktak, hogy márpedig mekkora önfeláldozás a gyerekvállalás. a segélyek, pszichopatizmus, meg a társadalmi elvárások mást mutatnak. ha valóban önfeláldozó lennél, kivennél egy gyereket az árvaházból. hogy is van ez? (szeretem az álszent embereket...)
08:01 onnan tudom hogy 1 buta nõ vagy, hogy 1. nem tudod értelmezni a szövegeket 2. le is pontozol, mert nem tetszik valami 3. olvasod te egyáltalán amit írsz? "Ha valaki nagyon önzõ, akkor max. nem vállalja. De azt sem írtam, hogy önzõ az aki nem szül gyereket." 4. csattanónak "Szóval te nagyon nem tudsz szöveget értelmezni, kedves válaszoló!" kérem valaki döntse el, hogy kettõnk közül ki nem tud szöveget értelmezni. 5. én vagyok a hülye hogy szóba állok veled
Atyagatya.. Több oldalban veszekedtek a semmin konkrétan. :D Mért jó ez...
70%-os mindenben igazad van. Rád is hagyom!:) Két tippem van rád nézve: vagy azért nincs gyereked, mert nem állt fel még soha, hogy csinálni tudj, vagy ha véletlenül (nem remélve), hogy te nõ vagy, akkor nyilván való, hogy egy annyira cinikus, szánalmat keltõen keserû ember vagy, hogy senki nem is akart tõled gyereket! Talán jobb is a pedagógus társadalomnak, hogy ha hozzád hasonló gyerekekkel nem kell foglalkoznunk! Szép napot!
Elnézésedet kérem, 70%, de nem érzem magam sem hülyének, sem értelmi fogyatékosnak. Te viszont tényleg iszonyú bunkó vagy, be is vallottad, ennyit legalább lehet benned tisztelni... és mostmár számba adták a jelzõt: megkeseredett is vagy, soraidból ítélve. Nem irigyellek sem téged, sem a párodat, családodat. Hideg és számító embernek tûnsz hsz-eid alapján. (TÛNSZ. Nagybetûkkel.) Miért lenne önzõség, hogy létrehozok valamit? Önzõ vagyok mert gyereket akarok vállalni? Na tessék kifejteni nekem, mert nem értem az érvelésed. És azért, mert nem tudom kifejezni magam, ne emelj szót, nem vagyok magyar anyanyelvû.
"hidd el, az önzõség szépen elfér a látszólagos önfeláldozás mellett" Na ebbõl lehet gondolni, hogy a kedves 70%-osnak nincs gyereke! Csak annyira érzéketlen (még egy kutyához is, nem hogy egy gyerekhez), hogy észre sem veszi, amikor egy ilyet leír! Álszent az szerinte, aki magának szül és nem árvaházból hoz haza gyereket! Szóval lehet, hogy én nagyon-nagyon buta vagyok, de én, mint szülõ, ilyet soha nem írnék le. Mert egy szülõbõl nem ez jön. Ha meg nem vagyok az, akkor nem dumálok bele a nagyok dolgába!
Hm, arról akarsz engem meggyõzni, 70% hogy azért vagyok önzõ, mert nem az árvaházból veszek ki egy gyereket elsõ körben?... Hm, valóban nem, mert jó, ha van egy sajátom is. Mellesleg nekem is vannak örökbefogadott testvéreim (összesen 12-en vagyunk), akiket édestestvérként szeretek (édestestvér csak 1 van belõle), a családi minta tehát megvan. Te is úgy szóltál be nekem, hogy fogalmad sincs a családi helyzetemrõl. :) 1-1. Mellesleg én nem mondtam, hogy egyedülálló vagy, ahogy azt sem, hogy biztosan családban élsz. Én azért feltételezem az utóbbit. És te örökbefogadtál? Hány gyereket nevelsz? Nem szoktam sajnálni a falu gyerekeitõl sem a játékot, sem a másik holmikat. Mivel nekem még nincs gyerkõc, (most halt el bennem a babám 2 hete, de vagyunk párommal, hogy jön majd a kicsi, ha jönni akar), ezért amire nincs szükségünk jelenleg, azt el szoktuk ajándékozni a faluba valakihez. Egyenlõre ennyit tehetünk, meg azt, hogy a kóbor kisállatokat befogadjuk, és gazdát keresünk nekik. Mi így szoktuk. Bele lehetne abba is menni, hogy akkor miért pottyantanak gyereket azok, akik árvaházba adják be (mert nagyon sok ilyen van! és nagyon nem értek egyet ezzel), de inkább ne tegyünk, ez a topic nem errõl szól.
o nézzük csak, hány gyereket is fogadtál örökbe? hány jótékonysági rendezvényen jártál? Miért te mennyit? Ja, hogy te most ideírsz egy számot és akkor jó vagy. Na akkor ennyi erõvel bárki írhatná, hogy fogadott már örökbe gyereket! A mondat, az önzõségrõl viszont továbbra is ott van. Aki akár NEVEL gyereket az nem dumál itt az önzõség mögé bújtatott önfeláldozásról. Legalábbis egy NORMÁLIS szülõ nem! Hát tudod messzirõl jött ember, sokára ér ide!:)
Nem mondtam, hogy fogadtam örökbe, mert hazudnék, és azt még névtelenül se tenném. De tervezem, ha úgy adódik, akkor segítek majd néhány árva gyermeken. Mivel még csak 23 leszek, úgy döntöttem, még nincs itt az ideje ennek. Ha saját baba jönni akar, akkor jönni fog, nem állok útjába. Nem járok jótékonysági rendezvényekre, mert ott a pénz 70-80%-a zsebbe megy és nem az adott célokra. Inkább személyesen keresek meg olyanokat, akik rászorulnak.
(ex)83%-os válaszadó: Az a gond, hogy ez a vita nem az anyasági tapasztalatokról szól, illetve nem ezen tapasztalatok szükségesek ahhoz, hogy válaszolj a kérdésre. Ez inkább logikai, filozófiai kérdés. Tény, hogy igényel ismereteket is gyerek/szülõ témában, de ne ömleszd össze a kettõt. 70%-os válaszadó: Egyetértek veled a legtöbb állításban, de ugyan már: nõket tipizálni, miszerint a logika nem az õ asztaluk? Elhiszem, hogy ideges lettél a vita hevében, de ha elkezdesz általánosítani, a végén még beéred a 83%-os vitapartneredet, és akkor aztán te is társadalmilag elfogadott szentté válsz.
Ez nem szakmai kérdés te nagyon okos! Már ebbõl is látszik, hogy gyereket csak képen láttál! Nem hogy árvát, semmilyet. Pottyantottál? A te családodban nyilván így mondják! Nem is baj, ha ilyen helyre nem születik gyerek. Szóval még mindig nem értem, hogy akinek fingja nincs a gyerekvállalásról az miért osztja itt az észt? Örökbefogadásról meg végképp ne dumálj. Szóval az álszentes mondatodat most kellene átgondolni. Jössz itt az árvaházzal, pedig ahogy beszélsz nyilvánvaló, hogy egy kutya kipusztulna melletted.
07:22 :) megint kifogáshegyek de mivel vagyok eléggé értelmes, nem állok le magyarázni olyannak, aki úgysem érti :D érvelés: egyértelmû hogy... te aztán ismered az érv fogalmát +dramatizáljuk túl a dolgot, jelentsük be hogy elmenekülünk, nehogy véletlenül válaszoljon a másik rá :D én vagyok a beképzelt és bunkó, mert egyesek nem tudnak gondolkodni és én ezt ki is mondom :) jól nézzétek meg emberek, ilyen, amikor egy hülye akar ítélkezni mások felett, de leégeti magát. szép napot és jó nemgondolkodást! :) 10:28 még mindig nem írtam sehol, hogy nincs gyerekem, de ugye ez téged nem zavar, te még mindig médium vagy, és a vesémbe látsz. sõt, azt sem írtam, hogy 2 kezem van, tehát biztos hogy nincs egy sem, mert neked igen... lehet játszani a sértõdött kislányt, de ha egyszer nincs logikád, akkor miért ne nevezhetnélek butának? "pusztán úgy éreztem, hogy utalsz rá " :D:D:D én meg érzem a telepatikus nõikombinálós képességeimmel, hogy szemüveges vagy, 165 magas, duci, õszülõ hajú, szereted a buktát, és hétvégente ballábon ugrálva kiáltozod, hogy "mellékvesetranszplantáció". ez mind egyértelmûen látszik ebbõl: "Tudom, hogy nem írtad". akárhogy is olvasom, még mindig csak egy buta kislány vagy (a nõ jelzõt viszont visszavonom) végül is okoskodhatsz tovább, de szerintem lényegi elõrelépés nem lesz, úgysem fogunk egyetérteni, ahhoz túl csökönyös vagy, hogy belásd a hibáid. azt viszont õszintén mondom, hogy sajnálom azokat a gyerekeket, akiket te akarsz felnevelni. lehet hogy egy kakis pelenkát ki tudsz cserélni, de az is biztos, hogy nem te fogsz értelmes embereket nevelni belõlük, ha véletlenül azzá válnak. habár ha úgy nézzük, egy hülye szülõ néha motiváló is lehet, és küzdésre készteti a gyereket. de egy idõs kislánynak, aki tud gyereket szülni, már illene az alapvetõ logika képességét elsajátítani
A kérdező hozzászólása: 83%-os! Sajnálom, de a hiba te készülékedben van. Te nem tudtad értelmezni a kérdést, se érvelni, és azóta itt puffogsz. Egyébként: intelligenciaszint, nem inteligencia szint, mellélövés, nem mellé lövés, és van még pár helyesírási hibád. Nem válaszoltál arra, amit írtam, hanem megsértõdtél, és törölted a kérdést a listádból. Szánalmas. Neked gyereked van, és úgy viselkedsz, mint 12 éves hisztis kislány.
ez az elsõnek ment
szerintem nem önzõség hanem magánügy h ki válla gyereket és ki nem és ne gondolom h ez vezetné azokat kik gyereket vállalnak spec nekem 3 van de ez még nem jutott eszembe h ne legyen egyedül akkor kell egy társ olyan aki szintén nem akar gyereket sok olyan idõs van aki egyedül van mert a gyerekei rá se néznek
Szerintem nem csak önzõség (illetve nem is) emiatt nem vállalnak gyereket. Aki meg vállal szintén nem azért teszi, hogy ápolják öreg korában. Ez elég szûk látókörû gondolkozás, ha valaki eszerint vállalna vagy nem vállalna gyereket, és az is szûk látókörûség, ha valaki azt gondolja, hogy ez így van. Aki nem vállal babát, annak általában komolyabb indokai vannak.
Utolso: eldontottem melyikotok nem tud szoveget ertelmezni. A valasztas rad esett!!! A buta jelzo is inkabb teged illet!!
07:45 köszönöm!!!! kérek!!! indoklást!!! is!!! ha!!! lehet!!!!!! !!!!!!
Nem érzem magam butának! Viszont van gyerekem, ami valószínûleg neked nincs. És nem, nem írtam félre. Számomra nem önzõ az sem, aki nem vállal gyereket, de az végképp, aki vállal. Ahogy írtam úgy gondolom, hogy az emberek nagy része nem azért vállal gyereket, hogy az majd eltartsa, ápolja idõs korára! Vagy legalább is nekem nem ez volt a szempont!
10:38 nyilván én sem érzem magam annak, ha leállok vitázni egy atomfizikussal, de nagy eséllyel meglehet, hogy neki lesz igaza... maradjunk annyiban, hogy elhiszem hogy nálad nem ez volt a szempont
Az atomfizikusnak max. az atomfizika terén lehet igaza. Az kétszer sem biztos, hogy bármilyen más témában többet tud, mint én vagy más. Na ez a téma pont olyan! Nem értem miért lennél ebben a témában okosabb, mint bárki más? Mert te nyilvánvaló a gyereket nem vállalok táborát erõsíted. Na én meg a másikat! Akkor miért is hülyébb is bárki a másiknál?
13:00 1.megint nem érted amit mondtam 2.ha így van, akkor te sem vagy óvónéni, ne okoskodj pedadógiában 3.annyira nyilvánvaló, hogy egy szót sem ejtettem errõl, de te valószínûleg okjs médium is vagy, hogy ennyire biztos vagy a dolgodban. sõt, lehet hogy szülészorvos is. és ha van gyerekem, akkor már beszélhetek hülyeséget és attól megnõ az intelligenciám is egy vitához, vagy az emberismeretem? ne fárassz kérlek, a logika nem a nõk asztala
Úristen!!!!Egy normális kérdésen, hogy lehet így összeveszni????Ezen kéne egy kicsit elgondolkodnia mindenkinek!!!!

Szociális gondozó és ápoló tanfolyamra jelentkeztem, szerdán menni kell tesztet írni. Ha van valaki aki már részt vett ilyenen, kérem tájékoztasson hogy mi lesz benne?

Legjobb válasz: Én konkrétan ma voltam, Csecsemõ és gyermekápoló képzésre felvételizni, ugy hogy azt tudom elmondani, hogy ott mi volt. Elõször kaptunk egy 2 oldalas tesztet, matek és helyesírás volt de ilyen egyszerûbb dolgok, hogy százalékszámítás, meg, hogy egy 31 napos hónap hány órából áll. Volt helyesírás ott a felsoroltak közül, ki kellett választani a helyest. A Himnuszból hiányoztak szavak, azt kellett beírni, volt átlagszámítás. Utána ilyen személyiségteszteket kellett csinálni és a végén volt egy szóbeli elbeszélgetés, hogy miért szeretnéd ezt, meg mit gondolsz mit kell csinálni...ilyenek

Én konkrétan ma voltam, Csecsemõ és gyermekápoló képzésre felvételizni, ugy hogy azt tudom elmondani, hogy ott mi volt. Elõször kaptunk egy 2 oldalas tesztet, matek és helyesírás volt de ilyen egyszerûbb dolgok, hogy százalékszámítás, meg, hogy egy 31 napos hónap hány órából áll. Volt helyesírás ott a felsoroltak közül, ki kellett választani a helyest. A Himnuszból hiányoztak szavak, azt kellett beírni, volt átlagszámítás. Utána ilyen személyiségteszteket kellett csinálni és a végén volt egy szóbeli elbeszélgetés, hogy miért szeretnéd ezt, meg mit gondolsz mit kell csinálni...ilyenek


A kérdező hozzászólása: Nem akarr senki írni?
A kérdező hozzászólása: Szociâlis àpoló és gongdozói segítséget kérek! Ezt tanulom milyen tesztkérdések vannak?
nem éri légmozgás? (huzat)
A kérdező hozzászólása: nem, egyaltalan nem
az öntözõvíz minõsége(lehetõleg lágy esõvíz legyen), és HÕMÉRSÉKLETE! (ne legyen túl nagy eltérés a környezeti hõmérséklettõl) nagyban befolyásoló tényezõ. én még 2-3 naponta párásítom (permetezem az egész növényt, szoba-hõmérsékletû, esõvízzel) és így nagyon szépen, és rendszeresen virágzik. (átlátszó, orchidea kaspót és spec. tápoldatot használsz?)
Pontoknál beszámít, járj utána a felvin pl. a pontszámító kalkulátorral.
Nem tom, de olyat keress akivel lehet kotni szerzodest ha meghal, akkor rad hagyja a hazat :)
Nekem mar lett igy 3 hazam, 2-t eladtam a 3-ban elek. Jo kis befektetes!
A kérdező hozzászólása: ok, de hol kellene sztek érdeklõdjek ezen a téren? Ugynökségek is foglalkoznak ilyesmivel?
Nem biztos, hogy ezt el fogják fogadni gyakorlatnak, akkor viszont gyakorlaton felül kell ezt a munkát elvállalnod.

Valaki tud nekem abban segíteni hogy Budapesten vagy Heves megyében hol keresnek szociális gondozó és ápolókat? Ez a szakmám de még nem találtam állást!

De szívesen el vállalok betanított bolti eladó állást Heves megyén belül Gyöngyösön vagy Egerben!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!