Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudom lefolyót (3 db)

Hogy tudom a lefolyót tisztítani? Van rá házi megoldás, vagy csak a lefolyótisztítók?

Nincs eldugulva, csak néha nem olyan kellemes szag jön bel?le!

Legjobb válasz: Nekem a sok hajszáltól és pl. a szivacs darabjaitól van eldugulva a lefolyó. A TIRET jó megoldás erre?

Nekem a sok hajszáltól és pl. a szivacs darabjaitól van eldugulva a lefolyó. A TIRET jó megoldás erre?
Elöször is kikell jol kitisztitani. Ha fördöszobarol ban szo; hetente a takaritas utan kb.egy fel deci kadtisztitot öntök minden lefolyoba. Ha mosogatorol:akkor ugyan igy, de folyekony zsiroldot öntök bele.
Szia! Bevállt módszer: szódabikarbónát önt bele, majd rá ecetet..pezsegni fog ne ijedj meg, aztán rá forró (forralt) vizet. Egy kis pumpálás és tiszta is! Írj aha kipróbáltad! Sok sikert!! =)
Én az ecetre szavazok. Több okból. Egyrészt nem méreg.A gõze sem mérgezõ mint a sósavnak. A zsírt kiválóan oldja, fertõtlenít, ezáltal szagtalanít is.Este önts a lefolyóba litert, és már ne engedj rá vizet sem.A 20 %-os jobb mint a 10 %-os.
ha csap, akkor érdemes szétszedni a szifont és kipucolni. A kádnál is érdemes lenne, de ott a legtöbbször nem fér hozzá az ember.
Amikor nekem nagyon büdös a lefolyó, akkor veszek 1 liter sósavat, beöntök 2-3 decit a lefolyóba, hagom kb 1/2 órát, majd öntök megint egy adagot, és így tovább 2-3x. (Sósav nem túl drága, sparban 150-200 Ft körül van litere, viszont nagyon vigyázz vele.)
A kérdező hozzászólása: Erre nagyon jó, ha szûrõt raksz!

WC lefolyóba hogy tudok beépíteni levegõbeszívó szelepet?

Adott egy kész rendszer, emeleti WC és a földszinti WC, egy családi házban. Idõnkét probléma jelentkezik, hogy valamelyik WC-bõl eltûnik a víz és bûz jön ki a lefolyóból. A jelenség oka, hogy az elfolyó víz után vákuum keletkezik, ami elszívja a vizet abból a WC-bõl, ami nem volt használva. Ill lehetséges, hogy az utcai csatorna okozza a vákuumot. Hallottam, hogy ilyen problémát úgy oldanak meg, hogy a beépítenek a lefolyó PVC csövénél egy olyan légszelepet, ami befelé engedi a levegõt és kifele nem, így a vákuum megszûnik. Mivel az én rendszerem kész és nem férek hozzá, csak a pincében tudnám megbontani a PVC (120mm-es) lefolyót, gondoltam oda betennék egy ilyen szelepet. Kérdésem az, hogy milyen szerkezet ez a szelep, én még soha nem láttam és hogy mennyire segítene a problémán? Milyen egy ilyen szelep?

Legjobb válasz: A legfelsõ ponton kell beépíteni a légbeszívót. Ez azt jelenti, hogy általában a padlásra vezetik fel/ki (utólag bárhová kerülhet) a wc szennyvíz csövet és oda építik be. A pince így kizárt. A mûködés lényege, hogy ez egy szelep, amit a vákum megnyit és levegõt szív be a rendszerbe. A vákum megszûnése után vissza zár és így nincs büdös a környezetében.

A legfelsõ ponton kell beépíteni a légbeszívót. Ez azt jelenti, hogy általában a padlásra vezetik fel/ki (utólag bárhová kerülhet) a wc szennyvíz csövet és oda építik be. A pince így kizárt. A mûködés lényege, hogy ez egy szelep, amit a vákum megnyit és levegõt szív be a rendszerbe. A vákum megszûnése után vissza zár és így nincs büdös a környezetében.
Okoskodni lehet, de a fizikát megváltoztatni nem lehet. Próbálja ki a kérdezõ, és majd meglátja.
A rendszer el van rontva. A megoldás egy szellõzõ csõ kivezetése a tetõre a legfelsõ részrõl.
1. A pince kizárt, mert ha nem zár vissza elönti a pincédet a szennyvíz. 2. Csak legfelsõ pont jöhet szóba, mert csak így mûködik.
A link is egyértelmûen leírja, hogy a mosogató alá beépített légbeszívó csak a mosogató szifonját teszi halkabbá.
Nem lesz jó a mosdó mellé, nem fog mûködni. Tapasztalat. Nekem is így volt, nem is mûködött. A legvastagabb csõátmérõhöz kell és a rendszer végére légbeszívót beépíteni. Ennek az ára úgy 7-8 ezer forint körül van.
Fura, mert nekem is a WC melletti kézmosó szifonja mellé van beépítve, és azóta gyakorlatilag megszûntek a bûzelzárási gondjaim. Van egy gyakorlatilag egymással szorosan kapcsolatban lévõ csõrendszer ami általában üres. Ennek aztán tök mindegy, hogy melyik részén adunk levegõt. Általában a mosdó csöve valahol a WC alatt becsatlakozik egy T idommal az ott lévõ 100-as csõbe, ha ezt megszellõztetem, pont ugyanaz, mintha szétverném az egészet és tennék a 100-as csõre még egy T idomot, és arra a légbeszívót, csak így nem olyan látványos, mert nem kell szét verni semmit. Most kezdjek el rajzolni, hogy az is tudja mirõl van szó, aki még nem látott lefolyót?
Nyugodtan beépítheted az emeleti WC kézmosó szifonjához is! Gondolom van kézmosó ott is. Némi segítség: http://www.dugulaselharitas.net/csatorna-kiszelloztetes.html Ez a fajta légbeszívó szelep már 800 Ft körül beszerezhetõ: http://fittingbolt.hu/gallery/8033189_g%C3%A1z%C3%B3ra%20198.. Veszel hozzá még egy T idomot és fél óra alatt vésés nélkül minimális bontással beépíted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, az utolsó válasz nagyon tetszik, azt fogom csinálni
A kérdező hozzászólása: de ha a pincébe teszem az is segít nem? Ha mondjuk az utcai csatornáról jön a vákuumhatás. Ill ha a pincébe teszem, a lefolyó víz a szelep után nem okoz vákuumot már. valamit segít nem, ha a pincébe teszem?
Látni kéne a konkrét helyszínt. A kézmosós megoldás a legegyszerûbb, legolcsóbb, leggyorsabb. mindenképpen azzal kell kezdeni a házépítés során elbaszott dolog utángányolását, s ha ez nem hoz megoldást a problémára, akkor viszont nagyüzemi módon falat kell verni, és tisztességesen meg kell csinálni úgy ahogy a nagykönyvben is meg vagyon íródva.
A kérdező hozzászólása: teszek minden szifon után-egyet egyet. két fürdõszobai csap alá és a mosogató alá. hármat- szíjon levegõt ahonnan akar.
Szia! Mindenhová kellett beraknod? Vagy már a mosdónál berakott légbeszívó szeleptõl jó lett a rendszer? Nincs bûz, nincs zubogás a rendszerben utána? Megszûnt minden kellemetlenség? Köszönettel várom a válaszod!

El fog dugulni a wc-m? Véletlenül lehúztam az óvszert a wc-n, tudom, hogy nem kellett volna. Most eldugítja vagy van rá esély, hogy nem? Nagyjából mennyi idő után lehetek benne biztos, hogy nem dugította el a lefolyót?

Legjobb válasz: Hogy lenne terhes a wc-je? Pont most mondta a kérdezõ, hogy használt óvszert. Lehúzta. Márpedig ha lehúzunk valamit, akkor azt elõtte fel is kell húzni! :)

Hogy lenne terhes a wc-je? Pont most mondta a kérdezõ, hogy használt óvszert. Lehúzta. Márpedig ha lehúzunk valamit, akkor azt elõtte fel is kell húzni! :)
nem dugul el
jah, nem fog eldugulni
Viszont terhes lesz a wc-d!
Nem valószínû, hogy eldugul. Ha mégis eldugulna, azt általában azonnal látod egy alaposabb lehúzás után.
nyugi nem dugul el itt a hülye barátnõm a tampont meg a betétet is lehuzza nyugi semmi pánik!! :)
nem fog nyugi:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!