Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudnám hónapos beagle (2 db)

Van egy beagle keverék szuka kutyám, 5-6 hónapos. Sétáltatás közben nagyon húzza a pórázt. Hogy tudnám leszoktatni erről?

Legjobb válasz: próbáljátok ki a hámot, mert azzal jobban meg lehet fogni õket. meg ha elkezdenek húzni egy irányba én úgy tudom, hogy akkor már csak azért is indulj el a másik irányba.

próbáljátok ki a hámot, mert azzal jobban meg lehet fogni õket. meg ha elkezdenek húzni egy irányba én úgy tudom, hogy akkor már csak azért is indulj el a másik irányba.
Jó kérdés, az én beagle kutyám is ezt csinálja, bár õ fajtatiszta. Amúgy akitõl vettük, azt mondta, hogy a beagle 2-3 éves korában kezd el megkomolyodni, és onnantól lehet neki tanítani normálisan valamit. Samu drága 2 éves múlt augusztusban, és még mindig majdnem elránt sétáltatás közben. Szóval várom én is az ötleteket. :)
Se hám, se flexi. Mindkettõ erõsíti a kutyában a húzást. Elõzõnek: Mit gondolsz miért hám van a szánhúzó kutyákon? Na de a kérdésre válaszolva: ha elkezd húzni a kutya, forduljatok a másik irányba vagy álltatok meg. Ha megnyugodott indulhattok tovább! A kulcs a sok-sok türelem és gyakorlás! És persze lényeges, hogy a kutya le legyen fárasztva, játszhasson fajtársaival, levezethesse a fölös energiáit :)
Hámot és flexit felejtsd el. Sima nyakörv, és legjobb 1 méteres textil vagy bõr póráz. http://www.youtube.com/watch?v=sFgtqgiAKoQ Jutalomfalat, türelem. És ha nagyon húz, ellenkezõ irány, vagy megállni és addig várni, míg rád nem figyel, majd menni tovább elõre vagy ellenkezõ irányba. Nekünk sikerült így megtanítani, ráncigálás nélkül, egy hónap alatt. Ha elõtte kifárasztod, úgy valóban könnyebb. Amúgy meg minél fiatalabb egy kutya, annál könnyebben tanítható, mindegy milyen fajta. A legtöbb kutya egyébként is 2-3 éves korában komolyodik meg, fajtától függetlenül. :)
Na igen, a videóban a csaj hámot használ, de szerintem jobb a nyakörv, mert azt nem olyan jó a kutyának húzni. De lényeg inkább a módszer, nem az eszköz. De flexit tényleg ne. :)
Én kutyám is majdnem megfojtotta magát a nyakörvvel és 2 eset után hámot vettünk azóta semmi gond nincs . Eddig nem volt flexije mert 4 volt eddig és elõször csak az udvaron gyakoroltunk és pár méter után eltört a fék (kaptam ismerõstõl elég gagyi volt(1000 forintos)) Most karácsonyra vettem egy rendeset (6500 forintosat) és az már olyan jó , hogy az csak na!
nekem is ilyen a kutyám csak az enyém német juhász most még kicsi és erõsebb vok nála de ez gondolom nem mindig lesz így!!!kipróbáltam én is h megálok és megvárom még megnyugszik de mikor elindulok ugyanúgy húz ha irányt váltok akk a másik irányba húz!!!sétáltatnom viszont muszály mert megkötve tartjuk a kertben ugyanis az idegenekkel elég barátságtalan és volt mikor már harapot is meg mást!!!eléggé nagy a mozgásigénye szóval nem tudom h miért van az h pl.:mikor sétáltatásról megyünk haza mégjobban húz mint odafele és a háznál meg mindig megál és amint nyílik az ajtó húz befele mint aki azt várja h legyen már vége!!!az utcán meg mindenkit megugat ami még nem is olyan nagy baj de mikor a kisgyerekes anukákat ugatja a gyerek meg elkezd síni...hát igen az anyukának is meg lehet a véleménye rólunk!!!

Hogy tudnám 3, 5 hónapos beagle kislánykám leszoktatni a habzsolásról? Félek, nehogy baja legyen.

Legjobb válasz: az én kölykömet ugy tudtam leszoktatni, hogy sokxor keveset kapott enni, nem mondom hogy nem habzsol azóta, de nem annyira mint az elején.Sok sikert:)

az én kölykömet ugy tudtam leszoktatni, hogy sokxor keveset kapott enni, nem mondom hogy nem habzsol azóta, de nem annyira mint az elején.Sok sikert:)
Adj neki kevesebbet enni, de ne rögtön, hanem fokozatosan:)
Etesd a neki elõírt mennyiséget a tápból 3 adagra szétosztva, csak ilyenkor legyen kint neki kaja, amúgy nem, és így megszokja mikor kap enni és csak akkor eszik és annyit amit kap. Az elõírt elég neki, nem azért eszik sokat, mert annyira éhes, hanem mert mohó sok ilyen kutya van nekik az idõhöz kötött etetés a megoldás, nem állhat elõttük, mert úgyis addig esznek, amíg van elõttük táp.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!