Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudom a Méhszájat Mi van (5 db)

Hogy tudom megvizsgálni a Méhszájat? Mi van akkor ha elérem? Milyen "pózban" kell vizsgálgatnom?

Legjobb válasz: Azt ne vizsgálgasd, pláne ne akkor, ha babát vársz!!!!! TILOS!!! Fertõzés ill egyéb dolog miatt. Ez a doki feladat!

Azt ne vizsgálgasd, pláne ne akkor, ha babát vársz!!!!! TILOS!!! Fertõzés ill egyéb dolog miatt. Ez a doki feladat!
Igaza van az elõttem szólónak. Ne vizsgálgasd magad! Az a doki dolga!
Remelem, nem vagy terhes!! Mert akkor tilos. Egyebkent, ha termekenysegi vizsgalatot akarsz csinalni, (Billings modszer)http://www.napfenyes.hu/eletmod_es_gyogyitas/billings-modsze.. az sem olyan egyszeru, tanulni kell es nagy gyakorlatot kell benne szerezni, de egesz biztos modszert jelethet, ha belejossz. Csak tiszta kezzel!! A leirast itt talalod, mi mit jelent:

Magamnak hogy tudom megnézni nyitva vagy zárva van a méhszájam? Mit kell érezzek?

Legjobb válasz: Szerintem ha nyitva van, akkor fel tudsz nyúlni az ujjaddal, tehát az ujjad befér a méhszájnyílásba. DE NAGYON NEM TANÁCSOS, hogy nyúlkálj magadban. Fertõzéseket vihetsz föl, vagy ha már nagyon a vége fele jártok, akár be is indíthatod vele a szülést. Ha nagyon kíváncsi vagy menj dokihoz :)

Szerintem ha nyitva van, akkor fel tudsz nyúlni az ujjaddal, tehát az ujjad befér a méhszájnyílásba. DE NAGYON NEM TANÁCSOS, hogy nyúlkálj magadban. Fertõzéseket vihetsz föl, vagy ha már nagyon a vége fele jártok, akár be is indíthatod vele a szülést. Ha nagyon kíváncsi vagy menj dokihoz :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!akkor amikor a párommal együtt vagyok annak következményében is kinyílhat?
Semmi esetre se nézegesd magadnak, a fertõzések miatt. Ha terhes vagy, majd az orvos ellenõrzi vizsgálatkor, illetve az ultrahangokon is nézik. Ha elkezd nyílni a méhszáj (nem feltétlenül érzed, de általában a pocakkeményedéstõl, görcsöktõl szokott a terhesség alatt), akkor az orvos, attól függõen ez mikor következik be (ha túl korán, nincs együttlét), fogja mondani, együtt lehettek-e. Ha nincs panaszod, nem kell foglalkozni vele, a doki tudja, magadnak ne vizsgálgasd! 35 hetes kismama
Van ilyen táguló-feszítõ fájásod, akkor már valszín valamennyire nyitva van, nem? Nem tudom, csak gondolom.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, nem nézegetem magamnak!csak a doki sem nézi!nem nézett már rám 2 hónapja!egyedül a genetikai ultrahangon néztek rám!a dokim nem rendel vissza nem is láttam!mi az a tágitó feszitõ érzés?
Istenem, hogyan tudnád megnézni? Nõgyógyász vagy, tudod, hogy hogyan kell elemelni hozzá a méhtestet? Nem nézik kézzel már a legtöbb helyen, és ez így van jól.
A kérdező hozzászólása: nem kell felháborodni elsõ babám és féltem és képzeld van aki leirja hogy kell!na ilyenkor mi van?csak odafigyelek!
Azon kívül nem tudok tanácsot adni hogy szerintem se próbáld megnézni magadnak. Viszont sokan felháborodnak a kérdéseken amiket a kismamák tesznek fel, pedig ez a mai egészségügyi rendszer hibája, hiszen sok kismamának nemtörõdöm orvosa és/vagy védõnõje van.... Nekem szerencsém van velük bár sajnos nem tudtam orvost fogadni (igaz ha a város legrosszabbját fogtam volna ki akkor megoldottam volna valahogy). Szóval kedves válaszolók ne a kérdezõt hibáztassátok hanem az orvosokat....
A kérdező hozzászólása: köszönöm nyilván ha az orvosom felvilágosítana ne3m tennék fel ilyen kérdéseket!

Mi van akkor ha nem tudok róla, hogy nyitott a méhszájam és belém élvez a párom?

Legjobb válasz: Semmi nincs. A szülés csak akkor indul meg, ha amúgy is megindulna. A babát pedig védi a burok.

Semmi nincs. A szülés csak akkor indul meg, ha amúgy is megindulna. A babát pedig védi a burok.

Mára vagyok kiirva a cx 2111 . teljesen nyitott a méhszáj. én ugy tudom szülésre 5 ujnyira kell kitágulni. De minek? Ha már a méhszáj teljesen nyitott. A méhnyak 2 ujnyi. Nem értem hogy van ez?

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy a baba ki tudjon bújni a méhnyaknak teljesen el kell vékonyodnia, tulajdonképpen el kell tûnnie. Ez alapvetõen három ujjnyi vastag, neked már megrövidült, két ujjnyi, de még mindig nem vékonyodott el. És az egy dolog, hogy neked mindhárom méhszáj már egy ujjnyira tágult, de ez annyit jelent, hogy a méhszájakon egy ujjnyi rés van, az még messzirõl sem elég ahhoz, hogy a baba azon kiférjen. Elõször tehát a méhszáj vastagságának (méhnyaknak) kell csökkenie, majd kb tíz centire kell nyíljanak a méhszájak. De nézd meg ezen az oldalon a rajzot és megérted: http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/szules_elemei/page0004.html

Ahhoz, hogy a baba ki tudjon bújni a méhnyaknak teljesen el kell vékonyodnia, tulajdonképpen el kell tûnnie. Ez alapvetõen három ujjnyi vastag, neked már megrövidült, két ujjnyi, de még mindig nem vékonyodott el. És az egy dolog, hogy neked mindhárom méhszáj már egy ujjnyira tágult, de ez annyit jelent, hogy a méhszájakon egy ujjnyi rés van, az még messzirõl sem elég ahhoz, hogy a baba azon kiférjen. Elõször tehát a méhszáj vastagságának (méhnyaknak) kell csökkenie, majd kb tíz centire kell nyíljanak a méhszájak. De nézd meg ezen az oldalon a rajzot és megérted: http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/szules_elemei/page0004.html
Nekem is annyit írt tegnap a doki a papíromra. Azt jelenti, hogy megrövidült, már csak két ujjnyi a méhnyak, aminek teljesen el kell tünnie hogy meg tudd szülni a picit. És csak egy ujjnyira vagy nyitva, ami kb 1-2 cm-t jelent, a baba feje meg kb 10 cm lesz. Így kell az az 5 ujjnyi tágulás, hogy a buksiját "ki tudja dugni". Szóval a méhszájad tényleg nyitott, csak még enyhén szólva nem eléggé és a méhnyakad meg teljesen el fog vékonyodni, ha úgy tetszik, el fog tûnni. Nézz esetleg valahol róla képet, nagyon jók vannak neten is könyvekben is, hogy mirõl van szó. Sok boldogságot! 37 hetes kismama Egyébként ez a tágulás és nyílás fájdalommentesen is fojtatódhat, úgyhogy lehet hogy észre sem veszed. Egy darabig!!!

Hogyan nézem meg a méhszájat? És mikor tudom, hogy baba van? Ma este én is kipróbálom, ugyanis ma kellett volna megjönnie, de még semmi! Hála Istennek! Leírnátok részletesen?

Legjobb válasz: áruljátok már el h mi a francért kell magatoklnak nyúlkálni?és ha baba van a dologban azt összeszedtek valamit??nagyokosok.....

áruljátok már el h mi a francért kell magatoklnak nyúlkálni?és ha baba van a dologban azt összeszedtek valamit??nagyokosok.....
Szia Nekem soha nem jutott eszembe, hogy nézegessem a méhszájamat.... A legegyszerûbb, hogy még vársz 2 napot, ha addig nem jön meg, akkor veszel egy terhességi tesztet.
Én fürdés közben néztem akkor már jól kiázott a kezem..megmostam "ott" és térdelve vagy gugolva vagy egyik lábad föltéve tudod megnézni.Ha magasan van vagy nem elérhetõ és kemény zárt akkor lehet babára gyanakodni, ha könnyen elérhetõ puha vagy enyhén nyitott akkor vérzés közeleg.DE!Ez is olyan hogy viszonyítás kérdése(mint a hõmérõzés)Nem elég egy nap nézni:-)
Szia!Szerintem se egy biztos módszer, én is babát szeretnék, szombat este még zárt volt, kezdtem örülni és reggelre mégis megjött!De kívánom hogy te sikerrel járj, ez csak az én esetem!
Bocsi "nagyokos" de szerinted a doki hogy nézi meg a méhszájadat, ha jó tiszta kézzel nyúlsz fel semmi bajnak nem szabad lenni, és szexelni is szabad terhesség alatt akkor pedig mint tudjuk a pénisz ér oda!De biztos nem vagy kétségbeesett gyermekre vágyó!Szerencsés vagy!Harmadik voltam!
Mi van akkor, amikor nem elérhetõ a méhszáj, de puha?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!