Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudnám azt hogy most mit (62 db)

Na ennek fuss neki mégegyszer, de most már érthetõen, ha lehet!
A kérdező hozzászólása: Naakkor: még talán január vagy december környékén a fészbúk mindig kiadta hogy válts át az "idõsávra" vagy mire. és ha megcsináltad full máshogy nézett ki az adatlapod. én ezt kiikszeltem, hogy ne jelenjen meg ez az üzenet. most viszont szeretném megcsinálni, de sehol nem találom, hogy hol lehetne beállítani. így érthetõ?
A kérdező hozzászólása: óóó, tenksz :DD

Valaki el tudná magyarázni hogy most akkor mégis mi az a duplázás?

Mindenki mást mond, úgyhogy gondoltam akkor már megkérdezem itt.

Legjobb válasz: És szerinted az itt lévõ emberekre jobban kell hallgatni? s ha itt is mindenki mást mond? Nem lenne célszerûbb olyan oldalon utánanézni, ahol tuti biztos hivatalos infó van? Elvégre mégis csak vmilyen szinten a jövõdrõl van szó... Felvi.hu-n világosan le van írva a pontszámítás.

És szerinted az itt lévõ emberekre jobban kell hallgatni? s ha itt is mindenki mást mond? Nem lenne célszerûbb olyan oldalon utánanézni, ahol tuti biztos hivatalos infó van? Elvégre mégis csak vmilyen szinten a jövõdrõl van szó... Felvi.hu-n világosan le van írva a pontszámítás.
A legjobb lenne, ha a felvételi tájékoztatóból olvasnád el. Egyébként olyan pontszámítás, amikor nem veszik figyelembe sem a középiskolás eredményeid, sem a teljes érettségid eredményét. Csak azzal a 2 éretttségi eredménnyel számolnak, ami elõ van írva kötelezõen a felvételidhez. A két százalékot összeadják, majd beszorozzák 2-vel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ.

Szerintetek mire kíváncsi? Bejelöltem egy srácot fb-on, visszaigazolt, és írtam, hogy remélem nem baj, hogy bejelöltem. Erre ő írta, hogy "nem, csak jó lenne tudni ki vagy. " Most azt szeretné tudni, hogy honnan ismerem, vagy rólam érdeklődik?

Bocsi, tudom, hogy hülye kérdés, de nagyon tetszik, és zavarban vagyok. :D

Legjobb válasz: Csak kíváncsi rá, hogy honnan ismeritek egymást. Egyébként ez a tipikus példája annak, hogy nem az számít kit ismerünk, hanem az hogy lássák 14 évesen 12 ezer ismerõsöm van..

Csak kíváncsi rá, hogy honnan ismeritek egymást. Egyébként ez a tipikus példája annak, hogy nem az számít kit ismerünk, hanem az hogy lássák 14 évesen 12 ezer ismerõsöm van..
Bocs, de ez tényleg hülye kérdés. :) Azt szeretné tudni, honnan ismered, miért jelölted be. Válaszold azt neki, hogy csak barátkozni szeretnél és õ (is) szimpatikus volt neked. A barátkozásról nem jut talán más az eszébe.
A kérdező hozzászólása: Köszi...elsõ: egy, nem látható mások számára, hogy hány ismerõsöm van, kettõ nem 14 vagyok -.-
elsõ vagyok.. Érdekes én látom hogy egyes ismerõseimnek mennyi ismerõse van.. Amúgy meg nem azt mondtam hogy 14 éves vagy, hanem azt hogy ez egy tipikus 14 éves viselkedése: bejelöl minden ismeretlent mert tetszik neki vagy mert így akarja növelni az ismerõsei számát..
A kérdező hozzászólása: Igen, lehet latni az ismerosok ismeroseit, kiveve, ha nem allitod be, hogy ne lehessen. En beallitottam...amugy meg ha tortenetesen megtetszik egy srac, az nem azt jelenti, hogy bejelolok jo par embert, hogy noveljem az ismeroseim szamat...


ingyen ... hmmm
A kérdező hozzászólása: Szerintem ti nem értitek, hogy mi a kérdés, ugyanis én egyáltalán nem szeretnék komoly tervet, hiszen még csak a házunk alaprajzánál tartunk, nálunk csak 2-3 év mulva aktuális, hogy pontosan milyen legyen a konyha, nekem most boven elég, ha a konyhastudioban /ingyen/ tanácsot adnak, hogy mi hova keruljon, melyik oldalra, mi legyen a sarokban, stb. Pontosan tudom, hogy ezek a studiok azért nem adják ki a tervet, mert azt várják, hogy visszamenjunk és toluk rendeljunk, ami értheto is. Mindegy, igazábol választ nem kaptam a kérdésemre, csak okoskodást, nem baj, már megoldottam egyedul is.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Képzeljétek el, hogy igenis megcsinálják INGYEN, voltam tegnap egy konyhastudioban, ahol elkészítik, csak nem vihetjuk el magunkkal a tervet, " Vagyis nesze semmi, fogd meg jól. :D Hidd már el, hogy ott sem ingyen csinálják. Amit felvázolnak neked, azok egyébként sem nevezhetõk tervnek, azok csak vázlatok. A terv az egy pontos méretezéssel ellátott, megszerkesztett dokumentum, amit a konyhastúdióban "megterveznek" neked, azok a stúdió bútorainak egymás mellé rakásából, standard elemekbõl összeállított dolog... Ráadásul még ezt sem viheted el. Nekik abból van hasznuk, ha ezután te NEM TUDOD otthon megcsinálni, hanem tõlük rendeled meg a bútort - EZÉRT nem viheted haza amit rajzoltak neked. De hidd el, hogyha egy komolyabb konyha tervet akarsz készíttetni, az nagyságrendben 50-100 ezer forint körül mozog. (Onnan tudom, hogy a párom lakberendezõ, tisztában van a tervezési munkák nagyságával és árával.) A stúdióban a kedves munkatárs szívesen elbeszélget veled arról, hogy az általuk forgalmazott elemekbõl hogyan lehet berendezni a konyhádat, vagy a fürdõszobádat, de nehogy azt hidd, hogy ebbõl te BÁRMIT IS hasznosítani tudsz nélkülük. Erre saját érdekükben nagyon vigyáznak. :) Vagyis ismét oda jutunk, hogy bõven megfizeted te azt a tervezést, csak nem külön számolják fel neked, mert így könnyebben beadható.... Inkább kicsit többért adják a bútorokat (amit persze tõlük fogsz megvásárolni) és máris kifizetted bõven a munkájukat. (Ez alól az Ikea sem kivétel, Ingvar Kamprad sem hülye...)
Konyhastúdióban esélyes, hogy megcsinálják, látod is majd, csak nem viheted el a tervet. És mire fogsz otthon emlékezni belõle? Arra hogy melyik oldalra tervezték a mosogatót. És méretekre, mitõl hány cm-re, na arra tutira nem. Vegyél elõ kockás papírt és próbálj rajzolgatni, elõtte írd össze, hogy mit szeretnél (mik kerüljenek a fürdõbe, konyhában mikre van szükséged, gépek, stb). Ingyen senki nem fogja neked úgy megcsinálni, hogy a kezedbe is adjon tervet.
A kérdező hozzászólása: Nem pontoztam le senkit.
A kérdező hozzászólása: Ja, igen, a kulso tervezo az, aki az építkezési terveket készíti /legalábbi nálunk Szlovákiában így nevezik/. O mondta, hogy készitsunk belso terveket, hogy mi hova fog kerulni, o konkrétan az online programokat és az Ikeát ajánlotta, hogy ott ingyen megcsinálják, csak az kicsit messze van tolunk.
A kérdező hozzászólása: Képzeljétek el, hogy igenis megcsinálják INGYEN, voltam tegnap egy konyhastudioban, ahol elkészítik, csak nem vihetjuk el magunkkal a tervet, de nekem ugyis most csak a tanácsra van szukségem, hogy mi hova menjen, mi hol fér el, stb.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Azert nem kell mindjart gunyolodni, " Ezek szerint te is rájöttél, hogy a kérdésedben az ingyenességgel van a probléma. :) A tervezõtõl annyit várhatsz el, hogy oda teszi az elektromos és vizes kiállásokat, ahova kéred. De a konyha/fürdõszoba belsõ megtervezése nem az építészeti tervezõ dolga. (Pontosabban ha megmondod, hol legyenek a kiállások, akkor a mosogatót, mosdót, kádat, zuhanyozót elhelyezi a rajzon, de belsõ látványtervet, bútorzatot ne várj tõle, mert nem az õ dolga.) Az ilyen feladatokra lakberendezõt szoktak felkérni, persze azok, akik meg tudják fizetni... A többség viszont csak úgy saját maga tervezgeti, hogy mi hogyan legyen a fürdõszobájában, vagy a konyhájában. Néhány konyhabútor-stúdió vállalja, hogy megtervezi az építészeti alaprajz, vagy többnyire saját helyszíni felmérés alapján a konyhabútorodat, de jó ha tudod, ezek a tervek nincsenek ingyen, még akkor sem, ha így reklámozzák magukat. A betervezett bútorok árában bõven benne van a tervezés is... Szóval SEMMIT nem csinálnak ingyen. Ami persze érthetõ is, mert a tervezési munka is munka, valakinek a munkaidejét igénybe veszi, amit valakinek ki kell fizetnie. És mivel a vevõ van a sor végén, végeredményben mindent õ fizet. (3. voltam - és kösz a lepontozást.)
Jézus koporsóját sem õrizték ingyen.
Én a konyhát az asztalossal beszéltem meg elõre, aki végül megcsinálta a bútorokat. Megmondtam a konyha alapterületét, hogy hol van ablak, õ pedig segített megtervezni, mi hol legyen. Mivel a melót õ csinálta meg, azért a tervezés ingyen volt.
Mi az hogy külsõ tervezõ? Õ csinálja az építési terveket? Akkor a vezetékek helyét is neki kell megterveznie, ehhez meg kell kérdeznie, hogy mik az igényetek. Dönetni neked kell, hogy bal vagy jobboldalon legyen a hûtõ vagy a mosogató, aztán ahhoz õ adja a pontos méreteket. Ha nem tudsz dönteni, adjon tanácsot, mutasson be pár megoldást. Ingyen. (A kialkudott áron belül.)
A kérdező hozzászólása: Azert nem kell mindjart gunyolodni, ugy gondoltam, hogy valamilyen studioban, uzletben vagy Ikeaban lehet megcsinaljak.
Ingyen? Ha a nyolcadik kerületben a Szigony utca környékén jársz, akkor bal oldalon lesz egy ételbár, ahol vasárnaponként ingyen kaviáros szendvicset osztogatnak a hajléktalanoknak. Na abban az udvarban, a 23. emeleten van egy lakberendezési stúdió, ott csak szólnod kell, és azonnal megcsinálják ingyen. Nagyon rendesek egyébként, egy cipõbolt is van alattuk, ahol cipõket is szoktak osztogatni. Abban a házban minden ingyen van. Csak jókor kell odamenni. Múltkor én még egy pofont is kaptam ott ingyen!
Ha konkrét elképzelseid vannak, próbáld meg a Sweet Home 3D-vel megrajzolni. Mi azzal ötleteltünk költözés elõtt. Persze a lakást is meg kell rajzolni hozzá elõször :)
Ez jo.

Hogy tudnam ezen tul tenni magam? Most varom a masodik gyermekemet, minden nagyon jo, csak egy dolog megekeseriti most az aldott allapotomat hogy magas a vernyomasom, mit csinaljak hogy ne ezzel foglalkozzak?

Legjobb válasz: Ha az orvosodnak jelezted és õ felírta a megfelelõ gyógyszereket, akkor Te már megtetted a legfontosabbat. Ezen kívül nézz utána, hogy mik azok az ételek és italok, amik emelik a vérnyomást és azokat kerüld. Ilyen például a só, ezt próbáld lecsökkenteni minél jobban. Illetve van pár olyan is, ami csökkenti a vérnyomást. EZen kívül ne hajolgass és pihenj sokat. Ha ezt mind megtetted, akkor nyugodtabb lehetsz.

Ha az orvosodnak jelezted és õ felírta a megfelelõ gyógyszereket, akkor Te már megtetted a legfontosabbat. Ezen kívül nézz utána, hogy mik azok az ételek és italok, amik emelik a vérnyomást és azokat kerüld. Ilyen például a só, ezt próbáld lecsökkenteni minél jobban. Illetve van pár olyan is, ami csökkenti a vérnyomást. EZen kívül ne hajolgass és pihenj sokat. Ha ezt mind megtetted, akkor nyugodtabb lehetsz.
Szia! Én mindkét terhességemben az elejétõl kezdve gyógyszert szedtem magas vérnyomásra. Az elsõ sajnos koraszülés is lett emiatt súlyos toxémiával. Ha te is, a védõnõ is és a dokid is nagyon odafigyel rád, akkor semmi baj nem lesz! A legtöbb, amit megtehetsz, hogy veszel otthonra egy vérnyomásmérõt és méred magadnak. Nekem fel is kellett írni. Ha otthon 140 felett van, akkor csörögj rá a dokidra! És ne félj tõle, ha be akarnak fektetni, mert a legjobb helyen akkor leszel! Ezt nekem elhiheted!!!!
Ja, és ahogy az elsõ válaszoló is írta: sószegény életmód! Ezt a védõnõd és dokid már biztosan elmondta. Szedsz már gyógyszert a vérnyomásodra? Mit mondott a dokid? Mitõl ment fel a vérnyomásod, lehet tudni?
2 dolog!!! citromfutea minden nap es friss fokhagyma rendszeresen...3 nap alatt lemegy (nekem segitett, ugy megremitettek h a magas vernyomas iszonyu a babanak mert nem kap eleg oxigent, hogy alternativ gyogymodok utan neztem) probald ki, megeri, eppen ma merte a vedono es beallt normalisra a hihetetlen magas utan ami terhesseg kezdete ota volt (erzelmi trauma okozta)...most igy nyugisabb...
A kérdező hozzászólása: ma vettem en is vernyomasmerot itthon a vernyomasom teljesen normalis 118 es 114 kozott van!voltam ma a specialistanal is o mondta hogy stersz miatt ment fel meg gondolom attol hogy terhes vagyok
Szia.Akár én is írhattam volna ezt a kérdést.Én is ezzel küzdök, 16 hetes volt elõször 160/80.A védõnõ mérte.Másnap 24órás vérnyomásmérés, aminek nagyon jó lett az eredménye, nem kaptam rá gyógyszert. Eddig itthon magamnak mindig alacsony volt, most meg ilyen 140 ket mérek, ami a 100 hoz nagyon sok. Már tiszta ideg vagyok ez miatt, lehet már azért is megy föl. De ha többször mérek magamnak ilyen magasat, beszélek dokival.Féltem a babám, inkább írjanak ki rá gyógyszert.Majd írd meg mi lett veletek, kaptál gyógyszert?
23:12-es vagyok. Figyeljetek! Itthon én is mindig jót mértem, de aztán itthon nekem is feljebb ment. Mérjétek, és ha otthon feljebb megy, akkor nincs habozás, azonnal hívni a dokit, mert tényleg nagyon rosszul lehet vele járni. A védõnõnél a mérés engem is mindig kikészített, már remegett a kezem is tõle, amit a védõnõ mindig meg is jegyzett, dehát már elõre stresszeltem rajta, és ahogy haza értem már mértem is és jó volt! Szóval a lényeg, hogy ahogy otthon 140 fölé megy, akkor dokit hívni, hogy mi legyen! Ami még segíthet, hogy lehet kapni a patikában fehérjevizelést figyelõ oldatot, a védõnõtõktõl is lehet utána érdeklõdni vagy a patikában! Igaz nem olcsó, de nem kell megvárni a két hetet, míg a védõnõ ismét megnézi a pisit. Ha magas a vérnyomás és dagad a lábatok, kezetek, akkor az már figyelmeztetõ jel. A fehérje vizelésig ne jussatok el!!!
A kérdező hozzászólása: sziasztok! ja szedek gyogyszert ra!en kulfoldon vagyok nem magyarorszagon, az elso terhesegemmel is ez miatt specialistahoz kuldtek akkor magyarorszagon

Véletlen beleültem egy kisebb motorolaj "tócsába" és most gazdagabb lettem egy folttal, na most az a kérdés, hogy én azt mivel tudnám úgy eltüntetni, hogy közben nem roncsolom a nadrágom?

Kék valami random kék HundM térdig érõ nadrág. Két hete vásároltam és bele vagyok bolondulva. Mivel menthetném meg? :( rendelkezésre áll egy jó minõségû házi szappan és a szomszédságban valahol vanish kemikáliák. Mivel próbálkozhatok?

Legjobb válasz: Seb vagy foltbenzin lenne a legjobb, de a házi szappan és forró víz is megoldás lehet. A Vanishsal óvatosan, nehogy a színét kiszedje!

Seb vagy foltbenzin lenne a legjobb, de a házi szappan és forró víz is megoldás lehet. A Vanishsal óvatosan, nehogy a színét kiszedje!
eredeti nem lesz! Szabó tud 5 letett adni pl farzseb...stb
Ultraderm, vagy más olajos kéz mosásra használt kence. Ennél még jobb a víz nélküli kéztisztító paszta. Autósboltban lehet kapni.
Mosogatószerrel, ami nem fertõtlenítõs.
Ásványi olajat semmivel. Alapból roncsolja a szövetet, fõleg ha van benne mûanyagszármazék is (polisztirol polietilén vagy hasonló). Szintetikus olajnál lehet próbálkozni ilyen Vanish meg Ultra vagy hasonló vegyszerekkel, de sok reményt ne fûzz hozzá, hogy gyári állapotúra vissza tudod állítani a nadrágot. A motorolaj egy ilyen mûfaj... Máskor nézd meg jobban, mibe csücsülsz bele pancsikolni :)
A kérdező hozzászólása: Hát mosópor és a szivacs dörzsölõs cucc bevált. kicsit kidörzsöltem a színét, de nem nagyon vehetõ észre. Az olaj nagyjából kijött, de nagyítóval meg jól szemekkel észre lehet venni, hogy volt valami ott. Köszi a válaszokat.

Mobiltelo oldalon eddig meglehetett nézni h mit irtam az sms-be amit elküldtem. Most nem lehet. Hogyan tudnám megnézni?

Legjobb válasz: Most is meg lehet nézni. Amikor írtad, akkor azt kellett volna tenned, mintha törölni szeretnéd az sms-t, ekkor megjelent a szövege, majd Mégse gombot nyomni.

Most is meg lehet nézni. Amikor írtad, akkor azt kellett volna tenned, mintha törölni szeretnéd az sms-t, ekkor megjelent a szövege, majd Mégse gombot nyomni.

17 éves lány vagyok és sajnos az édesanyám kiskorom óta iszik, édesapám régen ivott aztán 7 évig nem. Most megint elkezdte a napi szinte való ivászatot. Nem tudom, hogy mi tévő legyek hogyan tudnám jobban elviselni vay túltenni magamat ezen?

Van egy csodálatos barátom aki melettem áll bármikor, de lelkileg ez rendkívül megterhel? és mind idegileg mind lelkileg igen igen megvisel. Pláne, hogy apu az csak 1 éve kezdte el el?sz?r csak néha néha és msotanában egyre s?r?bben. Sajnos barátaim sincsenek akikkel el?lthetném azt az id?t amikor nincs melettem a barátom.Így nemtudom mi tév? legyek...

Legjobb válasz: Keress fel egy pszichológust. De most komolyan! Biztos van nálatok is iskolaorvos, azon belül is iskolapszichológus. Vele nagyon jókat lehet beszélgetni, észre sem veszed, ahogy átsegít az ilyen traumákon. Nem úgy fog kezelni, mint beteget, hanem mint barátot, akin segíteni szeretne. Ingyenes, egy próbát megér. Tapasztalat.

Keress fel egy pszichológust. De most komolyan! Biztos van nálatok is iskolaorvos, azon belül is iskolapszichológus. Vele nagyon jókat lehet beszélgetni, észre sem veszed, ahogy átsegít az ilyen traumákon. Nem úgy fog kezelni, mint beteget, hanem mint barátot, akin segíteni szeretne. Ingyenes, egy próbát megér. Tapasztalat.
Beszélj a szüleiddel, mondd el nekik, hogy ez így neked nem jó. Nem akarod végignézni, hogy tönkremenjenek. Segíts nekik, hogy kilábaljanak az ivásból, nekik kellene pszichológus, vagy elvonókúra? Nem írtad, hogy milyen szinten van jelen az agresszió, dolgoznak e még a szüleid, milyen problémákt okozott eddig az ital a családodban. Egyébként én is ilyen családban nõttem fel, igaz már 35 éves vagyok, de megértelek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a véleményeiteket.fõként az utolsó hozzászolóét. dolgoznak a szüleim természetesen de anyu a meló után iszik vagy hétvégén és aztán lefekszik és minden megy tovább. Apu meg nem is tudom, hogy miért.Sokszor beszéltem velük errõl, de anyunem látja be apu tudja de mégis marad minden a régiben sajnos...
Szia.Én csak erõt, és kitartást kívánok.Én ugyanebben voltam.Sajnos mi nem jutottunk el az elvonóig.Elköltöztem.Jó messzire a páromhoz.Akkor 18 voltam.A hiányom nem rendítette meg õket.Azóta gyönyörû családom va, úgy élek ahogy mindig is szerettem volna, és hidegen hagy hogy isznak e vagy sem.Ritkán megyünk csak "haza", de akkor tartják magukat, mert tudják mi miatt mentem el.Ezzel csak azt akarom mondani hogy néha jobb új életet kezdeni nagyon-nagyon messze.Keménynek lenni, nem foglalkozni velük, õk sem tették veled.És bízni hogy egyszer minden jobb lesz.Sok-sok kitartást, és erõt kívánok, és kívánok egy sokkal jobb életet.
A kérdező hozzászólása: Talán az is a baj, hogy anyunak ez így jó õ azthiszem ezen változtatni sem akar.Megvan mindenem de ez a dolog megvisel igen rendesen.Apunak is 1 éve h vastagbélrákban megmûtötték és kapta a kemot.Gondoltam ettõl is elkezdhetett inni, h nemtudja feldolgozni ami történik vele. De nagyon nagy szerencse volt, h teljesen jól felépült azt leszámítva, hogy a vágás mentén a köldöke vonalában sikerült egy sérvet kapnia megint.De meggyógyult és ezért ezt sem értem, h ezért inna.Sajnos fogalmunk sincs, h miért iszik...Köszönöm szépen az eddigi válaszokat.

Mennyi a normális amit egy 12 hetes béby eszik, mert van hogy 120 ml eszik de van hogy úgy nézem a 140 ml se elég neki, na most azt tudni kell hogy az én kisfiam ha 200 ml lenne a cicimben azt is megenné, nem tudja mi az hogy elég? Jucus

Legjobb válasz: Az én kisfiam 13 hetes, és néha (gondolom amikor van annyi tejem) megeszi õ is a 200-at, sõt olyan is volt hogy 210-et. Mivel nem jön neki vissza, így gondolom nem baj.

Az én kisfiam 13 hetes, és néha (gondolom amikor van annyi tejem) megeszi õ is a 200-at, sõt olyan is volt hogy 210-et. Mivel nem jön neki vissza, így gondolom nem baj.
Bár mennyi lehet normális. Amennyit szopik, annyi a normális. NEm kell minden szopit mérni, fõleg nem egy 3 hónaposnál. Ha az összfejlõdése jó, akkor nem kell egyáltalán méricskélni, hanem igény szerint szoptatni, és rendben lesz. Egyébként ha eddig kizárólag szoptattad és rendben gyarapodott, akkor ezután is elég lesz neki.
bármennyi normális ha nõ a súlya és jókedvû baba, akkor akármennyit eszik neki az a jó. Én elsõ babámat mértem egy hónapi minden evés elõtt és után jól bestresszeltem tõle, a most 11 hetes csak akkor mérem ha a védõnõ kérdezi a súlyát. Kb átlagban 130 ml-t eszik, ezt is csak onnan tudom, hogy néha kap cumisüvegbõl anyatejet, és abból láttam.
3 hónapos körül van egy növekedési ugrás, ezekben a hetekben simán eszik többet a szokottnál, utána majd visszaáll.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!