Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudnám hónapos (266 db)

Kisfiam 7 hónapos. Mindenevő, de nem hajlandó a kanalat beengedni a szájába. Tehát sajnos mindent üvegből eszik. Van valami jó tippetek, hogy tudnám a kanálra szoktatni?

Legjobb válasz: Remélem nem haragszol meg, hogy nem teljesen a kérdésre válaszolok... Lányom 7 hónapos kora óta egyedül eszik, kézzel. Felcsipeget mindent, rizst, borsót, mindent. Ugyan mosom az elõkéket, ruhákat orrba- szájba, de eszik, elég sokat. Most 9 hónapos. Nagyobbik lányommal is így csináltuk, mert nem akart kanállal enni. Õ 11 hónaposan áttért a villára, mert milyen vicces rászúrni az ételt és 14 hónapos kora óta gyönyörûen eszik kanállal. Vagy mindenáron kanálra szeretnéd szoktatni? Vagy, ha amíg megtanul enni, hagyd egyedül enni, tiszta olyan lesz minden a lakásban, de remélhetõleg hamar ráérez. Úgy sem kell neki a kanál?

Remélem nem haragszol meg, hogy nem teljesen a kérdésre válaszolok... Lányom 7 hónapos kora óta egyedül eszik, kézzel. Felcsipeget mindent, rizst, borsót, mindent. Ugyan mosom az elõkéket, ruhákat orrba- szájba, de eszik, elég sokat. Most 9 hónapos. Nagyobbik lányommal is így csináltuk, mert nem akart kanállal enni. Õ 11 hónaposan áttért a villára, mert milyen vicces rászúrni az ételt és 14 hónapos kora óta gyönyörûen eszik kanállal. Vagy mindenáron kanálra szeretnéd szoktatni? Vagy, ha amíg megtanul enni, hagyd egyedül enni, tiszta olyan lesz minden a lakásban, de remélhetõleg hamar ráérez. Úgy sem kell neki a kanál?
Elsõ, a számból vetted ki a szót! Az üveget hagynám, a kanál ha nem tetszik neki, add a hamit a kezébe. 3 gyerekkel így csináltuk, másfél évesen már mind kanállal, villával, egyedül evett
A kérdező hozzászólása: :) még nem próbáltam, hogy a kezébe adom a kaját, csak a kanalat...alapjáraton az a baj, hogy semmi idegen tárgyat nem vesz a szájába...a doki a torkát is alig tudta megnézni. azt hiszem, rossz élménye lehet, egyszer azt hiszem túl erõszakos voltam ezzel a kanál dologgal :((( Megpróbálom, amit javasoltatok, köszönöm :)
Nyilván még csak pépet eszik, ha üvegbõl adja. Azt pedig nem tudja a kezébe adni.
utolsó, ilyen idõsen már ehet banánt, párolt répát (így elég puha, hogy fogak nálkül is megegye), babakekszet stb adni. Nem muszáj pépeset enni. Gondolom egyedül meg mindent a szájába vesz. Rengetegen BLW- znek, akik így esznek hamarabb megtanulnak evõeszközzel egyedül enni, és így a baba sem azt érzi, hogy kényszer.
Ja, és a kanállal azért piciként még nehezen enne. És tényleg rengeteg minden van, amit meg lehet párolni, és megeszi. Elsõ gyerekemnél próbáltam csak a kanalat, 3 héten keresztül szenvedtünk, amikor a banánt meg elvette a kezembõl, és benyomta az egészet. Akkor beraktam a répát a sütõbe, azt ette, krumplit ugyanígy, kicsit késõbb kiflit, mindent. A többinél már kapásból így indítottam. (Most a 4. babát várom, õt is így etetem majd)

9 hónapos kislányom még mindig csak cicin hajlandó elaludni. Nappal is, este is, és éjszaka is. Hogyan tudnám erről leszoktatni?

Legjobb válasz: szia, A kicsajszim 15 hónapos és ugyanígy alszik. Közben várjuk a kistesót is, de én egyenlõre csak az éjszaki cicilésrõl szeretném leszoktatni. Ötletem sincs hogyan. Azt is csak azért szeretném, mert, ha már nagy lesz a hasam, akkor nem fogom tudni szoptatni, olyan cicipióca a csaj, hogy tuti nem fog elapadni a tejem..:)) Tehát, ha nem muszáj ne szoktasd le a cicirõ, hisz ez olyan jó, megnyugvás nekik..:))

szia, A kicsajszim 15 hónapos és ugyanígy alszik. Közben várjuk a kistesót is, de én egyenlõre csak az éjszaki cicilésrõl szeretném leszoktatni. Ötletem sincs hogyan. Azt is csak azért szeretném, mert, ha már nagy lesz a hasam, akkor nem fogom tudni szoptatni, olyan cicipióca a csaj, hogy tuti nem fog elapadni a tejem..:) ) Tehát, ha nem muszáj ne szoktasd le a cicirõ, hisz ez olyan jó, megnyugvás nekik..:) )
Szia. Nálunk ugyanez a helyzet.A lányom 10 hónapos, ö is csak cicin alszik el este.napközben a babakocsiban.Èjjel kb 4x 5x kel, e´s csak cicivel alszik vissza.Próbáltam leszoktetni az álom szopirol, de nem megy, mert a cumit eldobja, és a teát is.Csak sír, amíg meg nem kapja.szopizik kicsit, és már alszik is. Enek az a hátránya, hogy már kivagyok a nem alvástól. I`rhatna valaki jó ötletet.
Ugyanebben a helyzetben vagyok a 7 hónapos kisfiammal. Viszont ha este sokáig játszunk vele, azaz egy kicsit kifárasztjuk és egyébként jól is lakik a szoptatással (vagy elõtte a vacsorával) akkor - ha cicin is - egy-két perc alatt álomba szenderül, és mélyebben elalszik. Utána könnyebb becsempészni a kiságyába. Tehát mi egy kicsit "elfárasztjuk" esténként, persze óvatosan. A nappali cicin alvással sajnos én sem tudok még mit kezdeni.
ugyanigy vagyunk 8.5 hós kisfiammal a védõnõ szerint megszokás valahogy le kell állitani a szopiról
Kislányom 9 hós szintén és ugyanez a helyzet. dehogy kell leállítani a szopit, jézusom... Majd, ha elég érett lesz, elalszik magától.

Hogyan tudnám leszoktatni a 10, 5 hónapos lányomat az e´jjeli 4x 5x-i felébrede´sröl?

Minden éjjel születése óta felébred.Me´g egy éjjelt sem aludt át.1x fordult elö 10 hónap alatt,hogy 1 e´bredt.Éjjelente 4x 5x van,hogy 6x e´bred.Csak cicivel alszik vissza.Nem cumizik ma´r 6hós korától.Éjjel eldobja.nem kell neki üveg sem......

Legjobb válasz: Szia! Nekem a doktornõ azt javasolt, hogy alvás elõtt már ne legyen szopi, hanem valmi más, üvegbõl vagy kanállal, de ne cici. Betartottuk, részben bevált,( nem mindennap kelt fel éjszaka.) Nekem 9 hónapos a lányom és 7 hónapos kora óta alszik éjszaka. Sokszor kelt fel addig éjszaka, de úgy oldottuk meg, hogy mikor felébredt nem adtam neki rögtön cicit, visszaaltattam. Ha újra felébredt akkor már adtam neki. Ez kb 1 hétig ment így, majd rájött, hogy az éjszaka alvásra való, nem evésre. Ne minden ébredésnél adj neki cicit, mindig told ki az idõt. Nem tudom, hogy tudtam- e segíteni, de szerintem érdemes kipróbálni. Tudom, hogy minden baba más, de hátha nálatok is bevállik.:)

Szia! Nekem a doktornõ azt javasolt, hogy alvás elõtt már ne legyen szopi, hanem valmi más, üvegbõl vagy kanállal, de ne cici. Betartottuk, részben bevált, ( nem mindennap kelt fel éjszaka.) Nekem 9 hónapos a lányom és 7 hónapos kora óta alszik éjszaka. Sokszor kelt fel addig éjszaka, de úgy oldottuk meg, hogy mikor felébredt nem adtam neki rögtön cicit, visszaaltattam. Ha újra felébredt akkor már adtam neki. Ez kb 1 hétig ment így, majd rájött, hogy az éjszaka alvásra való, nem evésre. Ne minden ébredésnél adj neki cicit, mindig told ki az idõt. Nem tudom, hogy tudtam- e segíteni, de szerintem érdemes kipróbálni. Tudom, hogy minden baba más, de hátha nálatok is bevállik.:)
Szia! Én pont ebben a cipõben járok, annyi különbséggel, hogy a kisfiam már nem szopizik.Õ 9 hónapos lesz és szintén nem aludta még végig az éjszakát.Ezért nem biztos, hogy a cici miatt kel fel. Cumija is van. Kipróbálhatod azt is hogy mikor felsír adsz neki egy kis vizet, lehet, hogy szomjas.Hogyha szerencséd van visszaalszik. Vagy amit elõttem írtak, hogy visszaaltatod és mindig egy picit kitolod az etetéseket késõbbre. Nem biztos, hogy sikerül egy hét alatt.Én 9 napig kínlódtam vele csak vizet kapott, de az 5, naptól kezdve már óránként kelt fel.Inkább megetettem, bár õ még 8 kg sincs ezért nem akartam kínozni. Remélem valamelyik tipp beválik!


10, 5 hónapos kisfiam van. Éjszaka óránként felkel, hogy cicizen. Hogyan tudnám erről leszoktatni? Nem fogad el semmilyen folyadékot inni csak anyatejet.

Legjobb válasz: Nálam akkor csinálta, amikor éhes volt és érdekes módon az ebédet kellett lecserélni. Addig házi kosztot kapott, én fõztem, és akkor váltottunk bébiételre (méghozzá nagy üveges 12 hónapos kortól ajánlottra vagy 11 hónapos- mindegy nem kisüvegesre), és attól kezdve átaludta az éjszakát. Na persze ez sem volt jobb, mert párommal ott ültünk a kiságy felett egész éjjel, mikor fog már felébredni, de utána már nem ébredt fel. Úgyhogy én azt tanácsolnám, nézd végig mit eszik és valamelyik fõétkezést lehet cserélni kell valami táplálóbbra. A szomszédom este is egy üveg bébiételt adott neki és akkor szûnt ez meg.

Nálam akkor csinálta, amikor éhes volt és érdekes módon az ebédet kellett lecserélni. Addig házi kosztot kapott, én fõztem, és akkor váltottunk bébiételre (méghozzá nagy üveges 12 hónapos kortól ajánlottra vagy 11 hónapos- mindegy nem kisüvegesre), és attól kezdve átaludta az éjszakát. Na persze ez sem volt jobb, mert párommal ott ültünk a kiságy felett egész éjjel, mikor fog már felébredni, de utána már nem ébredt fel. Úgyhogy én azt tanácsolnám, nézd végig mit eszik és valamelyik fõétkezést lehet cserélni kell valami táplálóbbra. A szomszédom este is egy üveg bébiételt adott neki és akkor szûnt ez meg.
Én a szomszédodról irtam, hogy ESTE adott ételt a babának!
Biztos fogsz kapni olyan tanácsokat, hogy szoktasd le, hagyd sirni, majd megunja, Aludj jól, gyermekem, stb... Én csak annyit tudok neked mondani, hogy én babám is ilyen, vagy, hogy csak 2x ébred, van, hogy szinte 10 percenként. Csak cicin alszik vissza, én megadom neki, nincs szivem megvonni tõle. Már 16 hónapos, még mindig tart az éjszakai cici, de én úgy vagyok vele, hogy majd elhagyja magától. Folyamatosan jön a foga, nagyon zavarhatja, nem tehet róla. Ez van. Szerintem nem fogod tudni úgy leszoktatni, hogy ne legyen sirás belõle. De a te döntésed, hogy megvonod-e tõle.
Ez biztos nehéz döntés lesz, de valójában már nincs akkora jelentõsége a szoptatsának ekkora korban. Ha téged zavar akkor határozd el, hogy befejezed a szoptatást és biztos jó pár sírásos éjszaka lesz, de végre majd te is pihenhetsz! Valahol a lelked mélyén magaddal is le kéne tisztázni, hogy meddig akarod még szoptatni! Én terhesen eldöntöttem, hogy legalább 6 hónapos koráig szeretném szoptatni és nagyon örülnék ha addig lenne tejem. Sikerült a 7. hónap végéig szoptatnom és ebben az utolsó hónapban, õ szép fokozatosan hagyta el a mellemet. Szmoszédom 1 éves koráig szoptatta a lányát, mert hogy éjjel csak ezzel alszik vissza és ezer kifogás, aztán egyszer csak elege lett és 6 nap alatt a babája megtanult egyedül aludni a szobájában és szopizni sem kelt fel. Érdekes azóta elfogadja a cumisüveget, a gyerektejet, meg többet is iszik más folyadékból. A gyerekek nem hülyék tudják, hogyan ragasszák magukhoz az anyjukat :-) Neked kell elhatároznod magad! Éjszaka aludni kell és nappal legyen szopi még! Aztán lehet jön a foga és akkor meg tényelg szüksége van rád. Az én lányomnak is 10 hónaposan kezdtek el kibújni a rágófogai alul, sokat ringatom esténként ha felébred, de csak pár perc és alszik. Ha lenne tejem akkor szoptatnám hogy megnyugodjon. Sajnos 6 hétbe telt mire áttört a foga.. legyél kitartó ha fogzás miatt ébred, ha meg csak szorakozásból akkor meg határozd el magad, hogy leszoktatod a cicirõl.
9 hósan ha velem alszik, akkor õ is 2-3 óránként szopizik, de ha az apjával alszik, akkor leszokja és kevesebbszer ébred.
1. vagyok: Amit az utolsó irt nem minden esetben igaz! Saját tapasztalat, hogy akkor is ébred éjjel a babám, ha este teleette magát! Ez tévhit, hogy ha este teleetetjük, akkor átalussza az éjszakát! Attól is nyugtalanul alszanak, ha túlságosan tele van a hasuk.
nem este DÉLBEN!!!!!, délben váltottam kaját, este ugyanazt kapta. OLvasd el még egyszer. És nem tévhit, mert azóta az enyém átalussza az éjszakát. Persze logikusan ez akkor megoldás, ha éhes és azért kel fel.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam már hogy hagyom sírni. De õ nagyon kitartó volt és nem alszik el hanem jobban be hergeli magát. Ilyenkor meg kijön amit elõtte evett. Ezt nagyon ki használja, mivel tudja hogy nem fogom síratni sokáig. Úgy hogy remélem hogy hamarosan elhagya ezt a szokását. Eddig már 8 fogunk kijött, valószínû hogy most is fog kibújni mivel mindent megrág.
Semmiképpen ne hagyd sírni. Pár év múlva meglátod, milyen örömmel fogsz arra gondolni, hogy sokáig szoptattad. Az én kisfiam most 13 hónapos, õ is felkel még 1-2-szer éjjel és szopizik, de nem sajnálom, hiszen õ szeret szopizni és pedig imádom Õt szoptatni. Ki fogja nõni a tied is a sûrû felkelést, az enyém is 2 óránként volt fent egészen 8 hónapos koráig. Örülj ezeknek a pillanatoknak, meglátod, milyen hamar elmúlik ez a gyönyörû idõszak.

13 hónapos babám, még mindig szopizik éjszaka (csak éjszaka), de kb 5-6-szor. Hogyan tudnám leszoktatni róla? Nappal eszébe sem jut a szopizás.

Legjobb válasz: Hát, szerintem ilyen korban ez már csak rossz szokás,fõleg ha nappal már egyáltalán nem igényli. Valószínûleg megszokta, hogy cici nélkül nem tud visszaaludni éjjel az éberebb alvásfázisa után. Az én lányom is 13 hónapos, de én csak 8 hónapos koráig bírtam az esti-éjszakai kiszámíthatatlan idejû és menyiségû ébredést. Nekünk bevált az Aludj jól, gyermekem módszer. Sírással jár ugyan, de egy hét után összehasonlíthatatlanul pihentebben ébredt a lányom. Rólam nem is beszélve. Persze azóta is elõfordulnak éjszakai szopik, ha mondjuk nagyon jön a foga, de ez pár hetente 1-1 éjszaka 1 ébredést jelent.

Hát, szerintem ilyen korban ez már csak rossz szokás, fõleg ha nappal már egyáltalán nem igényli. Valószínûleg megszokta, hogy cici nélkül nem tud visszaaludni éjjel az éberebb alvásfázisa után. Az én lányom is 13 hónapos, de én csak 8 hónapos koráig bírtam az esti-éjszakai kiszámíthatatlan idejû és menyiségû ébredést. Nekünk bevált az Aludj jól, gyermekem módszer. Sírással jár ugyan, de egy hét után összehasonlíthatatlanul pihentebben ébredt a lányom. Rólam nem is beszélve. Persze azóta is elõfordulnak éjszakai szopik, ha mondjuk nagyon jön a foga, de ez pár hetente 1-1 éjszaka 1 ébredést jelent.
Hát ne is vidd orvoshoz és ne is kend be a szteroidos krémmel ha esetleg azt kapna a babád. Had hatalmasodjon el rajta az ekcéma vagy mittudom én mi.....

6 hónapos babám csak kézben alszik el. Hogy tudnám kiságyba szoktatni?

Hogyan tudom rászoktatni a babám, hogy egyedül elaludjon (akár úgy is, hogy a kiságya mellett vagyok). Az biztos, hogy azt nem hagyom, hogy álomba sírja magát, csak emberbarát megoldások érdekelnének:)

Legjobb válasz: Hát sírás nélkül nehezen fog menni az biztos. Az én lányom még csak 3 hónapos ugyan, és Õ is ölben alszik el, ami nem baj szerintem, még egy hat hónapos babánál sem. Én minden esetre úgy csinálnám (fogom csinálni) hogy amikor már nagyon álmos teszem be az ágyba, símogatom, énekelek neki esetleg mellé fekszem. Ha nagyon sír kiveszem megnyugtatni, aztán vissza. Jó megoldásnak tartom erre az esetre a cumit, bár az én lányomnak egyenlõre egyátalán nem kell. Próbáld elolvasni a Suttogó titkai címû könyvet, van bennen egy-két okos ötlet. Sok sikert!

Hát sírás nélkül nehezen fog menni az biztos. Az én lányom még csak 3 hónapos ugyan, és Õ is ölben alszik el, ami nem baj szerintem, még egy hat hónapos babánál sem. Én minden esetre úgy csinálnám (fogom csinálni) hogy amikor már nagyon álmos teszem be az ágyba, símogatom, énekelek neki esetleg mellé fekszem. Ha nagyon sír kiveszem megnyugtatni, aztán vissza. Jó megoldásnak tartom erre az esetre a cumit, bár az én lányomnak egyenlõre egyátalán nem kell. Próbáld elolvasni a Suttogó titkai címû könyvet, van bennen egy-két okos ötlet. Sok sikert!
A Suttogót én kihagynám , de ez az én véleményem . Nálunk az vált be , hogy rituálékat vezettünk be, minden gyereknek szüksége van rá.Biztos kapaszkodók , tudja hogy mi után mi fog következni . Este azonos idõben fürdés, vacsora , mese( a nagyok már ovisok, a pici még csak 2 lesz)aztán fekvés, elköszönés(mindig ugyan ugy) és alvás.Napközben a déli alvás is hasonlo keretek között zajlik, ebéd után behuzzuk a függönyöket, lefekvés, betakargatás, köszönés , alvás.Alakítsátok ki a saját szokásaitokat, menni fog csak türelem!Ja és határozd el hogy ez így a legjobb , a baba érezni fogja .A sírást pedig ne érezd akkora bûnnek, senki nem rossz szülõ azért mert sírni hagyja a gyerekét .
Maximálisan egyetértek a 2. válaszolóval. Mi is így csináljuk. Füri, vacsi nyugalomban és letettem aludni, két-három napig sírdogált azóta maguktól alszanak. Ha nagyon sírt bementem, megnyugtattam de nem vettem fel. Szerintem ez nem lelketlenség! Mind a két lurkó így alszik. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget. Az a gond, hogy nem nyugszik meg, amíg nem veszem fel. Kézben is elõfordul, hogy több, mint egy óra alatt alszik el. El se tudom képzelni, hogy mennyi idõ lenne ha egyedül hagynám. A suttogót már több ismerõsöm próbálta, de senkinek sem jött be. Mikortól fontos, hogy egyedül aludjon el a baba? Van olyan kor, amikortól könnyebb átszoktatni? Milyen korban próbáltátok elõször az egyedül alvást? Mennyi idõ alatt aludt el a baba? Hány nap volt, mire megszokta?
Én már az elsõ naptól - miután hazajöttün a kórházból - arra törekedtem, hogy meglegyen az a rendszer és sorrend, amit az elõttem szólók írtak. Este fürdés, utánna vacsi aztán ágyikó. Az elején nem ment olyan simán, de akkor sem vettem ki, csak megpróbáltam megnyugtatni, simogatni és hamar elaludt. Most 5 és fél hónapos, de ha leteszem már tudja mi következik és szinte elaltatja saját magát. Van, hogy utánnam néz, akkor mondom neki a szokásos hangsúllyal, hogy szép álmokat, sokat aludj......stb és kimegyek a szobából. Perceken belül elalszik. Remélem Neked is sikerül!
Nálunk a kisfiamnál semmi nem vált be, a mai napig kézben alszik el- csak itthon. A bölcsiben nincs ilyen baj. A kislányom nem hajlandó ölben elaludni, ha álmos, le kell tenni, és békén hagyni- csak úgy alszik ez. szerintem ez természet dolga. Lehet javítani, módosítani rajta, de teljesen átformálni szerintem nem lehet. De amikor már nagyobb, és értelmes szerintem meg lehet vele beszélni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Ha nem szoktatom ágyban elalvásra, hanem elringatom, akkor kb milyen korára alakul ki benne az, hogy az ágyában játék közben elalszik?

4 hónapos kisfiam pár napja nem akar aludni, pedig látom rajta, hogy álmos, de inkább hiszti van és sírás. Hogy tudnám errõl le szoktatni?

Eddig este volt csak egy 1 órás sírás alvás elõtt,de most már minden alvás elõtt van.Mit csinálhatnék,hogy tudjon aludni megint rendesen?

Legjobb válasz: 4 hónaposan még nem hisztiznek a babák. Lehet, hogy túl fáradt és azért nem tud elaludni, vagy túl sok inger érte, elkezdett fájni a hasa, vagy refluxos stb. sok oka lehet, de biztos, hogy nem hiszti.

4 hónaposan még nem hisztiznek a babák. Lehet, hogy túl fáradt és azért nem tud elaludni, vagy túl sok inger érte, elkezdett fájni a hasa, vagy refluxos stb. sok oka lehet, de biztos, hogy nem hiszti.
Ha nem látod rajta, hogy fájna valamilye, akkor valószínûleg tényleg fáradt már. Próbáld meg picit hamarabb letenni, ne hagyd, hogy felpörögjön. Probléma lehet még a túl meleg vagy a túl hideg szoba vagy bármi más, ami zavarja. De elõször azt lenne érdemes kideríteni, nem fáj-e valamilye. Ebben a korban még tényleg nem hisztizik egy baba. És ne feledd, nem azért csinálja, hogy téged idegesítsen! Egyszerûen csak nem tudja máshogy elmondani, hogy valami nem jó...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!Mentek a zöld kezek!

Hogyan tudnám rávenni a 4 hónapos kisfiam, h háton fekve jatszon a szõnyegen vagy bárhol?

Ha lerakom hátra el van egy.kicsit,de utána elkezd nyígni. Hiába rakom körbe játékokkal. Amivel a bébihordozóban játszik háton fekve már nem köti le. Csak a hordozóban akár lenni. Hason alszik és már 7 hetesen áttudott fordulni hátra,de már azt se akarja csinálni.Ha nem marad meg háton, h fog megtanulni forogni? Mindig ülni szeretne ölben és mindenhol de neki még nem lehet:-S

Legjobb válasz: Tedd hasra. Hason is tud játszani, majd megtanul magától átfordulni oda-vissza, és akkor nem fogja utálni. Valószínûleg 7 hetesen még nem szándékosan csinálta. Esetleg nézesd meg, hogy nem túl feszesek-e az izmai. De valószínûleg nem lesz gond. Az én gyerekeim ugyanezt csinálták csak fordítva, õk háton aludtak, és hason nem akartak lenni, amíg meg nem tanultak forogni. Én nem erõltettem. Megnézettem ortopéddel, hogy rendben vannak, és ennyi. Vártam. MÉg csak 4 hónapos, nem is kell hogy tudjon forogni. Ülésbe viszont ne nagyon tedd még.

Tedd hasra. Hason is tud játszani, majd megtanul magától átfordulni oda-vissza, és akkor nem fogja utálni. Valószínûleg 7 hetesen még nem szándékosan csinálta. Esetleg nézesd meg, hogy nem túl feszesek-e az izmai. De valószínûleg nem lesz gond. Az én gyerekeim ugyanezt csinálták csak fordítva, õk háton aludtak, és hason nem akartak lenni, amíg meg nem tanultak forogni. Én nem erõltettem. Megnézettem ortopéddel, hogy rendben vannak, és ennyi. Vártam. MÉg csak 4 hónapos, nem is kell hogy tudjon forogni. Ülésbe viszont ne nagyon tedd még.
Az en lanyom is ilyen, haton fekve kizart hogy megmaradjon, max a pihenoszekeben, igyhat o eleg hamar, a 4 honapos forduloja elotti napon kifejlesztette a hatrol hasra fordulas kepesseget, azota ha lerakom, es pislogok kettot, a gyerek mar hason, sot annyira belejott a mozgasfejlodesbe, hogy probalgatja a kuszast, neha sikerul is elorehaladnia. Es amugy csecsemokora ota hasonfekvos, ugy is alszik, sot ha valami nyigja volt, hasra raktam, es boldogsag volt. Ez van, mas babak meg a hasast utaljak :)
A kérdező hozzászólása: Nem feszes sehol sem szerencsére...pedig hiperaktív egyfolytában mozog keze lába.Többször fordult már át szóval tudja hogyan kell csak úgy látom, h lustul.De hason tartja magát szépen ill. ùszik, ha a talpa alá rakom a kezem akkor kúszik is :-D
A kérdező hozzászólása: Nekunk még egy hét van 4 hóig úgy, h van remény :-D mindennap kicsit lerakom majd aztán hátha alakul. Annyi, h nem hagyom sírni :-)

Hogyan tudnám rá venni hogy igyon náthás 8 hónaposom?

Elkészítem neki már napok óta a teáját, de másnap úgyan úgy önthetem is ki, mert 20 ml iszik egész nap összesen. Most beteg és fokozottan kellene folyadékot innia. Hogyan vehetném erre rá? Els? gyermek, ezért g?zöm sincs h ez normális e, hogy minden kicsi így reagál e a betegségre.

Legjobb válasz: Az én kislányom is 8 hónapos, csak a napokban gyógyult meg, 40 fokos láza volt, hasmenés, így rengeteget kellett volna innia, de õ sem akart. Volt, hogy 3 cumisüvegbe tettem 3 különbözõ innivalót (tea és 2 féle gyümölcslé), és fél óránként kínáltam valamelyiket. Szerintem te is próbálj meg valami mást a teán kívül. Aztán ha így se, akkor kiskanállal.

Az én kislányom is 8 hónapos, csak a napokban gyógyult meg, 40 fokos láza volt, hasmenés, így rengeteget kellett volna innia, de õ sem akart. Volt, hogy 3 cumisüvegbe tettem 3 különbözõ innivalót (tea és 2 féle gyümölcslé), és fél óránként kínáltam valamelyiket. Szerintem te is próbálj meg valami mást a teán kívül. Aztán ha így se, akkor kiskanállal.
A kérdező hozzászólása: Mi is lázasak vagyunk, de a dr nem írt az Ambroxol-on kívûl mást ki, sõt a 37.9- re azt mondta "...nem láz..." akkor gondoltam már meg is nyugodtam. Köszi a tippet így fogom csinálni : )
Az én kisfiam, amikor nem akart teát inni babaitalt vettem és a hipp-es tea-gyümilé italt. Azt megitta. Az ez sem jön be, akkor kiskanállal próbáld. Esetleg ha több tápszert próbálsz neki adni, vagy többet szoptatod az is pótolja. Nem tudom, hogy hány étkezésre eszik szilárdat. Egyet fel lehet cserélni.
A kérdező hozzászólása: Õ még szinte csak szopizik, délben szoktam neki adni meg vacsorára bébi ételt, kb fél üveggel tud megenni egy étkezésre. Viszont az a baj, hogy a cicit se kéri úgy, épp talán két-három kortyot nyel aztán ennyi.
nekem is 8 hónaposan volt nagyon beteg (hörghurut). És még sokat cicizett, de már nem volt elég tejem. Megízesítettem a teáját nagyon finomra (cukorral, citrommal), és felmelegítettem. Langyosan egy egész üveggel betolt egyszerre! Miután meggyógyult, fokozatosan visszavettem az ízesítésbõl, a végén már csak a langyos teát itta.

Kislányom 3 hónapos! Eddig napközben kézben ringatva aludt el, de sajnos már így is egyre nehezebb elaltatni, sétálok vele vagy fél órát, mire elalszik. Hogy tudnám megtanítani az ágyában aludni?

Eddig napközben kézben ringatva aludt el, de sajnos már így is egyre nehezebb elaltatni, sétálok vele vagy fél órát, mire elalszik. Aztán még vagy felébred, mire leraknám, vagy miuán lerakom, pár perc és felkel.Ma reggel is kelt 7.kor, 8-kor már láttam rajta, hogy álmos, ásítozott, kezdtem ringatni, vagy fél óra múlva elaludt, de kb. 2 percet aludt, aztán felébredt! Ezt még párszor eljátszottuk, mostanra meg már annyira kimerült lett szegénykém. Reggel 7 óta igazán csak most tudtam csak lerakni, most kb. már 10 perce alszik, remélem, egy kicsit kipiheni magát!

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is hasonló volt a helyzet, de én nem bírtam volna sírni hagyni a babámat a kiságyában. Kicsit hosszabbra nyúlott így a történet, de átmeneti megoldásként elõszõr a mi ágyunkon altattuk el a kisfiamat úgy, hogy melléfeküdtünk, így megszokta, hogy nem ringatjuk. Amikor már nagyon rövid idõ alatt el tudott aludni így is, megpróbáltam betenni a kiságyba, és melléültem. A mai napig így alszik el, csak még mesélni is kell neki :-) 11 és fél hónapos. Minden jót Nektek!

Szia! Nálunk is hasonló volt a helyzet, de én nem bírtam volna sírni hagyni a babámat a kiságyában. Kicsit hosszabbra nyúlott így a történet, de átmeneti megoldásként elõszõr a mi ágyunkon altattuk el a kisfiamat úgy, hogy melléfeküdtünk, így megszokta, hogy nem ringatjuk. Amikor már nagyon rövid idõ alatt el tudott aludni így is, megpróbáltam betenni a kiságyba, és melléültem. A mai napig így alszik el, csak még mesélni is kell neki :-) 11 és fél hónapos. Minden jót Nektek!
Kisfiam 3 és fél hónapos, õ is csak ringatásra aludt el, most meg már arra sem, kizárólag cicin hajlandó elaludni ami mondjuk szintén nem szerencsés. :(
Én elsõ pillanattól kezdve a kiságyában altatom, de az elején mi is gondba voltunk, mert hasfájós volt és sokat volt kézben altatva, ezért nem volt odáig érte mikor az ágyához szoktattam... Mikor már láttam, hogy álmos letettem a kis ágyába (hasra, mert õ mindig úgy aludt) mocorgott, nyöszörgött sokszor sírt is, de nem vettem ki csak mikor már nagyon nagyon ordított, akkor is csak addig még megvigasztaltam majd vissza raktam ezt egy jó párszor eljátszottuk mire megétette mit akarok vele a kiságyában. Egy ideig úgy aludt el, ha simogattam a hátát, utána már elég volt, hogy a kezem a hátára tettem, most 4 hónapos és csak beteszem mikor álmos, betakarom, odaadom a cumiját és elalszik szépen magától, nappali is és az esti alvásnál is.
álmos lettem, helyett álmos lett :)
A kérdező hozzászólása: Én nem bánném azt sem, ha cicin aludna el, a nagyobik lányom is egy idõ utaán úgy aludt el, és kb. 13 hónapos volt, amikor leszoktattam róla. Nekem ez kényelmes és "gyors" megoldás volt, tehát most sem bánnám, de ez a csöppségem nem igazán szokott a cicin elaludni, csak este, illetve éjszaka. És hajnalban már visszaaltatni sem tudom , csak ha odaveszem magam mellé. Így még alszunk kb. 4-tõl 7-ig, de úgy, ha elkezd fészkelõdni, akkor gyorsan cici a szájába, picit szopizik, és még alszunk tovább. Szóval ez sem egy jó módszer, de egy kis alvásért mindenre hajlandó vagyok :) Napközben kinnt babakocsiban alszik, ha kinnt vagyunk, kb. másfél órát, de ott is csak úgy, a szinte végig tologatva van! Mindezek miatt keresek valami mentõ ötletet, hogyan lehetne a sját ágyában megtanítani alundi!
A 10.52 egyetértek. Én is így csináltam. Nem kell sírni hagyni, ha sír, kiveszed, megvigasztalod, ha abbahagyta a sírást visszateszed. Csak addig babusgasd amíg abba nem hagyja a sírást. Ha megint sír megint kiveszed....stb Lehet, hogy ezt 10-15x is meg kell ismételni egymás után, vagy még többször, de elõbb utóbb megérti, hogy mit akarsz tõle. Egyre kevesebbszer kell kivenni babusgatni, végül már elég ha berakod a kiságyba, tudni fogja hogy ott aludni kell. Ha kitartó vagy menni fog. Csak egy a lényeg, ha elkezded ne hagyd abba!! Nálunk is nagyon mûködött ez a módszer! Tök jó alvó a lányom.
köszi ezt én is megpróbálom :) (én vagyok akinek csak cicin alszik el :) )
Bocs az off-ért de én ugyanigy vagyok mint te, 4 honapos a fiam, nem hajlando a kiságyban aludni nappal csak a babakocsiban sétálunk ugy.. napi 2x 2 orát, nem tudom mi lesz ha bejön a jég meg ho.. néha alszik az ölemben a cicin 1 -1 orát, de se igy se ugy nem haladok itthon semmivel..
A kérdező hozzászólása: Mindnekinek köszönöm a tanácsokat, azt hiszem, nem halogatom tovább, muszáj lesz megtanítani az ágyában aludni, hiszen neki is jobb lesz, ha megtanulja, hogyan tud szépen elaludni, és hogyan tudja kipihenni magát! Kedves utolsó válaszoló! Nagyon megértelek téged is, én már tegnap kínomban bennt a lakásban babakocsiban altattam el, annyira kész volt már szegénykém! Csak nekem még pluszban van egy 2 éves kislányom is, aki szegény azt látja egész nap, hogy az anyukája a kicsit hurcolja össze-vissza, õt ringatja, és rá nincs ideje :( Szóval ez így már sokáig nem mehet :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!