Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudnám lebeszélni (29 db)

Hogyan tudnám lebeszélni egy rokonomat az MLM hálózatépítésről, az ahhoz kapcsolódó vállalkozói engedély kiváltásáról?

A rokonom kötött igen nagy összeg? életbiztosítást egy biztosítási megtakarításokkal foglalkozó MLM rendszerben m?köd? "Tanácsadó és Biztosítási Alkusz Kft." egyik szponzora által. Hálózatépítésr?l van szó, de fél év alatt csak egy családtagot sikerült maga alá beszervezni. Egy családból ketten, de az utóbbi vissza akar lépni, mert nem látja a jöv?t benne. Így az els? belép?nek visszaírás várható, ugyanúgy a szponroznak is. A szponzor az új belép? családtag regisztrálása után mindenáron a vállalkozói engedély kiváltását sürgeti, hiszen csak akkor lenne jutalékfizetés.

Legjobb válasz: Szerintem sehogy, ha õ úgy döntött, hogy csinálni akarja. Minket sem tudtak lebeszélni (szerencsére). Véleményem szerint két dolgot tehetsz. Az egyik, hogy hatni próbálsz rá, ki ne váltsa a vállalkozóit, amíg nincs elég bevétele. Egy jó szponzor is erre biztatná, nem a saját zsebét tömné úgy, hogy más ebbe tönkremegy. A másik, amit érdemes megpróbálni, hogy ha õ mlm-ben látja a jövõt (de a biztosítósok nem mlm-esek, hanem szimplán direkt marketingesek, ami messze nem ugyanaz), akkor nézzen körül a piacon és gondolja át, jó helyen van-e. Anno biztosítóztam, és a visszaírásokkal évekig szívtam. Tehát a szempontok: Régi, stabilan mûködõ cég, túl legalább 6 sikeres éven. Stabil jutalékrendszer, ahol nincs szintesés, visszaírás. Generációs jövedelem (hány mélységig fizet a cég?) Örökli-e a gyereke az általa felépített üzletet? Nekem a termékminõsítések is fontosak, de ezt nem tudom, biztosítóknál milyen formában létezik. Van-e jövedelmi plafon? Sok cégnél van. Ja és még egy fontos dolog: egy jó mlm cégnél ki lehet venni a pénzt vállalkozói nélkül is eleinte kedvezményként például. Szóval inkább érdeklõdj, ezekre tudja-e a választ. Lebeszélni nem lehet szerintem, õ ezt támadásnak venné, ilyen az ember, bármirõl próbálsz meg lebeszélni valakit, rögtön pajzsot emel. Inkább kérdezz, és hagyd, hogy õ adjon választ a fentiekre, akkor nem lebeszéled, hanem tanácsot adsz és lehet, hogy marad mlm-ben (ami nem baj), csak korrektebb céggel, jobb lehetõséggel. Esetleg megkérheted, hogy mondja el az üzletet, mert azért hallanád, hátha megfog és akkor kezd el "ártatlanul" kérdezni. Akkor õ válaszol vagy nem tud válaszolni és elgondolkodik. Remélem segítettem, minden jót kívánok.

Szerintem sehogy, ha õ úgy döntött, hogy csinálni akarja. Minket sem tudtak lebeszélni (szerencsére). Véleményem szerint két dolgot tehetsz. Az egyik, hogy hatni próbálsz rá, ki ne váltsa a vállalkozóit, amíg nincs elég bevétele. Egy jó szponzor is erre biztatná, nem a saját zsebét tömné úgy, hogy más ebbe tönkremegy. A másik, amit érdemes megpróbálni, hogy ha õ mlm-ben látja a jövõt (de a biztosítósok nem mlm-esek, hanem szimplán direkt marketingesek, ami messze nem ugyanaz), akkor nézzen körül a piacon és gondolja át, jó helyen van-e. Anno biztosítóztam, és a visszaírásokkal évekig szívtam. Tehát a szempontok: Régi, stabilan mûködõ cég, túl legalább 6 sikeres éven. Stabil jutalékrendszer, ahol nincs szintesés, visszaírás. Generációs jövedelem (hány mélységig fizet a cég?) Örökli-e a gyereke az általa felépített üzletet? Nekem a termékminõsítések is fontosak, de ezt nem tudom, biztosítóknál milyen formában létezik. Van-e jövedelmi plafon? Sok cégnél van. Ja és még egy fontos dolog: egy jó mlm cégnél ki lehet venni a pénzt vállalkozói nélkül is eleinte kedvezményként például. Szóval inkább érdeklõdj, ezekre tudja-e a választ. Lebeszélni nem lehet szerintem, õ ezt támadásnak venné, ilyen az ember, bármirõl próbálsz meg lebeszélni valakit, rögtön pajzsot emel. Inkább kérdezz, és hagyd, hogy õ adjon választ a fentiekre, akkor nem lebeszéled, hanem tanácsot adsz és lehet, hogy marad mlm-ben (ami nem baj), csak korrektebb céggel, jobb lehetõséggel. Esetleg megkérheted, hogy mondja el az üzletet, mert azért hallanád, hátha megfog és akkor kezd el "ártatlanul" kérdezni. Akkor õ válaszol vagy nem tud válaszolni és elgondolkodik. Remélem segítettem, minden jót kívánok.
Olvastasd el vele a "Meggyõzés a Network 21-ben" c elemzést - a neten számos helyen van hozzá link: a legkorrektebb és legalaposabb MLM-rendszer beszervezési-módszer elemzés!!!
Hagyd a fenébe. A második hónapban maga jön rá, hogy az embereknek nincs erre pénzük és hülye volt. Sajna az MLMesek mind agymosáson esnek át.
"De felteszem te sem kérnél tanácsot attól, aki nyert az ötös lottón, hogy hogyan kell kitölteni egy szelvényt..." Miért lottózna egy mlm-mel foglakozó sikeres ember? Ha jól csinálja, kéthavonta - félévente - évente (ki mennyi energiát fektetett bele) megkeresheti azt a pénzt, amit mások egy olyan eseménytõl várnak, aminek ritkább a valószínûsége, mint annak, hogy belénk csap a villám... És még a lottóra sem költünk el 1-2 kocsi árát pár évtized alatt. :-)
A kérdező hozzászólása: Minden válaszolónak köszönöm az érvelését, a priviben válaszolóknak a korrekt tájékoztatást.
12:44-es vagyok az elso oldalrol. Pontosan ez a lenyeg, amit itt leirtal. Gyakorlatilag nincs is mar mit mondani, csak meg annyit: -Remelem, tudtunk segiteni. :)
08:27 Rosszul látod, volt több valódi válasz is az elsõ oldalon. Én például a végkifejletrõl is tudok, a kérdezõ privátban megírta. Lebeszélni bárkit bármirõl (nem csak az MLM üzletrõl) két módon lehet. 1, hatalmi szóval (tiltás - ha megvan hozzá a hatalom), és ennek enyhébb változataival (érzelmi zsarolás, állandó keresztbetevés stb) míg végül a másik föladja. 2, nyitottsággal a másik gondolkodásába belehelyezkedve (megadva az esélyt, hogy végül mi fogadjuk eé az õ álláspontját). Egyik megoldás sem 100%-os, de ezekre van esély. Ezen túl sokat nem lehetett magyarázni. A kérdésben azonban volt pár olyan gondolat, ami a szokásos hálózatépítõk vs MLM-sérültek vitát kiprovokálta. Az ilyen vitát sajnos nem lehet elkerülni. Emberek egy részében él a reflex, hogy ha már õk képtelennek érzik magukat valamire, lehetõleg húzzanak vissza másokat is. Ezek az emberek, ha valahol meglátják az MLM mozaikszót vagy bármely szinonímáját, azonnal elkezdik a szokásos károgásukat. Közben észre sem veszik, hogy senki nem mondja, hogy MLM-mel kell foglalkozni, csak azt, hogy ez egy értelmes üzleti modell, és aki azon gondolkozik, hogy belevágjon-e ne az ilyen vészmadaraktól szerzett információra halgasson, hanem nézzen bele abba a konkrét vállalkozásba, amire invitálták. Próbáljon ki termékeket, beszéljen vezetõkkel, nézzen bele a képzési rendszerbe. Hiteles információt csak onnan kaphat. Nem azoktól a szerencsétlenektõl, akik ismernek valakit, aki egyszer leesett a lóról, és ezért mindenkit meg akarnak óvni a lovaglástól. Felnõtt ember. Az hogy meghallgatja a hozzáértõket, nem jelenti azt, hogy igent is kell mondania. Ha nem szimpatikusak azok az emberek, nem fog velük dolgozni. Ha nem válnak be neki a termékek, nem kell élete végéig használnia (sok esetben vissza is adhatja azokat 100%-os garanciával, ami a hagyományos kereskedelemben szinte kizárt).
blablabla Igen, ez a szöveg is ismerõs a 20ik ilyen bemutató után.
12:44 vagyok. Nem akarok se lebeszelni, se rabeszelni senkit semmire. Akit ugy kell valamire rabeszelni, az nem fog dolgozni kesobb. Az MLM halozatepiteskor csak mutatunk egy lehetoseget valakinek, es O vagy el vele, vagy nem. Ha el vele, akkor elkezdunk dolgozni, ha nem el vele, akkor megyunk tovabb... Nem hiszem, hogy az en halozatomat epitene, En egy internets uzleti lehetosegben vagyok, es azt kezdtem el "person to person" modszerrel epiteni, O pedig biztositasokkal foglalkozik. Pusztan azert probaltam segiteni, mert csak..... ( visszaterve az emberunkre, most jon a reklam: ajanlhatod neki :Frank Bettger, "az uzletkotes iskolaja", illetve "a felemelkedes enciklopediaja" cimu konyveit, mindketto egy bizt ugynok uzletkotesi tapasztalatairol szol, sokat fog belole tanulni)
De a kérdésre senki nem válaszolt, csak megint meggyõzni akar itt mindenki
Persze-persze. Azért beszélnek rá az mlmesek arra, hogy ne beszéld le a rokonodat, mert lehet, hogy éppen az õ hálózatukat építi majd tovább és ezzel neki több kerül a zsebébe.
12:44 Gtau - akkor te vagy a ritka kivétel:) )) De felteszem te sem kérnél tanácsot attól, aki nyert az ötös lottón, hogy hogyan kell kitölteni egy szelvényt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az építõ jellegû válaszokat.
bocs, de kiemeli a rendszer a biztosító szót (látod?), nem én voltam
A kérdező hozzászólása: A rokonom még tapasztalatlan, fiatal inkább segíteni szeretném, mint magára hagyni. Ötletet és érveket várok arra, hogyan nyissam fel a szemét.
A hálózatépítést - több országban is tanítják tananyagként már középiskolában (nálunk még csak egyetemen a gazdasággal/kereskedelemmel kapcsolatos szakokon), - Amerikában felszólította az elnök az embereket, hogy keressenek maguknak hálózatot és dolgozzanak, ha nem találnak más munkát, - Olaszországban köszönõlevél van kifüggesztve a parlamentben, melyben az elnök megköszöni az MLM-cégeknek, hogy munkát adtak sok-sok ezer embernek - itthon még bizonygatni kell, hogy nem vagyunk agymosottak, hanem tényleg élvezzük, hogy emberekkel foglalkozunk. Szeretünk segíteni másoknak, akiket nem megerõszakolunk, hanem maguktól vásárolnak rendszeresen és megköszönik a termékeket. De lassan majd itthon is változik a helyzet, a most fiatal generációnak teljesen természetes lesz, hogy a termékek felét hálózaton keresztül vásárolja. Lassan minden iparágban megjelennek cégek, amelyek rájönnek, hogy hasznosabb hálózatban értékesíteni és a szájreklámért fizetni, mint odaadni a TV-nek és szórólapokért milliókat, aztán vagy célba találnak, vagy nem.

Hogyan tudnam lebeszelni a ferjemet errol a kutyarol?

Van egy tacsink, aki harom eves. A keteves lanyunkkal "nonek" fel. Nagyon szeretik egymast, nagy az osszhang koztuk. Panelban lakunk (fsz.). A tacsink inkabb a lustasag hirnoke, de szeret a labda utan is futni. Napi ketszer setal, kb. 15-20 percet. A nap tobbi reszeben alszik. A ferjem kitalalta, hogy amerikai staffordshire terriert akar. En ennek nem orulok, mivel hiaba nem nagy termetu, szerintem nem valo panelba. Amugy se vagyok oda a "harci" kutyakert. Persze lehet mondani, hogy nem azok, de a mi kornyekunkon levo harom ilyen kutya sem "szazas", ezenkivul egy joismerosom kutyajat is (spaniel) ilyenfajta olte meg. Igen, valoszinuleg a gazda a hibas... ebbe nem akarok bele menni. Tobb helyen olvastam, hogy gyerek melle kivalo. Ebbe nem lennek olyan biztos azert. Foleg ugy nem, hogy nemsokara megszuletik a masodik gyermekunk. Leginkabb emiatt sem szeretnek ilyen "vadallatot"!!! A ferjem meg kozolte, hogy majd a tudtom nelkul hazaallit egy ilyen kutyaval. Akkor mar ugysem fogok tudni ellene semmit tenni. Legalabbis szerinte..

Legjobb válasz: Hehe... Elég egyszerû a dolog: mondd el szépen a férjednek, hogy miután a tacsi számára biztosított körülmények is épp, hogy nem karcolják az állatkínzást, nem kell még egy kutya. Egy staff napi kétszer 15 perc sétával elõször a lakást fogja darabokra tépni, aztán ki tudja, merre indul tovább. Félreértés ne essék, kiváló kutyák, családi kutyának, gyerekek mellé meg pláne, de CSAK megfelelõ gazda mellett. Márpedig aki egy kutyát panelban napi kétszer 15 percre visz le, az közelében sincs a megfelelõ gazda fogalmának, bár kis túlzással valóban gazdának nevezhetõ, hiszen birtokol egy állatot.

Hehe... Elég egyszerû a dolog: mondd el szépen a férjednek, hogy miután a tacsi számára biztosított körülmények is épp, hogy nem karcolják az állatkínzást, nem kell még egy kutya. Egy staff napi kétszer 15 perc sétával elõször a lakást fogja darabokra tépni, aztán ki tudja, merre indul tovább. Félreértés ne essék, kiváló kutyák, családi kutyának, gyerekek mellé meg pláne, de CSAK megfelelõ gazda mellett. Márpedig aki egy kutyát panelban napi kétszer 15 percre visz le, az közelében sincs a megfelelõ gazda fogalmának, bár kis túlzással valóban gazdának nevezhetõ, hiszen birtokol egy állatot.
Egy feltétellel beleegyezek, hogy legyen ilyen kutyánk is. Ha elköltözünk családi házba, akkor lehet olyan kutyád amilyet akarsz, addig viszont elég ez a tacsi!:)
Hát egy staffra hamarabb bírnám a gyerekeimet, mint egy tacskóra. A megítélésed nagyon rossz. Nagyon keveset sétáltatjátok szegény tacsit, nem kell nektek másik kutya!
3as! Attól mert családi házba költöznének, még nem lenne jó helye annak a kutyának!
1es válaszolónak teljesen igaza van! Nektek nem való kutya, ha lehetne, még azt a tacsit is elvenném tõletek!
Nekem is volt staffordom, fogjátok fel: OLYAN NINCS HOGY HARCIKUTYA Stafford nagy odafigyelést, napi 5x1 órás sétálást és tréningezést igényel. Sokat eszik, nagyon komolyan kell venni, gyerek mellé jó, de csak ha rendesen van megnevelve, de egy valamit jegyezz meg: Bármennyire szelíd bármelyik állat, benne van az ösztön, és ha csak 1x nem foglalkoznak vele, képes támadni
Nekem is panelbe volt Staffim :) megmondom 9 évesen kaptam õ volt akkor 2 éves :) semmi nem volt neki betanítva, könnyen tanul, tényleg okos, de veszélyes tud lenni
Nem értem, a gyereket leviszed sétálni, a kutyát meg képes vagy otthon hagyni? Nektek tényleg nem való semmiféle kutya, csak kínozzátok. Szaporodjatok csak, ne kutyázzatok. :(
Családi házban meg rövid láncra vágják a kutyát ahogy ismerem az ilyen állatkínzókat mint pl a kedves kérdezõ :)
Jaj azért nem kell ám ennyire túlzásba vinni... Ha egy kutya van, miért ne sétálhatnának annyit amennyi a kutyának jól esik? Tán ez is rombolja a gazdi imázsát? A kérdezõ meg húzza maga után a kutyát, mert csakazértis sétálni fogunk ?:D
egy kutyánál is annyit sétáltunk amennyit nekem volt kedvem..
Na ez az, mi szükség van mondjuk egy palotapincsit kirángatni, mikor alszik, csak azért mert 17.00 van, és márpedig most sétálni jössz? Amikor adott esetben nem is kell pisilnie, mert ha kellene, szólna, egyik kutya se olyan hülye, hogy tartogassa, mint hogy szól. Melyik felgyülemlett energiát kéne levezetni akkor, ha vonszolva viszem ki a liftig, pedig õ még aludna vagy ilyesmi? Nyilván az a napi 2-3 stabil séta alkalmával van hogy belejön a szaglászásba, játékba, kutyapajtizásba, de ne legyek már rossz gazda, mert nem rugdosom ki azzal, hogy "napi 5 darab 45 perces séta kell egy átlag kutyának, szóval mozgás lefelé"... Mindenki jóesetben ismeri a kutyáját, és akkor jó gazda, ha helyesen ismeri fel, mire van szüksége. Pont.
Én pedig annyit sétálok vele amennyit neki van kedve, mert társnak vettem és ha látom hogy fáradt, unja akkor bizony hazamegyünk. Nem fogom magam után rángatni csak azért mert nekem bizony még mehetnékem van. Tudok, és szeretnék is ennyire idomulni a kutyám igényeihez!
de a kérdésben nem fáradtságról, hanem lustaságról van szó. Mitõl lenne fáradt a kutya, ha egész nap alszik?:D
De ne a kérdezõt bántsátok! A férje akar új kutyát! Fajtától függetlenül (egyébként valszeg csak divatból akarja) ilyenkor és lakásba nem kell másik kutya! Légy határozott! Egy kisbaba 24 órás "mûszakot" igényel! Mondd meg neki hogy kidobod kutyástul!
ezért írtam, hogy offolok, hiszen a válaszokban leírta, hogy a pisi-kaki idõ 2x 15 perc ezen kívül rengeteget labdáznak vele. csak szóba jöttek azok a kutyák aki nem hajlandóak sétálni, mert leülnek és "sztrájkolnak". Egyébként ha az én férjem találná ki ezt, megmondanám neki, hogy lehet menni anyóshoz a kutyájával együtt...
most kicsit offolok. Ne mondjátok már nekem, hogy a kutya dönti el, hogy neki mennyire van kedve sétálni. Az én kutyám is utált egy ideig esõben sétálni, de mivel a másik kettõt nem hatja meg az esõ, jött velünk tovább az is, amelyik nem akart és leszokott errõl az "én döntöm el, hogy mikor és mennyit sétálunk" dologról..
Hát nekem Amstaffom van és idõ igényes kutya muszály lemozgatni vagy a házat szedi szét nekem ugyan a házba nyugis de kint nem.Mond meg a férjednek milyen idõ igényes kutya és ha nincs jól kezelve akár veszélyes is lehet...
Azért álljon már meg a menet.. Mi az, hogy a kérdezõ "állatkínzó", meg hogy "elvennétek tõle még a tacsit is"? Itt pontosan arról van szó, hogy a kérdezõ NEM szeretné azt a Staffit, mert tisztában van vele, hogy nem tudnák megfelelõen ellátni több ok miatt, valamint valószínûleg félne is tõle, egy téves eszme miatt (Nem vadállat a Staffi, csak jól kell nevelni!). Arról meg aztán végképp nem tehet, hogy a tacsi lusta. Én láttam már lusta kutyát sétáltatni vinni: sétál 3 métert, leül, esetleg lefekszik, és az istennek nem lehet onnan elmozdítani. Igen, vannak ilyen kutyák is. Kérdezõ! A férjeddel kellene beszélned mindenképpen errõl. Be kell látnia hogy ez így sehogysem fog mûködni.Ott a kislányotok, ott a születendõ gyermeketek, ott a tacskó.. Gondolom így is kimerült vagy, de a baba születése után méginkább az leszel, és valóban nem hiányozna oda most egy olyan kutya, akitõl még tartasz is, és nem szeretnéd õt! Ezt a kedves párodnak is be kellene látni!
Hát egy két éves és egy újszülött mellé nagyon nem való egy ilyen energikus kutya. És nem azért mert "harci kutya". Még egy jack russel terriert sem ajánlanék a mozgásigénye miatt. Ráadásul a staffot keményen kell nevelni és sok idõ szükséges hozzá, te ezt biztosan nem fogod tudni megtenni a gyerekek mellett. De ha gyerektõl, mindentõl eltekintünk, akkor sem. Szerintem az egy háztartásban élõ emberek csakolyan kutyát válasszanak amit mindketten szeretnének. Önkényesen oda vinni egy olyan kutyát amit te nem szeretnél, nagyon nem korrekt dolog. Remélem más dolgokban azért gerincesebb a férjed.
Hát igen a nõ legyen minden szempontból szuper. Két kis gyerekke, menjel le naponta többször sétálni, két kutyával! Hát ezt megnézném, hogyan csinálja a férfi. Egy kezével fogja meg a babakocsit, és kettõ babával írányítsa is, a másik kezében legyen két póráz, két kutya két írányba akar majd úgyis menni! Fel se fogják a férjiak, hogy mit várnak el egy nõtõl.
Szerintem alapból nem kellene egy csecsemõ mellé második kutya, legyen az bármilyen. Lesz elég elfoglaltságod a kicsivel.. Nem hiába mondják, hogy vagy a kutya vagy a gyerek legyen legalább 3 éves. Egyszerûen nem elég a ilyen fajtának ennyi mozgás. És a férjed nem várhatja el, hogy a csecsemõvel a karodon futtasd, nem is értem. Minimum mutasd meg neki ezeket a válaszokat, aztán mond el, hogy mivel õ ilyen sokat van távol, rád hárulna a kutyák lemozgatása ami két pici gyerekkel már túl sok. A staffival nincs semmi gond, ha le vannak vezetve az energiái és rendesen meg van nevelve, egy tökéletes családi kutya, de nem hozzátok való. Egyébként meg ennyibõl amit a kérdezõ írt a sétáltatásról, ne állat kínzózzátok már le, azért nem essünk már át a ló túloldalára!
Szólj az anyósodnak/apósodnak, hogy hülye a fiuk, majd õk helyreteszik, ahogy kiskorában is. Felelõtlenség úgy kutyát "vállalni" hogy tetszik, hazaviszem, az asszony meg majd foglalkozik vele. Vagy nem...
Staffi panelba nem valo. Mi az, hogy azt mondja, hogy majd csak hazaallit vele? Ezen kiakadnek nagyon, kozos lakas, kozos csalad, olyan nincs, hogy o eldonti.
Semmiképp ne vállaljatok ilyen körülmények között staffit, mert meg fogja keseríteni az életeteket és ti is az övét. Egy ilyen fajta kutyának hatalmas mozgásigénye van, neki nem elég annyi, hogy napi háromszor leviszitek 15 percre pisilni meg idõnként a babakocsi mellett végigaraszoltok a lakótelepen, mint a tacsival, az amstaffot órákon keresztül kell futtatni, mozgatni ahhoz, hogy ne zakkanjon meg. Namármost ha ez nem történik meg, akkor elõször minden mozdíthatót tönkre fog tenni a lakásban, neveletlen lesz, fellöki a gyerekeket, ugrál, ugat és még sok kellemetlenség, amit csak el tudsz képzelni. Ezután fog bekövetkezni az, hogy domináns, stresszes és esetlegesen agresszív lesz, megmorogja a gyerekeket, féltékeny lesz, birtokolni fogja a lakás különbözõ helyeit. EZ NEM JÁTÉK! A férjed nem lehet ennyire önzõ, fel kell, hogy fogja, hogy egyelõre nem alkalmas a család egy ilyen kutyára, fõleg, hogy most jön a következõ baba, aki egész napos elfoglaltságot fog jelenteni. Itt nem csak rólatok van szó, hanem ezzel a gyerekek épségét veszélyeztetitek. Egy ilyen kutya nem játékszer, nem megfelelõ kezekben katasztrófát okozhat. Persze, egy lemozgatott, hozzáértõ kezekben levõ amstaff csodás társa lehet a gyerekeknek, de nektek nem lesz elég idõtök lemozgatni. Szóval a ti érdeketekben kérlek mondjatok le errõl a fajtáról! Ha a férjed mindenáron szeretne egy nagyobb testû kutyát, akkor válasszatok valami nyugodtabbat, például labradort, de leginkább azt se most kellene, hanem pár év múlva, amikor már több idõtök lenne rá.
Itt nem arról van szó, hogy a staff nem való panelba. És nem is arról van szó, hogy a staff nem való gyerek mellé. Itt arról van szó, hogyha ennyi foglalkozást tudnátok neki biztosítani, akkor a staff nektek nem való. Van egy kicsi gyereketek, nemsokára születik a második, illetve egy fiatal kutyátok is. Mindemellett a család két felnõtt tagja közül egyikõtök ellenzi is a kutyust, ráadásul komoly elõítéletek alapján (idézlek: "vadállat"). Szerintem eszetekbe se jusson, ez a kutya érdeke is és a ti érdeketek is. Valószínûleg a férjed meg sem próbálta reálisan felmérni, hogy mekkora elfoglaltság jól tartani egy ilyen kutyát. Ráadásul ha te félnél/tartanál tõle, na az pluszban betenne a kutya családban betöltött szerepének.
én sem ajánlom ilyen körülmények közé. nagyon-nagy szerencse árán találnátok egy olyat, mint a miénk. nem mozog többet, mint egy átlag nem-terrier, és nem is rombol. függetlenül attól, hogy futni hetek óta nem láttam. mégis szófogadó, jó kutya. inkább a bulldog vonal érvényesült benne, de ennek örülök.

Hogyan tudnám lebeszélni a páromat arról, hogy kinyaljon? Azt mondta kikötöz ha nem engedem neki és úgyis megfogja csinálni. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Undorító bedugni a nyelved a legszentebb szentségbe?? Elhiheted ha egyszer megengednéd neki utána te kérnéd hogy csinálja még! :)

Undorító bedugni a nyelved a legszentebb szentségbe?? Elhiheted ha egyszer megengednéd neki utána te kérnéd hogy csinálja még! :)
Hogyan lenne már undorító istenem.. Hány éves vagy? Ha még soha nem ettél pizzát, aztán elédrakják és mondjuk undorítónak tartod, akkor sosem eszel belõle, még ha tudod, hogy finomak rajt a feltétek? Ez ugyanez...:)
Legalább egyszer hagyd neki. Ha nem túl béna, akkor utána te fogsz neki könyörögni, hogy éjjel-nappal csinálja...
Azt nagy nehezen el tudnam viselni, ha a baratnom nem szopna le, de azt biztos nem, ha a puncijat sem engedne kinyalni! Ez az egyik legjobb dolog a vilagon (ferfikent)! 23/f
A kérdező hozzászólása: Már szinte könyörög de én akkor sem akarom. Miért akarja annyira?
A pornofilmekben minden pi-át kinyalnak és minden hozzátartozo se--lyukat megtömnek. MERT NEKED AZ A JOOOOO! Magyarázd meg neki, hogy te nem egy pornofilmet akarsz, hanem ......t.
ÚÚÚÚÚÚRISTEN! Ennyire nem lehetsz hü..e! Akkor gondolom szopás sincs... Sajnálom a barátod!!! Én nem járnék veled, az biztos! Jó kis fincsi puncit nyalni hmmmmm nincs is jobb annál :D Persze utána a viszonzás sem elutasítandó :D
A kérdező hozzászólása: Én szoktam neki csinálni.
Akkor viszont tényleg nem vagy normális :D Csak egyszer hagyjad neki és hidd el, ha jól csinálja, akkor mást már nem is fogsz akarni csak azt :D
miért nem hagyod? ilyen [email protected] csak nem nyal :D
honnan tudod, hogy nem lesz jó?? te sem szoktad szopni a farkát ??
Undirítóóóóó?!?!?! Te jó ég!!!
A kérdező hozzászólása: Még sose csinálta nekem szerintem undoritó
Valszeg azt hiszi, hogy iszonyatjo a nyelve, es te csak kereted magad, de ahogy hozzad erne maris elsülnel es könyörögnel, hogy "csinald, csinald" Valszeg nem veszi eszre magat. Ha elkerülhetetlen, akkor legyel türelmes es szepen tanitsd meg, hogy neked hogyan jo, hosszu tavon csak ez a jo megoldas, az ilyentöl ne vard, hogy magatol rajöjjön. Ha meg prüd vagy es azert ne csinalja, akkor te se [email protected] le, mert ez együtt jar. Es beszeld meg vele komolyan, mert ha ilyen a valasza akkor viccnek vette fel az eddigi "komoly" probalkozasodat a temaval.
Miért nem akarod?
Miért nem szabad nyalni?
Hát valamit rosszul csinálhat a párod, mert nekem még soha nem mondott nõ olyat, hogy ne nyaljam ki!! :) Persze az más ha alapból elzárkozol elõle, mert akkor nem biztos, hogy az õ hibája!! Bár azt sem érteném meg, ha te soha nem engednéd meg...!!! Mindenesetre furcsa!! 27/F
Jó neked...az én barátom nyalni sem hajlandó...
Hát az nehéz lesz. és miért nem szeretnéd?
az miért nem undorító, amikor te csinálod neki? õ is biztos szeretné neked csinálni, bár ha te nem akarod, akkor neki azt el kéne fogadnia, mert így végképp csak megutáltatná veled.

Hogyan tudnám lebeszélni a páromat az autócseréről?

Két éve van egy autója hitelre,és most le szeretné cserélni mondván, hogy egy másik gázolajos, jobban fogyaszt, több az extra.A mostani városban 8-9 L,míg amit kinézett 4,5 L. Rendesen tudja minden hónapban fizetni a törleszt?t.Be akarja adni,és másikat kihozni helyette. Én azt gondolom,hogy nem érdemes cserélgetni évente,kétévente agy autót, azért,mert egy másikban több felszereltség van. Tényleg olyan sokat jelentene, hogy a másik autó pár Literrel kevesebbet fogyaszt? Szerintem az még nem indok. Hogyan tudnám rábeszélni,h ne cserélje le azt, ami már bevált? Köszönöm!

Legjobb válasz: Attól függ, hogy mennyit megy egy évben. 420Ft-tal számolva 10000km üzemanyagköltsége 8 l fogyasztással: 336.000 Ft Ugyanez 4,5 l fogyasztással: 189.000 Ft Megtakarítás 10.000 km alatt: 147.000 Ft Ha több tízezer kilométert megy évente, akkor megérheti. Ha nem, akkor szerintem nem, fõleg hogy egy új használtautó azért nem kockázatmentes. Bár azt nem írtad, hogy használt e vagy új, ha új, akkor az elõzõ mondatomat hagyd figyelmen kívül. De nem ilyen egyszerû a döntés, ti látjátok át jobban a helyzetet, mi azt se tudjuk milyen autókról van szó.

Attól függ, hogy mennyit megy egy évben. 420Ft-tal számolva 10000km üzemanyagköltsége 8 l fogyasztással: 336.000 Ft Ugyanez 4, 5 l fogyasztással: 189.000 Ft Megtakarítás 10.000 km alatt: 147.000 Ft Ha több tízezer kilométert megy évente, akkor megérheti. Ha nem, akkor szerintem nem, fõleg hogy egy új használtautó azért nem kockázatmentes. Bár azt nem írtad, hogy használt e vagy új, ha új, akkor az elõzõ mondatomat hagyd figyelmen kívül. De nem ilyen egyszerû a döntés, ti látjátok át jobban a helyzetet, mi azt se tudjuk milyen autókról van szó.
"Most egy Peugeot 407 van, és Volkswagen Passatot szeretne." Az elõzõeknek üzenném, akik fikázták a peugeot-ot, és hogy "megjött az esze" mert volksvagent akar venni felkiáltással éltek. Nem vagyok francia párti, (Opelom van, de japán motorral), de ne magasztaljátok már az egekbe azt Volkswagent. Nagyon jó autó, de mindenki által köztudott, hogy iszonyúan túl van árazva. Személy szerint nekem (és sok másnak is) nem ér annyit, amennyit gyakran kapni szettnének érte.
"Most egy Peugeot 407 van, és Volkswagen Passatot szeretne." Végre megjött az esze! Jobb késõn, mint soha...
20:26! 20:08-as vagyok. Elárulom, hogy nem Volkswagen-em van és nem is Audim. Én is Opellal járok. Viszont volt francia autóm és azért van különbség a német és francia kocsik között. Ráadásul olyan gyárban dolgozok gyártásmérnökként, ahol ismert német autómárkák számára is gyártunk alkatrészeket. Ha minden alkatrészt olyan minõséggel és precizitással gyártatnak mint nálunk, akkor ez jogos is.
6-os, a számból vetted ki a szót :D
Ja és a fogysztás Nekem B5 passatom van (PD), Faternek B5.5 PD Az átlagfogyasztás Városon kívûl: 5-5, 5/liter/100km Városon belül:6-6, 5/liter/100km Vegyes 5, 5-6/l/100km
20:53-nak A vw passat B5 be BOSCH generátor van, de a B5.5 passatba VALEO ([email protected] francia), mert tipushibás generátora, mégpedig a forgórész tekercs szakadása lesz egy idõ múlva (gyárinak) Ezt bármely autóelektromos megmondja neked! IGAZ EZ EGY PÉLDA ÉS EGY PÉLDÁBÓL NEM SZABAD KIINDULNI , DEHÁT.....
12-es! Az rendben, hogy a Valeo francia cég, de ennek ellenére nem értem az összefüggést. Miért ne gyárthatna egy francia cég olyan minõségû alkatrészeket, amik megfelelnek a németek elvárásainak? Ettõl még nem lesznek jobbak a francia kocsik és nem lesznek rosszabbak a németek. Az a cég, ahol dolgozom, szintén autóipari beszállító.Számos nagy márka tartozik a vevõink közé. Vállalati titoktartásra hivatkozva nem nevezek meg márkákat, de azt azért elárulom, hogy vannak különbségek az elvárásokban és az elõírásokban a különbözõ márkáknál (csak halkan megsúgom, hogy a németek szigorúbbak). De hogy érthetõ legyen: adott egy hibásan gyártott alkatrész, az egyik márka engedi a javítást, még a másik nem, selejtezni kell. Holott a hiba ugyanaz és a javítás utáni beszerelés nem jár kockázattal.
Havernak faceliftes B5-ös Passat 1.9PD-je van, Pesten neki is bekér 8-9 litert, igaz automata (országúton állítása szerint elmegy 6 literrel). Munkatársam 1.9-es V40-es Volvoja is 9 körül eszik városban. Ilyen 4, 5 litereket a Lupo3L és az A2 3L eszik, és ezek sem biztos, hogy városban. A mostani 407-hez képest semmivel sem fog kevesebbet enni a Passat ( kb egy méretû kasztni, kb egyforma motorral ). A fogyasztásra alapozva felesleges cserélnie.
Akkor mesélj már az újgeneráiós , pld Merci Bmw , OPEL-ben mit keres Valeo vezérlõ és más egyébb elektromos berendezés ?!
Kizárt dolog, hogy a Passat 4, 5litert egyen városban, még városon kívül sem. Csak rá kell nézni mekkora egy böhöm nagy kocsi, azt azért meg kell mozgatni valahogy. Persze az eladó hazudgál minden szépet a kocsiról, de nem kell elhinni. A kocsi lecserélésekkel mindig az a baj, hogy az ember elbukik rajta 1 csomó pénzt, gondolom a Peugeotba is bele rakott egy csomó pénzt, hogy jó állapotba legyen
Ez szerintem privát dolgotok.... Mit mondasz neki ha innen jön az okosítás ?! Ha az én párom innen idézne vagy hivatkozna , nem is tudom ...jót szórakoznék...
A kérdező hozzászólása: Sokan mondják, h a Peugeot sem jó. Igaz volt már problémája, akksi csere, fûtés. De ez ugyanúgy ott lehet egy másik autóban is. Nem? Most akkor miért kell egybõl eladni, és lecserélni egy másikra.Annak is lehet baja. Ezt már mondtam neki is..de hajthatatlan
Akkor ezek szerint használt, mivel új PD TDI már nincs. Akkor viszont nem árt vigyázni, mert ha kifog egy rossz példányt az zsebbenyúlós lehet.
A kérdező hozzászólása: Most egy Peugeot 407 van, és Volkswagen Passatot szeretne. Ugyanúgy 2000 Cm3, mint a Peugeot, csak az vmi PD TDI. Nem nagyon értek hozzá. Félek, hogyha nem válik be a másik autó...bajok lesznek vele.
Figyelj ameddig nem vagytok közös kasszán szerintem ne foglalkozz vele. Ha meg mégis közös kasszán vagytok akkor szerintem engedd meg neki, mert ha sokat közlekedik akkor fele annyiba kerülne mint most. De lehet az is közrejátszik hogy azaz autó nagyon tetszik neki, kényelmesebb, biztonságosabb, kevesebbet fogyaszt, van visszataszító ereje. Ezt onnan tudom hogy nekem egy Ford Focus kombin van haveromnak meg egy VW polo-ja. Múltkor mentem a pólóval és majd letoltak az útról a terepjárók meg az ilyen nagyobb autók pedig átléptem a sebességkorlátot míg ez a Fordal nem nagyon szokott elõfordulni.
az opelemben eddig csak valeo alkatrész ment tönkre, nem véletlen...

A nagypapám alkoholistának számít így? Hogyan tudnám lebeszélni az ivásról, és a tudtára adni, hogy nekem ez nagyon nem tetszik és féltem őt?

Most lett 70 éves a nagypapám, és már jó ideje minden nap több felessel is megiszik egy pálinkát, van, hogy részegre issza magát - de nem arra a dühöng?s részegre, sosem, csak mindig sokat beszél össze-vissza, dülöngél... Szóval, na. És ez már pár éve így megy. Én 16 éves vagyok. Tudom, hogy nagyon szeret engem, és én is ?t, ezért gondolom, hogy esetleg hallgatna rám, és megpróbálná abbahagyni az ivást, mert a végén még teljesen tönkreteszi magát. El tudom képzelni, milyen szörnyen nehéz lehet leszokni bármilyen kényszerbetegségb?l, de hiszem, hogy értem - értünk - legalább megpróbálná. Szeretnék beszélni vele err?l, de fogalmam sincs, hogy kezdjek bele, mit mondjak neki. Tudnátok segíteni ebben? Ti mit tennétek a helyében? Már a nagymamát is kivan t?le, hogy folyton iszik. De mondom, sosem er?szakosra, csak arra a beszél?s-lassú-dölöngél?s részegre. Nagyon megköszönném a normális válaszokat! Szükségem van a segítségetekre. :( 16/L

Legjobb válasz: Folyamatosan csökkentenie kéne a napi adagját. De azt szerintem ne várd hogy egyáltalán nem fog inni. Napi 2 felesre ha lemegy, az már jó.

Folyamatosan csökkentenie kéne a napi adagját. De azt szerintem ne várd hogy egyáltalán nem fog inni. Napi 2 felesre ha lemegy, az már jó.
A kérdező hozzászólása: Nekem már az is jó lenne. Én annak is örülnék, ha egyszer sem fordulna elõ, hogy lerészegedik. :(
Napi 2 felestõl nem fog lerészegedni, ha sikerül odáig csökkenteni az adagját. Elég hosszú folyamat lesz, de sok sikert!
ha eddig nem szokott le, akkor nem 70 éves korában fog. nagyon sajnállak, átérzem milyen az ha családban valaki alkoholista.

Hogy tudnám lebeszélni erről a butaságról?

A volt barátommal megbeszéltük hogy barátok maradunk, és működik, bár én még mindig szeretem. Viszont amikor szakítottunk, rá pár napra kijelentette hogy Õ narkózni fog, és szállítani is fogja, mert ebből megtudna élni. Elveszíteni semmiképp nem akarom.. Hogy tudnám lebeszélni erről a hülyeségről ? :(

Legjobb válasz: háth szerintem próbálkozz meg azzal hogy megmondod neki hogyha ezt elkezdi csinálni akkor téged elfelejthet barátként meg mindenhogy mert nem vagy hajlandó olyan emberrel foglalkozni aki ilyeneket csinál próba szerencse én azt mondom nem biztos hogy beválik de egy próbát megér hátha letesz errõl a hülye ötletérõl De amúgy miért is akarja ezt csinálni??

háth szerintem próbálkozz meg azzal hogy megmondod neki hogyha ezt elkezdi csinálni akkor téged elfelejthet barátként meg mindenhogy mert nem vagy hajlandó olyan emberrel foglalkozni aki ilyeneket csinál próba szerencse én azt mondom nem biztos hogy beválik de egy próbát megér hátha letesz errõl a hülye ötletérõl De amúgy miért is akarja ezt csinálni??
A kapcsolat utáni barátság szerintem nem mûködik, hagyni kell, csináljon amit akar, már semmi közöd hozzá.
Ja, mert az úgy mûködik, hogy "mostantól drogot fogok árulni" ugyan már, naív kislányka vagy te. Öngyilkosságot nem emlegetett? A kis férgek mindig ezzel jönnek, hogy öngyilkos leszek, vagy hogy drogozni/inni/dohányozni fogok, hátha a muff van annyira ostoba, hogy ezt elhiszi és visszarohan dajkálgatni õket.
háth nincs jobb ötletem sajnos ha ezt ennyire a fejébe vette nem tudom hogy tudnád lebeszélni róla mert ilyen esetekben a barátokra általában nem hallgatnak az emberek nekem volt hasonló helyzetem igaz nem ennyire durva mert az én esetembe csak cigirõl volt szó de én sem tudtam meggyõzni az illetõt akármit mondtam neki õ mindig azt mondta hogy az õ teste az õ egészsége úgy teszi magát tönkre ahogy akarja......
Kérdezd már meg, hogy megjött-e már a kokainom légyszi?
Sehogy, de bármennyire is szemét dolognak tünik, így ahogy itt, elmondanám a szüleinek, még mielõtt baj lenne, ez nem vicc, az életébe kerülhet. Ha haragszik, majd megbékél, amint belátta, hogy hülye. 23/N
Javaslatom:mond neki, hogy az élete múlik ezen és egyszer még nagyon meg fogja bánni, ráadásul a sírba viszi ezzel a szeretteit és a barátait is. Légy vele komoly és õszinte! Sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: Valószínûleg feljelentem.. igen..
Szedjél vadkörtét, semmi közöd nincs az életéhez az égadta világon. Sajnáljad nagyon õt is meg magad is. Ha ennyire idegesít, jelentsd fel, meg fognak neked örülni, drogért ma Magyarországon nevetségesen keveset adnak, addig se futárkodik.
A kérdező hozzászólása: Fogalmam sincs mit tegyek :(
A kérdező hozzászólása: Õ szakított velem, és nem akar vissza szerezni.. Ebben biztos vagyok.
A kérdező hozzászólása: Szórakozni máshova menj..
A kérdező hozzászólása: Fent is írtam, hogy nem akarom elveszíteni. Ha választás elé tenném, akkor pedig tuti hogy örökre elveszíteném. A szállítást a megélhetés miatt, saját használatra pedig azért akarja, mert régebben volt egy ilyen drogos korszaka, és azt mondta hogy akkor élt a legjobban.
A kérdező hozzászólása: De nem akarom hogy tönkre tegye magát, és az egész életét..
Nem fogod elveszíteni, mert már ott elvesztetted, amikor ez egyáltalán komolyan felmerült benne. Innentõl kezdve már csak illuzióképeket fogsz kergetni, õ megszûnik létezni. Jelentsd fel, de komolyan. Ha megutál, ha nem, te már sosem kapod vissza az se barátként, se sehogy, akit akarsz.

Anyukám pároztatni szeretné a kutyánkat. Hogy tudnám lebeszélni erről?

Legjobb válasz: Ne foglalkozz az elsõvel... Vezesd le neki, hogy milyen költségekkel jár egy alom felnevelés, a fogantatás pillanatától az eladásig, már ha sikerül neki gazdit találni a kutyusoknak... mutass neki menhelyi képeket, hogy nem kell még több kutya... Milyen fajta a kutyus? Egyáltalán kan vagy szuka?Tk? Szûrések? Vagy csak bele a vakvilágba szaporítónak?

Ne foglalkozz az elsõvel... Vezesd le neki, hogy milyen költségekkel jár egy alom felnevelés, a fogantatás pillanatától az eladásig, már ha sikerül neki gazdit találni a kutyusoknak... mutass neki menhelyi képeket, hogy nem kell még több kutya... Milyen fajta a kutyus? Egyáltalán kan vagy szuka?Tk? Szûrések? Vagy csak bele a vakvilágba szaporítónak?
Itt egy jó érv: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1677445021927&set=-. Fajtatiszta, fiatal, még is meg fog halni a héten, ha nem talál gazdát. De jó érv az, hogy nagyon sokba kerül felnevelni a kölyköket, becsületes gazdát találni nekik még nehezebb. Utána követni a sorsát, hogy ne járjon úgy, mint ez a szegény shitzu szinte lehetetlen. Milyen kutya amúgy? És miért akarja pároztatni?
Tévhit, nem kell szülnie egyszer sem, felesleges fájdalom és fáradtság a kutyának...
A francia bulldog kifejezetten nehezen ellik.. szinte biztosan császározni kell majd a kutyát, az meg már egy mûtét, veszélyes. Egy normális tenyésztõ akkor támogatna titeket ebben, ha minden szûrése megvan, rendelkezik megfelelõ kiállítási eredményekkel a kutya. Ha rendelkezik, és meg van szûrve a kutya akkor nem csak a pénz motiválja, viszont az õ támogatása meg megyõzi anyukádat arról, h helyesen cselekszik... nehéz kérdés igazából választ nem tudok adni, csak annyit mondj meg neki, h számtalan gond lehet majd az ellésnél, és elég költséges is, de sok sikerre ne számíts.. a pénz beszél a kutya ugat.
Mér belehal a kutya vagy mi? Neked hogy esne, ha soha nem szexelhetnél, mert a kedves párod megtiltja?!
A kérdező hozzászólása: Francia bulldog szuka. Van törzskönyve és tenyészszemléje. Szinte biztos, hogy találnánk nekik gazdit, mert a tenyésztõ segítene eladni õket. Õ azt mondja, hogy azért mert minden kutyának kell egyszer ellenie és hát gondolom jól jön egy kis pénz.. Csak a kölykökhöz sincs kedvem, a kutyát is sajnálom. Rosszul vagyok már a gondolatától.
(Elõzõ vok) Kijavítanám: nem az ellés hanem a vemhesség alatt kell jobban figyelni a szukára.

Hogyan tudnám lebeszélni róla?

Szóval az van hogy randizni fogok egy sráccal.És hát hogy is mondjam nem egy szegény gyerek...És venni akar nekem valami nagyon drágát,de én utálom ha rám költenek mert nem tudom viszonozni,és mert egyszer?en rosszul esik.Ezt próbálom is megértetni vele,de ? egyszer?en nem tágít.:S

Legjobb válasz: Le a kalappal elõtted. Nem sok ilyen lányt találni, aki nem szereti ha minden az ölébe hull. És igen, A pénzes fickók azt hiszik, hogy minden nõt meg lehet venni. Mond meg neki, hogy nem kell, ha vesz, akkor nem fogadod el.

Le a kalappal elõtted. Nem sok ilyen lányt találni, aki nem szereti ha minden az ölébe hull. És igen, A pénzes fickók azt hiszik, hogy minden nõt meg lehet venni. Mond meg neki, hogy nem kell, ha vesz, akkor nem fogadod el.
Senki nem fog tudni választ a szádba rágni, mondd neki és ha nem fogja fel hogy te ezt nem akarod akkor ha vett neked valamit nem fogadod el.Sokan hiszik azt amúgy hogy pénzzel bármit megkapnak.
mondd meg neki, hogy ne vegyen ajándékot, mert azzal csak elijeszt téged, mert vagy le akar fizetni, vagy menõzni akar a pénzével. mondd meg neki, hogy inkább hívjon meg egy italra:)
A kérdező hozzászólása: Furkó Lurkó: Õhm mivel még nem vagyunk felnõttek a számlával azthiszem nem nagyon tudna mit kezdeni... >.< Ha már nagykorúak is lennénk, akkor sem hiszem hogy gondja lenne belõle, pénzbõl mindenre van neki elég. Gondolom most így ezek alapján mindenki azt hiszi, hogy õ egy bunkó paraszt aki meg akar venni engem és én bedõlök neki, de biztosíthatok róla mindenkit hogy ez nem így van! ;) Õ csak jót akar nekem...Na mind1 már kitaláltam mit mondok neki, tényleg nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget! :)
De ha randizni fog veled arra mi a jó égért akar ajándékot venni?Mindig ezt csinálja vagy mi?Lehet nem vagyok nagy lovag de nekem ez sose jutott eszembe, mindig arra szorítkoztam hogy a számlát kifizetem ha mentünk valahova mondjuk.
A kérdező hozzászólása: 11:25 Az ilyen válaszaidat megköszönném ha mellõznéd, hiszen nem ismered ezt az embert, így jogtalanul ítéled el.Ha "looser" lenne nem lennék hajlandó vele találkozni. :)
Ez körülbelül olyan mintha "megvenne" durván fogalmazva...
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Nem bunkóságból, és nem is tiszteletlenségbõl mondom, de nem tudom neked hogy esne ha ilyen 80-100 ezer ft-os ajándékokkal akarnának "meglepni". :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! :)
"Nem akarom hogy rám pazarolja a pénzét..." miért lenne az pazarlás? Mert úgy gondolod, hogy nem érdemled meg? Az, hogy ennyire fusztrál téged a gondolat, hogy ajándékot kaphatsz szeintem nem egészen egézséges (nem akarlak megbántani) nézz csak magadba, mert szerintem elsõsorban magadban kell ezt megoldanod és azután a sráccal. Nem baj ha végül mégsem fogadod el amit vesz, csak ha nem oldod ezt meg magadban akkor örökké rosszul fogod érezni magad és nem uszhatod meg örökké :)
Bazz... elsõ randira ajándék... de kis looser. :D
mondd.neki h drágát nem fogadsz el max egy táblacsokit:P:DD

Hogyan tudnám "lebeszélni" magam harmadik baba vállalásáról? 2 gyermekem van, 30 éves vagyok. Anyagilag szűkösen de megengedhetnénk magunknak.

A férjem két gyermeket mindenképp szeretett volna,ez már megvan és neki mindegy hogy lesz e harmadik. Mióta a másodikat szültem, ellenállhatatlan vágyat érzek hogy újra terhes legyek, és babám szülessen, minden hónapban úgy beszélem le magam róla.

Legjobb válasz: én úgy vagyok ezzel, hogy akár legyen 4 is. szokták mondani a kicsi felnõ a morzsán is. de azt sosem szeretném, hogy ne tudjam befizetni a gyerekem egy osztálykirándulásra, vagy ne tudjak neki megvenni szükséges dolgokat. és ha 18 lesz autót szeretne vezetni, sportolni, szakkörökre járni. ez mind mind pénz. és ha az egyiknek kifizetem, a többinek is ki kell. és akkor még nem beszéltünk esküvõrõl, lakásról stb stb. neked kell eldöntened, bevállalnod. ha ennyire vágysz még egy babára, akkor hajrá. valahogy csak lesz késõbb is!

Nálunk is nemtõl tette apa függõvé, hogy lesz-e 3. Elsõ szülöttünk fiú, de apa lányt szeretett volna, hát most megkapja... :) :) :) De ha fiú lenne a mostani bébi is, akkor tuti rávenne még egyre. Meggondolandó nagyon, és szerintem te is érzed ezt, hiszen ki is fejtetted, hogy milyen nehéz lenne anyagilag. Én nem szívesen vállalnék be 3.-at, éppen ezen okok miatt. Az idõmbe, úgymond tök jól beférne, mert 22 voltam az elsõnél, 26 leszek most, és 30 lennék várhatóan a 3. baba szülésekor.Ha Isten is úgy akarná...
én úgy vagyok ezzel, hogy akár legyen 4 is. szokták mondani a kicsi felnõ a morzsán is. de azt sosem szeretném, hogy ne tudjam befizetni a gyerekem egy osztálykirándulásra, vagy ne tudjak neki megvenni szükséges dolgokat. és ha 18 lesz autót szeretne vezetni, sportolni, szakkörökre járni. ez mind mind pénz. és ha az egyiknek kifizetem, a többinek is ki kell. és akkor még nem beszéltünk esküvõrõl, lakásról stb stb. neked kell eldöntened, bevállalnod. ha ennyire vágysz még egy babára, akkor hajrá. valahogy csak lesz késõbb is!
én is 3-at szeretnék. egyelõre csak egy van, 5 éven belül szeretnék még kettõt. ugyanilyen dilemmában vagyok, mint most te. kislányom van. úgy gondoltam döntse el az élet: ha a következõ fiú lesz, akkor nem szülök többet. (chandler-esen mondva: van már mind a két típusból, ez így elég is lesz:D), de ha a következõ is lány lesz, akkor lesz 3. baba. ha lány lesz a 3. is, akkor jó, mert 3 lány az nagyon édes (mi is 3-an vagyunk lányok tesóimmal, és imádjuk egymást), ha meg a 3. fiú, akkor apa is örül :) persze a lányoknak is örülne, de tudom, hogy egy fiú a szíve vágya :)
Sziasztok nálunk az a helyzet, hogy született 2 fiam és a férjem nagyon szeretne kis lányt szerintetek mennyi esélyen van rá , hogy most lányom lesz ha lesz?
A kérdező hozzászólása: Anyagilag okék vagyunk, márhogy autóhitelünk van de az meg 2 év múlva lejár. Engem inkább az érzelmi oldala aggaszt hogy sose tudni mikor megy szét egy házasság, szóval szeretjük egymást meg minden, de annyi olyat látni hogy az egyik fél egyszercsak "szerelmes lesz" és otthagyja a családot.:( Itt a könyezetünkben is normális(nak tûnõ) férfiak, családapák lépnek le egyszercsak egyik napról a másikra és hagynak itt kisgyerekes, terhes stb. anyákat:( Én pedig nem akarok egyedül nevelni 3 gyereket.
Nekem is egy fiam és egy lányom van. Majdnem 6 év a korkülönbség és a kicsi lassan 5 éves. Én szeretnék harmadikat de a férjem nem, anyagiak miatt. Persze én se erõltetem, mert úgy gondolom nem tudnánk mindent megadni nekik. Épp elég majd a kettõt kitaníttatni. Azt gondolom senki nem szólhat bele az életetekbe, mindenkinek van saját véleménye és ez jó is meghallgatni, de a döntés a te kezedben van. Ha valóban vágysz még egy babára és nincsenek nagyobb anyagi gondjaitok, van saját házatok, munkátok akkor miért ne lehetne még egy baba. Nekem ezek sajnos nincsenek meg. Ha már házhitelünk nem lenne talán nekünk is lehetne egy harmadik babánk. Mérlegelj aztán hajrá!
A kérdező hozzászólása: Igen nálunk is a férjem a családfenntartó úgy értem õ kb.3 szor annyit keres mint én..:/ Nem õ keres ilyen jól hanem én ilyen rosszul..na mindegy. De eddig õ is azt mondta hogy kettõnél megállunk, õk többen voltak testvérek és õ nem szerette azt annyira.(mondjuk az egy másik dolog hogy a szüleit ismerve nem csodálom..):( De mostmár nem zárkózik el tõle, pedig nem én hozom fel a témát, hanem néha beleszövi a beszélgetésbe hogy tulajdonképp jó lenne 3 gyerkõc. Aztán persze elvicceli ilyenekkel, hogy : legalább vehetne másik autót, mert ebbe nem fér el 3 gyerekülés stb.
Nálam férjem szeretnekettö-nél megállni. Ö a családfentartó, ezért megértem és elfogadom.
Szia!Nekem van egy 8-éves fiam és 2, 5-éves lányom. Most tudom mi a különbség anyaként.Mindkettöt egyformán szeretem.Mindkettönek szeretnék lehetöleg mindent meg adni mig felnö.Három nekem felülmúlná erömet, idegeimet. Anyagi se mindeggy.
A kérdező hozzászólása: Na igen:) ) de nekem egy fiam és egy lányom van szóval nálunk már megvan mindkét "típus" :) ) Nálunk a szomszéd csajszinak 2 fia van (ráadásul csak másfél év van köztük) és õ is ezt mondta hogy ha a második lány lenne, nem próbálkoznának tovább, de így még lesz egy harmadik.
Minden jót kivánok neked, Ès családodnak!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem is tudom magamnak se megmagyarázni, miért szeretnék ennyire még egyet... miután a fiam született, még úgy voltam vele, hogy a másodikat is meggondolom, hogy kellene e... Férjem azt mondta hogy végülis még ráérünk egy jó öt-tíz évig még hogy akarunk e egy hamradikat. Csak én meg úgy vagyok vele, hogy sose tudni mit hoz az élet, sikerül e egyáltalán. A második babánk is csak 1 év próbálkozás után sikerült, orvosi segítséggel.
:)

Hogyan tudnám lebeszélni a tizenéves fiúkat a sminkelésről?

már egyre durvábban sminkelnek és nem fogják fel, hogy csak a n?k kiváltsága a sminkelés, illetve csak a n?k szokták

Legjobb válasz: Tizenévesen még a lányoknak se tesz jót az erõs smink, mert a szép bõrnek árt, kezdjük itt. A másik, hogy aki közszereplõ, médiaszereplõ, aki közönség elõtt szerepel, akár színészként, zenészként, vagy csak tévés bemondóként, azt sminkelik függetlenül attól, hogy férfi vagy nõ, ennek elsõdleges oka technikai dolog, a kamera és a fények miatt van.

Tizenévesen még a lányoknak se tesz jót az erõs smink, mert a szép bõrnek árt, kezdjük itt. A másik, hogy aki közszereplõ, médiaszereplõ, aki közönség elõtt szerepel, akár színészként, zenészként, vagy csak tévés bemondóként, azt sminkelik függetlenül attól, hogy férfi vagy nõ, ennek elsõdleges oka technikai dolog, a kamera és a fények miatt van.
Sehogy, gondolod hogy majd rád fognak hallgatni?
Arra semmiképp se hivatkozz, hogy ez a nõk kiváltsága, mert egyrészt bizonyos szakmák tekintetében ez nem igaz. Azzal inkább lehetne érvelni, hogy a bõrnek nem tesz jót. De amúgy mindig van valami hóbortjuk a fiataloknak, amikor én voltam tini, általános iskola felsõben az osztályból a fiúk voltak azok, akiknél mindig volt fésû, és állandóan a hajukat igazgatták, mégis most nõkkel élnek párkapcsolatban 24-25 évesen. Majd kinövik ezt is. :-)
Lehet, hogy a valós szexuális orientációjuk most van kialakulóban. Én is ismerek 1-2 sminkelõs srácok, és felettébb "gyanúsak" nekem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!