Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudnék legkönnyebben (32 db)

Hogy tudnék legkönnyebben angolt tanulni a nyáron?

14 éves vagyok, 4 éve tanulok angolt (mellette más nyelveket is), de csak suliban. Hogy tudnék otthon egyszerűen még angolul tanulni? Olvasással, vagy inkább az angolt filmek..? Milyen filmeket/könyveket/történeteket ajánlanátok? Akinek van ezzel tapasztalata és leírja, előre is köszönöm :)

Legjobb válasz: Elõzõ vagyok: A konkrét kérdésedre válaszolva azt mondom, hogy mindkettõ fontos. A könyvek szinte mindig más reigsztert használnak, mint a filmek. A könyvek szép, egész és jól formált mondatokat használnak, amiket ha úgy használsz a beszébe, ahogy a könyvbe voltak, akkor az vérmérséklettõl függõen vagy olyan reakciót fog kiváltani, hogy túlzottan modoros vagy, vagy szimplán mosolyogni fognak rajta egyet. Egyik sem igazán jó. A filmek pedig élõbeszédben használt, sokszor nyelvtanilag nem egészen helyes, viszont beszélt nyelvben használ(ha)t(ó) kifejezéseket adnak át. Ezek általában rövidebbek és közvetlenebbek, mint a könyvekben használtak. Ha egy fogalmazásodba ezeket a szerkezeteket használod, akkor viszont pont az fog lejönni, hogy nem vagy mûvelt. Ezért, hogy írtam elõbb, mindkettõ egyformán fontos.

Elõzõ vagyok: A konkrét kérdésedre válaszolva azt mondom, hogy mindkettõ fontos. A könyvek szinte mindig más reigsztert használnak, mint a filmek. A könyvek szép, egész és jól formált mondatokat használnak, amiket ha úgy használsz a beszébe, ahogy a könyvbe voltak, akkor az vérmérséklettõl függõen vagy olyan reakciót fog kiváltani, hogy túlzottan modoros vagy, vagy szimplán mosolyogni fognak rajta egyet. Egyik sem igazán jó. A filmek pedig élõbeszédben használt, sokszor nyelvtanilag nem egészen helyes, viszont beszélt nyelvben használ(ha)t(ó) kifejezéseket adnak át. Ezek általában rövidebbek és közvetlenebbek, mint a könyvekben használtak. Ha egy fogalmazásodba ezeket a szerkezeteket használod, akkor viszont pont az fog lejönni, hogy nem vagy mûvelt. Ezért, hogy írtam elõbb, mindkettõ egyformán fontos.
A kérdező hozzászólása: értem :) sokat segítettél, köszönöm szépen :)

Mennyi proteint kell ennie egy fiatal lánynak? Mit jelent igazából protein? Egy vegetáriánus hogyan tud legkönnyebben proteinhoz jutni?

Legjobb válasz: A protein fehérje, a szervezet építõköve. Majdnem minden feladatot fehérjék látnak el a szervezetben. Fontos a jó aminosav-arány, különösen az esszenciális aminosavak aránya. Ebbõl következõen minden ételben van több-kevesebb fehérje. A legjobb fehérjeforrás a hús, de a tej, tejtermékek és a tojás fehérjetartalma is elég jó. A hüvelyesek is gazdagok fehérjében. Pontosabbat csak egy gyakorló vegetárius tudna mondani, hogy mibõl mennyit kell bevinni a megfelelõ arány elérése érdekében.

A protein fehérje, a szervezet építõköve. Majdnem minden feladatot fehérjék látnak el a szervezetben. Fontos a jó aminosav-arány, különösen az esszenciális aminosavak aránya. Ebbõl következõen minden ételben van több-kevesebb fehérje. A legjobb fehérjeforrás a hús, de a tej, tejtermékek és a tojás fehérjetartalma is elég jó. A hüvelyesek is gazdagok fehérjében. Pontosabbat csak egy gyakorló vegetárius tudna mondani, hogy mibõl mennyit kell bevinni a megfelelõ arány elérése érdekében.

Budapesti vagy becsi repterrol hogyan tudnak legkonnyebben eljutni Komaromba vagy Komarnoba (SK)?

usz,vonat.mar kerestem de nem talaltam semmit.

Legjobb válasz: Rosszul kerested. Próbáld még egyszer.

Rosszul kerested. Próbáld még egyszer.
*tudnÉk, ugyebár Komáromba pl. Székesfehérvárról és Esztergomból lehet eljutni. Fehérvárra mehetsz vonattal Budapestrõl, vagy Esztergomba busszal (a vonat épp felújítás miatt nem jár)
Pesten be kell menni eloszoris a repterrol, aztan vonat Gyor fele (a keletibol es a delibol indulnak Komaromba tarto vonatok) Becs ugyancsak, Gyoron keresztul van vonat.
Miert nem repulsz Pozsonyba, joval kozelebb van?
Tényleg rosszul kerested, vagy szerinted reális, hogy két fõvárosból nem lehet sehogy sem eljutni Komáromba? Ne légy már buta.
A kérdező hozzászólása: Én semmi olyat nem találtam a Liszt Ferenc reptérrõl amelyiknél nem kellene be menni a városba. Bécsbõl viszont már indul busz egyenest Pozsonyba.Onnan meg már könnyû. Köszönöm a válaszokat

Hogy tudnék legkönnyebben fogyni?

20 éves fiú vagyok és heti 3-4x járok le konditerembe edzeni és csak olyan problémám van h hasra milyen edzéstervet kellene csinálnom h izmosabb, kisebb legyen? valami tipp? köszi a válaszokat:)

Legjobb válasz: Kulon kell valasztani a dolgokat. Izmosabb legyen? Hasizom gyakorlatokat. Kisebb legyen? Aerob edzest, zsiregetesre az valo. A hasizom gyakorlatoktol a zsir nem fog elfogyni. A neveben is benne van, IZOM, nem zsir.

Kulon kell valasztani a dolgokat. Izmosabb legyen? Hasizom gyakorlatokat. Kisebb legyen? Aerob edzest, zsiregetesre az valo. A hasizom gyakorlatoktol a zsir nem fog elfogyni. A neveben is benne van, IZOM, nem zsir.
A kérdező hozzászólása: és akkor hasra milyen tipusú aerob gyakorlat kellene? futás, biciklizés?
Az aerob az nem gyakorlat, hanem egy edzesfajta, olyan mint pl. a tomegnoveles. Szerintem csinald a kovetkezot: heti 3x futopad a teremben, 8-9%os emelkedon, 5.8km/h-s sebesseggel seta 1 oraig. ezeken a padokon van altalaban pulzusmero, arra figyelj hogy a pulzusod 130 korul maradjon, akkor jo. ha nincs pulzusmero akkor ugy tudod a legkonnyebben megallapitani hogy jo e, hogy tudsz beszelni a gyakorlat kozben, osszefuggo mondatokban, nem fogy el szavankent a levego. "conversation pace" a neve. az edzesrol magarol itt van bovebb info: http://body.builder.hu/magazin.htm4?url=/testepites/cikkek/a..
A kérdező hozzászólása: igen, igen útközben beleástam magam én is ebbe a folyamatba :D csak még olyan kérdésem lenne h egyszerra a kettõt tudom-e végezni hogy csinálom az aerob edzést és közben rendesen kondizok? esetleg valami étrendet is tudnál mondani h mit egyek mert ezzel is bajban vagyok :D köszike :D
Tomegnoveles es szalkasitas mellett is lehet csinalni, miutan az aerob-nak pont az a lenyege hogy nagyon keves izommunkaval jar, tehat az izmokbol nem urul ki a szenhidrat, ezert a testunk a zsirt hasznalja energiakent. Arra figyelj hogy sulyzos edzes utan csinald, ne elotte. Ha nem ugyanazon a napon csinalod az a legjobb. Enni: a testepitok nem kulonboztetnek meg reggelit, ebedet es vacsorat, etkezesek vannak. Ehetsz: zabpelyhet, tojast, tonhalat, lazacot, harcsat, csirket, marhat, rizst (jazmin vagy bashmati), krumpli ha nagyon szereted de jobb lenne a rizs, este lefekves elott a turo ajanlott mert kazein van benne ami lassu felszivodasu feherje. Ezen kivul fontos a taplalekkiegeszitok jol idozitett bevitele is.

Hogy tudnék legkönnyebben leszokni a cigiről?

Több éve dohányzom, mára már napi másfél, 2 dobozra jutottam el. Szeretném letenni, de nem tudom hogyan. Érdekel, aki végérvényesen letette, hogyan tette.

Legjobb válasz: Allen Carr könyve.

Allen Carr könyve.
20 év napi másfél doboz cigit ez év elején cseréltem le egy Ego 1300-as e-cigire. Sose gondoltam volna, hogy valaha le tudom rakni. Illetve azt sem, hogy ez ilyen hatásos. Megmaradt a jó és elhagytam a rosszat.
Én is Allen Carr módszerét javaslom. Az még egy dolog, hogy valaki leszokik a cigirõl, az is fontos tényezõ, hogy néhány hónap vagy egy év után mennyien tartanak ki a nemdohányzó életmód mellett. Javaslom nézd meg ezt a linket, itt azt mutatják meg, hogy az emberek hány százaléka maradt nemdohányzó 1 év után: http://www.theeasywaytostopsmoking.com/SuccessRates/ProvenTr..

A Népligettől vagy a Határ úttól hogyan tudnék legkönnyebben és leggyorsabban eljutni a Városkapu vasútállomásig (XIII. ker)?

Nagyon fontos lenne.

Legjobb válasz: bkv.hu, egyébként felszállsz a metróra és a városkapunál szállsz le.

bkv.hu, egyébként felszállsz a metróra és a városkapunál szállsz le.

Külföldre hogyan tudnék legkönnyebben kimenni dolgozni?

Angolul tudok társalgási szinten. Milyen szakmát ajánlotok amivel könnyen ellehet helyezkedni és meg is fizetik? Nem diplomás szakmára gondolok.

Legjobb válasz: Figyelj! Ha nagyjából megérted azt amit mondanak, és tudsz rá válaszolni(hacsak akadozva akkor is) akkor már elindulhatsz.

Figyelj! Ha nagyjából megérted azt amit mondanak, és tudsz rá válaszolni(hacsak akadozva akkor is) akkor már elindulhatsz.
A kérdező hozzászólása: Hogy annyira nagyon jó lennék angolból az túlzás de megértetem magam. Elég jól sikerült most a szóbeli nyelvvizsgám. Még most fogok érettségizni gimnáziumban, de gondolkozok külföldi lehetõségeken hogy majd utána kimennék.

Szakma szerzés mellett hogy tudnák legkönnyebben letenni egy középfokú német nyelvvizsgát, most alap szinten tudom?

Legjobb válasz: Nyelvtanfolyam elõtt/mellett ezeket ajánlom: Karácsony-Tálasi: Német nyelvtan Szablyár-Fazekas: Német szókincskönyv 1000 Fragen, 1000 Antworten

Nyelvtanfolyam elõtt/mellett ezeket ajánlom: Karácsony-Tálasi: Német nyelvtan Szablyár-Fazekas: Német szókincskönyv 1000 Fragen, 1000 Antworten

Hogy tudnék a legkönnyebben megtanulni angolul?

Általános 4.t?l tanulom az angolt. most középiskolás 10.es vagyok. És szinte semmit se tudok angolul. Már kipróbáltam, hogy msnre angol nyelven beszél? embereket veszek fel, de gondolhatják milyeneket tudtam felvenni chatr?l.

Legjobb válasz: Ha semmit se tudsz akkor nem is fogsz emberektöl megtanulni, akik csak angolul tudnak. Valami alap kell, amiröl elindulhatsz. Én 5 évet tanultam suliban angolt és mellette a netröl is tanultam rengeteg dolgot, mostanra nagyon megy :Ö

Ha semmit se tudsz akkor nem is fogsz emberektöl megtanulni, akik csak angolul tudnak. Valami alap kell, amiröl elindulhatsz. Én 5 évet tanultam suliban angolt és mellette a netröl is tanultam rengeteg dolgot, mostanra nagyon megy :Ö
olvass sokat angolul, nézz filmeket szinkron nélkül, meg tv mûsorokat, híradók pl hasznosak, bár baromi unalmasak. én filmekkel tanultam nagyon sokat...elõször angol nyelv magyar felirat, késõbb angol nyelv angol felirat, ésh a már nagyon megy mehet felirat nélkül is :)

Kezdő C+E kategoriás sofőr akinek megvan a nemzetközi árufuvarozói hogyan tud a legkönnyebben ellálni dolgozni?

5 sz?r voltunk fent Pesten hozzá teszem Szolnokiak vagyunk és még is elküldtek minket minden honnan, 20 évig sof?r volt csak kisebb kategóriában, nem értem miért nem fogadják el gyakorlatnak. Konkrét munkák is érdekelnének.

Legjobb válasz: Ismeretség kell már ehhez is. Mellette hirdetéseket nézni. Esetleg lehet direkt módon kisebb-nagyobb cégekhez jelentkezni, önéletrajzot küldeni. Az E kategóriásakat nagyon keresik. Szolnok azért elég messze van Pesttõl. Lehet hogy azért hajtottak el, mert kétségbe vonják, hogy mindennap meg tudsz jelenni pontosan a munkahelyen. Nem is értem ezt a részét, hogy hogyan is csináltátok. Csak úgy felmentetek Pestre és bekopogtatok néhány helyre? Lényeg, ami lényeg: hirdetés-hirdetés-önéletrajz írás (Utóbbit azért értelmesen szerkesztve és ne hemzsegjen a helyesírási hibáktól. Már csak azért írom és a jó szándék szól belõlem, de a kérdésed sem túl magyar és tele van hibákkal.)

Ismeretség kell már ehhez is. Mellette hirdetéseket nézni. Esetleg lehet direkt módon kisebb-nagyobb cégekhez jelentkezni, önéletrajzot küldeni. Az E kategóriásakat nagyon keresik. Szolnok azért elég messze van Pesttõl. Lehet hogy azért hajtottak el, mert kétségbe vonják, hogy mindennap meg tudsz jelenni pontosan a munkahelyen. Nem is értem ezt a részét, hogy hogyan is csináltátok. Csak úgy felmentetek Pestre és bekopogtatok néhány helyre? Lényeg, ami lényeg: hirdetés-hirdetés-önéletrajz írás (Utóbbit azért értelmesen szerkesztve és ne hemzsegjen a helyesírási hibáktól. Már csak azért írom és a jó szándék szól belõlem, de a kérdésed sem túl magyar és tele van hibákkal.)
Ha nemzetközizni szeretnél, akkor a Waberer's-nél a helyed:)
A kérdező hozzászólása: Mindkét hozzászólónak köszönöm a választ, az elsõre kicsit védekezem, betegen, gyorsan, munkaidõben, és idegesen megírt levél volt de a lényeget megértetted tehát nem volt annyira rosszul megírt szöveg :) Önéletrajzot nem én írtam meg én csak begépeltem és kinyomtattam, a pesti út az nem találomra volt hanem hirdetésre mentünk fel és még is elhajtottak utána illetve nem jelentkeztek mint minden fõnök :) A második hozzá szólónak üzenem voltunk a waberers-nél onnan is elhajtottak minket, vagyis nem jelentkeztek, mi jelentkeztünk de azt mondták hogy nincs lehetõség vagy ilyesmi közben meg amikor azt mondták menjünk fel akkor meg azt mondták hogy van sok lehetõség :) Ennyit errõl sajnos tehát látom nincs senkinek sem úgy egy igazán vagány ötlete ami be is válhatna, mindegy attól még várom a hozzáírásokat a témához.
elsõ vagyok. Ha vannak ismerõsök pl. raktárakban, akkor náluk lehet érdeklõdni. A normális raktárosok, áruátvevõk általában jóban vannak a normális sofõrökkel, és van infójuk róla hogy hol keresnek embert. Lehet hogy kéne pár embernek szólni, hogy érdeklõdjenek õk is. Aztán mint már írtam, direkt módon jelentkezni cégekhez. Nagyon nem ismerem az országnak azt a részét, de csomagküldõ szolgálat tuti hogy ott is van. Esetleg még ilyen multi áruházak jutnak eszembe (Tesco, Spar...), ott is lehet próbálkozni.
második vagyok Csodálkozok, hogy elküldtek. A wabinál soha nem volt akadály az, ha valaki 0km-es. Rengeteg teljesen kezdõt felvettek már. Mondjuk az is igaz, hogy a wabinál jönnek-mennek az emberek. Egyébként lehet, hogy az is belejátszik, hogy több kis cégre bomlik fel és franchise rendszerben mûködik tovább. Próbálj meg ezen a fórumon is érdeklõdni, itt rengeteg kamionsofõr van: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9025783
Ha esetleg még nemzetközi soföri munkát keresel: http://horusspedkft-c.cegbongeszo.hu/

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!