Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudom 27 hónapos gyermekemet (1 db)

Hogy tudom leszoktatni 27 hónapos gyermekemet az ujjszopásról?

Legjobb válasz: Nehezen, mert az ujjszopás a vigasza. Szerintem beszéld meg vele, hogy a nagy gyerekek csak akkor csinálják ezt, amikor az ágyukban vannak. Mi a fiammal a cumiról úgy szoktunk le, hogy elõször a sétához egy nagyfiúnak már nem kell; majd csak alvásnál szokták a nagyok használni. Majd magasra a szekrény tetjére tettük és alvás elõtt innen kapta. Egyszer csak már nem kérte többet.

Nehezen, mert az ujjszopás a vigasza. Szerintem beszéld meg vele, hogy a nagy gyerekek csak akkor csinálják ezt, amikor az ágyukban vannak. Mi a fiammal a cumiról úgy szoktunk le, hogy elõször a sétához egy nagyfiúnak már nem kell; majd csak alvásnál szokták a nagyok használni. Majd magasra a szekrény tetjére tettük és alvás elõtt innen kapta. Egyszer csak már nem kérte többet.
Hú, szerintem azért az furcsa, ha egy felnõtt szopja az ujját!!! Most megijedtem, mert az én 5, 5 éves lányom is ujjszopós, de csak akkor, ha fáradt, vagy szorong. Egyelõre még nem zavar, azt tudja, hogy el kell hagynia, mert néha beszélgetünk errõl. Erõltetni nem érdemes, én például arról nem tudok leszokni, hogy rágom a szám, ha ideges vagyok. Akkor egy gyerektõl sem várom el, hogy leszokjon arról, ami számára életel eleje óta megnyugvást okoz. Egyszer csak abbahagyja.
Sziasztok.30 évesen, én is szopom az ujjam, bár már csak este, akkor ha nagyon fáradt vagyok.A páromat egyáltalán nem zavarja, fogproblémáim meg nem voltak.Valaki a haját tekergeti elalvás közben, valaki meg rongyot szorongat...Na és... :-) Régen, kiskoromban az apám meg a barátnõje mindenáron le akartak szoktatni róla, bekenték krémmel , pirospaprikával stb. Ha nem kell neki, úgyis elhagya, ha meg igen lehet rájön nagykorában.Szerintem eröltetni egyáltalán nem tanácsos, max.dacból is szopni fogja.
Hiánypotló! Szüksége van rá.Megnyugtatja, biztonságot ad neki.Szerintem hagyni kell.Ha már nem lesz rá szüksége õ maga fogja abba hagyni.
Nah jah, de szegény a kezé nem rakhatja a szekrény tetejére.. :) ) bocsi de ezt nem tudtam kihagyni.. :) Amúgy én nem tudom engem mikor szoktattak le, de az biztos, hogy lelki okai vannak!! Egy idõ után, de ez még nem az az idõ szerintem. Én sokszor volt hogy tizenévesen is titokban szoptam az újjam. És nem is emléxem mikor szóltak rám, pedig 2 éves koromig visszaemléxem. Ki tudja gyerekfüggõ is lehet. Sõt ha rámjön még néha most is megteszem.. ha bohóckodom.. de tudom olyan kor törõdésre vágyom. Próbáld elterelni a figyelmét, foglalkozz vele, ilyenkor, játszatok még ha egy percet is..
én iskolás koromig szopiztam a hüvelykujjamat. És nem lettek elõre álló fogaim, és az ujjamon sem látszik semmi. Engem is próbáltak leszoktatni róla, de nem ment a szüleimnek.
a kisfiam vagy 6éves koráig szopta.mikor letette a fejét ment az ujja utána.ovis korába már ciki volt.nem erõltettem és abba maradt.
Adjj neki idõt, le fog róla szokni!
Nah azt megnezem mikor szokik le rola a nagynenem 18 eves koraig szopta az ujjat az egyik 13 eves baratnom mai napig szopja az ujjat!Nem hiszem hogy letudnad szoktatni!
Szia! Szerintem ha nincs semmi gond azzal hogy cumizik, akkor hagyni kell, biztos ettõl nyugszik meg.Én 28 éves vagyok és még mindig szopom az ujjam és az unokestvérem 40 és õ is.Szerintem ezzel nincs semmi gond.Én fel merem vállalni a mai napig, és nemcsak otthon szopom.Nincs kiálló fogam és semmi egyéb panasz ami arra engedne következtetést hogy szopom az ujjam.Csak az tudja aki látja.
Szia! NE akard leszoktatni, ahogy egyre többször szüksége lesz a kezére, egyre kevesebbet szopja. Aztán már csak este, vagy, ha nyûgös, aztán nem lesz rá szüksége! Nekem mind a 3 gyermekem szopta az ujját, vagyis a legkisebb még most is(3 éves lesz), de azt szoktam mondani, menyasszonyt, vagy võlegény nem láttam még, aki szopja az ujját! :-) Ja, és védd meg, állj mellé, ha valaki cikizi ezzel!
öcsém 9 éves korában szokott le, teljesen.
Hát nekem sokat mesélték hogy szoktattak le szal úgy volt hogy a papám mamám mindig "csúfolt" a cumi miatt és egyszer azt mondták hogy ha nem dobom ki most azonnal nem jönnek el többet és fogtam magam és kidobtam az ablakon XDXDXD
Én kiskoromban mindig akkor cumiztam amikor rajzoltam és még most is mert így jobban jön az ihlet
én is iskoláskorig szoptam, azóta maszturbálok
csonkolással


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért pisil még mindig be egy 14 éves gyerek?

Nem az én családomba van ez hanem ismerősöm gyerekénél és ő tőle hallottam hogy a kisfia még mindig ágyba vizel miért van ez?

8

Kétnyelvűségnél vannak ilyen, , tünetek"?

3 éves 3 hónapos fiam kétnyelvű és első pillanattól így beszélünk hozzá. A második nyelvén csak apukája beszél hozzá ill. néha Õ is magyarul, de az apuka magyar tudása szinte tökéletes.
Kisfiam sokat ismételget (4-5 alkalommal egymás után)egy-egy szót ill. mondatot.
Szókincse kisebb a korabelieknél.
Névmás használata változó. Van amikor teljesen jó, még a Rá vonatkozó is, de van hogy helytelen.
Beszéde tulajdonképpen folyamatosan változik, mert már alig van benne halandzsa, pedig kb 3 hónapja még volt.
Beszélgetni még nem szokott, idegenek előtt majdnem tök kuka vagy csak 1-2 szót mond, de lehet nem pont oda illő.
Ezek jellemzőek lehetnek a kétnyelvűekre vagy csak egy nyelven beszélő, de megkésett beszédfejlődésre?

11

Mit tegyek hogy a lányomat újra vissza tudjam szoktani az utcai sétához?

A kislányom 2 éves elmult.Az a baj hogy amióta be lett szoktatva az udvarra az utcán már nem hajlandó sétálni csak babakocsiba,ha meg ki akarjuk venni egyszerüen elöre dobja magát hpgy nem akar kijönni.Ha meg nagy nehezen kivesszük akkor meg vagy nem egy irányba megy hanem oda vissza ha meg megfognánk a kezét akkor meg hisztit vágna le és még le is ülne a földre.Ti mit tennétek helyemben?

11

Mit tegyek a kisfiammal?

Kisfiam 4 éves lesz nyáron ,közli velem mikor azt mondom neki gyerünk alvás délután ,hogy nem most buszozok!
egyszerüen olyan aranyos volt még oviba járás elött szótfogadott stb...most meg rá se lehet ismerni .
Ha meg azt mondom márpedig mész akkor olyan hisztit lerendez hogy legszívesebben agyonverném!
Ugy kiborít!Annyira akaratos.
Nem tudom mit tegyek
segitsetek!!
Ja és félek is hogy mi lesz mert nyáron érkezik a hugica!!
előre is köszönöm
üdv egy 29 hetes kismama

14

Nagyon elrontottam, van még esély, hogy JÓ legyen?

Első és második gyermekem között 11 hónap van.
Amikor a 2. született depresszióba estem (mint utólag kiderült) Azóta kezeltek sikeresen.

Nehezen vettem az akadályokat, sokszor voltam türelmetlen a 2. babával
Persze az alapvető dolgokat elvégeztem, de nem babusgattam.
Voltak jobb napok akkor volt összebújás-játék, de többségében tőlem nem kapta meg ezt a fajta törődést :(
Nem azért, mert nem szerettem!

Most 3,5 éves, késik a beszédfejlődés, agresszív, nem tarja sokszor a szemkontaktust, rosszul alszik, nagy mozgásigényű :(
Háziorvos szerint ezek a "tünetek" figyelemzavarra jellemzőek, kivizsgálást javasol

Tudom, hogy az elmúlt LEGFONTOSABB éveket már nem pótolhatom, de akkor önhibámon kívül tettem ami (nem) tettem :(

Félek, hogy kisgyermekem viselkedése ez miatt ilyen és nem a háziorvosnak van igaza :(

Hogyan "pótolhatnám" az elmúlt időt, mit tegyek, hogy ne maradjon fájó seb az életében?
Vagy már elkéstem?

9

Ha valakit intézetbe akarnak adni, de az nem akar menni, akkor nem családtag befogadhatja?

egy szülőm van és jelenleg halálos beteg...
további családtagok,pedig nem tudnak befogadni

6

Elmehetek GYES-re 7éves fiammal?

Fiam tanulási problémákkal, enyhébb viselkedészavarral küzd.Speciális iskolába vették fel egy másik városba, ahová úgy kell hordanunk majd.A családsegítőben azt mondják GYes-re mehetek vele,de erről döntő gyerekpszichiáter szerint sok ,,probléma"van a fiúnkkal,de egyik sem olyan súlyos, hogy megkapjam a gyest.Harcoljak érte vagy reménytelen, hogy bármilyen támogatást kapjunk.Van valaki ilyen helyzetben?

7

Hisztériás rohamok 2, 5 kislánynál. Mit tudok csinálni?

Csak az elmúlt két nap eseményei: Reggel kelteném, mert oviba kell vinni a négy éves bátyját. Nekiáll hisztizni, hogy fáradt. Apja szól, hogy rosszul aludt, hagyjam, majd elviszi a kisfiút. Fekszik az ágyba, meglátja az ablakból az apját és ordít hogy ő is menni akar.
Nem hagyja magát pelenkázni. Kért kakaót, megcsinálom. Erre ő inkább teát kér. Ez már lefutott kör, mindent kér és semmi sem jó. Mondtam neki, hogy most kakaó van: erre földhöz kente a csészét és rám rontott!
Ma reggel is előadta, hogy fáradt. Most nem engedtem. Ordít mint a lánc, felöltöztettem, nekiállta szaggatni ruháit, hogy ő akart öltözni.
Elvittük oviba a bátyját. Utána bolt. Kiválasztott egy valamit, a bolt előtt földhöz kente, hogy ő kindertojást akart.
A kapuban elkezd üvölteni, hogy menjünk játszótérre. Az ajtóban már az óvodába akart visszamenni.
Kiadtam a reggelit (kakaóscsiga), nem kell. Végül nyammogott egy kicsit és otthagyta. Sajnos nem figyeltem eléggé és a lányom (másfél) kivette a tányérból és beleharapott. Erre szó szerint nekiugrott, lökdöste, ütötte. Úgy kellett lerángatnom róla. Ekkor belémharapott.
Sarokbaállítós bünti van, kb két órát használ.
Jelenleg azon van az ordítás, hogy ő menni akar a nagymamához.
Hazudik: pl: ott áll nyakig csokisan de a bátyja volt (mikor itthon sincs), fellöki a lányomat, utána meg sír, hogy megütötte.
Hullámokban jönnek ezek rá. Van amikor egy hétig semmi, utána meg az élő fába is beleköt.
Semmi rendszer. Még a frontot is figyeltem, de nem az volt.

14

TMST-fejlesztés alatt álló gyerekek anyukái! Otthon milyen gyakorlatokat végeztek a gyermeketekkel?

9

Mit tegyek, hogyan neveljem 3 éves nagyon hisztis kisfiú gyermekemet?

Tegnap 5!!! hatalmas hisztije volt, hosszadalmasan ordított, belém is rúgott, pedig nagyon semmiségek voltak az okok, legalábbis szerintem. Mindig akkor van a hiszti, ha nem az van, amit ő akar. Például nem engedtem, hogy egy olyan dologgal játsszon, ami dísz és törékeny. Elvettem tőle és ordított, de nagyon, de nagyon kitartó. Egy másik dolog, hogy este van, menni kell be, fürdeni, feküdni, de ő nem akar, csak ordít és toporzékol.

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!