Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudnék cicákat (39 db)

Cicám bal hátsó lábára sántít. Kitapogattam, olyan "boka" tájékon fájhat Neki, de nagyon, a talppárnája fölött kicsivel. Hogyan tudnék segíteni neki? Enyhíteni a fájdalmát?

Remélem, csak meghúzódott egy rossz ugrást követően. Fogai rendben, ellenőriztem. Reggel még sántikált a lábán, de már egyre kevésbé tud ráállni. Tegnap levert volt, nem aludt, szerintem kb. 2 napja történhetett a baleset (szobacica), de mivel ugyanúgy ugrabugrált, mostanra ütötte ki. Dokinak nagyon értelmét nem látom, viszont borogatni meg kenegetni nem lehet. Akkor mit tehetnék? Sérülést nem látok sem a talpán, sem az ujjai között.

Legjobb válasz: Az én cicámmal is ez volt, õ meghúzta a lábát! Szerintem akkor is kellene doki, mert nem biztos h meghúzta, lehet ficam, repedés is. A doki megvizsgálja, kap fájdalomcsillapítót. A doki csak a vizsgálat árát kéri, a fájdalomcsillapító meg kb 100 forint! Azért ha nem aludt, eléggé fájhat neki! Ennyit igazán megérdemel szegényke!

Az én cicámmal is ez volt, õ meghúzta a lábát! Szerintem akkor is kellene doki, mert nem biztos h meghúzta, lehet ficam, repedés is. A doki megvizsgálja, kap fájdalomcsillapítót. A doki csak a vizsgálat árát kéri, a fájdalomcsillapító meg kb 100 forint! Azért ha nem aludt, eléggé fájhat neki! Ennyit igazán megérdemel szegényke!
Pedig csak az orvos tudja megállapítani, hogy mi a baja..
Miért nem látod értelmét? Csak az állatorvos ért hozzá szakszerûen, õ tudja megmondani, hogy mit csinálj, és, hogy mit adj neki. Te nem tudsz semmilyen internetes oldalról teljesen meggyõzõdni, hogy ez a baja, és, hogy ezt kell megcsinálnod a macskáddal. Ha nem aludt, akkor nyilván nagyon fáj neki, és súlyos is lehet.Az is elõfordulhat, hogy ez valami zúzódás. És ha nem úgy forr össze, le is bénulhat a lába. Lehet, hogy azt látod, hogy nem olcsó, de ha szereted a macskádat nem sajnálod rá a pénzt. Neki is joga van úgy viselkedni mint egy embernek.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, rosszul írtam idegességemben. Azt akartam írni, hogy folyton alszik, a "nem" szót véletlen írtam oda.
Lehet elütötték, és valami történt az idegrendszerével. Vidd azonnal állatorvoshoz!
Majd írd meg, mi lett az eredmény!
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, hogy valami nagyobb ütés érhette a fejét, de pontosan ezt nem tudta megállapítani.. holnap vissza kell majd vinnem röntgenre.
Na milett a cicával?
A kérdező hozzászólása: Köszönök minden hozzászólást! Elviszem állatorvoshoz!
Vidd állatorvoshoz, ne hagyd szenvedni!
Ezt nem tudod kikezelni otthon. Mindenképp segítséget vár, ezért jött haza.
Vidd orvoshoz sürgõsen lehet hogy komolyabb baja van ...
Vagy nem feltétlenül elütötték, hanem lehet, hogy nekicsapódott valaminek a fejével stb... (elõzõ voltam)
Az enyemmel is ez tortent par eve, aztan sajnos ra egy vagy ket hetre bele is halt:/
Fogzásra jó a dologél vagy a dentinox gél.
Hat en ekkor vettem magam melle a nagyagyba, keptelen voltam kelni hozza egy ido utan:( ott is maradt, azota is, 14 honapos, most jon a masodik felvonas, a hatso fogak:( ami bejott nekunk: osanit homeopatias golyok, ez ha jol tudom a gazdagreti patikaban van csak, vagy a viburcol kup lefekves elott. Ha nagy fajdalma volt, Nurofen.
Viburcol kúp reggel és este. Ha nagyon fáj, akkor Panadol, Nurofen, Algoflex Baby.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket!


SOS A cicám most fog elleni, hogyan tudnék neki segíteni?

Legjobb válasz: úgy hogy biztosítasz neki egy nyugodt helyet ahol senki nem zavarja! a többit elintézi!

úgy hogy biztosítasz neki egy nyugodt helyet ahol senki nem zavarja! a többit elintézi!
Mi a helyzet? Vannak már cicák?
A kérdező hozzászólása: remélem...
hát... az nem jó de hátha nem lesz se, i baja!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Még mindig semmi. Meddig vajúdik vajon?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, még mindig semmi... az orvosa meg épp mût, fél óra múlva hív vissza.
Bocs A helyes írási hibáért!!!Gyorsan irtam nem ellen õriztem le!!!
hátt... én nekem amikor a cicám fialt akkor úgy csináltam doboz abba pedig egy ruha stb.. tej mindent elö készítetem neki ami csak kelhet! alt nekem úgy volt dél után 18 fele kezdet el és 20 kor rá nézetem akkor már 1-cica meg volt aztán másnap reggel 8-9óra körül mentem ki hozzá és 4cicája lett! meg jegyzem(1.szülése volt) és másnap úgyan úgy gondoztam minden semi baja nem volt!! szerintem neked is úgy kellene óránként vagy 2-óránként rá nézell ha látod hogy valami nem stimell akkor estleg hívd ki az állat orvost!!
Nem tudom mennyi ideig tart, amíg egy macska "szül", de biztos nem gyorsan zajlik. Biztos azért megy utánad, mert igényli a jelenlétedet. Maradj mellette, és beszélj neki, simogasd, nyugtasd. Ha úgy érzed, azért hívd fel az állatorvost, és kérj tõle tanácsot.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat, és a segítséget, megjegyzem fial a macska.. ez lesz az elsõ alom neki, van kikészítve doboz. mennyi ideig fog ez vajon tartani? mert váladékozik már lassan 3 órája. ez lenne a magzatvíz? csak lassan ürül?
Az én cicám sem akart egyedül maradni amikor legutóbb "szült". Szerintem amit tettél az nagyon is elég.Innentõl kezdve õ elintézi magának. Ne aggódj. Ha esetleg úgy látod h elég sok idõ telik el két cica születése között és elfogadja akkor adhatsz neki egy kis tejet. Amúgy pedig türelmesnek kell.Meglátod nem lesz baj.
Csak legyél ott, nehogy valami baj történjen. Általában megoldják maguknak, de van, hogy segíteni kell. Nézhetnél egy állatorvos telefonszámot is, aki megnézné, ha esetleg nem megy minden rendben. Van a cicának kuckója, doboza, ahova szülhet? Az jó ötlet lenne még, és tegyél neki oda vizet, ennivalót, mert lehet nem lesz ereje majd mászkálni. Amikor az én cicám szült, odavittem a vizestálját, és olyan szomjas volt, hogy mind kiitta. :)
jegyezd meg egy életre: a macska az FIAL, nem ellik, azt a tehén szokott, meg amik csak kevés utódot hoznak létre
A kérdező hozzászólása: de nem mozdul mellõlem, ahova megyek, jön utánnam. ilyen világos barnás váladéka van, elég sûrû, hoztam be neki dobozt, raktam bele meleg ruhát.
A kérdező hozzászólása: még most sincs semmi...nyugtalan, járkál, ahova megyek követ. állandóan a takaróm alá bújik.

Hogyan tudnék segíteni a cicámon? (Holnap esedékes a műtét, de ma lett ivarérett)

Szegény purrogva fetreng... Olyan rossz nézni. Tudom, hogy enni még ma kaphat, vizet meg holnap meg kell vonni t?le.

Legjobb válasz: Tüzel, azért csinálja ezt. Ugye, nõstény? Az enyémnek régen az volt a megoldás ilyenkor, hogy a fürdõbe betettem az ágyát és rácsuktam az ajtót. A csendben aludt. Ahogy kiengedtem, csinálta a hempergést.

Tüzel, azért csinálja ezt. Ugye, nõstény? Az enyémnek régen az volt a megoldás ilyenkor, hogy a fürdõbe betettem az ágyát és rácsuktam az ajtót. A csendben aludt. Ahogy kiengedtem, csinálta a hempergést.
A doki tudja, hogy ivarzik a cica?
A kérdező hozzászólása: Igen, tudja a doki és igen, lány cica.
Nincs már sok idõ holnapig. Próbáld valami nyugodt helyre elzárni aludni, hátha lenyugszik.

Mit érdemelnek, akik azon versenyeznek, hogy hány cicát tudnak elgázolni? (ez sajnos igaz)

Legjobb válasz: Szemet szemért, fogat fogért... Nagyon sajnálom, hogy ezt a való életben nem szabad megvalósítani.

Szemet szemért, fogat fogért... Nagyon sajnálom, hogy ezt a való életben nem szabad megvalósítani.
Mindegy, csak fájdalmas legyen.
Válogatott módszerekkel kínoznám õket addig, amíg õk könyörögnének a halálért..
Hogy ha van lélekvándorlás, következõ életükben legyenek egerek, és rajtuk versenyezzenek a cicák, ki tudja a legtöbbet elkapni, és hosszas játszadozás azaz kínzás után felfalni. ha meg nincs, akkor én is hosszú, szenvedésekkel teli, fájdalmas kimúlást kívánok nekik.
Hosszú, és kínokban gazdag, elképzelhetetlenül fájdalmas halált.
én spec azon versenyeznék hogy hány golyót tudok beleereszteni az illetõbe
Ha már szándékos, én elvenném tõlük a jogsit.
Azt , hogy Õk is így végezzék.
Én csak annyit kívánnék, hogy ne legyenek ilyen emberek...
szerintem nem olyan 1xû ez inkább véletlen meg baleset direkt üssön el valaki megnézném milyen gyorsan kap el 1et a macska se hülye
Sajnos minden más állatot is elütnek: õz, sün kutya macska stb. Ez ellen nem tehetünk semmit, bele kell törõdni, hogy így van.
Minimum a börtön büntetés és a jogsi bevonás. De ezek az esetek sajnos nehezen bizonyíthatóak.
Rövid kötél, magas fa.
Én sajnos már 2 macsekot elütöttem, hozzáteszem gyorsan hogy nem direkt, amikor bagzanak egymás után rohangálnak át az úton és lehetetlen megállni ha 5 méterrel elötted fut át az egyik :( ! Egyiket ugy ütöttem el hogy nem volt más választásom...50-nel mentem (vagy max 55-tel) és kifutott egy macska elém, megállni nem tudtam volna, szemben jött egy kocsi mögötte közvetlenül volt gay másik jobbra gyalogosokkal teli járda...sajnos a "legjobb" döntés az volt hogy elütöttem a macskát.Ha belefékezek mögöttem jönnek belém, és tuti macskat is elutom mert nem volt tõlem messze, balra kocsi jott masik savban, járdára csak nem hajtok fel :( ! Amugy aki direkt elüti Õket az egy szadista barom, bár nem szeretem a mcskákat, de direkt nem ütnék el egyet sem.
Kupát.
Szemet szemért fogat fogért!Én simán keresztül hajtanék rajtuk+még meg is kínoznám õket. Hogy lehetnek ilyenek az emberek?Amikor olvastam hogy meg kínoztak 3 kis cicát és ott voltak a képek sírõ görcs jött rám.:, (szerencsétlenek.:, (

8 hónapos kisfiam a cicin alszik el, és ahogy lerakom az ágyába, egyből felébred, pedig elötte látszik rajta, hogy mélyen alszik. Hogy tudnék ezen változtatni?

Legjobb válasz: Nekem a 6hónaposom csinálja ezt,de nappal is csak azzal hajlandó elaludni,cumit nem fogad el,már totál kivagyok és én sem tudom mit tegyek.ha tudsz valamit kérlek segíts nekem is,mert ez így nem lesz jó..

Nekem a 6hónaposom csinálja ezt, de nappal is csak azzal hajlandó elaludni, cumit nem fogad el, már totál kivagyok és én sem tudom mit tegyek.ha tudsz valamit kérlek segíts nekem is, mert ez így nem lesz jó..
És ilyenkor mit csinál ? Üvõlt vagy csak sírdogál? És te mit csinálsz? Én a helyedben leraknám aludni ha sír akkor is mert különben két éves koráig is rajtad fog lógni.Elõbb utóbb ez nem lessz jó.
Én a drasztikus módszert választottam. Egész nap imádom a kisfiamat, tehát nem érezheti azt, hogy hanyagolva van vagy ilyesmi, viszont mikor lerakom aludni, bizony ha sír, hagyom. Majd belealszik.. Szerintem Te is hagyd kicsit sírdolgálni. Majd menj be hozzá, símogasd meg, puszild meg, majd megint tedd vissza. És mindig kicsit késõbb menj be. Remélem beválik.. :) Sajnos az én fiam (14 hós) még mindig cicizik és csak úgy hajlandó lefeküdni, ha kap cicit... Most próbáljuk leszoktatni..de még nem jártunk sikerrel.. ;)
A kérdező hozzászólása: Kipróbáltam már, de egy fél órán keresztül üvöltött, pedig néha bementem, beszéltem hozzá...A nagy ordítástól lehet vmi baja?
Mi 2 napig csinaltuk ezt a modszert, a maximum sirasido 1, 5 ora volt, mar orditott es kohogott a hisztitol szegenyke, nehez, de muszaj volt, mert mar kivoltam es a tejem is apadt a faradtsagtol. Azota meg se nyekken ha az agyaba teszem. Ezen is meglepodtem! Mintha tudna, hogy az agyaba fektetes=alvas, leteszem, befordul a kis szokasos pozaba es alszik. Pedig nagyon ellene voltam ennek a modszernek, de a ferjemmel vegul sok mas kiprobalasa utan dontottunk emellett.
Utolsó elõtti vagyok és egyetértek az utolsóval. Nálunk is elég hosszú volt az elsõ 2-3 esti fektetés, de maximálisan megérte. Fél óra nem a világ. Mi azt mondtuk, hogy erõsödik a tüdeje ;) 8 hónaposan még be-be lehet nézni hozzá, mi 10 hónaposan kezdtük ezt el, és csak egyszer mentünk be, hogy lássa, nem maradt egyedül Kitartás! De természetesen semmi gond, ha találsz jobb módszert, mondd el nekünk is ;) Én sem szeretem, ha sír a gyerek, elsõ 2 nap vele sírtam, de tudtam, hogy ez a család érdeke...

Hogy tudnék vad cicákat befogni?

Még kicsik és nagyon vadak, menhelyre szeretném ?ket vinni, mert így nem sok jöv?jük van! (köcsög szomszédok)Most csináltam egy csapóajtós dobozt, beletettem a kaját, most várok h szokják! Belemennek ugye? Van még vmi ötletetek? És a mamacicára? Mert ha vadon marad jöv?re újabb árvák lesznek!!!! Köszi el?re is az ötleteket!

Legjobb válasz: Az anyacica is vad? Azzal annyit tudsz csinálni, ha köcsögök a gazdák, hogy íratsz a dokiva fog gátlót macskák részére, ez kb 800 ft, és három hónapra elég. Egy héten egy szemet adsz neki, én egy darabka májasba szoktam rejteni. Csak ehhez is az kell,hogy valahogy oda bírd szoktatni magadhoz. Kiscicáknál jó ötlet a csapóajtós doboz, leginkább kajával tudod odaszoktatni, sonka vagy kolbász ilyesmi.

Az anyacica is vad? Azzal annyit tudsz csinálni, ha köcsögök a gazdák, hogy íratsz a dokiva fog gátlót macskák részére, ez kb 800 ft, és három hónapra elég. Egy héten egy szemet adsz neki, én egy darabka májasba szoktam rejteni. Csak ehhez is az kell, hogy valahogy oda bírd szoktatni magadhoz. Kiscicáknál jó ötlet a csapóajtós doboz, leginkább kajával tudod odaszoktatni, sonka vagy kolbász ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Az anya is vad.
vad cicákat? utcasarkon!
mert biztonságot nyujtó érzést add neki
Mert szeret téged. Szereti az illatod. Ez tök jó. Nálunk az egyik cicus apukámba van belebolondulva, pedig nem is õ eteti.
Ez de aranyos *__* Bár az én macskám is így csinálna. :3
A mi cicáink is ilyenek, ha kirakjuk õket a szobából (ami csak bolhairtásnál van) az ajtó elõtt ülnek, és nyávognak, ha valaki kimegy, hogy megnézze mi van velük, akkor rögtön ölbe másznak és benyomják a szunyát, mivel csak valamelyik gazdi mellett hajlandóak aludni. Nagyon bújósak a cicáink.:)

Sims3ban a cicák hogyan tudnak etye-petyélni?

Legjobb válasz: már megint hülye vagy

már megint hülye vagy
nézd csak így :http://www.funnyden.com/funnypics/285/cats15.gif
A kérdező hozzászólása: Jól van na akkor rakom más kategóriába :DD
Az interakcióra érted, vagy képet akarsz??????
A kérdező hozzászólása: interakció
A telken kell lennie egy kutyaólnak, és ha elég jó a kapcsolatuk (és különbözõ nemûek), akkor ott van hogy romantikus, azon belül valami kölykök nemzése
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!