Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudom az etetést (8 db)

Hogy tudom megoldani az etetést ha egész nap az állatkertben vagyunk?

A problémaám az h 7hetes anyatejes babámmal megyünk kirándulni állatkertbe hétvégén.A szoptatást akkor kihagynám mert igaz kocsival megyünk de az állatkertb?l nem jöhetek ki,mert egyszeri belépés van ugye,bent meg nem fogok a wc-ben etetni,meg macerás is lenne mert több mint 1órát is szokott cicin lenni.Viszont ha így megyünk valahová szoktam kivenni a fagyasztóból tejet és azt visszük.Igen ám de ilyen hosszú útra/fél-egynap/még nem mentünk.Hogy tudom megoldani h amit elviszek tej ne romoljon meg ha egész nap a táskámban van ilyen melegben.Vagy ha h?t?táskába viszem akkor hol tudom megmelegíteni?Gondolom sehol.

Legjobb válasz: nem tudok trükköt, mert nem tudom hogy tudnád felmelegíteni, de ha kocsival mentek, akkor hívd fel az állatkertet, hogy van e lehetõséged ezmiatt kimenni. biztos kiengednek meg vissza is. A cumisüveget ha megtöltöd akkor mindig egyet vegyél ki a hûtõtáskábol a sima táskádba és szobahõmérsékletûre fog melegedni. Vagy lehet kapni cumisüveges ételmelegítõt a brendonban is, gondolom máshol is 2000ft körül van, de ahhoz is szivargyujtó kell, úgyhogy csak ki kéne menni a kocsihoz. A wc-t nem ajánlom nem higiénikus. Inkább lehet jobb lenne máshol kirándulni, mert nagyon kényelmetlen napod lehet. Remélem van valakinek jobb ötlete mint nekem. jó kirándulást!

nem tudok trükköt, mert nem tudom hogy tudnád felmelegíteni, de ha kocsival mentek, akkor hívd fel az állatkertet, hogy van e lehetõséged ezmiatt kimenni. biztos kiengednek meg vissza is. A cumisüveget ha megtöltöd akkor mindig egyet vegyél ki a hûtõtáskábol a sima táskádba és szobahõmérsékletûre fog melegedni. Vagy lehet kapni cumisüveges ételmelegítõt a brendonban is, gondolom máshol is 2000ft körül van, de ahhoz is szivargyujtó kell, úgyhogy csak ki kéne menni a kocsihoz. A wc-t nem ajánlom nem higiénikus. Inkább lehet jobb lenne máshol kirándulni, mert nagyon kényelmetlen napod lehet. Remélem van valakinek jobb ötlete mint nekem. jó kirándulást!
A szoptatásról nem szabad lemondani. Használj szoptatós kendõt, leülsz egy padra és már szoptathatsz is. Az emberek még csak észre sem fogják venni, hogy szoptatsz. Én nemrég vettem ilyet, annyiba kerül mint egy szoptatós párna. Ajánlhatom a http://www.szoptatoskendo.hu oldalt. Én nagyon szeretem, mert azóta már strandra is járhatok és nem kell otthon ülnöm a szoptatós idõszak alatt.
Én úgy gondolom hogy diszkréten mindenhol meglehet etetni a babánkat, ez a világ legtermészetesebb dolga, gondolj arra hogy felnõtt emberek esznek , isznak , cigiznek csinálják ami jól esik nekik az utcán és bárhol , akkor egy csöpség miért ne tehetné?!?
Én mindenhol megetetem. Pont ezek miatt amit felsoroltál. Kit érdekel, hogy ki mit gondol?:)
Én ezért vettem szoptatós polót meg hordozó kendõt:) Egyrész egy ilyen pici babát is simán vihetsz már a kendõben-sõt újszülött kortól lehet és észrevétlenül akár séta közben is szoptathatod mert semmit nem látnak belõle, másrészt ott a poló amit ha nincs is kendõ simán egy padon meg tudod szopiztatni.Nem olcsó de egyet érdemes beszerezni, mert biztos lesznek még ilyen alkalmak mikor gondban leszel és ezzel nem jelentene problémát megetetni és magadnak sem csinálsz kellemetlenséget, mert a melleid sem fogják bírni, nem beszélva arról, hogy friss tejet adsz neki és nem kell kínlódni a fagyasztottal..Én biztos ezt tenném.De ha nincs egyik sem akkor marad a pad, textilpelus a vállra és megeteted, senki nem fog sztem szólni ezért, mért lenne kínos mindenki volt kisbaba anno.Szval sztem se kombináld túl a dolgot.
Mi nemrég voltunk az állatkertben. A wc mellett van pelenkázóhelyiség is, szerintem ott tudsz szoptatni. Szerintem mindkettõtöknek ez lenne a legjobb megoldás.
Ja, és a legfõbb gond, amit kihagytam a melled!!!Hát az tuti szétdurran, legalábbis nekem annak idején szétdurrant volna. Megbolygatod a gondolom már beállt kereslet-kínálatot, nem gyõzöd majd cserélgetni a betétet, mindig mennetek kell a budira, hogy kicseréld, folyton nézegeted a ruhát, hogy nem ütött-e át a tejcsi és szerintem elég kellemetlen érzés is lesz, mert nagyon fog feszülni. Szóval akárhogy nézem, a legjobb a szopi..., szerintem.:-)
Szerintem felesleges problémák tömkelegét zúdítod magadra. Tegyük fel hûtõtáskában viszel tejet, de ha 30 fokos meleg lesz még a legjobb jégaku sem biztos, hogy délutánig bírni fogja, ha a tejcsi kienged nagyon könnyen megsavanyodik, tehát ez gáz. Ha viszont "jégtömb", akkor hogy olvasztod ki? Nagy a veszély, hogy megromlik...Lehet, hogy lesz egy kedves büfés, aki beteszi mikróba, de Te is tudod milyen gyorsan túlmelegszik, akkor kezdheted hûtögetni, a baba pedig üvölt, mert éhes. És ez csak egy etetés, gondolom legalább 3* etetni fogod. A büfés néni is örülni fog. A melegben pedig valószínû gyakrabban lesz szomjas, tehát nem valószínû, hogy 3 óránként elég etetni. És a higéniás körülményekrõl ne is beszéljünk, mert azt a cumisüveget, amibõl eteted többször is jó lenne normálisan kimosni az etetések között. Most hirtelen ennyi "gond" jutott eszembe, de biztos lesz több is. Szerintem két megoldás van. Megpróbáltok viszonylag korán menni, hogy találjatok a közelben olyan parkolóhelyet, ami árnyékban van, így a kocsi talán nem melegszik fel 50 fokra. Megbeszéled a jegypénztáros nénivel, hogy ki szeretnél jönni szoptatások idejére, ha normális meg lehet oldani. Ha nem, akkor az állatkertben vannak olyan padok, ami viszonylag eldugott helyen van. Veszel fel egy olyan felsõt, amibõl könnyû elõkotorni a cicit, elõtte a váladra teszel egy textil pelust, így senki nem lát semmit, babó ölbe a pelus alá, így nyugodtan szopizhat, steril, nem romlik meg, nem kell melegíteni, és a peluson ill. a kandikáló lábacskákon kívül mást nem lehet látni.:-) Szerintem...
Szerintem hülyeség lemondani a szoptatásról, hiszen neked is, a babádnak is az a legjobb. Ha az állatkertben nincs erre a célra használható helyiség - sok helyen van ilyen! - akkor keress egy félreesõ árnyékos padot, vigyél egy könnyû kendõt, terítsd a válladra, már szoptathatsz is gond nélkül. Ha még van is direkt szoptatós pólód, még könnyebb a helyzet. De ha végképp szégyellõs vagy, csak szólj a bejáratnál, hogy szeretnél majd kimenni szoptatni a kocsiba. Minden bizonnyal meg fogják érteni.
Szia, mi termoszban vittünk forró vizet, és abban melegítettük meg neki a kaját. Addig meg tartsd hûtõtáskában. Régen is melegvízbe állítva melegítették a gyerekek ételét.
Szia. Lefagyasztva vidd magaddal, e´s az a´latkert büfe´jében, vagy az e´tteremben biztosan megmelegítik neked ha megke´red az ott dolgozók valamelyike´t.A melleid meg valószínü, hogy majd megindulnak, ezért ke´szülj több melltartóbetéttel. A másik, hogy menjetek máshova´, ahol tudsz szoptatni.
Ezen a helyzeten már én is átmentem, és õszinte leszek, sehogy nem tudod megoldani. Csak egy mód van rá, ha az állatkertben szoptatsz az egyik ketrec elõtt, vagy egy darabig nem mentek kirándulni. Mi mindig csak 3 órás programokat terveztünk, mert az két szoptatás közé befért, vagy mindig a kocsi közelében maradtunk, és akkor az autóban tudtam etetni. Csak most már olyan meleg van az autóban, hogy nem biztos, hogy a baba ebben a nagy hõségben tud normálisan szopizni.
Elsõ gondolatom, nem mennék ilyen kirándulásra. De ha ragyogó idõ van, és ahogy írta valaki, pelenkázó helyiség, és ez a célnak megfelelõ kendõ is, nem gondolkodnák rajta. Persze a pici biztosan nem élvezi a látványt. DE ha az anyának a lelkének ilyen kikapcsolódásra van szüksége, igeni s el kell menni kikapcsoldni. Látni még a buszon is néha hogy valaki szoptatja a picikéjét.

Szoptatós anyucik! Ha egy egésznapos szabadtéri rendezvényre mennétek (Visegrádi palotajátékok) Rengeteg ember, + nagy meleg, hogy oldanátok meg az etetést? Vagy egyáltalán elmennétek? 3, 5 hós lesz akkor a kisfiam! Nem tudom be merjem e vállalni!

Legjobb válasz: Ha kocsival mentek, a kocsiban meg tudod etetni. A kocsi csomagtartójából pedig ideiglenesen kialakítasz egy pelenkázót. Egész napra szerintem is sok így elsõre.

Ha kocsival mentek, a kocsiban meg tudod etetni. A kocsi csomagtartójából pedig ideiglenesen kialakítasz egy pelenkázót. Egész napra szerintem is sok így elsõre.
Szivargyújtós autós hûtõ, abba lefejt tej.autós cumisüveg melegitõ. Kocsi ablakára van ilyen takarónk, így nem látnak be.Be tudok ülni szoptatni vagy ott a lefejt ha kevés. Peluscsere szintén kocsiban.
Egész napra biztos nem vállalnám be. Számomra a pelenkacsere is kérdéses lenne, nemcsak a szoptatás. Ha nem vagy szívbajos, akkor simán leülsz egy padra, pelenkával eltakarod a melled. És kényelmes, de jól kivágott felsõt vegyél fel, hogy könnyen elõ tudd venni a cicit, ha kell. Emellett én még biztos fejnék is le tejet cumisüvegbe a biztonság kedvéért. De mondom, én nem vállalnék csak max pár órát, mert szerintem nagyon körülményes egy egész nap így.
Nagy melegben semmiképp nem mennék el, nem hogy egész napra! Meg még meg se tudjam etetni, pelenkáztatni, altatni! Semmi értelme!
leülök a padra megszoptatok vagy wc ben de inkább pad bab fejére egy pelus és ennyi
Egész napra én sem vállalnám be, szerintem sok az egy ilyen pici babának. Ráadásul mikor mi voltunk ilyen várjátékokon, ott volt zaj rendesen. Lõttek, ágyúztak, durrogattak, stb. Pár órára kimennék, ha nincs túl meleg, a szopit megoldanám valami eldugott kis zugban, vagy kocsiban, csak én attól tartok, hogy a baba nem élvezné annyira, aztán meg lehet, hogy ti sem, ha például sír, ki kell venni, cipelni, stb. De ahogy látod, és ismered a babádat, az enyémmel tuti nem tudtam volna megoldani, mert õ mindenhol ordított és cicit akart, de lehet a tiéd nem ilyen.
A kérdező hozzászólása: Rendben lányok, most már nincs kétségem afelõl hogy megyünk-e vagy sem! Itthon maradunk! pici lenne még ilyen , , túrához". Amúgy nyugodt, nézegetõs kisbaba, de kitudja mit hozna ki belõle a tömeg? Nem kisérletezek!
te ismered a babádat, h bírja-e a tömeget?!a szoptatás nem ügy, textilpelussal eltakarod magatokat, pelenkázni a babakocsiban is lehet, meg aludni is...szerintem egy próbát megér, nem hiszem, h nagy gond lenne..én a szopiból soha nem csináltam ügyet, tömegben is meg lehet oldani diszkrét formában, teljesen természetes dolog, nincs benne semmi megbotránkoztató...
A kérdező hozzászólása: köszi utolsó! :D

A párommal az ő szüleinél lakunk, nekik elég sok állat van otthon. Ezért szoktam nekik segíteni az etetésben, itatásban szóval amiben tudok. Anyám azt mondja, hogy én ott csak cseléd vagyok, de én ezt nem úgy érzem. Mi a véleményetek erről?

Legjobb válasz: Anyósoméknak is vannak állataik, illetve gazdálkodnak. Én is szoktam nekik segíteni ha ott vagyok. Vagy ha valami olyan meló van akkor megyek. Én is, a másik menyük is. Sosem éreztem hogy kihasználnának. Õk is segítenek amiben tudnak. Sõt még a szüleimnek is. Illetve ha édesapám megkéri valamire a párom akkor õ is segít. A megfelelõ szó nem a cseléd.. hanem CSALÁD :)

Ma 13:15-ös: "A megfelelõ szó nem a cseléd.. hanem CSALÁD :) " Igen jól megfogalmaztad, csak gratulálni tudok hozzá!!!
Anyósoméknak is vannak állataik, illetve gazdálkodnak. Én is szoktam nekik segíteni ha ott vagyok. Vagy ha valami olyan meló van akkor megyek. Én is, a másik menyük is. Sosem éreztem hogy kihasználnának. Õk is segítenek amiben tudnak. Sõt még a szüleimnek is. Illetve ha édesapám megkéri valamire a párom akkor õ is segít. A megfelelõ szó nem a cseléd.. hanem CSALÁD :)
Ahol lakom, ott kiveszem a részem a házimunkából. A házimunkába az állatok is bele tartoznak. Az, hogy a rezsibe, megélhetésbe adsz, az még ezen felül alap. Én is azt mondom, a legmegfelelõbben az egyik elõzõ válaszoló fogalmazta meg: Nem cseléd, család.
Nekem errõl az a véleményem, hogy ahol lakom, ott a házimunka kötelességem, és nem segítség.Falnak tudok menni, amikor férfiak, meg kamaszok azzal jönnek, hogy "besegítenek" a házimunkába.Ez nem segítség, hanem ott laknak, kutya kötelességük nekik is megfogni a porszívót, vagy a mosogatószivacsot.Esetedben pedig az állatokat:) Nagyon is helyesen cselekszel.
Ha nem így érzed, mi a probléma? Ha szívesen segítesz, nem érzed tehernek, akkor csináld csak, szép dolog tõled, hogy így segítesz.
Ha fizeted a megélhetésedet, és EMELLETT ELVÁRJÁK a munkát, akkor igen, ha NEM fizetsz és ÖNKÉNT segitesz, akkor nem.
Ennél kicsit bõvebb infó kellene... Mennyit vagy ott, mennyit segítesz, elvárják-e vagy magadtól teszed, stb.
A kérdező hozzászólása: 17-es. Anyámnak az a a baja, hogy a páromék jól állnak anyagilag. Amúgy imádja a páromat.
Az a baja, hogy jól állnak anyagilag? Annak jobban örülne, ha a lánya egy csóróhoz menne hozzá? Nem értem én ezt, de hagyjuk.
és ez mióta esküvõ kategória?
Olyanok is beszámitanak hogy egyenranguként kezelnek e vagy te vagy mindenben az utolsó? Csak mert hallottam olyanról hogy igy álltak hozzá az uj családtaghoz, sok gondok okozott végül az uj családtag távozott... Ugyanakkor ha egyenrangu vagy akkor normális ha nem csak jogokban de kötelességekben is egyenrangu vagy.
Igen kérdezõ hülyén gondolkozol. Mi már 3 éve éltünk együtt amikor házasodtunk, de elõtte is már egy család voltunk. Én onnantól számoltam hogy összeköltöztünk. Vannak furcsa emberek, mint pl anyukád. Örülnie kellene hogy jól állnak anyagilag és segíteni tudnak titeket majd. Szerintem anyukád vagy egy kicsit irigy rájuk a pénz miatt, vagy elhanyagoltnak érzi magát, úgy érzi õt már nem is szeretheted mert õ nem tud annyit adni. Hogy a kettõ közül melyik kategória azt neked kell tudni hiszen te ismered. Remélem a második mert azt egy jó beszélgetéssel el lehet intézni. Ha az elsõ akkor ott késõbb komoly bajok lehetnek.
lehet csak fontoskodni akar. akkor elég ha olyan témával sikerül elfoglalni amihez ért. kérj tõle tanácsot olyanban amirõl tudod hogy õ ért te pedig bizonytalan vagy. s akkor ezen jár majd az agya nem baromságokon.
A kérdező hozzászólása: Neki az a baja, állandóan jött hozzánk és anyósom besokalt és mostmár nem engedi.
mitõl sokalt be?
A kérdező hozzászólása: Attól, hogy mindig nálunk vagyis anyósoméknál volt.
Bocsi, de te is hülyén gondolkodol. Attól, hogy nem vagytok házasok, még te is családtag lehetsz. Mi együtt élünk a párommal, de még nem vagyunk házasok, mégis családnak tekintjük magunkat. Mellesleg a reakcióid is elég furcsák...van, aki neked adott igazat, te meg flegmázol vele. Most akkor annak örülsz, ha lecselédezünk téged, vagy mi? Mert ez szerintem teljesen normális, hogyha ott élsz, akkor segítesz, amiben kell, akár mosogatás, akár állatgondozás, kiskert gondozása stb.
Hát eléggé. Épp építitek a közös házatokat. Akkor nem tartozol a családhoz? Csak azért, mert még nincs meg a papír? Nem ott kezdõdik az egy család szerintem. Ott hivatalosan kezdõdik. De érzelmileg akkor kezdõdik az egy család, amikor már tudod, hogy a másikkal akarod leélni az életet, vele tervezed a jövõdet, vele akarsz közös gyereket... Mert gondolom ez mind így van, ha már közösen építkezel vele.
A kérdező hozzászólása: 1-es. Mivel õk dolgoznak is (én is) ezért ha én otthon vagyok vagyis náluk és õk dolgoznak akkor szoktam megitatni az állatokat. Most már érthetõbb.
A kérdező hozzászólása: 4-es itt nem a porszívózásról és nem a mosogatásról van szó ha nem olvastad volna.
Köszönöm:) Nálunk ezek a dolgok mindig alapnak számítottak nagymamáim -szüleim között is. Volt egy nagyon rossz tapasztalatom az exbarátom szüleivel, úgyhogy most próbálom megbecsülni ami van. Ha velük laknánk akkor pedig még természetesebb lenne a segítség.
Miért lennél cseléd attól, hogy megeteted-itatod az állatokat? Ez szinte a minimum, ha a nyakukon laktok.
A kérdező hozzászólása: 8-as. De én még nem tartozom a családba.
A kérdező hozzászólása: Nem élünk a nyakukon én is és a párom is mindketten dolgozunk. Csak még most épül a házunk. Ennyi.
Elolvastam.És te elolvastad, mait írtam?Neked adtam igazat.Bocs, ha nem kellett volna.
Hajaj jó lesz vigyázni anyukáddal mert kezdi a keverést. Biztos kicsit féltékeny hogy ott mennyit segítesz, esetleg nála meg nem, vagy elhanyagoltnak érzi magát. Hát ha közösen építitek a házat akkor ez már elég ok hogy a családjukba tartozol, vagy te miért nem így gondolod? Szóval jó lesz vigyázni anyukáddal ne hogy elõbb utóbb tele beszélje a fejed és komoly gondokat okozzon nektek.
A kérdező hozzászólása: 15-ös. Azért nem érzem magam családtagnak mert még nem vagyok a felesége. Vagy hülyén gondolkodom?
lehet hogy csak hiányzol neki. ezért ment folyton oda. s ez lehet most a fontoskodás hátterében is. van párja?


Babám Fözeléket eszik délután kétszer is. De ha elmegyünk vmerre hogy oldjam meg az etetését mivel nem tudom megmelegiteni v adjak neki olyan kaját amit nem kell melegiteni pl. sütötök almával? Cékla hány honapos kortol adhato a babáknak?

Legjobb válasz: Szia! Lehet kapni hungarocell-es flakont, ebbe csak bedobod a meleg kaját, pár óráig nem fog kihûlni. De ugyanezt a hatást éred el, ha jól megmelegíted és alufóliába becsomagolod.

Szia! Lehet kapni hungarocell-es flakont, ebbe csak bedobod a meleg kaját, pár óráig nem fog kihûlni. De ugyanezt a hatást éred el, ha jól megmelegíted és alufóliába becsomagolod.
5 hónaptól adtam, krumplival v. õszibarackkal kevertem, nagyon szereti.Bármilyen büfében v. vendéglõben, ahol van mikró, szívessen megmelegítik.Nekünk még ezzel nem volt probléma.Ami még megoldás lehet, hogy otthon sûrûre turmixolod és viszel forróvizet termoszban és a kívánt állagúra kevered és lanyos is lesz.

Menyit eszik egy 9-10 napos baba? Honnan tudom hogy elég a tejem, ha magátol abbahagya a szopizást akor eleget evett? Az hogy nem tudok lefejni tejet etetés után abbol amiböl evett baj, mert eddig mindig jött le 20-30 ml de már nem jön, mitöl van?

Félek hogy kevés lessz a tejem mert már nem tudok fejni szpi után,igy ha majd többet akarna enni hogy lessz elég neki?Szedek homeos bogyot és iszom a laktoherbet de eddig nem sokat segitettek,mennyi idö mire hat és meddig lehet szedni a homeos bogyot?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj! A tested csodálatos módon tudja követni a kicsi babád igényeit. Ki látott már olyat a természetben, hogy egy emlõs fejt volna, miután megetette a kicsinyeit? Ha a babád éhes lenne, nem hagná abba a szopizást. És egyébként is hallatná az elégedetlenség hangját. Ha igény szerint szoptatsz, tehát ha a babád megéheizk, akkor megkínálod, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem lesz semmi baj:) Ugye tudod, hogy a bogyónál és a teánál is többet ér a nyugalom, az elszántság és a magabiztosság. Ha az anyák évezreek óta képesek táplálni a babájukat, akkor miért pont mi, mai anyák ne tudnánk? Boldog babázást kívánok neked!

Szia! Ne aggódj! A tested csodálatos módon tudja követni a kicsi babád igényeit. Ki látott már olyat a természetben, hogy egy emlõs fejt volna, miután megetette a kicsinyeit? Ha a babád éhes lenne, nem hagná abba a szopizást. És egyébként is hallatná az elégedetlenség hangját. Ha igény szerint szoptatsz, tehát ha a babád megéheizk, akkor megkínálod, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem lesz semmi baj:) Ugye tudod, hogy a bogyónál és a teánál is többet ér a nyugalom, az elszántság és a magabiztosság. Ha az anyák évezreek óta képesek táplálni a babájukat, akkor miért pont mi, mai anyák ne tudnánk? Boldog babázást kívánok neked!
Szia! Az én kislányom 15 hetes. A kórházból négy nap után jöttünk ki. A kórházban még nem nagyon evett, mert császárral született és késõbb indult be nálam a tejelválasztás. Amikor hazahoztam béreltünk egy mérleget, amin mindig lemérem etetés elõtt. Az enyém 10 naposan olyan átlag nyolvanakat evett. ( volt hogy 50-et volt, hogy 110-et). Azt mondta a védõnõ, hogy egy ekkora babánál 60 a "normális". És mivel az enyém sokat evett hasfájós is volt. Mára már kinõtte. Ha magától abbahagyja a szopizást és úgy gondolod keveset evett, akkor tarts egy kis szünetet, böfiztesd meg és próbáld meg újra mellre rakni.Ha már nem fogadja el másodszorra sem a cicit akkor elég volt neki. Nem tudom, hogy van-e mérleged otthon, mert az sokat segít. A fejésrõl pedig annyit, hogy nekem sem nagyon ment, fõleg ha kiszopizta a javát. Én is szedem a homeos bogyókat meg a teát is iszom. Annyit tudok tanácsolni hogy próbáld meg magad éjszaka lefejni. Én nekem mindig akkor sikerült a legtöbb. A homeos bogyokat szerintem addig szedd amíg van tejed. Én is lefagyasztottam a tejet jobb idõkre. Sokan azt tartják, hogy mindig egy mellbõl szopiztasd a gyereket a maradékot meg fejd le. Mások viszont arra esküsznek, hogy mind a két mellbõl szopiztassa meg az anyuka a bébit. Az tény hogy minél többször teszed mellre annál jobban fokozódik a tejed. A homeos bogyokon meg a teán kívül igyál sok folyadékot, fõleg rostban dús leveket. Nekem pl a narancslé nagyon csúszottés ahogy megidtam elindult a tejem magától. Igyál meg néha egy pohár sört is ( legjobb a barna)az is nagyon beindítj a tejet.( nem lesz a bébinek semmi baja az alkoholtól, ettõl nem kell félni) És nekem a rántott levesek is megtették a hatásukat. Pl: tojásleves Remélem azért tudtam segíteni tymy
Szia A homeos bogyóval azért vigyázz. Most már tudom hogy valószinü nálam a tej mennyisége ettõl esett vissza. Ugyhogy már nem szedem. Csak sok folyadék, tojásleves, és próbálok pihenni.

Etetés után el szökött az 1m-es gabonasiklóm a házba, és vagy oda hányt a szobámba vagy oda szart nem tudom h mi volt ez mert 3 napja van nálam. Valaki aki esetleg tart az elmondaná hogy melyik hogy néz ki?

Legjobb válasz: a kakájuk olyan mint a madárfos (fehéres,feketés), a hányásuk meg attól függ hogy mennyire van megemésztve az egér ,kicsit azért szokott látszani a bundája, illetve a lábaknak a csonkja , esetleg a farka vagy a feje.

a kakájuk olyan mint a madárfos (fehéres, feketés), a hányásuk meg attól függ hogy mennyire van megemésztve az egér , kicsit azért szokott látszani a bundája, illetve a lábaknak a csonkja , esetleg a farka vagy a feje.
A kérdező hozzászólása: Oké köszönöm a választ:)

Az utóbbi időben zöldet kakil 6 hetes kisfiam (csak szopik). Az első tejtől lehet, azt tudom. De van, hogy 70-90-110grammokat eszik meg egy etetés alatt - annyi első tej nem lehet. Akkor mitől zöld a széklete?

Legjobb válasz: nem baj ha zöld és nyúlik.Ez arra utal hogy többet eszik mint amennyit kellemesen meg tud emészteni a pocakja vagy még az is lehet hogy hurutos egy kicsit,de akkor se aggodj mert az anyatejes babáknál ez noprmális.Ha többet meg akarsz tudni9 evvel kapcsolatban akkor a bal oldali keresõbe írd be a zöld kaki szót és több kérdést választ is kidob evvel kapcsolatban.

nem baj ha zöld és nyúlik.Ez arra utal hogy többet eszik mint amennyit kellemesen meg tud emészteni a pocakja vagy még az is lehet hogy hurutos egy kicsit, de akkor se aggodj mert az anyatejes babáknál ez noprmális.Ha többet meg akarsz tudni9 evvel kapcsolatban akkor a bal oldali keresõbe írd be a zöld kaki szót és több kérdést választ is kidob evvel kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!
Én is utánajártam ennek, 9 hetes lányom széklete is többször volt zöldes. Arra jutottam, hogy vagy túleszi magát, vagy sok elõtejet eszik vagy meg van fázva kicsit. Én személy szerint egyiket sem tapasztalom, de a baba jól van, vidám, nevet, nincs semmi baja:-) Így én sem nyugtalankodom. (a keresõbe zöld széklet-et írj)

Egy 3 hetes babának mennyi egy etetéskor az a mennyiség amit meg "kell" hogy egyen? ÉS ezt honnan tudom hogy mennyi idősen mennyit kell neki enni?

Csak azért kérdezem mert a kórházban mérték és ha a napi adagját nem szopizta ki akkor a lefejt tejemet odaadták cumisüvegben hogy adjam oda neki.

Legjobb válasz: Nehogy méregesd! Ha nyugodt a baba, nem nyûgös, és jól fejlõdik, akkor eleget eszik.

Nehogy méregesd! Ha nyugodt a baba, nem nyûgös, és jól fejlõdik, akkor eleget eszik.
Ne adj neki tápszert és ne méregess! Csak a tejed rovására fog menni az egész, lehet a babádnak fáj a hasa és más ezer doolog miatt sírhat, hisz õ még nagyon pici. Elég barmok voltak a kórházban!
Ne méregesd, mert csak idegesíted magad. Szólni fog a baba, ha éhes, ne aggódj! Olyan nincs hogy ennie "kell". õ tudja, mennyi neki az elég.
Nincs olyan, hogy "kell". A baba pontosan annyi tejet fog szopizni, amennyire szüksége van, egy cseppel sem többet. Lehet, hogy te ezt kevésnek fogod tartani, de akkor sem éri meg tömni a gyereket, mert csak evési problémákat fogsz nála generálni, amik sokáig fennmaradhatnak. Ne erõltesd szegényt. A fölös anyatejet fejd le és fagyaszd le, ráírva a dátumot. Késõbb még jól jöhet.
Ja, és azt remélem, elmondák a kórházban, hogy szoptatott babának sem cumisüveget, sem cumit nem szabad a szájába adni, mert rontja a szopás hatékonyságát! Nézz utána a szoptatásnak a neten: http://www.babanet.hu/publ/szoptatas.htm Különösen figyelmedbe ajánlom az Igény szerinti szoptatás címû bekezdést.
A kérdező hozzászólása: Hát az a baj hogy úgy érzem nincs fölös anyatejem:((( Szoktam mérni evés elõtt és után de nem mindig elég neki az a mennyiség amit evett.Ezt onnan tudom hogy egyszerûen nem akar elaludni, sõt van amikor még sír is, de hiába kínálom a cicit neki azzal már csak kinlódik vagyis szeretné bekapni és keresi is de szerintem annyira fölmérgeli magát hogy már nem szopik.Viszont ha csinálok tápszert akkor még eszik.
Hát tudod... az egyik barátnõm gyerekét azzal "rontották el" a kórházban, hogy cumisüvegbõl etették. Üvegbõl persze sokkal könnyebb enni, mint cicibõl, sokkal kevesebb energiát kíván, és teljesen más technikát. Alig 4 hónapig tudott csak szoptatni, akkor is kínkeservesen. Én nem értem, mi a fenének kell a teáztatást meg a tápszerezést már a kórházban elkezdeni... Nem csodálom, hogy a cumisüveg után a te kicsid sem akar mellbõl szopni.
hogy érdemben válaszoljak a feltett kérdésre: testsúlykilogrammonként 150 ml az adagja. tehát ha most pl. 3 kg, akkor 3szor 150=450 ml a napi adag. ezt elosztod annyival, ahányszor eszik egy nap, pl.ha 6szor eszik, akkor ez 75 ml-re jön ki. így kapod meg az ideális mennyiséget, ami természetesen változhat és változik is, de van mihez viszonyítani. könnyen megtudhatod, hogy az éhség miatt sír-e, ha megméred szoptatás elõtt és után is. az én babám mindig sokáig szopott, kb. fél óráig, és mikor lemértem, 30-40 ml- evett csak. ez egyértelmûen kevés mennyiség. mérd legalább pár napig, hogy tudj viszonyítnai, és hogy megnyugodj.:)
A tápszert gyorsan felejtsd el! Ezek szerint még a kórházban rászoktatták a cumisüvegre, és úgy nyilván kényelmesebb neki. A húgom babájánál is dettó ugyanez volt, de néhány nap alatt helyrejött a dolog, amikor a baba rájött, hogy nem fog cumisüveget kapni. Ha meg úgy érzed, hogy kevés a tejed, akkor fejj. Szoptass mindig mindkét melledbõl, utána pedig fejd ki az utolsó cseppig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!