Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudnám lebeszélni (29 db)

Hogyan tudnám lebeszélni egy rokonomat az MLM hálózatépítésről, az ahhoz kapcsolódó vállalkozói engedély kiváltásáról?

A rokonom kötött igen nagy összeg? életbiztosítást egy biztosítási megtakarításokkal foglalkozó MLM rendszerben m?köd? "Tanácsadó és Biztosítási Alkusz Kft." egyik szponzora által. Hálózatépítésr?l van szó, de fél év alatt csak egy családtagot sikerült maga alá beszervezni. Egy családból ketten, de az utóbbi vissza akar lépni, mert nem látja a jöv?t benne. Így az els? belép?nek visszaírás várható, ugyanúgy a szponroznak is. A szponzor az új belép? családtag regisztrálása után mindenáron a vállalkozói engedély kiváltását sürgeti, hiszen csak akkor lenne jutalékfizetés.

Legjobb válasz: Szerintem sehogy, ha õ úgy döntött, hogy csinálni akarja. Minket sem tudtak lebeszélni (szerencsére). Véleményem szerint két dolgot tehetsz. Az egyik, hogy hatni próbálsz rá, ki ne váltsa a vállalkozóit, amíg nincs elég bevétele. Egy jó szponzor is erre biztatná, nem a saját zsebét tömné úgy, hogy más ebbe tönkremegy. A másik, amit érdemes megpróbálni, hogy ha õ mlm-ben látja a jövõt (de a biztosítósok nem mlm-esek, hanem szimplán direkt marketingesek, ami messze nem ugyanaz), akkor nézzen körül a piacon és gondolja át, jó helyen van-e. Anno biztosítóztam, és a visszaírásokkal évekig szívtam. Tehát a szempontok: Régi, stabilan mûködõ cég, túl legalább 6 sikeres éven. Stabil jutalékrendszer, ahol nincs szintesés, visszaírás. Generációs jövedelem (hány mélységig fizet a cég?) Örökli-e a gyereke az általa felépített üzletet? Nekem a termékminõsítések is fontosak, de ezt nem tudom, biztosítóknál milyen formában létezik. Van-e jövedelmi plafon? Sok cégnél van. Ja és még egy fontos dolog: egy jó mlm cégnél ki lehet venni a pénzt vállalkozói nélkül is eleinte kedvezményként például. Szóval inkább érdeklõdj, ezekre tudja-e a választ. Lebeszélni nem lehet szerintem, õ ezt támadásnak venné, ilyen az ember, bármirõl próbálsz meg lebeszélni valakit, rögtön pajzsot emel. Inkább kérdezz, és hagyd, hogy õ adjon választ a fentiekre, akkor nem lebeszéled, hanem tanácsot adsz és lehet, hogy marad mlm-ben (ami nem baj), csak korrektebb céggel, jobb lehetõséggel. Esetleg megkérheted, hogy mondja el az üzletet, mert azért hallanád, hátha megfog és akkor kezd el "ártatlanul" kérdezni. Akkor õ válaszol vagy nem tud válaszolni és elgondolkodik. Remélem segítettem, minden jót kívánok.

Szerintem sehogy, ha õ úgy döntött, hogy csinálni akarja. Minket sem tudtak lebeszélni (szerencsére). Véleményem szerint két dolgot tehetsz. Az egyik, hogy hatni próbálsz rá, ki ne váltsa a vállalkozóit, amíg nincs elég bevétele. Egy jó szponzor is erre biztatná, nem a saját zsebét tömné úgy, hogy más ebbe tönkremegy. A másik, amit érdemes megpróbálni, hogy ha õ mlm-ben látja a jövõt (de a biztosítósok nem mlm-esek, hanem szimplán direkt marketingesek, ami messze nem ugyanaz), akkor nézzen körül a piacon és gondolja át, jó helyen van-e. Anno biztosítóztam, és a visszaírásokkal évekig szívtam. Tehát a szempontok: Régi, stabilan mûködõ cég, túl legalább 6 sikeres éven. Stabil jutalékrendszer, ahol nincs szintesés, visszaírás. Generációs jövedelem (hány mélységig fizet a cég?) Örökli-e a gyereke az általa felépített üzletet? Nekem a termékminõsítések is fontosak, de ezt nem tudom, biztosítóknál milyen formában létezik. Van-e jövedelmi plafon? Sok cégnél van. Ja és még egy fontos dolog: egy jó mlm cégnél ki lehet venni a pénzt vállalkozói nélkül is eleinte kedvezményként például. Szóval inkább érdeklõdj, ezekre tudja-e a választ. Lebeszélni nem lehet szerintem, õ ezt támadásnak venné, ilyen az ember, bármirõl próbálsz meg lebeszélni valakit, rögtön pajzsot emel. Inkább kérdezz, és hagyd, hogy õ adjon választ a fentiekre, akkor nem lebeszéled, hanem tanácsot adsz és lehet, hogy marad mlm-ben (ami nem baj), csak korrektebb céggel, jobb lehetõséggel. Esetleg megkérheted, hogy mondja el az üzletet, mert azért hallanád, hátha megfog és akkor kezd el "ártatlanul" kérdezni. Akkor õ válaszol vagy nem tud válaszolni és elgondolkodik. Remélem segítettem, minden jót kívánok.
Olvastasd el vele a "Meggyõzés a Network 21-ben" c elemzést - a neten számos helyen van hozzá link: a legkorrektebb és legalaposabb MLM-rendszer beszervezési-módszer elemzés!!!
Hagyd a fenébe. A második hónapban maga jön rá, hogy az embereknek nincs erre pénzük és hülye volt. Sajna az MLMesek mind agymosáson esnek át.
"De felteszem te sem kérnél tanácsot attól, aki nyert az ötös lottón, hogy hogyan kell kitölteni egy szelvényt..." Miért lottózna egy mlm-mel foglakozó sikeres ember? Ha jól csinálja, kéthavonta - félévente - évente (ki mennyi energiát fektetett bele) megkeresheti azt a pénzt, amit mások egy olyan eseménytõl várnak, aminek ritkább a valószínûsége, mint annak, hogy belénk csap a villám... És még a lottóra sem költünk el 1-2 kocsi árát pár évtized alatt. :-)
A kérdező hozzászólása: Minden válaszolónak köszönöm az érvelését, a priviben válaszolóknak a korrekt tájékoztatást.
12:44-es vagyok az elso oldalrol. Pontosan ez a lenyeg, amit itt leirtal. Gyakorlatilag nincs is mar mit mondani, csak meg annyit: -Remelem, tudtunk segiteni. :)
08:27 Rosszul látod, volt több valódi válasz is az elsõ oldalon. Én például a végkifejletrõl is tudok, a kérdezõ privátban megírta. Lebeszélni bárkit bármirõl (nem csak az MLM üzletrõl) két módon lehet. 1, hatalmi szóval (tiltás - ha megvan hozzá a hatalom), és ennek enyhébb változataival (érzelmi zsarolás, állandó keresztbetevés stb) míg végül a másik föladja. 2, nyitottsággal a másik gondolkodásába belehelyezkedve (megadva az esélyt, hogy végül mi fogadjuk eé az õ álláspontját). Egyik megoldás sem 100%-os, de ezekre van esély. Ezen túl sokat nem lehetett magyarázni. A kérdésben azonban volt pár olyan gondolat, ami a szokásos hálózatépítõk vs MLM-sérültek vitát kiprovokálta. Az ilyen vitát sajnos nem lehet elkerülni. Emberek egy részében él a reflex, hogy ha már õk képtelennek érzik magukat valamire, lehetõleg húzzanak vissza másokat is. Ezek az emberek, ha valahol meglátják az MLM mozaikszót vagy bármely szinonímáját, azonnal elkezdik a szokásos károgásukat. Közben észre sem veszik, hogy senki nem mondja, hogy MLM-mel kell foglalkozni, csak azt, hogy ez egy értelmes üzleti modell, és aki azon gondolkozik, hogy belevágjon-e ne az ilyen vészmadaraktól szerzett információra halgasson, hanem nézzen bele abba a konkrét vállalkozásba, amire invitálták. Próbáljon ki termékeket, beszéljen vezetõkkel, nézzen bele a képzési rendszerbe. Hiteles információt csak onnan kaphat. Nem azoktól a szerencsétlenektõl, akik ismernek valakit, aki egyszer leesett a lóról, és ezért mindenkit meg akarnak óvni a lovaglástól. Felnõtt ember. Az hogy meghallgatja a hozzáértõket, nem jelenti azt, hogy igent is kell mondania. Ha nem szimpatikusak azok az emberek, nem fog velük dolgozni. Ha nem válnak be neki a termékek, nem kell élete végéig használnia (sok esetben vissza is adhatja azokat 100%-os garanciával, ami a hagyományos kereskedelemben szinte kizárt).
blablabla Igen, ez a szöveg is ismerõs a 20ik ilyen bemutató után.
12:44 vagyok. Nem akarok se lebeszelni, se rabeszelni senkit semmire. Akit ugy kell valamire rabeszelni, az nem fog dolgozni kesobb. Az MLM halozatepiteskor csak mutatunk egy lehetoseget valakinek, es O vagy el vele, vagy nem. Ha el vele, akkor elkezdunk dolgozni, ha nem el vele, akkor megyunk tovabb... Nem hiszem, hogy az en halozatomat epitene, En egy internets uzleti lehetosegben vagyok, es azt kezdtem el "person to person" modszerrel epiteni, O pedig biztositasokkal foglalkozik. Pusztan azert probaltam segiteni, mert csak..... ( visszaterve az emberunkre, most jon a reklam: ajanlhatod neki :Frank Bettger, "az uzletkotes iskolaja", illetve "a felemelkedes enciklopediaja" cimu konyveit, mindketto egy bizt ugynok uzletkotesi tapasztalatairol szol, sokat fog belole tanulni)
De a kérdésre senki nem válaszolt, csak megint meggyõzni akar itt mindenki
Persze-persze. Azért beszélnek rá az mlmesek arra, hogy ne beszéld le a rokonodat, mert lehet, hogy éppen az õ hálózatukat építi majd tovább és ezzel neki több kerül a zsebébe.
12:44 Gtau - akkor te vagy a ritka kivétel:) )) De felteszem te sem kérnél tanácsot attól, aki nyert az ötös lottón, hogy hogyan kell kitölteni egy szelvényt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az építõ jellegû válaszokat.
bocs, de kiemeli a rendszer a biztosító szót (látod?), nem én voltam
A kérdező hozzászólása: A rokonom még tapasztalatlan, fiatal inkább segíteni szeretném, mint magára hagyni. Ötletet és érveket várok arra, hogyan nyissam fel a szemét.
A hálózatépítést - több országban is tanítják tananyagként már középiskolában (nálunk még csak egyetemen a gazdasággal/kereskedelemmel kapcsolatos szakokon), - Amerikában felszólította az elnök az embereket, hogy keressenek maguknak hálózatot és dolgozzanak, ha nem találnak más munkát, - Olaszországban köszönõlevél van kifüggesztve a parlamentben, melyben az elnök megköszöni az MLM-cégeknek, hogy munkát adtak sok-sok ezer embernek - itthon még bizonygatni kell, hogy nem vagyunk agymosottak, hanem tényleg élvezzük, hogy emberekkel foglalkozunk. Szeretünk segíteni másoknak, akiket nem megerõszakolunk, hanem maguktól vásárolnak rendszeresen és megköszönik a termékeket. De lassan majd itthon is változik a helyzet, a most fiatal generációnak teljesen természetes lesz, hogy a termékek felét hálózaton keresztül vásárolja. Lassan minden iparágban megjelennek cégek, amelyek rájönnek, hogy hasznosabb hálózatban értékesíteni és a szájreklámért fizetni, mint odaadni a TV-nek és szórólapokért milliókat, aztán vagy célba találnak, vagy nem.

Hogyan tudnám lebeszélni a páromat az autócseréről?

Két éve van egy autója hitelre,és most le szeretné cserélni mondván, hogy egy másik gázolajos, jobban fogyaszt, több az extra.A mostani városban 8-9 L,míg amit kinézett 4,5 L. Rendesen tudja minden hónapban fizetni a törleszt?t.Be akarja adni,és másikat kihozni helyette. Én azt gondolom,hogy nem érdemes cserélgetni évente,kétévente agy autót, azért,mert egy másikban több felszereltség van. Tényleg olyan sokat jelentene, hogy a másik autó pár Literrel kevesebbet fogyaszt? Szerintem az még nem indok. Hogyan tudnám rábeszélni,h ne cserélje le azt, ami már bevált? Köszönöm!

Legjobb válasz: Attól függ, hogy mennyit megy egy évben. 420Ft-tal számolva 10000km üzemanyagköltsége 8 l fogyasztással: 336.000 Ft Ugyanez 4,5 l fogyasztással: 189.000 Ft Megtakarítás 10.000 km alatt: 147.000 Ft Ha több tízezer kilométert megy évente, akkor megérheti. Ha nem, akkor szerintem nem, fõleg hogy egy új használtautó azért nem kockázatmentes. Bár azt nem írtad, hogy használt e vagy új, ha új, akkor az elõzõ mondatomat hagyd figyelmen kívül. De nem ilyen egyszerû a döntés, ti látjátok át jobban a helyzetet, mi azt se tudjuk milyen autókról van szó.

Attól függ, hogy mennyit megy egy évben. 420Ft-tal számolva 10000km üzemanyagköltsége 8 l fogyasztással: 336.000 Ft Ugyanez 4, 5 l fogyasztással: 189.000 Ft Megtakarítás 10.000 km alatt: 147.000 Ft Ha több tízezer kilométert megy évente, akkor megérheti. Ha nem, akkor szerintem nem, fõleg hogy egy új használtautó azért nem kockázatmentes. Bár azt nem írtad, hogy használt e vagy új, ha új, akkor az elõzõ mondatomat hagyd figyelmen kívül. De nem ilyen egyszerû a döntés, ti látjátok át jobban a helyzetet, mi azt se tudjuk milyen autókról van szó.
"Most egy Peugeot 407 van, és Volkswagen Passatot szeretne." Az elõzõeknek üzenném, akik fikázták a peugeot-ot, és hogy "megjött az esze" mert volksvagent akar venni felkiáltással éltek. Nem vagyok francia párti, (Opelom van, de japán motorral), de ne magasztaljátok már az egekbe azt Volkswagent. Nagyon jó autó, de mindenki által köztudott, hogy iszonyúan túl van árazva. Személy szerint nekem (és sok másnak is) nem ér annyit, amennyit gyakran kapni szettnének érte.
"Most egy Peugeot 407 van, és Volkswagen Passatot szeretne." Végre megjött az esze! Jobb késõn, mint soha...
20:26! 20:08-as vagyok. Elárulom, hogy nem Volkswagen-em van és nem is Audim. Én is Opellal járok. Viszont volt francia autóm és azért van különbség a német és francia kocsik között. Ráadásul olyan gyárban dolgozok gyártásmérnökként, ahol ismert német autómárkák számára is gyártunk alkatrészeket. Ha minden alkatrészt olyan minõséggel és precizitással gyártatnak mint nálunk, akkor ez jogos is.
6-os, a számból vetted ki a szót :D
Ja és a fogysztás Nekem B5 passatom van (PD), Faternek B5.5 PD Az átlagfogyasztás Városon kívûl: 5-5, 5/liter/100km Városon belül:6-6, 5/liter/100km Vegyes 5, 5-6/l/100km
20:53-nak A vw passat B5 be BOSCH generátor van, de a B5.5 passatba VALEO ([email protected] francia), mert tipushibás generátora, mégpedig a forgórész tekercs szakadása lesz egy idõ múlva (gyárinak) Ezt bármely autóelektromos megmondja neked! IGAZ EZ EGY PÉLDA ÉS EGY PÉLDÁBÓL NEM SZABAD KIINDULNI , DEHÁT.....
12-es! Az rendben, hogy a Valeo francia cég, de ennek ellenére nem értem az összefüggést. Miért ne gyárthatna egy francia cég olyan minõségû alkatrészeket, amik megfelelnek a németek elvárásainak? Ettõl még nem lesznek jobbak a francia kocsik és nem lesznek rosszabbak a németek. Az a cég, ahol dolgozom, szintén autóipari beszállító.Számos nagy márka tartozik a vevõink közé. Vállalati titoktartásra hivatkozva nem nevezek meg márkákat, de azt azért elárulom, hogy vannak különbségek az elvárásokban és az elõírásokban a különbözõ márkáknál (csak halkan megsúgom, hogy a németek szigorúbbak). De hogy érthetõ legyen: adott egy hibásan gyártott alkatrész, az egyik márka engedi a javítást, még a másik nem, selejtezni kell. Holott a hiba ugyanaz és a javítás utáni beszerelés nem jár kockázattal.
Havernak faceliftes B5-ös Passat 1.9PD-je van, Pesten neki is bekér 8-9 litert, igaz automata (országúton állítása szerint elmegy 6 literrel). Munkatársam 1.9-es V40-es Volvoja is 9 körül eszik városban. Ilyen 4, 5 litereket a Lupo3L és az A2 3L eszik, és ezek sem biztos, hogy városban. A mostani 407-hez képest semmivel sem fog kevesebbet enni a Passat ( kb egy méretû kasztni, kb egyforma motorral ). A fogyasztásra alapozva felesleges cserélnie.
Akkor mesélj már az újgeneráiós , pld Merci Bmw , OPEL-ben mit keres Valeo vezérlõ és más egyébb elektromos berendezés ?!
Kizárt dolog, hogy a Passat 4, 5litert egyen városban, még városon kívül sem. Csak rá kell nézni mekkora egy böhöm nagy kocsi, azt azért meg kell mozgatni valahogy. Persze az eladó hazudgál minden szépet a kocsiról, de nem kell elhinni. A kocsi lecserélésekkel mindig az a baj, hogy az ember elbukik rajta 1 csomó pénzt, gondolom a Peugeotba is bele rakott egy csomó pénzt, hogy jó állapotba legyen
Ez szerintem privát dolgotok.... Mit mondasz neki ha innen jön az okosítás ?! Ha az én párom innen idézne vagy hivatkozna , nem is tudom ...jót szórakoznék...
A kérdező hozzászólása: Sokan mondják, h a Peugeot sem jó. Igaz volt már problémája, akksi csere, fûtés. De ez ugyanúgy ott lehet egy másik autóban is. Nem? Most akkor miért kell egybõl eladni, és lecserélni egy másikra.Annak is lehet baja. Ezt már mondtam neki is..de hajthatatlan
Akkor ezek szerint használt, mivel új PD TDI már nincs. Akkor viszont nem árt vigyázni, mert ha kifog egy rossz példányt az zsebbenyúlós lehet.
A kérdező hozzászólása: Most egy Peugeot 407 van, és Volkswagen Passatot szeretne. Ugyanúgy 2000 Cm3, mint a Peugeot, csak az vmi PD TDI. Nem nagyon értek hozzá. Félek, hogyha nem válik be a másik autó...bajok lesznek vele.
Figyelj ameddig nem vagytok közös kasszán szerintem ne foglalkozz vele. Ha meg mégis közös kasszán vagytok akkor szerintem engedd meg neki, mert ha sokat közlekedik akkor fele annyiba kerülne mint most. De lehet az is közrejátszik hogy azaz autó nagyon tetszik neki, kényelmesebb, biztonságosabb, kevesebbet fogyaszt, van visszataszító ereje. Ezt onnan tudom hogy nekem egy Ford Focus kombin van haveromnak meg egy VW polo-ja. Múltkor mentem a pólóval és majd letoltak az útról a terepjárók meg az ilyen nagyobb autók pedig átléptem a sebességkorlátot míg ez a Fordal nem nagyon szokott elõfordulni.
az opelemben eddig csak valeo alkatrész ment tönkre, nem véletlen...

Hogyan tudnám lebeszélni bnőmet a gyógypedagógiáról?

Kicsi korunk óta ismerjük egymást, én csak jót akarok neki, de nem érti meg... Majd 10 év múlva meg rádöbben, hogy fogyatékos hülyékből meg neveletlen cigánykölykökből áll az élete... plusz 0 megbecsülés, kevés fizetés... Értem én, hogy segíteni akar másoknak, de akkor legyen pszichológus vagy mit tudom én... Segítsetek, légyszi!

Legjobb válasz: Ezúton is köszönöm, amiért leminõsíted a gyógypedagógus anyámat, aki nagyon szereti a munkáját, és nem azért lett az, mert máshova nem vették volna föl. Lehet, hogy késõbb a te fogyatékos hülyédet is õ fogja ápolni. Egyként ma már szinte semmibõl sem lehet megélni. Barátnõdet meg sajnálom, amiért támogatás helyett ezt kapja.

Szégyelld magad; hányinger keltõ az, ahogy errõl a szakmáról beszélsz, pluszban, fogalmad sincs arról, hogyan mûködik egy felvételi eljárás... Két éve, amikor felvételiztem én is kacsingattam a konduktori képzéssel, de lebeszéltek róla, mert nincs meg hozzá a készségem. Egyszerûen nem való nekem olyan szakma, amihez ekkora lelkierõ szükséges, ezért is mentem pénzügy számvitelre. Egyik barátnõmnek az anyukája autista gyerekkel foglalkozik. Még általános iskola egyik nyarán volt szerencsém betekinteni a munkájába; hihetetlen, hogy mennyi szeretetet kapnak a gyógypedagógusok ezektõl a gyerekektõl. Szívüket, lelküket kiteszik értük, hogy jó legyen nekik. A helyedben inkább büszke lennék a barátnõdre, hogy ilyen szakmát akar választani, és inkább segíteném, mint hátráltatnám. Tudod, nem minden a pénz, hiába van sok pénzed, ha közben boldogtalan vagy. Ezt vésd az eszedbe.
Miért akarnád lebeszélni? Ez egy tisztességes foglalkozás, olyanok csinálják, akiknek van hivatástudata, segíteni akarnak másoknak. Láthatóan fogalmad sincs róla, kik ezek az emberek és kikkel foglalkoznak. "csinálják azok, akiket mondjuk máshova nem vettek fel" Ezt remélem nem komolyan gondolod. Ez egy komoly felkészülést, tanulást, elhivatottságot, türelmet és pszichés rátermettséget igénylõ szakma, nehezebb a képzés, mint más pedagógusoknál, nem egy büfészak, nem egy olyan munka, amit félvállról lehet venni! Te mit szólnál, ha fogyatékos rokonoddal olyan foglalkozna, aki csak azért lett gyógypedagógus mert "máshová nem vették fel"? Nagyon el vagy tévedve. (Megjegyzem, én baromira nem lennék gyógypedagógus, és igen, rohadt nehéz munka, de épp ezért becsülöm azokat, akik ezt tûzik ki céljuknak, ezt csinálják.)
Ezúton is köszönöm, amiért leminõsíted a gyógypedagógus anyámat, aki nagyon szereti a munkáját, és nem azért lett az, mert máshova nem vették volna föl. Lehet, hogy késõbb a te fogyatékos hülyédet is õ fogja ápolni. Egyként ma már szinte semmibõl sem lehet megélni. Barátnõdet meg sajnálom, amiért támogatás helyett ezt kapja.
Szerintem saját magadról beszéld le a barátnõdet, jobban jár...
Kedves Kérdezõ! Én gyógypedagógus vagyok, elég "hálátlan" területen dolgozom, autistákkal foglalkozom több mint tíz éve. Szerintem az egyik legszebb, legszerethetõbb foglalkozást sikerült választanom. Boldog vagyok, hogy annak idején így döntöttem! ...és annak is örülök, hogy valódi barátaim vannak, nem olyanok, akik a "jót akarok neki" jegyében nem támogatnak, és nem kezelnek felnõtt, önálló döntéseket meghozni képes emberként...
Sok minden vagy, de nem barátnõ. És a gyógypedagógusok nevében kikérem magamnak, hogy az megy oda, akit máshova nem vettek fel. Nézd meg a ponthatárokat, és gondolkodj el kicsit. Én látássérültekkel foglalkozom, nem tudom, mit szólnál, ha valamelyik szülõd elvesztené a látását, és onnantól a lakásba lenne zára, a tévé elõtt, mert senki nem tanítaná meg írni, olvasni, fehér bottal közlekedni... Borzasztó buta vagy.
Valakinek azt is meg kell csinálnia, nem? "fogyatékos hülyékbõl" Simán lehet neked is egyszer sérült gyereked, csak mondom.
Kérdezõ, azért kicsit el vagy tévedve. Nem biztos, hogy a hülye, semmirõl sem tudó, beszûkült sztereotípiáddal neked kéne megmondanod a barátnõdnek, mit csináljon. Ez nem csak abból áll, hogy az ember jószívû, meg kedves, rengeteget kell tanulni, és érteni kell hozzá. Nagyon sok készséget kell elsajátítani illetve már eleve rendelkezni kell sokkal... ez nem egy olyan szak, hogy járjon oda az, akit nem vettek fel máshova. Õszintén remélem, hogy csak beteg, és valamilyen fogyatékossággal születõ gyermekeid lesznek, és majd megtanulod nem lenézni ezt a szakmát.
A kérdező hozzászólása: Jó, de csinálják azok, akiket mondjuk máshova nem vettek fel, õ többre képes ennél! Most ez így lehet, hogy szívtelenül hangzik, de abból nem fog tudni megélni, hogy jószívû... Alapból, már benne van a nevében, hogy pedagógus, felejtõs...
A kérdező hozzászólása: Hát, volt pár paraszt megfogalmazás, pl. aki azt kívánta, hogy csak fogyatékos gyerekeim legyenek... hát, hiába okoskodik itt nekem, cseppet se jobb nálam. Igen, kicsit anyagias vagyok néha a sok rossz tapasztalatom miatt, és nem gondoltam bele, hogy ennek jó oldala is van.
Légy olyan kedves, közöld már a gyógypedagógus szüleimmel, hogy az õ szakmájuk csak annak jó, akiket nem vettek fel máshova. Nevetséges ez a hozzáállás. Te nem lennél gyógypedagógus, ne legyél. De a barátnõd hadd döntse már el, hogy mivel akar foglalkozni! Bár gondolom neked az én pályaválasztásomról is meg lenne a véleményed, mert én meg szociális munkás vagyok. Nekem is okoskodtak páran, de szeretem ezt csinálni. Szerintem foglalkozz te is a saját életeddel.
A kérdező hozzászólása: Jójó, felfogtam, nem kell tovább oltogatni. :D Mellesleg marhára nem érdekel, mivel foglalkozol.
Még a modorod is megnyerõ... :D
Utálom az ilyen tipikus megmondóembereket, akik folyamatosan arról süketelnek, hogy másoknak mit kellene csinálniuk. Válassz olyan szakmát, amilyet akarsz, barátnõdet meg hagyd békén.

Hogyan tudnám lebeszélni róla?

Sziasztok, a barátom szakkollégiumba jelentkezik, ahol kérik az utolsó aktív félévének jegyeit is, de nem kérnek rá hitelesítést (aláírás, pecsét), szóval csak ki kell nyomtatni a leckekönyvet a neptunról. A barátom szeretné "átjavítani" pár osztályzatát, de szerintem ez veszélyes lenne, ha később lebukik. Õ azt mondja, hogy a dokumentum nem számít közokiratnak, mert nincs hitelesítve, és ha most megelégednek ezzel a felvételin, később sem fognak kutakodni. Szerintetek hogyan beszéljem le?

Legjobb válasz: Az okirat hamisítás nem szabályszegés, hanem bûncselekmény. Számoljon a lelkiismeretével, hogy esetleg egy nála szorgalmasabb, kitartóbb embert taszítana ki a sorból.

Az okirat hamisítás nem szabályszegés, hanem bûncselekmény. Számoljon a lelkiismeretével, hogy esetleg egy nála szorgalmasabb, kitartóbb embert taszítana ki a sorból.
Sztem tudasd vele, hogy amit akar csinálni az pontosan minek minõsül (amit az 1. hozzászóló leírt), mivel járhat. Éreztesd vele, hogy mekkora kockázatot vállal és még a kapcsolatotok rovására is mehet ez. Meg én elgondolkodtatnám, hogy biztos, hogy ilyen ember akar lenni, aki majd mindig a könnyebb, tisztességtelen utat választja? Mert gondolom te nem akarsz ilyen emberrel együtt lenni és egy idõ után talán nem is tudnál megbízni benne. Ha ezeken elgondolkodik talán rájön, hogy nem jó ötlet. Sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: mondjuk a közokirat-hamisításban én sem vagyok biztos, mert ez csak egy kinyomtatott index, nincs rajta se pecsét, se aláírás, se semmi. de milyen rizikói lehetnek még ezen kívül? (most az erkölcsi megfontolásokat hagyjuk)
Ha lebukik, jobb esetben pár évre eltiltják a felsõoktatási tanulmányoktól (hallottan ilyenrõl). Rosszabb esetben feljelentést tesz az egyetem és rendõrségi ügy lesz belõle.
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, konkrétan mit követett el akirõl hallottál?
elsõ: segg vagy mint állat, ez nem okirat, ha gõzöd sincs smemirõl, inkább ne írj kommentet.
Valamilyen lényegtelennek tûnõ papíron aláírást hamisított, de konkrétumokat nem tudok. Én azért a barátod helyében nem szórakoznék ilyennel, mivel, ha kiderül az egyetemek nem túl toleránsak az ilyesmi kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: ahogy a kérdésben is szerepelt ez a lényeges momentum, ezen a papíron nincs aláírás vagy pecsét
Az jelen esetben szinte mindegy, ha lebukik, a jegy hamisításért sem fogják megveregetni a vállát plusz nem tudhatja, azt sem, ki mibe lát bele. Lehet seperc alatt letudják ellenõrizni.

Hogy tudnám lebeszélni róla?

Kinéztem egy király táskát egy boltban. Ez egy elég drága bolt, és ez az egyetlen akciós táska van. Csak ez a szín akciós, más fajta nem. Én ezt megvettem. Most apám akar venni az öcsémnek egy ugyanolyan táskát. Én 16, az öcsém 10 éves. Én meg nem szívesen égetném magam.

Legjobb válasz: hogy néz ki a táska ? :D

hogy néz ki a táska ? :D
Az alkoholos filcet nem lehet ki mosni, ellenben a városát ki lehet bontani, de te tudod.
A kérdező hozzászólása: Jól beszéltek! Szerintem belevarrom, mert lehet az alkoholos filc lejönne mosáskor. Köszönöm!
Vagy inkább alkoholos filccel írd bele a neved valami rejtett helyre.
varrd bele a neved a belsejébe
A kérdező hozzászólása: Sajnos... Pedig elég sokszor hazudnak...
a szülõk mindig a kicsinek hisznek
A kérdező hozzászólása: Õ általában szétcseszi a táskáit és sunyi módon kicseréli a kettõt. (volt már egyforma táskánk). És a szülõk sohasem hiszik el.
Ez egy tok atlag taska. Minden 10ik embernek van ilyen vagy hasonlo. Miert baj ha a tesodnak is ilyenje van?
Ez mitõl égõ? Nem is jártok egy osztályba.
Ezzel miért égnél? a nike táskák nagy része hordható nemtõl és kortól függetlenül
Miért baj, ha a testvérednek is ugyanilyen van?
A kérdező hozzászólása: http://www.viszlaysport.hu/galeria_ecomm/4309/BA3341_056_3.jpg
A kérdező hozzászólása: Ezt nem is tudtam, akkor marad a filc.

Hogyan tudnam lebeszelni a ferjemet errol a kutyarol?

Van egy tacsink, aki harom eves. A keteves lanyunkkal "nonek" fel. Nagyon szeretik egymast, nagy az osszhang koztuk. Panelban lakunk (fsz.). A tacsink inkabb a lustasag hirnoke, de szeret a labda utan is futni. Napi ketszer setal, kb. 15-20 percet. A nap tobbi reszeben alszik. A ferjem kitalalta, hogy amerikai staffordshire terriert akar. En ennek nem orulok, mivel hiaba nem nagy termetu, szerintem nem valo panelba. Amugy se vagyok oda a "harci" kutyakert. Persze lehet mondani, hogy nem azok, de a mi kornyekunkon levo harom ilyen kutya sem "szazas", ezenkivul egy joismerosom kutyajat is (spaniel) ilyenfajta olte meg. Igen, valoszinuleg a gazda a hibas... ebbe nem akarok bele menni. Tobb helyen olvastam, hogy gyerek melle kivalo. Ebbe nem lennek olyan biztos azert. Foleg ugy nem, hogy nemsokara megszuletik a masodik gyermekunk. Leginkabb emiatt sem szeretnek ilyen "vadallatot"!!! A ferjem meg kozolte, hogy majd a tudtom nelkul hazaallit egy ilyen kutyaval. Akkor mar ugysem fogok tudni ellene semmit tenni. Legalabbis szerinte..

Legjobb válasz: Hehe... Elég egyszerû a dolog: mondd el szépen a férjednek, hogy miután a tacsi számára biztosított körülmények is épp, hogy nem karcolják az állatkínzást, nem kell még egy kutya. Egy staff napi kétszer 15 perc sétával elõször a lakást fogja darabokra tépni, aztán ki tudja, merre indul tovább. Félreértés ne essék, kiváló kutyák, családi kutyának, gyerekek mellé meg pláne, de CSAK megfelelõ gazda mellett. Márpedig aki egy kutyát panelban napi kétszer 15 percre visz le, az közelében sincs a megfelelõ gazda fogalmának, bár kis túlzással valóban gazdának nevezhetõ, hiszen birtokol egy állatot.

Hehe... Elég egyszerû a dolog: mondd el szépen a férjednek, hogy miután a tacsi számára biztosított körülmények is épp, hogy nem karcolják az állatkínzást, nem kell még egy kutya. Egy staff napi kétszer 15 perc sétával elõször a lakást fogja darabokra tépni, aztán ki tudja, merre indul tovább. Félreértés ne essék, kiváló kutyák, családi kutyának, gyerekek mellé meg pláne, de CSAK megfelelõ gazda mellett. Márpedig aki egy kutyát panelban napi kétszer 15 percre visz le, az közelében sincs a megfelelõ gazda fogalmának, bár kis túlzással valóban gazdának nevezhetõ, hiszen birtokol egy állatot.
Egy feltétellel beleegyezek, hogy legyen ilyen kutyánk is. Ha elköltözünk családi házba, akkor lehet olyan kutyád amilyet akarsz, addig viszont elég ez a tacsi!:)
Hát egy staffra hamarabb bírnám a gyerekeimet, mint egy tacskóra. A megítélésed nagyon rossz. Nagyon keveset sétáltatjátok szegény tacsit, nem kell nektek másik kutya!
3as! Attól mert családi házba költöznének, még nem lenne jó helye annak a kutyának!
1es válaszolónak teljesen igaza van! Nektek nem való kutya, ha lehetne, még azt a tacsit is elvenném tõletek!
Nekem is volt staffordom, fogjátok fel: OLYAN NINCS HOGY HARCIKUTYA Stafford nagy odafigyelést, napi 5x1 órás sétálást és tréningezést igényel. Sokat eszik, nagyon komolyan kell venni, gyerek mellé jó, de csak ha rendesen van megnevelve, de egy valamit jegyezz meg: Bármennyire szelíd bármelyik állat, benne van az ösztön, és ha csak 1x nem foglalkoznak vele, képes támadni
Nekem is panelbe volt Staffim :) megmondom 9 évesen kaptam õ volt akkor 2 éves :) semmi nem volt neki betanítva, könnyen tanul, tényleg okos, de veszélyes tud lenni
Nem értem, a gyereket leviszed sétálni, a kutyát meg képes vagy otthon hagyni? Nektek tényleg nem való semmiféle kutya, csak kínozzátok. Szaporodjatok csak, ne kutyázzatok. :(
Családi házban meg rövid láncra vágják a kutyát ahogy ismerem az ilyen állatkínzókat mint pl a kedves kérdezõ :)
Jaj azért nem kell ám ennyire túlzásba vinni... Ha egy kutya van, miért ne sétálhatnának annyit amennyi a kutyának jól esik? Tán ez is rombolja a gazdi imázsát? A kérdezõ meg húzza maga után a kutyát, mert csakazértis sétálni fogunk ?:D
egy kutyánál is annyit sétáltunk amennyit nekem volt kedvem..
Na ez az, mi szükség van mondjuk egy palotapincsit kirángatni, mikor alszik, csak azért mert 17.00 van, és márpedig most sétálni jössz? Amikor adott esetben nem is kell pisilnie, mert ha kellene, szólna, egyik kutya se olyan hülye, hogy tartogassa, mint hogy szól. Melyik felgyülemlett energiát kéne levezetni akkor, ha vonszolva viszem ki a liftig, pedig õ még aludna vagy ilyesmi? Nyilván az a napi 2-3 stabil séta alkalmával van hogy belejön a szaglászásba, játékba, kutyapajtizásba, de ne legyek már rossz gazda, mert nem rugdosom ki azzal, hogy "napi 5 darab 45 perces séta kell egy átlag kutyának, szóval mozgás lefelé"... Mindenki jóesetben ismeri a kutyáját, és akkor jó gazda, ha helyesen ismeri fel, mire van szüksége. Pont.
Én pedig annyit sétálok vele amennyit neki van kedve, mert társnak vettem és ha látom hogy fáradt, unja akkor bizony hazamegyünk. Nem fogom magam után rángatni csak azért mert nekem bizony még mehetnékem van. Tudok, és szeretnék is ennyire idomulni a kutyám igényeihez!
de a kérdésben nem fáradtságról, hanem lustaságról van szó. Mitõl lenne fáradt a kutya, ha egész nap alszik?:D
De ne a kérdezõt bántsátok! A férje akar új kutyát! Fajtától függetlenül (egyébként valszeg csak divatból akarja) ilyenkor és lakásba nem kell másik kutya! Légy határozott! Egy kisbaba 24 órás "mûszakot" igényel! Mondd meg neki hogy kidobod kutyástul!
ezért írtam, hogy offolok, hiszen a válaszokban leírta, hogy a pisi-kaki idõ 2x 15 perc ezen kívül rengeteget labdáznak vele. csak szóba jöttek azok a kutyák aki nem hajlandóak sétálni, mert leülnek és "sztrájkolnak". Egyébként ha az én férjem találná ki ezt, megmondanám neki, hogy lehet menni anyóshoz a kutyájával együtt...
most kicsit offolok. Ne mondjátok már nekem, hogy a kutya dönti el, hogy neki mennyire van kedve sétálni. Az én kutyám is utált egy ideig esõben sétálni, de mivel a másik kettõt nem hatja meg az esõ, jött velünk tovább az is, amelyik nem akart és leszokott errõl az "én döntöm el, hogy mikor és mennyit sétálunk" dologról..
Hát nekem Amstaffom van és idõ igényes kutya muszály lemozgatni vagy a házat szedi szét nekem ugyan a házba nyugis de kint nem.Mond meg a férjednek milyen idõ igényes kutya és ha nincs jól kezelve akár veszélyes is lehet...
Azért álljon már meg a menet.. Mi az, hogy a kérdezõ "állatkínzó", meg hogy "elvennétek tõle még a tacsit is"? Itt pontosan arról van szó, hogy a kérdezõ NEM szeretné azt a Staffit, mert tisztában van vele, hogy nem tudnák megfelelõen ellátni több ok miatt, valamint valószínûleg félne is tõle, egy téves eszme miatt (Nem vadállat a Staffi, csak jól kell nevelni!). Arról meg aztán végképp nem tehet, hogy a tacsi lusta. Én láttam már lusta kutyát sétáltatni vinni: sétál 3 métert, leül, esetleg lefekszik, és az istennek nem lehet onnan elmozdítani. Igen, vannak ilyen kutyák is. Kérdezõ! A férjeddel kellene beszélned mindenképpen errõl. Be kell látnia hogy ez így sehogysem fog mûködni.Ott a kislányotok, ott a születendõ gyermeketek, ott a tacskó.. Gondolom így is kimerült vagy, de a baba születése után méginkább az leszel, és valóban nem hiányozna oda most egy olyan kutya, akitõl még tartasz is, és nem szeretnéd õt! Ezt a kedves párodnak is be kellene látni!
Hát egy két éves és egy újszülött mellé nagyon nem való egy ilyen energikus kutya. És nem azért mert "harci kutya". Még egy jack russel terriert sem ajánlanék a mozgásigénye miatt. Ráadásul a staffot keményen kell nevelni és sok idõ szükséges hozzá, te ezt biztosan nem fogod tudni megtenni a gyerekek mellett. De ha gyerektõl, mindentõl eltekintünk, akkor sem. Szerintem az egy háztartásban élõ emberek csakolyan kutyát válasszanak amit mindketten szeretnének. Önkényesen oda vinni egy olyan kutyát amit te nem szeretnél, nagyon nem korrekt dolog. Remélem más dolgokban azért gerincesebb a férjed.
Hát igen a nõ legyen minden szempontból szuper. Két kis gyerekke, menjel le naponta többször sétálni, két kutyával! Hát ezt megnézném, hogyan csinálja a férfi. Egy kezével fogja meg a babakocsit, és kettõ babával írányítsa is, a másik kezében legyen két póráz, két kutya két írányba akar majd úgyis menni! Fel se fogják a férjiak, hogy mit várnak el egy nõtõl.
Szerintem alapból nem kellene egy csecsemõ mellé második kutya, legyen az bármilyen. Lesz elég elfoglaltságod a kicsivel.. Nem hiába mondják, hogy vagy a kutya vagy a gyerek legyen legalább 3 éves. Egyszerûen nem elég a ilyen fajtának ennyi mozgás. És a férjed nem várhatja el, hogy a csecsemõvel a karodon futtasd, nem is értem. Minimum mutasd meg neki ezeket a válaszokat, aztán mond el, hogy mivel õ ilyen sokat van távol, rád hárulna a kutyák lemozgatása ami két pici gyerekkel már túl sok. A staffival nincs semmi gond, ha le vannak vezetve az energiái és rendesen meg van nevelve, egy tökéletes családi kutya, de nem hozzátok való. Egyébként meg ennyibõl amit a kérdezõ írt a sétáltatásról, ne állat kínzózzátok már le, azért nem essünk már át a ló túloldalára!
Szólj az anyósodnak/apósodnak, hogy hülye a fiuk, majd õk helyreteszik, ahogy kiskorában is. Felelõtlenség úgy kutyát "vállalni" hogy tetszik, hazaviszem, az asszony meg majd foglalkozik vele. Vagy nem...
Staffi panelba nem valo. Mi az, hogy azt mondja, hogy majd csak hazaallit vele? Ezen kiakadnek nagyon, kozos lakas, kozos csalad, olyan nincs, hogy o eldonti.
Semmiképp ne vállaljatok ilyen körülmények között staffit, mert meg fogja keseríteni az életeteket és ti is az övét. Egy ilyen fajta kutyának hatalmas mozgásigénye van, neki nem elég annyi, hogy napi háromszor leviszitek 15 percre pisilni meg idõnként a babakocsi mellett végigaraszoltok a lakótelepen, mint a tacsival, az amstaffot órákon keresztül kell futtatni, mozgatni ahhoz, hogy ne zakkanjon meg. Namármost ha ez nem történik meg, akkor elõször minden mozdíthatót tönkre fog tenni a lakásban, neveletlen lesz, fellöki a gyerekeket, ugrál, ugat és még sok kellemetlenség, amit csak el tudsz képzelni. Ezután fog bekövetkezni az, hogy domináns, stresszes és esetlegesen agresszív lesz, megmorogja a gyerekeket, féltékeny lesz, birtokolni fogja a lakás különbözõ helyeit. EZ NEM JÁTÉK! A férjed nem lehet ennyire önzõ, fel kell, hogy fogja, hogy egyelõre nem alkalmas a család egy ilyen kutyára, fõleg, hogy most jön a következõ baba, aki egész napos elfoglaltságot fog jelenteni. Itt nem csak rólatok van szó, hanem ezzel a gyerekek épségét veszélyeztetitek. Egy ilyen kutya nem játékszer, nem megfelelõ kezekben katasztrófát okozhat. Persze, egy lemozgatott, hozzáértõ kezekben levõ amstaff csodás társa lehet a gyerekeknek, de nektek nem lesz elég idõtök lemozgatni. Szóval a ti érdeketekben kérlek mondjatok le errõl a fajtáról! Ha a férjed mindenáron szeretne egy nagyobb testû kutyát, akkor válasszatok valami nyugodtabbat, például labradort, de leginkább azt se most kellene, hanem pár év múlva, amikor már több idõtök lenne rá.
Itt nem arról van szó, hogy a staff nem való panelba. És nem is arról van szó, hogy a staff nem való gyerek mellé. Itt arról van szó, hogyha ennyi foglalkozást tudnátok neki biztosítani, akkor a staff nektek nem való. Van egy kicsi gyereketek, nemsokára születik a második, illetve egy fiatal kutyátok is. Mindemellett a család két felnõtt tagja közül egyikõtök ellenzi is a kutyust, ráadásul komoly elõítéletek alapján (idézlek: "vadállat"). Szerintem eszetekbe se jusson, ez a kutya érdeke is és a ti érdeketek is. Valószínûleg a férjed meg sem próbálta reálisan felmérni, hogy mekkora elfoglaltság jól tartani egy ilyen kutyát. Ráadásul ha te félnél/tartanál tõle, na az pluszban betenne a kutya családban betöltött szerepének.
én sem ajánlom ilyen körülmények közé. nagyon-nagy szerencse árán találnátok egy olyat, mint a miénk. nem mozog többet, mint egy átlag nem-terrier, és nem is rombol. függetlenül attól, hogy futni hetek óta nem láttam. mégis szófogadó, jó kutya. inkább a bulldog vonal érvényesült benne, de ennek örülök.

Hogyan tudnám lebeszélni a páromat arról, hogy az apukája nevét adjuk a babánknak?

Legjobb válasz: elsö vagyok nálunk se lehet második név !

elsö vagyok nálunk se lehet második név !
Rendben, drágám. Ha ragaszkodsz hozza, akkor legyen Béla. De ebben az esetben a gyerek az en vezetéknevemet kapja.
jo kérdés....ezzel én is igy vagyok!!!! soha nem adnám a gyermekemnek a László nevet mert ebbe a családba még az atyaúristen meg szûzmária is László
Második névnek simán mehetne
Technikailag lehet az elso neve is, a masodik meg egy neked tetszõ :)
Ugyanúgy, ahogy az összes többi számodra nem tetszõ névrõl beszéled le...
11-es vagyok: azt akarja mondani a férjed, hogy elhagy ha nem az lesz amit õ akar? Eddig is ilyen volt a kapcsolatotokban? Más esetekben is ilyen erõszakos, aki nincs tekintettel rád? Bár megértem, nehéz lenne szakítani most, hogy gyereketek lesz, egy látszólagosan jelentéktelen dolog miatt. Csak akkor van baj, ha más esetben is ilyen eszközökhöz nyúl majd. Sajnálom.
Én nekem a párom a saját nevével volt így! Kötötte az ebet a karóhoz! De kislányunk lett! Igaz abban sem tudtunk megegyezni! De én a magamét mindenképpen akartam! Õ meg persze azt nem! De soha nem veszekedtünk ezen! Tudtam neki melyik név tetszik a legjobban és mivel nem volt ott a szülésnél így én döntöttem és mind a két nevet megkapta! De én 1 éves koráig nem tudtam rendesen az elsõ nevén szólítani! De már hozzászoktam! De ha visszamehetnék az idõben szerintem akkor is így csinálnám! De a nagyszülõ nevét soha nem adnám! Iadtam mivel anyukámat is úgy hívják mint engem! (de õ az én anyukám így szeretem õt is meg a nevünket is) Na az anyósomét soha nem adtam volna! De elég fura a párodtól, hogy ennyire ilyen!
A kérdező hozzászólása: Sajnos az õ apukája meghalt és ezért akarja a kicsinek a nagypapa nevét adni.
Lehet írtad már de nem akarom mégegyszer végigolvasni! Hogy hívták? Elõtte jó volt a kapcsolatotok? Vagy akkor is volt, hogy valamiért ilyeneket mondott?
A kérdező hozzászólása: Béla minden másban egyet szoktunk érteni csak most ilyen.
Meg mindig ugy gondolom, hogy a két keresztnév a megoldás. Na bumm, akkor Béla lesz az elso, Akármi meg a masodik. O Bélának hívja majd, te meg a masik néven. Ennyi.
Jézusom, a párod nem normális, már bocs. Egy ilyen kérdésben szerintem az a normális, ha együtt döntenek a szülõk. Én sem engedném, de nálunk nincs ilyen gond, mer meg tudjuk beszélni ezeket a dolgokat. A nevet úgyis tõled kérdezik, te majd azt mondod, amit szeretnél, ha a kedves apuka így áll hozzá.
na az ilyennek nem is szülnék... szánalom páros lábbal rúgnám ki...ennyire tahó legyen vki az értelmi szintje megmutatkozik már bocsi kérdezõ de ez a véleményem...
A kérdező hozzászólása: Próbálkoztam már mindennel de õ hajthatatlan. Ha nem lesz Béla akkor neki nem is kell a gyerek.
Ha házasok vagytok akkor nem kell semmit elismerni a törvény szerint a férj az apa. Ez ellen lehet fellebbezni, de azt neki kell kérnie. Hát elég undok a férjed, ilyet mondani...Más nézeteltérést is így akar majd megoldani? A névválasztás közös kompromisszum eredménye kell legyen, mindkét félnek vétójoggal. Kérd meg, hogy írja le egy papírra a kedvedért, hogy milyen nevek jöhetnek még szóba ezen kívül. Ha keresztül viszed az akaratod, akkor lehet, hogy egy ideig pipa lesz rád a család, de ha megszületik a gyerek, úgis imádni fogják és egy idõ után megszokják a helyzetet.
Akkor nem ismeri el az apaságot, a te vezetéknevedet fogja kapni a gyerek. Egy ilyen kijelentés után, már nem is biztos, hogy együtt maradnék egy ilyen férfival. Elhagynám, miután a gyerek megszületett bíróságra vinném a dolgot gyerektartás miatt és akkor a bírósság elrendeli az apasági vizsgálatot, ami bebizonyítja, hogy õ a gyerek apja és fizetheti a gyerektartást. Ha ekkora ügyet csinál abból , hogy a gyerek mindenképp Béla legyen, akkor majd viselje a következményeit. Egyébként az apaságit még szülés elõtt meg kell csináltatni, mert a kórházban meg kérni fogják. A szülõszobán meg olyan keresztnevet mondasz, amilyet akarsz. Persze ha õ is bent lesz a szülõszobán, akkor baj lesz, mert vita lesz. Egyébként én sem adnám neki a Béla nevet, másodiknak igen, de elsõnek nem. Az én fiam is az apja nevét kapta, de nekem az tetszett is.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, ha nem lesz a gyerek neve Béla akkor nem fogja az apaságot elismerni. Mit tegyek?
Sógornõm ugyanígy volt. Józseffel van tele a család. Mindenki erõltette és végül az is lett. ANnyira nem tetszik neki a saját gyereke neve h mindenféle becenevet kitalált a kicsinek csakh ne kelljen a nevén szólítania. Én biztos nem hagynám. Addig harcolnék még nem találunk egy középutat. Mondd meg neki h te se erõltetnél rá egy olyan nevet a gyerekre ami neki egyáltalán nem jön be. Akkor neked miért kell elfogadnod? Nálunk meg azon akadtak még ki h van már egy Boglárka de messze is élünk egymástól és én is azt a nevet adtam a lányomnak. Mondtam is h 100 József se ütötte még agyon egymást már 2 Bogi is férjen már el. Állj ki magad mellett. Amit ennyire nem szeretnél ne is add be derekadat rá!!!
A kérdező hozzászólása: Arról hallani sem akar, hogy a második neve legyen Béla
Mi lett végül a kicsi neve? Nálunk a nagynak a 2.nevét, kicsinek az elsõ nevét használjuk.

Hogyan tudnám lebeszélni a páromat arról, hogy kinyaljon? Azt mondta kikötöz ha nem engedem neki és úgyis megfogja csinálni. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Undorító bedugni a nyelved a legszentebb szentségbe?? Elhiheted ha egyszer megengednéd neki utána te kérnéd hogy csinálja még! :)

Undorító bedugni a nyelved a legszentebb szentségbe?? Elhiheted ha egyszer megengednéd neki utána te kérnéd hogy csinálja még! :)
Hogyan lenne már undorító istenem.. Hány éves vagy? Ha még soha nem ettél pizzát, aztán elédrakják és mondjuk undorítónak tartod, akkor sosem eszel belõle, még ha tudod, hogy finomak rajt a feltétek? Ez ugyanez...:)
Legalább egyszer hagyd neki. Ha nem túl béna, akkor utána te fogsz neki könyörögni, hogy éjjel-nappal csinálja...
Azt nagy nehezen el tudnam viselni, ha a baratnom nem szopna le, de azt biztos nem, ha a puncijat sem engedne kinyalni! Ez az egyik legjobb dolog a vilagon (ferfikent)! 23/f
A kérdező hozzászólása: Már szinte könyörög de én akkor sem akarom. Miért akarja annyira?
A pornofilmekben minden pi-át kinyalnak és minden hozzátartozo se--lyukat megtömnek. MERT NEKED AZ A JOOOOO! Magyarázd meg neki, hogy te nem egy pornofilmet akarsz, hanem ......t.
ÚÚÚÚÚÚRISTEN! Ennyire nem lehetsz hü..e! Akkor gondolom szopás sincs... Sajnálom a barátod!!! Én nem járnék veled, az biztos! Jó kis fincsi puncit nyalni hmmmmm nincs is jobb annál :D Persze utána a viszonzás sem elutasítandó :D
A kérdező hozzászólása: Én szoktam neki csinálni.
Akkor viszont tényleg nem vagy normális :D Csak egyszer hagyjad neki és hidd el, ha jól csinálja, akkor mást már nem is fogsz akarni csak azt :D
miért nem hagyod? ilyen [email protected] csak nem nyal :D
honnan tudod, hogy nem lesz jó?? te sem szoktad szopni a farkát ??
Undirítóóóóó?!?!?! Te jó ég!!!
A kérdező hozzászólása: Még sose csinálta nekem szerintem undoritó
Valszeg azt hiszi, hogy iszonyatjo a nyelve, es te csak kereted magad, de ahogy hozzad erne maris elsülnel es könyörögnel, hogy "csinald, csinald" Valszeg nem veszi eszre magat. Ha elkerülhetetlen, akkor legyel türelmes es szepen tanitsd meg, hogy neked hogyan jo, hosszu tavon csak ez a jo megoldas, az ilyentöl ne vard, hogy magatol rajöjjön. Ha meg prüd vagy es azert ne csinalja, akkor te se [email protected] le, mert ez együtt jar. Es beszeld meg vele komolyan, mert ha ilyen a valasza akkor viccnek vette fel az eddigi "komoly" probalkozasodat a temaval.
Miért nem akarod?
Miért nem szabad nyalni?
Hát valamit rosszul csinálhat a párod, mert nekem még soha nem mondott nõ olyat, hogy ne nyaljam ki!! :) Persze az más ha alapból elzárkozol elõle, mert akkor nem biztos, hogy az õ hibája!! Bár azt sem érteném meg, ha te soha nem engednéd meg...!!! Mindenesetre furcsa!! 27/F
Jó neked...az én barátom nyalni sem hajlandó...
Hát az nehéz lesz. és miért nem szeretnéd?
az miért nem undorító, amikor te csinálod neki? õ is biztos szeretné neked csinálni, bár ha te nem akarod, akkor neki azt el kéne fogadnia, mert így végképp csak megutáltatná veled.

A nagypapám alkoholistának számít így? Hogyan tudnám lebeszélni az ivásról, és a tudtára adni, hogy nekem ez nagyon nem tetszik és féltem őt?

Most lett 70 éves a nagypapám, és már jó ideje minden nap több felessel is megiszik egy pálinkát, van, hogy részegre issza magát - de nem arra a dühöng?s részegre, sosem, csak mindig sokat beszél össze-vissza, dülöngél... Szóval, na. És ez már pár éve így megy. Én 16 éves vagyok. Tudom, hogy nagyon szeret engem, és én is ?t, ezért gondolom, hogy esetleg hallgatna rám, és megpróbálná abbahagyni az ivást, mert a végén még teljesen tönkreteszi magát. El tudom képzelni, milyen szörnyen nehéz lehet leszokni bármilyen kényszerbetegségb?l, de hiszem, hogy értem - értünk - legalább megpróbálná. Szeretnék beszélni vele err?l, de fogalmam sincs, hogy kezdjek bele, mit mondjak neki. Tudnátok segíteni ebben? Ti mit tennétek a helyében? Már a nagymamát is kivan t?le, hogy folyton iszik. De mondom, sosem er?szakosra, csak arra a beszél?s-lassú-dölöngél?s részegre. Nagyon megköszönném a normális válaszokat! Szükségem van a segítségetekre. :( 16/L

Legjobb válasz: Folyamatosan csökkentenie kéne a napi adagját. De azt szerintem ne várd hogy egyáltalán nem fog inni. Napi 2 felesre ha lemegy, az már jó.

Folyamatosan csökkentenie kéne a napi adagját. De azt szerintem ne várd hogy egyáltalán nem fog inni. Napi 2 felesre ha lemegy, az már jó.
A kérdező hozzászólása: Nekem már az is jó lenne. Én annak is örülnék, ha egyszer sem fordulna elõ, hogy lerészegedik. :(
Napi 2 felestõl nem fog lerészegedni, ha sikerül odáig csökkenteni az adagját. Elég hosszú folyamat lesz, de sok sikert!
ha eddig nem szokott le, akkor nem 70 éves korában fog. nagyon sajnállak, átérzem milyen az ha családban valaki alkoholista.

Hogyan tudnám lebeszélni az alig 18 éves kistestvéremet, hogy ne változtassa a nevét Kínai mesefigura nevére? A kérdés halál komoly!

Sajnos 15 éves kora óta ezzel jön, de most hogy 18 senki nem állhat az útjába.... de én meg akarom gátolni.

Legjobb válasz: Mi lenne az a név?

Mi lenne az a név?
Elõször is a kistestvéred már nem is olyan kicsi :D Azt meg úgysem hagyják az önkormányzatnál, hogy értelmetlen névre változtassa a nevét, hisz ha egy gyerek születik, akkor is csak a névjegyzékben szereplõ név adható neki... Gátolni te nem tudod :D Mi lenne a neve?
nevetni fogsz de a hivatalos mayar férfi nevek között szerepel Frodó Gandalf és társai.. amugy nem kinai hanem japán....
Itthon nem fogják ezt engedni neki, ne aggódj.
Mondd neki, hogy alig bírják majd az emberek megjegyezni, mert még Te se tudod!! :D Hátha bejön:-) Meg amúgy is mindenki a régi nevén fogja õt szólítani, mert az "rögzült bele" az ismerõsökbe:D
kínai mesefigura? Nálam nem ugrik be semmilyen kínai mese... Mondd el neki, hogy szerinted ez nagyon röhejes dolog. Pl. meséld el neki, hogy Belgiumban egy nõ az anyakönyvezõnél az Anakin nevet akarta adni a fiának, de nem engedték, mert nagyon röhejesnek találták. (Ez 100% igaz történet, amit leírtam, mert ezt a hírekben olvastam pár éve és belevésõdött a fejembe.) Gondolom, hallottad, hogy Amerikában tök természetesnek tartják, ha filmbéli vagy más eredetû nevet adnak a gyereküknek. Ott van Suri Cruise. A suri hercegnõt jelent, asszem. Az Avatar hatalmas sikere alatt sok szülõ Eytukénnek, Avatárnak vagy Neytirinek akarta keresztelni a gyerekét. Ez volt a legröhejesebb, amit valaha hallottam!
Mond neki, hogy úgy senki sem fogja komolyan venni. Se a csajok (már ha fiú), se a munkaadók és ha mégis összejön a párkapcsolata, akkor meg majd a gyerekei fogják cikinek érezni.
Ha szerinted mindkettõ csingcsángcsung, akkor szimplán osotba vagy, de most nem ez a lényeg. De téged miért zavar? Miért tenné ezzel tönkre az életét? Hogy nem magyar a neve?
hát éppen nem- a kinai tényleg csincsangcsun viszont a japán egyáltalán nem az. sajnálom hogy ilyen elõítéletes és gyûlölködõ vagy más nemzetekkel szemben
LOL. Már bocs, de ez egy japán név, a kínai neveket kb. ki sem tudnád mondani... :)
Mondd meg neki, hogy a kedvenc karaktere után becenévnek / felhasználónévnek használhatja. Egy iskolatársamnak Krish volt a beceneve, mert kicsikorában nem tudta kimondani a Krisztián nevet (valahogy így próbálta Kris...hián; és ezt lassan mondta), így a bátyja viccbõl nevezte el õt annak. Ráragadt ez a név, így megszerette, de neki eszébe se jutna erre változtatni, mert az emberek úgysem értenék, hogy mi ez a 'krish' név? :D
A kérdező hozzászólása: nyugi, erre sosem adnának neki, de van félretett pénze, gondolom a diákmunkából....
A kérdező hozzászólása: nagyon remélem hogy nem írják be neki. nem lenne túl egészséges dolog... nah majd cukkolom kicsit, hogy õ lesz kicsi sárga xD lehet letesz róla:) ahogy a "biszexségrõl" is....szerencsére.... nah az egy keményebb helyzet volt sokkal, de szerencsére ott még a szüleim is tudtak segíteni.... hála istennek.
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg én maradok Kovács Dominik.... nekem ez így jó. én arra fel kardoskodtam, hogy ésszerû keretek között, ha valaki a gyermekét, orgonának akarja hívni, mondjuk a virág után, akkor ahhoz senkinek semmi köze. a másik hogy a nevet 1x lehet, az azért, mert apukám már 2x megtette. nem tudom hol itt a kardoskodás, amikor nagyon örülnék neki hogy ha nem sikerülne....
õ meg nem a gyerekével akar kiszurni hanem saját magának akarja a nevét megváltoztatni... most mennyivel jobb ha Kandisz apuka és anyuka Nórának hivja a gyerekét? szegény gyereket meg szivatjék vele egy életen át... ezt meg õ akarja, tudja mik a következményei.. beszéld meg szüleiddel hogy pénzt ne adjanak neki rá azt csõ...
A kérdező hozzászólása: Mivel mi magyarok vagyunk, és mások meg mit gondolnak róla? Amúgy neharagúdj de nekem a japán is csingcsángcsung. Amúgy Noboru a név.... nem tudom melyik perverz, és abberált mesébõl szedte... de nem is akarom tudni... ilyen hülye nevet.... most komolyan, elõször az a "biszexuális" baromság, most meg ez... mivel akar még szégyent hozni rám? de komolyan...
Ki a fenét érdekel más mit gondol? Meg miért rád hoz szégyent? Max magára neked semmi közöd hozzá, nem te hordod. Egyébként nem vagy egy észlény az írásod alapján.. Kínai nem egyenlõ a japánnal, az, hogy neked csingcsángcsung mindkettõ a te intelligencia szinted és butaságod tükrözi.
Szerintem ez kicsit vicces szitu. Hagyd rá, majd 50 éves korában rá fog jönni, hogy hülyeség. Te meg szólítsd az anyakönyvezett nevén. Mindig egy kisfiú jut eszembe, aki Pusztai Zolikaként kezdte, de ma már Sárközi Kevinnek hívják. a Pusztai az anyja neve, a Sárközi az apjáé. Nyilván apa késõbb vette a nevére, de hogy Zolikából Kevinné avanzsálni...
Kedves kérdezõ! SAJÁT véleményem szerint, ha valaki a kedvenc karaktere nevét akarja viselni, akkor önbizalom hiányos. Saját magát nem tartja sokra, így azt a nevet se, amivel õt azonosítják. Egyszerûen más akar lenni. Arról kell õt SZERINTEM meggyõzni, hogy attól, hogy ezt a nevet veszi fel, még nem lesznek meg benne azok a tulajdonságok, amiket a karakterben tisztel. (és itt remélem, hogy a karakter pozitív hõse a mesének, akkor is ha bugyuta történetrõl van szó) Ha értékeket fedezett fel benne, akkor tekintse példának.
Bocs, hogy beleszólok, de a Noburu az japán, és nem kínai. A kínai nyelvben nincs "R", nem is igazán tudják kiejteni, helyette "L"-t ejtenek. A japánban ez fordítva van. Csak azért tudom, mert japánul tanulok és kínai származású a võlegényem. :) Ha meg szeretné megváltoztatni, akkor lelke rajta. Õ így érezné jól magát. :) Próbáld meg elfogadni. Esetleg beszéld rá arra, hogy második utónévnek vegye fel a Noburut. Hogy késõbb, pl 50 éves korában a szüleitek által adott keresztnevét is használhassa, ha esetleg ezt megunná. Viszont én úgy tudom, hogy amíg nem bizonyítja be, hogy õ japán származású, akkor nem engedélyezik neki, hogy felvegye azt a nevet. Vagy egy hatjegyû összegért cserébe felveszik a magyar utónévkönyve. :) De lehet, rosszul tudom.
tesód ha biszexuális, akkor az is marad, max neked nem mondja meg többet az igazat, ha van egy csöpp esze. És már nem irányíthatod, nem nyomhatod el õt, mert õ a kistestvéred Ezt eddig tehetted, vége, most nyal majd vissza a fagyi. Én szóltam, fogsz még te nagyot nézni, Rátarti Uraság! Legyél g*ci, mindenbe szólj bele, mindenben nyomd el szerencsétlen öcsédet, aztán majd nézel, kamatostul kapod vissza az évek alatt neki adott sz*métségeidet.
én meg 30-ra emelném a nagykorúságot, mert azt még nem érted el, de én már igen. a huszonévesek akkora gyökerek. õk már felnõttek, a fiatalabbak kis szarosok, az idõsebbek vén szarosok, mindenki hülye, csak a huszonéves nem
még azért is b*szogattad mert van benne némi biszex beütés? te mekkora egy bunkó paraszt vagy kérdezõ! észre kellene venned, hogy a kistestvéred FELNÕTT azt csinál amit akar, max kérhetsz tõle, meg tanácsot adhatsz neki amit aztán vagy megfogad, vagy nem. Ja és ne gyere azzal, hogy ki tart el kit, ez kölcsönös dolog, a családnak össze kell tartania, te is lehet hogy még az öcséd segítségére fogsz szorulni, ahogy a szülõk is.
nem kell ehhez nevet átiratni simán így kell regisztrálni mindenhol, így kell aláírni, és akkor mindenki (vagyis az ismerõsei jelentõs része) így fogja hívni. Engem is a netes ismerõseim a nickemen hívnak lassan 10 éves, simán hallgatok is már rá.
18 éves kistestvér? ezen beszartam
A kérdező hozzászólása: nem tök mind egy? mind a kettõ egy csingcsángcsung már bocs.... Ha ilyen primitív bátyám lenne, én a vezetéknevemet változtatnám meg, hogy könnyebben letagadhassam...
Szerintem a Kérdezõ akarja igazából megváltoztatni a nevét, azért kardoskodik itt ennyire az (amúgy kamu) példáival, meg okoskodik össze-vissza.
Nem szükséges én is tévedhettem, de a régi törvények szerint tudtommal csak egyszer lehetett. Tanultam jogot, gyermekvédelmi suliban, onnan rémlik, és nem csak internetrõl. Tehát hidd el nem csak google a barátom, nem veszem 100%-ra amit mond :)
A kérdező hozzászólása: miért pontoználak le? viszont tényleg nem csak 1x változtathatod meg. de ha szeretnéd felhívom a helyi önkormányzatot, vagy okmányirodát, és megkérdezem pontosan hogy van:)
Pár dolog: 1. a 18 éves "kistestvéred" már nem is olyan kicsi testvér 2. Noburu = alighanem japán mesefigura 3. a kínai-t kis "k"-val írjuk 4. miért akarod meggátolni? Mert NEKED nem tetszik? sajnos (vagy inkább szerencsére) nem áll jogodban meggátolni
A kérdező hozzászólása: 83% ne az internetet tekintsd megdönthetetlen tudástárnak, mert kellemetlen helyzetbe kerülhetsz. Például apukám már 2x változtatott nevet. Egyszer mikor anyukámmal megházasodtak 10 éve(sajna addig nem tehették családi nyomás miatt), mert nem volt szép a neve, anyukám nem akarta viselni, mások meg 3 éve mikor felvette 2. keresztnevének az elhunyt édesapja nevét. csak az már 20 ezer ft volt azt hiszem. szóval ha többször változtatsz, az drágább. De akár mennyiszer meglehet tenni, csak mindig drágább lesz!
1. Itt most nem elsõ névadásról, hanem NÉVVÁLTOZTATÁSRÓL van szó, így eleve nem értem, minek sulykolod itt, hogy kiscsecsemõnek hogyan adtak végül valamilyen, szerinted fura nevet... 2. Lassan írom, hogy megértsd: N-E-M anyakönyveznek itthon japán mesefigura nevet.
nem Naruto-ra akarja? :D
A kérdező hozzászólása: 83% ebben nagyon tévedsz, mert én konkrét esetet tudok, amikor nem akarták a nevet megadni, és már a gyerekkel otthon volt az anyuka, és még mindig nem volt neve a gyermeknek, és sikítoztak hogy nincs neve a gyermeknek, de a végén mégis az lett hogy megkapta a kislány azt a nevet amit a szülei neki szántak... igaz az a név nem ilyen volt, de nem volt fent pont a listán, hát mégis megkapta. És sztem ebben igazuk volt, én azt vallom mindenki úgy nevezi el a gyerekét ahogy szeretné, de ÉPPESZÜ keretek között, nem kínai nevet adni neki, fõleg nem magának. Ha valakit frodónak hívnának én azt nem bírnám elviselni hogy ne szarjak be a röhögéstõl már nem azért....
, a Magyar Utónévkönyvbe felvett nevet lehet anyakönyveztetni, mely megfelel a gyermek nemének. Kivételt képeznek a nemzeti kisebbségekhez tartozó szülõk gyermekei. Hidd el nem fogják anyakönyvezni, mint ahogy írtad. HA a szülõk nem mondanak értelmes nevet, akkor az orvosok adnak neki..... A te tesód nevét sem fogják megváltoztatni, ha egy hivatal azt mondja hogy ne akkor nem. Mit csinál akkor tesód? Személyit hamisít magának??? :D
A kérdező hozzászólása: úristen, a világ hova halad?:S
A kérdező hozzászólása: fiú, igen...
A kérdező hozzászólása: 80% hála Istennek. csak azért sulykolom, mert más sulykol olyat ami másokat esetleg félrevezethet. szeretem tisztázni a dolgokat! Viszont mi van ha pl Kínában ez nem csak mesefigura, hanem létezõ név is? Én azt tudom hogy ha ilyen a helyzet akkor lehet kérni a magyarítását. viszont ezt úgysem mondom el neki:D nekem nem lesz narutó vagy Noburu vagy az isten tudja mi....:D
A házassági névváltoztatás nem számít névváltoztatásnak..... A férj/feleség nevét fel lehet venni, és meg lehet aztán változtatni......
Lényeg a lényeg, higgadj le elvileg nem fogják megváltoztatni. Ha meg tesód van olyan eltökélt hogy valamilyen úton módon belekerüljön eme név az utónévkönyvbe, hát legyen. Nem a te életed, nem a te neved..... És ha annyira azt állítod hogy többször is nevet változtathat, majd ha általad megfelelõnek mért iq szintre felnõ majd visszaváltoztatja. Igazából SEMMI közöd hozzá. Nem téged röhögnek majd ki, a te kis világodat csak azzal töri össze hogy nem tudod elfogadni hogy a saját életét éli és nem a tiédet. Tessék, lehet lepontozni......
A kérdező hozzászólása: felmegy.... sok más dolog is van. hidd el nagyon is gyerek még. Azt sem tudja mit akar. Pár éve még azt hangoztatta hogy õ "biszexuális" vagy mi a lótúró, és hülyeségeket csinált.... amiket nem részletezek... Aztán szerencsére ezt sikerült elérni nála hogy hagyja abba, rengeteg munkával persze, és láss csodát, nagyrészt nekem köszönhetõen, abbahagyta... ráadásul, még csak 18 éves. te felnõttnek érezted magad 18 évesen?
A kérdező hozzászólása: 80% nagyon remélem.
Mivel te habzó szájjal pattogsz itt, kérdezõ, úgy látom, téged nagyon zavar, hogy nem tudod kedved szerint irányítani a tesódat. De attól az õ élete még nincs tönkretéve, a saját dührohamodtól csak neked megy fel a vérnyomásod. (73%-os voltam)
A kérdező hozzászólása: 83% édesapám házasság elõtt változtatott nevet. hogy amikor anyukám ...né lesz, ne egy csúnya neve legyen. a másikat meg most, házasság alatt.
röviden: azzal az indokkal hogy azért akarom ezt a nevet mert olyan klassz nem fogják engedélyezni neki
A kérdező hozzászólása: 73% hogy néz már ki egy ilyen név? Te engednéd a te testvérednek, nem próbálnád megakadályozni egy olyan dologban, amivel tönkreteheti az életét? 18 évesen pedig még gyerek. 21 éves koromban éreztem elõször hogy kb mostanra lettem felnõtt, de inkább most, 23 évesen érzem azt hogy na igen, mostanra már teljesen az vagyok. én minimum 21 évre emelném ezt a nagykorúságot, szavazati jogot meg csak egy bizonyos iq teszt, és egyéb mûveltség felmérése után kaphatnának.... és még egyszer, nem akarom hogy egy b..i kínai mese figurának hívják.... ennyi.
Rossz hírem van, tesód felnõtt! Még ha te nem is ezt gondolod. Ha nem hallgat a józan paraszti érvekre, 18 év felett megváltoztathatja, ha elfogadják ezt a nevet, nem tehetsz semmit. Nevesd ki még hangosabban, másokkal is, hátha...
A kérdező hozzászólása: Noburu vagy valami hasonló. Képtelen vagyok megjegyezni. Egyébként, ez nem teljesen igaz, mert ha pl születik egy gyereked, és nekik nem felel meg a neve, akkor egyszerûen ha azt mondod oké, vagy ez vagy semmi, nem tudnak SEMMIT sem csinálni veled... Vagy elfogadják, vagy NEM LESZ NEVE a gyereknek, ami ugyebár nem lehetséges.... ezért ebben az esetben muszáj elfogadniuk.... És figyeljetek, nekem õ igen is kicsi. 5 év van köztünk, és alig látszik 15-16 nak.... szerintem belül is kb annyi.... hülyeség ez a nagykorúság, pl neki nem adtam volna meg még pár évig, csak ha felmértük, megérett e rá...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!