Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudom 27 hónapos gyermekemet az (1 db)

Hogy tudom leszoktatni 27 hónapos gyermekemet az ujjszopásról?

Legjobb válasz: Nehezen, mert az ujjszopás a vigasza. Szerintem beszéld meg vele, hogy a nagy gyerekek csak akkor csinálják ezt, amikor az ágyukban vannak. Mi a fiammal a cumiról úgy szoktunk le, hogy elõször a sétához egy nagyfiúnak már nem kell; majd csak alvásnál szokták a nagyok használni. Majd magasra a szekrény tetjére tettük és alvás elõtt innen kapta. Egyszer csak már nem kérte többet.

Nehezen, mert az ujjszopás a vigasza. Szerintem beszéld meg vele, hogy a nagy gyerekek csak akkor csinálják ezt, amikor az ágyukban vannak. Mi a fiammal a cumiról úgy szoktunk le, hogy elõször a sétához egy nagyfiúnak már nem kell; majd csak alvásnál szokták a nagyok használni. Majd magasra a szekrény tetjére tettük és alvás elõtt innen kapta. Egyszer csak már nem kérte többet.
Hú, szerintem azért az furcsa, ha egy felnõtt szopja az ujját!!! Most megijedtem, mert az én 5, 5 éves lányom is ujjszopós, de csak akkor, ha fáradt, vagy szorong. Egyelõre még nem zavar, azt tudja, hogy el kell hagynia, mert néha beszélgetünk errõl. Erõltetni nem érdemes, én például arról nem tudok leszokni, hogy rágom a szám, ha ideges vagyok. Akkor egy gyerektõl sem várom el, hogy leszokjon arról, ami számára életel eleje óta megnyugvást okoz. Egyszer csak abbahagyja.
Sziasztok.30 évesen, én is szopom az ujjam, bár már csak este, akkor ha nagyon fáradt vagyok.A páromat egyáltalán nem zavarja, fogproblémáim meg nem voltak.Valaki a haját tekergeti elalvás közben, valaki meg rongyot szorongat...Na és... :-) Régen, kiskoromban az apám meg a barátnõje mindenáron le akartak szoktatni róla, bekenték krémmel , pirospaprikával stb. Ha nem kell neki, úgyis elhagya, ha meg igen lehet rájön nagykorában.Szerintem eröltetni egyáltalán nem tanácsos, max.dacból is szopni fogja.
Hiánypotló! Szüksége van rá.Megnyugtatja, biztonságot ad neki.Szerintem hagyni kell.Ha már nem lesz rá szüksége õ maga fogja abba hagyni.
Nah jah, de szegény a kezé nem rakhatja a szekrény tetejére.. :) ) bocsi de ezt nem tudtam kihagyni.. :) Amúgy én nem tudom engem mikor szoktattak le, de az biztos, hogy lelki okai vannak!! Egy idõ után, de ez még nem az az idõ szerintem. Én sokszor volt hogy tizenévesen is titokban szoptam az újjam. És nem is emléxem mikor szóltak rám, pedig 2 éves koromig visszaemléxem. Ki tudja gyerekfüggõ is lehet. Sõt ha rámjön még néha most is megteszem.. ha bohóckodom.. de tudom olyan kor törõdésre vágyom. Próbáld elterelni a figyelmét, foglalkozz vele, ilyenkor, játszatok még ha egy percet is..
én iskolás koromig szopiztam a hüvelykujjamat. És nem lettek elõre álló fogaim, és az ujjamon sem látszik semmi. Engem is próbáltak leszoktatni róla, de nem ment a szüleimnek.
a kisfiam vagy 6éves koráig szopta.mikor letette a fejét ment az ujja utána.ovis korába már ciki volt.nem erõltettem és abba maradt.
Adjj neki idõt, le fog róla szokni!
Nah azt megnezem mikor szokik le rola a nagynenem 18 eves koraig szopta az ujjat az egyik 13 eves baratnom mai napig szopja az ujjat!Nem hiszem hogy letudnad szoktatni!
Szia! Szerintem ha nincs semmi gond azzal hogy cumizik, akkor hagyni kell, biztos ettõl nyugszik meg.Én 28 éves vagyok és még mindig szopom az ujjam és az unokestvérem 40 és õ is.Szerintem ezzel nincs semmi gond.Én fel merem vállalni a mai napig, és nemcsak otthon szopom.Nincs kiálló fogam és semmi egyéb panasz ami arra engedne következtetést hogy szopom az ujjam.Csak az tudja aki látja.
Szia! NE akard leszoktatni, ahogy egyre többször szüksége lesz a kezére, egyre kevesebbet szopja. Aztán már csak este, vagy, ha nyûgös, aztán nem lesz rá szüksége! Nekem mind a 3 gyermekem szopta az ujját, vagyis a legkisebb még most is(3 éves lesz), de azt szoktam mondani, menyasszonyt, vagy võlegény nem láttam még, aki szopja az ujját! :-) Ja, és védd meg, állj mellé, ha valaki cikizi ezzel!
öcsém 9 éves korában szokott le, teljesen.
Hát nekem sokat mesélték hogy szoktattak le szal úgy volt hogy a papám mamám mindig "csúfolt" a cumi miatt és egyszer azt mondták hogy ha nem dobom ki most azonnal nem jönnek el többet és fogtam magam és kidobtam az ablakon XDXDXD
Én kiskoromban mindig akkor cumiztam amikor rajzoltam és még most is mert így jobban jön az ihlet
én is iskoláskorig szoptam, azóta maszturbálok
csonkolással


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

TSMT torna mennyi idő után használ? És a nagyobb gyereket addig hova teszed?

Fiam 3 éves, alig beszél, és ezért irattunk fel ilyet. Nagyon élvezi, 1 hete csináljuk. Egyébként oviba is most kezdett el járni, és már mond egy-két szót. A férjem szerint egy nagy szemfényvesztés az egész, és az ovi miatt van, meg azért, mert élvezi, hogy foglalkozunk vele. Mert nagyon-nagyon tetszik neki, még repetázni szeretne.
Alvásban is segíthet? Még mindig fent vagyunk minden éjjel.
Viszont a 6 éves lányom folyton itt lábatlankodik, hogy ő is akarja. Pedig már adtunk neki színezőt, babát, kivételesen játszhat a számítógéppel. De az biztos, hogy 2 perc múlva már megint itt áll, és mondja, hogy engem is. Egyrészt nagyon nehéz, másrészt ezt végig kell a fiammal csinálni, nem lehet megszakítani. Utána egy-két lightosabb feladatot a lánnyal is megcsinálunk, de már nagyon mondja, hogy velem nem is játszotok, engem nem szerettek. Mivel kössem le addig?

10

Dr. Sátorhegyi Éva gyermekpszihiáterről mi a véleménytek (nyiregyháza)?

0

S. O. S! Alapvető tanulási problémáim vannak:nem értem sokszor mit olvasok, nincs logikám, nem tudom kiemelni a lényeget! Hova forduljak? 17/L

Eddig valahogy "elevickéltem",de már nem megy,mit csináljak?

12

Van itt olyan anyuka, akinek ADHD-s gyermeke Strattera nevű gyógyszert szed?

Leírnátok a tapasztalaitokat? Hány éves a gyerek, mióta szedi, milyen volt a gyógyszer használata előtt és milyen a gyógyszerrel?

0

Mit kellene tennem hogy megkedveljen a nevelt gyermekem?

(30 feletti férfi vagyok) Új kapcsolatba léptem két hónapja, s a hét éves fiú gyerek egyszerűen borzalmasan viselkedik. Szabotálja nyíltan a kapcsolatunkat, nyilvános helyen olyanokat mond rám kiabálva, hogy köcsög, hülye, és sorolhatnám. Az édesanyját erőből megrúgja, kővel dobál, a boltban szó szerint garázdálkodik. Én türelmes ember vagyok, fát vághatnak a hátamon, de semmi hatása, a legnagyobb kedvességem ellenére is rendíthetetlenül ostromol, folyamatosan és csak az éjszaka alváskor nem támad. Már fogy a türelmem, pedig nagyon szeretjük egymást a kedvesemmel. Az exe a gyereket láthatja, soha nem tiltjuk, nem beszélünk róla rosszat, de az ex uszítja a gyereket eléggé egyértelműen. Mikor tőle jön haza, a viselkedése ha lehet még szörnyűbb. A pszichológus ütődött akihez elvittük, mert azt mondja, ez így a jó. De hát nem jó, és ez rövid távon is felőröl, de nem rövid távban tervezem a kapcsolatunkat.
Előre is köszönöm a választ!

12

Problémás, hiperaktív gyanús gyermekkel hova menjek, a Vadaskertbe vagy a Fimóta központba?

5

A dyslexianak tunete az, hogy a gyerek nagyon sokat hazudozik? Komoly dolgokban is?

12

Figyelemzavaros, hiperaktív gyermek fejlesztésére mozgásterápia gyanánt melyik jobba TSMT torna vagy a Ayres terápia?

5

Más gyermeke is aki cumi függő az követeli a cumit akkor is ha saját kezűleg dobta ki a kukába?

Órdít mint a sakál már fél órája ,oda vissza ráncigálom már mérgemben a langyos víztől az ágyig , de követeli a cumit.
Tegnap már cumi nélkül aludt mert kidobattam vele az egyiket mert tönkre ment.
Ma meg megvan bolondulva, takarót , párnát elővetet velem az se jó játszana menne a sógorhoz mert nem adok neki cumit, de mondtam neki már aludni fog ha már elő vettette velem a takarót.
De ő nem alszik cumi nélkül.
4 éves lesz a nyáron.
És úgy csurog a nyála mintha öntenék éjjel nappal.
Mérgemben mellévágtam a cumit a falnak egyből elhallgatott ment aludni.
Mikor fog leszokni már?Olyan akaratos hogy én ilyet még nem láttam és egyszerűen nem hagyja abba képes órákig ordítani.
És apróságokon bepukkad aztán a végén már azt se tudom miért kezdett el ordítani.
Teljesen ki vagyok tőle.
Mindenki megszól minket mert ekkora gyerek és még cumi van a szájában még napközben is.
Tegnapi nap kivételével.Semmitől nem hadgyta abba a bőgést már csíptem a seggébe is, akkor mégjobban ordított, következőleg csak fenyegettem vele az se használt.
Mi jó módszer arra hogy az ilyen akaratos gyermek szót fogadjon?

20

A TSMT rehabilitációs osztályon is fizetős?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!