Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudom 27 hónapos gyermekemet az (1 db)

Hogy tudom leszoktatni 27 hónapos gyermekemet az ujjszopásról?

Legjobb válasz: Nehezen, mert az ujjszopás a vigasza. Szerintem beszéld meg vele, hogy a nagy gyerekek csak akkor csinálják ezt, amikor az ágyukban vannak. Mi a fiammal a cumiról úgy szoktunk le, hogy elõször a sétához egy nagyfiúnak már nem kell; majd csak alvásnál szokták a nagyok használni. Majd magasra a szekrény tetjére tettük és alvás elõtt innen kapta. Egyszer csak már nem kérte többet.

Nehezen, mert az ujjszopás a vigasza. Szerintem beszéld meg vele, hogy a nagy gyerekek csak akkor csinálják ezt, amikor az ágyukban vannak. Mi a fiammal a cumiról úgy szoktunk le, hogy elõször a sétához egy nagyfiúnak már nem kell; majd csak alvásnál szokták a nagyok használni. Majd magasra a szekrény tetjére tettük és alvás elõtt innen kapta. Egyszer csak már nem kérte többet.
Hú, szerintem azért az furcsa, ha egy felnõtt szopja az ujját!!! Most megijedtem, mert az én 5, 5 éves lányom is ujjszopós, de csak akkor, ha fáradt, vagy szorong. Egyelõre még nem zavar, azt tudja, hogy el kell hagynia, mert néha beszélgetünk errõl. Erõltetni nem érdemes, én például arról nem tudok leszokni, hogy rágom a szám, ha ideges vagyok. Akkor egy gyerektõl sem várom el, hogy leszokjon arról, ami számára életel eleje óta megnyugvást okoz. Egyszer csak abbahagyja.
Sziasztok.30 évesen, én is szopom az ujjam, bár már csak este, akkor ha nagyon fáradt vagyok.A páromat egyáltalán nem zavarja, fogproblémáim meg nem voltak.Valaki a haját tekergeti elalvás közben, valaki meg rongyot szorongat...Na és... :-) Régen, kiskoromban az apám meg a barátnõje mindenáron le akartak szoktatni róla, bekenték krémmel , pirospaprikával stb. Ha nem kell neki, úgyis elhagya, ha meg igen lehet rájön nagykorában.Szerintem eröltetni egyáltalán nem tanácsos, max.dacból is szopni fogja.
Hiánypotló! Szüksége van rá.Megnyugtatja, biztonságot ad neki.Szerintem hagyni kell.Ha már nem lesz rá szüksége õ maga fogja abba hagyni.
Nah jah, de szegény a kezé nem rakhatja a szekrény tetejére.. :) ) bocsi de ezt nem tudtam kihagyni.. :) Amúgy én nem tudom engem mikor szoktattak le, de az biztos, hogy lelki okai vannak!! Egy idõ után, de ez még nem az az idõ szerintem. Én sokszor volt hogy tizenévesen is titokban szoptam az újjam. És nem is emléxem mikor szóltak rám, pedig 2 éves koromig visszaemléxem. Ki tudja gyerekfüggõ is lehet. Sõt ha rámjön még néha most is megteszem.. ha bohóckodom.. de tudom olyan kor törõdésre vágyom. Próbáld elterelni a figyelmét, foglalkozz vele, ilyenkor, játszatok még ha egy percet is..
én iskolás koromig szopiztam a hüvelykujjamat. És nem lettek elõre álló fogaim, és az ujjamon sem látszik semmi. Engem is próbáltak leszoktatni róla, de nem ment a szüleimnek.
a kisfiam vagy 6éves koráig szopta.mikor letette a fejét ment az ujja utána.ovis korába már ciki volt.nem erõltettem és abba maradt.
Adjj neki idõt, le fog róla szokni!
Nah azt megnezem mikor szokik le rola a nagynenem 18 eves koraig szopta az ujjat az egyik 13 eves baratnom mai napig szopja az ujjat!Nem hiszem hogy letudnad szoktatni!
Szia! Szerintem ha nincs semmi gond azzal hogy cumizik, akkor hagyni kell, biztos ettõl nyugszik meg.Én 28 éves vagyok és még mindig szopom az ujjam és az unokestvérem 40 és õ is.Szerintem ezzel nincs semmi gond.Én fel merem vállalni a mai napig, és nemcsak otthon szopom.Nincs kiálló fogam és semmi egyéb panasz ami arra engedne következtetést hogy szopom az ujjam.Csak az tudja aki látja.
Szia! NE akard leszoktatni, ahogy egyre többször szüksége lesz a kezére, egyre kevesebbet szopja. Aztán már csak este, vagy, ha nyûgös, aztán nem lesz rá szüksége! Nekem mind a 3 gyermekem szopta az ujját, vagyis a legkisebb még most is(3 éves lesz), de azt szoktam mondani, menyasszonyt, vagy võlegény nem láttam még, aki szopja az ujját! :-) Ja, és védd meg, állj mellé, ha valaki cikizi ezzel!
öcsém 9 éves korában szokott le, teljesen.
Hát nekem sokat mesélték hogy szoktattak le szal úgy volt hogy a papám mamám mindig "csúfolt" a cumi miatt és egyszer azt mondták hogy ha nem dobom ki most azonnal nem jönnek el többet és fogtam magam és kidobtam az ablakon XDXDXD
Én kiskoromban mindig akkor cumiztam amikor rajzoltam és még most is mert így jobban jön az ihlet
én is iskoláskorig szoptam, azóta maszturbálok
csonkolással


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Súlyos figyelemzavaros-magatartásproblémás 4 évest teljesen kivenni az oviból, magánfejlesztésekre, mozgásterápiára hordani, mindent ennek alárendelni normális dolog?

Az óvodai kudarcok ,megfelelni nem tudás egyre súlyosabb és súlyosabb magatartásproblémákhoz vezettek,az óvodai helyzet már tarthatatlanná vált.
Nevelési tanácsadót is megjárták,ahol figyelemzavart állapítottak meg.

6

Mit tegyek éjszaka a sikítozó, felpörgött 17 hónapos gyermekemmel? Tanácsot szeretnék.

Ikreim vannak.Nappal semmi baj nincs velük.Napirendünk van és azt mindig betartjuk, viszont lefekvés után az Áronom elkezdi a 3 órás"hisztit".Sehogyan nem tudom lenyugtatni. + étel, + ital, homeopathia, Levendula olaj, Algoflex, simogatás, beszélgetés, játék, TV nézés ezeket mind kipróbáltuk már.Ha elalszik, még éjjel felébred és kezdi előlről vagy csak nagyon nyugtalanul alszik.A nappali alvással meg semmi gond, ebéd után leteszem és 2-2,5 órát alszik, csak éjjel van ez a sikoltozása. Orvos szerint semmi gond a gyermekkel. Akinek van valamilyen ötlete kérem írja meg.Köszönöm

8

Akaratosság a tetőfokon?

A lányom most 3 éves, de mindig is olyan volt, hogy ha valamit hirtelen kitalált, azt meg kellett csinálnia, vagy addig bőgött, amig el nem tikkadt a sok sírástól.
De sok esetben olyan dolgokat talál ki, amiket nem engedhetünk meg neki, mert veszélyes, vagy abszurd.
Ismerős helyzet? Ti hogyan oldjátok meg?

1

Járatjátok gyermeketek küzdősportra mert gond van vele?

Fiam tegnap kezdte a judót ,egy plakáton láttam, hogy a tanulást is segíti. Mi azért döntöttünk így mert rengeteg energiája van , állandóan dobálja magát. Nagyon tetszett neki a bemutató alig várta a hétfőt.
Mik a tapasztalatok, mennyire változott meg gyermeketek a sport hatására ?

6

A lányom 3 éves múlt és nagyon nehezen akar mellettem jönni az utcán kézenfogva. És jó néhányszor elég keményen hisztizik is. Nektek ilyenkor mi segitett? Huzzam magam mellett az utcán, majd meg nyugszik?

Sokszor megáltam és türelmesen kérdeztem mi a baj,de sosem született kielégitő eredmény. vagy nem válaszol,vagy másrol kezd el beszélni.

6

Legjobb gyerekpszichológus Zala Megyében? Többi lent

Zalaegerszegen lenne a legjobb, de bárhova elvinném (Zala Megye), ha jó gyerekpszichológust ajánlanátok! Légyszíves segítsetek, a legjobbat keresem!

0

Mi a legnehezebb és legidegölőbb helyzet a gyermeknevelésben?

Olyanra gondolok, hogy mikor már egy nagyon türelmes anyukánál is elszakad a cérna és bizony odasóz a gyerek kézfejére. Tudnátok ilyen példát írni (ami meg történt veletek)?

14

Mi a különbség a hiszti és a makacsság között?

Párom nagyon engedékeny, és emiatt szinte már percesek a viták köztünk. Bármi hiszti van, akkor csak azzal védekezik, hogy a gyerek makacs.

9

Mennyit kér egy magán logopédus?

2

Fiamról most derült ki, hogy dislexiás, disgráfiás. Milyen felmentésekre számíthat? Részletek lent.

Fiam 12 éves,most hatodik osztályos.Õt örökbe fogadtuk 16 hónapos korában.Már óvodában láttuk,hogy nem érdeklődik a betűk világa és a versek iránt,nem tudott és nem is akart mondókákat tanulni sem itthon,sem az oviban.Emiatt 4 évet járt óvodába.Alsós korában egyértelmű volt számunkra,hogy baj van,nehezebben tanult,mint a többiek,az összeolvasással hónapokban volt mérhető a hátránya.Helyesen írni egyáltalán nem tud,és olvasni is csak akadozva.Tanulni még mindig együtt tanulunk,szöveget,verset,mindent úgy tanítok neki,vele,mint,mikor még ovis volt.Jeleztük az alsós tanító néni felé,hogy gond van,de ő azt mondta,vannak nála rosszabb tanulók is az osztályban,nem kell mindjárt a legrosszabbat feltételezni.Nem tudtuk,hogy az iskola beleegyezése nélkül is kezdeményezheti a szülő a gyermek ez irányú kivizsgálását.Szeptember végén a mostani osztályfőnökével beszélgettem erről a problémáról,ő megértőnek bizonyult,elküldte nevelési tanácsadóba a gyereket,ahol alaposan kivizsgálták,és dislexia,disgráfia gyanújával tovább kell mennünk a megyei rehabilitációs bizottsághoz.Õk adhatják ki a hivatalos diagnózist,ami alapján majd könnyítéseket kap,de ez még hónapokat vesz igénybe.Nem tudom,mennyiben lesz másabb,mikből kap és milyen jellegű felmentéseket.Az IQ.-ja egyébként 101-es,tehát ez nem marad el a kortársaiéhoz képest.Azt mondták a nevelésiben,hogy ha nem lennének részképességi zavarai,kitűnő tanuló lehetne minimális energia és idő befektetéssel.De vannak,így eléri ugyan a 3-as,esetenként a 3,5-ös átlagot,de úgy,hogy szinte egész délután tanulunk.Sajnálom szegényt,mert elmegy a gyerekkora,ugyanakkor bűntudatot érzek,hogy miért nem voltam határozottabb alsó osztályos korában,és miért nem álltam ki az igazam mellett.Nem lennének ilyen fokú kudarc élményei.
Bocs,ha hosszú voltam.Bármilyen jellegű tanácsot,esetleg tapasztalatot szívesen fogadok.

16

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!