Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudom hogy (75578 db)

Hogyan tudok legegyszerűbben beindítani egy ATX tápot ha nem akarom alaplapra kötni? Vannak olyan dolgaim amik 12 voltosak és szeretném őket használni de nem tudom hogyan! A táp nagyon jól működik csak nem tudom hogyan kapcsoljam be önmagában

Legjobb válasz: A 20 vagy 24 pólusú csatlakozón találsz egy zöld színû vezetéket ezt bármelyik fekete színûvel összekötve beindul a táp, ha adsz neki 230V-ot. A Zöld vezetéken +5V van, nem fog megrázni ne félj, a fekete pedig a közös pontja a kimenõ tápoknak. a 12V pedig nem pontosan 12V, általában 11-12.5V között változik a terheléstõl függõen.

A 20 vagy 24 pólusú csatlakozón találsz egy zöld színû vezetéket ezt bármelyik fekete színûvel összekötve beindul a táp, ha adsz neki 230V-ot. A Zöld vezetéken +5V van, nem fog megrázni ne félj, a fekete pedig a közös pontja a kimenõ tápoknak. a 12V pedig nem pontosan 12V, általában 11-12.5V között változik a terheléstõl függõen.
Miket hajtanál meg róla? Egyébként régi (AT) tápoknak van külön bekapcsoló gombjuk. Vegyél olyat, vagy csinálj egyet.
Vigyázz! Ha a kimenetet (5V, 12V) nem terheled le indításkor, akkor "megfut" a táp, és akkor kuka!
A kérdező hozzászólása: Kösz bevált! Minek nekem AT táp ha van ATX?! Na ez jó nagy hülyeség! Beindítottam üresen, semmi baja sem lett!!! Már bocs!

Miért van az, hogy tudom hogy tetszem neki, nekem is tetszik, de nem lép semmit? !

Legjobb válasz: 1. Lehet,h nem tudja,h bejön neked...ezért nem lép 2. Lehet,h tudja,h bejön neked,de túl félénk 3. Lehet,h tudja,h bejön neked és csak szórakozik rajtad,h ezzel megõrjíthet (saját tapasztalat)...de sztem ez most nem valószínû :)

1. Lehet, h nem tudja, h bejön neked...ezért nem lép 2. Lehet, h tudja, h bejön neked, de túl félénk 3. Lehet, h tudja, h bejön neked és csak szórakozik rajtad, h ezzel megõrjíthet (saját tapasztalat)...de sztem ez most nem valószínû :)
Vagy mert van valakije.
Velem is van ilyen jelenleg is, de annak két oka volt: - nem beszéltünk közös nyelvet, ill. nagyon rosszul beszél angoul - kiderült, hogy távkapcsolatban van barátnõje több éve Pedig nagyon cuki, és sajnálom, hogy nem lesz belõle semmi. 21L

Hogyan tudom magam túltenni azon, hogy megcsalt a párom? Együtt vagyunk, szeretjük egymást, de sokszor eszembe van, fáj és nem tudom magam túltenni rajta. A bizalom sem működik nálam most, vagy még, nem tudom.

Gyanakodtam egy ideje,aztán le is bukott.Elmentem tőle,aztán rájöttem,hogy nem bírom elhagyni.Nagyon szeretem,hisz családot is tervezünk már.Olyanok írjanak,akik így jártak,vagy vannak,mert azok tudják csak átélni ezt.

Legjobb válasz: engem 6 év után csaltak meg...vagyis jobban mondva hagytak ott, mert belezúgott egy másik lányba. én kiadtam az útját, pedig itt is voltak közös tervek. ne ülj a langyos [email protected], lépj ki belõle. csak ragaszkodsz hozzá és félsz az egyedülléttõl. de még mindig jobb változtatni, mint várni, hogy õ változzon.

engem 6 év után csaltak meg...vagyis jobban mondva hagytak ott, mert belezúgott egy másik lányba. én kiadtam az útját, pedig itt is voltak közös tervek. ne ülj a langyos [email protected], lépj ki belõle. csak ragaszkodsz hozzá és félsz az egyedülléttõl. de még mindig jobb változtatni, mint várni, hogy õ változzon.
najó. én innentõl nem követem tovább a kérdést. tégy, ahogy akarsz. meg sem hallod, amit itt jó páran leírtak neked.
Szevasz tavasz lapát.Ezen nem kell gondolkodni nincs min..Megcsalás=árulás.De am biztos nagyon szeret ha másnõvel henterget és közben nem is zavarta h neked ez rpsszul fog esni sattara...
A kérdező hozzászólása: De meghallom, csak nagyon nehéz ez az egész és nem tudom mit csináljak!
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy én nem az a talpraesett típus vagyok, inkább egy normális, szolid, érzékeny csaj.És így nehéz új életet kezdeni...
hagyd el, ez így értelmetlen. biztos nagyon nehéz, de látni, hogy tök bizonytalan vagy, szerintem ebbõl már nem lesz semmi jó. egyébként NEM SZERET. ha megcsal, nem szeret, fogadd el! fiatal vagy még, tudsz új kapcsolatot kezdeni. rossz lesz az elején, de ha maradnál még rosszabb lenne..
A kérdező hozzászólása: Nagyon bizonytalan vagyok az a baj igen.És nem lehet esetleg olyan verzió is, hogy tényleg szeret és megbánta?És rendbe jön minden idõvel?Persze ha látom rajta, hogy õ is azon van és bizonyít is.Ilyen nem létezik?
A kérdező hozzászólása: Na ilyenkor milyen jó lenne látni a jövõt! :) Hogy tudná az ember, hogy mit válasszon, merre haladjon.
hogy mi legyen azt csak Te tudod eldönteni, de bosszúból ne csald meg, az csak a lelkednek fájna igazán...
A kérdező hozzászólása: Már azon is el gondolkodtam, hogy én is megcsalom.A lelkemen könnyítene az biztos.Lehet, hogy azután könnyebb lenne, nem?Végül is akkor kvittek lennénk.
nem vesz semmibe és mégis szeret?! te tisztában vagy azzal, amit ide leírsz? o.O
Ez mindig elõ fog jönni benned.Kérdés, hogy akarsz-e így élni.
én házasságból léptem ki így, mert inkább maradok egyedül, mint így egy kapcsolatban addig lépj míg fiatal vagy, soha nem lesz már olyan, mint volt sajnos ezzel minden tönkre ment, a bizalmat nem lehet visszaállítani, inkább szakíts, mert ezt nem lehet elfelejteni
Ott kell hagyni! Hiába a szíved szakad meg, akkor is meg kell tenned. Hisz oka volt, hogy félrement. Lehet a te hi- bád, lehet az övé, hogy megtette, de Õ tette meg, övé az érdem.. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Nem is vagyok már olyan fiatal, 32 L vok, õ 34.4 éve vagyunk együtt.Lehet hogy félek az egyedülléttõl is igen, de úgy is érzem, hogy nem tudom elképzelni, hogy más pasikkal ismerkedjek, meg elölrõl kezdeni mindent.Õt szeretem, de viszont így sem jó.Mert nem tudom magam túltenni rajta, pláne hogy a kapcsolatot is tartják, talizni is szoktak havi 2szer, 4-szor a munka miatt, de ez hosszú...
rád is rádférne 1-2 Csernus-könyv. leírod, hogy igen, tudod, hogy rossz, de... csak keresed a kifogásokat, mikor tudod nagyon jól, hogy ez így semmit sem ér. csak gyáva vagy lépni. de akkor meg azt mondom, magadra vess.
"rájöttem, hogy nem bírom elhagyni." Csaj vagy, mi? Tipikus nõi logika. Lehet megcsal, semmibe vesz, de jól néz ki meg gazdag meg "domináns" így "nem tudod" elhagyni. Na mindegy mókás lesz 20 év múlva mikor ül a tévé elõtt aztán jön a "szokásos" esti párbeszédetek... "Hozzá egy sört! Varázsszó? Odab*sszak?!" Jelleggel.
A kérdező hozzászólása: Nem vesz semmibe.És szeret, ezt tudom, és érzem is, és õ is azt mondja, hogy nem akar ez miatt szakítani.Hát tényleg nem tudom mit csináljak... :(
Megbocsájtani lehet, felejteni nem.A férjem viszonya 2 éve derûlt ki.Ma is faggattam! Nem kellene, de oda a bizalom, már minden gyanus....Ha szereted bocsáss meg, ----egyszer ! Kívánom, legyen ez botlás a részérõl.
A kérdező hozzászólása: Na ez az, amit nem tudok eldönteni! :( Ez is fáj a lelkemnek eléggé...


Mit tegyek ha a leendő hörcsögöm nem fog szeretni engem? Hogyan közeledjek hozzá úgy, hogy tudja, hogy barát vagyok nem ellenség?

félek hogy harapós lesz, meg hogy nem akar majd velem játszani meg, hogy nem fog szeretni :/ ti mit javasoltok?

Legjobb válasz: Miért kell minden lánynak hörcsögöt tartania.. A hörcsög eleve egy visszahúzódó mindentõl fosik típus, szóval egyáltalán nem lesz meglepõ, ha barátságtalan lesz. És nem tudom, hogy lehet e egyáltalán õket szelidíteni. Vegyél inkább degut. Sokkal aranyosabb, és a rágcsálók közül a legemberkedvelõbb állat. Szinte magától megszelídül. Imádja ha simogatják, és még be is pózol neked mint 1 kutya, felemeli a lábait, h könnyebben tudd simogatni. És az élet kora is kb kétszer akkora mint a hörcsögé.

Miért kell minden lánynak hörcsögöt tartania.. A hörcsög eleve egy visszahúzódó mindentõl fosik típus, szóval egyáltalán nem lesz meglepõ, ha barátságtalan lesz. És nem tudom, hogy lehet e egyáltalán õket szelidíteni. Vegyél inkább degut. Sokkal aranyosabb, és a rágcsálók közül a legemberkedvelõbb állat. Szinte magától megszelídül. Imádja ha simogatják, és még be is pózol neked mint 1 kutya, felemeli a lábait, h könnyebben tudd simogatni. És az élet kora is kb kétszer akkora mint a hörcsögé.
Állítólag az énekléstõl megszelídülnek.Dúdolj majd neki valami szépet. (Ne heavy metált!)
A kérdező hozzászólása: *_* köszi a választ :) és nagyon cukik lehetnek :DD
Egy hörcsög nagyon hamar megszelídül, nem kell semmilyen trükk, már ha enni adsz neki is hamar megjegyzi és máris szeretni fog. A lényeg, hogy egészen fiatalon vedd meg, olyan 4 hetes korába, akkor nagyon hamar meg fog szelídülni. Nem csak az jelent sokat, hogy enni adsz neki, de az is nagyon fontos hogy mindig beszélj hozzá kedvesen, hangsúlyosan, garantáltan szeretni fog téged! Nekem rengeteg hörcsögöm van most külön ketrecekben, és annyira szeretnek, hogy alig bírom lekaparni õket magamról õket! Még ha szólok nekik bizonyos hangsúllyal, azonnal odajönnek hozzám, tudják hogy nekik szólok! Minden nap beszélek hozzájuk, ez nagyon sokat jelent, tudják hogy hozzájuk beszélek!
A kérdező hozzászólása: :D köszi majd próbálkozom
Jahm, hobbi mentalista vagyok :) Csak jó ember ismerõ vagyok, ennyi az egész. Szóval.. hogy válaszoljak is. Mindenképp a kajával próbálkozz. Próbáld meg a kezedbõl etetni. Elõször csak dugd be a ketrecbe, és hagyd, hogy magától közeledjen, magától vegye el a kaját. Késõbb tedd a tenyeredbe, és hagyd, hogy belemásszon. Fokozatosan az érintésedhez kell szoktatnod. Kerül a hirtelen mozdulatokat :)
A kérdező hozzászólása: :D ... mi vagy te mentalista? Amúgy lány vagyok 13 éves ha ANNYIRA érdekel
A stílusodból ítélve, ha nem vagy lány, akkor egy meleg fiú vagy. Egyébként még a korod is egyértelmû, 12-13-14. Nem akartalak le beszélni... csak javaslatot tettem.
A kérdező hozzászólása: öhm... most nem azért... de honnan veszed hogy én lány vagyok? xD és hiába próbálsz lebeszélni nekem akkoris hörcsögöm lesz! De köszi a választ ... :D
A kérdező hozzászólása: XD nem állt szándékomban heavy metált dúdolni a hörcsögnek XDDDDD
Mert az ész nem tudja felülírni a szívet. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Hát ez végképp szerencsétlen helyzet..sajnálom :(( Mi barátok vagyunk a fiuval, idén jött az osztályba, szoval minden nap látom...van barátnõje, elég jóba lettünk szeptember óta, volt bennem egy olyan hátha lehet belõle valami..de mindig mesélt a bnöjérõl, h mennyre szereti stb..kezdtem feladni..na és ekkor estem bele egy mély árokba, mivelhogy egy buli alkalmával megcsalta a bnöjét velem..ezek után nem tudtam mivan, el is jöttem gyorsan a helyröl. nem beszélt velem 1 hétig! került, nem köszönt..én meg megfogadtam hogy nem fogok odamenni hozzá. végülis megdumáltuk, mondta h szereti a bnöjét, meg h hiba volt az egész. erre persze énis azt mondtam h jaja, akkor tekintsük ugy mintha misem történt volna. Azóta dumálgatunk, de messze nem olyan jó a viszony, és nekem meg játszanom kell a szerepemet, hogy csak haver. Nem tudom, hogy kerüljem e, vagy hogy mit csináljak, de ez így szörnyûû..:((
14:07 - "Majd idõvel elmúlik, jön valaki más, aki iránt ugyanezt fogod érezni" Ez még sajnos nem elég, nem árt ha viszonozzák is különben ugyan olyan helyzetbe kerül mint amilyenben most van :)
A kérdésedben ott a válasz, az ember mindig remél. Amíg látod, találkozol vele, addig reménykedni is fogsz. Bízol benne, hogy egyszer majd talán valami változik és akkor az lesz amit szeretnél. Tudom, ilyen helyzetben vagyok én is. Az eszem azt modja hogy keressek mást, tudom hogy semmi esélyem, de legbelül még nem adtam fel. Mellesleg úgy érzem hogy lehetne is belõle valami, csupán egy "apró" bökkenõ van, mégpedig hogy a kiszemeltnek barátja van.
Sajna ilyen a szerelem. Az ember minden apró jelet képes félreértelmezni, és ez éppen elég ahhoz, hogy az a remény éljen... Ezen nem lehet segíteni. Majd idõvel elmúlik, jön valaki más, aki iránt ugyanezt fogod érezni!
3 oka lehet. Egyik az, hogy megszerzési vágyad van, és az embereknek mindig az tetszik jobban, ami elérhetetlen. Másik hogy már egyszer jártatok majd szakítottatok, vagy neki tetszettél, aztán utána egy másik fiú/lány (nem tudom hogy milyen nemû vagy) tetszett neki, és kicsit fura érzés, hogy már nem te tetszel neki, és vissza akarod szerezni (mindenkivel megesik) vagy a harmadik, hogy tényleg szerelmes vagy belé, és nem tudod elengedni. Sajnos ilyen is van :/ L/15
A kérdező hozzászólása: egyébként lány vagyok.. 14:10 ugyanez a helyzet..és az illetövel barátok vagyunk..ennél szerencsétlenebb helyzetet :(
Kb nálam is ugyanez a helyzet. Túlzottan beleszerettem a lányba, ha elõbb megismerem akkor talán most már mellettem aludna és kelne fel minden nap. De kicsit elkéstem, de valahol még mindig azt remélem, hogy lehetne belöle valami, talán történhet csoda amiben kételkedem. Szerelemnek indult a lány részéröl is a kapcsolat de kiderült 1 hónap múlva , hogy terhes és itt mintha tört döftek volna a szívembe, a gyereket megtartotta , (egy ideig úgy volt hogy nem) a pasijával szar a kapcsolata , de a gyerek miatt vele maradt. És háát ekkor még nagyon az elején voltunk a kapcsolatnak....a mai napig találkozgatunk együtt vagyunk egész napokat, és igényli ezt õ is, de nagyon rossz érzés hogy az eszem azt mondja hagyjam ott mert sosem lesz az enyém....de a szívem nem engedi mert megszerettem, talán egyszer jön majd egy másik lány akibe szintén nagyon beleszeretek és akkor el fogom tudni fogadni hogy barátságon kívül semmi több nem lesz köztünk......
Amúgy a te helyzeted milyen miben különbözik?
Azért, mert áltatod, és becsapod saját magadat, mert azt hiszed, így talán jobb és könnyebb lesz.Pedig nem.Tudom, mert én is ebben a helyzetben vagyok.Duplán rossz, mert naponta látom, és érintkezem Vele.Ráadásul a kapcsolatunk belsõséges és baráti.De az a bizonyos DE szócska mindig ott lesz bizonyos okok miatt.Ember vagy, barát vagy, jó vagy, kedves vagy, DE semmi több.Nem lehetsz több.Tudod, hogy miért.Ez a legfájóbb dolog a világon...Mármint annak, akinek ebben a világban még vannak õszinte és tiszta, mély érzései.Aki nem olyan felszínes, mint a legtöbben körülötte.

Hogy lehet átvészelni úgy a napot, hogy tudod hogy a gyereked sír az oviban?

Reggel nem sírt mikor otthagytam, de 9 körül hívtam az óvónénit, és hallottam hogy nagyon sír a kisfiam a háttérben. Ti ezt hogy "élitek túl"?

Legjobb válasz: hány napon vagytok túl? már rögtön ott is alszik? nem könnyû tudom,de hidd el van remény! amikor hazaér sokat beszélj arról neki,hogy :mi a jó az oviba,és hogy miért kell oda mennie. és mondd el neki,hogy:mennyire büszke leszel rá ha már nem fog sírni. ui: ne hívogasd az ovónénit,mert ezzel magadnak ártasz.ha nagyon nem bírnak vele,úgy is hívnak õk!

hány napon vagytok túl? már rögtön ott is alszik? nem könnyû tudom, de hidd el van remény! amikor hazaér sokat beszélj arról neki, hogy :mi a jó az oviba, és hogy miért kell oda mennie. és mondd el neki, hogy:mennyire büszke leszel rá ha már nem fog sírni. ui: ne hívogasd az ovónénit, mert ezzel magadnak ártasz.ha nagyon nem bírnak vele, úgy is hívnak õk!
Szia, hát én is kész vagyok ezerrel.Hétfõ óta alszik az oviba az én kislányom is, én meg itthon vagyok egyedül, tiszta depisen, mert az én kislányom ugyan nem sír, viszont két napja alvás alatt bepisil és érzem, hogy megviseli a helyzet még ha nem is mutatja.Rólam meg ne is beszéljünk, olyan mint ha elvették volna az egyik felemet.Nem lenne ez annyira borzasztó, ha dolgoznék, de még szabin vagyok, így van idõm agyalni.
hát én is a "Te tipusod" vagyok... mondjuk tuti nem telóznék be, mert ha meghallanám, hogy bõg, otthagynék csapot papot, és rohannék érte... állati nehéz lehet, én is bõgnék egész nap...lehet benyomnék vmi hangos zenét, és ugrálnék, hogy levezessem a feszkót...kitartás!
hidd el nagyon hamar abbahagyják:) óvónénik nagyon tudják hogy mit csináljanak velük, és hidd el lehet te aggódsz ö meg boldogan szaladgál, és csak te aggódtad túl.Nekem pl.azt mondták bármennyire azt hisszük hogy egész nap utánunk sírnak a gyerekek nem igy van:) még az a gyerek is alkalmazkodik akit alig birnak kivenni az anyuka kezébõl:)
A kérdező hozzászólása: Hát látom nem vagyok egyedül a problémámmal! :-( Most hogy hétvége van, talán kicsit pihen a lelke, de mi lesz itt hétfõn!!!??? Ha valahogy szóbakerül az ovi, már sír is, hogy õ nem akar menni oda többet. A szívem szakad meg!
Ne is mondd! Tegnapelõtt telefonáltak, hogy menjek érte, mert nem tudják megnyugtatni és hányingere is van. Azt hittem beteg, rohantam, mint az õrült, persze így is sajnáltam. Kedden még szorgalmasan ott is aludt, azóta ott sem tudom hagyni.
Miert nem mesz be hozza ha hallod h sir a teloban? Menj be, meg az elejen vagytok, nem katonasag! Minek itt szenvedni? Megvigasztalod, eljossz.
ne csak fizikailag foglald le magad, hanem csinálj olyat ami az agyadat is lefoglalja
A kérdező hozzászólása: Ok, de az agyam attól még kattog! :-S
Foglald le magad amig oviban van
A kérdező hozzászólása: Biztos igazatok van, de megszakad a szívem! Persze elõtte pozitív vagyok és úgy örültem hogy tegnap semmi probléma nem volt. Az volt az 1. napja. De ma??!! Megbízom az óvónéniben, de azért nem könnyû elengedni a kezét a "én kicsi fiamnak". :-( Vagyis már nagyfiamnak.
A kérdező hozzászólása: Na jó, de nem reggel sírt, amikor otthagytam, hanem utána kezdett el és tudom hogy nagyon nehéz megvígasztalni. :-(
Ne hívogasd az óvónénit:) nem fogod hallani.Mondogasd azt magadnak hogy ez a gyerek érdeke is, ezt leginkább Neked kell másképp gondolnod(pozitívan), mert érzi rajtad a feszültséget.A legtöbb gyerek addig sír amíg látja az anyját.Persze el-el sírja magát, de ez egyre kevesebbszer fordul majd elõ, ez természetes.Az óvónéniben meg próbálj megbízni, az õ dolga hogy lefoglalja, megszerettesse az ovit.
A 13. vagyok A hétvégén benáthásodott a lányunk, volt egy kis láza is, úgyhogy ma nem megyünk oviba, de holnap már útra kelünk. Egész hétvégén mondogattuk neki, hogy majd megyünk, milyen jó lesz, néha elpityeredett rajta, de nem volt az a nagy sírás. Szerintem majd ha közeledünk az ovi épületéhez, na akkor lesz nagy sírás.

Isten miért azt szeretné, hogy higgyünk benne miért nem azt, hogy tudjuk, hogy létezik?

Miért fontos számára a hit, illetve, hogy legyenek kétked?k és hitetlenek. Miért nem bizonyítja be magát, mi ezzel a célja?

Legjobb válasz: Ádám és Éva még látták õt, szemtõl szembe beszélgettek vele, sétálgattak az Éden kertben. De a bûn az ami elválasztotta az embert Istentõl. Mert Isten közelébe képtelenség, lehetetlen hogy bûn férkõzzön. És a kérdésre a válasz, hogy nem azt szeretné hogy tudjuk hogy õ létezik. Azt szeretné ha úgy bízunk benne, hogy nem látjuk õt, mégis hiszünk benne.

Ádám és Éva még látták õt, szemtõl szembe beszélgettek vele, sétálgattak az Éden kertben. De a bûn az ami elválasztotta az embert Istentõl. Mert Isten közelébe képtelenség, lehetetlen hogy bûn férkõzzön. És a kérdésre a válasz, hogy nem azt szeretné hogy tudjuk hogy õ létezik. Azt szeretné ha úgy bízunk benne, hogy nem látjuk õt, mégis hiszünk benne.
Õszintén szólva: fogalmam sincs. Egy másik hívõ :)
nem tudom....
"Ez is egy vélemény, szemlélet de ez sem biztos, hogy igaz. A Biblia nem errõl ír. Számomra fellengzõsnek tûnik ilyen magabiztossággal kijelenteni azt, hogy Isten nem létezik." Számomra meg naivságnak tûnik hinni egy kétezer éves, ellentmondásokkal teli és a kor emberének gondolkodásmódját groteszken tükrözõ, más kultúrák szent könyveibõl összeállított (erre bizonyíték van!) könyvben. Amúgy imádom, hogy itt mindig lepontoznak. De legalább mûködik a kiszámíthatóság.
Az a fajta isten, amiben a kereszténység hisz, nem létezik. Az az ókori emberek gondolkodásvilágából fakad, hogy az isten is egy emberhez hasonló férfi, akinek vannak emberi tulajdonságai. A felsõbb erõ, ami szerintem létezik, az valahol bennünk keresendõ, ahogy a pokol is az ember állati énje, nem pedig egy földrajzi hely.
Isten csak annak létezik, aki hisz benne. Viszont még sosem testesült meg, tehát ilyen formában nem létezik senki számára. Ez az én véleményem.
Ha megengedsz egy frappáns mondatot Einstein szavait némileg módosítva. "A hit tudás nélkül vak, a tudás hit nélkül sánta." Az Isten létére pedig van bizonyíték, mégpedig az ember szelleme(értsd elme), és az anyagi világ folyamatos változása. De mivel az anyagi világ illúziója az embert megbéklyózza, ezért hitét abba veti, így bizonyossága nem lesz egy ideig még az Úrról. A Bibliában szereplõ "hit" kifejezés nem csupán a hinni szóból ered, hanem kõkemény bizalom, bizonyosság van annak hátterébe. A hit azért is van kiemelve a Bibliában, mert az emberi elme csak ezt tudja, mármint hinni, minden olyan számára, amilyennek hiszi, gondolja. A Biblia szerint az emberi elme az elsõdleges az "anyaggal" szemben, nem is véletlen, hogy Jézusunk egyik beszédében mustármagnyi hitrõl és annak következményeirõl beszél. Röviden és tömören tehát: Aki megtapasztalja Istent, az már nem csak hit lesz, hanem szilárd tudás is. Aki józanul, objektíven vizsgálódik, az tudja jól nem csak azt, hogy van Isten, hanem azt is, hogy mi is igazából Isten, így az ember és a világ. ui.: Egyszer pedig már bizonyította materiális úton a létét az Isten. Ezt a bizonyítást pedig Jézus Krisztusnak hívták. Nemsoká lesz még egy...:) üdv 27/F LastOne.Left
Ádám és Éva története jelképes. Ez az emberiség döntése volt. A történet lényege, hogy az emberiség azóta permanens árulásban él. Ennek eredménye volt az egó öntudatra ébredése, ami veled is megtörtént. Te lemondanál róla? Nem hiszem. Te nem tudsz olyan állapotba kerülni többé mint a paradicsomi ember, azt az állapotot vesztették el ugyanis a kezdetekkor örökre.
"Ezt az utat választotta az ember." Ezt az utat választotta Ádám és Éva, nem én, nem te, és nem a szomszéd. Mivel a kereszténység nem hisz a reinkarnációban, ezért az én személyem már egy teljesen új, friss lélek, akinek köze nincs az édenkerti párhoz. Az õ döntésük, az õ tévedésük, az õ bûnük nem az enyém, mert én akkor talán még gondolatban sem léteztem - akkor Isten miért általánosít? Miért ítél meg engem régi-régi emberek tettei alapján? Jobban belegondolva, hozzájuk képest én semmilyen lehetõséget nem kapok arra, hogy valójában döntsek, mert alapvetõen beleszületek a bûnbe, holott még semmit nem is tettem... logikailag ennek nem sok értelme van.
"Miért nem bizonyítja be magát, mi ezzel a célja?" Az ember szabad, ami kiterjed a gondolkodásra is. Ebbõl következik, hogy Isten nem tudja bebizonyítani a létezését. Ha pl. kiírná az égre, hogy "hahó, itt vagyok", akkor az ateisták azt mondanák, hogy ez trükk vagy hallucináció.
Mert a hit bizonyos mértékû (elég sok) lelki erõt feltételez, míg a tudás nem. Mondok egy példát: tudod, hogy létezik hó, mert láttál már havat. Tehát az, hogy elhidd, hogy létezik hó, egyáltalán nem jelent kihívást a számodra. De ha Szudánban mesélsz valakinek a hóról, nem biztos, hogy rögtön hinni fog neked, mert még sosem látott olyat. Isten azt szeretné, hogy fejlõdjünk, a fejlõdéshez pedig kihívások szükségesek. A tudás nem jelent kihívást, a hit igen. Ezért szeretné azt, hogy higgyünk benne. Ha bebizonyítaná magát, abban semmi kihívás nem lenne. Egyébként szerintem a nagyon erõs hit egy idõ után tudássá válik, én pl. nem azt szoktam mondani, hogy hiszek Istenben, hanem hogy tudom, hogy Isten él. Tényleg abszolút tudom és teljesen biztos vagyok benne, hogy él, pedig sosem láttam õt.
ma 12:45 Se a példa, se az érvelés nem jó. Elõször is, a tudás nem feltétlen vezet ugyanarra az eredményre. Tudhatja valaki, hogy létezik valamelyik isten, nem garancia, hogy jól fog cselekedni. Mert amennyi hit, annyi tanítás. Mit érdekel például egy bûnözõt, hogy a következõ életében rossz lesz neki, ha õ maga most élvezheti a gyümölcsöket? Mások a Bibliára alapozva azt mondják, hogy nincs pokol, hát akkor mitõl féljen szerencsétlen? Kiélvezi ami megadatott neki, nem érdekli se a menny, se az, hogy feltámadhat. És a tudás nem feltétlen vezet jó döntésre. Pl. sok ember tudja, hogy rossz kibeszélni másokat a hátuk mögött, mégis csinálják. Ha le is leplezõdnek, tovább folytatják majd.
A kérdező hozzászólása: Ez is egy vélemény, szemlélet de ez sem biztos, hogy igaz. A Biblia nem errõl ír. Számomra fellengzõsnek tûnik ilyen magabiztossággal kijelenteni azt, hogy Isten nem létezik.
Azért, hogy az embereknek is kelljen valamit tenniük. Mert igazából valaki alaposan kutat és reálisan gondolkodik, akkor biztossá válhat Isten létezésében, meg szerintem ezzel egy kicsit Isten megszûri az embereket, hogy kik azok akik alázatosak és hajlandóak tanulni, kutatni utána.

Hogy tudom azt megcsinálni, hogy a c-t amin a rendszer van, le formázzam úgy, hogy nem tudok a géphez kívülről nyúlni? ( VPS) úgy hallottam hogy a cmd ben valami c formatot lehet nyomni hogy is működik ez? A rendszer az XP

Legjobb válasz: A futó rendszer nem olyan hülye, hogy hagyja magát leformázni. Ha nincs fizikai hozzáférésed a géphez, akkor nagyon komoly hacker tudás nélkül nem tudsz ártani neki, de akkor is csak akkor, ha az adott gép nincs megfelelõen védve.

A futó rendszer nem olyan hülye, hogy hagyja magát leformázni. Ha nincs fizikai hozzáférésed a géphez, akkor nagyon komoly hacker tudás nélkül nem tudsz ártani neki, de akkor is csak akkor, ha az adott gép nincs megfelelõen védve.
Live CD-rõl le tudod formázni. De miért kell ez neked, hiszen ha új operációs rendszert teszel fel a partíciójára, akkor úgyis leformázza, mielõtt felmegy.

Mit tennétek ha a párotok Nélkületek is hajlandó lenne több napra elmenni nyaralni úgy, hogy tudja, hogy anyagi gondok miatt nem tudtok Ti is Vele tartani? Részletek lent.

Nos, a párommal tegnap elég csúnyán összebalhéztunk. Ugyanis mi most érettségiztünk és ugyebár szeptembert?l mindenki megy a maga útjára, rendkívül jó osztályközösségünk volt. Most pedig tervezünk/terveznek egy közös kiruccanást. Eddig a párom azt mondta, hogy ha én nem megyek el akkor Õ sem megy el nélkülem de most meggondolta magát. Én viszont nem tudok Vele tartani mert rendkívül sok itthon az anyagi probléma, olyan szinten rosszul állunk h sokkal fontosabb dolgokra sem jut ett?l. A történethez hozzátartozik, hogy eddig egész nyáron szinte nap mint nap együtt voltunk, sehová nem mentünk egymás nélkül és jóformán minden kiadásomat állta. Most azt mondta nekem, hogy amióta együtt vagyunk (másfél éve) soha nem ment sehová nélkülem és most szeretne kicsit magára is gondolni (amikor már kicsit idegesebb volt akkor hozzátette, hogy és nem is érdekli, hogy mit fogok hozzá szólni mert néha gondolhat kicsit magára is) és ugye mivel szeptembert?l szétszéledünk szeretne kicsit a barátaival, osztálytársaival is kikapcsolódni és azt mondta, hogy Õ arról nem tehet, hogy én ilyen helyzetben vagyok, eddig mindig ahogyan tudta megoldotta de most örül ha magának megtudja oldani ... Azt mondta ne legyek önz?, Õ ellenkez? esetben nem kérné t?lem, hogy maradjak otthon csak azért mert Õ nem tud menni. Nekem mégis rosszul esik, hogy Õ nélkülem is szívesen elmegy holott tudja, hogy én is mennék csak egyszer?en nem tudok ... Tegnap azt mondtam Neki, hogy elengedem ... De mégsem érzem jónak ezt így, azt gondolom, hogy ha igazán szerelmes lenne belém akkor Neki nem lenne kérdés, hogy ha ilyen helyzet áll fenn akkor nem megy el nélkülem. Mit gondoltok? Rosszul fogom fel a dolgokat? Mit kellene tennem?

Legjobb válasz: Én nem kérném,hogy ne menjen el.Érezze jól magát,és kész:) Tudom,hogy szeret,és nem csalna meg.Kell ennél több?! Mondd meg neki,hogy sajnálod,amit mondtál Neki.Átgondoltad,és rájöttél,hogy önzõsség lett volna Tõled,ha olyat kérsz,hogy ne menjen el. Hidd el,jól fog neki esni,és Te is megkönnyebülsz. (Mi is hasonló helyzetben vagyunk.De mi dolgozunk egész nyáron,évközben suli mellett,és nyár végén elmegyünk sátorozni /vad campingezni/) Olcsón is ki lehez hozni egy nyaralást:)

Én nem kérném, hogy ne menjen el.Érezze jól magát, és kész:) Tudom, hogy szeret, és nem csalna meg.Kell ennél több?! Mondd meg neki, hogy sajnálod, amit mondtál Neki.Átgondoltad, és rájöttél, hogy önzõsség lett volna Tõled, ha olyat kérsz, hogy ne menjen el. Hidd el, jól fog neki esni, és Te is megkönnyebülsz. (Mi is hasonló helyzetben vagyunk.De mi dolgozunk egész nyáron, évközben suli mellett, és nyár végén elmegyünk sátorozni /vad campingezni/) Olcsón is ki lehez hozni egy nyaralást:)
Publikus a kiruccanás minden költsége?
Erre csak annyit tudok mondani, hogy nincsen kapcsolat kompromisszumok nélkül. Ha nincs kompromisszum, nincs igazi kapcsolat sem. Ez pedig nem egy olyan dolog, amiben ne lehetne engedni.
A kérdező hozzászólása: Nem, nincs kihülõfélben a kapcsolatunk másfél éve vagyunk együtt és általában nagyon jól kijövünk egymással én tudom, hogy nagyon szeret engem és, hogy nem csalna meg csak maga a hozzáállása miatt borultam ki, hogy hát márpedig õt most az egyszer nem fogja érdekelni, hogy nekem milyen problémáim vannak, nem mondhat le emiatt mindenrõl ... Mondjuk én úgy vélem, hogy talán amiatt lehetett ennyire feszült amikor már ehhez a témához értünk mert elõtte is veszekedtünk ... Tegnap nagyon húzós napunk volt. Nem lett volna gond, hogy nélkülem szeretne elmenni ha kicsit másképp adta volna elõ a dolgot ... Egyetértek a válaszolókkal és tényleg túlreagáltam a dolgot egy picit de mégis a lelkem mélyén azt érzem, hogy ha valaki igazán szerelmes akkor nem tud elmenni így a másik nélkül ha tudja, hogy a másik meg otthon szomorkodik, hogy nem tudott elmenni. Én legalábbis nem mennék el nélküle... Édesanyám is azt mondta, hogy anno amikor Édesapámmal még nagy volt köztük a szerelem Õk sem mentek egymás nélkül messzebbre. A párom pedig erre folyton csak azt válaszolja, hogy késõbb az ilyen ragaszkodó, egymás nélkül sehová és baráti kapcsolatokat teljes elhanyagoló szerelmek nem vezetnek semmi jóhoz...
szerintem nincs ezzel semmi baj. Én is elmennék csajos bulira, a párom nélkül, és nem szeretem, ha a nap 24 órájában rajtam lóg valaki, pedig lány vagyok. És sztem ennyi neki is jár, a haverokkal, teljesen érthetõ. És ha már kihûlõben van a kapcsolatotok, azt az sem fogja megoldani, ha kihisztized, hogy maradjon otthon, sõt, csak haragudni fog rád. Egyébként sztem kereshetsz nyári munkát is, én is járok dolgozni 17 éves korom óta, és nem úgy, hogy hanyagolom az iskolát, és megoldható, és milyen jól tud jönni a fizu..:D Úgyhogy hagy menjen!
Rosszul fogod fel a dolgokat nagyon is. Tényleg nagyon önzõ kérésed van. És mit tegyél? Semmit. Tényleg semmit. Ne hisztizz e miatt vele. Ne csapd ki a balhét. Tényleg igaza van. Gondolhat õ is magára. Azért mert te nem tudsz elmenni nyaralni, ezért meg akarod neki szabni, hogy akkor õ sem mehet? Csak veled, vagy sehogy? Mi ez már?! Póráza is van?? Hagy szórakozzon kicsit, nyaral, pihen, barátaival lesz. Nem lesz semmi baja. Ugyanakkor elhiszem, hogy neked rosszul esik, de téged is, ha nagyon gyõzködnének a barátnõid, hogy menjetek el valahova, és folyton rágnák a füledet, te is beadnád a derekad szerintem. (Ha mondjuk te állnál úgy anyagilag, mint a barátod, és õ pedig úgy, mint te). Szerintem igen erõsen túlreagálod a dolgot :/ Írtad, hogy mindig együtt voltatok, nem ment nélküled sehova. Hát épp itt az ideje. Most vágtok majd bele az életbe, már nem tudtok sülve-fõve együtt lenni, ezt meg kell szokni. És tényleg neki is jár a kikapcsolódás. És a fõkérdés: Mit tennék, ha a barátom nélkülem menne nyaralni több napra? Meggyõzõdnék róla, hogy minden szükséges holmit elrakott-e, és kellemes nyaralást kívánnék neki, és a lelkére kötném, hogy csináljon képeket :P :D 20/L
Ez hülyeség "Ha szeret nem megy nélküled". Én is haza szoktam menni a párom nélkül anyuhoz vidékre, mert õ a munka miatt nem tud jönni olykor. Nem kell állandóan egymás s*ggében lógni. Ezért is szokás mondani, hogy kapcsolat alapja a bizalom. Az megvan, akkor miért ne mehetne?
utólsó elõttinek szól csak közbe írtál bocsi :)
Utólsó. nem igy van. attól hogy szereti nem lehet kicsit a barátjával? és irta a lány hogy eddig állta a kiadásait. de gy nyaralás egy fõnek is sok. én biztos nem kérném a barátomtól hogy fizessen nekem is haiylen helyzetbe lennénk. És mondom. ha a abrátaival megy el bulizni vagy valami, kicsit kikapcsolódik. attól még szereti!!
Egy kis szabadság mindig kell. Ha túl rövid pórázon tartod az se jó.
A barátod, ha szeretne, akkor nem ment volna el nélküled. Ezen nincs mit gondolkodni, így van.
A kérdező hozzászólása: mármint?:) egyébként elég drága kiruccanás lenne ... fejenként vonattal mindennel együtt kb. 15-20 ezer ft. és most mindketten elég nullán vagyunk, még Neki is kérdéses, hogy megtudja -e majd oldani.

Nem tudom hogy ha egy srác azt hiszi hogy szerelmes vok belé. De nem. Meg van egy srác akiröl alig tudom megállapitani hogy bejövök-e neki de egyiktöl se akarok semmit mert van barátom. Hogyan lehet észrevenni hogy egy srácnak bejövök?

Legjobb válasz: Ha van barátod, nem mindegy, hogy kinek jössz be, vagy sem??? Egyébként átfogalmazhatnád az egészet, mert szinte értelmetlen zöldség az egész....

Ha van barátod, nem mindegy, hogy kinek jössz be, vagy sem??? Egyébként átfogalmazhatnád az egészet, mert szinte értelmetlen zöldség az egész....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!