Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudok igényelni (111 db)

Munkanélküliként lejár a Tb-m hogy tudom igényelni, hogy magamnak fizessem?

Azt olvastam a neten, hogy az apehnál kell igényelni, de milyen papírok kellenek hozzá, az nem tiszta. Ha valaki tudja ennek a menetét, írja le, köszi!

Legjobb válasz: A NAV oldalán be tudod magad regisztráltatni hogy kötelezett vagy ennek a fizetésére, aztán igényelni kell csekket, erre is van az oldalon nyomtatvány. De a legegyszerûbb ha bemész személyesen, mert akkor mindent el tudsz intézni helyben. Személyigazolvány, lakcímkártya, adókártya, esetleg TAJ kártya. Ezeket vidd magaddal.

A NAV oldalán be tudod magad regisztráltatni hogy kötelezett vagy ennek a fizetésére, aztán igényelni kell csekket, erre is van az oldalon nyomtatvány. De a legegyszerûbb ha bemész személyesen, mert akkor mindent el tudsz intézni helyben. Személyigazolvány, lakcímkártya, adókártya, esetleg TAJ kártya. Ezeket vidd magaddal.
Egyébként itt megtaláltam, a részleteket, olvasd el szerintem, talán megkapod a választ mindenre. [link]
A kérdező hozzászólása: jaj, köszi szépen! :)

Ha nem tudok a lakhelyemen szavazni, hanem van egy tartózkodási lakhelyem, hogy tudom igényelni, hogy tartózkodási helyemen szavazzak?

Legjobb válasz: 1 nap 8 óra 45 perccel a választások elõtt szerinted ez egy jó kérdés?

1 nap 8 óra 45 perccel a választások elõtt szerinted ez egy jó kérdés?
Most már sehogy. Hetekkel a választások elõtt kellett volna kérelmezned egy letölthetõ nyomtatványban, az állandó lakhelyed szerinti jegyzõnél. Szavazni csak az általa kiküldött igazolással tudnál.
Már sehogy. Ma 16.00-ig a lakhelyed szerinti jegyzõnél kérhetted volna, hogy máshol szavazz.

Önkormányzati lakást hogy tudok igényelni vagy hozzájutni nem tudom hogy kéredezzem?

Van valakinek ötlete vagy tapasztalata?Vagy mostanában ilyen lehet?ség nincs vagy nemigen van?

Legjobb válasz: Menj be az önkormányzathoz,ott megmondják,hogy milyen lehetõségek vannak.Ez mindeütt más.

Menj be az önkormányzathoz, ott megmondják, hogy milyen lehetõségek vannak.Ez mindeütt más.
A kérdező hozzászólása: Köszi


Akkor menj be az ügyfélszolgálatra és kérd ott.

Hogy tudom igényelni a jogosítványomat?

Nemrég sikerült a forgalmi vizsgám. Õszintén szólva nem vagyok biztos abban, hogy most hogyan tovább...:D Mivel vidéken csináltam, ha jól tudom, el kell mennem a megyei közlekedési hatósághoz és ott beadni a vizsga eredményét igazoló papírt valamint az elsősegélyes papírt (csak ezt a két papírt kaptam). Ott elméletileg kapok egy igazolást, amivel kiállíthatom az okmányirodában a jogosítványomat. Jól tudom, ez a menete ennek? Illetve a közlekedési hatóságtól kapott igazolás pénzbe kerül vagy csak az okmányirodában kell fizetnem? Ui.: nem, nem tudom megkérdezni az oktatómat (és nem is mondta korábban), eléggé "haragban" váltunk el.

Legjobb válasz: Becsattogsz abba a vizsgaközpontba ahol vizsgáztál, ott elkérik a személyi+elsõsegélyes papírt, onnan kell átmenni az ocsmányirodába ahol személyi+orvosi alkalmassági+4000ft. Innentõl már csak várni kell, hogy kiküldjék vagy bemenj érte.

Becsattogsz abba a vizsgaközpontba ahol vizsgáztál, ott elkérik a személyi+elsõsegélyes papírt, onnan kell átmenni az ocsmányirodába ahol személyi+orvosi alkalmassági+4000ft. Innentõl már csak várni kell, hogy kiküldjék vagy bemenj érte.
Én is a nyáron vizsgáztam, nekem az oktatóm azt mondta, hogy két alternatíva van, vagy bemegyek személyesen a megyei közlekedési hatósághoz, vagy elküldöm postán a vizsgalapot. Én mondjuk bementem, mert ráértem, meg gondoltam így mégiscsak gyorsabb lesz. Szóval a közlekedési hatóságnál a vizsga eredményt igazoló papír és az elsõsegély vizsgát igazoló papír alapján kiállítottak egy igazolást, amit bevittem az okmányirodába. Ez alapján megcsinálták a jogosítványt, amiért 4000 Ft-t kellett fizetnem. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Smart kártyát hogyan tudok igényelni? Egyáltalán lehet még?

Mekiben tudom, hogy volt régen, de most nem látok sehol igénylő lapot, és a neten is csak shell-es oldalt találtam, aminek köze van hozzá...

Legjobb válasz: "A CLUBSMART Program a Shell jutalma Önnek, az Ön választásáért! Mindössze annyit kell tennie, hogy kitölt egy jelentkezési lapot bármely Shell töltõállomáson vagy McDonald's étteremben és azonnal átveheti CLUBSMART kártyáját, mellyel rögtön megkezdheti a CLUBSMART pontok gyûjtését!"

"A CLUBSMART Program a Shell jutalma Önnek, az Ön választásáért! Mindössze annyit kell tennie, hogy kitölt egy jelentkezési lapot bármely Shell töltõállomáson vagy McDonald's étteremben és azonnal átveheti CLUBSMART kártyáját, mellyel rögtön megkezdheti a CLUBSMART pontok gyûjtését!"

Online hogyan tudok igényelni bankkártyát magamnak? Lent van, hogy mire kellene.

Kb havi 3szor jönne rá pénz és nem akarom mindig anyut zaklatni evvel, hogy az övére megy a pénz és mennyen vegye le nekem.Szóval teljesen mind egy milyen kártyám van, de azért jól jönne 1-2 saját tapasztalat/tanács.Jól jönne egy link is. :)

Legjobb válasz: bankszámla, és ahhoz kell bankkártya. online semmit nem igényelhetsz. be kell menni, szerzõdést kötni, csomagot választani, stb.

bankszámla, és ahhoz kell bankkártya. online semmit nem igényelhetsz. be kell menni, szerzõdést kötni, csomagot választani, stb.

Babánk Mo-on fog születni, de az édesapja (akivel nem vagyunk házasok) német állampolgár. Tudnátok abban segíteni, hogy német papírokat hogyan tudunk igényelni neki?

A nagykövetségen annyit mondtak, hogy automatikusan jár neki a német állampolgárság is a magyar mellett ha az apa elismeri, de err?l külön papírt nem állítanak ki, csak útlevelek tudunk csináltatni neki.

Legjobb válasz: és az útlevél miért nem elég? az igazolja az állampolgárságát ;)

és az útlevél miért nem elég? az igazolja az állampolgárságát ;)
A kérdező hozzászólása: Igazad van, de EU-n belül elvileg nincs is szükség útlevélre, ezért gondoltam hogy esetleg valami más hivatalos dokumentumot is kiállítanak a német állampolgárságáról. (Hasonlót mint a magyar születési anyakönyvi kivonat.) Persze ha semmi más nincs, akkor marad az útlevél, de azért egy pár hetes újszülöttrõl kicsit nehéz lesz fényképet készíttetni. :-)

Mire jó a dombornyomott bankkártya? Hogyan tudok igényelni?

Jelenleg OTP Junior kártyám van, nem érkezik rá a fizetésem, mert kézbe kapom. De kérésre küldik számlára. Szeretnék dombornyomott kártyát, hogyan, és milyen összegért tudok igényelni ilyet? Mik a feltételei?

Legjobb válasz: Bankszámla, illetve magasabb a havidíja (4000 körül / év). Lehet, hogy 18 év felettinek kell lenni hozzá. Interneten tudsz vele vásárolni, míg a nem dombornyomottal többnyire nem.

Bankszámla, illetve magasabb a havidíja (4000 körül / év). Lehet, hogy 18 év felettinek kell lenni hozzá. Interneten tudsz vele vásárolni, míg a nem dombornyomottal többnyire nem.
Lényegében semmivel sem jobb mint a nem dombornyomott. Ma már egy sima Visa Electron, ill MasterCard Unembossed (ezek mind nem dombornyomottak) kártyával is tudsz interneten vásárolni. Ezeken minden van ma már CVC kód. Egy elönye van. Dombornymottal lehet offline elfogadó helyeken is vásárolni. Olyen helyek amelyek nincsenek közvetlen (online) kapcsolatban az elszámoló céggel (Visa MC). De te ilyen helyen úgyse fogsz vásárolni. Ill dombornyomotthoz járhat plusz szolgáltatás. Pl utasbiztosítás. De banktól függ. Igényelni meg az OTPben tudsz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Olvasgattam azóta hasonló kérdéseket, és a legtöbbeknek azért kell, mert külföldre utaznak. Én viszont csak az iTunes-ból szeretnék vásárolni. De ezek szerint az én kártyám erre nem jó.
Igen ezt elfelejtettem. Svédországban én már jártam úgy, hogy csak dombornyomott kártyával tudtam tankolni autómata kúton. (Nincs senki a kúton. Bedugod a kártyád és csak annyi benzint ad amennyit jóváhagytál és levett a kártyádról.) Nem ismerem az OTP junior kártyát, de ha Visa electronos akkor azzal is tudsz neten fizetni.
A kérdező hozzászólása: Végül nem jó, felhívtam a bankot. Sõt, kell csináltatnom egy teljesen újat, és vagy havonta 80e ft utalás kell rá, vagy 150e ft amikor megnyitom. Szar az egész. :)

Fősulin hogy tudom igényelni az árvaellátást?

Eddig középsuliba jártam, és ott évente kellett igazolni, de nekem nem, mert márciustól járt, és ott valahogy igazolva lett.

Legjobb válasz: Hallgatói jogviszony igazolást kell kérni a tanulmányi osztályon félévente. Ha felvesznek és még szeptemberben megkéred, akkor októberben meg fogod kapni júniusig visszamenõleg az árvaságit. Plussz ha kérsz arról igazolást, hogy árvaságit kapsz, akkor tudsz a fõiskolán szociális ösztöndíjra pályázni, ami nem ad nagyon sok pénzt, de pár ezer forint plussz is jól jöhet, ha már sajnos ilyen helyzetbe kerültél, hogy árvaságit kapsz.

Hallgatói jogviszony igazolást kell kérni a tanulmányi osztályon félévente. Ha felvesznek és még szeptemberben megkéred, akkor októberben meg fogod kapni júniusig visszamenõleg az árvaságit. Plussz ha kérsz arról igazolást, hogy árvaságit kapsz, akkor tudsz a fõiskolán szociális ösztöndíjra pályázni, ami nem ad nagyon sok pénzt, de pár ezer forint plussz is jól jöhet, ha már sajnos ilyen helyzetbe kerültél, hogy árvaságit kapsz.
Az ONYF honlapjáról le tudod tölteni az igazolást, száma:KET 1019-9 (további nyomtatványok-nyugdíjfolyósítás). Természetesen nem elég az, hogy felvettek, árva csak akkor jár a nyári szünetre, ha tényleg elkezded a fõsulit (nappali tagozaton).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!