Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudom kiszámolni, (339 db)

Hogyan tudom kiszamolni hogy mikor van peteresem? Utolso menszeszem idopontja 2009. 01. 06-2009. 01.11-ig volt. Amugy mindig remdszertelenul jon meg valamikor 1 -2 hetet kesik most meg hamarabb jott meg egy hettel.

Legjobb válasz: Ezt elõre nem fogod tudni kiszámolni. Viszont sokat segít az idõpont meghatározásában, ha méred az ébredési hõdet és figyeled a folyásodat. A babát tervezõk otthona honlapján le tudsz tölteni programokat, vagy egy exel táblát amiben tudod vezetni, és el lehet küldeni szakemberhez kiértékelésre. Amúgy azért nem lehet kiszámolni ilyen ciklusoknál, mert a pé mindig a mensi elõtti 14. napon van. Tehát csak utólag tudnád kiszámolni, hogy mikor volt!

Ezt elõre nem fogod tudni kiszámolni. Viszont sokat segít az idõpont meghatározásában, ha méred az ébredési hõdet és figyeled a folyásodat. A babát tervezõk otthona honlapján le tudsz tölteni programokat, vagy egy exel táblát amiben tudod vezetni, és el lehet küldeni szakemberhez kiértékelésre. Amúgy azért nem lehet kiszámolni ilyen ciklusoknál, mert a pé mindig a mensi elõtti 14. napon van. Tehát csak utólag tudnád kiszámolni, hogy mikor volt!
Próbáld ki az ovulációs tesztet, nekem bejött!!!

Hogyan tudom kiszámolni a mentsruációm ha nem rendszeres? Mikor fog rendszeres lenni? 17/L

Legjobb válasz: Ha nem rendszeres,akkor csak azt tudod kiszámolni,hogy mikor kéne megjönnie. A menzesz elsõ napjától kell elkezdeni számolni. Hogy mikor lesz rendszeres?Végül is ,ha nem mindig pontosan 28 napra jön meg,hanem vannak néhány napos eltérések akkor nincs gond. Teljesen rendszeres menzesze általában azoknak van,akik fogamzásgátlót szednek. Neked mennyire nem rendszeres?

Ha nem rendszeres, akkor csak azt tudod kiszámolni, hogy mikor kéne megjönnie. A menzesz elsõ napjától kell elkezdeni számolni. Hogy mikor lesz rendszeres?Végül is , ha nem mindig pontosan 28 napra jön meg, hanem vannak néhány napos eltérések akkor nincs gond. Teljesen rendszeres menzesze általában azoknak van, akik fogamzásgátlót szednek. Neked mennyire nem rendszeres?
A kérdező hozzászólása: 28 körül mozog tehát nem vészes
Akkor semmi gond nincs. A normális ciklust nagyon sok minden befolyásolja, ezért 25-32(van ahol 24-35, ez változó)nap között normál ciklusról szoktunk beszélni.
Valószínûség számításal.
A kérdező hozzászólása: 26 nap volt az elõzõ, most meg ma van a 26. nap és még nem jött meg.
A rendszeres nem azt jelenti, hogy mindig x. napra jön meg, hanem hogy x+/- 1-3 nap. Sok minden befolyásolja, pl. idõjárás is, hûvösebb idõben megnyúlhat a ciklus.
Eszedbe ne jusson a játék saját (egyébként magyar nyelvû...) fórumán, esetleg más hasonló "authentikus" helyen érdeklõdni! :D

Hogy tudom kiszámolni a gyerek aktuális hosszát? Melyik adatokat kell összeadni az ultrahangon készültökkel?

Mit jelentenek az ultrahang leleten a BPD, HC, AC, AD, FL, ... méretek? Ha valamelyikeket összeadom, megkapom a hozzávetőleges hosszát a babának?

Legjobb válasz: Hát ki lehet próbálni, de szerintem nem tudod kiszámolni :) Majd nem sokára úgy is megtudod Boldog babavárást :)

Hát ki lehet próbálni, de szerintem nem tudod kiszámolni :) Majd nem sokára úgy is megtudod Boldog babavárást :)
http://www.gravidanzaonline.it/calcola-on-line/calcola-lungh.. Szia! Igaz, ezaz oldal spanyol, de tök jól mûködik. Ha a Calcola lunghezza fetale opcióra nyomsz, a combcsont (FL) hossza alapján kiszámolja neked a hosszát.(becslés) Ha a mellette levõ Calcola Peso Fetale opciót választod, akkor a súlyát becsüli meg a fejkörfogat (HC), a fejátmérõ (BPD) és a pocakkörfogat (AC) alapján. Nekem egész jól mûködik. A súlybecslés kicsit magasabb értéket mutat az itteni ultrahang becslésénél, de ez csak BECSLÉS! :-)
külön cellákba teszed egymás mellé az értékeket óta*60+perc
na hegesztettem rá egy függvényt: ÓRA(A1)*60+PERC(A1) az a1-es cellában van a 2:22:10 5 perc utána nézés...
Hali Egyik megoldás: =SZUM(IDÕÉRTÉK("2:22:10"))/0, 00069444444° És még jó sok négyes, csak elzsibbadt az ujjam... :) , de célszerûbb a végére / (0, 00069 + XYC) ahol az XYC helyére egy osztást teszel aminek 0, 00000444444°° a vége, de most nincs agyam ilyet keresni :) Egyszerûbb viszont ha pl. A1 Cellában van az idõ (csak az egyszerûség kedvéért)akkor -> Másik megoldás: =SZUM((ÓRA(A1)*60)+PERCEK(A1)) a cellaformázásnál(!) állítsd be h általános ha véletlen ídõsre teszi... Továbbá ha nagyon precíz akarsz lenni akkor: =SZUM((ÓRA(A1)*60)+PERCEK(A1)+(MPERC(A1)/60)), de müxik a =SZUM((ÓRA(A1)*60)+PERCEK(A1))+(MPERC(A1)/60) és még variálhatsz hogy hová teszed a () jeleket :DDD Gagyi excel...
Jaj most látom ezt elõttem már "megoldotta" valaki :)

Hogyan tudom kiszámolni hogy egy lámpa mennyi LUX-os?

nem nagyon értek hozzá de fontos lenne

Legjobb válasz: Kiszámolni szerintem nem igen tudod, vagy elhiszed a gyártó által megadott adatokat vagy megméred.

Kiszámolni szerintem nem igen tudod, vagy elhiszed a gyártó által megadott adatokat vagy megméred.

Szeretnék segítséget kérni. Hogy tudom kiszámolni a n-t? A feladat a leírásban!

a) Egy számtani sorozat első tagja –7, a nyolcadik tagja 14. Adja meg n lehetséges értékeit, ha a sorozat első n tagjának összege legfeljebb 660. b) Egy mértani sorozat első tagja ugyancsak –7, a negyedik tagja –189. Mekkora az n, ha az első n tag összege –68 887? Kérdés:Mi lenne az az n? vagy mi az az első n?

Legjobb válasz: n a sorozat általános tagjának a jele. Tehát az elsõ faladatban az a kérdés, hogy van neked a sorozatod és hányadik tagig adhatod össze, hogy az még ne legyen több 660-nál. Személetesen: elkezded leírni a sorozatot, adogatod össze a tagokat, és amikor a kapott összeg meghaladja a 660-at, akkor megnézed, hogy hányadik tagja volt a sorozatnak, amit utoljára hozzáadtál, és még jó volt az eredmény, és annyi lesz a keresett n. Ezt persze nem így kell kiszámolni, hanem a sorozat összegképletének a segítségével.

n a sorozat általános tagjának a jele. Tehát az elsõ faladatban az a kérdés, hogy van neked a sorozatod és hányadik tagig adhatod össze, hogy az még ne legyen több 660-nál. Személetesen: elkezded leírni a sorozatot, adogatod össze a tagokat, és amikor a kapott összeg meghaladja a 660-at, akkor megnézed, hogy hányadik tagja volt a sorozatnak, amit utoljára hozzáadtál, és még jó volt az eredmény, és annyi lesz a keresett n. Ezt persze nem így kell kiszámolni, hanem a sorozat összegképletének a segítségével.
képletekbe behelyettesítesz, azok meg a függvénytáblába vannak
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ:)

Hogy tudom kiszámolni, hogy milyen felső jó rám? Hogy kell kiszámolni a méretet?

emélem értitek mire gondolok

Legjobb válasz: http://www.streetstones.com/downloads/meret/sizes.htm mérd le magad és a táblázat alapján megtudod.

http://www.streetstones.com/downloads/meret/sizes.htm mérd le magad és a táblázat alapján megtudod.
próbálj fel sok felsõt és amelyik jó rád az a méreted!!

Hogyan tudom kiszámolni, hogy a mosógépemmel egy mosás mennyibe kerül?

Mosható pelenkát szeretnénk venni, és kiszámolnánk hogy mennyibe kerül az éves mosása, ha heti kétszer van pelusmosás 60 fokon. A gép papírjában az van, hogy maximális felvett teljesítmény 1850W. Semmi "A" bet?k, tehát energiahatékonyságot nem tudok. (Ez egy Indesit Witp 82, nem mai darab, kb. hat-hét éves.) A 60 fokos mosási program 80 percig tart, és ha jól néztem a számlánkat, egy kWh 20,5 ft. bruttó (már ha jól néztem.) Nagyon hálás lennék, ha levezetné ezt valaki.

Legjobb válasz: Ez így kevés, ebbõl nem lehet kiszámolni. Valódi eredményt csak méréssel kapsz. Olyankor moss, amikor más fogyasztó nem megy. Pl a mosás idejére húzd ki a hûtõt, kapcsolj ki minden mást. Olvasd le elõtte és utána a villanyórát, abból számolható adatot kapsz.

Ez így kevés, ebbõl nem lehet kiszámolni. Valódi eredményt csak méréssel kapsz. Olyankor moss, amikor más fogyasztó nem megy. Pl a mosás idejére húzd ki a hûtõt, kapcsolj ki minden mást. Olvasd le elõtte és utána a villanyórát, abból számolható adatot kapsz.
A kérdező hozzászólása: Ez komoly? Ennél könnyebbnek kell lennie:) de most tényleg, azt hittem, hogy majd jön egy matektanár és jól leolt, hogy harmincéves létemre nem tudok megoldani egy matekpélda jellegû kérdést. Mi úgy gondolkodtunk, hogy a maximális teljesítményt nyilván legmagasabb hõfokon produkálja, tehát 60 foknál 1000 wattot számoltunk egy mosásra (és egy órával számoltunk egy mosást.) Ez nagyon elrugaszkodott adat, vagy körülbelül megteszi? Bruttó 20 forintba kerülne egy mosás áramköltsége? Igaz, ez hülyén hangzik. de nem nagyon van kedvem leolvasztani a hûtõt emiatt.
A kérdező hozzászólása: Hû, nagyon kedves vagy, köszönöm, de ezek nem textilpelenkák, legalábbis a szó hagyományos értelmében véve:) egy frottír alapú külsõ bugyiban van két betét, ami kókuszrost, és nagy nedvszívó képességû, cserélhetõ, azokat kell mosni csak (illetve nagyobb balesetek esetén meg idõnként a külsõt is.) itt van errõl több, mert úgyse tudom jól elmondani, meg most rohannom kell:) ) http://moshatopelus.blogspot.com/ egyébként szerintem is lehet ezt mosni kézzel, fõleg az elején, csak kíváncsi voltam, mennyivel éri meg jobban.
A kérdező hozzászólása: Szia, igen, lakossági fogyasztó vagyok, de Paks mellett, nem tudom, ez számít-e.. (komolyan nem tudom) Az áramszámlánk a következõképpen néz ki: két villanyóránk van, éjszakai és nappali. Az energiadíj maga három tételbõl áll: Egyetemes A1 kedvezményes, nettó 21, 450 ft, Egyetemes A1 nettó 24, 1 ft, és Egyetemes vezérelt B ami nettó 16, 4 ft. Ezzel az utolsóval számoltam, mert a bojleren kívül minden errõl megy, ha jól tudom. Ez bruttó 20, 5 ha jól számoltam, nekem így jött ki. A hûtõleolvasztást meg azért írtam, mert (nem tudom, hogy te voltál-e az a hozzászóló) valaki azt ajánlotta, hogy kapcsoljak ki mindent és úgy mérjek. Igazából szimpla háziasszony vagyok, aki egyébként elég sokat dolgozik és alig van itthon, és csak megpróbálta körülbelül kiszámolni, hogy mi a helyzet (és józan paraszti ésszel szeret gondolkodni leginkább, mert sajnos nem nagyon van otthon matematikai képletekben.) Nem tudom, miért baj ez, nekem tényleg megközelítõleg is jó egy összeg, az a lényeg, hogy ne kétszázezerért mossuk a nyolcvanezres pelenkát, mert akkor árban ott tartunk mint az eldobhatók. Azért megköszönném ha lenne még ötlet, illetve valaki megmondaná, hogy az áramszámlánk alapján akkor jó-e az a húsz forintos eredmény.
A kérdező hozzászólása: Ui.: mi is úgy számoltunk, hogy a teljes teljesítményt 90 fokos mosásnál adja, én pedig sosem mosok semmit így, hatvan fok lenne a maximum (ezek antibakteriális pelusok kókuszrosttal meg mindenfélével és nem szabad õket kifõzni.)Azért kösz a segítséget :)
Valószínûleg a kedves kérdezõ még mindig fogalomzavarban szenved. az A1 nettó 21 forintja több mint 40 forint bruttóban, de mivel a számláján ki van részletezve . Csak a bojler megy B kategóriában, ami bruttó 35 közelében számolható. Szóval egy mosás durván egy százasában van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!