Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudnék nézni, hogy (158 db)

Ha veszek egy éretségit feketén annak hogy tudnak nézni hogy igazi-e?

Legjobb válasz: A helyesírásodból véve igen. Érettségi*

A helyesírásodból véve igen. Érettségi*
Inkább csináld meg. Józan paraszt ésszel is lelehet tenni!:)
Az érettségit? Venni? Olyan nehéz lenne az, hogy venni kelljen??? Ha igen, akkor most hangsúlyozom, hogy le fogsz vele bukni, nem azért, mert látszik rajta, hogy hamis, hanem mert akkor igen gyenge szellemi képességeid lehetnek. Egy érettségit ugyanis a legnagyobb hülye is meg tud írni. Bár ezek szerint mégsem.
Nem vagy elég "éret" ahhoz, hogy megvedd...
Az érettségi bizonyítványodnak van egy azonosítója, ami a neveddel párosítva benne van egy adatbázisban. Ha olyan helyre mész, ahol ellenõrzik a bizonyítványod (felsõoktatás, munkahely stb.) akkor percek alatt rájönnek hogy: 1. nincs is olyan érettségi azonosító ami a tiéden van 2. az adott azonosító nem a te nevedhez tartozik.

Az orvos utánna tud nézni hogy az általa kiállitott recept ki e lett váltva? Ugy értem valami rendszer be.

Legjobb válasz: Igen! És a gyógyszertáros is utánna tud nézni, hogy a recepten levõ orvos, vagy az egész recept egyáltalán valódi-e. Elég komolyan veszik ma már a recepthamisítást.

Igen! És a gyógyszertáros is utánna tud nézni, hogy a recepten levõ orvos, vagy az egész recept egyáltalán valódi-e. Elég komolyan veszik ma már a recepthamisítást.
A kérdező hozzászólása: ja én nem azért kérdezem.. mert felirt egy csomó gyógyszert amire tuti nincs szükségem.. nincs pénzem és nem is akarom kiváltani az összeset.
amúgy meg lehet kérni a gyógyszerészt, hogy ha van olcsóbb gyógyszer, akkor az ugyanolyan hatóanyagú gyógyszerbõl az olcsóbbat adja, így tudsz spórolni! én így szoktam kiváltani a gyógyszereket!
A kérdező hozzászólása: köszi

Egy orvos ha ad egy receptet, annak később utána tud nézni, hogy kiváltották-e?

Legjobb válasz: Az elvi lehetõség meg van, de hogy a gyakorlatban is meg tudja nézni, van-e közös adatbázis, azt nem tudom.

Az elvi lehetõség meg van, de hogy a gyakorlatban is meg tudja nézni, van-e közös adatbázis, azt nem tudom.
Nem foglalkozik vele.
Baromira nem érdekli.
Nem váltod ki, és attól tartasz, hogy lebuksz? Hát megnyugtatásképpen mondom néked, kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy utánanézzenek. Nekem is írnak, én meg olvasok! :)
A kérdező hozzászólása: :) Nem tudom, hogy aki nem tudja a választ, az miért ír a kérdéshez. Érdekel a dolog, ezért ítam ki, nem stresszelek azon, hogy mit gondolnak az orosok errõl.
A második megírta a választ: "elvileg meg tudná nézni", de nem fogja, mert bonyolult, és idõigényes.
A kérdező hozzászólása: A második válaszolónak köszönöm, amit írt, õ volt szerintem az egyetlen eddig, aki a kérdésre szeretett volna választ adni:D
Van már elrre lehetõség az ügyfélkapun keresztül, de az orvosoknak a legritkábban van ilyesmire idejük.


Ellopták az ip kamerámat a házfalról, amikor áramszünet volt . A? Szerintetek ha a kamerám valamilyen wifis vagy valami internetre fel lép akkor tuom nézni hogy hol van a kamera használatban?

mert a kamera rendszeretm 110 000ft-m be került.

Legjobb válasz: Feltételezem, hogy lokális IP címe volt a kamerának és a gépednek is. Vagyis pl. 192.168.x.x, vagy más, lokális tartomány. Ilyenbõl meg kismillió fut a világban, alhálózatokon. Ezek a címek pedig nem kerülnek ki a netre, mind lefordulnak egy másik IP-re. Hiába küldené a jelet a te gépedre, egy másik alhálózatból nem fogja tudni megcímezni a te lokális IP-d alapján.

Feltételezem, hogy lokális IP címe volt a kamerának és a gépednek is. Vagyis pl. 192.168.x.x, vagy más, lokális tartomány. Ilyenbõl meg kismillió fut a világban, alhálózatokon. Ezek a címek pedig nem kerülnek ki a netre, mind lefordulnak egy másik IP-re. Hiába küldené a jelet a te gépedre, egy másik alhálózatból nem fogja tudni megcímezni a te lokális IP-d alapján.
nem hiszem hogy meg lehet találni :(
"és hogyan csatlakozzak?" Miért, eddig hogy használtad? :)
Szerintem azt már buktad.
A kérdező hozzászólása: és hogyan csatlakozzak?
Ha globális IP címe volt, akkor próbálj te csatlakozni hozzá.
Attól függ, hogy hogy volt beállítva, azonos alhálón volt-e a gépeddel, stb.
A kérdező hozzászólása: akkor nem tudom látni ezek szerint a kamera képeket ugye?
A kérdező hozzászólása: akkor a számítógép képernyõn nem fog megjelenni a kép ha fel csatlakozik?
A kérdező hozzászólása: nekem automatikusan csatlakozott. és most meg hiába akarna at írja ki hogy az ip camerával nem lehet kapcsolatot létesíteni kérem ellenõrizze a karmera internetkapcsolatát.

ANNAK utána tudnak nézni, hogy kiküldték-e a törzskönyvem?

ha kifizetem a kocsihitelem, automatikusan küldik a törzskönyvet?!

Legjobb válasz: Nekem kiküldte a Budapest bank, de egy régebbi hitelnél nekem kellett bemenni szólni (már nem emlékszem melyik cég, ott volt a székházuk az Árpád hidnál), hogy egy év után jó lenne ha kiadnák...

Nekem kiküldte a Budapest bank, de egy régebbi hitelnél nekem kellett bemenni szólni (már nem emlékszem melyik cég, ott volt a székházuk az Árpád hidnál), hogy egy év után jó lenne ha kiadnák...

Hitelfelvételkor a bank utána tud nézni, hogy hány órás munkaviszonyom van?

Hitelt szeretnék felvenni de csak 4 órába vagyok bejelentve azaz pappíron 35-40 ezer ft a fizetésem. de ennél sokkal többet dolgozom(10-11 órát)és a fizetés is 80-1000000 ft körül mozog. F?nököm adna akár 100000 ft-ról is kereseti igazolást de ha utána néz a bank tuti hogy APEK ellen?rzést kapunk és az meg kinek hiányzik.

Legjobb válasz: A Munkáltatói Igazolás önmagában nem elég egy hitelhez. A bank elvárja, hogy ez mellé folyószámla kivonattal igazold a béred, vagy APEH igazolással. A bankot nem érdekli, hogy hány órás a munkaidõd, viszont az sokkal lényegesebb, hogy mennyi a havi béred és van-e egyéb hiteltartozásod. Nálad ezzel az utóbbi kettõvel van a gond, így nem fogsz hitelt kapni.

A Munkáltatói Igazolás önmagában nem elég egy hitelhez. A bank elvárja, hogy ez mellé folyószámla kivonattal igazold a béred, vagy APEH igazolással. A bankot nem érdekli, hogy hány órás a munkaidõd, viszont az sokkal lényegesebb, hogy mennyi a havi béred és van-e egyéb hiteltartozásod. Nálad ezzel az utóbbi kettõvel van a gond, így nem fogsz hitelt kapni.
Három hónapos bejelentett munkaviszonynak kell lennie a 100.000 ftrol. ezzel lehet csalni de nem éri meg, elvileg nem ellenõrzik ( az én bankom ahol dolgozok legalábbis nem.) nem csak ettõl függ egyébként. van aki 200.000et keres de elutasítják a hitelt. mindent összevetve derül ki, hogy megadnak e egy komolyabb konstrukciót.
A kérdező hozzászólása: Bocs 80-100000 ft
A kérdező hozzászólása: 7-800000 ft ról lenne szó 1 éve és 5 hónapja van folyamatos munkaviszonyom meg egy havi 17000 (KB még 450000ft van vissza)törlesztõm.
A bankot nem érdekli az, hogy mennyit dolgozol, csak az, hogy mennyit keresel. Viszont a fõnököd elég érdekes forma lehet, ha visszamenõleg is tud neked fizetésigazolást hamisítani (ugyanis 3 hónapra visszamenõleg fogja kérni a bank számlakivonattal egyetemben).
A kérdező hozzászólása: Számlakivonatot e-mail-ba kapom nem tart semeddig áttírni. Köszönöm a válaszokat
ugye Te sem gondolod komolyan, hogy a bank elfogad egy "kozmetikázott", netrõl letöltött folyószámla kivonatot? Ne légy naiv, a bankok pontosan ismerik az ilyen bepróbálkozásokat, épp ezért nem is fogadják el a netrõl letöltött igazolásokat.
Hahha e-mailben. Te a holdról jöttél? HITELESÍTETT, a bankod által kiadott 7 pecsétes számlakivonatot fognak kérni, nem holmi netbankos e-mailbõl kinyomtatottat.

Ha feladok egy csomagot postán, akinek elküldtem utána tud nézni hogy valóban feladtam e?

Legjobb válasz: igen,úgy hogy számon kéri a feladásról a bizonylatot amit kaptál,ha ezt nem tudod bemutatni akkor joggal gyanakodik hogy mégsem adtad fel,esetleg rendõrségi nyomozás során õk is ki tudják deríteni hogy feladtad e.

igen, úgy hogy számon kéri a feladásról a bizonylatot amit kaptál, ha ezt nem tudod bemutatni akkor joggal gyanakodik hogy mégsem adtad fel, esetleg rendõrségi nyomozás során õk is ki tudják deríteni hogy feladtad e.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Utána tudnak nézni hogy nálam van a teló? Mert szívesen visszaadnám egyébként csak hullára nem tom kié!

Napokban jöttem haza egy busszal... bealudtam és mikor felkeltem egy teló volt a mellettem lév? széken, ha tudnám kié visszaadnám én, de így megtartom, arra lennék igazából kíváncsi hogy rátudnak-e keresni a telóra?

Legjobb válasz: Talán van olyan benne, hogy ICE/I.C.E=In Case of Emergency(Vészhelyzet esetén).Ha felhívod, és megmondod hogy a telefon náladvan, és hol veheti át, akkor megvan a tulajdonos barátja/hozzátartozója.Esetleg egy saját szám menüpont is van a telefonban, vagy végsõ megoldásként beviszed a kártyának megfelelõ szolgáltatóhoz a telefont, és megmondod h találtad, és értesítség a tulajt.

Talán van olyan benne, hogy ICE/I.C.E=In Case of Emergency(Vészhelyzet esetén).Ha felhívod, és megmondod hogy a telefon náladvan, és hol veheti át, akkor megvan a tulajdonos barátja/hozzátartozója.Esetleg egy saját szám menüpont is van a telefonban, vagy végsõ megoldásként beviszed a kártyának megfelelõ szolgáltatóhoz a telefont, és megmondod h találtad, és értesítség a tulajt.
A kérdező hozzászólása: Már megvan tegnap felhívtam, holnap találkozunk és átadom! :)
1: ott és akkor le kellett volna adni, mivel a tag valszeg ott keresi elõször pl. 2: ha már több napja volt, és valószínûleg körbejárt szegény minden helyet, volánnál aszonták neki, hogy nem találták, akkor hívd fel a gyakrabban használt számokat, hogy ha tudnak, szóljanak neki, add meg, hogy mikor és hol érhet el (saját számot add meg, mert a másik lemerülhet idõközben).
A kérdező hozzászólása: Akkor majd beviszem a volánhoz, úgy is vannak ott ismerõseim! :) Annyira nem kell nekem az a teló, fõleg hogy még rendõrségi ügy is lehet belõle! Úgy meg pláne hogy nekem Nokia E55 telóm van, ami ha jól néztem jobb mint a talált!
Ez a helyes hozzáállás. Végülis minek neki, biztos kõgazdag a tag, meg se kottyan neki egy mobil. Ha esetleg mégis meggondolnád magad: felhívod a telefonkönyvben szereplõ számokat sorban, majd megkérdezed kié a telefon és hogy érheted el. Am ha a tulaj ért hozzá akkor vár néhány napot majd betelefonál a szolgáltatóhoz. Ha drága telefon akkor keresheti a rendõrség, egyébként csak letiltják.
Nem valószinû mert csak akkor keresik ha az elvesztõ úgy jelenti be a jardon, hogy bûncselekmény áldozata lett.Tehát ha elvesztette akkor hiába megy akárhova nem keresik.
A kérdező hozzászólása: Ez egy Nokia 5230-as! Telenor-os
Megnyitod a telefonkönyvet, megkeresed az egyik ANYA, APA, NAGYI, ÉN MÁSIK, SZERELMEM vagy valami ilyen nevezetû számot, majd felhívod, hogy megtaláltad a telefont. Máris visszaadhatod. Ha mégse, akkor rettegj.
le kell adni a busztársaságnál, amivel utaztál, õk már tudni fogják, hogyan kell megkeresni a gazdáját. Hidd el, az a telefon valakinek nagyon hiányzik (ha más miatt nem, a telefonszámok miatt biztosan), vidd el és add le az információnál. A kérdésre viszont nem tudom a választ.
Milyen a telo? Attol fugg h milyen.
Bocsi a helyesírási hibákért, siettem:)
helyes.

Ha wifin netezek a párom gépén keresztül, akkor ő utána tud nézni hogy miket nézegetek?

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat. A gépemen nem turkál konkrétan, csak a wifi miatt kérdeztem hogy úgy hozzáférhet-e. Hogy az õ gépén van valami program ami megjegyzi az általam megnézett dolgokat. Ért a dolgokhoz, ha nem is rendszergazdai szinten, de nem hülye hozzá.

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. A gépemen nem turkál konkrétan, csak a wifi miatt kérdeztem hogy úgy hozzáférhet-e. Hogy az õ gépén van valami program ami megjegyzi az általam megnézett dolgokat. Ért a dolgokhoz, ha nem is rendszergazdai szinten, de nem hülye hozzá.
Attól függ te szeretnéd-e, hogy megtudja, mert ha nem, érdemes kitörölni a google ezköztárból a megnyitott honlapokat. Ha nem törlöd biztosan tudja, hogy õ miket szokott megnyitni, ha pedig olyat talál az elõzményekben, amelyek szokatlanok neki, vagy új oldalak, amiket nem ismer biztosan rájön, hogy te nyitottad meg õket.
Félsz, hogy lebuksz...?! Hát ez elég GÁZ...
Ha rendszergazdai szinten ért a párod a gépekhez, akkor teljesen mind1, hogy mit törölsz, vagy mit nem. Egy hálózati snifferrel simán le tud nyomozni mindent, mivel egy hálózaton vagytok. Msn, chat, emilek, látogatott oldalak, jelszavak, minden. Szerencsédre viszont az a helyzet, hogy még a rendszergazdai papírral rendelkezõk többsége is hülye ehhez. :P
A gépeden biztosan ha nem törlöd az ELÕZMÉNYEK-et!:)
Használd a mozilla firefoxot, abban van olyan, hogy privát böngészés és ha bekapcsolod (ctrl+shift+p) semmit sem jegyez meg abból, amit megnézel.
már aki! azért aki ért hozzá az sokmindent meg tud csinálni!! nem ugy mint az átlagember! Mindenki megveszi a gépet és az interneten kivül nem tudnak semmit csinálni, ha meg kéne jön a szervíz, meg a szomszéd
Vannak szoftverek erre a célra, tehát matematikailag van rá esély, viszont a kivitelezéshez kell némi jártasság az informatikában. Itt esetleg találsz valami hasznos infót: http://secure.blog.hu/2009/10/15/wireless_security
A kérdező hozzászólása: Köszi :D
ja, meg na csak az elõzményeket töröld, hanem mindent.letöltöt file-ok, cookiek, ürlapok, jelszavak
az mindegy hogy netezel, wifi vagy kábel! ha ért a géphez meg tudja, bármit csinálsz, törölsz! ha nem akkor nem igazán amugy van egy csomó program amivel látni lehet, hogy mit irtak beszéltek amig nem ültél a géped elõtt
A kérdező hozzászólása: Gáz hogy a saját gépemen a saját dolgaimat nem szeretném hogy lássa? Mert azok az én gondolataim, az én kíváncsiságom, az én levelezésem... Nem lebukás, csak magánügy. Nem pasizok, semmi olyasmi, csak nem szeretem ha belelátnak az agyamba. Ezért van saját gépem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!