Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudok forintot (47 db)

Az OTP-s számlámra külföldről átutalt euróhoz hogyan tudok forintban hozzájutni?

Az átutalt euró euróként jelenik meg a számlámon, vagy az aktuális árfolyamnak megfelel?en forintként kapom meg a számlámra?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy milyen számlád van. Ha forintszámlád, akkor forint, ha eurószámla akkor euró van rajta.

Attól függ, hogy milyen számlád van. Ha forintszámlád, akkor forint, ha eurószámla akkor euró van rajta.

OTP Junior kártyám van, hogyan tudom megváltoztatni a napi készpénzfelvételi limitet? Mennyi plusz költséget jelent, ha 220 ezer forintot szeretnék kivenni?

Olvastam több oldalon is, hogy ennél a kártyatípusnál 50 ezer forint a napi felvételi limit. Naponta bajlódni vele, sok plusz költséget jelentene, így egyben szeretném kivenni. A fenti kérdés adott, hol vagy hogyan tudom feljebb húzni a kivehető összeg mértékét? És mennyi többletköltség lesz akkor, ha egyben veszem ki ezt a pénzt? Vásárolni szeretnék a pénzből, de még nem tudom, hogy az eladó az OTP-nél van-e, vagy sem. Ha esetleg OTP-s, és utalni is tudom a pénzt, annak nincs határa, hogy mennyit küldhetek egyszerre? És ilyenkor mennyi pénzt vonnának le még pluszban? Előre is köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Belépsz az OTP internetes felületére, az OTP Direktbe. Ott bal oldalt a bankkártyák menüponton belül van olyan, hogy vásárlási, készpénzfelvételi limit. Belemész. Ott tudod átállítani 1 forinttól 999 999 999 forintig (nem vicc). A havi elsõ készpénzfelvétel 0,3%. Tehát 220 000 forintnál 660 forintba fog kerülni. (Tehát legyen rajta még a 220 000-on felül 660 mindenképp) Az OTP-n belüli és az OTP-n kívüli utalás is 660-660 forintba kerülne neked. Bármit csinálsz, 660 forint lesz a költsége.

Belépsz az OTP internetes felületére, az OTP Direktbe. Ott bal oldalt a bankkártyák menüponton belül van olyan, hogy vásárlási, készpénzfelvételi limit. Belemész. Ott tudod átállítani 1 forinttól 999 999 999 forintig (nem vicc). A havi elsõ készpénzfelvétel 0, 3%. Tehát 220 000 forintnál 660 forintba fog kerülni. (Tehát legyen rajta még a 220 000-on felül 660 mindenképp) Az OTP-n belüli és az OTP-n kívüli utalás is 660-660 forintba kerülne neked. Bármit csinálsz, 660 forint lesz a költsége.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Nagyon sokat segített, minden benne volt, amire kíváncsi voltam. :)

Hogy tudom ebayen atallitani a penznemet? Keresesnel forintban mutatja az arat, euroban szeretnem.

Tehat, van ebay felhasznalom, paypal hozzarendelve, rendeltem mar parszor. Viszont most, hogy kulfoldon vagyok, euroban szeretnem az arakat latni, nem pedig forintban, es a beallitasok menupont alatt nem talaltam semmi lehetoseget a penznem megvaltoztatasara. Ha rakattintok egy hirdetesre, akkor mutatja abban a penznemben is az arat, amiben meg van hirdetve, de ez legtobbszor USD vagy AUD.

Legjobb válasz: Nem tudod. Mindig abban a penznemben fogja eloszor mutatni, ami az alapertelmezett orszagod, vagyis az, ahol elsz. Ha kulfoldon elsz es a kulfoldi cimedre akarsz rendelni valamit, akkor uj Paypal regisztraciot kell letrehoznod, mert a Paypalban (ha kifizeted a termeket) nem tudod atirni a cimet, az elado oda kuldi, ami a Paypalban meg van adva. Ha ez Magyarorszag, akkor forintba fogja mindig mutatni az osszeget.

Nem tudod. Mindig abban a penznemben fogja eloszor mutatni, ami az alapertelmezett orszagod, vagyis az, ahol elsz. Ha kulfoldon elsz es a kulfoldi cimedre akarsz rendelni valamit, akkor uj Paypal regisztraciot kell letrehoznod, mert a Paypalban (ha kifizeted a termeket) nem tudod atirni a cimet, az elado oda kuldi, ami a Paypalban meg van adva. Ha ez Magyarorszag, akkor forintba fogja mindig mutatni az osszeget.
1nek , nekem usb-ben irja a listában. És Mo-on élek, itt regeltem.
.. usd-ben
Tényleg, hogy lehet átállítani? Egyik nap ebben számol, másik nap abban, nagyon utálom, hogy nem jövök rá, hol lehet ezt beállítani. Végig Magyarországon voltam.
Át lehet állítani, én is most próbálkozom:) ) Bizonyos feltételeket teljesíteni kell és csak azután engedi az ebay átállítani a pénznemet. Én pl. még nem tudom, mert nem járt le az e havi határidõ a befizetéseimre, szóval remélhetõleg már holnap én is át fogom tudni állítani (vagy jövõ hónap 15.-e után) Itt lehet átállítani: [link] Az alábbi pénzemek választhatóak: U.S. dollars (USD) Australian dollars (AUD) Euros (EUR) Canadian dollars (CAD) Pounds sterling (GBP) Japanese yen (JPY) Swiss francs (CHF) És itt bõvebben olvashattok róla (angolul) [link]


Ha apehes befizetésem összege nem öt vagy tíz forintra jön ki, hanem egyre vagy hétre vagy olyanra, amit nem lehet már pénzzel kifizetni, akkor azt hogy tudom csekken befizetni?

Legjobb válasz: A csekkre forintra pontosan kell felírni az összeget és ott majd kerekítik és a postán kerekített összeget kérik, ezáltal tudod minden tartozásod kiegyenlíteni, ugyanis az apeh is a ft-ra pontos összeget kapja meg.

A csekkre forintra pontosan kell felírni az összeget és ott majd kerekítik és a postán kerekített összeget kérik, ezáltal tudod minden tartozásod kiegyenlíteni, ugyanis az apeh is a ft-ra pontos összeget kapja meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

Romániábol hogyan tudok Magyarországra pénzt utalni hogy az illető forintban kapja meg? Hogyan kell utalni?

Legjobb válasz: Ha forintszámlára utalsz akkor az illetõ forintban kapja meg (függetlenül attól, hogy te pl lejt vagy eurót utalsz). A bank utalásnál átváltja a saját árfolyamán (általában komoly marzzsal dolgoznak).

Ha forintszámlára utalsz akkor az illetõ forintban kapja meg (függetlenül attól, hogy te pl lejt vagy eurót utalsz). A bank utalásnál átváltja a saját árfolyamán (általában komoly marzzsal dolgoznak).

E-bay-en hogy tudom átváltani a Forintomat Dollárra? Hogy megy ez a fizetősdi?

Legjobb válasz: Van egy általuk meghatározott árfolyam... Ha paypallel fizetsz, akkor kiírja forintban, mielõtt fizetésre kerülne sor. Persze ekkor már nem visszakozhatsz a vásárlástól!

Van egy általuk meghatározott árfolyam... Ha paypallel fizetsz, akkor kiírja forintban, mielõtt fizetésre kerülne sor. Persze ekkor már nem visszakozhatsz a vásárlástól!

PayPal bankkártya hozzáadásakor levesz 400 forintot, és a közleményben megadott kóddal tudom aktiválni. Mi az a közlemény és hogyan tudom majd aktiválni?

OTP Juniorom van, még soha nem csináltam hasonlót, így nem is értem. Ilyenkor kapok egy SMS-t vagy e-mailt vagy hasonló?

Legjobb válasz: Ha sms értesítõ be van kapcsolva akkor ott azonnal láthatod. Ha nincs akkor internetbankba belépve pár napon belül megjelenik. Ha nincs internetbankod akkor a bankszámlakivonaton rajta lesz, amit postán kapsz minden hónapban.

Ha sms értesítõ be van kapcsolva akkor ott azonnal láthatod. Ha nincs akkor internetbankba belépve pár napon belül megjelenik. Ha nincs internetbankod akkor a bankszámlakivonaton rajta lesz, amit postán kapsz minden hónapban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Én régóta csak a .com-os eBay-t használom, és ez egy újítás az oldalon, nem te állítod be hogy kell vagy sem. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én 2005 óta vagyok ebay felhasználó és szinte már használtam az összes ebay-t, De általába a .com ot használom és vmeik nap linkeletek nekem vmit, hogy rendeljem meg, ebay.hu-s volt a link és láttam, hogy ott lehet állítani! de az se sokat segít! Most még arra gondoltam, hogy a win7 en kikapcsolom a helymeghatározást, és átállítom manuálisan amerikára, mert elméletben meg lehet csinálni, mert most az szerint érzékeli, hogy miben írja ki az árat, hogy mi a tartozkodási helyem! legalább is már ezt is mondta nekem egy régi ebay-es haverom! :)
Figyelj, nem az alapjan donti el, hogy hol tartozkodsz, hogy a szamitogepeden mit allitasz be vagy mit nem, hanem hogy a 2005 ota regisztralt eBay felhasznalodnak milyen lakcimet adtal meg. Ha Magyarorszag, akkor te allithatsz akarmit a szamitogepeden, meg az internet szolgaltatodat is atallithatod, hogy az IP cimed ugy tunjon USAbol szarmazik, amig a regisztralt cimed magyar...
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Jövõhéten költözök ki angliába, kíváncsi leszek, hogy ott ha átírom a címet mit, hogyan fog kiírni, majd írok, ha történt változás! :)
A kérdező hozzászólása: Na kint vagyok, még nem léptem be az ebayembe, de fontba írt ki mindent, aztán beléptem, és mindent dollárról kalkulált át nem pedig forintra! :D és a címem még nincs átírva, mondta a szomszédom, amikor segített pakolászni, hogy jó a cipõm, honnan van, mondom ebayrõl rendeltem, mondja, hogy õ is már évek óta onnan rendel, rákérdeztem, hogy mi alapján dõlnek el ezek a dolgok, hogy milyen pénzre váltja át a zárójelbe az ebay a fontot vagy a dollárt eurót stb... mondta, hogy ez õt is érdekelte, és írt az ebaynek, válaszoltak neki 1hónap után kb, hogy a számítógép tartózkodási helyétõl függ az egész! és mondta, hogy kint volt ausztráliába 2hetet most nemrég, és akkor meg mindent au $ ra váltott át, amikor nézelõdött! Aztán eszembe juttott, hogy amikor átmentünk horvátba pár hete akkor mindent Kunába írt ki még néztem hogy miért csinálja! Köszi azért az ötleteket! :)

K&H ebank-on keresztül tudok EURO-val is fizetni attól, hogy ott forintban van a pénzem? Magyarul van valami váltási lehetőség az ebankon? Vagy személyesen kell bemennem a bankba, és ott kell intézkedjek ilyen ügyben?

Neten vásárolnék ~100-150euro értékben.

Legjobb válasz: Van, az utalásnál kiválasztod a devizaátutalást és máris mehet úgy. Ha vásárlásért fizetsz figyelj arra is, hogy minden banki költséget te vállalj, ez alapból nem így szokott lenni és az eladó nem kapja meg a teljes összeget. Egy 100-150€-s utalásnál ez min. 6-8e Ft lesz, szóval a jövõben erõsen javaslom a PayPalra áttérést.

Van, az utalásnál kiválasztod a devizaátutalást és máris mehet úgy. Ha vásárlásért fizetsz figyelj arra is, hogy minden banki költséget te vállalj, ez alapból nem így szokott lenni és az eladó nem kapja meg a teljes összeget. Egy 100-150€-s utalásnál ez min. 6-8e Ft lesz, szóval a jövõben erõsen javaslom a PayPalra áttérést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szépen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!