Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudom ezeket (8260 db)

Miért félek sokmindentől? Hogy tudok ezen változtatni? Többi lenn.

Pl egyedül nem merek elindulni sehová ha sötét van. Nem nagyon szeretek egyedül lenni sehol,itthon még elvagyok de barátoméknál magamra zárom a szobát ha egyedül kell lennem. Már bulizni sem járok mert egyedül nem merek hazamenni. Klausztrofóbiám vág ilyesmi nincsenek,csak sötétben félek és egyedül. Nagyon meg tudok ijedni még akkor is ha tudom,hogy viccből meg fognak ijeszteni. Szeretnék ezen változtatni,mert elég rossz így! És aggódom,hogy csak rosszabb lesz! Senkinek nem beszélek ilyenekről,mert nem szeretném,hogy teljesen idiótának nézzenek. :(

Legjobb válasz: Velem is ugyanez van, bár én sem egyedül, sem a sötétben nem félek, meg régebben imádtam egyedül élszaka hazajárni. Viszont ez egy ideje, amióta eléggé nehéz lett az életem és sokat vagyok magányos (ami megvisel, nem is kicsit) megváltozott és már semmi pénzért nem mászkálnék éjszaka egyedül. Pedig vágyok rá, de egyszerûen félek és nem tudom legyõzni. Nem tudom, miért van ez, azért is válaszoltam, mert érdekel ez a kérdés. Engem elég sokan kinevettek ezért. De én voltam a hülye, hogy elmondtam nekik, pedig tudom, hogy nem toleránsak az emberek és nulla a beleérzõ képességük.

Velem is ugyanez van, bár én sem egyedül, sem a sötétben nem félek, meg régebben imádtam egyedül élszaka hazajárni. Viszont ez egy ideje, amióta eléggé nehéz lett az életem és sokat vagyok magányos (ami megvisel, nem is kicsit) megváltozott és már semmi pénzért nem mászkálnék éjszaka egyedül. Pedig vágyok rá, de egyszerûen félek és nem tudom legyõzni. Nem tudom, miért van ez, azért is válaszoltam, mert érdekel ez a kérdés. Engem elég sokan kinevettek ezért. De én voltam a hülye, hogy elmondtam nekik, pedig tudom, hogy nem toleránsak az emberek és nulla a beleérzõ képességük.
A kérdező hozzászólása: Ha más, ismerõs vagy ismeretlen ott van, vagy ha tudom, hogy jönne velem (még ha messze is) akkor nem félnék.
..20f ^
Ez nagyon aranyosan hangzik :) De ne félj. Szerintem úgy tudsz ezen változtatni hogy kimész valakivel akiben megbízol, úgy hogy nem beszéltek meg semmi. Vagy megkéred hogy mögötted jöjjön vagy figyeljen :) próbáltad már? A húgomnak is hasonló gondja volt. Ha gondolod írj privit és adok még ötletet :)
Ne legyél ilyen drasztikus, elég ha elmész egy önvédelmi tanfolyamra vagy szerzel egy barátot, aki testõrként is funkcionál :D
Ezért utálom, hogy nõ vagyok. Legszívesebben kioperáltatnám a méhem, meg leoperáltatnám a melleim.
A viharos sztori az még nem feltétlenül eltúlzott, a másik igen amikor már mozdulni se tudtál. De hogy erõsítsem a félelmeteket ( már bocsi :D ) nem teljsen alaptalan egy fiatal lánynak meg idõsebbeknek is kietlen helyen sétálgatni egyedül éjszaka, kerüljétek az ilyen szitukat.
A kérdező hozzászólása: Hát emlékszem, hogy amikor kicsi voltam sokat ijesztgettek az unokatestvéreim mert õk idõsebbek. Meg nekem sem könnyû az életem. Nem gondolom, hogy nagyon durva eset lennék mert még senki nem vette észre rajtam. De engem ez nagyon zavar, mert igy korlátozottnak érzem a helyzetem. Hogy próbáljak ezen javítani? Egyszer elindultam sétálni este, mert gondoltam le tudom gyõzni és kb 200 méterig jutottam, elkezdtem sírni és semerre nem mertem mozdulni, oda kellett hívnom a barátom. Emlékszem egy olyan esetre, hogy buliból éjjel sétáltam haza, elkapott egy vihar, szakadt az esõ, elment az áram mindenhol semmit, de semmit nem láttam az utcán, stoppolni próbáltam, de nem vettek fel, nem is jött több autó és elkezdtem rohanni, csak akkor láttam valamit amikor villámlott. Aztán egy ismerõsömig jutottam, õ engedett be. Azóta egyáltalán sehova.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én szeretek éjszaka egyedül lenni itthon a szüleim nélkül, mert akkor azt csinálok, amit akarok. Viszont éveken keresztül a rokonok aggódásait hallgattam, hogy jaj, betörnek, meg az emberek rosszindulatúak...ráadásul még olyan rokonom is mondta ezt, aki egyébként nem buta és mindig is adtam a véleményére és mindig is igaza volt 90%-ban. Évekig hallgattam ezt és úgy látszik, megtörtem, vagy nem tudom. Bár otthon nem vészes, csak egészséges mértékben félek, de az utcán néha elég kellemetlen, amikor megrohannak ezek a rossz érzések, hogy egyedül vagyok és kiszolgáltatott. Olyankor még az se segít, hogy ott van a spré a zsebemben. Meg amúgy is egyszer már állt meg mellettem kocsi és akkor se fújtam képen. Bár nem is volt vészes, mert csak egy alkesz volt. Azóta félek amúgy. Tudom, hogy ez váltotta ki, de hiába tudom, ha nem tudok rajta változtatni. És már azt is próbáltam, hogy legyõzöm a félelmem, azóta egy rakásszor mentem már haza este egyedül, de nem sikerült. Nem vált be. Végül feladtam, mert csak rosszabb lett, hiába nem történt semmi.
Az ilyesmit valami kiváltja, biztos volt valami meghatározó élményetek és az okozza. A fóbiákat lekell küzdeni, hozzá kell szoktatni magad, erõsíteni az érzést, hogy biztonságban vagy és ezt tudatosítani. Az én párom is mondja néha, hogy fél vagy nem szivesen van egyedül, mikor éjszakás vagyok, de ez valamilyen mértékben normális szerintem, nem tudom nálatok milyen mértékû.
próbálj elõször kis tavokak menni , es fokozatosan egyre többet :-) (elõzõ voltam )

Ki tud segíteni? FACEBOOK hozzáértõk! Nem tudok ismerõsöket meghívni eseményeimre a FACEBOOK-on. Egy embert sem tudok meghívni. Ezt írja ki, hogy tudom ezt visszaállíttatni?

A meghívó nem küldhetõ el

Legjobb válasz: Ezt azért kaptad mert az ismerõseidet elárasztottad érdektelen baromságokkal. Sok olyan dologra hívtad meg õket, ami senkit sem érdekel, így a rendszer korlátozott, hogy ne zaklathasd tovább õket. Persze fenn áll a lehetõsége, hogy a nevedben különbözõ alkalmazások hívták meg õket eseményekre, de ez szintén a te hibád mert minden szedett-vedett alkalmazásnak adtál hozzáférési jogokat. A "tudasd velünk" résznél biztos van valami elérhetõség ahol jelezheted, hogy nem személyesen küldted ki a meghívókat. Ha pedig igen, akkor vess magadra... :) Nem kell másokat hülyeségekkel zaklatni!

Ezt azért kaptad mert az ismerõseidet elárasztottad érdektelen baromságokkal. Sok olyan dologra hívtad meg õket, ami senkit sem érdekel, így a rendszer korlátozott, hogy ne zaklathasd tovább õket. Persze fenn áll a lehetõsége, hogy a nevedben különbözõ alkalmazások hívták meg õket eseményekre, de ez szintén a te hibád mert minden szedett-vedett alkalmazásnak adtál hozzáférési jogokat. A "tudasd velünk" résznél biztos van valami elérhetõség ahol jelezheted, hogy nem személyesen küldted ki a meghívókat. Ha pedig igen, akkor vess magadra... :) Nem kell másokat hülyeségekkel zaklatni!
A FB-on lehetõség van arra, hogy beállítsd, XY-tól nem fogadsz meghívókat. Lehet hogy akit meg akarsz hívni, beállította hogy tõled nem fogad meghívókat.

Szerintetek, hogyan tudok ezen az önbizalom hiányon túl lépni?

Tini korom óta eléggé nagy komplexusom van, nagyon nincs önbizalmam rég óta, de annyi sincs mint egy hintalónak. Ha valakik mellet elmegyek és nevetnek mindig azt hiszem rajtam nevetnek. Nagyon sok ember megnéz mikor szembe megyek velük és mindig azt hiszem, hogy azt gondolja milyen ronda vagyok. Amúgy lehet ez beteges, de nem nézek tükörbe 1 éve mert undorodom magamtól, reggeli teendőket pl borotválkozás fésülködés, anélkül csinálom ha nagyon muszáj leguggolok és csak a hajam nézem meg h az arcom ne látszódjon. Nagyon fekete hajam van barna szemem, de ami rettenetesen zavar, hogy a szemeim mindig karikásak, a homlokomon van egy hosszú mély ránc, és a szám körül is, nem tudom, hogy az hogy hívják. Valaki valami hasznos tanács?

Legjobb válasz: Mindenképpen a hozzáállásodon, és a szemléleteden kell változtatnod, más hasznos tanács nincs nekem is volt ilyen korszakom, tudom, h ez mennyire szar 1. ne érdekeljen mások véleménye, tudd, hogy értékes vagy és úgy vagy jó, ahogy vagy 2. fogadd el magad. Te mindig is Te leszel, ezen nem változtat semmi, se mûtét, se ruhák, stb.. 3. ha sikerül változtatni belül, az kívül is látszódni fog és végül, van egy kedvenc idézet: "Legyél olyan ember, akivel te magad is szívesen barátkoznál" tedd fel magadnak aa kérdést: szívesen barátkoznék magammal, ha nem én lennék én? ha nem, miért nem? elvárhatom másoktól, hogy akarjanak velem barátkozni, szépnek, jónak lássanak, ha még én se szívesen tenném? stb. hajrá :)

Mindenképpen a hozzáállásodon, és a szemléleteden kell változtatnod, más hasznos tanács nincs nekem is volt ilyen korszakom, tudom, h ez mennyire szar 1. ne érdekeljen mások véleménye, tudd, hogy értékes vagy és úgy vagy jó, ahogy vagy 2. fogadd el magad. Te mindig is Te leszel, ezen nem változtat semmi, se mûtét, se ruhák, stb.. 3. ha sikerül változtatni belül, az kívül is látszódni fog és végül, van egy kedvenc idézet: "Legyél olyan ember, akivel te magad is szívesen barátkoznál" tedd fel magadnak aa kérdést: szívesen barátkoznék magammal, ha nem én lennék én? ha nem, miért nem? elvárhatom másoktól, hogy akarjanak velem barátkozni, szépnek, jónak lássanak, ha még én se szívesen tenném? stb. hajrá :)


Ha meg akarom állítani a lovat, akkor a testsúlyának nagy részének a hátsó lábain kell lennie? Hogy tudom ezt elérni azon kívül, hogy én is kicsit hátra dőlök?

Legjobb válasz: Ez kusza így. Attól, hogy hátradõlsz, nem kerül a ló súlya (a tiéd sem) a hátsó lábaira. Nem csak álláskor akarod ezt elérni, hanem menet közben is, ez a munka célja, hogy összeszedd a lovat, maga alá lépjen, használja a hátulját. (Mivel általában az elejükön van több súly, pedig a hátulja bírna többet.) Úgy tudod elérni, hogy megpróbálod keretbe lovagolni a lovat, a szár megtart, a csizma elõre hajt. Ellentartasz a szárral, hogy a csizmára ne "gyorsuljon", hanem jobban maga alá lépjen. Ha Te is képzetlen vagy ilyen téren, és a lovad is az, ez nem fog elsõre sikerülni, egy edzõ tud segíteni élõben többet.

Ez kusza így. Attól, hogy hátradõlsz, nem kerül a ló súlya (a tiéd sem) a hátsó lábaira. Nem csak álláskor akarod ezt elérni, hanem menet közben is, ez a munka célja, hogy összeszedd a lovat, maga alá lépjen, használja a hátulját. (Mivel általában az elejükön van több súly, pedig a hátulja bírna többet.) Úgy tudod elérni, hogy megpróbálod keretbe lovagolni a lovat, a szár megtart, a csizma elõre hajt. Ellentartasz a szárral, hogy a csizmára ne "gyorsuljon", hanem jobban maga alá lépjen. Ha Te is képzetlen vagy ilyen téren, és a lovad is az, ez nem fog elsõre sikerülni, egy edzõ tud segíteni élõben többet.
Megállításnál akkor áll helyesen, ha mind a négy lábát terheli, és a lábai egymás mellett, zártan állnak (elölrõl, hátulról, és két oldalról nézve is egy-egy síkba esik a két-két lábpár). A megállítás pillanatában a lábak zárásáért kis csizmasegítséget adsz, a felvevõ testsúly és a kitartó szársegítség mellé. Lehet, hogy kicsit gyakorolni kell majd, persze. :)
Az elsõ helyesen irta, összeszedettséggel, lerövidited az ügetést és a ló összeszedettségbõl automatikusan helyesen "4 lábra" összeszedetten fog megállni.

Hogyan tudom ezt megcsinálni?

Egy olyan ?rlap kéne hogy van egy beviteli mez? ahova az emilcímet kel írni és mellete egy elküld? gomb ami elküldi nekem a bevitelimez? tartalmát. valahogy így: e-mailcímed: [______] [Küldés] Nah és akkor amikor elküldi akkor az az emilcím küld?djön el az én mailomra! Help!

Legjobb válasz: ez olyan fájdalmasan egyszerû hogy annyit tudok javasolni: 1 tanulj html-t és php-t 2 ha a tanulás nehezedre esik, akkor a "Hogyan tudom ezt megcsinálni?" helyett azt kérdezd, hogy "Mennyiért csináljátok meg?"

ez olyan fájdalmasan egyszerû hogy annyit tudok javasolni: 1 tanulj html-t és php-t 2 ha a tanulás nehezedre esik, akkor a "Hogyan tudom ezt megcsinálni?" helyett azt kérdezd, hogy "Mennyiért csináljátok meg?"

Hogy tudom ezt úgy megoldani, hogy nem bántom a férjem?

Els? babánkat várjuk a férjemmel. Elviekben minden szép, minden jó, viszont elég nagy gondot jelent anyósom. Iszik! Én eleve nehezen viselem,hiszen számos ünnepet, alkalmat sikerült már ezzel elrontania. De valahogy elviseltem, mert muszáj volt. Viszont azt már régen eldöntöttem,hogy ha jön baba, akkor komoly változásokra lesz szükség, mert az én gyerekem, nem fog alkoholista ember közelében feln?ni. Nagyon várja anyósom a babát, de ett?l függetlenül esze ágában sincs letenni az italt. A férjemnek már mondtam,hogy nagy beszélgetésre lesz szükség, mert ha nem bírja ki,hogy ne igyon,akkor nem s?r?n látja az unokáját. Az egy dolog,higy mi feln?ttként kénytelen vagyunk elfogadni, de nem akarom,hogy a gyerek bármikor is,ezt lássa. Viszont már el?re félek,hogy ebb?l nagyon nagy viták lesznek. Nem akarom a férjem sem bántani, de már én sem nagyon bírom ezt. Pár napja is meg volt hívva a két család hozzánk vacsorázni, természetesen anyósom tök részeg volt. A férjem olyan ideges,hogy enni sem bírt, én sem. Még jó,hogy anyuék jól viselik. De megint el lett cseszve egy este. Akkor mondtam is a férjemnek,hogy na ez nem lesz,ha meg lesz a pici. De hogy legyen? Ültessem le vele beszélni a férjem? Egyszer?en most jött el az,hogy nem bírom elviselni. Nem ?t,mert ? alapjáraton (józanul) egy tündér, de ha iszik,akkor teljesen kifordul magából! Félek,hogy nem fogja letenni a piát, és a férjem fog szenvedni,hogy az ? anyja nem lesz olyan kapcsolatba a gyerekünkkel!

Legjobb válasz: Amikor "tündér" állapotban van az anyósod, akkor mondd meg neki, hogy ittas állapotban nem közelíthet a babához. Ismerek olyat, akinél ez hatott. Minél elõbb közlöd vele, annál jobb, annál kevesebbet fog ez téged nyomasztani. A férjed pedig ha felnõtt a feladathoz, akkor tudomásul veszi, hogy elsõ a saját családjának a nyugalma, békessége - még akkor is, ha emiatt az anyjával meg kell szakítania a kapcsolatot. Melléd kell, hogy álljon a kérdésben. Ezzel a lépéssel az anyósodnak is jót teszel, mert eddig nem tartotta fontosnak, hogy ne igyon, hiszen jól elvan így is. Ám ha megjön az unoka, és nem mehet oda, akkor muszáj elgondolkodnia, hogy valamit talán változtatnia kell önmagával. Tudom, ez a döntés neked is fájdalmas, de muszáj meglépned, mert ezzel elejét veszed a még nagyobb fájdalmaknak.

Amikor "tündér" állapotban van az anyósod, akkor mondd meg neki, hogy ittas állapotban nem közelíthet a babához. Ismerek olyat, akinél ez hatott. Minél elõbb közlöd vele, annál jobb, annál kevesebbet fog ez téged nyomasztani. A férjed pedig ha felnõtt a feladathoz, akkor tudomásul veszi, hogy elsõ a saját családjának a nyugalma, békessége - még akkor is, ha emiatt az anyjával meg kell szakítania a kapcsolatot. Melléd kell, hogy álljon a kérdésben. Ezzel a lépéssel az anyósodnak is jót teszel, mert eddig nem tartotta fontosnak, hogy ne igyon, hiszen jól elvan így is. Ám ha megjön az unoka, és nem mehet oda, akkor muszáj elgondolkodnia, hogy valamit talán változtatnia kell önmagával. Tudom, ez a döntés neked is fájdalmas, de muszáj meglépned, mert ezzel elejét veszed a még nagyobb fájdalmaknak.
09, 58 - Most olvasom: Ha a gyerek, nem az anya tulajdona és a férjé, akkor kié? Normális ember felfogja, hogy nem az új anya a kisgyermekével a hibás, hogy el kell tiltani az anyóstól. Ilyen buta megközelítés, hogy akkor meg a férj is eltilthatná - könyörgöm, ha nincs oka, akkor miért tenné? Mert az anyós részeges? Ilyen elmebeteg gondolkodásmódot még nem tapasztaltam. Azazhogy, nagyon is sokat.
Most azt kérdezném, hogy miért annyira nehéz megállni azt a 2-3 órát ivás nélkül, amíg a vendégség tart, de tudom, hogy az alkoholista a legkevésbé racionális ember. Ha az én gyerekemrõl lenne szó, akkor eltiltanám az anyóst addig, amíg iszik. Nem tiltanám el a piától, az nem az én tisztem, hanem arra kötelezném, hogy ha az én házamba beteszi a lábát, akkor színjózan legyen, és hogy utána mit csinál, az nem érdekel.
nálunk apósom szeret tütükélni. Ha látom rajta, hogy van más benne egy kis pia, szépen fogom a gyerekeket és mondvacsinált ürüggyel haza jövünk. Ha épp nálunk vagyunk pl: szülinap, vagy ünnepekkor, akkor nem veszek alkoholt, csak üdítõt. Igyon otthon, ne azért járjon hozzánk, hogy ott részegedjen le.
Költözzetek el.
A születendõ baba nem a te tulajdonod. Szóval ha értelmes ember vagy, akkor magadtól is rájössz, hogy tiltani a férjed édesanyjától nem tilthatod. A párodnak ez esetben valami más indokból szintén joga lenne a te szüleidtõl eltiltani. Mindezektõl függetlenül akár igazat is adok neked. Beszélgessetek a pároddal a dolgokról. Szerintem akár fél megoldástól se zárkózz el. Pl.: csak józan állapotban és felügyelet mellett látogathatja a csöppséget. De ez is olyan katonás: "látogathatja" Szóval szebben kifejezve, megbeszélitek a férjeddel, hogy figyeltek arra, hogy ne legyenek felügyelet nélkül. Ha egyébként semmi bajod vele, akkor ne vesszetek össze. Adj neki egy esélyt. Hátha a megszületett unoka lesz a végsõ lökés a gyógyulás irányába.
Azt írtam, hogy nem kizárólag az anya tulajdona!!!!! Ha egy férfinek elvei vannak a gyerekneveléssel kapcsolatosan, akkor az le van ejtve magasan??? Szerintem neki is ugyanannyi joga van a gyerek életébe beleszólni mint az anyának. Odaírtam, hogy igaza van a kérdezõnek minden egyes szavában. Nem bántottam egyet értettem vele. Csak én csupán azt nem tudtam megállni, hogy ne jegyezzem meg ami nálam kicsapja a biztosítékot, hogy én úgy döntöttem, hogy eltiltom. A gyereknek apja és anyja is van. Ugyanazokkal a jogokkal. És a válaszaidból valamint a kérdésedbõl lejön, hogy Kedves Kérdezõ te kompromisszumot szeretnél kötni a kedves mamával és a pároddal egyaránt.
Anyósodon csak szakember vagy valami antialkoholista szervezet tudd segíteni. SÉ az is csak akkor ha õ (is) akarja. Ehhez csak részedrõl az unokától teljes eltiltás motiválhatja.
ma 09:58 nem a tulajdona, viszont felelõs a gyerekért, ergo joga van eltiltani egy alkoholistától...sõt, ha nem teszi, akkor akár büntetõjogi felelõsségre is vonható kiskorú veszélyeztetése miatt
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nem, nem eltiltani akarom, de alkoholista embert nem akarok a fiam mellett tudni. Még akár hetente egyszer sem. Ha az én anyukám inna, ez akkor is így lenne! Adok neki esélyt persze, de sajnos tudom, hogy nem fog változni. Tényleg nem tudom mit kellene tenni. Én talán abban reménykedem, hogy az unokája miatt meg fog változni. Nekem már az is fél siker lenne, ha akkor nem inna, ha megyünk a picivel. Ha nem látja a gyerek, akkor én tõlem ihat, ha akar!
én is alkoholista családban nõttem fel, így tudom mennyire ki tud fordulni magából az ember, ha iszik. Ezért is nem bírom elviselni az alkoholistákat.
kérdezõ, legközelebb anyuka részegen jön, akkor hívtok egy taxit és hazakülditek apósod nem látja, hogy a neje részeg? akkor minek hagyja, hogy látogatóba menjen?

Hogy tudom ezt megcsinálni GIMP-pel?

Olyat akarok csinálni hogy van 1 kép (1 emberi arc) és azt akarom kivágni de úgy hogy csak az arc legyen! és ezt be akarom illeszteni 1 másik képbe!(ott is kiakarom vágni az arcot és annak a helyére akarom beilleszteni!) ezt hogy tudom megcsinálni? Elõre is köszönöm a segítséget! :)

Legjobb válasz:
Az útvonal eszközt kell kiválasztani, (ez azt hiszem a B lenyomásával is elérhetõ). Ezzel kell ügyeskedni. A lényeg, hogy leteszel csomópontokat, és ha letetted, de azt szeretnéd, hogy a csomópontokat összekötõ szakasz ne egyenes legyen, akkor ne engedd el, hanem húzd, és majd meglátod, amit most nem tudok elmondani szóban, a lényeg, hogy a pont melletti szakaszok, görbíthetõk lesznek, mind a két oldalán egyszerre, ha a SHIFT-et, és külön-külön a két oldalán, ha a CTRL-t tartod nyomva húzás közben. (ezek persze késõbb, még állíthatók) Ha a végére érsz, nyomsz egy ENTER-t, azzal kijelöléssé alakul, nyomsz egy CTRL+c -t, majd: fájl>létrehozás>a vágólapról ekkor megkapod külön, üres háttérrel a kivágott alakzatot, (most éppen a fejet, ha még szükség lenne rá) És CTRL+v -vel beilleszted Szerintem nincs túl sok értelme kivágyni azt a fejet, amit helyettesíteni fogsz, mert fölé teheted az újat, és így nem látszik a régi, ráadásul nem is nagyon feltûnõ, ha a régi arc kisit kilóg, az viszont már igen, ha ott egy üres pont. (de amúgy egy kijelölt területet, a DELETE-tel törölhetsz)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az útvonal eszközt kell kiválasztani, (ez azt hiszem a B lenyomásával is elérhetõ). Ezzel kell ügyeskedni. A lényeg, hogy leteszel csomópontokat, és ha letetted, de azt szeretnéd, hogy a csomópontokat összekötõ szakasz ne egyenes legyen, akkor ne engedd el, hanem húzd, és majd meglátod, amit most nem tudok elmondani szóban, a lényeg, hogy a pont melletti szakaszok, görbíthetõk lesznek, mind a két oldalán egyszerre, ha a SHIFT-et, és külön-külön a két oldalán, ha a CTRL-t tartod nyomva húzás közben. (ezek persze késõbb, még állíthatók) Ha a végére érsz, nyomsz egy ENTER-t, azzal kijelöléssé alakul, nyomsz egy CTRL+c -t, majd: fájl>létrehozás>a vágólapról ekkor megkapod külön, üres háttérrel a kivágott alakzatot, (most éppen a fejet, ha még szükség lenne rá) És CTRL+v -vel beilleszted Szerintem nincs túl sok értelme kivágyni azt a fejet, amit helyettesíteni fogsz, mert fölé teheted az újat, és így nem látszik a régi, ráadásul nem is nagyon feltûnõ, ha a régi arc kisit kilóg, az viszont már igen, ha ott egy üres pont. (de amúgy egy kijelölt területet, a DELETE-tel törölhetsz)

Hogy tudom ezeket megtanítani a Cavalier King Charles spánielemnek?

2 éves, lány. 3 hónapja van nálunk, elő életéről nem sokat tudni, ismerősök szedték össze az utcán. Az első dolog, hogy ha a lakásban labdázok vele, majd elrakom a labdát, ő tovább keresi. Ha esetleg megnyugszik, lefekszik, egyből újra keresi, ha elindulok valamerre. Ha kint labdázok vele, és zsebre rakom a labdát, ő felfogja hogy ennyi volt a játék, megrázza magát, és indul vadászni. Na és itt az újabb gond. Imádja a madarakat. Különösen a rigót. Ha meg lát egyet, izgatott lesz (csak úgy, mint a labda láttán), és el akarja kapni. Ha póráz nélkül van, el is indul, és hiába szólok rá, nem áll meg, csak kergeti tovább. Az után is menne utánuk, hogy labdával rendesen lefárasztottam. A harmadik, hogy "anti-szociális". Bármelyik kutya oda megy hozzá, megszagolják egy mást, aztán ő rá se néz. Ha a másik kutya nem hagyja békén, játszani akar, akkor ő rá morog/ugat/támad.

Legjobb válasz: 1: tiltsd le határozottabban a keresésrõl. 2: Már a vadászat elõtt korrigálj, mielõtt elterelõdne a figyelme. Ne hagyd, hogy a kergetésig fajuljon a dolog. 3: Ez még nem antiszociális , a szaglászás a lényeg, nem a ránézés. Ha a szaglászás megvan, akkor jó, ha békesség van utána az mégjobb. Hogy a megismert kutyával nincs kedve játszani, az az õ döntése. Biztos nem szimpi neki, biztos van olyan kutya, aki ki tudja belõle hozni a játékosságot. És még valami, ha az elsõ 2 dologról letiltod, mindenképpen biztosíts helyette neki más alternatívát, illetve értesd meg vele a kívánt viselkedést. Nagyon erõs, szinte rögeszmés kényszerük van a vadászatra, keresésre, pláne a madarak terén. Ha ezt megtiltod, rengeteg megkeresõs játékot kell játszani vele! Eldugsz tárgyakat, stb, hogy csak szagról kereshessen. Anélkül tiltani a fajtajelleg viselkedését, hogy más formában nem elégíted ki, nem lehet!

1: tiltsd le határozottabban a keresésrõl. 2: Már a vadászat elõtt korrigálj, mielõtt elterelõdne a figyelme. Ne hagyd, hogy a kergetésig fajuljon a dolog. 3: Ez még nem antiszociális , a szaglászás a lényeg, nem a ránézés. Ha a szaglászás megvan, akkor jó, ha békesség van utána az mégjobb. Hogy a megismert kutyával nincs kedve játszani, az az õ döntése. Biztos nem szimpi neki, biztos van olyan kutya, aki ki tudja belõle hozni a játékosságot. És még valami, ha az elsõ 2 dologról letiltod, mindenképpen biztosíts helyette neki más alternatívát, illetve értesd meg vele a kívánt viselkedést. Nagyon erõs, szinte rögeszmés kényszerük van a vadászatra, keresésre, pláne a madarak terén. Ha ezt megtiltod, rengeteg megkeresõs játékot kell játszani vele! Eldugsz tárgyakat, stb, hogy csak szagról kereshessen. Anélkül tiltani a fajtajelleg viselkedését, hogy más formában nem elégíted ki, nem lehet!
Ja, és ha a másik kutya túl rámenõs, túl tolakodóan akarja rákényszeríteni a játékot, akkor az is belefér a normális viselkedésbe, hogy egy rámordulással leállítsa, és adott esetben kitessékelje a személyes terébõl a másikat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Ez a tárgy eldugásos, keresgélõs módszer tetszik. A gond az, hogy számára csak egy játék van, a labda. Semmilyen plüss, csipogós játékkal nem játszik. Bottal sem. Szóval elég ha a labdát dugdosom el? Kajára is gondoltam, de azt max a lakásba, hogy az utcán ne egyen meg mindent. Többször hallottam, hogy a környéken öreg nénik poénból mérgezett kaját raknak ki. Hülyén hangzik, de jobb félni, mint megilyedni.
Az a lényeg, hogy ne a látására támaszkodjon kereséskor, hanem a szaglására.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi!

Hogy tudom ezt Photoshop-ban (CS5.1) megcsinálni?

Egy szabályos kört szeretnék és a méretét megadni. Tehát a kör mondjuk 1m, 2m vagy akár 3m átmér?j? legyen.

Legjobb válasz: Sajnos csak pixelekben tudsz dolgozni, ugyhogy egy megoldas: 1. Csinalj egy 1000x1000 pixel meretu dokumentumot 2. Rakj le 1 pontot a kozepere Pencil Tool-al, aminek az atmeroje 1000 pixel. 3. Modositsd a kep meretet 1000x1000 pixelrol 1000x1000 mm-re, igy megkapod az egy meteres kort. Ugyan ezzel a modszerrel meg tudod csinalni barmilyen mereture. Ha kijelolod a kort a Magic Wand-dal, at tudod masolni egy masik dokumentumba. Remelem segit ez a megoldas.

Sajnos csak pixelekben tudsz dolgozni, ugyhogy egy megoldas: 1. Csinalj egy 1000x1000 pixel meretu dokumentumot 2. Rakj le 1 pontot a kozepere Pencil Tool-al, aminek az atmeroje 1000 pixel. 3. Modositsd a kep meretet 1000x1000 pixelrol 1000x1000 mm-re, igy megkapod az egy meteres kort. Ugyan ezzel a modszerrel meg tudod csinalni barmilyen mereture. Ha kijelolod a kort a Magic Wand-dal, at tudod masolni egy masik dokumentumba. Remelem segit ez a megoldas.
Animált gif-et szeretnél csinálni?
A kérdező hozzászólása: Valami hasonlót szeretnék: http://kepfeltoltes.hu/130119/1102130808N_vtelen_www.kepfelt.. 6 gyûrû van de a külsõ az rögzített, a belsõ 5 pedig forogna majd... a pirosak pedig a rögzítõk, persze úgy rögzít, hogy tudjon majd forogni... :D
Te szerintem nem az ellipszis kijelölõt használod, hanem az ellipszis eszközt. A kijelölõt a M billentyûvel is el tudod érni (Cs6-ban legalábbis M betû). Tehát ellipszi kijelölõ, ha kijelölés közben lenyomva tartod a shift gombot, akkor csak kör alakot tudsz kijelölni. Mivel kijelölõ, ez csak kijelöl egy részt, nem tölti ki semmien színnel meg semmivel, most ezt kitöltheted a festékvödör, vagy színátmenet eszközzel, aztán meg is vagy. Ha viszont csak körvonalat akarsz, akkor vagy a rétegek ablakon rámész a rétegbeállításokra és adsz neki egy körvonalat, majd ezután magán a rétegen a kitölést 0%ra állítod, vagy a már kitöltött körlapon maradsz miután kitöltötted és rámész fent a kijelölés->módosítás->zsugorításra, néhány pixellel zsugorítod a körkijelölésed és ezt a részt meg szimplán delete-vel törlöd a kör többi részébõl ;)
Vagy: Megcsinalod a kort az ellipszik eszkozzel, kijelolod varazspalcaval, csinalsz egy uj reteget, majd a Szerkesztes menu angolul Stroke... (nem tudom magyarul, de a Kitoltes alatt lesz kozvetlenul) opciojanal beallitod a vastagsagot, es hogy belulre rakja a vonalat.
Elozonek igaza volt, koszonom en is, most mar tudom hogyan kell egyszerubben csinalni. Kerdezonek: Csinal egy kisebb kort, mozgatsd a masik tetejere, mindket reteget raszterizald, majd jelold ki a kisebb kort a varazspalcaval es torold a kijelolest a nagyobb koron. Igy kapsz egy korivet.
A kérdező hozzászólása: oké és üres kört? mert ahányszor csinálom mindig telített lesz :S
Nem igaz, hogy csak pixelekben tudsz dolgozni, cm-t is és mm-t is megadhatsz. Ellipszis kijelölõt kiválasztod, majd a felsõ sorban rámész, hogy rögzített méret és megadod, hogy pl széles: 5cm, magas: 5cm!
A kérdező hozzászólása: õõõ részbeb :D 2 angol szó mi magyarul? mert magyar a progi :D
A kérdező hozzászólása: igen

Hogyan tudok ezen túl lenni? 23 vagyok, és nagyon nehezen tudom elfogadni, hogy már felnőttem.

Már nem bennem látják a jöv?t az emberek, már én vagyok a jelen, akinek a fiatalokat segítenie kell az életben, és utat mutatni. és ezt egyszer?en hihetetlen nehéz elfogadnom. Nagyon hiányzik a gyermekkorom, és én most nem a tizenévesek alkoholizációs szokásaira gondolok, hanem azokra a szép, igazán szép gyermekévekre, amiket nyaranta töltöttem. azokra a játékokra amiket a barátaimmal játszottam. mikor még csak elég volt az hogy elmegyünk kirándulni, és ott játsszunk. Hogy tudom magamat könnyebben túltenni rajta hogy elmúlt? annyira nehéz elengedni. de sajnos muszáj. 23F

Legjobb válasz: Én is éppen ezen rágódtam ma. Végigjártam kis városkánkban a helyeket, ahol játszottam, láttam a házunkat, ahol laktam kölyökként, és én is arra gondoltam, hogy milyen rossz nagynak lenni. De arra jutottam, hogy ezen túl kell lendülni; az élet még sok jó dolgot fog számunkra tartogatni. Belegondoltam, hogy már csak pár év és nekem is lesz gyerekem. Azt akarom, hogy gyönyörû gyermekkora legyen, és én mindent meg fogok neki adni. Na kérlek szépen, ezzel terelem el a figyelmemet errõl a keserû érzésrõl :))

Én is éppen ezen rágódtam ma. Végigjártam kis városkánkban a helyeket, ahol játszottam, láttam a házunkat, ahol laktam kölyökként, és én is arra gondoltam, hogy milyen rossz nagynak lenni. De arra jutottam, hogy ezen túl kell lendülni; az élet még sok jó dolgot fog számunkra tartogatni. Belegondoltam, hogy már csak pár év és nekem is lesz gyerekem. Azt akarom, hogy gyönyörû gyermekkora legyen, és én mindent meg fogok neki adni. Na kérlek szépen, ezzel terelem el a figyelmemet errõl a keserû érzésrõl :) )
én is igy vok ezel ne agodj majd elmulik 26/f
A kérdező hozzászólása: ha te is így vagy vele honnan tudod hogy elmúlik? mikor fog szerinted?
A kérdező hozzászólása: Én is hasonló dolgokkal próbálom. Én is nagyon szeretnék gyereket.
Na látod, ez a beszéd. Túl fogsz majd ezen lendülni, csak idõ kérdése :)
Nem kell ezen szomorkodnod, és nosztalgiáznod a múlton, hogy már elmúlt, mert az ugyanígy ott van a jelenedben is. Ugyanúgy lehetsz gyerek még mindig, nem kell olyannak lenned, úgy gondolkodnod, mint más felnõttek, nem kell szürke, fásult, besavanyodott, munkamániás embernek lenned még idõsebb korodban se. Persze az jó ha érett valaki, és úgy is gondolkodik, felelõsségteljes, de ez nem zárja ki a másikat. Nagyon sokféle ember van, sokféle személyiséggel
Istenem, ugyanígy vagyok, mint te:( bár én még csak 18 leszek, de nem az az izgatott várakozás van bennem a 18. szülinapommal kapcsolatban, mint a többiekben, h úristen, már felnõtt vagyok, de jó.. hanem inkább szomorú vagyok, hogy "hivatalosan" végetért a gyerekkorom, már felnõttként néznek rám.. elég szörnyû, és folyton emiatt szomorkodom.. de remélem tényleg elmúlik, és neked is:) 18/L
Én is ezt érzem.Nekem ez pár hónapja jött elõ és azóta is tart:( 26L
jaj ne legyetek már teszetoszák... úgy tesztek mintha ezeket a dolgokat ti már nem mûvelhetnétek! Ha nem azt csináljátok amit szeretnétek, akkor ti a társasdalomnak akartok megfelelni...avval h egy olyasféle ábrándképhez akartok hasonlítani mint a "felnõttség". Annyi nehéz dolog van ebben a világban, és ezek a dolgok amiket szeretnétek nem megvalósíthatatlanok. Igaz én csak 21 éves vagyok, de olykor megkapom a szemembe hogy "gyerekes" lennék, de tudjátok teszek rá. Mert legalább élvezem amit csinálok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!