Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudom hogy mennyi hetes (40 db)

Egy 3 hetes babának mennyi egy etetéskor az a mennyiség amit meg "kell" hogy egyen? ÉS ezt honnan tudom hogy mennyi idősen mennyit kell neki enni?

Csak azért kérdezem mert a kórházban mérték és ha a napi adagját nem szopizta ki akkor a lefejt tejemet odaadták cumisüvegben hogy adjam oda neki.

Legjobb válasz: Nehogy méregesd! Ha nyugodt a baba, nem nyûgös, és jól fejlõdik, akkor eleget eszik.

Nehogy méregesd! Ha nyugodt a baba, nem nyûgös, és jól fejlõdik, akkor eleget eszik.
Ne adj neki tápszert és ne méregess! Csak a tejed rovására fog menni az egész, lehet a babádnak fáj a hasa és más ezer doolog miatt sírhat, hisz õ még nagyon pici. Elég barmok voltak a kórházban!
Ne méregesd, mert csak idegesíted magad. Szólni fog a baba, ha éhes, ne aggódj! Olyan nincs hogy ennie "kell". õ tudja, mennyi neki az elég.
Nincs olyan, hogy "kell". A baba pontosan annyi tejet fog szopizni, amennyire szüksége van, egy cseppel sem többet. Lehet, hogy te ezt kevésnek fogod tartani, de akkor sem éri meg tömni a gyereket, mert csak evési problémákat fogsz nála generálni, amik sokáig fennmaradhatnak. Ne erõltesd szegényt. A fölös anyatejet fejd le és fagyaszd le, ráírva a dátumot. Késõbb még jól jöhet.
Ja, és azt remélem, elmondák a kórházban, hogy szoptatott babának sem cumisüveget, sem cumit nem szabad a szájába adni, mert rontja a szopás hatékonyságát! Nézz utána a szoptatásnak a neten: http://www.babanet.hu/publ/szoptatas.htm Különösen figyelmedbe ajánlom az Igény szerinti szoptatás címû bekezdést.
A kérdező hozzászólása: Hát az a baj hogy úgy érzem nincs fölös anyatejem:((( Szoktam mérni evés elõtt és után de nem mindig elég neki az a mennyiség amit evett.Ezt onnan tudom hogy egyszerûen nem akar elaludni, sõt van amikor még sír is, de hiába kínálom a cicit neki azzal már csak kinlódik vagyis szeretné bekapni és keresi is de szerintem annyira fölmérgeli magát hogy már nem szopik.Viszont ha csinálok tápszert akkor még eszik.
Hát tudod... az egyik barátnõm gyerekét azzal "rontották el" a kórházban, hogy cumisüvegbõl etették. Üvegbõl persze sokkal könnyebb enni, mint cicibõl, sokkal kevesebb energiát kíván, és teljesen más technikát. Alig 4 hónapig tudott csak szoptatni, akkor is kínkeservesen. Én nem értem, mi a fenének kell a teáztatást meg a tápszerezést már a kórházban elkezdeni... Nem csodálom, hogy a cumisüveg után a te kicsid sem akar mellbõl szopni.
hogy érdemben válaszoljak a feltett kérdésre: testsúlykilogrammonként 150 ml az adagja. tehát ha most pl. 3 kg, akkor 3szor 150=450 ml a napi adag. ezt elosztod annyival, ahányszor eszik egy nap, pl.ha 6szor eszik, akkor ez 75 ml-re jön ki. így kapod meg az ideális mennyiséget, ami természetesen változhat és változik is, de van mihez viszonyítani. könnyen megtudhatod, hogy az éhség miatt sír-e, ha megméred szoptatás elõtt és után is. az én babám mindig sokáig szopott, kb. fél óráig, és mikor lemértem, 30-40 ml- evett csak. ez egyértelmûen kevés mennyiség. mérd legalább pár napig, hogy tudj viszonyítnai, és hogy megnyugodj.:)
A tápszert gyorsan felejtsd el! Ezek szerint még a kórházban rászoktatták a cumisüvegre, és úgy nyilván kényelmesebb neki. A húgom babájánál is dettó ugyanez volt, de néhány nap alatt helyrejött a dolog, amikor a baba rájött, hogy nem fog cumisüveget kapni. Ha meg úgy érzed, hogy kevés a tejed, akkor fejj. Szoptass mindig mindkét melledbõl, utána pedig fejd ki az utolsó cseppig.

Kora szulott kisbabam van, kulfoldon elek, 6 hetes a babam, 2 es fel kg, laz esetere vettunk neki infants tylenol szirupot, nem tudom hogy mennyit adjak neki belole, mert az orvosunk nem mondott semmit sem, hogy mennyit adjak neki ha belazasodik, ?

Legjobb válasz: És nincs benne betegtájékoztató, vagy a dobozára nincs ráírva? (Hollandiában éltek?) Itthon sztem ez a szirup nem kapható, itt kúpot szoktak felírni.

És nincs benne betegtájékoztató, vagy a dobozára nincs ráírva? (Hollandiában éltek?) Itthon sztem ez a szirup nem kapható, itt kúpot szoktak felírni.
Gyerekorvosi ügyeleletet nem tudod felhívni és megkérdezni, biztos tudnának segíteni. http://www.tylenol.com/product_detail.jhtml;jsessionid=HDX3Q.. néztem itt is azt írják, "ask a doctor" mondjuk ha 24 lbs nagyjából 11 kg és ettõl súlytól mond 1, 6 ml-t, akkor ha a babád 2, 5 kiló adj neki kb negyed annyit, mint egy 11 kilós babának kellene adni (11:2, 5=4, 4), vagyis 0, 4 ml-t

32-hetes vagyok a babám kb-2-kg és nem olyan hosszú azt nem tudom, hogy mennyi de nem nagy. Ugye nem nagy baj? Hasonló cipöben járo kismamák?

A dokin? azt mondta,hogy nem gáz.amuny minden stimmel az adatal.mondtam neki,hogy most az utobbi id?ben sokaz stresszelek és tanulok+járok gyakorlatra ezért néha elszivok párszál cigit.erre ? megnézett és azt mondta,hogy nagyon jó a méhlepény a pici szive és a magzat viz is jó csak szegényke nem nagyon hosszú kb olyan 27-28-hetesnek felel meg.de nem bisztos,hogy a cigi miatt hanem én terhességi cukorbeteg vagyok és ez is közre játszhat ezt a dokin? mondta

Legjobb válasz: Szia.Nem baj hogy 2kiló.én 31hetes vaok és 1447g a babó.Ha a méretek jók meg a vizsgálatok gond nem lehet.A cigihez mit szólt a védõnõ?Mennyit cigizel?

Szia.Nem baj hogy 2kiló.én 31hetes vaok és 1447g a babó.Ha a méretek jók meg a vizsgálatok gond nem lehet.A cigihez mit szólt a védõnõ?Mennyit cigizel?
Nem járok hasonló cipõben, de van még 8 heted, hogy a babád hízzon és teljesen normális ez a babasúly a 32.héten. Viszont a dohányzást elfogadhatatlannak tartom, ha annyira agódsz akkor miért szívod??? Anyám dohányzott a hugommal és 2.5 kg lett a születési súlya, most meg 23 évesen 80Kg. Ja és asztmás, meg állandóan beteg volt ahogy megszületett...

Mennyi hátránya van annak, ha 10 hetes német juhász szukám, aki nálunk született az én kutyámtól, nem választom el az anyjától? Szeretném komolyabban kiképezni saját magam, de nem tudom, hogy mennyire hátrányos-e ránézve az anyja?

Sétákon mindig az anyját követi, egyébként nagyon intelligens kutya, már most engedelmeskedik a parancsoknak.

Legjobb válasz: nálunk is a kislány kutya az anyjával él még most is:) nagyon szeretik egymást,mindig együtt vannak,szerintem nincs hátránya..

nálunk is a kislány kutya az anyjával él még most is:) nagyon szeretik egymást, mindig együtt vannak, szerintem nincs hátránya..
Semmilyen hátránya nincs. Szerinted akkor akinek egynél több kutyája van az már hátrányos helyzetben van? Pedig elég sok ilyen ember van és mind jól megvan a kutyáival. Ha a kutyád az anyjára figyel legjobban ilyen korban akkor te csinálsz valamit rosszul. Az én kutyáim is egy család, de nagyon jól tudok dolgozni velük, utánam jönnek, engem szeretnek, akkor is ha az anyja ott van sõt még jót is tesz ha együtt gyakorlunk mert akkor jobban igyekeznek teljesíteni. És csak akkor mengy játszani az anyukájával ha szólok neki. Nem is lehet és nem is normális elválasztani együtt lakó kutyákat, azt csak úgy lehet hogy különzárod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. Igazából azért kérdeztem, mert egy kutyakiképzõ könyvébõl azt olvastam 16 hetes koráig el kell zárni az anyjától, mert káros lehet a kiképzésre nézve.

20 hetes kismamák! Nektek mennyit mozog a babátok? Tudom hogy mindenkinek máshogy de kiváncsi vagyok!

Mi ma töltöttük a 20. hetet.15 hetes 2 napos kora ota mocorog.De nem igazán aktivabban mint akkor.

Legjobb válasz: Szia!igaz én már 24 hetes elmúltam,de én sem vagyok megelégedve a kicsim mocorgásával. fõként egy pár napja, elég lusti. De amikor 2O hetes voltam én is csak reggel és este éreztem, éjszaka nem pedig én sem sokat alszok és azt a keveset is szinte ébren. Van mikor nap közben érzek, valamit amit néha nem tudok eldönteni,hogy a picit vagy csak a beleim mozgását érzem.De több mint valószínû,hogy a picim az. Ha már jó néhány órája nem éreztem semmmi jelet, kezdek aggódni, és beszélek hozzá,hogy adjon valami jelet,h jól van. Elég aggódós típus vagyok, szóval...... Ne aggódj 1-2 hét és jobban fogod érezni, na és nem mindegyikünk egyforma, így a picikék sem. Lehet õ többet alszik. Vagy nem nagyon fészkelõdik,mert jól érzi magát. üdv.H. Jó babavárást

Szia!igaz én már 24 hetes elmúltam, de én sem vagyok megelégedve a kicsim mocorgásával. fõként egy pár napja, elég lusti. De amikor 2O hetes voltam én is csak reggel és este éreztem, éjszaka nem pedig én sem sokat alszok és azt a keveset is szinte ébren. Van mikor nap közben érzek, valamit amit néha nem tudok eldönteni, hogy a picit vagy csak a beleim mozgását érzem.De több mint valószínû, hogy a picim az. Ha már jó néhány órája nem éreztem semmmi jelet, kezdek aggódni, és beszélek hozzá, hogy adjon valami jelet, h jól van. Elég aggódós típus vagyok, szóval...... Ne aggódj 1-2 hét és jobban fogod érezni, na és nem mindegyikünk egyforma, így a picikék sem. Lehet õ többet alszik. Vagy nem nagyon fészkelõdik, mert jól érzi magát. üdv.H. Jó babavárást
Én 19 hetes vagyok nekem legtöbbet este mozog, napközben észre sem veszem!!
En lassan 25 hetes leszek es ugyanez...... Pont most akartam erre rakerdezni h. masnak is ilyen lusti a babaja???:) de Akkor igen, Szep terhesseget mindenkinek
Aranyos, ahogyan írsz a gyermekedrõl! :) ) Szerintem 21 hetesen még nem érezheted minden rezdülését, mert túl sok helye van még, jól elfér, s nem mindig érintkezik a hasfallal sem. Szóval, szerintem jóval többet mozog, mint amennyit egyelõre érzel belõle. Azonban, ha sokat durmol még, az is tök jó. Neki még az a dolga, hogy aludjon, hogy szépen tudjon fejlõdni. Majd visszasírod még te ezt az idõszakot! :) )
A kérdező hozzászólása: Köszi!Lehetséges!Én nem bánom hogy ennyit rugdos az a fö hogy jol legyen!De mondom a párom pont ilyen:-) Minden jot!
Én igaz még csak 19 hetes vagyok, de mivel nekem õ a 2.babóm már a 13.hét körül megmozdult, érdekes módon azóta nem erõsödött annyira a mozgása, de sûrûbben jelez és csak néha, néha erõsebb.Azt vettem észre, ha erõsebb zaj, vagy kiabálás van, akkor a nemtetszését nyilvánítja, valamint evéskor és lefekvés elõtt jelentkezik be.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Minden jot nektek!
Mi csütörtökön kezdtük a 20. hetet.Az én pindurkám akkor mocorog ha pihenni szeretnék.Mert amíg jövök megyek a lakásban, teszem a dolgom, gondolom a menéssel ringatom.De amint ledõlök az ágyra, hogy pihenjek, máris ficánkol.Úgyhogy reggel õrá kelek, napközben ahányszor lepihenek mocorog, az este meg a legintenzívebb.Rá se kell tennem a kezem, hogy érezzem, látszik a hasamon ahogy jön-megy.:)
Nekem se volt valami túl aktív az utóbbi napokban. Hétfõn Szerintem semmit nem aludhatott, mert szinte egész nap éreztem. Aztán keddtõl egészen ma reggelig épp csak néha bejelentkezett. Ma reggel viszont megint élénkebb lett. Bár az idõ rovására írnám. Amúgy az anyukája is ilyen volt a héten. Kába. :) Én akkor érzem fõleg, ha nyugalomban vagyok. Ma reggel az orvosnál várva meg az figyeltem, mikor lõ gólt a hólyagommal. :) Az az egyik kedvenc játékszere. :) Amúgy nekem a placenta elõl tapad és erre azt mondták, hogy lehet, hogy gyengébben érzem majd néha a babám. 20 hetes kismami

Mennyit kell ennie egy alkalommal egy 3 hetes 3 kilós picurnak? Cumisüvegből adom neki az anyatejet, mert sajnos nem tudunk szopizni így pontosan tudom mikor mennyit szokott enni. Előfordult hogy a pelus csomag zöld volt (szerintem a tisztulás miatt)

De a doktorn? azt mondta azért kakil zöldet néha, mert túleszi magát és egy ekkora babának csak 50-60-at kéne ennie. De ? 80-100-at eszik napi 7-8 alkalommal. Most mit tegyek: adjak neki kevesebbet vagy egyen amennyi jólesik neki?

Legjobb válasz: Szerintem ne adj neki semmiképp kevesebbet az anyatejbõl bármennyit ehet(igény szerinti szoptatás)õ tudja mennyi kell neki.A tápszerbõl van hogy mennyit kell egyen,mert azt nehezebb megemészteni.

Szerintem ne adj neki semmiképp kevesebbet az anyatejbõl bármennyit ehet(igény szerinti szoptatás)õ tudja mennyi kell neki.A tápszerbõl van hogy mennyit kell egyen, mert azt nehezebb megemészteni.
A kaki nem azért zöld mert túleszi magát, ezt nem tudom honnan vette.Nyugodtan adj neki amennyit igényel.Az én babám 5 naposan megette a 100-at, a nõvérke nyomta belé tápszerbõl...na az mondjuk túlzás volt.

A súlyából meg lehet mondani egy törpenyusziról, hogy hány hetes? Az enyém 228 gramm. Sajnos nem tudom mennyi idős.

Legjobb válasz: Nagyon függ attól milyen fajta és eddig hogy volt tartva. Holland (színes) törpe és mini nyuszik esetében 6-8 hetes is lehet. Kosorrú törpénél vagy oroszlánfejûnél 4-6 hetes. De 8 hetesnél tuti nem nagyobb, mert ez nagyon picikre.

Nagyon függ attól milyen fajta és eddig hogy volt tartva. Holland (színes) törpe és mini nyuszik esetében 6-8 hetes is lehet. Kosorrú törpénél vagy oroszlánfejûnél 4-6 hetes. De 8 hetesnél tuti nem nagyobb, mert ez nagyon picikre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!
4 hetes, ha lógófülû. Ha holland, akkor tényleg lehet akár 8 hetes is.

C1111, tudom, hogy nyitva a méhszáj, de mennyire? 33, 5 hetes vagyok.

Legjobb válasz: 1 ujjnyira a külsó és a belsõ is,meg a méhnyak is meg van rövidülve.Nagyon skat pihenj.Nekem 34 hetesen nyílt ki,és be is fektetett az orvos.Most 36 hetes vagyok és c1222.Tényleg vedd komolyan a fekvést,mert még nagyon korai lenne ha most jönne.És feküdj,ne ûlj,mert ahogy a baba ránehezedik a méhszályra úgy véknyul és nyílik. Sok sikert és még húzz ki vagy 3 hetet.

1 ujjnyira a külsó és a belsõ is, meg a méhnyak is meg van rövidülve.Nagyon skat pihenj.Nekem 34 hetesen nyílt ki, és be is fektetett az orvos.Most 36 hetes vagyok és c1222.Tényleg vedd komolyan a fekvést, mert még nagyon korai lenne ha most jönne.És feküdj, ne ûlj, mert ahogy a baba ránehezedik a méhszályra úgy véknyul és nyílik. Sok sikert és még húzz ki vagy 3 hetet.
Csak 1 cm nem 1 ujjnyi. Ezt cm-ben adják meg, és 1 cm-re rövidült a mégszájad. Pihenj sokat.
Ilyen esetbne szigoru agynyugalmat javasolnak, tehat csak enni es tisztalkodni kelj fel, teljes kiszolgalas.

Mennyire normális, hogy 6 hetes terhességnél, csak 8mm-es a petezsák? Az orvos azt mondta, hogy épp szélű petezsákról van szó, de szerinte fiatalabb a terhesség, egy héttel. De pontosan tudom, hogy csak a 6 hét stimmel.

Csináltam is az együtt létünk után 2 héttel egy terhességi tesztet,ami nagyon halvány pozitív volt.És 6nap alatt,erősebb lett,mint a kontrol vonal.Ezért is kizárt,hogy csak 5 hetes terhes legyek,mert,ha csak egy hetes terhes lettem volna akkor,azt még nincs az a terhességi teszt ami kimutatná.Szikhólyag még nem látható.Szerintetek?

Legjobb válasz: Tenyleg 5 hetesnek felel meg, de hallottam mar ilyet, hogy vegul lett ott baba is. Gondolom visszahivott a dokid kb 1 het mulva (vagy 2?). Addig is pihenj, aludj amennyit csak tudsz (munka utan), ugy hallottam kell a pihenes ahhoz, hogy tudjon fejlodni. Drukkolok! Irj majd, ha voltal dokinal!

Tenyleg 5 hetesnek felel meg, de hallottam mar ilyet, hogy vegul lett ott baba is. Gondolom visszahivott a dokid kb 1 het mulva (vagy 2?). Addig is pihenj, aludj amennyit csak tudsz (munka utan), ugy hallottam kell a pihenes ahhoz, hogy tudjon fejlodni. Drukkolok! Irj majd, ha voltal dokinal!
Nekem szinte ugyanez volt mindkét gyerekemnél: 5 hét 6 naposan 8 mm-es petezsák. Az elsõnél szikhólyag látható, a másodiknál csak sejthetõ. Az elsõnél 1 hét múlva, a másodiknál 2 hét múlva lett szívhang is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bizrató szavakat.Hétfõre rendelt vissza az orvos, de ez a pár nap is, egy örökké valóságnak tünik.Nagyon szeretném, hogy ebbõl a terhességbõl, egy egészséges baba is legyen.
Szia! Nekem 5 hetesen volt a manóm 8, 4mm. Most 10 hetes vagyok 32mm a petezsák és dobog a picim szivecskéje. Ne aggódj, minden rendben lesz! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Ma voltam a dokinál, de pénteken is be kellett mennem a korházba, mert el kezdtem vérezgetni.Uh-n 9*3mm-es petezsákot láttak és kaptam hormon gyógyszert.Ma az orvosom belém vágta az ideget, mert azt mondta, hogy el halt a terhesség, menjek kaparásra.De a papíromra meg 11*7mm-es petezsákot írt.Ha el van halva a terhesség akkor hogy nõhet ennyit a petezsák????Kétségbe vagyok esve!!!:
Szia! Sajnalom, hogy nem kaptal jo hireket. Lehetseges, hogy nem latott a pzsakban szikholyagot, vagy embriot. :-( Szerintem vissza kene menned, megkerni, hogy magyarazza el Neked a helyzetet, mert igy bizonytalansagban vagy. Es/vagy elmenni egy masik orvoshoz, kikerni a velemenyet!
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek be a kórházba.Ha nem látnak õk sem változást, akkor azt mondták be kell fejezni a terhességet.Ez már a második ilyen!Ez bórzasztó.Csak a 1, 5éves lányom tartja bennem a lelket.
A kérdező hozzászólása: Sajnos ebbõl nem lett baba!
Sajnalom! Legkozelebb osszejon, kitartas!
Holnap kérj idõpontot, és mondd el az orvosnak, hogy csak most tudtad meg, ezért nem jöttél idõben. Nyugi nem fogja leharapni a fejedet :)
ne aggódj, elõfordul az ilyesmi, ez nem jelenti azt, h a babád nem lesz egészséges vagy bmiben is hátrányt szenved. a nõdoki mindent elmond majd és együtt megoldjátok.
A kérdező hozzászólása: jaj dejó:) már megijedtem hogy nagyon nagy baj:)
Ne aggódj, valószínûleg nem veszítettél semmit! Én kétszer is "lemaradtam" a 12 hetes uh-ról (külföldi távollét miatt), a doki azt mondta akkor, ne izguljak ezen.
Csak a tarkóredõ mérésrõl és a kombitesztrõl maradtál le. Ezzel szûrik a Down szindrómás babákat. A korodat nem írtad. Megkérdezhetem, hogy hogyan nem derült ki, hogy terhes vagy? Csak azért mert itt már mindenki a nem várt elõtt tesztelget :-). És hát köztudott, hogy szoptatás alatt is simán teherbe lehet esni. Mesélj majd mi volt a dokinál!!!
A kérdező hozzászólása: Azért nem tudtam, hogy terhes vagyok mert nyáron is volt olyan, hogy 2hónapig nem jött meg a mensim.. és az orvosom azt mondta, hogy valószinüleg hormon zavar. Pedig tájékoztattam arról is, hogy van barátom és na szóval..... és most is azt gondoltam, hogy csak hormonzavar ahogy az orvos állította. Aztán gyanús volt nekem, hogy sok a rosszullét, hányinger, szédülés... és vettem tesztet akkor derült ki, hogy terhes vagyok. Azt meg, hogy hány hetes vagyok ilyen terhességi kalkulátoron számoltam ki.
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok.. júniusban töltöm a 18at.
Gratulálok a babához! De jó neked, hogy be meritek vállalni ilyen fiatalon! Én 22 vagyok, de még nem merem :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm... hát igen én is megrémültem nem is kicsit.. de ha már így alakult nagyon örülök neki:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!