Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudom és (18855 db)

S. O. S! Hogyan tudok és mikor tárgyakat felvenni a debreceni egyetem egészségügyi szakán?

Legjobb válasz: Neptunon keresztül. Vagy ETRD, nem tudom, ebben az évebn mi a neve. Kaptál már elvileg egy kódot, amivel be tudsz jelentkezni, és ott lesz hogy tantárgyfelvétel. Ott kiválasztod a tárgyakat és ennyi. Erõsen dióhéjban. Ha nem menne, keress egy felsõbb évfolyamost, biztosan segíteni fog.

Neptunon keresztül. Vagy ETRD, nem tudom, ebben az évebn mi a neve. Kaptál már elvileg egy kódot, amivel be tudsz jelentkezni, és ott lesz hogy tantárgyfelvétel. Ott kiválasztod a tárgyakat és ennyi. Erõsen dióhéjban. Ha nem menne, keress egy felsõbb évfolyamost, biztosan segíteni fog.
Persze. Ami kötelezõ, azt mindet vedd fel. meg a kötelezõen választhatót is. Számold meg, mennyi kreditet ad ki, mert az a fontos.
A kérdező hozzászólása: És akkor ami mellé az van írva h kötelezõ azt akkor mind fel kell vennem ugye? Egy mellett van az hogy kötelezõen választott azt is kell? Délután írtam egy levelet a tanulmanyi osztályra, hogy mikent van ez és ott azt írták, hogy hétfõn a beiratkozáskor kapok információt. Most nem tudom, hogy megcsináljam-e vagy ne?! Bocsi hogy ilyen problémás vagyok, de elõször csinálom.
Regisztrációs héten alapvetõen be kell jelentkezni a félévre aktív vagy passzív státuszra, persze a tárgyfelvételi idõszakkal is átfedésben van. Szóval ha még nem tetted volna meg, akkor jobb felül keress olyat, hogy ügyintézés, beiratkozás. Ott állítsd magad aktívra. Ha tárgyfelvételi idõszak van, és ezt is megcsináltad, akkor elvileg a tantárgylistánál ott jobb oldalt lennie kell minden tárgynál egy olyannak, hogy felvesz. Ha még mindig nincs, akkor telefonálj be a to-ra. A listánál amúgy ha felül írja, hogy név, kredit, ajánlott félév stb. Ha ott rámész a félévesre, akkor aszerint fogja rendezni, így könnyebb átlátni, mi is kell.
A kérdező hozzászólása: A mintatervnel kiválasztom a mentõtiszt-nappalit. Rámgyek a tárgyak listázására. Ki is dob egy csomót, amihez oda van írva h kötelezõ. Rámegyek, de sehol nincs olyan opció, hogy tárgy felvétele. Közben írtam a kar tanulmányi osztályára, hogy miként mûködik ez és azt írták h héfõn a beiratkozásnál kapok majd információt. Lehet azert nem sikerül, mert nekem még nem most kell. Anna ellenére, hogy most van a regisztrációs hét.
Ha nem veszik fel neked automatikusan, akkor neptunban rámész a tárgyfelvételre, kiválasztod a félévedet, aztán kilistázod az elsõ félévedre vonatkozó kötelezõ tárgyakat, végül fel is veszed õket. Szabadon választhatóknál is ugyanúgy eljátszod ezt. A biztonság kedvéért pedig keresel a neten egy mintatantervet, aztán azzal összenézed, hogy stimmel-e.
A kérdező hozzászólása: Igen elsõéves leszek és azért kérdeztem. Mert én semmiféle tájékoztatást nem kaptam h mikor és hogyan kell. Csak véletlen találtam rá a neten, hogya héten kell. De nem tudom hogyan kell és milyen tárgyakat kell felvennem..
am neptunon keresztül tágyfelvétel rámész mintatanterv tágyak listázása és felveszed amit kell vagy felvették neked talán ha 1. éves vagy
neptunon keresztül szeptember 2 és 6 között itt van: A 2013/2014. tanév idõbeosztása az Egészségügyi Karon Központi tanévnyitó ünnepség: 2013. szeptember 8. 11 óra (vasárnap) Regisztrációs hét – I. félév 2013. szeptember 2 – 6. I. /õszi/ félévi szorgalmi idõszak Elsõ tanítási nap 2013. szeptember 9 – december 20. (15 hét) 2013. szeptember 9. A félévre vonatkozó hallgatói kérelmek beadása 2013. szeptember 13. Õszi félév - számonkérések 2013. október 21 – 25. Szakdolgozat leadása, záróvizsgára jelentkezés 2013. november 15. I. félévi vizsgaidõszak 2013. december 21., 23;[1] 2013. december 30 – 2014. február 7. (6 hét) Vizsgaidõszak az õszi félévben záróvizsgázó hallgatók számára 2013. december 16 – 2014. január 17. Záróvizsga idõszak 2014. január 20 – 24. Regisztrációs hét – II. félév 2014. február 3 - 7. II. /tavaszi/ félévi szorgalmi idõszak Elsõ tanítási nap 2014. február 10 – május 23. (15 hét) 2014. február 10. A félévre vonatkozó hallgatói kérelmek beadása 2014. február 14. Tavaszi félév - számonkérések 2014. április 22-25. Szakdolgozat leadása, záróvizsgára jelentkezés 2014. április 15. II. félévi vizsgaidõszak 2014. május 26 – július 11. (7 hét) Vizsgaidõszak a tavaszi félévben záróvizsgázó hallgatók számára 2014. május 19 – június 6. Záróvizsga idõszak 2014. június 9 - 13.
Meg kérdezd meg a Tanulmányi Hivatalban, mennyi kreditet kell (kötelezõ) elérni az elsõ két félévben (hogy maradhass államin)

Fondant miből tudok csinálni? Színezni hogyan tudom és jó puhára kell gyúrni feltevéskor?

Legjobb válasz: Cukor, víz, méz, margarin, zselatin. Színezni befõtt levével vagy ételszínezékkel tudod.

Cukor, víz, méz, margarin, zselatin. Színezni befõtt levével vagy ételszínezékkel tudod.

Ha a youtube-ról levettem klippeket a debilinux-al FLV formátumban jön le, igy nem tudom kiirni cd-re, hogyan tudom és mivel átképezni mp4-re?

Legjobb válasz: Vagy használj youtube downloader hd-t, nagyon egyszerû és szerintem az egyik legjobb. Én eddig mindent meg tudtam vele oldani, átkonvertálást is, ha kellett. http://www.youtubedownloaderhd.com/

Vagy használj youtube downloader hd-t, nagyon egyszerû és szerintem az egyik legjobb. Én eddig mindent meg tudtam vele oldani, átkonvertálást is, ha kellett. http://www.youtubedownloaderhd.com/
FormatFactory És konvertálásnak hívják.


Hogyan tudok, és hol vásárolni oldalkocsit, egy Suzuki 800-as Intruderre? Persze a vizsga lehetőség is érdekel.

Legjobb válasz: Hogy vásárolni hol lehet, nem tudom, de a vizsgához összeépítési engedély kell és utána hatósági vizsgára kell vinni a motort. Legalábbis mifelénk, de most nem térek ki a bürokráciában tapasztalható anomáliákra...

Hogy vásárolni hol lehet, nem tudom, de a vizsgához összeépítési engedély kell és utána hatósági vizsgára kell vinni a motort. Legalábbis mifelénk, de most nem térek ki a bürokráciában tapasztalható anomáliákra...
elöször is egy rakás pénz kell hozzá.én is érdeklõdtem és elvileg 7számjegyû összeg.
A kérdező hozzászólása: Uhh basszus tényleg? pf...:/
sajna ilyen világban élünk.2 dolgot tehet az ember.nem beszél az ötletérõl, elfelejti vagy probálja megvalósitani és reméli hogy nem lopják el. 22es csapdája.ha milliomos lennék nem kéne ötletelnem.igy meg én sem érek semmit az ötletemmel.azért sok sikert!

Miért vagyok igy vele hogy szeretem de nem akarom hogy tudja és nem akarom szeretni se hogy ha vége lesz ne érjen nagy csalodás?

nektek voltálmár vagy miért van??,

Legjobb válasz: Nekem jelenleg is van. Azért van így mert barátságból alakult a kapcsolat és félek, hogy ha vége lesz elveszítek egy fontos barátot és ezt nem akarom, de ugyanakkor szeretem õt.

Nekem jelenleg is van. Azért van így mert barátságból alakult a kapcsolat és félek, hogy ha vége lesz elveszítek egy fontos barátot és ezt nem akarom, de ugyanakkor szeretem õt.
nekem is ez van.. bár szerintem hülyeség. ha kimutatod, ha nem, attól még szereted, és ugyanúgy fogsz csalódni. bár reménykedjünk hogy erre nem kerül sor:)

Miért van az hogy ha a barátnőmmel beszélek msn-en és többször elmondom neki hogy szeretem, valahogy zavarja mert azt irja hogy "tudom és nem kell anyiszor elmondani" pedig csak 3 szor irtam neki!?

Legjobb válasz: Azért lehet, mert ha túl sokszor mondod, a végén csak üres szavaknak tûnhet, vagy inkább hogy csak megszokásból mondod. Teljesen mindegy, hogy ez részedrõl nem így van, de a túl sok mondogatás ilyen érzést kelt. Egy msn-ezés alatt 3x neki már túl sok lehet. Próbáld visszafogni magad, és csak elköszönéskor mondd. Ha együtt vagytok, akkor se kell mindig mondogatni, ki lehet azt fejezni más módon is, akár egy szerelmes öleléssel.

Azért lehet, mert ha túl sokszor mondod, a végén csak üres szavaknak tûnhet, vagy inkább hogy csak megszokásból mondod. Teljesen mindegy, hogy ez részedrõl nem így van, de a túl sok mondogatás ilyen érzést kelt. Egy msn-ezés alatt 3x neki már túl sok lehet. Próbáld visszafogni magad, és csak elköszönéskor mondd. Ha együtt vagytok, akkor se kell mindig mondogatni, ki lehet azt fejezni más módon is, akár egy szerelmes öleléssel.
A lany nem vesz komolyan Teged.Egy szerelmes nonek sosem eleg hallani, hogy szereti a parja;nem tud betelni vele. A baratnod az ellenkezojet mutatja.
Lehet hogy nem msnen kéne mondogatnod neki hanem élõben! Én is akivel járok, smsben, msnen mindig rengeteg szépet ír, bókol, élõben meg semmi!:(
Egy idõ után unalmas, és tényleg csak üres szavaknak tûnnek, pláne ha élõben nem mutatod ki annyira.
Nekem votl olyan barátom aki ezzel kergetett a falra..kis is dobtam..egy nap 5 sms szeretlek cukrobogyom tevagy életem értelme..3 szor flehivott egy nap..ha találkoztunk akkor is rámtapadt szinte..Szóval lehet h õ sem igényle ennyi nyáladzást és akkor mond kevesebbszer, annál jobban eisk az embernek:-)Ettõl még szerethet téged a barátnõd, ez egy baromság.
Az en pasim is ilyen.Eleg sokszor mondja , hogy szeret , de valahogyan mar nem olyan , mint amikor "eloszor" hallottam. Eltelt egy kis ido es mar nem csak az "ures" szavakra vagyom.Mondani konnyu , de kimutatni is tudni kell. Ettol eltekintve szeretem. Probalj te is valami massal a tudtara adni, hoyg szereted. Vigyel neki viragot , kedveskedj valamivel , amirol tudod , hogy szereti, vagy akarmi mast. Ne csak ebbol az egy szobol tudja , hogy szereted!
Lehet hogy nem szeret..hány évesek vagytok?
jaj elnézést a hibákért merül a klavimból az elem:D

Android 4.1.2 Jelly bean frissítést hogyan tudok és milyen módon telepíteni hivatalosan Samsung galaxy ace 2 telefonomra? Telenoros vagyok.

Legjobb válasz: Amikor a telefon névjegyénél rámegyek hogy szoftver frissítése, azt írja hogy nincs elérhetõ frissítés pedig már kijött egy jó ideje.

A kérdező hozzászólása: Amikor a telefon névjegyénél rámegyek hogy szoftver frissítése, azt írja hogy nincs elérhetõ frissítés pedig már kijött egy jó ideje.
nekem is ezt csinàlja Sony xperia E szintén Telenoros , de ha jól tudom ezeken a frissitéseken a szolgáltatók 1-2 hónapig ülnek aztán csak akkor lehet letölteni majd ha a szolgáltató ez esetben a Telenor elérhetõvé teszi majd a frissitést.

Vajon miért nem igénylik a mai fiatalok, hogy tudjanak és akarjanak helyesen írni?

Nem hiszem, hogy olyan bonyolult. Iskolában tanítják, vagy ha ez nem divatos, a számítógép elég jó segítséget nyújt az ellen?rzésben. Egy-két él? példa-gyöngyszem: "de ugye tood milyen jól megy ez a is kocsi megy vagy 160-180-at az bisztos" "asztán majd ha 18-leszel akkor majd megnézem a kocsit a suliba xd vagy nem toom !!!:D"

Legjobb válasz: Igénytelenség, meg valami szinten lázadás a szabályok ellen, "nehogymár nekem megmondja valaki, hogy írjak".

Igénytelenség, meg valami szinten lázadás a szabályok ellen, "nehogymár nekem megmondja valaki, hogy írjak".
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy engem nem zavar. De az jobban zavar, amikor valaki ír egy kisregényt, 10-15 sort, és az egész egy mondat. EGY MONDAT!!! Akkor lenne kedvem [*moderálva!*] õket.
Szerintem három fõ oka van: a feltétlen bizalom a helyesírás-ellenõrzõben, az általános igénytelenség és a helytelen formák terjedése. Sajnos sokan azt hiszik, hogy mindenben hagyatkozhatnak a helyesírás-ellenõrzõre. Hatalmas tévedés! Abban valóban segít, ha félreütünk valamit, de nem szabad megbízni a vesszõhasználatra, a szórendre, az egybeírásra vagy az egyeztetésre vonatkozó javaslataiban. Sokan azért írnak helytelenül, mert nem is érdekli õket, milyen írás hagyja el a kezüket. Ez igénytelenségnek mondható, és sajnos komolynak tûnõ könyvek, termékbemutatók, újságok, reklámkiadványok és egyebek jelennek meg súlyos helyesírási, nyelvhelyességi hibákkal. A helytelen formák terjedése szorosan összefügg a másik két okkal. Fõként a net miatt az ember lépten-nyomon találkozik a helytelen formákkal, és sokakban ezek rögzülnek. Még az igényesebb írású embereket is megtévesztik a tömegével elõforduló hibás formák. Nem tudom, sírjak vagy nevessek, amikor a nagyokosok az "1-jén"-t "1-én"-re javítják, a giroszt angol formára, gyrosra, a "skype-ol" igét nagybetûsre, "Skype-ol"-ra stb. Ugyanez élõ szóban is megfigyelhetõ: többen kijavítottak már, hogy a navigációs berendezés nem gépées, hanem dzsípíesz. Tõlük mindig megkérdezem udvariasan, hogy a píszíjükhöz elszídi monitor van-e kötve, a zenét szídírõl hallgatják-e, vagy hogy mikor voltak utoljára dábljúszín.
18 éves vagyok, tudok helyesen írni, több helyesírási versenyt is megnyertem már. mégis néha én is így írok: jáccok, vok, nemtom. hogy miért? mert úgysem érdekel senkit, mert õk is így használják, mert lehet, hogy a legtöbb ember nem is tudja, hogy kell leírni, szóval akkor minek fáradjak vele, hogy normálisan írjak, vagyis: mert LUSTA vagyok... de azért amikor kézzel írok mindig próbálok helyesen.
Engem is irritál sokszor, hogy wagyok, vok, wok, warjú, waj wajaskenyér, witorla, sok fäszság...
Asszem így sokkal gyorsabban lehet gépelni...:)
lol lesz.rom ne a hülye 80éves bölcsészek mondják má meg, hogy hogy írjak magánügy ha nem tecc ne olvasd (persze irl soha nem merek egy qrva hibát se ejteni, ezért élem ki magam a neten)
Mindegy..bemegyek a börgerking-be, és rendelek egy hamburgert...XD
Gabe11 te magyar tanárnak tûnsz, és teljesen olyan érzésem van, hogy most ültél elõször a gép elõtt. Az embertõl csak az iskolában várják el, hogy helyesen írjon. Pl.: amikor valaki chat-el, akkor nem egyszerûbb hogy helyett h-t írni vagy megyek-meek? Nincs senki mellette aki meghúzná a fülét vagy 1-est adna neki. Amúgy te beszélsz a helyesgírásról amikor kisbetûvel írod a neved?
Egyik elõzõ válaszoló írta le, miért is baj, ha lusták vagyunk: mert már gondolkodni kell a szavak helyes leírásán... Vagyis már sokan ott tartanak, hogy az alap a rossz írásmód, és ha erõsen odafigyel, és gondolkodik rajta, akkor le tudja (jó esetben) írni helyesen. Na, ez az igazán siralmas. És amúgy ne mondja nekem senki, hogy plusz két karakter leütése olyan elképesztõ sok idõt vesz igénybe... Egyszerûen igénytelenség, ami pont azért katasztrófa, mert maholnap olvashatatlan lesz az írás. Nem csak itt, világviszonylatban ez a tendencia, az angoloknál talán még rosszabb is...
Nekem a rövidítésekkel nincs semmi bajom, inkább ezzel. Pont ma olvastam : "ja nekünk is anyi vàltozàs volt h még a tanàrok is bele bolonultak v alaobol ijen hūjék nem tom már!!!!!!" Egy 16-17 éves "csodagyerek" írása. Chat ide vagy oda, azért egy kicsit odafigyelhetnének a helyesírásra. Aki megtanul helyesen írni, nem hiszem, hogy meg kell magát erõltetnie, hogy ne legyen tele hibákkal.
A kérdező hozzászólása: sokszorkérdezõ, az már régen rossz, ha gondolkodnod kell azon, hogyan kell helyesen írni valamit... Inkább gyakorold :)
Nyelvtanon persze helyesen próbálok írni, meg suliba is, de neten mindenki megérti hogy mit akarunk mondani és nem kell folyton azon gondolkodni hogy hogyan kell leírni azt a bizonyos szót.
A kérdező hozzászólása: GeriBoss, akkor Te nem olvastad Robert Merle regényeit :)
Borzasztóan idegeseítenek az olyan írások már, ami telis-tele van írás hibákkal. Mikor a j-ly -t felcserélik, meg a sok rövidítés, i-y párosítás, meg a társai. Meg egybe írnak olyan szavalakat, ami egyértelmûen külön van. Mert az olyan poénos. Csak éppen ez úgy rájuk fog ragadni, hogy felnõtt korukban meg fognak szenvedni. Vagy egyszerûen nem is fognak írni :) Olyan szinten elcsúfítják a nyelvünke, hogy az már borzasztó. Szegény költõink biztos forognak a sírjaikban.

Hogyan tudom és melyik oldalról letölteni az Alkonyat-Újhold című filmet?

Legjobb válasz: Tudsz torrentezni? Mert akkor írj rám priviben és küldöm neked a torrent fájlt!

Tudsz torrentezni? Mert akkor írj rám priviben és küldöm neked a torrent fájlt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!