Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudom szallitani (22 db)

Hétvégén utazunk a párommal és a csöppséggel anyosékhoz, vonattal, azt tudom hogy ha ic-vel meyünk kell helyjegy a picinek, de viszont szeretnénk a babakocsit vinni, azt hogy tudjuk szállítani, kell jegyet venni annak is, mivel nagyobb egy böröndnél?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell, de inkább kérdezd meg a MÁV ügyfélszolgálatot. Van, aki 3-4 bõrönddel utazik, mégsem vált külön jegyet. (Bocsi, hogy itt kérdezem meg, de mennyi idõs a babád? Az én kisfiam 4 hónapos és mi is utaznánk lassan látogatóba, szintén ic-vel, de nem tudom, hogy bele merjünk-e vágni.)

Szerintem nem kell, de inkább kérdezd meg a MÁV ügyfélszolgálatot. Van, aki 3-4 bõrönddel utazik, mégsem vált külön jegyet. (Bocsi, hogy itt kérdezem meg, de mennyi idõs a babád? Az én kisfiam 4 hónapos és mi is utaznánk lassan látogatóba, szintén ic-vel, de nem tudom, hogy bele merjünk-e vágni.)
Elsõ vagyok. Én inkább attól félek, hogy a sok csomaggal hogy fogunk felszállni. Mert ugyebár Pesten nem jöhet be rokon vagy ismerõs, hogy segítsen a cipekedésnél és felszállásnál. Szerencsére Miskolcon (oda mennénk) még nem vezették be ezt a hülyeséget. És a vonaton hogy tervezitek, az öledben lesz?
Szerintem csak kerékpárra és kutyára kell külön fizetni!A tolószékért sem fizet senki +-t hiszen hozzá tartozik.A babakocsi meg a babádhoz!Én még nem fizettem soha érte!
A kérdező hozzászólása: kislányunk most 3 hós, én a védõnõvel beszéltem errõl azt mondta ha megkapta már a 3hós védõoltást, és ugy érezzünk nem fogja megsinylenni az utazást akkor nyugodtan menjünk.
A kérdező hozzászólása: ja 4 óra az ut, kicsit izgulok hogy nehogy a fél vonat töle zengjen, de lehet hogy végig csucsikálja az utat
A kérdező hozzászólása: na a felszállástól én is félek hogy lesz, de majd csak lesz valahogy. Hát azt hogy hol lesz még nem tudom, ha fent lesz akor valoszinüleg az ölembe ha alukálni fog és visszük a babakocsit akkor abba, de gondolkozom a mozeskosaron...??, ? még nem tudom
maceras es koltseges kivinni. vegyel kint egyet vagy vigyel laptopot
24 nagyon maceras lesz. En 21.5-essel repulok, es ez utazasra tervezett (Samsung LD220G). 24-es plusz allvany... nehezen fer be. Ha megvan az eredeti doboza onallo, torekeny csomagkent add fel abban.
Ha jól nézem akkor a mérete pont a kézipoggyász határán van egy ilyennek. Pontosan le kéne mérni, hogy felengedik e. Mert úgy lenne a legegyszerûbb, legbiztonságosabb. Feladott poggyászként feladhatod, de még jól becsomagolva is kockázatos, hogy megsérül. Mondjuk szerintem ha a ruhák közé beteszed egy nagy, kemény falú bõröndbe, akkor annak nem lesz baja. Csak nagyon jól kell pakolni, hogy minden oldalról védve legyen, ne mozoghasson stb.
Van egy csomo szallitoceg, akik ingaznak a ket orszag kozott. Nem tudom milyen aron dolgoznak, de erdemes lehet utana nezni. Facebook-on vannak ilyen segito oldalak.

Ebben a 40 fokban hogy tudom szállítani? Ketrecbe hozom haza mert holnap veszem meg de félek hogy baja lesz ebbe a melegbe.

Valami tanács lehetőleg normális válasz ?:)

Legjobb válasz: mriõl beszélünk? 10 kiló lisztrõl, egy sertésrõl, vagy egy papagájról?

mriõl beszélünk? 10 kiló lisztrõl, egy sertésrõl, vagy egy papagájról?
A kérdező hozzászólása: Értem de ha ennyire mindent tudtok akkor írjátok is le hogy hogyan kell ;)
A 6-os úgy értette, hogy nem mindegy, milyen állatot kell hûteni, pl. egy hörcsögöt és egy nyuszit sem lehet ugyanúgy (mindkettõ kisállat). :)
A kérdező hozzászólása: Ha a hörcsög tengerimalac lenne kérdezem hogy miért az a neve hogy tengerimalac? Nem hiába adták a nevét.. szóval ne hörcsögöt írj! Amúgy meg miben is van igaza?? hogy lehet hogy 1 kg lisztre írom? -.- logikus hogy nem azt akarom ketrecben szállítani... úristen elég hülye emberek vannak.
Tegyél a ketrec aljába egy csempét, vagy valami hûvösebb dolgot, amin tud feküdni.
én igazat adok az elsõnek, mert totál nem ugyan úgy kell direktbe hûteni egy hörcsögöt mint egy nyuszit pl..
A ketrec tetejére tegyél valamit, hogy ne süsse annyira a nap. Teríthetsz rá egy rongyot, de az oldalát ne fedd be vele, hogy tudjon szellõzni. De a nap felõli oldalát is befedheted. Szerintem már ennyi is elég, fõleg egy órányi útnál. De egy kicsit meg is vizezheted a szõrét, fõleg ha meleg autóban hozzátok.
A kérdező hozzászólása: hnap hozom haza 2 fele olyan 1 óra összesen mire hazaérünk. ha bevizezem a szõrét nem lesz baja ? az lehûti testét azért? adok vizet ez természetes de viszont hazaúton lesz olyan hogy nem tudom árnyékba vinni szóval a tûzõnapnak lesz kitéve :\
A kérdező hozzászólása: kisemlõsök témában írtam szóval nem egy lisztrõl van szó... de a 2. kérdezõnek van legalább esze :) na de amúgy tengerimalacka
Kisemlõsrõl. Sokat nem nagyon tuddsz tenni. Tudjon eleget inni, esetleg legyezgetheted (de ventillátor mellé ne tedd, mert megbetegszik), mellé rakhatsz törölközõbe csavart jégakkut vagy fagyos vizes palackot. De törölközõben, hogy ne közvetlenül a jéghideg érjen hozzá.
igen úgy értettem ahogy a 9-es írta.. már leírták hogy mit kell tenni én is csak azt tudnám mondani mint a többiek, még annyi esetleg hogy ink legyél te a a napon ha úgy van mint a coci te érzed ha szarul vagy õ nem tud szólni


Wizzair-rel utazunk Londonba, hogyan tudom szállítani a gyerekülést? Feladott poggyászként? Vagy nem lehet?

Legjobb válasz: Sztem feladhatod poggyászként, de inkább olvass utána sztem :)

Sztem feladhatod poggyászként, de inkább olvass utána sztem :)

Hogyan tudok állatot (perpill csirkét) szállítani minecraftban?

észletesen, mert addig eljutottam h van valami csille :D

Legjobb válasz: Nem túl bonyolult. Fogj a kezedbe vetõmagot, és követni fog. :) Csillével csak magadat tudod szállítani.

Nem túl bonyolult. Fogj a kezedbe vetõmagot, és követni fog. :) Csillével csak magadat tudod szállítani.
Vagy lasszóval
kedves 1. válaszoló állításod téves, csillével is lehet szállítani: ha a csirke sinen van és nekilöksz egy csillét, a csirke belekerül a csillébe. ( bármilyen más mobbal is mûködik)
Ha a kezedbe veszel vetõmagot, akkor - jobb esetben - követni fog. De egyébként kb. egy szúnyognak nagyobb a koncentrációs képessége, mint a minecraftos állatoknak :D A másik megoldás a minecart, bár ez elég költséges. Leteszel síneket, és lehelyezel egy minecartot, a sníre rálökdösöd a csirkét, rátolod a minecartot, majd eltolod oda, ahova szeretnéd. Utána csak törd össze, és a csirke ott marad, a minecartot visszakapod.
Bocsánat, tényleg igazatok van, el is felejtkeztem róla. Mindenesetre a többi módszer még mindig hatásosabb.

Milyen munkásautót tudnátok javasolni ami a lent említett szerszámokat képes magába foglalni, és hétvégén szabadnapon esetleg a családot is tudom szállítani? (5 fõ) Illetve fontos hogy a megbízó se azt lássa rajta hogy dejól megy a burzsujnak!

vízszerelés/duguláselhárítós céget akarok beindítani amihez kell az autó

Legjobb válasz: Árat nem írtál, így nehéz mondani. Mindenképp kombi dízel. Ha kisebb a keret akkor 1.7 Astra, ha több akkor 1.9 tdi octavia, passat, 2.0 avensis

Árat nem írtál, így nehéz mondani. Mindenképp kombi dízel. Ha kisebb a keret akkor 1.7 Astra, ha több akkor 1.9 tdi octavia, passat, 2.0 avensis
A kérdező hozzászólása: max 1, 5 millió forint
Octavia, Avensis, Vectra, Accord, ezekbõl kapni jó állapotú dízel kombit ennyiért. Csak ne legyen tekerve az órája.
F Astra! 1.4 8 szelep. A világból kimegy!

Üvegmatricát (még fólián van) készítettem többet is. El kell vinnem az oviba. Hogyan tudom őket szállítani hogy ne ragadjanak össze?

Próbáltam papírt tenni rá, de arra is ráragad.

Legjobb válasz: Tedd egy mûanyag mappába,"bugyiba",úgy nem ragad össze.Én így tároltam õket.

Tedd egy mûanyag mappába, "bugyiba", úgy nem ragad össze.Én így tároltam õket.
A kérdező hozzászólása: Úgy érted, hogy egymásra teszem, együtt be egy mappába és akkor szét lehet õket majd szedni?
NEEEEM! egy matrica, egy fólia (mûa. mappa oldal)
A kérdező hozzászólása: Jajaja, így értettem, mert még fólián vannak. Azaz ha egymásra teszem õket, akkor 1matrica, 1 fólia, 1 matrica, 1 fólia stb lenne a rétegezése és akkor az egész pakkot be egy mûanyag tasakba. Köszönöm. Végülis jogos, arról, amin készítem, elõl-hátul le kell hogy váljon :)
Én rá szoktam tenni egy fóliát és feltekerem. Rá befõttes gumi.

Hogyan tudok bébiételt repülőn (bőröndbe, nem kézipoggyászként) szállítani?

Külföldre megyünk és nem bízom az ottani bébiételekben. Itthonról vinnék, de félek, hogy a b?röndben a túlnyomás miatt széttörnek és a csavaros m?anyag (aventes) pohár is. Valaki vitt már így bébiételt gond nélkül?

Legjobb válasz: Én két hete vittem és semmi baja nem lett. Én becsomagoltam ruhákba egyesével. Hová mentek? Mi Spanyolban voltunk és nagyon szuperek voltak a bébiételek, már sajnálom, hogy innen vittem. Azért a repülõn a súly sem mindegy!

Én két hete vittem és semmi baja nem lett. Én becsomagoltam ruhákba egyesével. Hová mentek? Mi Spanyolban voltunk és nagyon szuperek voltak a bébiételek, már sajnálom, hogy innen vittem. Azért a repülõn a súly sem mindegy!
Szia.Nestles bebietel van, meg most a bledilaitet reklamozzak nagyon. Sajnos nem tudom mennyibe kerülnek, meg se tudom nezni, mert agyhoz kötött a doki, fenyegetö koraszüles miatt. Amugy sok elelmiszer olcsobb mint otthon. Bocsi, hogy erdemben nem tudtam segiteni. Jo utat nektek.
A kérdező hozzászólása: Franciaországba megyünk. De ott nem ismerem a bébiételeket és nem lesz annyi idõm, hogy kisilabizáljam, hogy melyik jó. És jóval drágábbak is, mint itthon.Súly miatt annyira nem aggódom, mert visszafelé jövünk többel.
Én is simán vittem üveges bébiételt+babavizet is.Beraktam a ruhák közé és kész.
A kérdező hozzászólása: köszönöm akkor viszek inkább, de fõzni is tudok ott. Köszönöm a válaszokat!
Mi is vittünk, vízzel együtt. Semmi bajuk nem lett, viszont jól be kell csomagolni. Bõröndben a legjobb vinni õket.

Hogy tudom biztonsagosan szallitani a halaim?

Hamarosan koltozunk,hogyan szallitsam a halaim?Mi legyen a vizzel?Az akvariumbol kipakoljak mindent?

Legjobb válasz: Attól függ milyen messzire szállítod õket. Ha nem túl hosszú az út, nyugodtan zacskózd le õket, de lehetõleg ne zsúfolódjanak, inkább sok zacsit csinálj. Ha messzebbre, akkor kénytelen leszel nagyobb mennyiségû vízben vinni õket...A legfontosabb, hogy ne hûljenek ki! Gondoskodj hungarocell dobozról a zacsi köré, ha nem megoldható, akkor sok-sok újságpapír és pokróc! Ha nagyobb edényben viszed, vigyázz, hogy teljesen sima felületû legyen, nehogy a szemük sérüljön.Növényt tegyél hozzájuk.Ajánlom még cseppents néhány csepp Sera Aquatan-t a vízbe, ez stresszoldó és nyálkahártya védõ!!! A vízbõl ha tudsz, vigyél magaddal, lehetõleg legalább a felét! Pakolj ki, így biztonságosabb! Sok sikert!

Attól függ milyen messzire szállítod õket. Ha nem túl hosszú az út, nyugodtan zacskózd le õket, de lehetõleg ne zsúfolódjanak, inkább sok zacsit csinálj. Ha messzebbre, akkor kénytelen leszel nagyobb mennyiségû vízben vinni õket...A legfontosabb, hogy ne hûljenek ki! Gondoskodj hungarocell dobozról a zacsi köré, ha nem megoldható, akkor sok-sok újságpapír és pokróc! Ha nagyobb edényben viszed, vigyázz, hogy teljesen sima felületû legyen, nehogy a szemük sérüljön.Növényt tegyél hozzájuk.Ajánlom még cseppents néhány csepp Sera Aquatan-t a vízbe, ez stresszoldó és nyálkahártya védõ!!! A vízbõl ha tudsz, vigyél magaddal, lehetõleg legalább a felét! Pakolj ki, így biztonságosabb! Sok sikert!
Hello! Elõször is én növényt semmi képp se raknék melléjük ha hosszú az út mivel a sötétbe lehet elkezdenek neked CO2-t termelni ami nem a legszerencsésebb, Rövidebb idõre se raknám be nekik- sötétben úgy se látják, max kiszurja a szemüket xD, bár erre sok esélyt nem látok. A vízbõl minál többet tartanék meg, és ha ilyen belsõ légpumpás szûrõd van akkor necces a dolog: ezek szárazra kerülnek (mm a szûrõanyag) és ilyenkor elpusztulnak a baktériumok benne. Újra beinditod-> összes elhalt baktérium belemegy a vizedbe aminek nem lesznek jó következményei. (mondjuk ha vízbe tartod áramlás nélkül a szûrõt akkor is elpusztulnak a baktériumok szal ugyanott vagy. Akváriumból nyilván kiszedel mindent mivel egy vízzel stb vel teli akváriumot én nem emelgetnék toszigálnék xD. A halak szállításában egyetértek az elõttem szólóval. üdv, rem. segíthettem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!