Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudom kép méretét lekicsínyiteni (2 db)

Hogy tudom a kép méretét lekicsínyiteni? Lebutitani?

Hali! Segítsetek légyszi, hogy hogy tudom a 2-4 megás képek méretét 300kb-re csökkenteni? Kérlek aki tud segíteni segítsen, mert nagyon fontos! Köszi! :)

Legjobb válasz: Valamelyik képszerkesztõvel meg tudod csinálni, a kép méret beállításnál, és utána elmenteni más néven. De most találtam egy kis progit aminek megmondhatod, hogy milyen méretû filet-t szeretnél és megcsinálja. Priviben megpróbálom elküldeni.

Valamelyik képszerkesztõvel meg tudod csinálni, a kép méret beállításnál, és utána elmenteni más néven. De most találtam egy kis progit aminek megmondhatod, hogy milyen méretû filet-t szeretnél és megcsinálja. Priviben megpróbálom elküldeni.
http://www.irfanview.com Ez egy elég jó képnézõ amivel le is tudod kicsinyíteni a képeket. Alig több mint 1mb, tényleg jó.
1. A kép másolása 2. START >>Programok>>Kellékek>>Paint 3. Szerkesztés>> Beillesztés 4. -Kép>>Nyújtás és döntés, ekkor megadhatod %-ban>>OK vagy -Kép>>Attribitiumok, megadhatod egységben, (pl:cm.)>>OK 5. Fájl>>Mentés, vagy Mentés másként 6. Kijelölöd a mentés helyét, Megcímezed>>Mentés
Én úgy szoktam, ami szerintem elég egyszerû emgoldás, hogy word-be a beszúrásnál beilleszted az adott képet, összehúzod kissebbre az egér segítségével, majd rákattintasz, úgy, hogy a balgombot lenyomva tartod mintha egy mappát fognál emg és áthelyeznéd, majd egy mappába vagy csak az asztalra húzod és ot elengeded. clip-image néven fogja menteni...

Hogy tudom lekicsinyíteni egy kép méretét?

Legjobb válasz: Lehet, hogy õ a fájlméretre gondol?

Lehet, hogy õ a fájlméretre gondol?
Hát, ezt tõle kéne megkérdezni... Igen esetén Kérdezõnek: Ha a fájlméretre gondolsz, a grafikus programokban JPG-mentésnél meg tudod adni a kép minõségét. Ha megelégszel valamivel rosszabb képminõséggel, akkor sokkal kisebb lesz a fájl. 80% körül még tûrhetõ szokott lenni, a méret viszont töredékére esik. BMP esetén lehet hossz alapján kódolt (RLE) mentést választani, általában a többi formátumban is van lehetõség valamiféle tömörítésre. Egyébként meg általánosan kisebbíthetõ a fájlméret a színmélység csökkentésével. Ez fényképek használatakor nem túl jó gondolat, de rajzok, feliratok, emblémák esetén igen.
Paint: Betölt- átméretezés - mentés...
Irfanview - betölt - átméretezés - mentés. Gimp - betölt - átméretezés - mentés. Photoshop - betölt - átméretezés - mentés. Fenetuggyami - betölt - átméretezés - mentés.
Egyébként akkor sem kell feltétlenül a minõség rovására, vannak olyan szoftverek, amik elvégzik, ráadásul legtöbbjük ingyenes. Most csak ez jutott eszembe, de van tucatszám: http://hvg.hu/tudomany/20110310_kepek_atmeretezese
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!:) A fájlmérettel volt problémám, letöltöttem a pix resizert, most már minden jó, és nem romlott a kép minõsége sem(:
Hát, bocsika, de én nem látom, hogy ezek a programok minõségvesztés nélkül tömörítenének. Amennyire meg tudom állapítani, pontosan azt csinálják, amit én ajánlgattam (mellesleg különösebben nem csinálnak titkot belõle). Ugyanabban a képméretben és minõségben nemcsakhogy drámai méretcsökkenést nem tapasztaltam, hanem egyáltalán semmifélét. Úgy tûnik, hogy a fellengzõs ajánlószöveg nem egyéb parasztvakításnál, mert ezt bármelyik grafikus program alapból tudja, anélkül, hogy ekkora feneket kerítene a dolognak. Például a freeware-világelsõ képnézegetõknek méltán tekinthetõ Irfanview, XnView, FastStone, amelyek közül valamelyik már nyilván a gépeden van. És ezek csak a nézegetõk, hol van még a kismillió szerkesztõprogram... Egyszerûen vissza lett élve :) a tapasztalatlanságoddal. Én bosszankodnék a helyedben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!