Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudom kép méretét (31 db)

Melyik az ? Lekonvertálom én Neked .
Paint el. Tényleg:D Keresgélj a menüpontoknál:Szekesztés, stb. Pontosan nem tudom, de biztos lehet.

Hogyan tudom beállítani sz. Gépen egy kép méretét, amit kinyomtatva 9 x 13 cm-es keretbe szeretnék rakni?

Nem tudom, érthet?en fogalmaztam-e. Tehát van egy képem gépen, amit ki szeretnék nyomtatni, és egy 9 X 13 cm-es képkeretbe raknék be. Ezt a méretet hol, hogyan tudom beállítani? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Olyan programot kell használni, ami képes cm-ben is számolni. XnView például, megnyitod a képet, SHIFT+S behozza az átméretezést. Kiválasztod a mértékegységed, megadod hogy mekkora legyen, majd 300 képpont/hüvelyk (dot/inch vagy pixel/inch ha angol) méretre állítod, mert a nyomtatók ekkora méretben szoktak dolgozni. Leokézod, és kész. http://noob.hu/2011/12/21/xn.jpg http://www.xnview.com/ Ha viszont a kép kisebb, mint a beállított méret, akkor nagyítani kell, ami minõségromlással jár minden esetben. Ha nagyobb, az nem baj.

Olyan programot kell használni, ami képes cm-ben is számolni. XnView például, megnyitod a képet, SHIFT+S behozza az átméretezést. Kiválasztod a mértékegységed, megadod hogy mekkora legyen, majd 300 képpont/hüvelyk (dot/inch vagy pixel/inch ha angol) méretre állítod, mert a nyomtatók ekkora méretben szoktak dolgozni. Leokézod, és kész. http://noob.hu/2011/12/21/xn.jpg http://www.xnview.com/ Ha viszont a kép kisebb, mint a beállított méret, akkor nagyítani kell, ami minõségromlással jár minden esetben. Ha nagyobb, az nem baj.
Így van. És probléma lehet még az is, hogy vagy más lesz a méretarány, vagy ha marad a méretarány akkor a kép egy része elvész...
A kérdező hozzászólása: És csak úgy lehet, hogy egy szerkesztõvel átszerkesztem a méretet és utána nyomtatom? És ha rámegyek hogy nyomtatás, ott nincs ilyen lehetõség, hogy hány cm x cm-ben szeretném? (Nem tudom kipróbálni jelenleg, mert nincs nyomtatóm, holnap viszem el a képeket egy ismerõsömhöz).
A kérdező hozzászólása: Na letöltöttem amit írtál, tökéletes, sikerült, köszönöm :)

Kérdésem hogy egy adott képet aminek a mérete (AxBpixel) méretű hogyan tudom más pixel méretbe átrakni?

Arra gondolok hogy értsétek hogy lefotoztam valamit egy adott pixel méretben de nekem más méretben pixelszámban kéne mert csak ugy tüdöm elküldeni valahova.

Legjobb válasz: Bármelyik képszerkesztõvel, pl. PhotoFiltre, PhotoScape, GIMP, (Paint)... PhotoFiltre, GIMP kép/kép átméretezése Vagy akár olyan online oldalak segítségével is, mint: http://www.kepatmeretezes.hu/ http://www.kepmeretezo.hu/

Bármelyik képszerkesztõvel, pl. PhotoFiltre, PhotoScape, GIMP, (Paint)... PhotoFiltre, GIMP kép/kép átméretezése Vagy akár olyan online oldalak segítségével is, mint: http://www.kepatmeretezes.hu/ http://www.kepmeretezo.hu/
http://imageresizer.codeplex.com/releases/view/30247 Tessen parancsolni.Ezzel átméretezheted.
Microsoft Office Picture Manager (olyan pixel-értéket írsz be amilyet akarsz, és Mentés másként, hogy az eredeti méret is megmaradjon)
Fotosizer, ingyenes, magyar kisméretû: http://kephost.hu/image-9A0B_4D12650B.gif
Jó kis progi, könnyen kezelhetõ, tud magyarul. IrfanView 4.28. http://letoltes.prim.hu/program/58571/


Hogyan tudok egy képet egy adott méretben kinyomtatni?

Van egy képem,és szeretném 6 x 1,5 cm-es méretben kinyomtatni.Hol lehet ezt beállítani?

Legjobb válasz: Egy üres word dokumentumba beszúrod a képet, a rögzített méretarányt kikapcsolod, beállítod mm-er pontosan a méretet, és kinyomtatod.

Egy üres word dokumentumba beszúrod a képet, a rögzített méretarányt kikapcsolod, beállítod mm-er pontosan a méretet, és kinyomtatod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

A Gimp-ben hogyan tudom a beilleszteni kívánt kép méretét módosítani?

Legjobb válasz: Ha jól értem a kérdést: 1. Beillesztés közben, amikor már jelzi a lebegõ kijelölést a rétegeken, kattints át az átméretezõ eszközre, aztán az éppen "beilleszkedõ" képre, és ugyanúgy tudod méretezni, mint bármely egyéb kijelölést. 2. Míg lebeg a behozott kép, kérj új réteget, akkor azt fogja neked új rétegként berakni, aztán azt csinálsz vele, amit akarsz -- példának okáért átméretezheted:).

Ha jól értem a kérdést: 1. Beillesztés közben, amikor már jelzi a lebegõ kijelölést a rétegeken, kattints át az átméretezõ eszközre, aztán az éppen "beilleszkedõ" képre, és ugyanúgy tudod méretezni, mint bármely egyéb kijelölést. 2. Míg lebeg a behozott kép, kérj új réteget, akkor azt fogja neked új rétegként berakni, aztán azt csinálsz vele, amit akarsz -- példának okáért átméretezheted:) .

Photoscape. Montázst szeretnék csinálni. Kiválasztom a sablont, de amikor berakom a képet, akkor sokkal nagyobb, mint a megengedett hely. Hogy tudok változtatni a kép méretén, hogy arányosan beférjen?

Hiába húzom a képben lévő ablakot, nem mozdul. Oldalt ugyan lehet állítani a méretet, de az ugyebár az egész blokkra vonatkozik! Légyszi segítsetek!!! Köszönöm! :)

Legjobb válasz: A program automatikusan éppen akkorára kicsinyíti a képet, amekkora az adott keretbe elfér hézag nélkül. Ez értelemszerûen azzal jár, hogy valamelyik irányban le kell vágnia a képbõl, hacsak véletlenül nem olyan arányú, mint a keret. A képet megfogva olyan helyzetbe húzhatod, hogy a számodra fontos része kerüljön a kereten belülre. Az egyetlen probléma, hogy mást vársz a funkciótól, mint amire kitalálták. Megoldás lehet, ha nem kötött lehetõségekkel ellátott gyorsszerkesztõt, hanem tisztességes grafikus szoftvert használsz, amelyben te szabod meg, hogy mit akarsz csinálni -- igaz, az több gondolkodást és munkát igényel. Erre a feladatra ideális az Inkscape, vagy jól használható a Gimp. Ha maradsz a kényelmesebb megoldásnál, le kell nyelned a békát, ez van.

A program automatikusan éppen akkorára kicsinyíti a képet, amekkora az adott keretbe elfér hézag nélkül. Ez értelemszerûen azzal jár, hogy valamelyik irányban le kell vágnia a képbõl, hacsak véletlenül nem olyan arányú, mint a keret. A képet megfogva olyan helyzetbe húzhatod, hogy a számodra fontos része kerüljön a kereten belülre. Az egyetlen probléma, hogy mást vársz a funkciótól, mint amire kitalálták. Megoldás lehet, ha nem kötött lehetõségekkel ellátott gyorsszerkesztõt, hanem tisztességes grafikus szoftvert használsz, amelyben te szabod meg, hogy mit akarsz csinálni -- igaz, az több gondolkodást és munkát igényel. Erre a feladatra ideális az Inkscape, vagy jól használható a Gimp. Ha maradsz a kényelmesebb megoldásnál, le kell nyelned a békát, ez van.
ha túl nagy az egyik képed, azt nagyon egyszerûen le tudod kicsinyíteni, és máris jó lesz , vedd le a képed méretét 100%-ról pl 80-ra vagy 50-re , vagy ami neked jó , így tudod megcsin : http://i.minus.com/jIVLwsLVKR10l.jpg
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, de még mindig nem fér bele a kép a keretbe. :(:(:(
A kérdező hozzászólása: Hogy te mekkora egy bráner vagy! :) Azért köszöntem meg, mert volt gyerekszobám, ellentétben veled! Elolvastam, amit írtál, tényeket közöltem! Visszább kellene venni az arcból, mert ez a stílus nem ide illik!! :) Szevasz!!!

Hogy tudom a kép méretét lekicsínyiteni? Lebutitani?

Hali! Segítsetek légyszi, hogy hogy tudom a 2-4 megás képek méretét 300kb-re csökkenteni? Kérlek aki tud segíteni segítsen, mert nagyon fontos! Köszi! :)

Legjobb válasz: Valamelyik képszerkesztõvel meg tudod csinálni, a kép méret beállításnál, és utána elmenteni más néven. De most találtam egy kis progit aminek megmondhatod, hogy milyen méretû filet-t szeretnél és megcsinálja. Priviben megpróbálom elküldeni.

Valamelyik képszerkesztõvel meg tudod csinálni, a kép méret beállításnál, és utána elmenteni más néven. De most találtam egy kis progit aminek megmondhatod, hogy milyen méretû filet-t szeretnél és megcsinálja. Priviben megpróbálom elküldeni.
http://www.irfanview.com Ez egy elég jó képnézõ amivel le is tudod kicsinyíteni a képeket. Alig több mint 1mb, tényleg jó.
1. A kép másolása 2. START >>Programok>>Kellékek>>Paint 3. Szerkesztés>> Beillesztés 4. -Kép>>Nyújtás és döntés, ekkor megadhatod %-ban>>OK vagy -Kép>>Attribitiumok, megadhatod egységben, (pl:cm.)>>OK 5. Fájl>>Mentés, vagy Mentés másként 6. Kijelölöd a mentés helyét, Megcímezed>>Mentés
Én úgy szoktam, ami szerintem elég egyszerû emgoldás, hogy word-be a beszúrásnál beilleszted az adott képet, összehúzod kissebbre az egér segítségével, majd rákattintasz, úgy, hogy a balgombot lenyomva tartod mintha egy mappát fognál emg és áthelyeznéd, majd egy mappába vagy csak az asztalra húzod és ot elengeded. clip-image néven fogja menteni...
Telefonon vagy pc-n? Ha pc-n akkor ctr +.
A kérdező hozzászólása: ó, köszönöm gyors válaszod! Sikerült...Tanultam :)
vagy beteszed a kepet ide, hogyha netrol van es hatha talalsz nagyobbat is: http://www.tineye.com
Csak minõség romlással tudnád megnagyítani.
Nagyitani minden program minõségromlás nélkül fog. Az, hogy te kockásnak látod, az nem minõségromlás, hanem a kicsi pixeleket kinyújtottad két-háromszor nagyobbakra, és ezért látod úgy. Ha azt akarod, hogy jól nézzen ki, mûködj rajta Photoshoppal valamit, vagy keress egy hasonló nagyobb méretû képet.

Hogyan tudom egy kép méretét (a fájlméretét) kisebbíteni úgy hogy megmaradjon ugyanabban a formátumban?

Nem vagyok számítógépzseni, lécci segítsetek!

Legjobb válasz: Windowsban röptömörítéssel, de ez minimális mértékû, és háttértárolókon elvész ez a tömörítés. Tömörített mappába helyezheted még (ezt jobb egérgomb - új - tömörített mappa úton érheted el), illetve a méretét is kisebbítheted arányosan, pl. Paintben nyújtással, mondjuk 90%-ára zsugorítod össze függõlegesen meg vízszintesen is.

Windowsban röptömörítéssel, de ez minimális mértékû, és háttértárolókon elvész ez a tömörítés. Tömörített mappába helyezheted még (ezt jobb egérgomb - új - tömörített mappa úton érheted el), illetve a méretét is kisebbítheted arányosan, pl. Paintben nyújtással, mondjuk 90%-ára zsugorítod össze függõlegesen meg vízszintesen is.
Ez attól is függ, hogy milyen formátumban van. Ha jpg, akkor egyszerû dolgod van, töltsd le a PhotoFiltre nevû programot (ingyenes), húzd rá a képet, majd fájlmentés másként, ekkor kiad egy ablakot, amin lehet állítani egy csúszkával a tömörítés mértékét, evvel nagyon kis méretre is le lehet tömöríteni (persze a minõségébõl veszt). Ha bmp, akkor pedig csak úgy tudod, ha csökkentet a méretet (szélességet és magasságot, szintén PhotoFiltre-vel lehet) arányosan, de ajánlom jpeg-be való átkonvertálását, nem sokat veszt a minõségébõl (látszatra), de jelentõsen csökken a mérete. (esetleg Windows (XP) alatt megpróbálhatod ezt is jobb gomb/speciális gomb alul/tartalom tömörítése helymegtakarítás végett, nem lesz külön arhívum hozzá, hanem megnyitáskor automatikusan (mintha nem is lenne tömörítve) kibontódik, és ugyanúgy megjelenik, de csak akkor van értelme, ha sok képed van. Illetve ha sok képed van, akkor van egy program Magic Resizer (ha jól emlékszem), ami automatikusan az összes képet azonos formátumra, méretre hozza)
A kérdező hozzászólása: Megoldottam Photofiltre-vel!De azért köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!