Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudnám magamra venni (12 db)

Meditacioval ra tudnam magam venni hogy gyakrabban pislogjak?

Legjobb válasz: szerintem nem vagy tisztában azzal hogy mit is jelent a meditáció

szerintem nem vagy tisztában azzal hogy mit is jelent a meditáció
Próbálkozz inkább a manuális módszerrel (konkrétan pislogj gyorsabban, nem nehéz), egyszerû felebarátom.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy mar ketsegbeesesemben keresem ebben a megoldast. Mar tobb mint 10 eve dolgozom szamitogep elott es oda fajult a dolog, hogy szinte egyaltalan nem pisolgok. Probaltam mar szemtornat, + konnycsepp, eroltetem magam a pisolgasra de NEM mukodik. Amikor dolgozom teljesen kikapcsol ez a funkcio nalam (es nem csak akkor). Azt hallottam fejfajast lehet meditacioval gyogyitani ezert gondoltam, hogy egy "elfelejtett" mukodest ujja lehetne eleszteni....
max próbáld ki az agykontrollt

Hogyan tudnám magamat rá venni arra, hogy lassabban egyek?

Nem eszek most sem vmi gyorsan de azért nem ártana lassítani!!

Legjobb válasz: Valóban, egy falat harminc rágás. Azonban nem igazán sikerül mindig :) Melegítsd túl az ételt :)

Valóban, egy falat harminc rágás. Azonban nem igazán sikerül mindig :) Melegítsd túl az ételt :)
Persze, hogy nem számolja a szervezeted, én nem is erre gondoltam! Ha többször rágod meg az ételt, akkor a szervezeted könnyebben felbontja az ételt és gondolj bele ha gyorsan megeszel pl.2 karaj kenyeret, csak utána fogod érezni, hogy mennyire teleetted magad (mert közben azt érzed hogy még éhes vagy és csak eszel), viszont ha lassan megeszel 1 karaj kenyetet a másik karaj már nem is fog kelleni, mert úgy fogod érezni, hogy már jóllaktál.... (elsõ válaszoló)
És még annyi, hogy DE nagyon is hizol ha gyorsan eszel, egyáltalán nem mindegy! (elsõ válaszoló)
Próbáld meg számolni, hogy hányszor rágod meg az ételt. Egy falatot kb. 30x kellene megrágni, de persze ha valami puhábbat eszel azt biztos nem fogod 30x megrágni, de próbáld meg minél többször. Kicsit fárasztó evés közben számolni, de egy idõ után, persze ha türelmes leszel, megszokod és észre sem fogod venni és már számolni sem fog kelleni. De ez azért idõbe telik.
Csinálj közben valami mást. Olvass, netezz, vagy valami olyat, ami a kezed is lefoglalja, pl. rajzolj, így nem tudsz olyan gyakran kajáért nyúlni.
Minek? A szervezeted nem számolja, hányszor rágsz. Nem hízol és nem fogysz tõle jobban.
beszélgess valakivel evés közben :)

33-hetes kismama! Közeleg az idő, és nagyon magam alatt vagyok! Hogyan tudnám egy kicsit könnyebben venni?

Eddig nem igazán foglalkoztatott a szülés gondola,de most ahogy közeleg az id? eléggé beparáztam,és sokszor vagyok ideges és feszült.Nem akarom majd magam lejáratni,ha esetleg nem fogom annyira bírni a fájdalmat,és hisztizni sem..Hogyan fog menni,végig tudom e csinálni stb...Megirnátok nekem,aki ennyire félt annak hogyan ment.Mit csináljak,hogy ne parázzak ennyire?

Legjobb válasz: Szerintem az mindenképp sokat segít, ha helyreteszed a dolgokat magadban. Például azt, hogy amikor a kicsi a világra jön, az nem elsõsorban rólad szól. Úgy értem, hogy nem azon van a hangsúly, hogy Te szülsz, hanem hogy Õ születik. Neked viszont mindent meg kell tenned azért, hogy az Õ dolgát megkönnyítsd, akár azzal is, hogy nem görcsölsz rá már hetekkek elõtte. Én amikor ezt végiggondoltam, akkor ez nekem sokat segített. Erõsnek kell lenned, de meg fogod tudni csinálni, mert biztos vagyok abban, hogy mindennél fontosabb lesz az, hogy segíts a kisbabádnak megszületni, és ez olyan erõt fog adni Neked, ami sokmindenen átsegít majd, ha ott leszel. Ne a fájdalomtól való félelmedre gondolj, hanem arra, hogy erõsnek kell lenned, és MINDENT meg kell tenned azért, hogy segíts neki megszületni. Arra meg hogy lejáratod magad ne is gondolj. Minden jót Nektek. Ne izgulj, fantasztikus lesz.:)))

Szerintem az mindenképp sokat segít, ha helyreteszed a dolgokat magadban. Például azt, hogy amikor a kicsi a világra jön, az nem elsõsorban rólad szól. Úgy értem, hogy nem azon van a hangsúly, hogy Te szülsz, hanem hogy Õ születik. Neked viszont mindent meg kell tenned azért, hogy az Õ dolgát megkönnyítsd, akár azzal is, hogy nem görcsölsz rá már hetekkek elõtte. Én amikor ezt végiggondoltam, akkor ez nekem sokat segített. Erõsnek kell lenned, de meg fogod tudni csinálni, mert biztos vagyok abban, hogy mindennél fontosabb lesz az, hogy segíts a kisbabádnak megszületni, és ez olyan erõt fog adni Neked, ami sokmindenen átsegít majd, ha ott leszel. Ne a fájdalomtól való félelmedre gondolj, hanem arra, hogy erõsnek kell lenned, és MINDENT meg kell tenned azért, hogy segíts neki megszületni. Arra meg hogy lejáratod magad ne is gondolj. Minden jót Nektek. Ne izgulj, fantasztikus lesz.:) ))
Bár én még most vagyok a 32. hétben, de én is ugyanúgy izgulok, és félek.Viszont nyugtatom magamat, hogy minden jól fog sikerülni, és akkor már a kezemben tarthatom a lányomat.Õ megér nekem ennyit.Pedig a fájdalomtûrõ képességem a béka feneke alatt van jóval, de mégis szeretnék természetesen, és szépen szülni.Nem kérek fájdalomcsillapítot, vagyis ezt tervezem. Légy erõs, és gondolj sokat a babádra.Gondolj arra, hogy nemsokára megfoghatod, de ehhez túl kell lenned egy próbán.Ilyesmikre gondolj és hátha könnyebb lesz.Beszélgess errõl a pároddal, vagy barátnõddel.Vagy aki már túlesett rajta.Nekem ez sokat segít. Könnyû szülést kívánok neked:-))
Szia! Nekem az vált be, hogy képzeletben végigjátszottam az egészet, hogy mik történhetnek (a bejelentkezéstõl a beöntésen át a szülésig, ahol ki vagyok szolgáltatva). És nyugtattam magam, hogy sokan túlestek rajta, nekem is menni fog, minden rendben lesz. Nem volt fogadott orvosom, nálunk még a szülõszobát, vajúdót se lehetett megnézni, nem találkoztam szülésznõvel se. Én sok rosszat hallottam a nálunk lévõ kórházról, én ettõl jobban paráztam, mint a szüléstõl. (Nálunk többször történ orvosi baki, ami miatt baja lett a babának). Aztán az egész sokkal jobb volt, mint amire készültem. Mindenki nagyon kedves, szimpatikus volt, nagyon segítettek. Nem volt beöntés sem, a varrást nem is éreztem. És az egész kb. 7 és fél óra volt. Nem mondom, hogy nem fájt, de ki lehetett bírni. És normál szüléssel megszültem 4350 grammos kisfiamat. És lehet, hogy közhely, de mikor kijön, már nem fáj semmi. További szép babavárást.
A kérdező hozzászólása: Kösznöm mindenkinek a megnyugtató válaszokat, kicsit el is pityeregtem:) legyen igazatok, és tényleg minden rendben és könnyen mennyen!Szép babavárást, és babázást nektek!!
Örülök, hogy megnyugodtál egy kicsit.:) Emlékszem egyszer elkapott a pánik engem is. Vártam az orvosomra a szülõszoba elõtt. Azt mondták várjak rá pár percet, addig üljek le. Persze vártam vagy 15 percet. Nem tudtam levenni a szemem, az ajtón a szülõszoba feliratról. Elképzeltem mi játszódik le ott. Tisztára beparáztam. Akkor gondoltam bele, hogy innen már nincs visszaút, ezt a gyereket nekem kell megszülnöm, nincs mese. Aztán amikor ott voltam, összekaptam magam, és csináltam amit mondtak. Nagyon jó fej volt mindenki, és segítettek a nehezebb pillanatokban. Annyira csodálatos volt, hogy azóta bevállaltam még háromszor.:)
Tudom hogy ez is közhely, de ne abból indulj ki amit esetleg a tv-ben láttál, vagy pár rémtörténetbõl amiket meséltek.Én elhiszem hogy vannak nagyon nehéz szülések is, de sajnos sok nõ sportot ûz abból hogy a még nem szült nõket"ijesztgeti".Ezeknek a nõknek általában nagyon kicsi az önbizalmuk, igazából soha nem elégedettek magukkal, de erre az egy dologra nagyon büszkék ezért próbálják kiszinezni mert olyanok elõtt "hõsként"tüntethetik fel magukat akik még nem estek át ezen.Persze, minden szülés valamilyen szinten hõstett, de pl.a nõvéremet pár "csodálatos"kolléganõje olyan szinten beparáztatta a szüléstõl hogy nem mer teherbe esni, pedig már 31éves.Eddig is mindenki megszült, a régi öregek volt hogy az árokparton, vagy vegyük a 14éves lányokat, akik már szültek, hidd el, kibirod te is.


Hátsó lámpabúra sötétítést szeretnék! Hol tudok venni ilyen sötétített lámpabúrát Corsa b re? Vagy hogyan tudnám megcsináléni magamnak? Van ez a motip búraspay hogyan használjam?

Legjobb válasz: Én sem ajánlanám! Fiam vett vaterán VW Polojához sötétített hátsó búrákat. Közúti ellenõrzésen (KPM+Rendõrség) le akarták venni a rendszámot. Szerencsére a csomagtartóban ott voltak az eredeti búrák, de addig nem engedték tovább, míg vissza nem cserélte.

Én sem ajánlanám! Fiam vett vaterán VW Polojához sötétített hátsó búrákat. Közúti ellenõrzésen (KPM+Rendõrség) le akarták venni a rendszámot. Szerencsére a csomagtartóban ott voltak az eredeti búrák, de addig nem engedték tovább, míg vissza nem cserélte.
Engem a mûszaki vizsgán nem akartak átengedni sötétített hátsó lámpák miatt. Kicseréltem és egybõl megfelelt.
A kérdező hozzászólása: elsõ válaszloló! van esetleg ajánlatod ilyen tuning boltra, vagy helyre ho llehet ilyeneket rendelni? szted milyen árfekvésben vannak?
Egyik barátom festékboltban talált olyan spray-t amit szándékosan lámpbúrákhoz van, avval lefújta, full sötét volt az egész, egyszer a rendõrök kötekedtek vele de mûszakin átengedték.

Hogy tudnám nem magamra venni a dolgokat, sértegetéseket?

az a gond hogy bármit mondanak nekem viccb?l vagy hülyeségb?l és azt annyira magamra veszem hogy napokig hetekig képes vagyok azon rágodni hogy tényleg ugy van e ahogy mondják. és legtöbbször kiderül hogy csak vicceltek vagy direkt szekálnak, de én mégis bebeszélem magamnak hogy lehet hogy tényleg ugy van ahogy ?k mondják, és mindig mindig de mindig kiderül hogy nincs ugy de én ettöl már teljesen kivagyok készülve, és egyszerüen nemtudom hogy hogy tudnék másra gondolni, pedig van elég bajom, nem unalombol csinálom ezt, de egyszerüen nemtudom.... tud valaki valamit amit segítene? vagy hogy hogy tudnék nem ezen gondolkodni?

Legjobb válasz: mi lenne, ha eldönenéd, hogy a negativ dolgokat amik érnek mostantól másképpen fogod kezelni? mostantól határozd el magad, hogy bárki bármit mondhat ugrálhat a fejeden is, téged mostantól nem fog zavarni..hm? mi lenne, ha mostantól a nemtudom szavak helyett arra törekednél, hogy azt ismételgeted, hogyan hogyan gondolhatnék másra és elterelni a figyelmemet arról ami engem bánt.. csinálj bármit ami neked örömet okoz, pl. ilyenkor menj fuss vagy mozogj, tegyél kedvedre..és ne hagyd, hogy elragadjon a negativ érzelem...

mi lenne, ha eldönenéd, hogy a negativ dolgokat amik érnek mostantól másképpen fogod kezelni? mostantól határozd el magad, hogy bárki bármit mondhat ugrálhat a fejeden is, téged mostantól nem fog zavarni..hm? mi lenne, ha mostantól a nemtudom szavak helyett arra törekednél, hogy azt ismételgeted, hogyan hogyan gondolhatnék másra és elterelni a figyelmemet arról ami engem bánt.. csinálj bármit ami neked örömet okoz, pl. ilyenkor menj fuss vagy mozogj, tegyél kedvedre..és ne hagyd, hogy elragadjon a negativ érzelem...
önbizalom hiány. Próbálj meg úgy állni a dolgokhoz, hogy te sem vagy kevesebb, mint bárki más, és csinálj egy kis önvizsgálatot.Rá fogsz jönni nem vagy rosszabb mint mások.Ha ezt megerõsíted magadban, akkor majd te is tudsz nevetni ezeken a vicceken.Kicsit lehet nehéz lesz, de menni fog! sok sikert!
Osztom az elõttem szólók véleményét.Keress egy olyan közeli barátot, akinek adsz a véleményére. akár többet is.vesézd ki velük, hogy valójában milyen is vagy. állits fel magadról egy képet, és próbáld meg magad kivülrõl értékelni.a hatás? : hol szórakoztató lesz, hol önbizalommal tölt el, és talán rájössz arra is, hogy mi az a gyengeség ami miatt az önbizalmadon csorba esett.aztán "rázd" meg magad, szeresd magad a hibáiddal együtt, egy idõ után te is mosolyogni fogsz a poénokon :) Jah, és menj el venni magadnak egy dögös rucit, sztem helyre jön az önbizalmad :)
Én is ilyen vagyok! Még mindig rágódom dolgokon mikor mások már rég elfelejtik!:'(

Volt már köldök pc-m de ki kellett venni is összeforrt. Magamnak szeretném újraszúrni, hogyan tudnám?

Legjobb válasz: lehetoleg sehogy, ha nem rendesen sterilizalod a tut, olyan fertozest szedsz ossze, hogy hetekig jarhatsz a borgyogyaszatra.

lehetoleg sehogy, ha nem rendesen sterilizalod a tut, olyan fertozest szedsz ossze, hogy hetekig jarhatsz a borgyogyaszatra.
veszel Branült egy gyógyászatisegédeszköz boltban.. meg patikában tömény szeszt.. azzal lefertõtleníted a PCt meg a köldök környékét, kiveszed a tût a steril csomagolásból és átszúrod..
Azért vizsgáltasd meg magad orvossal, nem árt !
Szerintem inkább menj egy profihoz, nem túl drága, biztos kézzel csinálja és a fertõzés esély e is minimális.

Sehogy sem tudom rá venni magam, hogy elkezdjek tanulni az őszi érettségire. Hogy tudnám?

Ilyen jó id?ben, mások nyaralnak stb. Nem vettek fel, így muszáj mennem októberben. Leültem tanulni, de rögtön elkezdett járni az agyam máson, nem tudok semmenyire sem tanulni...Pedig most már muszáj.:(((nem tudom mi lesz.

Legjobb válasz: Ha nem vettek fel, miért októberben mész... miért nem májusban? Amúgy erre nincs megoldás, legalábbis hosszú távú megoldás. Ezek szerint nem is akarod igazán, hogy sikerüljön az az érettségi. Én inkább leülnék gondolkozni, mit is szeretnék a jövõmmel. Gondolj bele, hogy ha nem tanulsz, akkor fél év múlva el kell menned 12 órában dolgozni egy gyárba vagy szakmát tanulni.

Ha nem vettek fel, miért októberben mész... miért nem májusban? Amúgy erre nincs megoldás, legalábbis hosszú távú megoldás. Ezek szerint nem is akarod igazán, hogy sikerüljön az az érettségi. Én inkább leülnék gondolkozni, mit is szeretnék a jövõmmel. Gondolj bele, hogy ha nem tanulsz, akkor fél év múlva el kell menned 12 órában dolgozni egy gyárba vagy szakmát tanulni.
Gondolj arra, hogy ha nem tanulsz és nem fognak felvenni sehova, akkor örökre lemondhatsz a nyári szünetrõl, és ahelyett hogy szórakoznál augusztusban, egy jó kis árkot fogsz ásni az út mellett. Vagy egy összeszerelõ üzem operátoraként építgeted karriered. Jó tanulást.
Ha májusban megy, akkor nem nagyon lesz neki új érettségi eredménye 2013 februárjáig.
2013-ban csak a jelentkezést kell beadni, a felvi felületén be is lehet majd jelölni, hogy milyen tárgyakból kívánsz új vizsgákat tenni, majd azokat fel tudod tölteni júliusban... gondolj csak bele. Amikor egy normál végzõs jelentkezik februárban, még szintén nincs érettségije, csak június végén kapja meg. Június közepétõl július elsõ hetéig még lehet pótolni dokumentumokat... és ebben 100%-ig biztos vagyok, mivel idén én is így felvételiztem újra.
Van egy ötletem, de neked nem tudom mennyire segít, én ezt fogom csinálni: Most még én is kihasználom, hogy nyár van. Pihengetek, találkozok barátokkal, van egy csomó programom, hiszen most még mindenki ráér és kihasználom én is. Viszont szeptembertõl szinte mindenki körülöttem suliba fog járni, így még véletlen sincs az, hogy hívnak valahova vagy ilyesmi. Így azt csinálom, hogy akkor, amikor kezdõdne a suli, szept. 3-án, reggel ugyanúgy felkelek, mintha én is suliba mennék. Reggeli, stb. majd 8kor elkezdek tanulni és tanulok 2-3ig, úgy ahogy suliba is csinálnám. Persze ez nem azt jelenti, hogy 6-7órán keresztül ülök a könyv fölött..:D Hanem néha csinálgatok hozzá feladatokat, meg akár elõzõ évek érettségi feladatait, stb. Ha meg már kikészülsz tõle, mert nagyon sok lenne, elfáradsz, akkor esetleg olvashatsz neten valamit hasonló témában, mint amit épp akkor tanulsz. (Bár nem tudom milyen érettségire készülsz). Vagy ha csak az egyetemrõl, a szakodról olvasol, akár valami honlapon, vagy fórumon. Nekem az nagyon ösztönzõ szokott lenni..:) És délután meg pihensz, csinálsz amit akarsz. Nekem mondjuk a géppel van gondom fõleg, mert bekapcsolom, nézek valami filmet, netezek és akkor onnan nehéz megszabadulni és rávenni magam, hogy tanuljak..:D Így én be se kapcsolom inkább csak majd délután. Ha suli lennék se gépeznék..:P Szóval addig csak tanulok, délbe ebéd, max ennyi. És akkor még hétvégén is pihi. És így lenne két hónapod tanulni, de mivel ez így elég intenzív, szerintem bõven elég, fõleg mert gondolom már egyszer megtanultad a tavaszi érettségire. Szerintem egy próbát megér, remélem azért segítettem, és sok sikert az érettségihez! :)

Fiú vagyok És szoknyát szeretnék venni magamnak hogy tudnám ezt kivitelezni?

Mennyek oda az eladóhoz? Mi van akkor ha kiröhög? várom az ötleteket, hogy hogy tudnék venni magamnak szoknyát

Legjobb válasz: Igazad van. Ha a lányok hordhatnak nadrágot, akkor a fiúk szoknyát miért ne? xD

Igazad van. Ha a lányok hordhatnak nadrágot, akkor a fiúk szoknyát miért ne? xD
Miért vennél szoknyát? Hacsak nem autentikus skótszoknyát akarsz...
egy kérdés: minek neked szoknya? de most komolyan? mond h a barátnõd kinézte magának és azt mondta neked ugorj be érte mert neki nincs ideje..vagy mittudom én neked kell. mond h travi vagy.
Mióta kell eladóhoz odamenni? Kinézed mi kell, megveszed. Ennyi.
szerintem csináld úgy hoyg leméred a derekadat és ha úgy jön ki a helyzet szólsz az eladónak hoyg tudna segíteni szoknya ügyben mert a barátnõdnek szeretnél venni , és mondod hogy mennyi a méreted:) persze õ azt hiszi hoyg a "csajod " mérete.ennyi
Kiltnek hívják azt amire te gondolsz. Rocker boltokban, darkshopban, ír népviselettel foglalkozó helyeken keresd.
Oda mész és veszel egyett. Azért vannak az eladók, hogy eladják az árut. Ha + jól is áll akkor ne foglalkozz másokkal. 22.L
Nem kell az eladó segítségét kérni. beleraksz a kosaradba nadrágot is, hogy ne legyen feltûnõ, és a próbafülkében meg felpróbálod a szoknyát. de legalább olyant válassz, aminek a slicce olyan oldalra nyílik, mint a férfinadrágokon.
de mi a fenéért kell neked szoknya?

Venni akarok egy Siklót az állatkereskedésbe csak tudni akarom hogy muszáj neki (pénzért) kaját venni tehát én magam nem tudok neki fogni?

és amugy meg lehet szeliditeni hogy rám másszon és ottmaradjon és hogy ne harapjon engem?

Legjobb válasz: húú mekkora képzavar, inkább olvasgass még egy kicsit róluk (amúgy ne állatkereskedésbe vegyél nagyon fontos hogy ne ott!!!!!!, aztán venni kell neki egeret, nem tudsz neki fogni, nem lehet megszelídíteni, csak kezelhetõbbé lehet tenni

húú mekkora képzavar, inkább olvasgass még egy kicsit róluk (amúgy ne állatkereskedésbe vegyél nagyon fontos hogy ne ott!!!!!!, aztán venni kell neki egeret, nem tudsz neki fogni, nem lehet megszelídíteni, csak kezelhetõbbé lehet tenni
Tudni tudnál neki.De nagy valószínûséggel hamar férges lenne tõle a siklód.Csak úgy vedd a kaját neki, esetleg tenyésztheted, de az macerás.A siklók legtöbb fajtája egész nyugodt, a gabona siklót ajánlják is kezdõknek.Idomítani nem fogod tudni.

Venni akarok egy iphone 4 telefont de egy magán embertõl állítólag független és azt akarom megtudni hogy telenorral tudnám-e használni?

A masik hogy a telenor és a telekom közt mi a különbség vagy egyáltalán nincs közük egymáshoz?

Legjobb válasz: ha független, akkor tudnád...2 külön szolgáltató.

ha független, akkor tudnád...2 külön szolgáltató.
Lehet, hogy csak szoftveresen független és ha frissíted, akkor már nem lesz az. Ha iOS 7 van rajta, akkor tuti az. Viszont ha korábbi iOS akkor az lehet jailbreakelt és függetlenített.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!