Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudnám vádlimat (17 db)

Hogyan tudnám a vádlimat, meg a combomat erősíteni anélkül, hogy a térdemet igénybe venném?

Legjobb válasz: A vádlidat könnyen, mivel a vádlit alkotó két nagy izom fõ feladat a lábfej "spiccelése", azaz lábujjra állogatással (vagy bármivel, amiben terhelés ellen kell spiccelned, mint néhány vádligép) edzheted. (Az egyik, vádlit alkotó izom átíveli a térdízületet, de ennek a hajlítása csak másodlagos feladata.) A combod viszont már más téma, a rajta lévõ izmok többségének fõ feladata a térdízület mûködtetése, így nem lehet enélkül rendesen megedzeni. A combod hátulján levõ néhány izom részt vesz a láb és a törzs között hátul levõ szög csökkentésében, így például ha be tudod akasztani a lábad, és nyújtott, merev törzzsel, arccal elõre/lefelé kizárólag a csípõízületedet mozgatva képes vagy a törzsed emelgetésére, az valamilyen szinten jó lehet.

A vádlidat könnyen, mivel a vádlit alkotó két nagy izom fõ feladat a lábfej "spiccelése", azaz lábujjra állogatással (vagy bármivel, amiben terhelés ellen kell spiccelned, mint néhány vádligép) edzheted. (Az egyik, vádlit alkotó izom átíveli a térdízületet, de ennek a hajlítása csak másodlagos feladata.) A combod viszont már más téma, a rajta lévõ izmok többségének fõ feladata a térdízület mûködtetése, így nem lehet enélkül rendesen megedzeni. A combod hátulján levõ néhány izom részt vesz a láb és a törzs között hátul levõ szög csökkentésében, így például ha be tudod akasztani a lábad, és nyújtott, merev törzzsel, arccal elõre/lefelé kizárólag a csípõízületedet mozgatva képes vagy a törzsed emelgetésére, az valamilyen szinten jó lehet.

Vékony vagyok, semmi combom, hogy tudnám formázni? De úgy, hogy közben a vádlim ne izmosodjon, mer azt már nagyon vastag, az alakomhoz képest. Hogyan tudnám csökkenteni a méretét, és vastagítani a combom?

Minden falattal szinte csak fogyok.

Legjobb válasz: A legjobb combformáló gyakorlat a jól kivitelezett guggolás! Lassan, kissé felszegett fejjel, egyenes háttal. Eleinte csak saját súllyal 4x20 majd idövel 5-10-20kg-al. A másik a kitörés nevü gyakorlat amit eleinte lehet súly nélkül is végezni szintén4x10-10 gyakorlat. Egyik lábbal kb. 60cm-el elöre lépsz a lábaidat berogyasztod, a hátul levõ térdeddel majdnem érintsd meg a talajt,megtart és vissza. Ebböl 4x10 oldalanként. Ez elöl és hátul is fejleszti a combizmaid, és a feneket is megdolgoztatja rendesen. A vádlid ettöl pedig nem fog vastagodni. És próbálj meg rendszeresen rendesen étkezni föleg fehérjében gazdag ételeket. És ne feledkezz meg a vitaminokról sem.

A legjobb combformáló gyakorlat a jól kivitelezett guggolás! Lassan, kissé felszegett fejjel, egyenes háttal. Eleinte csak saját súllyal 4x20 majd idövel 5-10-20kg-al. A másik a kitörés nevü gyakorlat amit eleinte lehet súly nélkül is végezni szintén4x10-10 gyakorlat. Egyik lábbal kb. 60cm-el elöre lépsz a lábaidat berogyasztod, a hátul levõ térdeddel majdnem érintsd meg a talajt, megtart és vissza. Ebböl 4x10 oldalanként. Ez elöl és hátul is fejleszti a combizmaid, és a feneket is megdolgoztatja rendesen. A vádlid ettöl pedig nem fog vastagodni. És próbálj meg rendszeresen rendesen étkezni föleg fehérjében gazdag ételeket. És ne feledkezz meg a vitaminokról sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! :-)
De jó neked.... Nálam pont ellenkezõ a helyzet... :(

Hogy tudnám elérni, hogy a vádlim ne mozogjon könnyű ügetés közben, mialatt belehelyezem a súlyt a kengyelbe?

Magas vagyok, így általában ahogy ülök a lovon, a ló pocakjához simul a lábam lépésben. De miközben belenehezedek a kengyelbe mocorog a lábam.

Legjobb válasz: Szerintem nem nehezedsz bele mert akkor nem mozogna. Nyomd le úgy a sarkad ahogy csak bírod, közben pedig szorítod a lovat az egész lábaddal. De ha a vádlid mozog, és nem a sarkad akkor valószínû, hogy a térdeddel nem szorítod eléggé. Remélem tudtam segíteni. :)

Szerintem nem nehezedsz bele mert akkor nem mozogna. Nyomd le úgy a sarkad ahogy csak bírod, közben pedig szorítod a lovat az egész lábaddal. De ha a vádlid mozog, és nem a sarkad akkor valószínû, hogy a térdeddel nem szorítod eléggé. Remélem tudtam segíteni. :)
vagy ha úgy érzed hogy ez mind jó akkor vegyél fel 1-2 lyukat a kengyeleden mert lehet hogy csak az a baj hogy hosszú (:
térdbõl próbálj meg emelkedni és ne kengyelbõl(ha megy) az alsó lábszárad meg simuljon oda a lóhoz nyomd le a sarkad és fordítsd befelé a lábfejed hogy a térded is odasimuljon a nyereghez és akkor szerintem nem lesz baj (:


Hogyan tudnám vékonyítani a vádlim?

Lány létemre elég vastag és er?s a vádlim, nem zsíros, hanem izmos. Amikor befeszítem érezni rajta, hogy színtiszta izom, ezért futni és biciklizni nem szeretnék, mert félek, hogy ráer?sít. Van valami olyan gyakorlat amivel vékonyíthatnám? Az nem baj, ha közbe mást is meg kell dolgoztatnom.

Legjobb válasz: Sztem egy jó vádli szexi! Ne akard vékonyítani ha nem löttyedt!

Sztem egy jó vádli szexi! Ne akard vékonyítani ha nem löttyedt!
"A hosszútávfutás tényleg használni fog?" nem b+ viccbõl írtam... ha tényleg nem zsíros akkor igen.
ha látnánk mi a probléma, több tanácsot kapnál...nem olyan kép kell, amin pucér vagy vagy felismerhetõ lennél...egy felöltözött kép, amin látszik a lábad és te a derekadig teljesen jó lenne
A kérdező hozzászólása: Nincs kép, minek kép? Világosan leírtam, hogy mi a bajom és mit szeretnék.
kép?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azért szeretném vékonyítani, mert pici vagyok és a magasságomhoz nézve vastag. A hosszútávfutás tényleg használni fog?
Szerintem ne akard, hogy vékonyabb legyen. Örülj neki, hogy szép izmos vádlid van. :) Én is hogy szeretnék olyat de sehogyan se jött még össze...
A szép izmos láb eltüntetésére 1 tuti módszer létezik: Fuss! Sokat! Nagyon sokat! Ha heti 6x lefutsz 10-12km-t akkor hetek alatt felszámolod a vádlidat! Ezt garantálni tudom... sajnos más ilyen gyakorlat nem létezik rá. Ha rövid távot futsz (pl. 2km), akkor megint csak az ellenkezõjét érheted el, lényeg a hosszú, nagyon hosszú táv. Biciklire ne is gondolj, mert amire letekered azt a mennyiséget amit futással el tudsz érni az legalább 5 óra, ha nem több.
kép?
A kérdező hozzászólása: Kifejezetten mások véleményét és tapasztalatát akartam megtudni ezzel a kérdéssel, nem a te replikádat. Elsõre is felfogtam és meg is köszöntem a tanácsodat. Nem fogok képet csinálni.

Hogy tudnám vastagabbá tenni a vádlim alsó részét? Mert nagyon vékony.

Legjobb válasz: Ha magasan tapad a vádlid, akkor az alsó része mindig vékony marad. http://www.nypost.com/seven/05092007/photos/tempo057.jpg

Ha magasan tapad a vádlid, akkor az alsó része mindig vékony marad. http://www.nypost.com/seven/05092007/photos/tempo057.jpg
Az izmok tapadását nem tudod megváltoztatni.
Talán próbáld meg ülõhelyzetben edzeni, persze ehez ojan gép is kell. Az is sokat segít ha megfelelõen összpontosítasz az edzeni kívánt területre. A fenti válaszok is igazak, de valamennyit lehet mindíg alakítani, csak meg kell rá találni a megfelelõ gyakorlatot. Kísérletezz, egy próbát megér.
a szamárvádli jó arra a tájékra, legalább is nálam bevált. Bár nemtom most pontosan, h mit is takarna nálad a vádli alsó része.. amúgy az a gyak. a gázlóizmokat edzi. ilyen nincs az alapismeretekben mi?:D
A kérdező hozzászólása: nincs:P

Sporttal hogyan tudnám vastagabbá tenni a vádlimat?

Legjobb válasz: 1. Megállsz egyenesen megkapaszkodsz valamiben és lábújjhegyre állsz majd visszaengeded próbáj belõle 100 at 2. Konditeremben állóvádli gép 3. Konditerem ülõvádli gép 4. Konditerem szamárvádli.

1. Megállsz egyenesen megkapaszkodsz valamiben és lábújjhegyre állsz majd visszaengeded próbáj belõle 100 at 2. Konditeremben állóvádli gép 3. Konditerem ülõvádli gép 4. Konditerem szamárvádli.
néptánc xD...najó erre nem mindenki hajlandó de az egyik ismerõsömnek nagyon vastag vádlija van (nem kövér, izmos) azért mert sokáig néptáncolt régen :D
Nekem a röplabda formálta nagyon szépre a vádliaimat.Sajnos azóta már nagyon elhíztam, mert már nem igen mozgok, de a lábaim még mai napig dícsérik! :)
Bicikli!!!!

Hogyan tudnám formálni a vastag vádlimat?

Legjobb válasz: Ha a vádlid edzed akkor általában izmosodik ezáltal formásabb de vastagabb is lesz! Diéta, fogyás...stb

Ha a vádlid edzed akkor általában izmosodik ezáltal formásabb de vastagabb is lesz! Diéta, fogyás...stb
A vádli pont aza aterülete testünknek, amit nagyon nehéz formálni. Rubint Rékát hallottam egyszer errõl beszélni, mert õ is küzd azzal a testrészével, Neki vannak erre kifejlesztett gyakorlatai. Próbálj meg ezúton keresgélni, hátha sikerrel jársz.

Hogy tudnám "rávenni" a combizmaim és a vádlim, hogy több tápanyagot tudjanak elraktározni versenyre/ előtt (XCM/XCO)?

Az a problémám, hogy elkezd görcsölni a combizmom és a vádlim kb 20 km után. Tavaly kezdtem el hobbiszinten űzni ezt a sportot, de idén már komolyabban szeretném. Most voltam Buda Maratonon, és 18 km után már nagyon görcs szélén állt a combom, és miután beértem már ide-oda húzogatta magát, annyira a görcs szélén volt. Mit tudnék ez ellen tenni? Mondta egy ismerősöm, hogy az edzések utáni, ill. verseny előtti megfelelő táplálkozás sokat segít. Az edzés utánira azt mondta, hogy kb. fél órával az edzés után kell ennem. -Mit? -ill. verseny előtt mikor és mit? Õ azt mondta, hogy gyümölcsöt, banánt. Kérem, hogy aki tud, az segítsen. Amiket mondott az ismerősöm az igaz? És ha igen, még mivel bővítenéd, javítanád ki? Válaszokat (lehetőleg a laikusok kíméljenek) előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Hát én elég laikus vagyok, de azt én is tudom, hogy az alacsony káliumszint tud görcsöt okozni, és a banán jó kálium- és szénhidrátforrás, úgyhogy az ismerõsöd valsz nem mondott hülyeséget.

Hát én elég laikus vagyok, de azt én is tudom, hogy az alacsony káliumszint tud görcsöt okozni, és a banán jó kálium- és szénhidrátforrás, úgyhogy az ismerõsöd valsz nem mondott hülyeséget.
Verseny elõtti napokon szénhidrát... de 18 km-nél ez nem számít. Edzés után viszont minél hamarabb enni kell. Ilyenkor jól jön a fehérje, mert az edzéstõl sérül az izomzat. Versenyen próbáld ki a magnéziumos italt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat (még jöhetnek)! :) Verseny közben izotóniás italt szoktam inni, edzéseken meg limonádét :D Amúgy szedek "Béres" magneB6-ot, napi egyet. És azért kérdeztem, mert lassan át szeretnék állni rövidtávról középre (tudom, ez még korai, de ebben a szezonban keményebben és többet szándékozom edzeni, mint tavaly).
Bár mint tudod és én is most jövök rá, hogy mindenki megveszi a csilivili méregdrága milliós bringát, holott elsõ körben a testsúlyt kell csökkenteni, el kell érned hogy a BMI indexed 18 körül legyen, tehát egy 162 cm es embernek pl mint amilyen én is vagyok 51 kg nak kell lennie, ha ehhez még jön egy 9 kg os bringa az már király. De most kb az ahelyzet, hogy 73 kg vagyok és van egy 13 kg os össztelós MTB om. Tehát ha kiszámolod 22 kg tól kéne megszabadulnom, akár izomból is, mert holtsúly, és a bringám is könnyebb lenne 4 kg al, akkor ez összesen 26 kg al kevesebb súly hegyen felfele, ami érzésre kb olyan lenne mintha repülnék, + ha edzett vagy, ennél brutálisabban nem is lehet felkészülni egy versenyre. Versenyeztem anno XCM a mostani bringámmal, amikor 61 kg voltam, és hát mondanom sem kell hogy középmezõny legelején végeztem, míg pl 83 kg al messze legvégén, úgy hogy nem edzettem egyik versenyre sem, csak elindultam, bele se merek gondolni milyen lenne ha 51 kg ra befogynék + egy karbon bringa csoda + edzés. De Lance papa is ezt mondja: http://www.youtube.com/watch?v=7W-SGNh3AD0&feature=relmfu

Nagyon nagy a vádlim, hogy tudnám elérni azt, hogy fogyjon belőle?

Lécci segitsetek mert nem tudok csizmát venni. Semmilyet.

Legjobb válasz: ÉS KIHAGYTAM AZT HOGY NEM IZMOS HANEM ZSIROS :D

A kérdező hozzászólása: ÉS KIHAGYTAM AZT HOGY NEM IZMOS HANEM ZSIROS :D
Vagy diétázol és sportolsz, vagy ne is ábrándozz errõl, lokális célzott fogyasztás NEM LÉTEZIK. Vagy elkezdesz mozogni, és egészségesen élni, és akkor mindenhonnan egyenletesen tudsz fogyni, vagy sehogy . Mindenesetre az úszás, és futás nagyon hasznos, de akár a szobabiciklizés is jó lehet.legalább 30-40 intenzív perc.
Felejtsd el! 20kg-ot fogytam, a vádlim vastag maradt. Vannak viszont elasztikus anyagú csizmák!

A vádlimat hogyan tudnám formálni?

Alapvet?en egyáltalán nem vagyok kövér, viszont a vádlim a testemhez képet elég vastag... Mit csináljak? Milyen tornagyakorlatokat ajnálotok?

Legjobb válasz: Hát köszi, nem vágtam hogy itt ilyen is van... fõleg , hogy 2 napja regiztem be, na mindegy. ... Bár ien stílusban jobb lett volna, ha nem is válaszolsz, csak rájöttem volna magamtól is, ha ez tényleg ilyen alap dolog.. de azért kösz

A kérdező hozzászólása: Hát köszi, nem vágtam hogy itt ilyen is van... fõleg , hogy 2 napja regiztem be, na mindegy. ... Bár ien stílusban jobb lett volna, ha nem is válaszolsz, csak rájöttem volna magamtól is, ha ez tényleg ilyen alap dolog.. de azért kösz
lépcsõzzél sokat és akkor jó lesz
Én csak segíteteni akartam...szerintem segítettem is.
Egyik láb lépcsõn, széken, magasabban, másik földön és fel-le lépkedsz aztán csere. Szökdelések, egy- és pároslábbal, zsámoly fölött esetleg, guggolások. Mi ilyeneket csináltunk anno edzésen. JÓ gyakorlást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!