Találatok a következő kifejezésre: Hogy válasszak a babamnak (8 db)

Hogyan válasszam el a babám? Várandós vagyok, emiatt szeretném.

Most 13 hónapos, már csak este lefekvésnél szopizik (azon alszik el). 3 hete mondott le önként a hajnali szopiról, egyszer?en nem ébred fel azóta szopizni.

Legjobb válasz: Ne adj neki szopit este,ha szomjas,adj neki tejet. Néhány nap után megszokja majd.

Ne adj neki szopit este, ha szomjas, adj neki tejet. Néhány nap után megszokja majd.
Amikor a barátnõm terhes lett, neki az emelkedett hormonszint miatt a kisfia kb azonnal abbahagyta a szopizást, pedig csak 6 hónapos volt. Lehet, hogy a hormonok mennyiségének növekedésével már neki sem fog kelleni :) Ha az nem, akkor csak fektesd este ugyanúgy magad mellé, de ne adj neki cicit csak simogasd amíg álomba nem alszik. Ha ez nehezen megy, az apuka altassa pár napig, és akkor tuti gyorsan alkalmazkodik. Nálunk ez vált be a leszoktatásnál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Úgy gondoltam most megpróbálom bevezetni az esti mesét is mellé, ha már változik a lefekvés rituáléja.

Hogy válasszam le a babát?

8 hónapos a kislányom, napközben már nem szopizik, csak este-reggel, néha éjjel. viszont nekem már kellemetlen, nem esik jól (lehet megkövezni, az érzéseimen nem tudok változtatni) hogy kezdjek neki? hogy tudom elapasztani a tejem?

Legjobb válasz: drasztikus leszek (ne értsd félre nem bántó szándékkal leszek az) egyszerûen többet ne add neki oda.... sírni fog pár napot éjszakát.. de rájön hogy hiába sír nem kapja meg... fokozatosan ezt nem lehet megoldani... (szerintem) gondolom ha nem szopizik szép lassan a tejed is el fog apadni...

drasztikus leszek (ne értsd félre nem bántó szándékkal leszek az) egyszerûen többet ne add neki oda.... sírni fog pár napot éjszakát.. de rájön hogy hiába sír nem kapja meg... fokozatosan ezt nem lehet megoldani... (szerintem) gondolom ha nem szopizik szép lassan a tejed is el fog apadni...

Hordozókendõt. Azt már eldöntöttem, hogy rugalmasat veszek, de nem tudom, hogy a jpmbb vagy a cybex-et válasszam. Mind a kettõt használtan venném. Melyik a legjobb a Babámnak?

A cybex olcsóbb és elvileg nagyobb a teherbírása, de nem tudom, hogy jobb e a Babámnak.

Legjobb válasz: Cybex-et szerintem ne. Nekünk volt és nagyon nem érezte magát jól benne a gyerek. Fõleg nyáron nagyon meleg és nem rugalmas. A jpmbb sokkal jobb, mégha drágább is, de megéri.

Cybex-et szerintem ne. Nekünk volt és nagyon nem érezte magát jól benne a gyerek. Fõleg nyáron nagyon meleg és nem rugalmas. A jpmbb sokkal jobb, mégha drágább is, de megéri.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Szép napot!!!
Szerintem is inkább JPMBB-t. Én is vacilláltam rajta, de olvastam ezt a topikot, és meggyõzött. És a JPMBB tényleg nagyon jó. :) [link]
Nem próbáltam a cybexet, nekem zsömbim (JPMBB) van, amit imádok. Ezt a rugalmasat lehet a legtovább használni, én úgy tudom. Nagyobbik lányom 4 éves és benne volt tavaly nyáron, mikor kirándultunk. Arra figyelj, hogy van rövid zsömbi és van hosszú. HA nem vagy 40kilo vasággyal, hanem picit több, ajánlom a hosszabb kendõt.
A Zsömbit venném, nekünk is nagyon bevált.
A kérdező hozzászólása: Nagyon Szépen Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem döntöttem és megfogadom a tanácsokat!
off: megkérdezhetem, hogy miért a rugalmas mellett döntöttél? Illetve, akárki, aki az mellett döntött.


Hogy válasszak nevet a babamnak?

Nem tudom h mi alapjan donthetnek...mire kell ilyenkor figyelni?Fiut varunk allitolag...de meg csak 2 nevet sikerult ki bingozzunk...bezzeg kislanynev 1re tobb van...

Legjobb válasz: elõször is olyat válasszatok ami tetszik és illik a családnévhez. Másodszor gondolj bele ,hogy ha neked kéne azzal a névvel leélned az életed mennyire volna rossz. Nem lehet túl jó ilyen nevekkel élni: Bor Virág, Bor Ivo, Nagy Barna Farkas, Nagy Piros Virág. vagy mondjuk: Eszmeralda, Dzsovanni stb... Szép nevek nekem tetszenek a magyar nevek és arégi hagyományos nevek is most már lassan hiány cikket ezért lehet ismét László, Lajos, József , Sándor stb Az én két fiam Levente és Gergely De tetszik a Lél, Kende, Megyer, Álmos, Õrs, Botond, Zsombor, Zalán is.

elõször is olyat válasszatok ami tetszik és illik a családnévhez. Másodszor gondolj bele , hogy ha neked kéne azzal a névvel leélned az életed mennyire volna rossz. Nem lehet túl jó ilyen nevekkel élni: Bor Virág, Bor Ivo, Nagy Barna Farkas, Nagy Piros Virág. vagy mondjuk: Eszmeralda, Dzsovanni stb... Szép nevek nekem tetszenek a magyar nevek és arégi hagyományos nevek is most már lassan hiány cikket ezért lehet ismét László, Lajos, József , Sándor stb Az én két fiam Levente és Gergely De tetszik a Lél, Kende, Megyer, Álmos, Õrs, Botond, Zsombor, Zalán is.
Vezetéknévhez illõt válassz, és gondolj bele hogy nem marad örökké kisbaba:) Na meg a fiatalok többsége nem igazán szereti az ilyen régi magyar neveket mint József, Béla és hasonlók, valami "menõt" keress és egyedit, de ne ilyen szappanoperásat mint pl az Armandó, használjátok ki azt is hogy 2 keresztnevet lehet adni neki, így lesz mibõl választania is. Neten sok oldal van ahol neveket találhatsz, jelentésekkel.
Amit még nem írt senki, hogy vedd figyelembe, hogy az a név mennyire tucat név mostanában. Ez csak egy vélemény, de nem lehet valami jó ha pl. iskolába megy és rajta kívül még 3 viselik ugyanazt a nevet.
szerintem nagyon szep nevek :patrik, kristof, ervin, kevin, Bence, Erik, Luciano, Nandor, Norbert, Zsolt, Lanynevek kozul pedig a Viktoria, Blanka, Noemi, Vanessza, Renata, Nikoletta, Kriszta szerintem mind nagyon szep nevek es valaszthatsz kozuluk irtam fiu es lany peldakat is valaszthatsz.Boldog babazast!:) Legyszi ird meg vegul mi melet dontottetek
En egyszerusegeben szep nevet kerestem, mert ezek a nagy magyar nevek annyira nem tetszenek, mindenki ezt adja a gyerekeknek (nem leszolas, elozo ketto!!! :-) Nekem Dominik a favorit.
Én is most bírkózok ezzel a problémával. A picúr csücsül rajta, nem tudjuk, mi lesz. Lánynév van kb 8, fiúnév eddig 1, de még az sem biztos. Mi úgy gondolkodunk, hogy jól hangozzék a vezetéknévvel, lehessen kicsiként becézni, de felnõtt embernek is jól hangozzon. Én nehezen tudok elképzelni egy idõs bácsit pl Máriónak. Kicsinek aranyos, de késõbb? ezzel nem akarok senkit megbántani, ez az én véleményem! Az is fontos, ne legyen hátránya a nevébõl adódóan.
Két név bõven elég :D ha a párodnak és neked is tetszik :D Döntsd el, hogy magyar név, vagy nem magyar név, hogy hangzik jól a vezetéknévhez: mássalhangzóval kezdõdjön, vagy magánhangzóval, ha túl hosszú a vezetéknév, ne legyen hosszú a keresztnév, ilyesmi. Nem bonyolult ez :D Hajrá!!! Az enyém Attila vagy Emese lesz :D csak még dugdossa magát :D 18 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Koszonom a gyors es segito valaszokat.Mi 18 hetesek vagyunk most, nem szeretnek utolso pillanatba nevet valasztani. ARON-DOMiNIK mellett dontottunk csak a Domi meg nem biztos.
A kérdező hozzászólása: A lanynevek kozul tetszik az Iringo, Gloria..de meg ezen kivul sok mas...
Csak egy komment az elöttem szólóhoz, hogy a DÁNIEL nem magyar név, hanem héber. Nekem nagyon tetszik, de minden 3. kisfiúnak ez a neve.
Igazuk van az elõttem iróknk, hofy a vezetéknévhez válasszatok nevet, mert pl, ha erõs magánhangzós a vezetéknév akkor valami szépen csengõ név illik hozzá, és tényleg, a baba egyszer felnõ, és viselni kell a nevét, amit a szülõk "megálmodtak". Az én fiam Dominik, de van második neve is, bár azt sosem fogja használni szerintem. 6 évvel ezelõtt még ritka volt, bezzeg ma már sok kisfiút hívnak igy. Most kislány lesz, ha minden igaz, lánynevek közül még nincs meg 100%-ra, de mi ezek közül választunk: Lilien, Angéla, Henrietta. 30 hetes kismama

Anyosom mindenáron meg szeretné kereszteltetni a babot, én viszont nem akarom mert ráhagynám hogy magának válasszon vallást ha nagyobb lesz. Vagy ciki?

anyosom azt hisz dacbol nem akarom kereszteltetni. Hogy értessem meg vele? Vagy manapság is mindenki megkeresztelteti rögtön a babót?

Legjobb válasz: Szerintem nem ciki! Mi sem szeretnénk megkeresztelni a bébit, - ugyanezen okokból - bár nem vagyunk vallásos család. Állj a sarkadra! Sértõdés lesz belõle az tuti, de sztem muszáj határozottabban fellépni, hogy az anyósod is megértse a gyerek a TE gyereked, és jogod van ebben a kérdésben dönteni. Ha engedsz, késõbb csak rosszabb lesz... jobb az elején tisztázni ki a gyerek anyja és ki a nagyanyja! Szóval fel a fejjel! Légy határozott, a mama meg majd megbékél!

Szerintem nem ciki! Mi sem szeretnénk megkeresztelni a bébit, - ugyanezen okokból - bár nem vagyunk vallásos család. Állj a sarkadra! Sértõdés lesz belõle az tuti, de sztem muszáj határozottabban fellépni, hogy az anyósod is megértse a gyerek a TE gyereked, és jogod van ebben a kérdésben dönteni. Ha engedsz, késõbb csak rosszabb lesz... jobb az elején tisztázni ki a gyerek anyja és ki a nagyanyja! Szóval fel a fejjel! Légy határozott, a mama meg majd megbékél!
szia!véleményem szerint igen ciki.Már az ovodába oktatják a vallást(hittanként)gondolj bele a gyereked nem fog sehova se tartozni.Akkor jön az iskolába a konfirmáció az elsõ áldozás, és ott lesz a felnöttkor, vannak olyan telepûlések ahol nem köthet házasságot, vagy nem lehet keresztszûlõ.Anyosodnak igaza van minél elõbb kereszteltesd meg, mert állítólag még nyúgottabb lesz a babád.(Ezt a régi öregek szokták mondani)
Szia!jó lenne ha most meglenne keresztelve, mert ha nem akkor nagykorában kellene végigjárnia akkor még cikibb lenne!
A harmadik válaszadó vagyok nem akartam senkit megbántani én a saját vallásomat ismerem és erre öszpontosítottam azért írtam a válaszomat.Sajnos ahol lakom nincs ilyenfajta ovoda, még a környéki falvakban, városokban sem azért nem ismerem, sõt azt a vallást sem ismerem ahol nem keresztelik meg a gyereket.Mégegyszer elnézést!
Ez mindenkinek magánügye, hogy megkereszteli-e a gyerekét vagy sem. Ha nem akarjátok, nem kell. Majd ha nagyobb lesz és szeretné, akkor meg lehet keresztelni. Egyelõre még Ti döntötök, nem az anyós. Én szeretném megkereszteltetni a kislányomat, úgy néz ki szeptemberben lesz a keresztelõ, de ettõl függetlenül úgy gondolom, hogy a szülõk döntik el.
Szerintem babot keresztelni hülyeség. Így is, úgy is meg tudod normálisan fõzni, és az íze sem lesz más. Mi soha nem kereszteljük meg, és idáig semmi gond nem volt ezzel.
A második válaszolónak írnám, hogy annyira kamu dolgot mondott, mért nézné ki egy gyerek a másikat azért mert nincs megkeresztelve? :D Az osztálytársaim fele nincs megkeresztelve, akkor mi van? Soha nem problémáztunk rajta, valahogy nem úgy szoktam kezdeni az ismerkedést hogy: -Szia meg vagy keresztelve? Egyáltalán nem érdekli az embereket, nem akadnak fenn ilyen apróságokon. (fõleg nem gyerekként) Ne engedjetek az anyósnak, majd vesz fel a gyerek vallást, ha már elég érett lesz hozzá, hogy eldöntse mit akar (ha akar).
Magyarázd el neki, hogy manapság keresztelni NEM MENÕ (csak így indexesen). Ha nem neveled vallásosan a kölköt, akkor viszont édesmindegy, akár szent is lehet a béke, legyen meg az öröme. Engem is megkereszteltek annak idején (dettó kedves mama kedvéért , a két tesómat nem, mégis én lettem a legnagyobb ateista a családban.
Nekem tetszik a piros, zöld.
A miénk piros-szürke, amikor megvettük, még nem tudtuk, hogy kislányé lesz...
pierre cardin narancssárga, szürke, itt-ott fekete (pl lábzsák). nekünk fiúnk van, de ha a második lány lesz, simán tolni fogom benne.
narancs-keki bébé confort loola full
Nekünk sötétszürke-neonzöld van. Nem tudtuk hogy lányunk vagy fiunk lesz e:)
A miénk drapp és narancssárga - sztem ebbõl nem tudjátok, h a babánk milyen nemû :D
Szia! A rózsaszín talán az egyetlen szín amit kerülni kellene. Egyébként meg ízlés dolga és esetleges színkombináció kérdése, de egyáltalán nem biztos, hogy gáza a kék esetleg a piros sem.
Mi a Jané slalom pro-t vettük ami fekete-neonzöld illetve a zöld részeket ki lehet forditani és akkor tejeskávé szinû lesz. Volt még piros-zöld is ami tetszett, de a férjem az "lepontozta" :) http://www.janeshop.hu Üdv: 6 hónaos kislány anyukája
Szerintem zöldet! Az unisex, és szép is.
Mi a kék-piros és a kék-narancssárga között gondolkodtunk. De a boltban az utóbbi színû kocsi jobbnak tûnt (nem a színe miatt). Igaz akkor már sejtettük, hogy lányunk lesz, de azért nem mertünk lányos(egyszínû piros, rózsaszín, stb.) színût venni. Nekem a zöld nem a színem, a barna nem tetszett, a feketét meg el sem tudnám képzelni a babámnak. Nézzetek szét, és próbáljatok olyat keresni, amirõl minden anyag leszedhetõ és kimosható. A szín csak rajtatok múlik.
Nekünk közép kék szinû kocsink van, ami szerintem mindkét nemü babának jó. Én elõször azt gondoltam, hogy eggyértelmû a szine alapján, hogy kisfiúnk van (mi ugyanis nem tervezünk másik babát)mégis mindenki megkérdezi, hogy kisfiú vagy kislány?
Mi narancssárga-barna színû Haberkorn babakocsit vettünk. Nagyon jól néz ki!
Nekünk kék-sárga bergon van.
Piros-fekete kombináció. Sportos, vagány szín fiúknak, dinamikus, élénk szín lányoknak.

Engeditek, hogy a nagyobb testvér válasszon nevet a születendő babának?

Legjobb válasz: Hát ha nagyobb lett volna a korkülönbség (2 év) akkor lehet, figyelembe vettük volna a kérését. Persze ha nem valami eszement nevet akart volna az öccsének :D

Hát ha nagyobb lett volna a korkülönbség (2 év) akkor lehet, figyelembe vettük volna a kérését. Persze ha nem valami eszement nevet akart volna az öccsének :D
Könnyû helyzetben voltam, amikor másodszor voltam terhes, mert egyszerre két fiút vártam és az akkor 7 éves lányom választhatott nevet az egyik babának. Szerencsére nekünk is tetszett Apával. :-)
Hát nekem is az Ákos tetezsik.
4.5 éves fiam a kistesót mikor vártuk azzal jött haza egyszercsak hogy xy (egy adott nevet mondott) van a pocakomban. Aztán másnap kérdezte valamivel kapcsolatban hogy majd amikor xy megszületik akkor hogy lesz stb.? Kérdeztük tõle honnan veszi hogy így hívják? (addig az a név a leghátsó gondolatunkban se volt sose merült fel lehetõségként) és mondta hogy hát mert õszerinte úgy hívják:) Akkor még csak elmélkedtünk rajta ízlelgettük, aztán a legvégén az utolsó 2 hétben mégis úgy döntöttünk hogy legyen ez amit a fiunk választott. Azóta se tudom hogy jött neki a név mert nem volt olyan ismerõsünk és ovistársa se. Szerintem is szép gesztus. És mivel tetszik is a név és illik is a babánkhoz így nagyon örülök hogy a "fiunkra hallgattunk" :)
A kérdező hozzászólása: Árpád - ez tetszik a férjemnek és nekem (de nagyon). Ákos - ez tetszik a lányunknak (és kb mindenkinek egyébként, az Árpádot mindenki dobná). 2.név teljesen más lesz.
Én is mindkettõre szavazok, ha nem hangzik hülyén. Egyébként ha kettõ között tanakodtatod, és neki az egyik bejön, akkor hagynám. Csak akkor nem hagynám, ha valami olyat talál ki, ami nagyon gáz.
akkor adjátok mind2 nevet és hagyjátok h a nagy kedvéért az legyen az 1. név ami neki tetszik.
igen. a fiam kicsit kiakadt h tesója lesz-osztozni kell anyán jajj!!- élét vettem a dolognak, leírtunk 5 nevet, bedobtuk egy zacsiba és mondtuk neki h amit kihúz az lesz az öcsike neve. azóta nagyon büszke h válaszhatott-4 éves. saját kútfõbõl a leventét választotta, de z nekünk nem tetszett így kompromisszumot kötöttünk
megmondod a két nevet ? csak kivi vagyok :)
Nálunk az a "tradíció", hogy ketten választunk nevet a férjemmel, és senki rajtunk kívül nem tudhatja meg, csak amikor már megszületett. A harmadik baba érkezése elõtt a lányom több javaslattal is elõállt, és az egyik igazán tetszett nekünk is, de végül nem az lett, az utolsó pillanatban találtunk egy "jobbat". :o) Viszont olyan családot ismerek, ahol két név közül nem tudtak dönteni a szülõk, és a nagy testvér választotta ki a kettõbõl. Ez is aranyos.
Szerintem ha tényleg szép nevet talál ki akkor ez egy kedves gesztus :) szóval engedném ha tényleg nekünk is tetszene a választása...
5 éves a kislány, és most született öcsikéje, elsõ perctõl kezdve azt akarta h Szilveszter legyen, azt is mondogatta mindenkinek, már az agyamra ment..:D Végül Peti lett, édesapám után, aki 2 éve hagyott itt minket...:( A párommal ugyanaz a vezetéknevünk, így ugyanaz lehetett a kisfiam neve, ami édesapámé volt! :)
Mikor terhes lettem a tesóval, beszélgettünk az akkor 4 éves nagylányommal, hogy kinek milyen nevek tetszenek. Õ azonnal eldöntötte, hogy neki huga lesz és Szivárványnak fogják hívni, ehhez ragaszkodott is 9 hónapon keresztül. Végülis nem huga lett és nem is így hívják :) ))
Igen :-) Bár csak javaslatot tett, de mindenkinek bejött a választása.
Nálunk a 4 évesünk választott 2 lehetõség közül.Nekem tetszett több név is, de azokat apuka leszavazta.Így maradt a Bence, és a Balázs.A lánykánk a Balázs név mellett döntött.
jajj, kedves szülõl! ha egy bizonyos névrõl írtok, és már egy egész sztori bontakozik ki körülött, akkor lécci-lécci írjátok már le legalább a legvégén azt a nevet! szörnyen kínoz a kíváncsiság, mikor olvasom, hogy a kisfiunk xy nevet mondott, hogy õ lakik a povcakban és kérdezte h xy hogy van... aztán nem mondjátok meg mi az az xy. megõrülök! :) kifúrja az oldalam a kíváncsiság! :)
A kérdező hozzászólása: Nem becézném, maradna az Árpád.
A kérdésedre a válaszom, engedném, had válasszon. Miért ne. Egyébként mindkét név szép magyar, az Ákos sokkal gyakoribb, mint az Árpád. Az Árpád 20 éve nagyon tetszett, mostmár nem a kedvencem. Az Ákosról meg a játszótéri rossz kisfiú jut az eszembe. Hogy becéznétek az Árpádot? Árpi?
Szerintem a kislányotok nagyon jól választott :) ) az Ákos szerintem jobb mint az Árpád sokkal :) )...szép név :) én hagynám h Ákos legyen .....
Igen, ha nekünk is tetszene az a név! Amúgy nekem az Ákos tetszik! :-)
A kérdező hozzászólása: Majdnem 4 éves. Két név közül tanakodtunk magunkban, de persze meghallotta. A férjemnek és nekem az egyik tetszik, a testvérnek pedig a másik, és határozottan ragaszkodik hozzá, azóta mindenkinek azt meséli, hogy az lesz a kicsi neve.
Nagylányom választotta a kicsinek a nevet. Mondtunk neki 5 nevet és abból ami neki tetszett az lett a kicsié. Nagyon büszke volt rá (a mai napig az).

5 hónapos babámmal melyiket válasszam, hogy velünk alszik egy ágyban, de az hosszú távon nem jó, vagy hogy a kiságyában altassam el, ami pedig most nagyon nehéz?

Este mellettem szopi közben elalszik, és ha nem mozgatom meg, nem is ébred fel. Ha viszont megpróbálom áttenni az ágyába, rödtön felébred. Az ölemben is elalszik pár perc alatt, de mihelyt leteszem, felébred, és ezt szoktuk "játszani" akár másfél órán keresztül is. Most er?ltessem a kiságyat, vagy ne?

Legjobb válasz: Életemben nem láttam még gyereket aki saját ágyat kért 3 évesen! Ismerõsömnél a 6 éves gyerek is, meg a 3 éves is velük egy ágyban alszik. Én kitartottam az elején mikor nehéz volt, és nem bántam meg. Saját ágyuk van, ha már nem szoptak éjjel saját szobában is aludtak. Tényleg kell a privát szféra akkor is, ha imádom a gyerekeimet.

"A válasz megírásának idõpontja: 12-26 01:14" Ne haragudj, de orbitális baromságot írsz! 2-3 éves gyerek akar saját ágyat, és az a kivétel ha nem???? Hát én még nem láttam 2 évest , sem 3 évest aki kérte volna a saját ágyat, viszont amit te kivételnek mondasz és riogatásnak, azzal gyakran találkozom, a gyerek nem akar saját szobában aludni, ha elõtte megszokta, hogy a szülõkkel alszik!
Életemben nem láttam még gyereket aki saját ágyat kért 3 évesen! Ismerõsömnél a 6 éves gyerek is, meg a 3 éves is velük egy ágyban alszik. Én kitartottam az elején mikor nehéz volt, és nem bántam meg. Saját ágyuk van, ha már nem szoptak éjjel saját szobában is aludtak. Tényleg kell a privát szféra akkor is, ha imádom a gyerekeimet.
elõzõ vagyok, azt elfelejtettem írni, hogy egy szobában alszunk, ha felébred, lát minket és ez megnyugtatja :)
én is a külön ágyra szavazok. mindenkinek jobb így, még ha te ezt most nem is így érzed. :)
A kérdező hozzászólása: Igyekszem a kiságyban altatni, de van, hogy nagyon nem sikerül, pl tegnapelõtt éjjel 3/4 12-kor lett elegem, lefeküdtünk az ágyba, és szopi közben el is aludt. Van köztetek olyan, aki így volt? Hogy hol itt aludt a baba, hol ott?
Szia! Az en lanyom is fekve szopi kozben alszik el. Mindig varok egy kicsit, aztan ha mar melyen alszik berakom a kisagyba. Neha elofordul, hogy en is elalszom, foleg az ejszakai eteteseknel, de olyankor mindig buntudatom lesz, mert barmi tortenhet vele a nagyagyban, leeshet, rafordulunk vagy a takarot rahuzzuk. Eleinte nekem is mindig felebredt mozgatas kozben, de mostanra mar hozzaszokott, illetve volt hogy a kisagy hidegebb volt mint a nagyagy es arra ebredt meg, ezert mindig rakok egy anyagpellust ala, es azzal egyutt rakom at.
Ráadásul bár szinte kizárt, hogy egy anya ráfekszik a babájára, viszont sokkal nyugodtabban, pihentetõbben lehet aludni úgy, hogy tudod õ is biztonságban van, és te is úgy fekszel ahogy neked kényelmes. Meg én azt mondom, mindenkinek legyen egy saját , csendes zuga ahol jót aludhat, úgy hogy mások zavarnák. Ezt a babára is értem.
Ha nektek kényelmes és jó, akkor maradjon köztetek, de arra készülj fel, hogy lehet 5 évesen is ott alszik köztetek, ami már nem lesz olyan kényelmes! Az egyik ismerõsöm így járt és nem tudja visszaszoktatni a saját ágyába a gyerekét. Az én lányom 11 hónap alatt 4x aludt köztünk, de egyszer nagyon megijedtem, mert felkeltem és a lányom sehol, az ágy végében aludt és az a szerencse, hogy van vége az ágynak, különben leesett volna! Azóta csak az ágyában alszik, az a legbiztonságosabb.
Én még most szoktatnám a saját ágyába.Hidd el sokkal könyebb most, hogy nem tud magától visszamenni akár az éjszaka közepén a ti ágyatokba.. Nagyon fogod szivni a fogad ha rászoktatod és ovodás korában nem fogja érteni, hogyha eddig lehetett most miért nem. Sõt ezt már 2-3 évesen is tudni fogja.
Ha jó így nektek, akkor minek erõltetni a kiságyat? Viszont arra készülj fel, hogy egy-két évig még veled fog aludni. Ha ezt bevállalod, akkor hajrá! :-) Az együttalvás király dolog, én nagyon élvezem, amikor mellettem szuszog a kisfiam. És praktikus is, mert nem kell kikelni az ágyból, ha meg akarom vígasztalni vagy etetni, és a férjem sem ébred fel.
A kiságyat tedd a tietek közelébe, ha felébred megsimogatod betakarod és elsétálsz, sajna ha kényelembõl magad mellet altatod az lesz a vége hogy évek múlva is ott alszik veletek. Ha felébred ne kezdj vele "játszani" csak hagyd az ágyában hozzászokik hogy anyú nem kapja fel rögtön ha rázendit magától megtanul elaludni.
Én is elkövettem azt a hibát, hogy 1 évesen egy kórházi program után magam mellé vettem. Most kínlódhatok, hogy szoktassam vissza a saját ágyába... Hidd el, a férjed nagyon nem fogja értékelni, hogy a szexre irányuló kíséretei elakadnak egy babában, meg te se fogod szeretni, ha csak a spejzban, fürdõkád szélén, kémény peremén jön össze egy gyors numera... ilyenkor költözik ki a pasi a kanapéra és csajozik be egy idõ után, mert felborul a biológiai egyensúlya...te meg hiába szeretnél szexelni, a gyerek kapásból megakadályozza, aztán hiába magyarázod a pasidnak, hogy te akarod, csak nem jön össze...
A szülõkkel egy ágyban alvó babák renszerint 2-3 éves korukban maguk kérnek saját ágyat. Kivétel persze mindig van, és akik az együttalvást nem próbálták, naná hogy a kivételekkel fognak téged riogatni. Csináld úgy, ahogy nektek jó, beleértve a babát is. Jó kompromisszum lehet pl, ha a kiságyat a nagyágy mellé toljátok, a fekvõfelületet egy szintre hozzátok, a nagyágy felõli rácsot leveszitek. Így külön ágya van, de tõled csak egy karnyújtásnyira. Ha szopiztatni kell, csak a másik oldaladra fordulsz, és akár alhatsz is tovább.
Én mikor megszültem a lányomat elhatároztam, hogy nem fog közöttünk aludni. Ember tervez isten végez. Ez nagyon jól müködött kb. 4 hónapos koráig. Én mindig fekve szoptatok, mikor jollakott elaludt. Álmában raktam át. de 4 hónapos kora óta nem tudom átrakni úgy hogy ne keljen fel. Pont úgy mint te. Egy idõ után felhagytam a próbálkozással. (férjem unszolására-nem birta nézni a szenvedésem) Azóta velem alszik. Tavasszal lesz 1 éves, akkorra akarjuk megcsinálni neki a külön szobát. és azt találtam ki, hogy kiságyba már úgy se tudom beszoktatni, matracot rakok majd le neki a földre. Odafekszek mellé, és úgy altatom el. Ha északa felkel akkor bemegyek hozzá és visszaaltatom(megint mellé fekszem). Biztos lesz egy idõ után, hogy északa átjön, de majd visszamegyek vele, vagy legfeljebb hajnaltól velünk alszik. Gondolom addig amig felkel még északa addig lehet jövés menés -majd ha már jár. Aztán majd kiderül, hogy hogy sikerül.
Példát én is tudok mondani. A barátnõmnek 2 gyereke van az egyik 9 éves a másik 6 és az egész család egy szobában alszik, a 6 éves velük az ágyban, a 9 évesnek oda van tolva egy másik ágy a francia ágy mellé, mert olyan jó volt, hogy a gyerek ott alszik velük, most már nem jó de nem tudják "áttenni" õket a saját szobájukba! 250 nm-es házban laknak és 1 szobában alszanak mind a négyen. Szerintem ez nem természetes és aki azt mondja , hogy a gyerek a szülõkkel kell, hogy aludjon mert az milyen jó, az téved! Azért mert család lettünk még nem kell összenõni, és a gyereket hozzá kell szoktatni bizonyos dolgokhoz az Õ érdekében és a mienkben is!
Elõször is, mi csak véleményt, tapasztalatot tudunk írni. Nektek kell eldönteni, hogy mi a jó. Az én tapasztalatom: 3 hónapos koráig köztünk aludt, imádtuk. De úgy döntöttünk, hogy hosszú távon ez nem jó, át kell rakni a kiságyba. Sikerült is, habár tényleg elég nehezen ment, de keménynek kell lenned. A lényeg az, hogy bárhogy döntesz, ki kell tartanod mellette, nem csinálhatod azt, hogy egyik nap átrakod, a következõn, meg megsajnálod és mégis köztetek alszik, aztán megint a kiságyban. Következetesnek kell lenned. Most az enyém is 5 hónapos. Hiányzik, hogy nem alszik velem, de sokkal jobb így neki is, meg nekünk is. Mi is nyugodtan alszunk és õ is. És nem mellékesen házas életünk is símább.
kompromisszum! told a kiságyat rács nélkül az oldalad mellé az ágyatokhoz. Így mikor elalszik, csak átgurítod. Nálunk nagyon bevált, 2 és fél évesen lett saját szobája (akkor építettünk neki) átkerült tök új gyerekágyban oda, egy szó nélkül simán átszokott.
Én 3 példát tudok mondani az ismeretségi körömbõl: az egyiknél a 4 éves kisfiú maga akart átmenni a saját szobájába, illetve ágyába az addigi együttalvás ellenére, illetve 2 olyan ismerõsöm is van, akik újszülött baba kortól külön szobában, és ágyban altatták a kicsit, és mégis, mindkét család most attól szenved, hogy bekéredzkednek a gyerekeik a nagyágyba, az egyik 3 éves, a másik 5...
Óvónõként én is azt tudom mondani, amit elõttem már elmondtak: szoktasd most a saját ágyába. Késõbb, ha megriad, úgyis nálatok fog kikötni, de nem jó, ha még 5 évesen is ott alszik. Rengeteg gyerekkel találkozom, de egyetlen egyet sem ismerek, aki kért volna saját ágyat, így cáfolnám a "legtöbb gyerek" választ, inkább úgy vélem, az együttalvás kényelmét nagyon kevés gyerek adja fel idp elõtt. És nem 2-3 éves korban kérik a saját ágyat, inkább nagycsoportos, iskolaérett korban. Ami azért együttalvásból indokolatlanul hosszú idõ. Arról nem is beszélve, hogy a babád még mindig nem tudja, milyen segítség nélkül elaludni, ha nem szoktatod hozzá, sosem tanulja meg, és késõbb csak gondjai kesznek emiatt. Ahogy nektek is.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, és is félek, hogy megsérülhet a nagyágyban. Attól viszont nem, hogy 5 évesen is velünk aludna, erre szerencsére jó példákat látok magam körül. De az, hogy a következõ (pl.) két évben jó lenne-e?..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! Azt hiszem, azt fogom csinálni, hogy fekve szoptatok továbbra is, és ha elalszik, átrakom az ágyába, hajnali szopinál pedig megint kiveszem. Remélem, ez tud majd mûködni. Hát igen, következetesség... :) ) Mindenkinek Boldog Új Évet!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!