Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudom hogy a (46881 db)

Melyik részben mondja meg Alehandro az 1957-es Zorroban hogy tudja hogy a fia Diego Zorro?

A régi Zorro cím? sorozatban volt egy rész amiben Alehanro Delavega elmondja Diegonak a fiának hogy tudja hogy ? Zorro. Csak már nemtoom hogy melyik rész volt. Lécci segítsetek.

Legjobb válasz: 2. évad 13. rész: Amnesty for Zorro, magyarul nem tudom, de talán "Amnesztia Zorro-nak, vagy vmi ilyesmi.

2. évad 13. rész: Amnesty for Zorro, magyarul nem tudom, de talán "Amnesztia Zorro-nak, vagy vmi ilyesmi.

Hogy lehet átvészelni úgy a napot, hogy tudod hogy a gyereked sír az oviban?

Reggel nem sírt mikor otthagytam, de 9 körül hívtam az óvónénit, és hallottam hogy nagyon sír a kisfiam a háttérben. Ti ezt hogy "élitek túl"?

Legjobb válasz: hány napon vagytok túl? már rögtön ott is alszik? nem könnyû tudom,de hidd el van remény! amikor hazaér sokat beszélj arról neki,hogy :mi a jó az oviba,és hogy miért kell oda mennie. és mondd el neki,hogy:mennyire büszke leszel rá ha már nem fog sírni. ui: ne hívogasd az ovónénit,mert ezzel magadnak ártasz.ha nagyon nem bírnak vele,úgy is hívnak õk!

hány napon vagytok túl? már rögtön ott is alszik? nem könnyû tudom, de hidd el van remény! amikor hazaér sokat beszélj arról neki, hogy :mi a jó az oviba, és hogy miért kell oda mennie. és mondd el neki, hogy:mennyire büszke leszel rá ha már nem fog sírni. ui: ne hívogasd az ovónénit, mert ezzel magadnak ártasz.ha nagyon nem bírnak vele, úgy is hívnak õk!
Szia, hát én is kész vagyok ezerrel.Hétfõ óta alszik az oviba az én kislányom is, én meg itthon vagyok egyedül, tiszta depisen, mert az én kislányom ugyan nem sír, viszont két napja alvás alatt bepisil és érzem, hogy megviseli a helyzet még ha nem is mutatja.Rólam meg ne is beszéljünk, olyan mint ha elvették volna az egyik felemet.Nem lenne ez annyira borzasztó, ha dolgoznék, de még szabin vagyok, így van idõm agyalni.
hát én is a "Te tipusod" vagyok... mondjuk tuti nem telóznék be, mert ha meghallanám, hogy bõg, otthagynék csapot papot, és rohannék érte... állati nehéz lehet, én is bõgnék egész nap...lehet benyomnék vmi hangos zenét, és ugrálnék, hogy levezessem a feszkót...kitartás!
hidd el nagyon hamar abbahagyják:) óvónénik nagyon tudják hogy mit csináljanak velük, és hidd el lehet te aggódsz ö meg boldogan szaladgál, és csak te aggódtad túl.Nekem pl.azt mondták bármennyire azt hisszük hogy egész nap utánunk sírnak a gyerekek nem igy van:) még az a gyerek is alkalmazkodik akit alig birnak kivenni az anyuka kezébõl:)
A kérdező hozzászólása: Hát látom nem vagyok egyedül a problémámmal! :-( Most hogy hétvége van, talán kicsit pihen a lelke, de mi lesz itt hétfõn!!!??? Ha valahogy szóbakerül az ovi, már sír is, hogy õ nem akar menni oda többet. A szívem szakad meg!
Ne is mondd! Tegnapelõtt telefonáltak, hogy menjek érte, mert nem tudják megnyugtatni és hányingere is van. Azt hittem beteg, rohantam, mint az õrült, persze így is sajnáltam. Kedden még szorgalmasan ott is aludt, azóta ott sem tudom hagyni.
Miert nem mesz be hozza ha hallod h sir a teloban? Menj be, meg az elejen vagytok, nem katonasag! Minek itt szenvedni? Megvigasztalod, eljossz.
ne csak fizikailag foglald le magad, hanem csinálj olyat ami az agyadat is lefoglalja
A kérdező hozzászólása: Ok, de az agyam attól még kattog! :-S
Foglald le magad amig oviban van
A kérdező hozzászólása: Biztos igazatok van, de megszakad a szívem! Persze elõtte pozitív vagyok és úgy örültem hogy tegnap semmi probléma nem volt. Az volt az 1. napja. De ma??!! Megbízom az óvónéniben, de azért nem könnyû elengedni a kezét a "én kicsi fiamnak". :-( Vagyis már nagyfiamnak.
A kérdező hozzászólása: Na jó, de nem reggel sírt, amikor otthagytam, hanem utána kezdett el és tudom hogy nagyon nehéz megvígasztalni. :-(
Ne hívogasd az óvónénit:) nem fogod hallani.Mondogasd azt magadnak hogy ez a gyerek érdeke is, ezt leginkább Neked kell másképp gondolnod(pozitívan), mert érzi rajtad a feszültséget.A legtöbb gyerek addig sír amíg látja az anyját.Persze el-el sírja magát, de ez egyre kevesebbszer fordul majd elõ, ez természetes.Az óvónéniben meg próbálj megbízni, az õ dolga hogy lefoglalja, megszerettesse az ovit.
A 13. vagyok A hétvégén benáthásodott a lányunk, volt egy kis láza is, úgyhogy ma nem megyünk oviba, de holnap már útra kelünk. Egész hétvégén mondogattuk neki, hogy majd megyünk, milyen jó lesz, néha elpityeredett rajta, de nem volt az a nagy sírás. Szerintem majd ha közeledünk az ovi épületéhez, na akkor lesz nagy sírás.

Szülő (k), milyen érzést vált ki belőled, hogy tudod, hogy a 13-16 éves lányod szexuális életet él?

Nem arra gondolok, hogy amikor halljátok a hangokat, hanem a tudat, hogy tudjátok, hogy szokott szexelni.

Legjobb válasz: Ha 13 évesen kezdené, eléggé elkeserednék. Ha már 16 elmúlna, nem zaklatna fel annyira, de azért örülnék, ha még várna vele kicsit.

Ha 13 évesen kezdené, eléggé elkeserednék. Ha már 16 elmúlna, nem zaklatna fel annyira, de azért örülnék, ha még várna vele kicsit.
Én egyszerûen lebeszélném róla.Mi már sokat beszélgetünk errõl(12éves)és úgy beszéltük meg, hogy vár 17-18 éves koráig-egyébként mi mindent megbeszélünk.
Én ahogy látom a helyzetet, tényleg sokszor csak a barátnõjüktõl nem akarnak lemaradni az amúgy szerintem ha emiatt szexelõ akkor szánalmas lányok. A hormonok ha beindulnak tényleg nagy vágyat indítanak be az emberben, ami ugye változó, hogy kinél mikor indulnak be, de könyörgöm: egy tizenkét tizennégy de még egy tizenhat éves is annyira de fejletlen lehet még nemcsak testileg is de szellemileg is természetesen, hogy csak na. Attól, hogy a melle már látszik a kislánynak, vagy menstruál, még lehet odalent sincs készen igazán, és amikor fájdalmai lesznek a kényszeres megfeleltetésbõl jövõ szexnek, ez rejtett lelki problémák kialakulásának melegágya lesz. Aztán majd csodálkozunk, ha tele lesz a világ egyedül a gyerekét nevelõ anyákkal, akik a férjükbe a kívánt embert nem, találják, és megelégszenek azzal, ha idõközönként felhívják a szeretõjüket és ami kell megkapják tõlük, a gyerek meg hánykolódik hétvégenként egyik szülõtõl a másikhoz. Tudom messzire mentem, de látom unokahugomon is, hogy olyanokat ír ki facebook-on is, hogy már tuti tolják azt is. Kis hüle beképzelt pixa amúgy. Én egy 27 éves férfi vagyok egyébként, szóval láttam már egy s mást az életben, és ez elkeserítõ.
12 évesen még könnyen megígérheti, hogy vár 17-18 éves koráig, na de ha majd komolyan beindulnak a hormonok, könnyen meglehet, koránt sem gondolja majd így. :) Szerintem semmi baj nincs azzal, ha egy 16 éves lány szexuálisan aktív, feltéve, ha komolyan felkészült rá. Ennyi idõs kor alatt valóban korai. Megjegyzem, 16 éves vagyok, és még szûz. :)
Nincs lányom, de nem helyeslem, sõt, egyenesen szánalmasnak tartom. Sok felnõtt is éretlen a szexuális életre, hát még a tinik. Persze, lehet hangoztatni, hogy mekkora hülye begyöpösödött agyú vagyok, de ez az igazság. Sokan, hiába érik el a felnõttkort, a szexuális élethez, csak testileg érettek, szellemileg nem. 16 év alatt inkább csak divatból csinálják, minthogy érettek is lennének rá.
még annyit engedjetek meg, hogy leírjak, hogy az sem igazán jó és erre anyunk hívta fel a figyelmünket, hogy pl bátyánk is akkoriban elég korán kezdte úgy kb 15 évesen, és utána eléggé elszaladt vele a ló, és most több milla tartozás van a háta mögött, a sok nõrõl nem is beszélve, és még most is ezeken jár az esze és már elmúlt harminc kettõ. Veszélyes ha nem a kornak megfelelõen teszed a dolgaidat.
A lányoknál egy kicsit korainak tartom, hogy ennyi idõsen sexeljenek. Nem is engedném, hogy együtt aludjanak a fiúikkal, bár tudom, hogy napközben is meg lehet tenni, nem kell ahhoz éjszaka, de ha a szülõ megengedi, hogy egymásnál aludjanak, akkor az nem normális.
én 19évesen szánalmasnak tartom, h ilyen fiatalon kezdik... az oké h 17évesen már voltam fiuval, de azota is vele vagyok! én tuti h behoznék vmi törvény erre! ez undorito ami manapág folyik....
Engem nem zavarna.de tényleg nem.csinálnánk négyesben párban.pl: úgyhogy én a férjemmel a hálószobában a 16 éves lányom pedig a nappaliba a barátjával.39 éves vagyok nõ.
Miért is kell érettnek lennie valakinek a szexhez? Jó kérdés. Nos, teljesen nyilvánvaló, hogy a szex alapvetõ feladata a fajfenntartás, de ez a mai társadalomban némileg háttérbe szorult, és a testi örömök kerültek elõtérbe. Ahhoz, hogy a szexuális együttlét valóban élvezetes legyen, az embernek érettnek kell lennie, hogy megértse, milyen bensõséges kapcsolat is ez, milyen érzés ennyire közel kerülni valakihez, akit szeretünk. Ezáltal nem csak fizikális öröm (gondolok itt az orgazmusra) teszi jobbá a szexet, hanem a lelki boldogság is. Remélem, érthetõ, hova akartam kilyukadni. :)
Szerintetek ez nem durva, túl engedékeny?:O:O::O:O Nekem a lányom 14.születésnapján veszítette el a szüzességét.Ekkor a fiúval fél éve jártak.Elõször kiakadtam, de újra átbeszéltük a védekezési módszereket.A fiúval még 3 évig voltak együtt, így nem egy jött-menttel szeretkezett.Nálunk nem lehetett, csak a barátjánál.Már régen szakítottak, múltkor itt volt egyik barátnõje, és hülyeségbõl beetettek, hogy õk ketten voltak még 2 fiúval, és csoportosba csinálták.Nem akadtam ki, úgy vagyok vele, hogy most 19 éves és nem ettõl függ, hogy milyen az ember.Mikor elmondták, hogy csak hülyéskedtek, jót nevettünk rajta.:) 39/N A válasz írója 56%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 12:26
nehéz összeszedni, h lelkileg és szellemileg mikor érett valaki. Szerintem alap, hogy TÉNYLEG tisztában legyen a szexuális dolgokkal: a nõi és ffi testtel, a test mûködésével, a nemi betegségekkel, a terhesség kialakulásával és lefolyásával, a fogamzásgátlással és a betegségek megelõzésével. És akkor az alábbi kérdések kiküszöbölhetõk: terhes vagyok?, miért késik 3 napja?, mit kell csinálnom, hogy õ felizguljon?, miért nem volt orgazmusom?, mit kezdjek a terhességemmel? stb. Érettnek gondolom én azt az embert, aki nem függ a társai megítélésétõl. ERgo nem azért szexel, mert a többiek is csinálják, vagy mert már 1 hónapja jár valakivel és ezért szokás, vagy mert a pasija elvárja, különben ágyõ. Érettnek tartom, ha be meri vallani a szüleinek, lehetõleg elõre. Ha elmegy az elsõ szex elõtt orvoshoz és konzultál vele (nem kell rögtön fogamzásgátlót feliratni, de legalább látta már orvos és ezzel is felkészült). Érettnek tartom, hogyha elõre végiggondolja, h mi lesz akkor ha mégis terhes lesz (mint tudjuk egyik módszer sem százas), és elõre tudja, hogy tudja és fogja vállalni a következményeit (abortusz, vagy szülés). ha felfogja, hogy nem szülhet gyereket az anyja és apja nyakára, ezért nem is gondolkozik felelõtlenül e kapcsán. Érett, ha belátja, hogy nincs mit lekésnie, annál inkább rosszabb viszont, ha érzelmek nélkül külsõ nyomásra (ld. társak, partner) fekszik le valakivel. Érett, ha rájön arra, hogy nem kell mindent megtenni rögtön az elsõvel az elsõ hetekben (orál, anál, szadomazo, pisikakiszex, stb). Érett ha nem engedi magát külsõ nyomásra olyasmire rábeszélni, amitõl õ idegenkedik vagy fél. ha ki tud állni magáért. Válaszoltam a kérdésre a korábbi kommentelõ helyett?
még valami: érett, ha ismeri önmagát. legalább akkori önmagát. tudja, hogy mit miért csinál (és az nem külsõ nyomásra van), mi a jó neki és mi a rossz. mit enged az erkölcs, és õ ha ennek nem tesz eleget, akkor miért nem, és vállalja a következményeit. keress rá az érett személyiségre, és ott többet is találsz valószínûleg. Aki meg arról ír, hogy Júlia, meg mittom. azoknak a nõknek nem volt választása. akkoriban az volt, hogy megjön a menzeszed, röviddel utána férjhez adnak, gyereket szülsz, nincs életed, nem baj, ha nem jó a szex, a férjed lexarta, senyvedsz, tûrsz és meghalsz. Nem voltak a nõknek olyan döntési helyzetei mint manapság. Lehet ilyen életet élni, és nagyon sok tinikorban teherbe esõ lány él ma is igy (alacsony néprétegekben). Nem kéne a középkorhoz hasonlítani a mai nõk helyzetét és a szex szerepét az életünkben. De akkor olvass Emmát, Büszkeség és balítéletet és ilyeneket, ott meg pont azokat nézik le, akik 14 évesen férjhez mennek szerelem és érettség nélkül, vagy akik házasság nélkül szexelnek. akkor most mit is sugall az irodalom?
Jó. Én meg arra szavazok, hogy mindegy hogy hány évesen kezdi el a szexuális életét élni, ha megfelelõen fel lett világosítva a védekezési módszerekrõl. Úgyis a saját bõrén fogja megtapasztalni késõbb a csalódást, szerelmet, bánatot stb. A tinédzser kor az útkeresésrõl és az önmagunkra találásról szól. Kísérletezgetnek, próbálkoznak, nem értik a világot, egymást, magukat. A tapasztalás egyik formája a szex. Ha nincs belõle baba akkor nincs belõle gond sem.
Egy 14 éves ember már középiskolába jár. Én áprilisi születésû vagyok és nem év vesztes, tehát 9. év végén töltöttem be a 15-t.
te olyan vagy mint a egyik rokonom, ha valakit idegesíteni akar, akár egy szavába is beleköt, ezzel akarja mutatni, hogy õ milyen inteligens és neki nem elég kielégítõ a válasza. Mint írta más is, nem kell teljesen korhoz kötni, de igenis egy általános iskolába járó gyermek még ne éljen szexuális életet. Nem verném én a gyerekemet sem, nem brutális szülõ lennék. de ha én megteremtek egy egzisztenciát, nem igazán szeretném azt sem, hogy a barátaim a hátam mögött azt suttogják, hogy "na lehet õ akárki, a lányát meg ott huzogatják.." mert hallani ilyet. Persze most jösz majd, hogy a neveléstõl függ, de akkor ezt órákig lehetne elemezgetni. Szerintem nem kettõnk között megy ez a vita, eltértünk az igazi lényegi dolgoktól, amit a kérdezõ feltett. én NEM-re szavazok. engem zavarna és kész.
83 % nõ vagy férfi vagy?
És a pofonnak mi értelme lenne? Mit segítene rajta? Visszanõne a szûzhártyája tõle? Vagy csak te vezetnéd le a feszültséget? Mert ha ez feszültséglevezetés akkor valóban éretlen vagy.
én nem mondtam, hogy verném. csak most írtam, hogy adnék egy pofont, de az messze áll a veréstõl. de nem valószínû, hogy megtenném, de 14 éves lenne nem örülnék az tuti.
írtam, hogy 27 vagyok kb a második oldalon, és ne gondoljatok prüdnek vagy ilyesmi. Okés, örülnék ha elmondaná, bár nem érdekelne olyan szinten, szóval ki kíváncsi még akár huszonévesen is, hogy mikor szexel a lánya, biztos nem arra lennék kíváncsi, hogy akit csecsemõ kora óta nevelek, mikor kezd el nemi életet élni, fõleg úgy, hogy tudom, mit is lehet mûvelni egy nõvel. szóval ne vegyetek negatívnak, szerintem nem jó ez a koránkezdés. és még a másik attól, ha már nem szûz egy csaj, és mondjuk jár a 2. barátjával is két hete már, az is milyen természetes, hogy mivel már úgysem szûz lefekszik vele. Azért... na.
Kérdezõ anyuka vagy apuka vagy?
ma 13:12 Nagymamám és anyukám nem a középkorban élt, szerelembõl házasodtak! Erzsébet királyné sem középkori, tulajdonképpen õ is szerelembõl házasodott, még ha késõbb nem is lett fényes a házassága. Nem jó dolog egy dolgot kiragadni, arra reagáltam amikor valaki arról írt, hogy ezek a MAI fiatalok. ma 12:57 Nem, nem durva, az a normális, ha megbeszélik, nem az ha megveri.
lényegtelen, h nagymamád mikor élt. egy másik világban élt, ahol a szexnek más volt a szerepe az életben. Alapvetõen máshogy éltek a nõk. Te beszélsz kiragadásról? egy szavamat ragadtad ki: középkor. Az értelmét a kommentnek már nem nézted.
Én 20 évesen vesztettem el a szüzességemet, párkapcsolatban, ami végül 3 évig tartott. Engem lek*váztak, mikor megtudták.
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 18:15 "minden életkornak, életszakasznak megvan a maga sajátossága, fejlõdési rendje" Pontosan. Tinédzser korban ez a szexualitás és a test megismerése. Dolgoznak a hormonok, stb. Tény, hogy aki ilyenkor elfolytja a szexuális fantáziáit és nem éli ki azokat, az késõbb pszichés tüneteket okoz. Fontos megértenünk hogy a társadalom akasztja ránk az elvárásokat. A társadalom mondja, hogy legyen diplomád, tanulj életed végéig, keress sok pénzt, alapíts családot, legyen 2 gyereked és autód, hiteled és házad. De ugyan úgy a társadalom mondja azt is, hogy veszítsd el fiatalon a szüzességedet, tombolj, élj, bulizz, mert tizenévesen ez a dolgod. Nem mondom hogy ez jó, de így van. Kár álszenteskedni. A gyerek a szülõk leképzése. Ha ideje korán elveszíti a szüzességét az azt jelenti hogy a szeretetet és törõdést máshol keresi 13-14 éves fejjel és nem a családjánál. Ez pedig a szülõ hibája.
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 13:05 Igen, köszönöm, ez a válasz több volt mint korrekt!
Elõször is, ha ennyi idõsen szexelne a lányom elgondolkodnék, hogy valamit elrontottam a nevelésében. Nem értek egyet a mai túlzott szexuális szabadossággal, természetesen nem azt mondom, hogy szüzen kell férjhez menni, de minden életkornak, életszakasznak megvan a maga sajátossága, fejlõdési rendje. Azt hiszem nem véletlen, hogy dohányozni, alkoholt inni, vagy akár jogosítványt szerezni is felnõttként lehet, persze ennek ellenére ugyanúgy ahogy a szexet is, többen ilyesmikkel is élnek. Egy tinikapcsolatba nem a szex tartozik bele, tinikorban elég képlékeny az ember érzelmi világa, ami egyik pillanatban jó döntés, az általában késõbb már rossznak tûnik. Ismerkedjen a fiúkkal, randizgasson, csókolózzanak, de ennyi elég és nem több. A testiség bõven ráér egy majdani érett kapcsolatban. Nem is beszélve arról, hogy egyik védekezés sem 100%-os, tablettát 16 év alatt szedni sem lehet, azután is nem éppen jótékony hatása van a szervezetre, balesetek meg elõfordulhatnak, így mivel egy 13-16 éves nem igazán érett arra, hogy felfogja egy esetleges becsúszott nem kívánt terhesség következményeit és kezelni tudja azt, a szexre sem érett. Ha a fiatalok annyira felnõttek szeretnének lenni-amit õk a szexeléssel, cigizéssel, italozással azonosítanak- akkor én azt mondom el lehet menni dolgozni, be lehet fizetni a számlákat, lehet a háztartást vezetni stb.
csalódott lennék ha a lányom 13 évesen már szexelne!
13?????? na neeeeee ha a 13 éves lányom "SEXELNE" (mert nem lehet normálisan leírni, hogy SZEX) akkor felkötném magam, mert azt jelenti, hogy mindenféle elvemet, erkölcsi szabályaimat megszegné...megszûnnék létezni, mint szülõ, mint tanár, mint pszichológus....gyakorlatilag lehúzná nálam a redõnyt, mert ez azt jelentené, hogy nem tudtam megfelelõ értékeket nevelni a lányomba és ez nagyon fájna nekem... 13-15 évesen (de 16-17 évesen se feltétlenül) NEM kellene szexuális életet élni egy GYERMEKNEK...(most jönnek a válaszok, hogy de nem is gyermekek, hanem serdülõk, fiatalok) Egy ekkora emberi lénynek nincsen szüksége szexualitásra....hiszen át se tudja élni, fel se tudja fogni mi történik vele igazán...úgyhogy lesz abból egy szép D.GÁS mert azt másnak nem lehet nevezni.... Aztán...szerintem a kérdés elég tág, nem éppen célszerû ebben a korban 13 évest egy 16 évessel egy kalap alá venni, azért az érzelmi, értelmi fejlettségük nem éppen ugyanott van a kettõnek. Amúgy az ilyen és hasonló kérdéseket itt kb ez a korosztály szokta feltenni és azok akik korán elkezdtek nemi életet élni kampányolnak, szeretnének másokat meggyõzni arról, hogy az volt a helyes...miközben egyáltalán nincs igazuk...13 évesen egy gyermek jóformán (legalább is az "én idõmbe" ) semmit nem tudtunk a szexrõl, már attól is odavoltunk, ha egy újságban "csóré" nénit-bácsit láttunk. Egyébként még barbiez-tunk, bújócskáztunk, barátnõknél játszottunk. Meg se fordult a fejünkben a szexuális élet. Talán mert anyáink másképpen neveltek bennünket. Remélem egy nap majd tehetek azért, hogy az emberek, lányok és fiúk egyaránt megértsék azt, hogy mit jelent az idejében elkezdett szexuális élet és, hogy annak milyen az értéke. Kedves kérdezõ! A helyedben nem hangoztatnám, hogy 15(!!!) évesen a barátoddal alszol, 14 évesen meg már nem voltál szûz...:-S hát ez enyhén szólva vonal alatt van... Én még 17-18 évesen sem aludhattam a párommal (akivel akkor már 3 éve együtt voltunk)...kezdetben nem értettem miért, aztán rájöttem. Mindennek megvan a maga ideje, mint a szalmakalapnak... Most jöhet a lepontozás:D
Nem örülnék neki az biztos és próbálnám úgy nevelni, hogy legalább 16-17 éves koráig várjon de ha mégsem, szeretnék majd egy olyan kapcsolatot kialakítani a lányommal, hogy meg tudjuk ezeket beszélni és tudja mi az a védekezés és szerelembõl történjen! L/19
Azt is egy 15 éves lány tette fel, aki már 4 éve ismeri a barátját, már egyszer jártak egy évig, aztán újra összejöttek, az anyáék is jóba vannak a sráccal, lehet, hogy szerelem, szex témakör volt, de nekem gyanúsabb, hogy itt a családnál tetted fel. : ma 13:22-nek pedig még mindig mondom, hogy én arra reagáltam amikor valaki a MAI fiatalokat szidta, bezzeg az Õ idejében, akár más világ volt akár nem anyám és nagymamám sem faj fenntartásból szexelt, tervezetten szültek gyereket (2-t nem 8-at), mindketten védekeztek/védekeznek, és szerelembõl saját önszántukból házasodtak, de mindegy.
A kérdező hozzászólása: Milyen kérdéssel?:D Ebbe a témakörbe nem is tettem fel még kérdést :D
Te már egyszer gerjesztetted a népet egy hasonló kérdéssel...minek fokozni az indulatokat.
A kérdező hozzászólása: Én nem vagyok se anyuka, se apuka, én egy 15 éves lány vagyok. Kíváncsi voltam más szülõk véleményére. Én elmondtam anyukámnak, amikor a barátommal lefeküdtem 14 évesen (szeretik a barátomat, 4 éve ismerik õk is), nem szidott, meg semmi. Most már együtt is aludhatunk. Csak kíváncsi voltam, hogy milyenek más szülõk - hát nem valami jók. Aki felpofozná a lányát, azt én nem nevezném anyának. Ha engem felpofozott volna, az tuti, hogy többet hozzá se szólok, hiszen nem tisztelném õt többé. Ha felelõsségteljes felnõtt, akkor nem üt, ha meg üt, akkor nincs mit tisztelnem benne...
Egyébként testileg az a lány aki menstruál már érett a szexre, az annak a jele ugyanis, a lelkiség más kérdés.
83%-os Szóval Te pofozni fogod a gyerekedet? Még egy gyerekverõ szülõ, szuper, ahelyett, hogy intelligens felnõtt módjára megbeszélnék a dolgokat, értelmesen elmagyaráznád, hogy neked mi nem tetszik, stb., ehelyett ordítasz és ütsz... gratulálok...gondolom téged is így neveltek.
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 12:37 Inkább örülj annak, hogy elmondja. (ha elmondja) És inkább beszéld meg vele. Szerinted bármivel is meg tudod akadályozni hogy majd legközelebb is megtegye?
Akik azt írták, hogy "éretlenek a szexre" azok hogy értették? Úgy értem mit jelent ha éretlen valaki rá? És az miért baj neki hogy éretlenül szexel? És miért szánalmas az éretlenül szexelés? Ezeket nem értem...
A nagymamám (1960-ban) 16 évesen férjhez ment szerelembõl (14 évesen ismerkedett meg a papámmal), anyukám (1985) 18 évesen férjhez ment szerelembõl, a szüzességét 15 évesen vesztette el. Shakespeare Júliája 13 éves volt, Erzsébet királyné 16 évesen ment férjhez, és még sorolhatnám hosszasan!
Nekem a lányom 14.születésnapján veszítette el a szüzességét.Ekkor a fiúval fél éve jártak.Elõször kiakadtam, de újra átbeszéltük a védekezési módszereket.A fiúval még 3 évig voltak együtt, így nem egy jött-menttel szeretkezett.Nálunk nem lehetett, csak a barátjánál.Már régen szakítottak, múltkor itt volt egyik barátnõje, és hülyeségbõl beetettek, hogy õk ketten voltak még 2 fiúval, és csoportosba csinálták.Nem akadtam ki, úgy vagyok vele, hogy most 19 éves és nem ettõl függ, hogy milyen az ember.Mikor elmondták, hogy csak hülyéskedtek, jót nevettünk rajta.:) 39/N
Hát én nemtudom embereke, de nehogy már a szülõnek kelljen azért azt elmondani a kisjánykának, hogy a fiú ha a tökét beleakarja rakni a pi nádba kisjányom, azt csakis éretten tedd meg. Nyugodtan használhatja csak pisilésre, nem kell utána a szülõre mutogatni.
a mai tinikkel nagyon elszaladt a ló. mi 16 évesen kaptuk az elsõ csókunkat. 14 évesen kézen fogva mászkáltunk, és ez jó volt. álmodoztunk a szerelemrõl és a szexrõl, de nem mertünk ennél tovább lépni. 17-19 évesen vesztette el az átlag a szüzességét. ami most megy az szerintem hallatlan. Nem is tudom, hogy meddig fokozódhat ez a szexuális szabadosság és igénytelenség, ami most van. 33N
miért kor alapján próbáljátok meghatározni az emberek érettségét ? marhára nem attól függ, 17 vagyok és 12 évesen viselkedtem utoljára úgy, ahogy az osztálytársaim, vagy akár az idén érettségizõ osztályok. nem vagyok szûz és csak fél évet vártunk barátommal, de másfél éve együttvagyunk, ami azért lefordítva 30 évvel ezelõttre, négynek felel meg. mellesleg ha úgy nevelitek a gyereket, hogy ne zárjatok el elõle minden szexuális vonzatú dolgot, nem fog azért szexelni, mert a barátnõje már 12 évesen 25éves palikat cumizik a diszkó elõtt. meg persze ott is el van rontva az egész, hogy a legtöbben (inkább lányok) a félévijükkel -ami nem is olyan rossz-, félnek odaállni anyuapu elé, hogy hé kettes lettem valami számomra nem érettségi tantárgyból, mert ilyen pofon meg olyan eltiltás blablabla, akkor hogy van pofája elvárni, hogy a gyerek bízzon benne és bármit el merjen mondani ? amúgy sem valami könnyû a tinédzserkor, nem kellene még így meg úgy a saját képességeire hagyni szegényt, miközben kívülrõl úgy tûnik, vigyáznak rá.
Errõl beszélünk, hogy de nem mindenki érett akár 17 évesen sem, valaki meg lehet 14 évesen is igen. De ettõl még vannak erkölcsi részei is a dolgoknak. Egy másik példa: lehet, hogy egy 18 karikás film nem okoz lelki traumát egy 12 évesnek, de attól még nem lenne szabad megnéznie. Márha érthetõ a példám, és nem szexfilmre értettem, hanem akármilyen 18 asra.
Kérdezõ a te lányod él? és ha igen akkor honnan tudod?
Nem zavarna ha a 14-16 éves lányom szexuális életet élne (13 még korai), csak a védekezés fontosságát hangsúlyoznám (óvszer), elvinném orvoshoz, és nyíltan beszélnék vele a dolgokról, ahogy anyám is tette velem ennyi idõsen, mert igen én is szexeltem 14 évesen és mindig tudtam védekezni, sosem kellett aggódnom, hogy terhes maradok-e, szerelembõl tettem a barátommal, nem a disco mögött, nem lettem ribanc azóta sem, és most sem bántam meg, felnõtt fejjel sem, ugyan úgy jól esett a szex, ugyan úgy kívántam mint most, és határozottan állítom elég érett voltam hozzá, minden ember más, az pedig, hogy valaki ennyi idõsen érdeklõdik az ilyesmi iránt teljesen normális, legalábbis én 14 évesen már nem a barbik és a rajzfilmek világában éltem szerencsére.
hát én 17 leszek, de nemrég vesztettem el a szüzességemet és még csak nem is szerelembõl
13 évesen elég gáz. Én 15 voltam, amikor elõször voltam fiúval, akkor úgy gondoltam, nem korai, de visszagondolva még várhattam volna (visszagondolva az lett volna a legjobb, ha senkinek nem adom oda magam). Anya elfogadta, nem hisztizett meg nem volt mérges, semmi ilyesmi nem volt, csak felhívta a figyelmem a védekezés fontosságára.
bocs a dúrva elõbbiért, de azért minden ember egy külön lény is, és több százalékba múlik rajta is, hiszen saját hormonjai álltal õ van vezérelve és neki kell saját magának parancsolnia. Akkor most adjunk igazat, ha úgy érzi tegye meg akár 12 évesen? Mondjuk ki akkor a végsõ szót. Csak azért mert "szerelmes" ????? Akkor szüljön is, mert biztos már gyereket is szeretne. :P
16 év alatt?!még tizenhat évesen sem értem miért kell, de még korábban?na ez szép!
a százalékom alapján elõtte láthattad, hogy leírtam. ha valamirõl leírod, hogy mirõl nem érett egy fiatal a szexre akkor az már egy táppont lehet. Attól, ha szerelmes attól sem érett még. Megfogalmazva: Akkor érett egy nõ, ha testileg, szellemi érettségileg a vágytól is eléggé vezérelve, természetesen minimum 18 éves korától él szexuális életet. A férfiak másmiatt is vezérelve vannak, tudjuk, hogy mi is termelõdik bennünk, sokszor mi erõltetjük még felnõtt fejjel is. Ezt lássuk be, aztán egy másik kérdés, hogy rálehet venni, belehet indítani egy nõt is a célig.
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 12:37 Te szerintem 16-20 éves korosztály vagy. Maximum.
figyi. azért vágnék le, hogy ha idõ elõtt tenné meg, fõleg, ha tudom, két hete járna majd valakivel. és ha elszakadna az óvszer és nem mondaná meg? az nehogy már az én fõ bajom legyen. okés, melléállnék, de figyi ha meg nem tennék semmit, akkor csak megtörtént és kész? akkor csak bizakodjunk, hogy nem fogja megtenni vagy mi? valamit tenni kell akkor is reagálni, ha már megtörtént akkor is. biztos nem veregetem meg a tizennégy éves lányomat büszkén, hogy " na végre már, ideje volt, már azt hittem apáca leszel" :P azért godnoljunk bele szerintem.
"Az érettség kedves kérdezõ az nemcsak testileg kell, hogy meglegyen. mint írtam, attól, hogy kinõ a cici és megjön a mikulás, még lélekben gyenge lehet a nõ. Sõt nõnek is elég dúrva nevezni egy tini korú lányt. Én tuti kiakadnék és levágnák neki egyet ha megtenné majd a lányom, csak azért, hogy lássa nem tartom természetesnek." TÉNYLEG LEÍRTAD? MUTASS RÁ EBBEN ARRA A RÉSZRE, HOGY MIT JELENT AZ ÉRETTSÉG! MERT EZ ITT ÜRES FÉLREBESZÉLÉS.
1234 leírtam 1230-kor olvasd el. ne értetlenkedj
12:30 aki arról ír, hogy levágna neki egyet! Ezzel csak azt érnéd el, hogy nem fog neked semmit elmondani, még azt sem ha véletlen kiszakad az óvszer, vagy valami baja van! Ez voltam: A válasz írója 56%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 12:26
És még annyit, hogy ha õszinte akarok lenni, és odajönne egy tizenöttõl felfele levõ lány, hogy " te figyi már mit szólnál ha.... ?" még jóhogy elvinném, de attól még nem tartom erkölcsileg normálisnak. Szerintem ne is hangoztassátok hogy természetes, mert olvassák ezeket olyanok is akik erre várnak mikor olvashatnak bíztató szavakat. NEM TERMÉSZETES KISLÁNYOK, INKÁBB OLVASSATOK VAGY JÁRJATOK ISKOLÁBA NORMÁLISAN. NEM VAGYTOK NAGYOBBAK HA MÁR MEGVOLT AZ ELSÕ CUMI, VAGY MÁR NEM DUGASZOLT A NUNI. :)
DE MIT JELENT AZ HOGY ÉRETTSÉG? VALAKI MAGYARÁZZA MÁR MEG!!!
"Én tuti kiakadnék és levágnák neki egyet ha megtenné majd a lányom, csak azért, hogy lássa nem tartom természetesnek." Az ilyenek gyerekei szexelnek a disco mögött, árko parton, védekezés nélkül, stb. pont az ilyen szülõi hozzáállás miatt.
Az érettség kedves kérdezõ az nemcsak testileg kell, hogy meglegyen. mint írtam, attól, hogy kinõ a cici és megjön a mikulás, még lélekben gyenge lehet a nõ. Sõt nõnek is elég dúrva nevezni egy tini korú lányt. Én tuti kiakadnék és levágnák neki egyet ha megtenné majd a lányom, csak azért, hogy lássa nem tartom természetesnek.
Valóban, a legtöbben ''divatból'' kezdik el ilyen fiatalon a szexuális életüket. én 18 vagyok, vagyis még nincs gyerekem :D De emlékszem azokra az iskolás évekre, ahol az osztálytársnõim mindegyike arról mesélt, hogy hol és kivel szexelt. Én örökké le voltam nézve, mert szûz voltam (vagyok). 13 éves, vagy 14. lehettem, amikor a szüleim még könyvet is adtak, amiben minden benne volt a szexrõl. Nem tiltották, nem ellenezték, de én nem akartam. Máig nem akarom. Lehet buta vagyok, 20.századi felfogású, de míg nem érzem magam igazán szerelmesnek nem akarok szexelni. Persze vannak idõszakok, amikor kívánnám, és férfiak is, akikkel, de késõbb rájövök, hogy ez részemrõl nagy baklövés lenne, mert még egyik sem volt szerelem. Remélem, hogy mikor gyermekem lesz, õ is így fogja felfogni a dolgokat, mint én, még ha el is ítélik. Visszatérve, azok a régi osztálytársaim ma egytõl egyig ki vannak égve, az arcuk tönkre ment (ha átengedtek magukon egy egész focicsapatot nem is csoda), hatalmasat öregedtek, míg én kislányosan nézek ki. Ezzel csak annyit akartam kifejezni, hogy mivel én nem tettem ilyent, ha gyermekem lesz, remélem õ sem cselekszik másképp, mert csalódnék benne.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, hogy ilyen hülyén van megfogalmazva a kérdés, de máshogy nem engedte. Az eredeti így hangzott: "szülõk, milyen érzést vált ki belõletek, hogy tudjátok, hogy a 13-16 éves lányotok szexuális életet él?"
Édes jó istenem, te sem vagy 13-nál több az is biztos
Kérdezd meg anyukádat vagy apukádat.
NEM
Fájnak az ilyen (gondolom) 10-12 éves kisgyerekek kérdései. Majd, ha megnõsz megtudod. Am nincs két egyforma szex.

Hogyan tudok legegyszerűbben beindítani egy ATX tápot ha nem akarom alaplapra kötni? Vannak olyan dolgaim amik 12 voltosak és szeretném őket használni de nem tudom hogyan! A táp nagyon jól működik csak nem tudom hogyan kapcsoljam be önmagában

Legjobb válasz: A 20 vagy 24 pólusú csatlakozón találsz egy zöld színû vezetéket ezt bármelyik fekete színûvel összekötve beindul a táp, ha adsz neki 230V-ot. A Zöld vezetéken +5V van, nem fog megrázni ne félj, a fekete pedig a közös pontja a kimenõ tápoknak. a 12V pedig nem pontosan 12V, általában 11-12.5V között változik a terheléstõl függõen.

A 20 vagy 24 pólusú csatlakozón találsz egy zöld színû vezetéket ezt bármelyik fekete színûvel összekötve beindul a táp, ha adsz neki 230V-ot. A Zöld vezetéken +5V van, nem fog megrázni ne félj, a fekete pedig a közös pontja a kimenõ tápoknak. a 12V pedig nem pontosan 12V, általában 11-12.5V között változik a terheléstõl függõen.
Miket hajtanál meg róla? Egyébként régi (AT) tápoknak van külön bekapcsoló gombjuk. Vegyél olyat, vagy csinálj egyet.
Vigyázz! Ha a kimenetet (5V, 12V) nem terheled le indításkor, akkor "megfut" a táp, és akkor kuka!
A kérdező hozzászólása: Kösz bevált! Minek nekem AT táp ha van ATX?! Na ez jó nagy hülyeség! Beindítottam üresen, semmi baja sem lett!!! Már bocs!
Baromi egyszerûen: minden bejegyzésedet és képedet publikusra állítod.
A kérdező hozzászólása: mindet egyenként?

Elmondjam a haverjaimnak, hogy tudom, hogy a hátam mögött utálnak? Ne játsszák meg magukat?

Hallom másoktól, hogy ezt meg azt gondolják rólam, de nekem meg adják a "jó barát vagy" dumát. Meg ha hívom őket, le koptatnak, ilyen kamu dumával, hogy nem érnek rá, közben de, mert láttam őket nem egyszer plázában, meg városban. Akkor keresnek, ha kellek, mert kéne segítség, vagy NAGYON NAGYON unatkoznak, de amúgy hetekig nem beszélünk. Szóval kihasználnak. Szóval a hátam mögött nem kedvelnek, de előttem adják a rendest. Meg mondjam nekik a következő alkalommal, hogy kár megjátszani magukat, tudom, hogy úgyse kedvelnek?

Legjobb válasz: Nem törõdj velük. Ha hívnak valahova mond te is h "Bocs nem érek rá."

Nem törõdj velük. Ha hívnak valahova mond te is h "Bocs nem érek rá."
Érdekes helyzet, de eut a haver dolgot idezojelbe kellett volna tenned. Hat ilyenben nekem is volt reszem es eppen most is ugy ezem egy-ket esetben. En egyszeruen hanyagoltam oket, akkor jpbbqn kezdtek erdeklodni, hogy mi van velem, fura mod, mintha tenyleg erdekelne, en meg mondtam, hogy mar masik haverjaim vannak, amit erdekes modon nem fogadtal el, hianyoztam nekik, miert nem bandazunk stb. Ezt magyarazza meg vki, mert penzem nem volt vagy barmi is ami erdekeltseg lett volna.velemeny?
igen, mondd el. de aztán ne is hívogasd õket.
én kivárnám amíg valamiért felkesnek, és akkor mondanám el nekik a dolgot

Photoshop CS3 ban ugyanúgy lehet arcot festeni beillesztett képpel, mint ahogy PS CS5ben? Ha igen valaki elmondaná, hogy hogyan? Tudom, hogy a Google a barátom viszont ott nem találtam.

Legjobb válasz: illetve úgy értem, hogy az alap képet betöltöm, aztán teszem azt egy másik képrõl szeretnék az eredeti képre festeni.. megoldhato?

A kérdező hozzászólása: illetve úgy értem, hogy az alap képet betöltöm, aztán teszem azt egy másik képrõl szeretnék az eredeti képre festeni.. megoldhato?

Hogyan tudom, hogy a kutyám bűzmirigye rendben van?

A kutyám néha szánkázik,nem gyakran,max napi 1x. De olyan sokat olvastam arról,hogy a kutya bűzmirigye begyúlladhat...stb,hogy aggódom. Megnéztem,és teljesen normális a végbélnyílása,nem gyulladt. Nem akarok feleslegesen aggódni. Olvastam,hogy az sem tesz jót a kutyusnak, ha túl gyakran kinyomatom a bűzmirigyét,ezért is kérdezem. Mikor kezdjek aggódni? Napi 1 szánkázás még normális?

Legjobb válasz: nem normális. Vidd el a dokihoz,ha nem kell, akkor hidd el nem nyomja ki

nem normális. Vidd el a dokihoz, ha nem kell, akkor hidd el nem nyomja ki
az orvos onnan tudja megmondani, hogy kinyomja a bûzmirigyet.Ha sok váladék van benne, akkor ne ürül magától, és akkor rendszeresen nyomatni kell.A mi kutyánknak havonta nyomatjuk. Sok rosszat tud okozni a fülgyulladástól a vakarózáson át a szõrhullásig egy csomó mindent. Ha nem a bûzmirigy miatt "radíroz", akkor férges lehet, de ez csak akkor derül ki, ha kinyomják neki, mert kívülrõl ez nem látszik.
vegyél neki csirkenyakat, vagy kacsát. az nagyon jól tisztitja a bûzmirigyet.milyen fajt kutyus? A nagyszõrûek nél is szokott leni, ha a kaki ráragad a fenekükre .
A kérdező hozzászólása: 2 honapja volt fereghajtva es az urulekeben nem lattam ferget
Férgesség miatt is lehet. Mikor volt féregtelenítve?
A kérdező hozzászólása: Ja még annyi, hogy 2 hete voltunk állatorvosnál, akkor mérték a lázát is. Biztos észrevette volna az orvos, ha gond van a bûzmirigyével. Nem? Vagy 2 hét alatt is kialakulhat?
A kérdező hozzászólása: Bocsi, véletlenül 2x kuldte el. Koszonom! Akkor elviszem
A kérdező hozzászólása: De ha elviszem dokihoz, megnézetni, akkor maga a vizsgálat díja is 3000 Ft. Ès ha végül azt mondja, hogy rendben van, ezt az összeget akkor is ki kell fizetnem. De ha azt írjátok, hogy max napi 1 szánkázás már nem normális, akkor elviszem
semmi szánkázás nem normális
Az még nem is drága, máshol 4-5000Ft! Mindenképp nézesd meg, az a biztos!
A kérdező hozzászólása: De ha elviszem dokihoz, megnézetni, akkor maga a vizsgálat díja is 3000 Ft. Ès ha végül azt mondja, hogy rendben van, ezt az összeget akkor is ki kell fizetnem. De ha azt írjátok, hogy max napi 1 szánkázás már nem normális, akkor elviszem
Ha megbízol a dokitokban és nem lehúzós, akkor inkább mutasd meg neki. Valóban nem jó, ha gyakran ki van neki nyomva, az sem ritka, hogy havonta kell utána kinyomatni. Ezért kéne normális doki, hogy ne nyomja ki, ha nem kell még - pusztán a pénz miatt...
A kérdező hozzászólása: Õ egy csivava keverék 6kg-os kutyus, rövidszõrû. Voltam vele dokinál éy elég ki lett nyomva a bûzmirigye. Elég sok váladék volt benne. Ez akkor azt jelenti, hogy mostantól mindig nyomni kell majd neki? Amikor hazahoztam, újra szánkázott. Akkor ez nem egybõl szûnik meg? Kapott féreghajtót is, és direkt figyeltem, de nem voltak kukacok a következõ 2 kakijában sem. Remélem akkor mindem rendbe jön

Most hogy tudjuk hogy a 8 magos bull sem ér sokat az intel ellen, szerintetek érdemes venni a kisebb fogyasztás miatt hosszútávra phenom x6 1100T-t?

Legjobb válasz: én azért vennék egy 8-as bullt. pár év múlva azért jobban fogsz járni egy 8 magossal mint egy 6-ossal.

én azért vennék egy 8-as bullt. pár év múlva azért jobban fogsz járni egy 8 magossal mint egy 6-ossal.
a B2-es revvel nem csak ez a baj. ez a mostani bull kb pont ugyanaz a kategória, mint az elsõ phenom (K10) mikor megjelent. ott is gondok voltak az elsõ kereskedelmi forgalomba kerülõ revvel, de muszáj v
Ott a pont 2 napja. Az eddig használ programok még nem számítottak a bullokra így majd jobb lesz a helyzet ha a programokat optimalizálják rájuk is.
Szerintem nem szabad elore inni a medve borere mert meg csak 2 napja jelentek meg a bullok! Meg szamtalanszor tesztelik s majd akkor mondjatok ki hogy nem er sokat:D
A kérdező hozzászólása: Én AMD-s vok:D
neee, az intel trollok a PH után itt is támadnak. http://prohardver.hu/dl/upc/2011-06/13063_house-face-palm_av..
A kérdező hozzászólása: Láttam a teszteket amit linkeltél , és én nem erre számítottam. amugy nekem is egy 850-es van , most probáljuk ki haverral egy 2560x1600 moncsival kölcsön kaptam:D bár tényleg egy ilyne cpu 8 mag ...:D
Úgy látszik, hogy le vagyok maradva. Én még egy 2magos Athlon X2vel nyomom a mai játékokat.
A kérdező hozzászólása: én is ezt gondoltam de láttam pár külföldi tesztett a fogyasztás.... nem kevés.
szóval újra: a B2-es revvel nem csak ez a baj. ez a mostani bull kb pont ugyanaz a kategória, mint az elsõ phenom (K10) mikor megjelent. ott is gondok voltak az elsõ kereskedelmi forgalomba kerülõ revvel, de muszáj volt kijönniük mert már alapból késésben voltak (ahogy most is). talán az év vége felé/jövõ év elején jön egy új revízió (C0), ami órajelbeli elõrelépést fog jelenteni, talán más belit is. mindenképpen pozitív hír, hogy a világ legerõsebb szuperszámítógépét bulldozer architektúrájú procikra fogják építeni (többek között).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!