Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudom hogy mikor van (3847 db)

Pulzusmérő óra nélkül hogyan tudom, hogy mikor van a szervezetem a "zsírégetés-nél"?

Most nem tudunk ilyen órát venni, ezért máshogy nem lehet megállapítani hogy mikor éget több zsírt a szervezetem?

Legjobb válasz: Ahhoz,hogy tudjak neked ebben segíteni meg kell mondanod,hogy hány éves vagy,ha már tudom utána nézek,mert ilyen helyen dolgozom ahol van egy táblázatunk,abban pontosan le van írva kinek mennyinek kell,hogy legyen a pulzusszáma az intenzív zsírégetéshez!

Ahhoz, hogy tudjak neked ebben segíteni meg kell mondanod, hogy hány éves vagy, ha már tudom utána nézek, mert ilyen helyen dolgozom ahol van egy táblázatunk, abban pontosan le van írva kinek mennyinek kell, hogy legyen a pulzusszáma az intenzív zsírégetéshez!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a segítségedet, 14 éves vagyok 173/78 fiú.
Sajnos rossz híreim vannak, a legtöbb ember ösztönösen gyorsabban edzt mint kellne, így érzésre ezt nem lehet csiálni, vagy nagyon nagy gyakorlat kell hozzá. Szerezz majd be egy pulzusmérõt a locsolkodópénzedbõl! :D
Hát ez a táblázat nagy fäszságnak hangzik! Az teljesen egyénfüggõ! Nehogy elbäszd szegény gyereket mert te kúrva okos vagy! Fuss lassan (6 max 7 kiló méter per óra) és az biztos nem lesz sok ha azzal futsz 1.5 órákat!

16éves lány vagyok és nem tudom, hogy mi van. Mégis mitakar tőlem?

Van egy srác(velem egykorú) akibe teljessen bele estem és nem tudom, hogy ? mit érez irántam. Talán túl sokat szoktunk inni, de akkor mindketten kimondjuk, hogy szeretjük egymást,de ö ugyanúgy elvan a többi lánnyal is,de velem beszéli meg a legtöbb dolgát, én még nem csókoltam meg /smároltam le és egyszer mondta h ö nem érzi hogy én szeretem ?t. ha megtenném jobb lenne? egy ilyen fiúval érdemes kezdeni? arra is gondoltam már,hogy még túl fiatal egy komoly kapcsolathoz.

Legjobb válasz: Egyrészt az ilyesmit nem részegen kell megbeszélni másrészt igen, fiatal, de a kérdésedbõl úgy látom, még te is az vagy. Ezt ne vedd sértésnek, az évek távlatából magamat is hülyének nézem ennyi idõsen :D Értsd ezt úgy, hogy szerintem ha szeretne az a fiú akkor kezdeményezne, elhívna randizni stb., hiszen tudja, hogy nyerõ lenne nálad, nem kell félnie a kikosarazástól. Egy fiúnak nem szabadna arra várnia, hogy a lány kapja le, fõleg akkor nem, ha tudja, hogy tuti befutó... Szóval én inkább azt mondanám, hogy érez irántad valamit, de nem biztos magában annyira, hogy józanon is felmérje ezt és tisztázza magában a dolgot (hogy most vajon akar-e valamit, vagy sem). Amíg pedig õ maga sem tudja eldönteni mit akar, nem sok értelme van erõltetni szerintem.

Egyrészt az ilyesmit nem részegen kell megbeszélni másrészt igen, fiatal, de a kérdésedbõl úgy látom, még te is az vagy. Ezt ne vedd sértésnek, az évek távlatából magamat is hülyének nézem ennyi idõsen :D Értsd ezt úgy, hogy szerintem ha szeretne az a fiú akkor kezdeményezne, elhívna randizni stb., hiszen tudja, hogy nyerõ lenne nálad, nem kell félnie a kikosarazástól. Egy fiúnak nem szabadna arra várnia, hogy a lány kapja le, fõleg akkor nem, ha tudja, hogy tuti befutó... Szóval én inkább azt mondanám, hogy érez irántad valamit, de nem biztos magában annyira, hogy józanon is felmérje ezt és tisztázza magában a dolgot (hogy most vajon akar-e valamit, vagy sem). Amíg pedig õ maga sem tudja eldönteni mit akar, nem sok értelme van erõltetni szerintem.
nem csak õ hanem te is túl fiatal vagy még.
1. hogy érted, hogy elvan? 2. te is panaszkodhatnál, hogy nem érzed a szerelmét, és ragaszkodhatnál ahhoz, hogy megszabaduljon a többi lánytól
A kérdező hozzászólása: úgy értem, hogy ö olyan tipikus mindenkinek kell srác és ezt kiis használja.

Ha még nem jött meg akkor honnan tudom hogy mikor van pém? Szoptatok és nem volt mensim. A hőt hogyan és mikor kell mérni? Mennyinek kell lennie?

Legjobb válasz: Szia! Bár én is kezdõ vagyok, de azt mondják, hogy reggel, mikor felkelsz és kikelnél az ágyból kell megmérni a hõdet és a ciklus.hu-n tudod magadnak vezetni. hogy mennyinek kell lenni, ez mindenkinél egyénileg változó! állítólag akkor van pé, ha felmegy a hõd, és pár napig fent is marad..Ha "ciklus2 végéhez érsz és nem vagy terhes meg leesik és akkor megjön. Röviden tömören talán ennyi. De hogy még nem volt mensid így nem tudom...A ciklus.hu beírt adatok alapján következtet és kalkulálja ki, hogy mikor kell(ene) megjönnie. Ehhez viszont kell pár hónap adata. Ja, mérni lázmérõvel vagy hüvelyben (5 percig higanyossal/ sípolásig digitálissal) vagy ugyan ezen technikával a nyelv alatt. Csak fontos mindig ugyan abban az idõben, és ugyan ott mérd...

Szia! Bár én is kezdõ vagyok, de azt mondják, hogy reggel, mikor felkelsz és kikelnél az ágyból kell megmérni a hõdet és a ciklus.hu-n tudod magadnak vezetni. hogy mennyinek kell lenni, ez mindenkinél egyénileg változó! állítólag akkor van pé, ha felmegy a hõd, és pár napig fent is marad..Ha "ciklus2 végéhez érsz és nem vagy terhes meg leesik és akkor megjön. Röviden tömören talán ennyi. De hogy még nem volt mensid így nem tudom...A ciklus.hu beírt adatok alapján következtet és kalkulálja ki, hogy mikor kell(ene) megjönnie. Ehhez viszont kell pár hónap adata. Ja, mérni lázmérõvel vagy hüvelyben (5 percig higanyossal/ sípolásig digitálissal) vagy ugyan ezen technikával a nyelv alatt. Csak fontos mindig ugyan abban az idõben, és ugyan ott mérd...
Szia! ha szoptatsz és nincs mensid, akkor nem is eshetsz teherbe.. Vagy arra gondolsz, hogy most nem jött meg véletlen? és hátha terhes lehetsz????

Nem tudom, hogy mi van mert nem lehet nevezni fehérfolyásnak, mert nem a hüvelykemnél folyik hanem a csiklómnál ilyen fehér nyálkás folyadék minden nap van és nem tudom, hogy mi lehet ez! (12 éves vagyok, de az is lehet, hogy csak egy pati van ott? )

Legjobb válasz: Az helyesen leírva és kiejtve: hüvely (k-betû nélkül) Ha a csiklódnál folyik (amit nem nagyon tudok elképzelni), akkor jobb, ha felkeresel anyukáddal egy nõgyógyászt. Ha mégis a hüvelyedbõl folyik, az teljesen normális, lehet, hogy hamarosan menstruálni fogsz.

Az helyesen leírva és kiejtve: hüvely (k-betû nélkül) Ha a csiklódnál folyik (amit nem nagyon tudok elképzelni), akkor jobb, ha felkeresel anyukáddal egy nõgyógyászt. Ha mégis a hüvelyedbõl folyik, az teljesen normális, lehet, hogy hamarosan menstruálni fogsz.
Egész biztos, hogy fehérfolyás ez, ne izgulj. A csiklódnál veszed észre, mert elõfordul, hogy arrafelé sûrüsödik be.

Tudom hülye kérdés, de honnan tudom hogy mikor van peteérésem?

1 hónapja hagytam abba gyógyszert. A menzrszem nem jött még meg,4 napja késik,csak 3. napja barnázok. Néha kicsit görcsölgetek,a melleim nagyok,de már nem nem feszülnek,pár hete a bimbóm is nagyon érzékeny vokt. Teszt negatív,terhes nem vagyok.

Legjobb válasz: szia, nem hülye kérdés, mindenki ezt kérdezi aki babát szeretne és nagyon elkezd agyalni rajta. Mivel most hagytad abba a tablettát ezért kell egy kis idõ a szervezetednek, hogy visszatérjen a saját természetes mûködésébe. Amint a gyógyszer kezd kiürülni és olyan típusú vagy, hogy a tested jelzi, a következõket tapasztalhatod: egyre erõsödõ áttetszõ tojásfehérje szerû nyák, petefészek környéki szurkálódások, vagy egyik petefészek rövid ideig - pár óra hosszát - tartó intenzív fájdalma. Aztán szépen minden lecseng és utána jön a nem várt...vagy nem jön. De ha nagyon tutira akarsz menni veszel ovulációs tesztet és használod. Ez van akkor ha nagyjából "egészségesen" mûködsz. Ha néhány hónap után azonban úgy érzed valami galiba van, inkább menj el orvoshoz és nézzen Rád. Minden jót kívánok nektek!

szia, nem hülye kérdés, mindenki ezt kérdezi aki babát szeretne és nagyon elkezd agyalni rajta. Mivel most hagytad abba a tablettát ezért kell egy kis idõ a szervezetednek, hogy visszatérjen a saját természetes mûködésébe. Amint a gyógyszer kezd kiürülni és olyan típusú vagy, hogy a tested jelzi, a következõket tapasztalhatod: egyre erõsödõ áttetszõ tojásfehérje szerû nyák, petefészek környéki szurkálódások, vagy egyik petefészek rövid ideig - pár óra hosszát - tartó intenzív fájdalma. Aztán szépen minden lecseng és utána jön a nem várt...vagy nem jön. De ha nagyon tutira akarsz menni veszel ovulációs tesztet és használod. Ez van akkor ha nagyjából "egészségesen" mûködsz. Ha néhány hónap után azonban úgy érzed valami galiba van, inkább menj el orvoshoz és nézzen Rád. Minden jót kívánok nektek!
szõr???
Gondolom elment vele dokihoz... Végülis az ésszerû lépés lenne, mert ha esetleg komolyabb, akkor még idejében tudják kezelni. Ha meg nem akkor megnyugtatnak, hogy nincs gond. De várd csak meg, amíg már visszafordíhatatlan lesz, mert félsz elmenni orvoshoz... -.- Öcsém...
Menj orvoshoz. Semmi szégyellnivaló nincs ebben. Én vagy sebészhez vagy urológushoz mennék, bár ez nem igazán urológia szakterület.
De mégis mekkora? Milliméterben, ha lehet. És hol van pontosan? Fölötte lebeg? :D Elsõ tippem a szemölcs, ami néhány, kb. 1-2mm-es kemény pötty volt nekem. Elmentem bõrgyógyászhoz, õ meg szakszerûen kezelte.
A kérdező hozzászólása: nem szemölcs, sokkal másabb. kb 2 mm.

Most járok a 33. ciklusnapon. Szeretnénk kistesót, de eddig nem sikerült. Persze a terhességi teszt - lett. Hogyan tudom meghatározni mikor van peteérésem? Bővebben lent.

Mióta abbahagytam a fogi gátlót 30,31,32,30,28 napra jött meg. Utoljára 34-re (biztos azért, hogy izguljak egy kicsit). Én nem szoktam érezni a peteérést, tojásfehérje folyásom is talán kétszer volt életemben. Kipróbáltam az ovu tesztet, de az is mintha mindig pozitívat mutatott volna. Akkor én hogyan tudnám megállapítani mikor van peteérésem? Szerintetek nagyon összevissza a ciklusom?

Legjobb válasz: Hát ha semmivel nem tudod belõni hogy mikor van ovud, tanácsos a 10-ik ciklusnaptól 2 naponta együtt lennetek. Így hagysz elég idõt a sperma koncentráltságához is és így tuti nem maradtok le a tüszõrepedésrõl. Az elsõ baba könnyen fogant? Õ a ciklusban kb. mikor? Ezekre a dolgokra emlékszel még? Akkor se volt tojásfehérje folyás? Sok sikert!

Hát ha semmivel nem tudod belõni hogy mikor van ovud, tanácsos a 10-ik ciklusnaptól 2 naponta együtt lennetek. Így hagysz elég idõt a sperma koncentráltságához is és így tuti nem maradtok le a tüszõrepedésrõl. Az elsõ baba könnyen fogant? Õ a ciklusban kb. mikor? Ezekre a dolgokra emlékszel még? Akkor se volt tojásfehérje folyás? Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Akkor sem volt semmi jele a peteérésnek, de igazából akkor nem is foglalkoztam vele. Elsõ hónapban összejött, ráadásul az ultrahang alapján (ahogy visszaszámoltunk)az elsõ együttlétkor, amikor nem védekeztünk. És ez a ciklus 6. napja volt. Éppen csak elmúlt a mensim. És most az ovuteszt a 9. cn-on + volt a 17-ig. De ha terhes lennék már ma ki kellett volna mutatnia a tesztnek.

Ha szülő lennél, rosszul esne, ha a névnapodon nem köszöntene fel a 20 éves fiad, pedig tudja, hogy mikor van, anyák napjára azt se mondaná, hogy "bikmakk"? Mit rontottam el a nevelésével kapcsolatban?

A kérdés els? részét fiataloknak tettem fel,mert tudom, ?k vannak itt többségben.A másik felét pedig szül?knek, akiknek már van tapasztalatuk a gyereknevelésben.Nagyon elvagyok keseredve,és miel?tt a tinik beszólogatnának,hogy az ? anyjuk nem várja el,stb.közlöm,hogy én se elvárom,csak rosszul esik.....Azt mondják a fiúknak az anyjuk a mindenük, ragaszkodanak hozzá stb.,hát én ezt nem érzékelem...A legjobb tudomásom szerint neveltem, becsületesen dolgozom, nem iszom, csavargom,még ha ilyen lennék is, lehet, hogy más gyerekt?l nagyobb megbecsülést, tiszteletet kapnék.Hozzáteszem, nem volt "kinyalva a s..e", nem egy elkényeztetett egyke.Hogyan viselkedjek vele ezután, hogy hozzam helyre ,ha még lehet, hogy ilyen szeretetlen ,érzéketlen gyereket neveltem?(nem így akartam pedig). Lehet hogy kérdésem sokaknak nem tetszik majd, mert ezen az oldalon inkább az anyákat szokás szidni,szapulni,de azért írtam, hogy bizony az éremnek 2 oldala van, a gyerekek se tökéletesek.A A cinikus beszólogatók, kérem kíméljenek meg ,inkább más ,nekik tetsz? kérdéss re reagáljanak,ha lehet...

Legjobb válasz: Elhiszem,h rosszul esik :( Nem tudom,h vigasztal-e, de a baratom (30) egyszeruen imadja az anyukajat, de mindig elfelejti a szulinapjat, a nevnapjara azert emlekszik,mert karacsonykor van. Azt mondja,h talan azert, mert az anyukaja sosem csapott nagy unnepet szulinapjan es nincs milyen emlekhez kotni, de az apukaja is rendszeresen elfelejti, mi emlekeztetjuk oket :) 24L

Elhiszem, h rosszul esik :( Nem tudom, h vigasztal-e, de a baratom (30) egyszeruen imadja az anyukajat, de mindig elfelejti a szulinapjat, a nevnapjara azert emlekszik, mert karacsonykor van. Azt mondja, h talan azert, mert az anyukaja sosem csapott nagy unnepet szulinapjan es nincs milyen emlekhez kotni, de az apukaja is rendszeresen elfelejti, mi emlekeztetjuk oket :) 24L
Mi nem tartjuk a névnapokat meg a legtöbb ünnepet, ettõl még szeretjük és tiszteljük egymást. Máskor és máshogy is ki lehet fejezni a tiszteletet. Szerintem ettõl még nem szeretetlen és érzéketlen a gyerek. Ha pedig ennyire zavar, akkor miért nem mondod neki meg?
nekem csak azért jutott eszembe anyukám névnapja, mert a barátnõm mondta, amikor átjött, h jujj, ma vagy anyum névnapja. erre én: akkor az enyémnek is ma van ! :) mindketten Juditok :) szóval én már lassan ott tartok, h a saját szülinapomat felejtem el. de az anyák napja már csak azért is gáz, mert tele van az összes kirakat, meg reklám azzal, hogy ne felejtkezzünk el róla vasárnap. persze, megértem, hogy rosszul esik, de ha alapvetõen becsül és szeret téged, tisztelettudóan viselkedik, és értékeli, amit teszel érte, akkor még nincs nagy baj. 22L
10:59 vagyok, 10:53-hoz akartam csatlakozni :)
Én is csatlakozom az utolsóhoz. Mi hárman vagyunk, én vagyok a legkisebb. Én mindenkinek minden ünnepét figyelemmel kísérem, nem felejtem el, a 2 tesóm meg mindig csak, ha mondom, pár eset kivételével. Ugyan úgy neveltek mindhármunkat, szerintem ez is valami genetikus dolog lehet :) A középsõ tesóm pl. halálra tud sértõdni, ha róla valaki megfeledkezik, vagy nem a megfelelõ módon köszönti, de elvárja, hogy azt viszont nézzük el neki, ha õ elfelejt mindent, "mert õ ilyen" nem tud megváltozni. De mástól ezt nem fogadja el. Nála ez olyasmi, mint az a tipikus mondás, hogy: "nagyon kell vigyáznom magamra, mivel én egyedül vagyok, a többiek többen vannak, könnyebben pótolhatók." :) Szóval egyáltalán nem biztos, hogy ez nevelési hiba, vannak akik a késõbbi benyomásaik alapján ezeket a dolgokat nem tartják fontosnak.
mi ketten vagyunk testvérek ugyanúgy neveltek minket. én nagyon odafigyelek az ilyesmire a testvérem pedig ilyen, mint amit leírtál. tehát nem nevelés kérdése. már az van, hogy én figyelmeztetem, hogy köszöntse fel anyut. ez így sikerül is, de attól még rólam nem mindig, de gyakran megfeledkezik. egyébként jólelkû. nem értem én sem, hogy ez hogy van.
A névnapon nem nagyon agonizálnék, mert 34 éves vagyok és rendszeresen elfelejtem õket. De az anyák napja biztos szarul esne.:-(
mondd el ezt a problémádnak az apjának, vagy a tesójának. kérd meg õket, hogy beszéljenek vele. így tudtára adod, hogy ez nem túl illedelmes és nem kell közvetlenül neked mondanod.
Épphogy az a gáz, ha valakinek az ilyen nem szívbõl jön. Kicsit ellentmondás van a szavaidban. Attól még lehet jó ember, de nem mondja, ha nem szívbõl jön..... De szerintem a kérdezõ fia nem ezért nem mondta, egyszerûen csak figyelmetlen vagy nem tudta hogyan kifejezni magát. Megesik ez egy húszévessel.
A kérdező hozzászólása: Már vártam...(egy ilyen " kedves hozzászólást"...) Azzal én se foglalkoznék, hogy a keresztanyám, vagy a hatodik szomszéd nem köszönt, de mindegy , aki megértette, hogy mit akarok mondani, az megértette.És, bocsi, hadd problémázzak már azon, amin én akarok, jó? (nem kell mindenáron hozzászólnod a témámhoz...)
A kérdező hozzászólása: A kommentem az utolsó elõtti hozzászólásra vonatkozik!
16:54 - Te csak olvasol, vagy értelmezed is a szöveget? Semmit nem csináltam pusztán illembõl, ha nem éreztem szívbõl jövõnek, nem puszilgattam a rokonokat gyerekkorban, ha találkoztunk, mert nem voltam olyan gyerek, aki ezt szereti, ha fáj a torkom (vagy elment a hangom), nem köszönök rá hangosan az ismerõseimre, csak biccentek a fejemmel, és még sorolhatnám, mi az, amit az emberek úgy gondolnak, hogy illik, és ha valaki nem úgy csinálja, már megszólják anélkül, hogy esetleg gondolkodnának, hogy annak a másiknak talán oka van arra, miért nem követi automatikusan az úgynevezett illemszabályokat, amik között õszintén szólva sok értelmetlen is van. Attól, hogy valaki ezeket nem követi, megfeledkezik valamirõl valami miatt, elfoglalt és kimegy a fejébõl, vagy bármi, még lehet jó ember, szeretheti azt, akirõl pillanatnyilag megfeledkezett. A szeretetet nem 1-1 ünnepre találták ki, hanem minden napra kéne szólnia, a szeretethez hozzátartozik az is, hogy ha fõzök valami finomat, másnapra már elfogy, mert mindenkinek ízlett, és máskor is kérnek, vagy kérik a receptet.
17.05 Itt nem egy idegenrõl vagy csak ismerõsrõl van szó fogd már fel! Te nem tudsz értelmezni, összekevered a szezont a fazonnal. Te kezdtél el hülyeségeket írni, amire én is és a kérdezõ is reagált. Én csak írtam, hogy ellentmondás van a szavaidban, mert egyik mondatodban írtad, hogy csak illembõl nem csinálsz (vagy más nem csinál) semmit, ezzel egyet is értek, de itt nem errõl beszélünk, hogy a fiúnak illett volna szeretet nélkül felköszöntenie az anyját. Te veszel ide más eseteket, ebben az esetben nem ilyenrõl beszélünk. És szerintem még mindig nem arról beszélünk, hogy elvárta volna a kérdezõ, hanem egyszerûen rosszul esett neki. Aki ilyet elvár, az szóvá is teszi, nem magában rágódik, mint a kérdezõ. Nehogy már azt mondd, hogy normális, ha a gyerek nem mond annyit az anyjának, hogy boldog névnapot vagy hogy isten éltessen anyák napján, mert akkor megvan a véleményem! Erre nincs indok!!!!!
Milyen volt vele a kapcsolatod? Egy anya a lányával 100x többet el tud beszélgetni, mint a fiával. Ez tény. És hidd el ilyen kis pitiáner dolgon múlik az egész. Nálam is ezen múlott, azaz bukott. Hiába kaptam megfelelõ nevelést, ha a szüleimmel soha semmit sem tudtam és nem is mertem megbeszélni. Tudom, hogy nem jó de már felnõtt fejjel késõ minden. Ezt neked kell tudod, hogy mennyire volt megfelelõ, szoros a viszonyotok. A késõbbiekben a gyerek is úgy fog majd viszonyulni.
nekem nagyon rosszul esne. ha nem is aznap teszi meg, de legalább 1-2 nap múlva alap, hogy felköszöntjük a szeretteinket. azért írom így, mert velem is volt már, hogy elfelejtettem születésnapot, névnapot. ha régebben is ilyen volt, akkor nem hiszem, hogy ez a jó szó rá, hogy elrontottál valamit a nevelésében, de biztos voltak hiányosságok, amik miatt nem érezte úgy gyerekkorában, hogy fontos az ünnep, a szeretteink közelsége. ha csak egy csapásra lett ilyen, akkor lehet, hogy drogos, stb., de akkor biztos észrevehetõ, ha züllötté vált. javítani csak úgy lehet ezen, véleményem szerint, ha egyszerûen elmondod neki, mit érzel, nagy gyerek már, nincs értelme célozgatni. vagy legközelebb az õ születésnapján, mikor te felköszöntöd, tedd hozzá, hogy ez neked is jólesne. ha nem fog megváltozni, szerintem te akkor se feledkezz el róla egyetlen ünnepen sem, más kérdés, hogy ajándékot ne nagyon vegyél, inkább csak szóbeli köszöntés legyen, de soha, SOHA ne feledkezz el róla.
16:21 - Ha nem várja el, miért problémázik rajta itt? Én nem csinálok belõle ügyet, hogy keresztapám és keresztanyám már évek óta nem köszönt fel se szülinapon se névnapon se karácsonykor se szilveszterkor nem mondanak semmit, és a több, mint 20 unokatestvérem közül csak 1 szokott minden ünnepen küldeni egy SMS-t, nem érdekel, van, akinek fontosak az ünnepek, másnak nem, jó emberek nem ettõl leszünk. Én soha semmit nem csináltam csak illembõl, ha nem éreztem úgy, hogy õszintén és szívbõl jön. Mellesleg a fiúk, férfiak hajlamosak az ünnepeket elfelejteni akkor is, ha a szemükbe villognak a fények. Erre sok nõ biztos bólogatna és elkezdenének sorolni egy listát a saját tapasztalataik alapján, de számtalan filmnek jellegzetes jelenete is ez, sõt nem egy reklám, hogy a férfiak (tisztelet a kivételnek) ünnepekkor mindig az utolsó percben kapkodnak, ha eszükbe jut, hogy elfelejtették...
Kedves utolsó, a kérdezõ sem ajándékra várt volna, hanem hogy annyit mondjon a fia, hogy boldog névnapot, illetve isten éltesse anyák napján. És nem várta el, hanem jólesett volna neki.
A névnapom nem érdekelne, sõt, talán a születésnapom elmaradása se biztos, hogy zavarna, mivel én se csinálok belõle nagy felhajtást, sõt, én se mindig tudom követni, hogy kinek mikor van akár csak a családból, ahhoz meg nincs idõm és türelmem, hogy naptárt vezessek, szóval örülök, ha felköszöntenek, de NEM VÁROM EL. Az anyák napja sokmindentõl függ, ajándékot nem várnék, egy kedves szó, egy ölelés többet ér, és jobban bizonyítja, ha jó anya voltam, mint egy pénzbeli bármi.
Igen, nekem is rosszul esne. Ez nem elvárás, hanem alapnak kellene lennie egy fiatal felnõtt számára, hogy felköszönti az édesanyját. Gondolom Te se ajándékot várnál, hanem egy-két jó szót. Nem olvastam végig a kommentjeidet, nem biztos, hogy elrontottál valamit, egyszerûen lehet, hogy figyelmetlen a fiad és le se esett neki. Nekem a kislányom még csak másfél éves, tehát nevelés terén nem biztos, hogy tudok tanácsot adni még. :)
ha nem tudja magától, hogy ennek nem ez a rendje, akkor valakinek (lehetsz te is, de lehet más is a családból) erre rá kell világítania. és a 20 éves kisfiút ezzel "nevelni". de jobb késõbb, mint soha. :)
Szerintem mindenkinek rosszul esne!Az én anyukám ivott, néha jól megvert és bulizott állandóan mégis megköszönöm neki, hogy felnevelt úgy ahogy. Beszéltél már vele erõl?
Szerintem meg igenis emlitsd meg, ha mar a nevelesrol van szo... egy 20 eves fiu nem fog magatol rajonni, h neked mi faj.
A kérdező hozzászólása: Mi is már csak a szûk, 4 tagú családban tartsuk a név, szülinapokat, a tágabban már régóta nem, Karácsonyra is, már csak a tág család gyerekei kapnak...meg mi négyen.Amint említettem is, nem magán a tárgyon, ill. annak hiányán bánkódom, hanem a megemlékezésén...Na de mindegy, ez van. Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Pont azért, amit írtam, az elõzõ kommentemben is, hogy nem akarok követelõzõ, vagy kierõszakoló lenni.Te nem vennéd érzéketlenségnek, vagy szeretetlenségnek, hogy jóízûen eszik a tortámból, és látja a virágokat, mégse szól még egy mukkot se, :( Még csak az se áll fenn, hogy nem tudja, elfelejti, mint az elõzõekben írják a válaszolók.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat.Lehet , hogy nem tartja fontosnak, de õ azért elvárja , hogy felköszöntsék:( Nem tudom, mit szólna hozzá , ha januárban én meg a szülinapját " felejteném el", lehet hogy jó lecke lenne neki? Tudom, nem lehet a szeretetet, meg az ajándékot kierõszakolni, ill. kiprovokálni, nem is lenne értelme....Nem fogom szóvátenni sem, de attól még fáj...Még arra gondolok, hogy összevonva kapom majd a karácsonyi ajándékkal(!), de annyit azért akkor is kinyöghetett volna, hogy "boldog névnapot!".Félre ne értsétek, megveszek én mindent ami kell magamnak, nem a pénz, a tárgy számít, hanem a figyelmesség, jó szó, esetleg 1 szál virág...
Én is volt , hogy nem köszöntöttem fel az anyám, mer nem érdemelte meg.Nem fogadja el a párom és sokszor alázza elõttem.Bedurrantam rá és szartam a fejére .Mindennek van vmi oka.

Tegnap délután teszteltem, két óra múlva megnéztem, halvány csík van rajta, közben el kellett szaladnom otthonról így nem tudom, hogy mi van. Teszteljek megint?

Most olvastam,hogy a tesztre 6csepp vizelet kell,de én csak 4et csepegtetten,nagyban befolyásolja az eredményt?

Legjobb válasz: Hát szerintem a 2 csepp nem nagyon befolyásolta. Nem elkeserítésbõl egyeltalán, de ha jól tudom (lehet h. vannak kivételek) de a teszt 1 óra vagy fél óra múlva nem érvényesek. De mondom én így tudom, nincs kizárva h. tévednék, és biztos volt már vki ilyen helyzetben aki a kövire + tesztet kapot:) Tesztelj és akkor nem leszel ideges:)) Nagyon sok sikert, drukkolok:)

Hát szerintem a 2 csepp nem nagyon befolyásolta. Nem elkeserítésbõl egyeltalán, de ha jól tudom (lehet h. vannak kivételek) de a teszt 1 óra vagy fél óra múlva nem érvényesek. De mondom én így tudom, nincs kizárva h. tévednék, és biztos volt már vki ilyen helyzetben aki a kövire + tesztet kapot:) Tesztelj és akkor nem leszel ideges:) ) Nagyon sok sikert, drukkolok:)
Szia!Nekem is volt már halvány tesztem és baba lett belõlle.Eddigi életem során 3x kellett tesztet csinálnom sose figyeltem hányat csappantek rá de mindig baba lett belõlle!:)
Ha a kontrol csík megjelent, akkor a teszt értékelhetõ. Nem számít, hogy 4 csepp vagy 6. Ha bizonytalan vagy az eredményben, csinálj egyet holnap reggel, és 10 percen belül olvasd le. Ha babás vagy, akkor pár napon belül már nagyon erõs lesz a 2. csík, meglátod!! :-)
Sztm, nem vagy terhes. A teszt eredményét nem befolyásolja, mennyivel késõbb nézed meg. A vizelet mennyisége igen, de az az egy csík pont azért jelent meg, mert a teszt mûködött, ez a jele. De ha nagyon aggódsz, csinálj még egy tesztet És aznap majd megjön :D
minden tesztnél 6 csepp kell? mert én csak 3 csepegtettem , mert az volt ráírva - gabrielle
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ, holnap majd megpróbálok még egy tesztet hátha összejött a baba :)
Én így jártam a DM-es zöld Corax-szal. Fél óra után megjelent egy halvány 2. csík. Viszont ennek így én nem hiszek, úgyhogy 4-5 nap múlva csinálok egy újabb tesztet. Drukk neked is!

Honnan tudom hogy mikor van peteérésem, és miben jelentkezik?

Legjobb válasz: Szia! Azt mondják, hogy kb. a ciklus felénél van peteérés. Lehet pár nappal hamarabb is vagy késöbb. Ez azonban egyénenként eltérö. Ha babán próbálkoztok, akkor jó, ha ebben az idöpontban 2 naponként együtt vagytok. Bizonyosságot a peteérésröl viszont csak akkor kapsz, ha reggelente rendszeresen hömérözöl vagy esetleg néhány LH-Tesztet veszel, s ezeket félidö körül kipróbálod. Még a hüvelyi nyálkából is lehet erre következtetni, közvetlenül PÉ elött megnö a nyálka mennyisége és tojásfehérje szerü folyás figyelhetö meg. Ez jelzi a PÉ közeledtét. Van, aki érzi ebben az idöben a petefészkét is (ún. hasszuri). 100%-osan azonban csak orvos tudja megmondani pl. vérvételböl (utólag a 21. cn.-on).

Szia! Azt mondják, hogy kb. a ciklus felénél van peteérés. Lehet pár nappal hamarabb is vagy késöbb. Ez azonban egyénenként eltérö. Ha babán próbálkoztok, akkor jó, ha ebben az idöpontban 2 naponként együtt vagytok. Bizonyosságot a peteérésröl viszont csak akkor kapsz, ha reggelente rendszeresen hömérözöl vagy esetleg néhány LH-Tesztet veszel, s ezeket félidö körül kipróbálod. Még a hüvelyi nyálkából is lehet erre következtetni, közvetlenül PÉ elött megnö a nyálka mennyisége és tojásfehérje szerü folyás figyelhetö meg. Ez jelzi a PÉ közeledtét. Van, aki érzi ebben az idöben a petefészkét is (ún. hasszuri). 100%-osan azonban csak orvos tudja megmondani pl. vérvételböl (utólag a 21. cn.-on).
Mérni kell az ébredési hõmérsékletedet, minden reggel, úgy hogy fel sem kelsz az ágyból, hanem rögtön a hõmérõért nyúlsz. A ciklus közepe fele (ahány nappal hosszabb a ciklusod annyi nappal késõbb mint a 14. nap), azt kellene tapasztalni, hogy a hõmérsékleted pár tized fokkal csökken, 1-2 napig, utána való napon hirtelen emelkedni kezd. Ezek mellé párosul még a nyák fokozott termelése, és ha szerencsés vagy akkor mensis fájdalmak is(vagy hasonlók) Elméletileg ekkor van a peteérés. Vannak jó táblázatok a vezetésére a neten.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!