Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudom újra telepíteni a Windows-t, (7 db)

Hogyan tudom újra telepíteni a windows-t? Mindent le szeretnék törölni emellett!

Légysz részletesen írjátok le, mert nem tom hogy kell. Emellett mire figyeljek ? Fontos dolgokat át tudom menteni a másik winyóra ?

Legjobb válasz: Melyik windows? Alapból a biosban a gépet CD-rõl bootra állítod, beteszed a telepítõlemezt, kiválasztod a telepítés helyét majd nyomkodod a tovább gombot míg el nem készül. Mikor egyéb igényei vannak (seriál, idõbeállítás)úgyis "szól" azt kitöltöd. Az hogy mennyi idõ attól függ hogy milyen a gép és melyiket akarod felrakni. (nekem az xp fél óra)A windows felrakás azonban még csak az alap, utána vissza kell rakni minden drivert (xp esetén mindenképpen) és az összes programot, ez nálam legalábbis jóval több idõ. ha ezt legközelebb meg akarod spórolni a tökéletesen kész rendszerrõl készíts ghost fájlt a Norton ghost progival.

Melyik windows? Alapból a biosban a gépet CD-rõl bootra állítod, beteszed a telepítõlemezt, kiválasztod a telepítés helyét majd nyomkodod a tovább gombot míg el nem készül. Mikor egyéb igényei vannak (seriál, idõbeállítás)úgyis "szól" azt kitöltöd. Az hogy mennyi idõ attól függ hogy milyen a gép és melyiket akarod felrakni. (nekem az xp fél óra)A windows felrakás azonban még csak az alap, utána vissza kell rakni minden drivert (xp esetén mindenképpen) és az összes programot, ez nálam legalábbis jóval több idõ. ha ezt legközelebb meg akarod spórolni a tökéletesen kész rendszerrõl készíts ghost fájlt a Norton ghost progival.
A kérdező hozzászólása: XP Hamár ide is CD boot kell akkorcaz hogyan ? már multor szerencsétlenkedtem vele valami más miatt de nem indult a CD

Hogyan tudom ujra telepiteni a windows-t?

van win7.-em es szeretnem ujra tenni de mikor beteszem a cd-tes ujrainditom a gepet nem a telepites jon be hanem rendesen a windows. Mit csinaljak hogy a telepites jojjon be ?

Legjobb válasz: win 7-et szeretnek tenni

A kérdező hozzászólása: win 7-et szeretnek tenni
Biosban állítsd át, hogy cd-rõl bootoljon.
Még mikor bekapcsolod a gépet nyomkodni kezded a DELETE gombot(vagy amit kiír alul hogy nyomkodd) és behozza a BIOS-t. A boot menüt megtalálva az elsõdleges boot helyet átrakod CD-ROM-ra majd mentéssel kilépsz. Ha végeztél a telepítéssel akkor ugyanígy visszaállítod HDD-re.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat

Hogy tudom úgy újra telepíteni a Windows-t, hogy a gépen lévő képeket, fájlokat valahogy le tudjam menteni előtte?

Lsd. korábbi két kérdésem arra vonatkozóan, hogy a Win nem indul...

Legjobb válasz: Ha azon a nevû meghajtón vannak a képeid ahol a windows (ami nem indul) akkor annyit tudsz tenni, hogy egy mûködõ gépbe bele kell tenni a winchestert második meghajtónak és ott le tudod menteni azokat az adatokat amire szükséged van. Esetleg próbálkozhatsz a windows telepítõt úgy elindítani, hogy próbálja meg a már meglévõ rendszert kijavítani. Talán elindul tõle annyira, hogy lementsd az adatokat, de mindenképpen célszerû teljesen újratelepíteni a rendszert utána! Újratelepítésnél célszerû két partíciót csinálni, a C-re a windows és a programok, a D-re pedig az adataid kerüljenek. Így újratelepítéskor már nem vész el a D meghajtó tartalma.

Ha azon a nevû meghajtón vannak a képeid ahol a windows (ami nem indul) akkor annyit tudsz tenni, hogy egy mûködõ gépbe bele kell tenni a winchestert második meghajtónak és ott le tudod menteni azokat az adatokat amire szükséged van. Esetleg próbálkozhatsz a windows telepítõt úgy elindítani, hogy próbálja meg a már meglévõ rendszert kijavítani. Talán elindul tõle annyira, hogy lementsd az adatokat, de mindenképpen célszerû teljesen újratelepíteni a rendszert utána! Újratelepítésnél célszerû két partíciót csinálni, a C-re a windows és a programok, a D-re pedig az adataid kerüljenek. Így újratelepítéskor már nem vész el a D meghajtó tartalma.
elõzõ hozzászólónak válaszát megerõsitem jó... ja, és ha meg volt a újra telepítés készíts adataidról másolatott és XP mentõlemezt
ha a windows újrateszed a fájlok meg a képek nem vesznek el... az oprendszer friss lessz, de a fájlok megmaradnak... nyugottan ragd újra... én 2 havonta rakom újra..
annyival egészíteném ki az elhangzottakat, hogy a másodlagos particio nem feltétlenül "D" particio lesz, viszont kétségtelenül ez a legkényelmesebb járható út. a régi rendszerre való újrahúzást pedig nem ajánlanám, mert kb annyit ér, mint a roskadozó házra egy festékréteg. egy darabig stabilnak láttszik, aztán az egész benyekken, és úgyis helyre kell hozni becsülettel. a fontos fájlokról, doksikról pedig érdemes biztonsági másolatot készíteni, szerintem megéri egy cd, vagy dvd árát rááldozni
Szerintem nem újrahúzásra gondolt hanem újratelepítésre formázás nélkül. Mert ugye ha winbõl indítod a telepítõt akkor felismeri mindened és nagyjából semmit se csinál 1 órán keresztül aztán visszaadja azt amit eddig láttál, ikonok, háttér driverek, . Szóval nyugogtan be lehet bootolni az XP cdrõl és telepítést választani NEM formázással. Ilyenkor letörli az elõzõ win mappát és újat csinál. 1 FONTOS DOLOG: ne add meg ugyanazt a felhasználó neved ami eddig volt mert az NTFS-nek hála beblokkolja úgy az elõzõ user mappáját hogy te oda be nem mész :) Trükközni lehet vele de az megint további idõ, egyszerûbb erre figyelni.


Holnap újra szeretném telepiteni a számitó gépemet mert 4 év útán beált a kékhalál, windows7-et akarok rá telepiteni de nem tudom hogyan kell tlepiteni a windows-t sohase telepitettem saját magam a gépemet, hogyan kell?

Úgy akarom,hogy csak az egyik résst telepitsem újra mert 2 magos proci van benne de az egyik réssze az apumé ahoz nem akarok nyulni,azt nem akarom újra rakni.Segitenétek nekem tudom buta vagyok de nem vagyok nagy infó zseni.Valaki résszletesen leirná nekem hogyan is kell telepiteni a gépemet?

Legjobb válasz: * a del-t vagy f2-t vagy f11-et akkor kell nyomogatni, amikor megnyomtad a bekapcsológombot, ne akkor, amikor már bekapcsolt, ez lényeges :DDD

* a del-t vagy f2-t vagy f11-et akkor kell nyomogatni, amikor megnyomtad a bekapcsológombot, ne akkor, amikor már bekapcsolt, ez lényeges :DDD
"Segitenétek nekem tudom buta vagyok de nem vagyok nagy infó zseni." "az egyik réssze az apumé ahoz nem akarok nyulni, azt nem akarom újra rakni." Ennek pofon lesz a vége...

Újra akarom telepíteni a Windows 7-t. Hogyan tudok egy teljes felhasználót átköltöztetni?

Nem szeretnék kézzel átmásolni mindent.

Legjobb válasz: Kellékek -> Rendszereszközök -> Windows Easy Transfer (Lehet, hogy magyarul másképp hívják, de biztos felismered)

Kellékek -> Rendszereszközök -> Windows Easy Transfer (Lehet, hogy magyarul másképp hívják, de biztos felismered)
Windows cd berak és amikor oda érsz hogy particionálni kell a lemezt ott leformázod. Ennyi a történet.
A linuxszal jobban jársz...
Honnan tudod, mire akarja használni? Játsszál jó sokat linux alatt... :) De amúgy az elsõnek igaza van: egyszerûen törlöd a partíciót.
A kérdező hozzászólása: De hiába rakom be a Windows telepítõt, nem ismeri fel. Hogy kell törölni a partíciót(?) ?
Hívj át valakit aki ért hozzá mert itt nem fogjuk tudni elmagyarázni neked.
"Játsszál jó sokat linux alatt... :) " Szoktam, ha idõm engedi.
Valószinûleg Sata a vinyó, és azt az XP telepítõ, driver nélkül, nem ismeri fel. Keress rá google-n, hogy lehet módosítani a telepítõt, hogy benne legyen a driver, vagy tényleg kérj meg olyat, aki ért hozzá, mert ehhez kicsit kevés ez a gyak :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!